|
|
#3961 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Aparaty ortodontyczne cz. VIII :)
Cytat:
Możesz miec porcelanę na dole? Tzn czy Twoja wada na to pozwala? Ja musiałam mieć na dół złoma, stąd decyzja była łatwiejsza.. Jeśli widać Ci dolne zęby i zależy Ci na estetyce bierz porcelanę. Jeśli nie widać zebów nie warto przepłacać. Czy ktoś się ze mną nie zgadza? |
|
|
|
|
#3962 | ||
|
Rozeznanie
|
A pokaż
![]() Cytat:
. Nawet na mega ostro już mi się nie zdarza pokaleczyć Cytat:
Ale pierwsze słyszę o czymś takim 'przyaparacianym'
|
|
#3963 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Nie widzialam ani nie slyszalam ani razu, by ktos zachowywal sie w gabinecie upierdliwie. Jedyna osoba, ktora latwo sie denerwuje, to sama pani doktor. A co Wy na takiego klienta:
Ja tez slyszalam, ze nie zawsze wizja pacjenta jest realistyczna. Zeby nie zmienia nagle ksztaltu i nie kazdy bedzie mial szeroki usmiech Julii Roberts. Ale wole slyszec: ""Zrobimy wszystko co sie da" zamiast godzic sie na bylejakosc i to "nie zawsze bedzie tak, jak pacjent sobie wymarzy". Co do stabilizacji bym sie nie martwila na Twoim miejscu. Inna orto takze potwierdzila, ze kosmetyke robi sie na koncu. Ale prosila upominac sie o te zeby, ktore mi sie nie podobaja i prosic o korekcje tego. To przykre, ze musialam przejechac tyle kilometrow po to, by uslyszec odpowiedzi, ktore wydaja sie byc oczywistymi odpowiedziami na oczywiste pytania pacjentow. Osobiscie juz odpuscilam sobie wypytywanie sie o to, na jakie zeby teraz oddzialowujemy, jakiej grubosci jest drut i tym podobne rzeczy. Ale jesli chodzi o ksztalt moich zebow, ich ustawienie i symetrie badz asymetrie - nie odpuszcze. Wiecie, moja dentystka sluchajac moich zazalen co do tego, jak jestem czasami traktowana, momentami sie smiala, ale powiedziala tez ze czasem nieswiadomy pacjent - to pacjent szczesliwy. Bo po jaka cholere jest mu to, jakiej generacji jest jego wypelnienie. To juz przesada, ale ja nie do konca zgadzam sie z tym. Mimo wszystko ciesze sie, ze dzieki wizazowi znam odpowiedzi na wiekszosc nurtujacych mnie pytan. Nigdy bym zreszta sie nie zdecydowala na aparat, gdybym nie wiedziala co na mnie mniej wiecej czeka (zdjecia i opowiesci wizazanek sie klaniaja). Ja tez pamietam Kmee! I mi tez brakuje mclilu...
|
|
#3964 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
a sie wcale nie przejmowałam szkołą... nikt mi nic niemiłego nie powiedział a nawet jakby powiedział to bym się tym nie przejęła Cytat:
Cytat:
|
|
#3965 | |
|
Zakorzenienie
|
Pokazuje to się wiecie.. w przedszkolu
![]() hahaha nie no dobra, żartuje ![]() obiecuję w środę dać fotki.. jako, że do wtorku mam brak dostępu do aparatu (fotograficznego).. Generalnie moja Orto sugerowała mi metalowy (bo mam małe ząbki i może być problem, ze zmieszczeniem porcelany - czytaj, mogą zamki odpadać narażone na większe naciski przy jedzeniu itp).. ale jak mam górę porcelanę, to teraz tak mi dziwnie wziąć metal ![]() ---------- Dopisano o 21:15 ---------- Poprzedni post napisano o 21:12 ---------- Cytat:
![]() jesteście wszystkie kochane, nie sądziłam, że jeszcze mnie pamiętacie ![]() a właśnie, co u mclilu ? pokazuje się choć czasem? |
|
|
|
|
#3966 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Gófno tam a nie 'niezauważonej'!! No!! Witaj z powrotem I dawaj foty
|
|
|
|
|
#3967 |
|
Wtajemniczenie
|
A mam takie pytanie, czy na kazdy zabku musi byc zamek?
|
|
#3968 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#3969 |
|
Zadomowienie
|
nikt nie odpowiada na moje trudne pytanie ale sprobuje jeszcze raz
czy od stloczonych zebow moze mi szkliwo na nich pekac?
|
|
|
|
#3970 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
nie jestem specjalista ale wydaje mi się że to całkiem prawdopodobne
|
|
#3971 |
|
Zadomowienie
|
mam wystajace 1 i 2 bo tak mi sie zeby sciskaja i 8 znow na dole zaczely rosnac co powoduje jeszcze wiekszy scisk... i chodze z rozchylonymi zebami caly czas bo tak bola i wydaje mi sie ze szkliwo na nich peka bo sa całe( doslownie całe) w paski a jeszcze miesiac temu takie nie byly
|
|
|
|
#3972 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
no jasne... ja też mam popękane szkliwo i nosze
|
|
#3973 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Kmee- ja co prawda zakładałam aparat w maju, ale pozwolę sobie odpowiedzieć : mam na górze porcelanę (a w zasadzie łączony) i niedawno na dół też założyłam porcelanę niewiele co prawda widać, ale zdecydowałabym się ponownie na taki, mimo że nieco droższy
|
|
#3974 |
|
Raczkowanie
|
Kmee - ja mam na górze kosmetyczny, na dole mini-metal. mam dość małe zęby, więc te większe białe zamki by się chyba nie zmieściły. na początku trochę mnie irytowały rozbłyski światła od metalu przy szerszym uśmiechu, ale teraz luz
właściwie to bardziej mi się dół niż góra podoba, kolorowe ligatury ładniej na nim wyglądają![]() elinka - mi orto powiedziała, że wyciąg 2 dni wytrzymuje ![]() Lady in blue - olały nas bierzemy na klatę, wywalaj![]()
|
#3975 | ||
|
Zakorzenienie
|
hahahah kochana
witaj dam dam, tylko w środę jak dotrę do aparatu OBIECUJE! Cytat:
![]() Cytat:
skoro wywaliłam ponad 2k na porcelanę na górze nie chciałabym, żeby to się "zmarnowało" bo i tak będę świeciła drutami haha ![]() Nie wiem... kurde, chciałabym móc oba przymierzyć i wybrać |
||
|
|
|
#3976 | ||
|
Doncia
|
Cytat:
Mi ciąża niestety w najbliższym czasie nie grozi, a metaliczny posmak jest od wydzieliny z dziąseł, krew też ma metaliczny posmak. Ja tak miałam po wyrywaniu zębów i jak ząbki się przesuwają od aparatu. Polubiłam ten smaczek jak zobaczyłam pierwsze efekty noszenia aparatu. Cytat:
1. dołu nie widać 2. mam tyłozgryz i mało miejsca na estetyczne zamki które są większe od metalu Pracuje w biurze i cały czas mam kontakt z klientami, ale aparat jest teraz trendy i nie ma czego się wstydzić, niech się wstydzą ci co mają koślawusy i nic z tym nie robią, mimo że stać ich na to.
. Edytowane przez dwi071 Czas edycji: 2010-03-16 o 07:20 |
||
|
|
|
#3977 |
|
Zadomowienie
|
Jeszcze jedno pytanie :P czy jak mam nadwrazliwa 7 po leczeniu to to kiedys minie?
i czy w takim wypadku moge np miec cos wogole na niej? np jak orto bedzie chciala pierscien tam zalozyc?
|
|
|
|
#3978 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
co prawda zakładałam aparat w maju, ale też Ciebie pamiętam, zwłaszcza z fajnych wypowiedzi na innym forum (poździerane kolana itp) ![]() Ja miałam podobne wątpliwości do Twoich - górę miałam już kryształową i pozostawał dół, bałam się że jak wezmę metal to cała idea kosmetycznego pójdzie gdzieś. Wzięłam więc kryształ też na dół i jestem bardzo zadowolona. też mam mniejsze zęby na dole - więc orto przykleiła mniejsze zameczki, taki mini kryształ ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() hej - zanotowałam nowy avatarek ja też jestem za tym ![]() Cytat:
|
||||
|
|
|
#3979 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A pierścienia chyba na 7 się nie zakłada? Choć nie dam sobie nic za to uciąć
|
|
|
|
|
#3980 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mówisz, że to zupełnie Ci nie przeszkadza, że masz metal na dole i nie zmieniłabyś go teraz na kosmetyczny? Cytat:
hahahha no tak, właściwie to może trochę jestem hahaha ![]() też Ciebie pamiętam a swoje pościerane kolana tymbardziej Cytat:
eeeee w tym zestawieniu, to głównie ta druga zabawka może ucierpieć hehehhehe
|
|||
|
|
|
#3981 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#3982 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Słitaśny, nie? A może SwEeTa$nY?
|
|
|
|
|
#3983 |
|
Raczkowanie
|
ja mam takie pytanie.. otóż pierwsze zdjęcie jest zaraz po założeniu araratu a drugie po upływie 8 miesięcy.. moim zdaniem patrząc na drugie zdjęcie lewa strona uciekła mi gdzieś do tyłu
jak myślicie czy to się skoryguje? pomijam fakt tego jak zżółkły mi zęby
|
|
|
|
#3984 |
|
Raczkowanie
|
czy uważacie że powinnam założyć aparat również na dół? żeby mieć ładny zgryz?
|
|
|
|
#3985 |
|
Zakorzenienie
|
no ja bym nad dołem pomyślała. gdyż góra jak widzisz poszłą ci lekko w bok ta lewa strona, to się da skorygować. nosisz może łuk podniebienny lub maskę twarzową? jak założysz aparat na dół to po pierwsze będziesz miała proste zęby a po drugie pomożesz górnym zębom i np. tej lewej stronie poprzez wyciągi i wyciągniesz ją nieco do przodu.
|
#3986 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
), i jeśli Cię stać - to bierz porcelanę. metal może być dla Ciebie małym szokiem ![]() Cytat:
![]() a z tym słitaśny - to się nie znam, kalosza jestem ale avek fajowy to kot jest??Cytat:
I like it ![]() i jeśli Cię stać na aparat na dół to pewnie, że zakładaj, im wcześniej tym lepiej. będziesz na pewno zadowolona. Edytowane przez milutek Czas edycji: 2010-03-16 o 14:28 |
|||
|
|
|
#3987 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
AAAAAAAhahahahaha To jest eeee... postać z jednej mangi Zrobiona na kota :P (don't ask)
|
|
|
|
|
#3988 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny robie liste pytan, ktore mam zadac ortodontom na wizycie. O co mam pytac??
1. czy bedzie leczyc bez wyrywania zebow 2. ile kosztuja aparaty i jakie rodzaje maja 3. ile kosztuje wizyta itp 4. no wlasnie o co jeszcze mam pytac??????????????
|
#3989 |
|
Raczkowanie
|
dziewczynki,
dostalam wczoraj dziwne gumki ktore musze w krztalcie trojkata zakladac pinceta na zeby i zmieniac co 3 godziny. Hm... co to do diabla jest? zeby uscisk byl lepszy? i czy to jest obojetne jak ja to zakladam? |
|
|
|
#3990 |
|
Konto usunięte
|
kasia_no87 Spytaj jeszcze dlaczego twoje zadrutowane koleżanki nagle zaczynają zgrzytać zębami i je zaciskać
Ile kosztuje zdjęcie, retencja. paula1980 Zakładasz je tak, że łączą ci szczękę górną z dolną? Wyciągi? |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Medycyna estetyczna
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:12.

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

mam pytanko czy któraś z was odczuwa smak metalu w buzi mam aparat już 10 miesięcy i od jakiegoś czasu odczuwam dziwny smak
teraz kilka dni spędziłam bez możliwości obklejania się woskiem i jestem w takim stanie, że ledwo mówię, tak wszystko pokaleczone. więc wracając do meritum, czy na noc jakiś ochronny wynalazek można znaleźć? bo przysięgam, zedrę ten złom widelcem i w duszy mam proste zęby