Aparaty ortodontyczne cz. VIII :) - Strona 133 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Medycyna estetyczna

Notka

Medycyna estetyczna W tym miejscu znajdziesz pytania i odpowiedzi z zakresu medycyny estetycznej. Wejdź i zobacz jak możesz podnieść jakość swojego życia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-03-15, 19:59   #3961
rudo-zielona
Zadomowienie

Dot.: Aparaty ortodontyczne cz. VIII :)

Cytat:
Napisane przez Kmee Pokaż wiadomość
hehe no proste! właśnie się zastanawiałam, czy ktoś z nas marcowych jeszcze pisze
ej kurde weź.. bo ja nie wiem co robić i nikt mi nie chce podpowiedzieć

ja już mam górę względnie ustawioną
A zdjęcia to gdzie? Parafrazując filmy amerykańskie "Pokaż fotki!"

Możesz miec porcelanę na dole? Tzn czy Twoja wada na to pozwala?
Ja musiałam mieć na dół złoma, stąd decyzja była łatwiejsza..

Jeśli widać Ci dolne zęby i zależy Ci na estetyce bierz porcelanę. Jeśli nie widać zebów nie warto przepłacać. Czy ktoś się ze mną nie zgadza?
rudo-zielona jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-15, 20:21   #3962
smiechotka
Rozeznanie

Cytat:

A pokaż
Cytat:

hahaha DOBRZE! :P ja też pamiętam
po roku ćwiczeń nadal nie doszłam do perfekcji i zdarza mi się zarysować o pierścienie :P
A ja nie chwaląc się, już dawno dawno temu zapomniałam co to jest wosk przy tych sprawach.. . Nawet na mega ostro już mi się nie zdarza pokaleczyć .

Cytat:
Napisane przez malinka1 Pokaż wiadomość
Witam wszystkich mam pytanko czy któraś z was odczuwa smak metalu w buzi mam aparat już 10 miesięcy i od jakiegoś czasu odczuwam dziwny smak wcześniej tego nie miałam. co to może być??
Podobno metaliczny posmak w buzi to oznaka ciąży .
Ale pierwsze słyszę o czymś takim 'przyaparacianym'

Kalosza aparatkowa:
góra: 30.10.2008r.-21.10.2010r.
dół: 19.03.2009r.-7.07.2011r.
Koszt leczenia: 4 285zł.

Obsesja <3

smiechotka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-15, 20:43   #3963
yourenglish
Raczkowanie

Cytat:
Bejbe, po I: Pani orto niechetnie mi cokolwiek mowi, a jak sie ja o cos zapytam to udziela takich odpowiedzi, ze nawet nie mam ochoty ciagnac tematu dalej. ... Wiem, ze pewnie ma sporo upierdliwych pacjentow dziennie, ale chyba powinna byc troche milsza kiedy zostawiam u niej tyle kasy.
martenwolfen, Moja droga, doskonale wiesz, ze nie jestes sama. Mnie moje watpliwosci zmusily do tego, by odbyc wizyte u innego orto.

Nie widzialam ani nie slyszalam ani razu, by ktos zachowywal sie w gabinecie upierdliwie. Jedyna osoba, ktora latwo sie denerwuje, to sama pani doktor.
A co Wy na takiego klienta:
  • chce wiedziec, jakiej generacji jest jego plomba, z jakich czynnikow chemicznych sklada sie to czy tamto lekarstwo i td.
  • sadzi, ze wiedziec, kto leczy ich syna jest "psim obowiazkiem" recepcjonistki
  • z progu robi awanture, ze musi dostac zwolnienie lekarskie nie bedac nawet pacjentem kliniki
  • bez objektywnych powodow nalega na wypisaniu recepty na mocny lek o dzialaniu znieczulajacym
  • jest orpyskliwy, nie wspolpracuje, jest niemily w stosunku do lekarza
Takie kwiatki przydarzaja sie w pracy mojej dentystce. Nie dam wiec sobie wmowic, ze jestem upierdliwa. Poza tym, nawet jesli przede mna byla setka niemilych pacjentow, jak to sie ma do mnie?

Ja tez slyszalam, ze nie zawsze wizja pacjenta jest realistyczna. Zeby nie zmienia nagle ksztaltu i nie kazdy bedzie mial szeroki usmiech Julii Roberts. Ale wole slyszec: ""Zrobimy wszystko co sie da" zamiast godzic sie na bylejakosc i to "nie zawsze bedzie tak, jak pacjent sobie wymarzy".

Co do stabilizacji bym sie nie martwila na Twoim miejscu. Inna orto takze potwierdzila, ze kosmetyke robi sie na koncu. Ale prosila upominac sie o te zeby, ktore mi sie nie podobaja i prosic o korekcje tego. To przykre, ze musialam przejechac tyle kilometrow po to, by uslyszec odpowiedzi, ktore wydaja sie byc oczywistymi odpowiedziami na oczywiste pytania pacjentow.

Osobiscie juz odpuscilam sobie wypytywanie sie o to, na jakie zeby teraz oddzialowujemy, jakiej grubosci jest drut i tym podobne rzeczy. Ale jesli chodzi o ksztalt moich zebow, ich ustawienie i symetrie badz asymetrie - nie odpuszcze.

Wiecie, moja dentystka sluchajac moich zazalen co do tego, jak jestem czasami traktowana, momentami sie smiala, ale powiedziala tez ze czasem nieswiadomy pacjent - to pacjent szczesliwy. Bo po jaka cholere jest mu to, jakiej generacji jest jego wypelnienie. To juz przesada, ale ja nie do konca zgadzam sie z tym. Mimo wszystko ciesze sie, ze dzieki wizazowi znam odpowiedzi na wiekszosc nurtujacych mnie pytan. Nigdy bym zreszta sie nie zdecydowala na aparat, gdybym nie wiedziala co na mnie mniej wiecej czeka (zdjecia i opowiesci wizazanek sie klaniaja).

Ja tez pamietam Kmee! I mi tez brakuje mclilu...

Anne Morrow Lindbergh

APARATka

Góra 09 czerwca 2009
Dół 02 października 2009

yourenglish jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-15, 21:08   #3964
betti_888
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez sincarne Pokaż wiadomość

pytanie za 100 punktów
czy orto może mi dać jakieś nakładki na zęby na noc? ja już cholery dostaję od tego aparatu. nocą policzki mi się do niego przysysają, co skutkuje bolącymi otarciami. rano muszę najpierw się odessać od aparatu, żeby cokolwiek powiedzieć. ja nie wiem o co chodzi!! teraz kilka dni spędziłam bez możliwości obklejania się woskiem i jestem w takim stanie, że ledwo mówię, tak wszystko pokaleczone. więc wracając do meritum, czy na noc jakiś ochronny wynalazek można znaleźć? bo przysięgam, zedrę ten złom widelcem i w duszy mam proste zęby
mi tez ostatnio zrobiła się rana na wardze... wygląda jak taka wielka krosta ale to poprostu jest odparzona skóra a najgorsze jest to że jak mówię lub jem to ociera mi się o aparat i jeszcze gorzej jest

Cytat:
Napisane przez verkaaxd Pokaż wiadomość
jejciu , cieszyłam się tak na ten aparat . ale teraz już nie . pojutrze zakładam . boję się jak to w szkole i w ogóle będzie .

a sie wcale nie przejmowałam szkołą... nikt mi nic niemiłego nie powiedział a nawet jakby powiedział to bym się tym nie przejęła

Cytat:
Witam wszystkich mam pytanko czy któraś z was odczuwa smak metalu w buzi mam aparat już 10 miesięcy i od jakiegoś czasu odczuwam dziwny smak wcześniej tego nie miałam. co to może być??
może to jakiś nalot na aparacie

Cytat:
Napisane przez yourenglish Pokaż wiadomość
martenwolfen, Moja droga, doskonale wiesz, ze nie jestes sama. Mnie moje watpliwosci zmusily do tego, by odbyc wizyte u innego orto.

Nie widzialam ani nie slyszalam ani razu, by ktos zachowywal sie w gabinecie upierdliwie. Jedyna osoba, ktora latwo sie denerwuje, to sama pani doktor.
A co Wy na takiego klienta:
  • chce wiedziec, jakiej generacji jest jego plomba, z jakich czynnikow chemicznych sklada sie to czy tamto lekarstwo i td.
  • sadzi, ze wiedziec, kto leczy ich syna jest "psim obowiazkiem" recepcjonistki
  • z progu robi awanture, ze musi dostac zwolnienie lekarskie nie bedac nawet pacjentem kliniki
  • bez objektywnych powodow nalega na wypisaniu recepty na mocny lek o dzialaniu znieczulajacym
  • jest orpyskliwy, nie wspolpracuje, jest niemily w stosunku do lekarza
Takie kwiatki przydarzaja sie w pracy mojej dentystce. Nie dam wiec sobie wmowic, ze jestem upierdliwa. Poza tym, nawet jesli przede mna byla setka niemilych pacjentow, jak to sie ma do mnie?

Ja tez slyszalam, ze nie zawsze wizja pacjenta jest realistyczna. Zeby nie zmienia nagle ksztaltu i nie kazdy bedzie mial szeroki usmiech Julii Roberts. Ale wole slyszec: ""Zrobimy wszystko co sie da" zamiast godzic sie na bylejakosc i to "nie zawsze bedzie tak, jak pacjent sobie wymarzy".

Co do stabilizacji bym sie nie martwila na Twoim miejscu. Inna orto takze potwierdzila, ze kosmetyke robi sie na koncu. Ale prosila upominac sie o te zeby, ktore mi sie nie podobaja i prosic o korekcje tego. To przykre, ze musialam przejechac tyle kilometrow po to, by uslyszec odpowiedzi, ktore wydaja sie byc oczywistymi odpowiedziami na oczywiste pytania pacjentow.

Osobiscie juz odpuscilam sobie wypytywanie sie o to, na jakie zeby teraz oddzialowujemy, jakiej grubosci jest drut i tym podobne rzeczy. Ale jesli chodzi o ksztalt moich zebow, ich ustawienie i symetrie badz asymetrie - nie odpuszcze.

Wiecie, moja dentystka sluchajac moich zazalen co do tego, jak jestem czasami traktowana, momentami sie smiala, ale powiedziala tez ze czasem nieswiadomy pacjent - to pacjent szczesliwy. Bo po jaka cholere jest mu to, jakiej generacji jest jego wypelnienie. To juz przesada, ale ja nie do konca zgadzam sie z tym. Mimo wszystko ciesze sie, ze dzieki wizazowi znam odpowiedzi na wiekszosc nurtujacych mnie pytan. Nigdy bym zreszta sie nie zdecydowala na aparat, gdybym nie wiedziala co na mnie mniej wiecej czeka (zdjecia i opowiesci wizazanek sie klaniaja).

ja na ostatniej wizycie powiedziałam o moich zażaleniach w sprawie 1 i pani orto popatrzyła na nią i zdecydowała że jednak jest trochę krzywa więc oderwała zamek, spiłowała klej i przykleiła nowy zamek i była bardzo miła... pomagała nawet mi wybrać odpowiedni odcień niebieskich gumeczek a nawet zaproponowała że założy mi wszystkie odcienie niebieskiego jakie ma... szczerze mówiąc to ja jej się o wszystko ta nie wypytuje (np o pierścienie, rodzaj drutu itp) bo mnie to zbytnio nie interesuje... ważne żeby efekty były a jakimi sposobami do tego dojdzie to już jej sprawa

betti_888 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-15, 21:15   #3965
Kmee
Zakorzenienie

Pokazuje to się wiecie.. w przedszkolu

hahaha nie no dobra, żartuje
obiecuję w środę dać fotki.. jako, że do wtorku mam brak dostępu do aparatu (fotograficznego)..

Generalnie moja Orto sugerowała mi metalowy (bo mam małe ząbki i może być problem, ze zmieszczeniem porcelany - czytaj, mogą zamki odpadać narażone na większe naciski przy jedzeniu itp).. ale jak mam górę porcelanę, to teraz tak mi dziwnie wziąć metal

---------- Dopisano o 21:15 ---------- Poprzedni post napisano o 21:12 ----------

Cytat:
Napisane przez smiechotka Pokaż wiadomość
A ja nie chwaląc się, już dawno dawno temu zapomniałam co to jest wosk przy tych sprawach.. . Nawet na mega ostro już mi się nie zdarza pokaleczyć .
to ja nie wiem jak Ty to robisz! ja jak bym się nie starała, to przy "głębszym" to choć raz gdzieś zaczepie... a boje się coby sobie zabawki nie popsuć

Cytat:
Napisane przez yourenglish Pokaż wiadomość
jesteście wszystkie kochane, nie sądziłam, że jeszcze mnie pamiętacie
a właśnie, co u mclilu ? pokazuje się choć czasem?
Kmee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-15, 21:28   #3966
201604190949
Konto usunięte

Cytat:
witam aparatki i exaparatki po długiej niezauważonej nieobcencości
W tym miesiącu mija mi rok od założenia góry... no i czas na zadrutowanie dołu

No i znowu dylemat moralny... góra jest porcelana... i za cholere nie wiem, czy dół też brać porcelanę czy już zwykły metalowy.... ?
Dziewczyny, które zakładały równo ze mną porcelanę, jesteście jeszcze?
Która ma co na dole :P

Gófno tam a nie 'niezauważonej'!!
No!!

Witaj z powrotem

I dawaj foty
201604190949 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-15, 21:30   #3967
Alice in Wonderland
Wtajemniczenie

A mam takie pytanie, czy na kazdy zabku musi byc zamek?
Stary 2010-03-15, 21:31   #3968
rudo-zielona
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Alice in Wonderland Pokaż wiadomość
A mam takie pytanie, czy na kazdy zabku musi byc zamek?
Dobre pytanie
Raczej tak, przyanjmniej do pierścieni...
rudo-zielona jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-15, 22:12   #3969
Wenja
Zadomowienie

nikt nie odpowiada na moje trudne pytanie ale sprobuje jeszcze raz czy od stloczonych zebow moze mi szkliwo na nich pekac?
Wenja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-15, 22:14   #3970
betti_888
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Wenja Pokaż wiadomość
nikt nie odpowiada na moje trudne pytanie ale sprobuje jeszcze raz czy od stloczonych zebow moze mi szkliwo na nich pekac?

nie jestem specjalista ale wydaje mi się że to całkiem prawdopodobne

Stary 2010-03-15, 22:19   #3971
Wenja
Zadomowienie

mam wystajace 1 i 2 bo tak mi sie zeby sciskaja i 8 znow na dole zaczely rosnac co powoduje jeszcze wiekszy scisk... i chodze z rozchylonymi zebami caly czas bo tak bola i wydaje mi sie ze szkliwo na nich peka bo sa całe( doslownie całe) w paski a jeszcze miesiac temu takie nie byly ... mozna nosic aparat z tak popekanym szkliwem?........
Stary 2010-03-15, 22:22   #3972
betti_888
Wtajemniczenie

Cytat:
mam wystajace 1 i 2 bo tak mi sie zeby sciskaja i 8 znow na dole zaczely rosnac co powoduje jeszcze wiekszy scisk... i chodze z rozchylonymi zebami caly czas bo tak bola i wydaje mi sie ze szkliwo na nich peka bo sa całe( doslownie całe) w paski a jeszcze miesiac temu takie nie byly ... mozna nosic aparat z tak popekanym szkliwem?........

no jasne... ja też mam popękane szkliwo i nosze

Stary 2010-03-15, 22:49   #3973
Starlett
Wtajemniczenie

Cytat:
pęka, pęka.

Kmee- ja co prawda zakładałam aparat w maju, ale pozwolę sobie odpowiedzieć: mam na górze porcelanę (a w zasadzie łączony) i niedawno na dół też założyłam porcelanę niewiele co prawda widać, ale zdecydowałabym się ponownie na taki, mimo że nieco droższy

Starlett jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-15, 23:26   #3974
sincarne
Raczkowanie

Kmee - ja mam na górze kosmetyczny, na dole mini-metal. mam dość małe zęby, więc te większe białe zamki by się chyba nie zmieściły. na początku trochę mnie irytowały rozbłyski światła od metalu przy szerszym uśmiechu, ale teraz luz właściwie to bardziej mi się dół niż góra podoba, kolorowe ligatury ładniej na nim wyglądają

elinka - mi orto powiedziała, że wyciąg 2 dni wytrzymuje

Lady in blue - olały nas bierzemy na klatę, wywalaj

Jeśli czegoś mocno pragniesz, to cały świat potajemnie... robi ci na złość...

sincarne jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-15, 23:40   #3975
Kmee
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 1000days Pokaż wiadomość
No!!
Witaj z powrotem
I dawaj foty
hahahah kochana witaj
dam dam, tylko w środę jak dotrę do aparatu
OBIECUJE!

Cytat:
Napisane przez Starlett Pokaż wiadomość
Kmee- ja co prawda zakładałam aparat w maju, ale pozwolę sobie odpowiedzieć: mam na górze porcelanę (a w zasadzie łączony) i niedawno na dół też założyłam porcelanę niewiele co prawda widać, ale zdecydowałabym się ponownie na taki, mimo że nieco droższy
i jak? fajnie to wygląda? w ogóle widać u Ciebie dolne zęby przy uśmiechu?

Cytat:
Kmee - ja mam na górze kosmetyczny, na dole mini-metal. mam dość małe zęby, więc te większe białe zamki by się chyba nie zmieściły. na początku trochę mnie irytowały rozbłyski światła od metalu przy szerszym uśmiechu, ale teraz luz właściwie to bardziej mi się dół niż góra podoba, kolorowe ligatury ładniej na nim wyglądają
kurde ja się właśnie obawiam, czy to nie będzie jakoś dziwnie wyglądało.. szczególnie, że mam dość pedantyczne podejście do mojego wyglądu :P
skoro wywaliłam ponad 2k na porcelanę na górze nie chciałabym, żeby to się "zmarnowało" bo i tak będę świeciła drutami haha
Nie wiem... kurde, chciałabym móc oba przymierzyć i wybrać
Stary 2010-03-16, 07:17   #3976
dwi071
Doncia

Cytat:
Napisane przez smiechotka Pokaż wiadomość
A pokaż

Podobno metaliczny posmak w buzi to oznaka ciąży .
Ale pierwsze słyszę o czymś takim 'przyaparacianym'

Mi ciąża niestety w najbliższym czasie nie grozi, a metaliczny posmak jest od wydzieliny z dziąseł, krew też ma metaliczny posmak. Ja tak miałam po wyrywaniu zębów i jak ząbki się przesuwają od aparatu.

Polubiłam ten smaczek jak zobaczyłam pierwsze efekty noszenia aparatu.

Cytat:
hahahah kochana witaj
dam dam, tylko w środę jak dotrę do aparatu
OBIECUJE!

i jak? fajnie to wygląda? w ogóle widać u Ciebie dolne zęby przy uśmiechu?

kurde ja się właśnie obawiam, czy to nie będzie jakoś dziwnie wyglądało.. szczególnie, że mam dość pedantyczne podejście do mojego wyglądu :P
skoro wywaliłam ponad 2k na porcelanę na górze nie chciałabym, żeby to się "zmarnowało" bo i tak będę świeciła drutami haha
Nie wiem... kurde, chciałabym móc oba przymierzyć i wybrać
Ja góre mam półestetyczną , a dół będę zakładać metal
1. dołu nie widać
2. mam tyłozgryz i mało miejsca na estetyczne zamki które są większe od metalu

Pracuje w biurze i cały czas mam kontakt z klientami, ale aparat jest teraz trendy i nie ma czego się wstydzić, niech się wstydzą ci co mają koślawusy i nic z tym nie robią, mimo że stać ich na to.

Edytowane przez dwi071
Czas edycji: 2010-03-16 o 07:20
dwi071 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-16, 07:21   #3977
Wenja
Zadomowienie

Jeszcze jedno pytanie :P czy jak mam nadwrazliwa 7 po leczeniu to to kiedys minie? i czy w takim wypadku moge np miec cos wogole na niej? np jak orto bedzie chciala pierscien tam zalozyc?
Stary 2010-03-16, 08:03   #3978
milutek
Wtajemniczenie

Cytat:
hehe no proste! właśnie się zastanawiałam, czy ktoś z nas marcowych jeszcze pisze
ej kurde weź.. bo ja nie wiem co robić i nikt mi nie chce podpowiedzieć

hahaha DOBRZE! :P ja też pamiętam
po roku ćwiczeń nadal nie doszłam do perfekcji i zdarza mi się zarysować o pierścienie :P
Z Ciebie to prawdziwa APARATKA co prawda zakładałam aparat w maju, ale też Ciebie pamiętam, zwłaszcza z fajnych wypowiedzi na innym forum (poździerane kolana itp)

Ja miałam podobne wątpliwości do Twoich - górę miałam już kryształową i pozostawał dół, bałam się że jak wezmę metal to cała idea kosmetycznego pójdzie gdzieś. Wzięłam więc kryształ też na dół i jestem bardzo zadowolona. też mam mniejsze zęby na dole - więc orto przykleiła mniejsze zameczki, taki mini kryształ

Cytat:
ja jak byłam w ciąży to miałam metaliczny posmak w buzi i to nie są żarty

Cytat:
.....
to ja nie wiem jak Ty to robisz! ja jak bym się nie starała, to przy "głębszym" to choć raz gdzieś zaczepie... a boje się coby sobie zabawki nie popsuć
ale której zabawki, tej na zębach, czy....

Cytat:
No!!

Witaj z powrotem

I dawaj foty
hej - zanotowałam nowy avatarek

Cytat:
...

Lady in blue - olały nas bierzemy na klatę, wywalaj
ja też jestem za tym

Cytat:
Jeszcze jedno pytanie :P czy jak mam nadwrazliwa 7 po leczeniu to to kiedys minie? i czy w takim wypadku moge np miec cos wogole na niej? np jak orto bedzie chciala pierscien tam zalozyc?
Ty to trudne pytania zadajesz
Stary 2010-03-16, 10:48   #3979
kilianna
Zakorzenienie

Cytat:
tak, powinno minąć, a jak nie, to może znaczyć, że masz np nerw uszkodzony. Ja tak miałam A pierścienia chyba na 7 się nie zakłada? Choć nie dam sobie nic za to uciąć
kilianna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-16, 11:04   #3980
Kmee
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dwi071 Pokaż wiadomość
Ja góre mam półestetyczną , a dół będę zakładać metal
1. dołu nie widać
2. mam tyłozgryz i mało miejsca na estetyczne zamki które są większe od metalu

Pracuje w biurze i cały czas mam kontakt z klientami, ale aparat jest teraz trendy i nie ma czego się wstydzić, niech się wstydzą ci co mają koślawusy i nic z tym nie robią, mimo że stać ich na to.
No tak, coś w tym jest... w sensie, że przekonują mnie Twoje słowa
Mówisz, że to zupełnie Ci nie przeszkadza, że masz metal na dole i nie zmieniłabyś go teraz na kosmetyczny?

Cytat:
Napisane przez milutek Pokaż wiadomość
Z Ciebie to prawdziwa APARATKA co prawda zakładałam aparat w maju, ale też Ciebie pamiętam, zwłaszcza z fajnych wypowiedzi na innym forum (poździerane kolana itp)

hahahha no tak, właściwie to może trochę jestem hahaha
też Ciebie pamiętam a swoje pościerane kolana tymbardziej

Cytat:
Ja miałam podobne wątpliwości do Twoich - górę miałam już kryształową i pozostawał dół, bałam się że jak wezmę metal to cała idea kosmetycznego pójdzie gdzieś. Wzięłam więc kryształ też na dół i jestem bardzo zadowolona. też mam mniejsze zęby na dole - więc orto przykleiła mniejsze zameczki, taki mini kryształ
no i weź tu człowieku bądź mądry... a w czwartek już separacja, więc dziś tak na prawdę, jeśli chciałabym mieć jednak porcelanę to powinnam się odezwać do orto

Cytat:
ale której zabawki, tej na zębach, czy....
eeeee w tym zestawieniu, to głównie ta druga zabawka może ucierpieć
hehehhehe
Stary 2010-03-16, 12:14   #3981
Wenja
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kilianna Pokaż wiadomość
tak, powinno minąć, a jak nie, to może znaczyć, że masz np nerw uszkodzony. Ja tak miałam A pierścienia chyba na 7 się nie zakłada? Choć nie dam sobie nic za to uciąć

i jak ten nerw jest uszkodzony to co wtedy zostane bez 7?
Stary 2010-03-16, 13:19   #3982
201604190949
Konto usunięte

Cytat:

Też ma kosmetyk na obu łukach. Dolne zęby mam bardzo wąskie ale nie było problemu z zamkami. Tył(k)ozgryz mam i mało miejsca i też się wszystko pomieściło.

Cytat:

hej - zanotowałam nowy avatarek
Słitaśny, nie? A może SwEeTa$nY?
Stary 2010-03-16, 14:15   #3983
dzolerinka19872
Raczkowanie

ja mam takie pytanie.. otóż pierwsze zdjęcie jest zaraz po założeniu araratu a drugie po upływie 8 miesięcy.. moim zdaniem patrząc na drugie zdjęcie lewa strona uciekła mi gdzieś do tyłu jak myślicie czy to się skoryguje? pomijam fakt tego jak zżółkły mi zęby
dzolerinka19872 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-16, 14:19   #3984
dzolerinka19872
Raczkowanie

czy uważacie że powinnam założyć aparat również na dół? żeby mieć ładny zgryz?
dzolerinka19872 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-16, 14:23   #3985
88Ekaterina88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dzolerinka19872 Pokaż wiadomość
czy uważacie że powinnam założyć aparat również na dół? żeby mieć ładny zgryz?
no ja bym nad dołem pomyślała. gdyż góra jak widzisz poszłą ci lekko w bok ta lewa strona, to się da skorygować. nosisz może łuk podniebienny lub maskę twarzową? jak założysz aparat na dół to po pierwsze będziesz miała proste zęby a po drugie pomożesz górnym zębom i np. tej lewej stronie poprzez wyciągi i wyciągniesz ją nieco do przodu.

Razem już 10 lat
1.07.2012 Willkommen in Deutschland
29.09.2012 Ślub Cywilny
7.09.2013 Ślub Kościelny
25.08.2014 Marika Nasze szczescie

88Ekaterina88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-16, 14:25   #3986
milutek
Wtajemniczenie

Cytat:
no i weź tu człowieku bądź mądry... a w czwartek już separacja, więc dziś tak na prawdę, jeśli chciałabym mieć jednak porcelanę to powinnam się odezwać do orto
zatem moja skromna rada taka - jeśli jesteś zadowolona z porcelany na górze, zameczki Ci się nie odbarwiły (co innego gumki - tu każdy wie jak jest ), i jeśli Cię stać - to bierz porcelanę. metal może być dla Ciebie małym szokiem

Cytat:
Też ma kosmetyk na obu łukach. Dolne zęby mam bardzo wąskie ale nie było problemu z zamkami. Tył(k)ozgryz mam i mało miejsca i też się wszystko pomieściło.

Słitaśny, nie? A może SwEeTa$nY?
ja też mam - miałam - mały tyłozgryz (z cylku podobieńst na siłę wyszukiwania ciąg dalszy)
a z tym słitaśny - to się nie znam, kalosza jestem ale avek fajowy to kot jest??

Cytat:
Napisane przez dzolerinka19872 Pokaż wiadomość
ja mam takie pytanie.. otóż pierwsze zdjęcie jest zaraz po założeniu araratu a drugie po upływie 8 miesięcy.. moim zdaniem patrząc na drugie zdjęcie lewa strona uciekła mi gdzieś do tyłu jak myślicie czy to się skoryguje? pomijam fakt tego jak zżółkły mi zęby
mi się wydaje, że po prostu dwójka weszła do łuku, więc inne zęby musiały zrobić jej miejsce i się cofnęły. to jest normalne, no chyba że czegoś nie zauważyłam na tej fotce. ale zauważyłam piękne żółte gumeczki, jak chcesz to Ci wymienię I like it

i jeśli Cię stać na aparat na dół to pewnie, że zakładaj, im wcześniej tym lepiej. będziesz na pewno zadowolona.

Edytowane przez milutek
Czas edycji: 2010-03-16 o 14:28
milutek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-16, 14:30   #3987
201604190949
Konto usunięte

Cytat:
ja też mam - miałam - mały tyłozgryz (z cylku podobieńst na siłę wyszukiwania ciąg dalszy)
a z tym słitaśny - to się nie znam, kalosza jestem ale avek fajowy to kot jest??

AAAAAAAhahahahaha "kalosza jestem"
To jest eeee... postać z jednej mangi Zrobiona na kota :P (don't ask)
Stary 2010-03-16, 14:55   #3988
kasia_no87
Zakorzenienie

GG do kasia_no87 Send a message via Skype™ to kasia_no87

Dziewczyny robie liste pytan, ktore mam zadac ortodontom na wizycie. O co mam pytac??

1. czy bedzie leczyc bez wyrywania zebow
2. ile kosztuja aparaty i jakie rodzaje maja
3. ile kosztuje wizyta itp
4. no wlasnie o co jeszcze mam pytac??????????????

exAparatka
góra: 30.06.2010 - 8.04.2013
dół: 4.08.2011 - 8.04.2013
kasia_no87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-16, 15:09   #3989
paula1980
Raczkowanie

dziewczynki,
dostalam wczoraj dziwne gumki ktore musze w krztalcie trojkata zakladac pinceta na zeby i zmieniac co 3 godziny. Hm... co to do diabla jest? zeby uscisk byl lepszy? i czy to jest obojetne jak ja to zakladam?
paula1980 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-16, 15:15   #3990
201604190949
Konto usunięte

kasia_no87 Spytaj jeszcze dlaczego twoje zadrutowane koleżanki nagle zaczynają zgrzytać zębami i je zaciskać

Ile kosztuje zdjęcie, retencja.

paula1980 Zakładasz je tak, że łączą ci szczękę górną z dolną? Wyciągi?
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Medycyna estetyczna

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości