![]() |
#271 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Nasze codzienne jadłospisy, część XI
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#272 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#273 |
Raczkowanie
|
Rrr.
śniadanie: ciemny chleb, masło, sałata, szynka, ogórek, rzodkiewka IIśniadanie: belriso obiad: pół woreczka kaszy gryczanej, karkówka w sosie, surówka podwieczorek: garść orzechów, 5 moreli suszonych kolacja: jajecznica z 2 jajek, na 25g kabanosa. i jak?
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez natul Czas edycji: 2010-03-16 o 11:10 |
![]() ![]() |
![]() |
#274 |
Rozeznanie
|
Moje Uuu/p
I śniadanie owsianka: szklanka mleka 2%, 4 łyżki owsianych, łycha musli, łycha otrębów ze śliwką kawa z mlekiem i cukrem II śniadanie serek danio z orzechami, gdzieś 150ml kubusia Obiad 5 łyżek (przed ugotowaniem) kaszy kuskus, plaster schabu w sosie pieczeniowym ciemnym, słoiczek grzybków, ogórek kiszony Deser: pasek mlecznej z orzechami, kawka z mlekiem a raczej mleko z kawą i cukrem Podwieczorek budyń śmietankowy z orzechami, masłem orzechowym ![]() Kolacja bułka pszenna; pół z masłem, plastrem sopockiej, pomidorem i rzodkiewką; pół z masłem i dżemem owoce leśne po kakao puchatek na mleku 2%, orzeszki Proszę o ocenkę ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#275 |
Zadomowienie
|
R
I: Owsianka (płatki owsiane, żurawina, otręby, pestki dyni), pół jabłka i łyżeczka miodu. II: Jabłko i mandarynka III: 2 kotlety z soczewicy, dużo szparagówki i kilka brukselek IV: Kawa z mlekiem 2% i łyżeczką miodu, troszkę orzechów nerkowca i otrębów. V: serek wiejski na ciepło.
#276 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#277 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ja ogólnie dużo nie jem mięsa, bo bardziej wole coś mącznego typu: naleśniki, kluski, placki, makarony, pierogi itd. To jutro wpadnijcie do mnie a pojutrze jade do was ha ha ![]()
![]() |
#278 |
Raczkowanie
|
R
hej ![]() ![]() prosiłabym o krótką ocenę 8.30 owsianka (3 łyzki płatków, łyżka kakao, poł szklanki mleka, pół łyżeczki margaryny), kawa rozpuszczalna 13.00 gruszka 14.30 1 knedel ze śliwką (grubo polany jakimś masłem czy czymś), schab gotowany (nie wiem ile, myślę, że masa zbliżona do przeciętnego kotleta) z sałatką z zielonych pomidorów ( prawie cały słoiczek, więc prawie 300 g) 15.00 cappucino ok. 17.30 będzie surówka z marchewki i jabłka oprócz tego, wiadomo: dużo wody, herbata ;] |
![]() ![]() |
![]() |
#279 |
Raczkowanie
|
heheh, nie ma sprawy-więc umowa stoi!
![]() ![]() Pozdrawiamy cieplo ![]()
#280 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Bardzo zależy mi na ocenie ![]()
Blog kulinarny Co mi zostało w życiu prócz czterech ścian Nigdy nie chciałam wiele, co dzisiaj mam Dobry sen znikł wchłonięty w czerń Nie został nikt co kochał mnie Nie mam już nic Nie ma już nic Nie ma już mnie... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#281 | |||
Zakorzenienie
|
Dzisiaj będzie zielono, tak wiosennie (;
_____________ Cytat:
![]() _________________________ ________________ Cytat:
_________________________ ____________ Cytat:
_________________________ ____ to na tyle, jw.
![]() |
#282 |
Raczkowanie
|
REDUKCJA:
Śń: płatki owsiane, otręby owsiane, łyzka fitelli cynamonowej, siemię lniane, corn flakes, rodzynki, zalane 50/50 mlekiem i wrzatkiem. Kawa zbozowa z dodatkiem mleka. II Śn: 2 małe kromki chleba pełnoziarnistego shustadt, liść sałaty, rzodkiewka, dwa jabłka. O: łazanki, pół jabłka PodW: 5 plasterków polędwicy sopockiej, dużo ogórka w plastrach w occie (tzw, sałatka szwedzka), garść migdałów; Kol: Wiesniak light. Dużo zielonej herbaty, jedna kawa z mlekiem. Woda. |
![]() ![]() |
![]() |
#283 |
BAN stały
|
U.
7.15 Śniadanie: owsianka (5x łyżka stołowa płatków górskich, 1x otrąb jabłkowych, garść: nerkowców, rodzynek; kilka krążków suszonego eko*ananasa ![]() 11.00 II Śniadanie: jogobella o smaku mango + 2x garść włoskich; pomarańczka; herbatniki BeBe; zielona herabta. 14,.30 Obiad: 2x filet z mintaja ( natarty: olwią z olwiek, pieprzem cytrynowym, bazylią, oregano; pieczony/duszony z dużą iloscią marchewki i pietruszki), prawie połowa woreczka ryżu brązowego, dużo szpinaku z czosnkiem. 17.30 Podwieczorek: 2x plaster makowca ![]() 4 lindorki białe, kawa z mlekiem 2% 20.00 ? Kolacja: kromka razowca z masłem, serem żółtym, pomidorem, pietruszką ![]() proszę o ocenę, bo już 4x mój jadło. został OMINIĘTY. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#284 |
Zadomowienie
|
utrzymanie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#285 |
Raczkowanie
|
[QUOTE=zjedzmniebejbe;1792 4390]Dzisiaj będzie zielono, tak wiosennie (;
Hm, wg. mnie średnio.. ;/ Za dużo tłuszczu (kabanos, masło, karkówka). Są nnkt więcj okej. Z białkiem też nieciekawie. A te drugie śniadanie to aż strach ![]() QUOTE] -półtora kawałka chleba, ale taki cięzki, ciemny, razowy, jakieś 70-80g także niemało. -tak mnie naszła ochota na słodkie, że musiałam zjeść to belriso (słodyczy nie jem ósmy dzień ![]() -nie lubię tłustego, także z karkówki zjadłam tylko to chude mięsko ![]() -tego kabanosa to niestety muszę dokończyć :P - dziękuję bardzo za opinię ! ![]() ![]()
#286 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() R, to może by to było dla kogoś kto wcześniej jadł jak np. Twinsy ![]() A skakanki nie było tylko hula hop + a6w, skakanke planuje na dzisiaj ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#287 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dodatkowo, mogę powiedzieć, że pomimo mało ruchu (nie biegam, bo śnieg, ale niechże tylko stopnieje) - schudłam znowu i obecnie ważę 53kg. Tak czy siak, w Twoim jadłospisie brakuje węglowodanów. Nie wiem czemu się tak ich wszyscy boją.
![]() |
#288 |
Raczkowanie
|
Bardzo proszę o ocenę - to mój pierwszy jadłospis, po małym rekonesansie waszych jadłospisów, trochę doczytała i mam nadzieje, że nie bedzie źle.
R I. Owsianka (3 łyzki otrębów żytnich, szklanka mleka 0,5%, 4 orzechy laskowe, 4 orzechy brazylijskie, troszkę rodzynek i żurawiny) II. 2 cienkie kromki razowca z twarogiem chudym, sałatą, szynką, rzodkiewką, ogórkiem, papryką, 1,2 jabłka III. ok 200ml zupy ogórkowej (zabielanej jogurtem naturalnym, bez podbitki, z dużą ilością selera naciowego, marchewki, cebuli, czosnku, pietruszki), Ryba tilapia ok 120gr (z grilla, w panierce)z warzywami na patelni (smażone bez oleju) IV. 1/2 pomarańczy, 1/2 gruszki, trochę orzechów (wiem, że owoce powinno się pjeść przed południem, czasem jednak nie potrafię się oprzeć) V. ok 100gr makreli wędzonej, serek wiejski z rzodkiewką, pomidorem, ogórkiem, może jajko Chće dodać, że zależy mi na schudnięciu ok 2kg, aktualnie moja waga wynosi 52kg, do tego ćwiczę i piję ok 1,5 litra wody dziennie. Skaczę na skakance, raz w tyg joga. zrzuciłam już 2,5kg. Najgorsze jest to, że między posiłkami czasem wciągnę jakiegoś orzeszka bądź jogurt, nie potrafię nad tym zapanować. Bardzo prozę o ocenę i z góry dziękuję ---------- Dopisano o 17:41 ---------- Poprzedni post napisano o 17:37 ---------- Zapomniałam 0 3 łyżkach ryżu, do obiadu, za to ogórkowa była bez ziemniaków. |
![]() ![]() |
![]() |
#289 | ||||||
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
brak NNKT mało białka małe posiłki nio masakra Cytat:
Cytat:
Cytat:
małoo jak na Uu
![]() |
#290 |
Zakorzenienie
|
Luźne R. Proszę o ocenę.
przed: grejpfrut czerwony. I śn: 2 placki owsiane (3 łyżki płatków, jajko, troszkę cukru waniliowego i oregano) z dżemem i mrożonymi truskawkami. II śn: 2 kromki żytniego z soją: z twarożkiem, szczypiorkiem i pomidorem. z sałatą, szynką, salami, plasterkiem wędzonego łososia i papryką. po: jabłko. o: 4 pierogi z jabłkiem. p: duża garść nerkowców. wpadła lampka szampana. ![]() k: twarożek naturalny (150g) z migdałami i papryką. |
![]() ![]() |
![]() |
#291 |
Zakorzenienie
|
U.
Śniadanie: omlet (2 jajka + 2 łyżki mleka) smażony bez tłuszczu na teflonie posmarowany 2 łyżkami serka wiejskiego wymieszanego z garścią bakalii (orzechy laskowe i nerkowce, migdały, rodzynki), 2 łyżkami słonecznika i łyżeczką miodu Obiad: 1 średni filet z dorsza smażony w panierce na oleju, pół ciemnej bułki z ziarenkami, łyżka buraczków, duuużo kapusty kiszonej Po: pasek gorzkiej czekolady Podwieczorek: 125g chudego twarogu wymieszanego z pokrojonym bananem, łyżeczką miodu i łyżką słonecznika; marchewka Kolacja: puszka tuńczyka (130g) w sosie własnym, cała czerwona papryka Proszę bardzo o ocenę.
![]() |
#292 | |||||
Zakorzenienie
|
c.d nudów w domu i ocenianie masowe ;D
_________________________ _____ Cytat:
_________________________ _______________ Cytat:
_________________________ ______________________ Cytat:
Ale, że nie masz apetytu to trochę Cie tłumaczy. Następnym razem ma być lepiej ![]() ![]() _________________________ ______________ Cytat:
_________________________ ___________ Cytat:
_________________________ __________ wariatka345, na prawdę uważasz, że obiad w wykonaniu kyana był 'oki' ? ! przecież to same warzywa, mające znikomą ilość kalorii. Nie chcę tutaj podważać Twojej wiedzy nt żywienia, ale dla mnie obiad to przede wszystkim białko+węgle złożone+warzywa. _________________________ __________ wszystko jw.
![]() |
#293 |
Raczkowanie
|
może w koncu ktos oceni moj jadłospis na PPP:
I; [ 7;15] ; owsianka [ 4 łyzki owsianych, 3łyżki otrąb pszennych, połowa banana, grasc orzechów i troche żurawiny suszonej, łyżka serka wiejskiego, szklanka mleka 2%, 4łyżkii Bran Flakes, cynamon], jabłucho, kawa zbożowa z mlekiem wyjście na uczelnie II; [ 11;30] kawa latte z mc, bułka razowa ze śliwką,posmarowana tartare ziołowym, plaster polędwicy sopockiej, ogórek, rzodkiewka, pomidor, jabłko zielone/ spotkanie z psiapsiółką potem wpadły paluszki z otrębami i średni banan tak ok. 14 powrót do domku III; [ 16:00] duuuza miska zupy o składzie:pieczarki, fasola szparagowa, ryż brązowy, brukselka, marchew, pietruszka, groszek zielony; udko gotowane z kuraka kościół - rekolekcje ![]() IV ; [ 18:15] jogurt naturalny eko 300g z garścia orzechów i wkrojonym kiwi, jabłko, kawa z mlekiem skondensowanym V : [ 20:00] serek wiejski 150g, 2 kromy razowego z polędwicą sopocka, benecolem, jajcem na twardo, herbata zielona wiec?????może byc????? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#294 |
Raczkowanie
|
U :
Sn: grahamka z masełkiem , szyneczka , papryka , szczypiorkiem , ogorkiem , 2 jajka na miekko , herbatka malinowa 2sn: dwie kromki razowca z maselkiem almette smietankowym , szczypiorkiem , papryka , jogobella do picia truskawkowa 250g O: dwa duze grube pyszne nalesniki ![]() ![]() ![]() P: kakao na szklance mleczka 1,5 % , trzy buleczki maslane ( z biedronki ;d ) K: jajecznica z 3 jajek na szyneczce i cebulce , kromka razowca z maselkiem i dzemem truskawkowym , herbatka malinowa 2 duze jabluszka , pomaranczka i jak?
#295 |
Raczkowanie
|
po raz kolejny próbuje z moimU
I śniadanie Owsianka (standard 7ł.górskich, 1ł.otrąb, trochę skórki pomarańczowej) zalane szklanką mleka z łyżką budyniu krówkowego 1h gry w kosza (tzn. biegania od kosza do kosza z marnym efektem) ![]() trochę później; półtorej pomarańczy II śniadanie Grahamka (100g.) z masłem, wędliną, pekinką i rzodkiewką - posmarowane chrzanem; szklanka kefiru III śniadanie Wieśniak ze starym jabłkiem, pestkami dyni i cynamonem Obiad 1) zupa warzywna (w zasadzie z przewagą fasolki szparagowej) 2) pierś z kurczaka smażona (w sosie z ananasem i porem +odrobiną miodu) ![]() Kolacja 2 kromki chleba, posmarowane masłem z: 1) sałatą, wędliną, fetą 2) sałatą i łososiem trochę później z nagłego przypływu ochoty: 4-5 rzodkiewek ![]() Uśmiecham się o ocenę ![]()
#296 |
Raczkowanie
|
Ale dowaliłam z tymi otrębami - jak dzik w drzewo, zabijcie mnie, nie wiedziałam
![]() Dzięki zjedzmniebejbe |
![]() ![]() |
![]() |
#297 |
Przyczajenie
|
Czy ktoś może mi obliczyć ile dziś zjadłam jeśli chodzi o kalorie? Dużo czy mało ilościowo?
- kawa rozpuszczalna z mlekiem i 2 tabletkami słodzika - sucha maca - 2 mace z pastą jajeczną z majonezem i szczypiorkiem z 2 jajek - jabłko - zupa szczawiowa z ziemniakami (zabielana śmietaną 30%) - pomarańcza - jogurt jagodowy z płatkami kukurydzianymi ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#298 |
Raczkowanie
|
zjedzmniebejbe chyba pominęłam ten szczegół przy czytaniu. Moje niedopatrzenie
![]() Moja R-ka Śn: owsiana z 4 łych na mleku 3,2% z jabłkiem i orzechami IIŚn: bułka grahamka z 2 big plastrami polędwicy, sałatą i ogórkiem IIIŚn: wieśniak z pomidorem i słonecznikiem Ob: dużo żołądek z kurczaka, 1/3 torebka gryczanej, duużo sałatki pekińskiej skroplonej olejem K: wieśniak z warzywkami I jak ?
#299 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#300 |
Rozeznanie
|
U:
I: garść płatków pszenno-ryżowych z owocami tropikalnymi "justFit" zalanych szklanką maślanki naturalnej; bułeczka pszenna przekrojona na pół- obie połówki z masłem, szynką drobiową, pomidorem i natką + herbata zielona II: bułka żytnia z masłem, serem żółtym, natką pietruszki i sałatą + jabłko III: ziemniaki, medalion z łososia (jakiś taki kotlet kupny), surówka z kapusty + herbata zielona IV: serek wiejski z truskawkami (ten kupny) z łychą pestek słonecznika V: 2 kromki razowca z masłem, szynką drobiową, ogórkiem i kapustą pekińską + herbata zielona proszę o ocenę ![]() ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:59.