Kilogramowe wzloty i upadki czyli:Jak się pozbyć 37kg? CZ.I - Strona 90 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka > Wspólne odchudzanie

Notka

Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal.

Pokaż wyniki sondy: Boisz się,że jak osiągniesz wymarzoną wagę,to zajdziesz w ciąże i znów walka z kg?
Tak 28 51,85%
Nie 5 9,26%
nie myślałam o tym 21 38,89%
Głosujący: 54. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-03-16, 12:35   #2671
Milenkar20
Raczkowanie

Dot.: Kilogramowe wzloty i upadki czyli:Jak się pozbyć 37kg? CZ.I

Ja słucham wszystkiego lubię każdą muzykę
Co do skóry na brzuchu to wam coś napisze .
Moja sąsiadka była zawsze grubawa .Nie chciała się odchudzać to upasła się do 140 kg i poszła na wstawienie balona do żołądka . Schudła po tym do wagi 75 kg. Została ta operacja zrefundowana bo ta waga zagrażała jej życiu . Operacje miała w warszawie .
Schudła i to bardzo tak jak wam napisałam .
Skóre na brzuchu miała jak kangur , zwisała jej za kolana
Ręce tez strasznie jej wisiały . I miesiąc temu miała zrefundowaną plastykę brzucha . Widziałam ją i mam tak płaski brzuch że tylko pomarzyć zostało . Ale ma brzydką bliznę wycinali jej pępek i wycieli nadmiar skóry ,poczym doszyli jej ten pępek . Ale skure na rękach ma nadal bo tego jej nie zrefundowali
Ręce ma okropne wygląda na krótki rękaw jak nietoperz
Milenkar20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-16, 12:36   #2672
nikus6
Raczkowanie

Daga Kawałek boski nigdy wcześniej tego nie słyszałam. Naprawdę jestem pod wrażeniem. Tak miło uspokaja piękna łagodna linia melodyczna.
Jak będzie 7 z przodu to wymieniam garderobę

Edytowane przez nikus6
Czas edycji: 2010-03-16 o 12:39
nikus6 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-16, 12:46   #2673
anusia10
Raczkowanie

Daga kawałek super, lubię takie klimaty
a po koncercie Dżem'u poznałam mojego męża, też zawsze lubiłam i lubię ten zespół

a tak w ogóle to ostatnio na nowo odkryłam operetkę, byłam ostatnio na kilku, a w kwietniu znowu się wybieram
Stary 2010-03-16, 12:54   #2674
mysiunia85g
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez daga101 Pokaż wiadomość
MYSIUNIA NIE WCHODZI---ZADEN LINK moze podaj nazwe to znajde
Nie wiem dlaczego linki Ci nie wchodzą, jak ja na nie klikam, to od razu się ładują
Ale proszę, piosenki w takiej kolejności ja linki podałam:
Rihanna-Rude boy
Dj Tiesto-Adagio for strings
Nightwish-Wish I Had An Angel
Juno Reactor-Masters of Universe

A propo obwisłej skóry, moja mama po trzech ciążach ma płaski brzuch i zero obwisłej skóry a ma 54lata, matka się niczym nie smarowała, bo w ich czasach, to oliwka była i ewentualnie krem nivea, ale mówiła mi, że zakładała bardzo ciasne rajstopy w tym etapie jak chudła, żeby skóra równomiernie się obkurczała, a jedyne ćwiczenie jakie wykonywała, to leżała na podłodze, a my jako dzieciaki trzymaliśmy się jej nóg i tak nas huśtała a brzuszek sam zleciał
Ja też jak parę lat temu schudłam 30kg, to nie miałam obwisłej skóry, ale za to dużo ćwiczyłam siłowo.
mysiunia85g jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-16, 13:01   #2675
sunshine16
Zakorzenienie

Mi to babcia mówi, żebym nosiła coś ściskającego na brzuchu żeby nie było własnie obwisłej skóry
sunshine16 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-16, 13:07   #2676
margolka1986
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mysiunia85g Pokaż wiadomość

Ja też jak parę lat temu schudłam 30kg, to nie miałam obwisłej skóry, ale za to dużo ćwiczyłam siłowo.
30 kg ?? ulalala dużo... mój najwyższy spadek wagi to 10 kg ... ale i tak prawie wszystko wrócilo :/
odwiedziłas mnie na nk moja Droga >?

ma ktoś jakis sprawdzony sposób, żeby nie stresować się przed mówieniem po angielsku ? nie mam żadnych problemow z pisaniem, lubie gramatyke.. ale wysławianie się - chwilami to masakra jak sie zestresuje :/

wymianka książkowa

Moje papierowe szaleństwa
margolka1986 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-16, 13:15   #2677
daga101
Raczkowanie

TO BEDZIE SIE PODOBAC KAZDEJ!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!
http://www.youtube.com/watch?v=QbN0g8-zbdY
daga101 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-16, 13:22   #2678
mysiunia85g
Zadomowienie

A poniżej dowód, na to że po odchudzaniu nie trzeba mieć obwisłej skóry, wątpię żeby zwykłe zjadaczki chleba było stać na plastykę brzucha lub innych części ciała
Trochę tych Shape`ów mam w domu i postaram się wszystkie historie zeskanować, a potem wrzucić na forum, niech to będzie dla nas motywacją, że jednak można dużo schudnąć

Margolka właśnie wysłałam Ci zaproszenie na nk
A z tym stresem przed mówieniem po angielsku, to u mnie było tak, że w szkole wszystko pięknie, ładnie listy pisałam, słówka znałam itp. ale mówić to niee, dopiero jak byłam w UK, nawet nie wiem kiedy zaczęłam mówić
Stary 2010-03-16, 13:25   #2679
misialinana
Rozeznanie

Daga, bardzo lubie ten kawalek

ok, posiedzialam, poczytalam i zdecydowalam sie na A6W. juz kiedys cwiczylam i nic mi nie bylo... pociagne pierwszy dzien tak z tydzien i zobacze jak tam plecki. jak nie bedzie bolu to wezme sie mocniej za siebie a jak tylko skapnie mi pare groszy kupie sobie drazek rozporowy

Trzymajcie kciuki, zebym nie miala problemow z tymi plecami po cwiczeniach... strasznie chce znow moc cwiczyc...

A na rozgrzewke - posprzatam dzis mieszkanie... a sporo bedzie przy tym pracy...

We cannot discover new oceans
unless we have the courage
to lose sight of the shore...

misialinana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-16, 13:25   #2680
mysiunia85g
Zadomowienie

Cytat:
TO BEDZIE SIE PODOBAC KAZDEJ!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!
http://www.youtube.com/watch?v=QbN0g8-zbdY
Daga kocham tą piosenkę, jakoś zawsze przy niej się wzruszam

Edytowane przez mysiunia85g
Czas edycji: 2010-03-16 o 13:28
Stary 2010-03-16, 13:27   #2681
misialinana
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez margolka1986 Pokaż wiadomość
ma ktoś jakis sprawdzony sposób, żeby nie stresować się przed mówieniem po angielsku ? nie mam żadnych problemow z pisaniem, lubie gramatyke.. ale wysławianie się - chwilami to masakra jak sie zestresuje :/
moze zacznij od czytania sobie na glos...? przynajmnej oswoisz sie ze swoja wymowa itp

Stary 2010-03-16, 13:50   #2682
daga101
Raczkowanie

NASTEPNA Z NAJPIEKNIEJSZYCH PIOSENEK SWIATA
http://www.youtube.com/watch?v=DiZoh3_PjYY
daga101 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-16, 14:07   #2683
mysiunia85g
Zadomowienie

Cytat:
NASTEPNA Z NAJPIEKNIEJSZYCH PIOSENEK SWIATA
http://www.youtube.com/watch?v=DiZoh3_PjYY
Daga ty chyba chcesz, żebym się do reszty rozkleiła...

Misia będę trzymać kciuki zacznij ćwiczyć powoli mam nadzieję, ze plecy przestana ci dokuczać
Stary 2010-03-16, 14:09   #2684
fiolka122
Raczkowanie

no niemozliwe, nie było mnie w koncu zaledwie od przedpołudnia , a czytania konca nie bylo widac

DAguś widze, ze Ty nam dzisiaj taki nastojowy klimacik wprowadzasza piosenki faktycznie super, tez je uwielbiam.
Ja ogolnie to wszystkiego słucham, odpadają tylko bardzo agresywne kawałki.Można powiedzieć,ze z każdego rodzaju muzyki po trochu
fiolka122 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-16, 14:16   #2685
Iwoncita26
Przyczajenie

Witam Was serdecznie czy i ja moge dolaczyc do forum???
Iwoncita26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-16, 14:18   #2686
fiolka122
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez margolka1986 Pokaż wiadomość
tak jakmisia napisała, ze powinnas czytac na głos,popieram.
U mnie w szkole, mało sie mówiło po angielsku, a szkoda.Ja praktycznie wiecej nauczyłam sie w domu sama, łacznie z wymowa(wystarczy nauczyć sie zapisu fonetycznego i miec słownik z takim zapisem). Ja się kiedyś też zastanawiałam wyjeżdzając do Uk, czy ludzie mnie zrozumią, bo może coś źle wymawiam, ale nie było tak źlewrecz przeciwnie. Najważniejsze to nie bać sie spróbować i może to dziwnie zabrzmi ale "mowić samemu do siebie", pośpiewać sobie piosenki razem z autorem,trzeba oswoić sie ze swoim głosem mowiący obcym jezykiem.
Stary 2010-03-16, 14:27   #2687
anusia10
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Iwoncita26 Pokaż wiadomość
Oczywiście ale musisz zapoznać sie z naszym regulaminem, znajdziesz w podpisie Pysi- naszej mamci

---------- Dopisano o 14:27 ---------- Poprzedni post napisano o 14:26 ----------

regulamin wzloty i upadki
https://wizaz.pl/forum/blog.php?b=5517
Stary 2010-03-16, 14:43   #2688
fiolka122
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Iwoncita26 Pokaż wiadomość
Witam Cie na naszym forum . Prosimy jednak o zapomnanie sie z regulaminem, znajdziesz go w podpisie Pysia, jak bedziesz miałą problemy ze znalezieniem, to podpowiemy. Jednocześnie chciały byśmy uzyskać troszke informacji na twoj temat, tzn.waga, wzrost, twoj cel kilogramowy, wiek,no i jakbyś mogła podać z jakiej czesci Polski jestes to było by super.
Poza tym bedziemy wdzieczne, jeslei zanim sie przyłaczysz to poczytasz troche wcześniejszych postów. Wiem, ze ston jest sporo, ale jesli poczytasz choć troszke, to nam ułatwi "współprace"i dowiesz sie o nas, a takze o naszych dietkach więcej.
Zyczę wytrwałości w walce z kilogramami i gwarantuje ogromną porcje motywacji z naszej strony
Pozdrwaiam serdecznie i do boju koleżanko.

no tom sie napisała

---------- Dopisano o 14:42 ---------- Poprzedni post napisano o 14:32 ----------

Iwontcia o widze, ze anusia ułatwiła Ci juz sprawę z regulaminem, więc nie ma wymówek, aby nie przeczytać.

Dziś wszamałam:
3xwafel ryż +plaster chudej wedlinki
kawałek chlebka suchego (pszennego dla odmiany, od 2 miechow nie jadłam , wiec nie krzyczcie)do paróweczki(2xdrobiowe paluszki)
jabłuszko
pól sałatki rybnej(120kcal)
Nom, i umyłam dziś już okna, wyprałam firanki, jeszcze zostało okno w kuchni , ale juz mi sie nie chce, coś mnie brzuchol boli , jakby na @ kurcze, a wydaje mi sie jakbym dopiero co miała.No ostatnio nie dosc , ze 4 tyg poźniej to prawie 2 tyg, porazka, mam nadzije, ze znow tak nie bedzie.Tez miałyście az takie problemy?

DObra ide na film , wracam po.

---------- Dopisano o 14:43 ---------- Poprzedni post napisano o 14:42 ----------

Pepea widze Cie, nie chowaj sie, w końcu nie było Cie jakiś czas
Stary 2010-03-16, 15:21   #2689
pepea
Raczkowanie

no ja sie nie chowam....nie mialam czasu na pisanie tylko wszystko nadrabialam i fajnie sie zlozylo bo akurat skonczylam uff meczace to czytanie.

Powiem szczerze,ze nie wiem czy was nie opuscic bo troche ( a raczej bardzo mi glupio) bo chyba to nie watek dla mnie, nie chce sie osmieszyc tutaj ze swoimi wywodami nt diety, kilogramow itp. bo i tak z was mialam najmniej do zrzucenia i zostalo mi juz tylko ok 2-3 kg do celu. Rozumiecie mnie???????
pepea jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-16, 15:32   #2690
misialinana
Rozeznanie

OMG!! jednak gdybym tak codziennie zostawala w domu, to nie mam pojecia jakbym schudla!! w pracy jakos latwiej nie jesc. wlasnie podliczylam sobie, ze zjadlam dzis juz 980kcal i co dalej..? napewno do 19 zglodnieje... ech...

Stary 2010-03-16, 15:57   #2691
margolka1986
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez misialinana Pokaż wiadomość
OMG!! jednak gdybym tak codziennie zostawala w domu, to nie mam pojecia jakbym schudla!! w pracy jakos latwiej nie jesc. wlasnie podliczylam sobie, ze zjadlam dzis juz 980kcal i co dalej..? napewno do 19 zglodnieje... ech...
w pełni się zgadzam , ze poza domem łatwiej wytrwac na diecie. Ciągle czlowiek jest czymś zajęty, ma ograniczoną ilość produktów i jakos tak nie podjada.. a w domu coraz cos się do mnie ładnie śmieje

ja właśnie pochłonęłam na obiadek tortille - ale myslę że zdrową bo mnóstwo warzyw, troszke kurczaczka i sos czosnkowy głownie na jogurcie.. pyszotka- tylko teraz śmierdziucham :P

wymianka książkowa

Moje papierowe szaleństwa
margolka1986 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-16, 15:57   #2692
czarownica2010
Raczkowanie

Misia, no to dalas dzis sobie na luz. Ale to nic- pomysl, ze mozesz wszamac jeszcze 220 kcal !!! Wtedy dojdziesz do 1200 kcal-a tyle przeciez mozesz!!!
Cos widze, ze nasza nowa kolezanke przerazil regulamin watku, bo nie ma zadnego odzewu !!!
Od jutra planuje zastosowac cos a la dukan, moze jak bede jadla wiecej bialka, to waga w koncu ruszy, bo poki co-stoi jak zakleta. Myslalam, ze w tym tygodniu zejde ponizej 80 kg, a tu sie na to nie zanosi !!! Ale sa tez plusy-im dluzej bedziemy chudly, tym dluzej bedzie trwal ten watek...
Czy ja juz mowilam, ze dobrze mi tu z Wami ???
Stary 2010-03-16, 16:05   #2693
pysia1711
Wtajemniczenie

misialinana a ty znowu z tym drążkiem a ja ze skojarzeniami
mysiunia85g normalnie motywacja pierwsza klasa aż sama zrobię sobie fotkę dla porównania potem
pepea a ty czemu dołączyłaś wcześniej więc regulamin cie nie obejmuje zrobiłam go za namową dziewczyn, bo miałyśmy wszystkie dosyć tłumaczenia ciągle tego samemu osobom,które i tak po jednym wpisie znikały
margolka ja siedzę w domu i jakoś żadne jedzonko się do mnie nie uśmiecha poza porami posiłków grunt to samozaparcie
czarownica no pewnie i się nie martw doczekamy się na pewno II części w takim w jakim produkujemy te strony to na pewno szybko a przecież uzgodniłyśmy,że jak każda schudnie robi nowy wątek np. życie po stracie 37kg i więcej czy coś w tym stylu i tam wszystkich będziemy odsyłać do wszystkich części naszych wypocin wzlotowo-upadkowych

ja już po obiedzie,po brzuszkach,rozciąganiu i rowerku 50min a teraz robię przelew za nową wagę będę mieć tą czarna co podawałam w linku i robić zdjęcie żebym potem mogła się pochwalić swoimi postępami przed i po tak jak w tych pismach

Edytowane przez pysia1711
Czas edycji: 2010-03-16 o 16:12
pysia1711 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-03-16, 16:12   #2694
Camila1983
Zadomowienie

Dzien dobry
ja dopiero wróciłam z pracy i zjadłam obiadek.

na śniadanie: 3 kromki wasy, serek wiejski z ziołami i otrębami- ok. 350 kcal
mleko do kawy- ok. 150 kcal
miska domowego barszczu czerwonego - ok.300 kcal (liczę ze tak duzo, bo z ziemniakami i odrobinę zabielana)

Zostało mi jakieś 200 kcal na kolację, myślę ze mi wystarczy spokojnie

Widzę że poruszyłyscie temat obwisłej skóry po odchudzaniu: powiem Wam co mówią lekarze pacjentom po operacji wstawiania tzw. balonika w żołądek. Masaże, masaze i jeszcze raz masaże. Oczywiście tam są przypadki ekstremalne, gdzie pacjent w miesiac chudnie nawet 15 kilo, więc im nawet i masaże nie pomogą. ale zbawienne działanie masaży polega na tym, że bardzo pobudzają się komórki odpowiedzialne za regenerację i elastycznośc skóry, a tym samym za jej prawidłowe obkurczanie podczas odchudzania My kobiety dodatkowo wspomagamy się oczywiscie kosmetykami wyszczuplającymi
Kobiety które mają swoich TŻ mają zadanie ułatwione Ja niestety nie posiadam, ale za to samodzielny masaż jest dodatkową metodą spalania kcal. Naprawdę, nie sądziłam, ze przez 15 minut można się tak zmachac
puści sprzęgło, ruszy i na horyzoncie zniknie..."
Camila1983 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-16, 16:16   #2695
pysia1711
Wtajemniczenie

camilo menu ładne widzę kolejny dzień bezgrzeszny zacznij liczyć dni bez grzechu i ustanów rekord mój z nie jedzeniem słodyczy tych be to dzis będzie 11 co do tych masaży to prawda,że działają tak samo jak mycie pod prychem rękawica, robienie pilingu no i słynne kosmetyki nawet te najzwyklejsze jak balsam zwykły czy oliwka

Stary 2010-03-16, 16:18   #2696
nikus6
Raczkowanie

Macie może dziewczyny jakieś metody na zaparcia(otręby i czerwona herbata nie pomagają)
Jak będzie 7 z przodu to wymieniam garderobę
nikus6 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-16, 16:25   #2697
Camila1983
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez nikus6 Pokaż wiadomość
Macie może dziewczyny jakieś metody na zaparcia(otręby i czerwona herbata nie pomagają)
Na mnie otręby i ziołowe herbatki działają, do ubikacji biegam też po jabłkach. jeśli standardowe metody na Ciebie nie działają musisz chyba zgłosic się do lekarza, albo poradzic w aptece żeby polecili Ci jakiś najmniej szkodliwy środek przeczyszczajacy lub regulujący trawienie który będziesz przyjmowała w takich wypadkach. Nie ma sensu zebyś się męczyła
puści sprzęgło, ruszy i na horyzoncie zniknie..."
Camila1983 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-16, 16:45   #2698
nigdziebyc
Raczkowanie

Hej wam.. No więc. Zanim przeczytałam pracę domową wczoraj przed snem zrobiłam sobie grahamkę z serkiem topionym i szynką.. I rano jak wychodziłam zapomniałam wziąć jej z lodówki W szkole kupiłam sobie sok marchwiowy i po szkole zjadłam 3 batoniki musli z Lidla jak czekałam na rodziców. W domu na obiad zjadłam duszoną wołowinę z groszkiem i teraz jestem najedzona.

Kupiłam sobie jakiś czas świetną torbę z Atmosphere.. I dzisiaj mi się rączka urwała Będe pisała do pana mieszkającego w Londynie, czy jakiś zwrot dostanę.. Bo jednak 35zł to grosze nie są.. Przynajmniej dla mnie..

Bardzo się zdziwiłam, ale i ucieszyłam, jak zobaczyłam dzisiaj w autobusie i tramwaju, że wyświetla, że mam imieniny Bo prawie nigdy nigdzie tego nie ma od tatusia 100zł dostanę.. Musze przeznaczyć na jakies nowe ciuszki ^^ Proponujecie coś?

nigdziebyc jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-16, 16:59   #2699
anusia10
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez nigdziebyc Pokaż wiadomość

Bardzo się zdziwiłam, ale i ucieszyłam, jak zobaczyłam dzisiaj w autobusie i tramwaju, że wyświetla, że mam imieniny
Wszystkiego najlepszego, a tak a pro po to jak masz na imię? Izabela?

---------- Dopisano o 16:59 ---------- Poprzedni post napisano o 16:57 ----------

rozbolała mnie głowa, jest mi niedobrze i spać mi się chce
nie mogę się położyć bo męża nie ma a ktoś musi dzieci pilnować, sa za małe żeby zostawić je bez nadzoru

Edytowane przez anusia10
Czas edycji: 2010-03-16 o 17:10
anusia10 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-16, 17:17   #2700
pysia1711
Wtajemniczenie

a tu co taka cisza?? coś nie widziałam dziś jeszcze desi i milenki ja jestem w trakcie szykowania do fotek sama będę sobie jakieś pykać telefonem bo do aparatu brak baterii chyba ze poczekam na mame

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości