|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4111 | ||
|
Rozeznanie
|
Dot.: Uroki ciąży czujemy, a jesienią się rozpakujemy-MAMUSIE WRZEŚNIOWO-PAŹDZIERNIKO
Cytat:
Cytat:
My mieliśmy tylko fotografa, nie braliśmy kamerzysty, bo potem i tak tego nikt nie ogląda, a i mój Pawcio kategorycznie sie nie chciał zgodzić. CO do moich oczek Niczko, to takie zwykłe są, na zdjęciu rzeczywiście ładniejsze wyszły niż w rzeczywistości ehhe-takie blado niebieskie ![]() Kochana wysłałam ci zaproszenie, jak już mnie przyjmiesz do znajomych to zobaczysz w moim profilu.
|
|
|
#4112 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Uroki ciąży czujemy, a jesienią się rozpakujemy-MAMUSIE WRZEŚNIOWO-PAŹDZIERNIKO
Witam was wszystkie po długiej przerwie... cały czas czytałam na bieżąco co się u was dzieje, ale jakoś tak... nie miałam nic do powiedzenia.
Doskwiera mi senność i mdłości (jak narazie bezefektowe naszczęście )No a z pozytywnych wieści to mam już kolejne rzeczy dla Kropki ![]() Znajomi podarowali nam używane lecz kompletnie niezniszczone leżaczek, wanienkę, karuzelę na łóżeczko, podgrzewacz do butelek, sterylizator i wieeelkąąą torbę ciuszków rozmiary 52-64 czy jakoś tak Więc ja już chyba żadnych ciuszków tych malusich nie kupię ![]() Wczoraj popołudniu byliśmy u Gina. Kropka podrosła nam troszkę, widziałam bijące serduszko ![]() Dla zainteresowanych króciutki filmik http://marcin.org.pl/kropka/ Pozdrawiam was wszystkie i obiecuję się częściej odzywać |
|
|
|
#4113 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Ja też niedługo wkleję zdjęcie brzuszka, może w weekend mężuś znajdzie czas na jakąś sesję ![]() Teoretycznie do końca maja, bo w czerwcu obrony, ale wątpię czy w maju będzie mi się chciało cokolwiek pisać :/ Cytat:
A co do seksu w takie dni, to ja się tym w ogóle nie przejmuję, bo miałam 40-60 dniowe cykle, więc skąd mam niby wiedzieć kiedy by była @.... Cytat:
Mi się to baardzo podoba, bo wszyscy na uczelni mnie już wypytują czy przypadkiem w ciąży nie jestem ![]() Maggie, przepiękny maluszek, gratulacje IlonaN2, trzymam kciuki za usg. A co do snów... Mi się prawie codziennie śni mały chłopiec! Noszę go na rękach, bawię się z nim, a wczoraj mi się śniło, że go karmię A poza tym też mi się śnią różne głupoty i erotyczne sny
Martynka Edytowane przez Lenka* Czas edycji: 2010-03-16 o 14:49 |
||||
|
|
|
#4114 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4115 |
|
Zakorzenienie
|
Ja tam wolę łazić w płaskich niż potem męczyć się z obrzękami czy żylakami. W płaskich łaże do szkoły, a na jakieś większe wyjścia założe coś na obcasie ale to jest góra 1 godz. na stojaco w tych butach inaczej bym nie ryzykowała. I tu się nie zgodze że nie można przejść w wysokich butów na płaskie
Lenka 8 godzin na stojąco w obcasach chociaż na te zajęcia kiedy musisz długo stać chodź w niskich butach, może tak jak pisze Nika jakieś koturny?
Edytowane przez gabisun Czas edycji: 2010-03-16 o 15:10 |
|
|
|
#4116 |
|
Zakorzenienie
|
Wiadomo, że ekstremalnie wysokie szpilki na co dzień się nie sprawdzą, ale od czasu do czasu można zaszaleć
Ja bym chciała jakieś zgrabne obcasy, w razie czego mam z zeszłego roku butki na niewysokiej koturnie, więc jak nie dam rady chodzić w obcasach to tamte butki mnie podratują. Ale powiem wam, że o ile mam obcas typu klocek to nie czuję różnicy między płaskimi a wysokimi - w ogóle mi się stopy nie męczą.
|
#4117 |
|
Raczkowanie
|
Czita super masz te rzeczy i jeszcze ciuszki dostałaś, super! My z TŻ-tem będziemy musieli raczej kupić wszystko, zaczęłam się powoli rozglądać za wózkiem, łóżeczkiem, komodą... ale tyle tego wszystkiego a jakie ceny... A wy dziewczyny kupujecie komodę z przewijakiem? czy może już macie? a macie coś na oku? Jak tak to wklejajcie zdjęcia, może podpatrzę coś od Was
aaa jeszcze co do brzucha to ja mam tak, że rano mam mniejszy, największy jest wieczorem... nie mam pojęcia dlaczego (?) ale rośnie, może jutro kupię sobie jakieś getry albo spodnie draTy się nie przejmuj bo teraz tak gadają a jak dzidziuś się urodzi to nie będą świata poza nim widzieć! Widzisz, czasami rodzice tak mają, że muszą pogadać, zdołować Cię i tyle, ale później będą najlepszymi dziadziusiami trzymaj się!!! |
|
|
|
#4118 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
gabisunku dla mnie wysokie buty to też udręka ![]() Moja kumpela jest wziętą, naprawdę wziętą (pracuje po 14H!!!) kosmetyczką i "obrabia" klientki w swoim salonie jeszcze przed otwarciem i długgggo po zamknięciu... W zeszłym roku zaszła w ciążę, a że jest elegancką kobitą (czasem do przesady- robi np. zabiegi w białej eleganckiej bluzce Ona w domu nosiła takie eleganckie paputki na obcasie... Moja mamcia z kolei całe życie nosiła wysokie buty, bardzo ciężko było Jej się przerzucić na płaskie (miała podobne objawy co kumpela), a nawet kapcie domowe nosiła takie na wysokim klinie Teraz nie wyobraża sobie wysokich butów, odkąd pokochała cichobiegi, mówi, że wysokie buty to masakra ![]() I tak, jak całe życie miała wąską stópkę, tak teraz ma o wiele szersze i sądzi, że to od tych obcasów właśnie... Ja najchętniej biegałabym boso, w japonkach i już
|
|
|
|
|
#4119 |
|
Raczkowanie
|
ja nie potrafię chodzić na obcasach, buty mam z 12 lat
jakby zliczyć ile razy w nich byłam, to może uzbierałoby sie z 8-9 razy![]() przeraża mnie fakt, ze czekają nas od czerwca do sierpnia 4 wesela ... a wtedy pasowałoby ząłożyć eleganckie buty, te moje mają z 6 cm obcas, ale jak dla mnie za wysoko ![]() Czita - przepiękne maluszkowe rzeczy ![]() Dash - nie nigdy nie miałam przewijaka ani komody, dla czwartego raczej nie bedzie sensu kupować,bo miejsca mamy niewiele w mieszkaniu.Jak coś, to komoda najlepsza jest z przewijakiem, który demontujesz-widziałam u koleżanki takie cudo
|
|
|
|
#4120 |
|
BAN stały
|
Witam wszytskieNowe Mamusie!!
Witajcie ja szyciorkiem....bylam dzis na badaniach i USG.. i co....sa i to Bliżniaki!!!! jestem szczesliwa i przerazona.... ![]() i co z moja corcia...jak ona taka mala jeszcze....ehhedobra lece...buzka odezwe sie jutro |
|
|
|
#4121 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4122 |
|
Zakorzenienie
|
Jaga wow
|
|
|
|
#4123 | |||
|
Zadomowienie
|
Fajna spódniczka, no i brzuszek już faktycznie troszkę widoczny
Cytat:
postanowiłam zmienić zasady i poszukać czegoś eleganckiego ale bez obcasa. Pobiegałam po sklepach....Ale.... nic mi się nie podoba, albo po prostu nie umiem nic wybrać, wydaje mi się że noga wygląda śmiesznie i nieelegancko. No i koszłam do wniosku, że kupię coś pół-na pół czyli jakieś obcasik 4-5 cm, w sumie to prawie płasko i chyba noga nie będzie się męczyć? Całe szczęście latem nie mam takich problemów, są ładne płaskie sandałki i sandałki na koturnie. Serdecznie witamy na wątku. Super Maleństwo Cytat:
Cytat:
![]() Jaga1111 no to podwójne gratulacje!!! Niesamowite Jesteś już drugą mamusią na wątku w "trójpaku", tylko ta pierwsza mama ostatnio się nie odzywa :-(
Pozdrawiam, Ewcia Nasza córcia jest już z nami. Dagusia- 23.09.2010r. Edytowane przez Szczęśliwa Czas edycji: 2010-03-16 o 17:20 |
|||
|
|
|
#4124 |
|
BAN stały
|
Jaga
stokrotne gratulacje ![]() ![]() ale superrrrrr
|
|
|
|
#4125 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja jak rano wstanę mam płaściutki brzuszek (17t 2d), a po południu, szczególnie jak zjem cos ciężejstrawnego wyglądam jakbym za miesiąc miała rodzić. To pracujące jelita wypychają powłoki brzuszne Jaga1111 - gratuluję, to wspaniała wiadomość. Dziewczyny zazwyczaj nie cieszą się zbytnio z tego, że w ich brzuszkach biją 2 serduszka. Dziewczyny, przyznacie się, jeśli nie jest to dla was problemem, która ma zalecenie na cc i czemu? Odnośnie wysokich obcasów - również byłam zdziwiona jak przestawiłam się na płaskie buty, że mój kręgosłup zreagował o wiele większym bólem. Rehabilitant poinformaował mnie, że kręgosłup musi sie po prostu przyzwyczaić do innego ustawienia. Sama śmigam na stabilnym 5-6cm obcasie i z całego serca polecam wam buty Ryłko (ma na razie jedne jesienne i drugie na koturnie wiosenno-letnie). Są mega wygodne, solidne i stopa w nich odpoczywa. Edytowane przez martysek Czas edycji: 2010-03-16 o 17:28 |
|
|
|
|
#4126 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
ALE FAJANIE;-) Gratuluje serdecznie![]() Podwójna radość
|
|
|
#4127 |
|
Raczkowanie
|
Pozdrawiam nowe mamy
![]() ycnan, klarissa, super macie brzusie Jaga1111 Z tego co pamiętam któraś jeszcze dużo wcześniej wspominała,że ma mieć bliźniaki (zapomniałam kto), ale to niesamowite. Sama bym chciała elenka śliczna sesja Ja brałam ślub 2 sierpnia 97, czyli idealnie w środku powodzi we Wrocławiu. Mój dom i męża były zalane. Do niego dopływało się łodzią, a u mnie był tyko metr, więc jakoś się brodziło. Nie mieliśmy wesela ( nie było gdzie, sale też zalane) tylko obiad w restauracji. Ale to przecież nie najważniejsze. Szczęśliwie znosimy się do dziś dnia, mamy cudnych 2 synków i mamy nadzieję, że teraz uwieńczymy wszystko córką ![]() Muszę niestety dużo leżeć (za dużo skurczy), ale co tam, byle do wiosny ![]() a to mój 15 tyg. brzuchol
|
#4128 |
|
Zakorzenienie
|
Szokoladko super brzusio
|
|
|
|
#4129 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
a ostatniego rodziłam 11 godsizn i 45 minut, zaklinował się...Poszła mi koszmarnie wada wzroku - pierwszą ciażę zaczynałam zz wadą -2,5 d, teraz mam -9d. Moja lekarka mówi, że nie wolno mi normalnie rodzić, mam stawac na głowie u okulisty, ma mi pisac, zalecenie cc. mam jeszcze oprócz tego mocne tyłozgięcie i jestem, co tu owijać w bawłenę, starsznie poszarpana na szyjce od poprzednich porodów.Poza tym mam schorzenia kręgosłupa, które bólami przypominaj.a te krzyżowe przy porodzie, wiec moze tym razem uda mi się z tym cc, boję sie stracić wzroku... Szokoladko - śliczny brzusio
|
|
|
|
|
#4130 |
|
Zadomowienie
|
Ja już po USG Dzidzia rozwija się cudnie ma dziś 2,5 cm machała do mamusi rączką w trakcie usg i ssała rączkę. Według USG termin mi się przesunął ale na razie nic nie zmieniam. Jeszce 7.04 ma to USG 3D genetyczne więc poczekamy.
Jaka jetem szczęśliwa a tu zdjęcie 10tc |
|
|
|
#4131 |
|
BAN stały
|
Szokoladko piękny brzuchalek
Ilona cudne Maleństwo |
|
|
|
#4132 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Dziękuję, Twój też super i już taki okrąglutki Cytat:
![]() A ja mam jutro o 17:30 wizytę i już mam motylki w brzuchu z podekscytowania Zobaczę moje maleństwo kierownika ), ale też się doczekać nie może Dostałam misję przyniesienia nie tylko zdjęcia, ale też filmu z usg...czita18, może ja ślepa jestem, ale na tym filmiku coś/ktoś tam jeszcze w tle jest... czy to może Twoja Kropka się tak zgięła w pół? ^^
http://www.suwaczki.com/tickers/k0kdwn15x5fj0dze.png http://www.suwaczki.com/tickers/k0kd73sb8eg8gpzu.png Edytowane przez ycnan Czas edycji: 2010-03-16 o 18:51 |
|||
|
|
|
#4133 |
|
Wtajemniczenie
|
Ktos wczesniej pisal, ze mozna w ciazy syrop Stodal. Zle sie dzisiaj czuje, moge go wziac bez konsultacji z lekarzem?
|
|
|
|
#4134 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
#4135 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
IlonaN2 - przefajne maleństwo ![]() ---------- Dopisano o 19:07 ---------- Poprzedni post napisano o 19:03 ---------- ja do 14 tygodnia w ciąży ze średnim miałam dwa maluszki, potem jeden się "wchłonął" To znaczy na usg w 14 tygodniu był duuuuuuuużo mniejszy, niż drugi, potem nie było go wcale a że bedą dwa dowiedziałąm się w 7 tygodniu, z tym,ze od początku jeden był większy, drugi mniejszy i lekarka mówiła,że natura zdecyduje i żebym się nie przyzwyczajała za bardzo.
|
|
|
|
|
#4136 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzieki dziewczyny
|
|
|
|
#4137 |
|
Rozeznanie
|
Jaga GRATULCJE!!!!!!!!!!!!!!:j upi:
Dziewczyny śliczne te wasze brzusie mi też jakoś tak ostatnio wyskoczył |
|
|
|
#4138 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Tylko pyta la się czy chce też na 3d iśc wiec oczywiście się zgodziłam. |
|
|
|
|
#4139 |
|
Wtajemniczenie
|
JAga gratulacje
To jesteś tu już chyba druga na tym forum z bliźniakami![]() wreszcie byłam na usg. Wygląda na to, że maluch rozwija się prawidłowo, serduszko bije, łapki i nóżki są Dostałam też filmik dla TŻta- niech też sobie poogląda![]() No i byłam u internisty po pieczątkę w karcie ciąży i żeby mnie osłuchała (eh...ten kaszel) - mam lekkie zapalenie tchawicy i oskrzeli Póki co mam pić syropek i wapno z witaminą C- i liczyć, że przejdzie
|
|
|
|
#4140 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Z niecierpliwością czekamy na jakieś zdjątko z USG ! Ninaad, super, ze u Dzidzi wszystko oki ! ![]() Cytat:
![]() Słodkie brzucho ! ![]() A moje brzucho poniżej: pierwsze zdjęcie w 7 tc (+ kilka dni) a drugie z dzisiaj (czyli 14,5 tc). Straaaasznie mnie wywaliło z tydzien temu i tak zostalo - moze znowu wzdecia ? Zobaczymy, ale jest zabawnie, bo zawsze mialam b. plaski brzuch jak deske a teraz wyglada jak w 5-tym miesiacu he he
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:52.

pięęękna sesja, a fotka z konikami i z wodą, wymiękłam 

Przecież buty zostaną mi na po ciąży a nie chcę baletek na wiosnę. Mam duże stopy a jestem niewysoka i w płaskich butach wyglądam jak kaczka. Nie mówię o jakichś ekstremalnych szpilkach 12 cm, ale takie powiedzmy 5-7 cm to wg mnie normalne buty...
A poza tym też mi się śnią różne głupoty i erotyczne sny
chociaż na te zajęcia kiedy musisz długo stać chodź w niskich butach, może tak jak pisze Nika jakieś koturny?
Ja bym chciała jakieś zgrabne obcasy, w razie czego mam z zeszłego roku butki na niewysokiej koturnie, więc jak nie dam rady chodzić w obcasach to tamte butki mnie podratują. Ale powiem wam, że o ile mam obcas typu klocek to nie czuję różnicy między płaskimi a wysokimi - w ogóle mi się stopy nie męczą.

i co z moja corcia...jak ona taka mala jeszcze....ehhe

stokrotne gratulacje
ALE FAJANIE;-) Gratuluje serdecznie
), ale też się doczekać nie może
To znaczy na usg w 14 tygodniu był duuuuuuuużo mniejszy, niż drugi, potem nie było go wcale