Zima powoli mija, a każde z naszych dzieci pięknie się rozwija (07-08.2009r.) cz. V - Strona 37 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-03-16, 16:25   #1081
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

Dot.: Zima powoli mija, a każde z naszych dzieci pięknie się rozwija (07-08.2009r.)

Martynka boska
Marci tez tancuje

---------- Dopisano o 16:25 ---------- Poprzedni post napisano o 16:23 ----------

szukam jakis fajnych czapeczek z szaliczkiem na wiosne i nie moge znalezc i chcialam tez cieplejsze spodenki ale tez nic nie ma ciekawego

a w ogole ostatnio kupilam super dzinsy Erykowi na all, Unholy pisalam Ci no i ten sprzedawca ma tez je w rozmiarze Marciego, chyba kupie i beda mieli takie same
Svinecka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-16, 16:44   #1082
UnholyOne
Ola-Unhola

Dot.: Zima powoli mija, a każde z naszych dzieci pięknie się rozwija (07-08.2009r.)

Marica, słodka Martynia. Fanie sobie podryguje

Svi, daj tego linka do spodni dla dzieci

Megi, cieszę się, że jesteście już w domu. Mam nadzieję, że Amelka już zdrowa będzie i nie będziecie się martwili
Stary 2010-03-16, 16:48   #1083
magi77
Wtajemniczenie

O właśnie, zapomniałam

megi b super wieści oby już Amelka nie chorowała. Przeziębienie szybko minie

Zawsze trzeba mieć nadzieję na lepsze jutro...

MACIEJKA SYNEK KOCHANY
20-07-2009
magi77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-16, 16:51   #1084
p4w
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez syla39 Pokaż wiadomość
Tak zrobie czyli mozna wybielac az do skutku a czy mozliwe jest ze mam po prostu taka kosc? jakos nigdy nie mialam bielusienkich
jak masz żółtą kość to nie wybielą się do jakiegoś sinoniebieskiego koloru, ale do bardzo jasnego na pewno
chyba, ze my rozumiemy inaczej kolor biały

3220g 54 cm

------------------

p4w jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-16, 17:00   #1085
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

Unholy
http://www.allegro.pl:80/show_item.php?item=920624022
ja wzielam 122/128 i sa dobre, beda na wiosne - ale wezme chyba tez wieksze zeby mial na pozniej bo podobaja mi sie

najbardziej podoba mi sie to, ze sa dosc waskie, bo zawsze tego typu dzinsy z gumka w pasie to takie szerokie pantalony, a te sa waskie i super wygladaja

---------- Dopisano o 17:00 ---------- Poprzedni post napisano o 16:58 ----------

Cytat:
Napisane przez p4w Pokaż wiadomość
jak masz żółtą kość to nie wybielą się do jakiegoś sinoniebieskiego koloru, ale do bardzo jasnego na pewno
Olu a jak sie ma wybielanie do zdartego szkliwa? bo ja mam strasznie zdarte na trojkach

no i kiedys pytalam ale nie pamietam czy nie wiedzialas, czy mialas sie kogos zapytac - jak sie ma wybielanie do koron? czy ten preparat ich nie uszkodzi? (nie pytam o wybielenie ich bo to wiadomo)
Stary 2010-03-16, 17:07   #1086
gorgulek
Zakorzenienie

Unholy, Svi i Marica dzieciaczki boskie

Cytat:
Napisane przez megi b Pokaż wiadomość
Cześć
Olu dzięki za smsa, ale zapomniałam telefonu z domu i nie miałam jak odpisać

Dzisiaj nas nareszcie wypisali
Pobyt się przedłużył bo dopiero w niedzielę wyszły dobre wyniki z moczu, a na dodatek jak by tego było mało Amelka od piątku zaczęła kaszleć. Na oddziale teraz prawie same dzieci z zapaleniem oskrzeli i płuc no i jak się można domyśleć i my się poczęstowałyśmy wirusem Mała kaszle, że aż zwraca jedzienie, a ja się czuję fatalnie. Puścili nas do domu bo wg lekarzy nic nie słychać podczas badania jak im mówiłam od piątku, że kaszle to twierdzili, że to od suchego powietrza dostawała syropek i inhalacje. Oklepuję ją i już lepiej, ale na widok fridy drze się jak opętana.
Podczytywałam Was troszkę, ale nie miałam humoru pisać...
Dzięki kochane za pamięć
Może nadrobię Was w najbliższym czasie
Fajnie, że w koncu w domku jesteście
Zdrówka dla Amelki
gorgulek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-16, 17:34   #1087
p4w
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Svinecka Pokaż wiadomość
Unholy
http://www.allegro.pl:80/show_item.php?item=920624022
ja wzielam 122/128 i sa dobre, beda na wiosne - ale wezme chyba tez wieksze zeby mial na pozniej bo podobaja mi sie

najbardziej podoba mi sie to, ze sa dosc waskie, bo zawsze tego typu dzinsy z gumka w pasie to takie szerokie pantalony, a te sa waskie i super wygladaja

---------- Dopisano o 17:00 ---------- Poprzedni post napisano o 16:58 ----------

Olu a jak sie ma wybielanie do zdartego szkliwa? bo ja mam strasznie zdarte na trojkach

no i kiedys pytalam ale nie pamietam czy nie wiedzialas, czy mialas sie kogos zapytac - jak sie ma wybielanie do koron? czy ten preparat ich nie uszkodzi? (nie pytam o wybielenie ich bo to wiadomo)
pamiętam - sprawdzałam to zaraz po naszej rozmowie i preparaty nie uszkadzają porcelany
a co rozumiesz przez zdarte szkliwo?
masz taką wadę szkliwa czy jakoś inaczej je straciłaś?
moze od tego jest taka nadwrażliwość, bo to szkliwo chroni przed środowiskiem zewnętrznym

3220g 54 cm

------------------

Stary 2010-03-16, 18:02   #1088
syla39
Wtajemniczenie

Cytat:
Nie wiem jaka mam kosc ale bialy dla mnie to taki holywoodzki.
Bede probowac wybielac 15%

syla39 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-16, 18:33   #1089
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

Cytat:
Cześć

Pobyt się przedłużył bo dopiero w niedzielę wyszły dobre wyniki z moczu, a na dodatek jak by tego było mało Amelka od piątku zaczęła kaszleć. Na oddziale teraz prawie same dzieci z zapaleniem oskrzeli i płuc no i jak się można domyśleć i my się poczęstowałyśmy wirusem Mała kaszle, że aż zwraca jedzienie, a ja się czuję fatalnie. Puścili nas do domu bo wg lekarzy nic nie słychać podczas badania jak im mówiłam od piątku, że kaszle to twierdzili, że to od suchego powietrza dostawała syropek i inhalacje. Oklepuję ją i już lepiej, ale na widok fridy drze się jak opętana.
Dzięki kochane za pamięć
nareszcie w domku
duzo zdrowka dla Amelki

Dominika 04.11.2014
czekoladka21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-16, 20:23   #1090
Cassandra 23
Zakorzenienie

Jestem ale zaraz zmykam na M jak Miłość

Zakupy sie udały, kupiłam co chciałam a nawet wiecej
Solarium zaliczone, jakos nawet nie poczułam, ze byłam..chyba skóra po ostatnim sie przyzwyczaiła.
Kupiłam balsam brązujący z Ziaja, przypomniałam sobie ze kiedys ladnie mnie "opalił" wiec moze i teraz bedzie ładny efekt.
Kubie kupiłam buciki w CCC (rozmiar 20 - nr wkładki 13 cm), dzinsowe ogrodniczki z bluzeczka w Pepco, komplecik na lato (bluzeczka +krótkie spodenki), 2 pary skarpetek, czapeczke, i dla siebie takie rozne drobiazgi

Dzisiaj nocka bez TŻ, pojechał w delegacje.

Megi, jak dobrze ze juz jestes dlugo Was trzymali, ja myslałam, ze Wy juz dawno w domu.
Napisz wiecej w wolnej chwili.

Magi, dzieki za sałatki Dzisiaj przeglądałam stara gazete i natknełam sie na fajne przepisy sałatkowe. Jutro zeskanuje te dwie strony i wkleje (nie chce mi sie przepisywać ).

Jakub 20 czerwca 2009 r.
Blanka
15 września 2011 r
.

Cassandra 23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-16, 20:24   #1091
p4w
Zakorzenienie

Cytat:
Nie wiem jaka mam kosc ale bialy dla mnie to taki holywoodzki.
Bede probowac wybielac 15%
próbuj, próbuj
holywoodzki to już mega biały - świecący

3220g 54 cm

------------------

Stary 2010-03-16, 20:26   #1092
Cassandra 23
Zakorzenienie

Dziewczyny o jakich Wy paskach piszecie? Gdzie je mozna kupic i za ile? Żeby je uzywac trzeba miec wszystkie zęby wyleczone??

Ja narazie stosuje paste Blanx i powiem szczerze, ze widze efekty. Co prawda nie duze ale zęby zrobiły sie troche bielsze.
Uzywam jeszcze płynu Colgate wybielającego.

Jakub 20 czerwca 2009 r.
Blanka
15 września 2011 r
.

Cassandra 23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-16, 20:41   #1093
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

Cytat:
pamiętam - sprawdzałam to zaraz po naszej rozmowie i preparaty nie uszkadzają porcelany
a co rozumiesz przez zdarte szkliwo?
masz taką wadę szkliwa czy jakoś inaczej je straciłaś?
moze od tego jest taka nadwrażliwość, bo to szkliwo chroni przed środowiskiem zewnętrznym
hmm nie wiem co rozumiem - jakis z dentystow mi tak powiedzial gdzies
Cytat:
Napisane przez Cassandra 23 Pokaż wiadomość
Dziewczyny o jakich Wy paskach piszecie? Gdzie je mozna kupic i za ile? Żeby je uzywac trzeba miec wszystkie zęby wyleczone??
ja pisalam o paskach Crest, sa bodajze trzy stezenia tych paskow, mozna je kupic na allegro i trzeba miec wyleczone zeby przed wybielaniem

jest na wizazu watek o tych paskach
Stary 2010-03-16, 20:45   #1094
angy
Zakorzenienie

Cytat:
Cześć

Dzięki kochane za pamięć
Super wieści!! Mam nadzieję, że Amelka ma na razie już wszystkie choroby za sobą

Moje wczorajsze zakupy:

Pomóżmy Maciusiowi

NIE LUBIĘ TROLLI
angy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-16, 20:56   #1095
p4w
Zakorzenienie

Cytat:
hmm nie wiem co rozumiem - jakis z dentystow mi tak powiedzial gdzies

ja pisalam o paskach Crest, sa bodajze trzy stezenia tych paskow, mozna je kupic na allegro i trzeba miec wyleczone zeby przed wybielaniem

jest na wizazu watek o tych paskach
to ja nie pomogę, bo nie znam takiego określenia medycznego odnoszącego się do konkretnych objawów i ich reakcji np. na wybielanie

Cytat:
Napisane przez angy Pokaż wiadomość
Super wieści!! Mam nadzieję, że Amelka ma na razie już wszystkie choroby za sobą

Moje wczorajsze zakupy:
pierścionki

3220g 54 cm

------------------

Stary 2010-03-16, 21:18   #1096
katarzynka00
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ania0104 Pokaż wiadomość

mmmm ... ja poproszę wszystkie przepisy na sałatki - uwielbiam
wczoraj pyszna jadlam u mamy wg przepisu Ewy Wachowicz
makaron, piers w curry,sos sojowy, ananas-pychotka
moze wezme od mamy, albo looknij na stronke ewy
przepis z nazwa "fusion" chyba
Cytat:
Napisane przez Sweet_21 Pokaż wiadomość

A Katarzynka się dzisiaj odzywała?
spostrzegawcza bestia z ciebie

no nie mialam jak zasiąść.
Wczoraj ewakuowalam sie na zakupy
Rano bylam w luxmedzie, i kolezanka wleciala przedstawic mi nowego amanta i sie pozegnac bo jutro wylatuje na cypr.Fajnie ma
Cytat:
Napisane przez Texasik Pokaż wiadomość
Daniel walnal juz dzisiaj trzecia kupe stwierdzil ze bedzie robil na raty a co, tylko najgorsze , ze musze sie z nim nawalczyc zanim mu zmienie pampersa , bo sie przekreca wygina itp. a co to bedzie pozniej ?
u mnie tez tak jest\
daje jej komorke, bo to ja na chwile zainteresuje i na szybcika zakladam pampka

Cytat:
Napisane przez UnholyOne Pokaż wiadomość
Patrze na konto, a Babcia przesłąła mi kaskę na święta .... chyba żebym na buty miała....
ale fajna babcia

Cytat:
Napisane przez viki_22_83 Pokaż wiadomość
później to bedzie latanie z gołą pupą - ja sie juz nad nocnikiem zastanawiam - ale niewiem jak uczyc Gabrysia siusiania do niego na poczatku to fantanny beda pewnie .
chyba za wczesnie co?
dziecko nie ma jeszcze kontroli nad zwieraczami a jesli sie uda to nieswiadomie

Cytat:
Napisane przez czekoladka21 Pokaż wiadomość
Weronika nie chce dzisiaj wogole herbatki pic tzn. przy kazdej probie podania placze dalam jej troche lyzeczka

malej ida dolne jedynki i trojkimasakra
to moze dlatego nie chce pic ze smoczka bo dziaselka rażą hm?
tak podaja w gazetach dzieciecych

jak to wyglada?

dzis w mamo to ja w poczekalni wyczytalam ze na zabki czesto dzieci chwytaja sie za uszka, bo przy bolesnym zabkowaniu bol tak promieniuje.
Moja sie chwyta od kilku dni i doopka

Wyjącą syrene załączala kilka razy, przed snem dalam jej nurofen a mimo to kwili
Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny

katarzynka00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-16, 21:24   #1097
adaikaka
Zakorzenienie

GG do adaikaka

Hej mamusie

Od jutra zaczynam gotować mojemu synkowi
aż się boję co mi z tego powychodzi...

Cytat:
Cytat:
Napisane przez frida110 Pokaż wiadomość
Cześć.
Przyszły Kingi buciki i są rewelacyjne
Postaram się nadrobić kilka ostatnich stron wątkowych, żeby być na bieżąco.

I zapraszam do obejrzenia Kingi, która znalazła sobie najlepszy gryzak na świecie
http://www.youtube.com/watch?v=K8Un7B91zBQ
Cytat:
Był ten przepis, ale jest tak prosty, że napiszę: gotujesz w wodzie gruszki do miękkości, blenderujesz, dodajesz pokruszone biszkopty (to też zblenderowałam), ja do 2 gruszek dałam 6 małych biszkptów i kaszkę manną na mleku do konsystencji jaką chcesz. Voila!

A bólu współczuję, ale trochę na własne życzenie go masz
kaszę manne gotujesz na mleku modyfikowanym??

Cytat:
hehe Antek chyba ma dosc karuzeli

REKLAMOWKA:
http://www.youtube.com/watch?v=OBWYswA18qY

pozniej wrzuce jeszcze jak sie giba na czworaka
Cytat:
Cześć

Dzięki kochane za pamięć
Dobrze, że jesteście już w domu mała szybko dojdzie do siebie i nie złapie czegoś znowu...
My raz byliśmy w szpitalu... wytrzymaliśmy 1 noc i rano jak się okazało że nie jest źle z małym to szybciutko wracaliśmy do domu bo naprawdę, w szpitalu się TYLKO choruje

Cytat:
Napisane przez marica5 Pokaż wiadomość
siedze i oglądam z martyną i obie nie możemy ze śmiechu Marci jest świetny moja też wymachuje reklamówka ale nie az tak

a to moja gwiazda w tańcu http://www.youtube.com/watch?v=WahCvCDv0Xk
Te Wasze dzieciaki są PRZESŁODKIE!!!

Edytowane przez adaikaka
Czas edycji: 2010-03-16 o 22:15
adaikaka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-16, 21:24   #1098
katarzynka00
Zakorzenienie

no przeciez, zapomnialabym
dzieciaki bombowe

Svi-woja dwójka jaka czadowa
Eryk jaki czuły dla brata, a młody to TZ w mini skórce

A zięciunio jaki wywijas...fiu...fiu
Tylko apeluje o obnizenie wyrka, bo chwila nieuwagi i wyląduje na dole.
Tak husta i buja, ze normalnie sie zszkowalam.

Laura wczoraj w łóżeczku probowala na kolanka i smyknęła jej sie nózka i hlas o szczebelki, dolna warga przyskrzyniona podeszla krwia...
Dzis juz lepiej to wyglada.
Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny

katarzynka00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-16, 21:29   #1099
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

Cytat:
Napisane przez katarzynka00 Pokaż wiadomość
dzis w mamo to ja w poczekalni wyczytalam ze na zabki czesto dzieci chwytaja sie za uszka, bo przy bolesnym zabkowaniu bol tak promieniuje.

Wyjącą syrene załączala kilka razy, przed snem dalam jej nurofen a mimo to kwili
a to ciekawe....nie wiedzialam o tym, a wiesz, ze moj Marci od jakiegos czasu lapie sie za uszka czesto?
Cytat:
Svi-woja dwójka jaka czadowa
Eryk jaki czuły dla brata, a młody to TZ w mini skórce
.
dzieki
no Eryk jest bardzo opiekunczy i kochany w stosunku do niego, bardzo sie o niego martwi i uwaza zeby np sie nie uderzyl gdzies albo nie przewrocil
a maly taaaaaak caly TZ

moja mama sie smieje, ze ja rodze dzieci podobne do ojcow, bo Eryk tez skora z ojca zdjeta
Stary 2010-03-16, 21:37   #1100
truheart
Zakorzenienie

Wieczór
Cytat:
W brzuchu burczy i dzisiaj stanełam na wadze a tam kolejne 0,5 kg spadło Narzekac nie moge, bo nie ukrywam bardzo sie z tego ciesze tylko zastanawia mnie dlaczego tak ładnie chudne? Wcale rygorystycznie nie trzymam sie diety, ONZ zakonczyłam w połowie bo juz nie miałam ochoty na jajka i wiesniaki
Pije cały czas ta wode z kropelkami i dodatkowo łykam CLA+zielona herbata(moze to na mnie tak działa). Oczywiscie zero słodyczy, chleba (jem tylko Wasa), ziemniaków, tłustego, i sporo sie teraz ruszam bo uganiam sie z Kuba

Dzisiaj mały znow zwymiotował rano kaszke Dałam mu zwykla ryzowa ktora bardzo lubi. Ale on podczas jedzenia niesamowicie sie wierci, o mało nie wypadnie z tego krzesełka, trzeba dac mu rozne zabawki zeby sie zajał i zjadł (wasze dzieci tez tak jedzą?).
Chyba w czwartek wybierzemy sie do pediatry.

Obudził sie...lece
O jakich kropelkach piszesz? idziesz jak burza z tymi kilogramami
Co do Kubusia, to może on wymiotuje, bo tak się wierci? Adaś zaczął wymiotować zaraz jak nauczył się pełzać, tak go to zafascynowało, że po jedzeniu nie sposób go było utrzymać - od razu na brzuch, tak się działo ze dwa tygodnie, potem przestało i do tej pory już nic się nie dzieje..
Cytat:
Napisane przez magi77 Pokaż wiadomość
Miałam się Was zapytać, choć chyba już ten temat był na tapecie, jakiej firmy kupujecie/kupiłyście następne foteliki samochodowe.
My mamy MAxi Cosi Tobi, przez pewien czas rozważałam fotelik tyłem do kierunku jazdy, bo naczytałam się o wrażliwym odcinku szyjnym, ale jakoś nikt w sklepach nie potrafił mi odpowiedziać na pytanie co w kwesti nóżek, które przecież rosną i jak ten dzieciak taki pozwijany ma siedzieć, przecież to też może być niebezpieczne więc w końcu stanęło na MAxi Cosi. Póki co jestem z niego zadowolona, mały też
Cytat:
Moja w dzien tez pospi 20-30 min i to wszystkoChyba juz wolalabym zeby miala jedna porzadna drzemke niz dwie tak krotkie. Nic nie mozna zrobic
Adaś śpi dwa razy, w sumie zawsze wychodzi mu koło 3 godzin, nie narzekam
Cytat:
A tak jeszcze apropos stronki z butami. Droga trochę ta wysyłka, ale gdyba tak kilka osób było chetnych i byłby podział kosztami...hmmm...coś na zasadzie zamówień butowych, ale dla dzieci
Ja jest chętna bardzo
Cytat:
zapomniałam się pochwalić - dziś u mnie obiad z dwóch dań
pomidorówka wg przepisu unholy (ugotowałam wczoraj i jeszcze zostało) i piekę właśnie karkówkę...
No moja droga szacun!
Cytat:
slodycze jem rzadko a jak juz jem to staram sie jak najmniej gryzc je zebami bo umieram, to samo lody - nie ugryze bo umre chyba
Ja też mam tak z lodami...czasem też przy kwaśnym, co dziwne bolą mnie tylko przednie-jedynki i dwójki.
Cytat:
Zamieszczam podboje Antka w łóżeczku (Małż jeszcze nie opuścił materaca), a ja powiedziałam, że się sama za to nie biorę - chociaż raz niech sam zrobi
http://www.youtube.com/watch?v=W2tko4IdQI4

Idę sprzątać, bo Mama ma dzisiaj wpaść, a u nie sodoma i gomora...
Jak on pięknie stoi! rozrabiaka się szykuje
Cytat:
To chyba hit wszystkich dzieci a jak Eryk go słodko po główce głaszcze
Cytat:
Dygu, dygu...ślicznie
Cytat:
Moje wczorajsze zakupy:
Wieszak do płaszcza ciekawy
Ja też jestem sroka i pierścionki są zdecydowanie bombowe!!

Miramejku buziaki ode mnie i Adasia, mam nadzieję, że problemy szybko miną i wrócisz do nas

Idę ogarnąć mieszkanie, bo wróciłam od mamy prosto na kąpiel i siup do was, a tam siaty z zakupami nietknięte leżą i zmywarka błaga o litość
Wracam niebawem

---------- Dopisano o 21:37 ---------- Poprzedni post napisano o 21:32 ----------

Patrzę, że wcięło mi kilka cytatów...z tego co pamiętam:
Wredna-ankieta wypełniona
Czekoladno-miałam polecić to co Unholy-Oillan, używamy i jest super.
A z takich nie-leczniczych to Hipp, jest bardzo łagodny i ma super skład.
truheart jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-16, 21:45   #1101
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

Cytat:

to moze dlatego nie chce pic ze smoczka bo dziaselka rażą hm?
tak podaja w gazetach dzieciecych

jak to wyglada?

kurcze nie wiem bo mleko wypila normalnie

a miejscu jedy nek i trojek sa takie gorki opuchniete i jakby z tylu dziaselka cos widac ale nic nie stuka

moja tez tarmosi uszka, ale dosc spokojna ostatnio ani nie marudzi , spi cala nocke .........

---------- Dopisano o 21:45 ---------- Poprzedni post napisano o 21:41 ----------

a Wojtusia nieco sie wkurzylam bo nie ma u nas w rossmanie tego samoopalacza

Dominika 04.11.2014
czekoladka21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-16, 22:44   #1102
sylka79
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez frida110 Pokaż wiadomość
Zamawiałam ze sportsdirect.com (w sumie zamawiał mi brat, który jest w Anglii, ale paczka ze sklepu szła od razu do Polski)
zamawiałam te;
Ale słodkie te buciki

Cytat:
Dzisiaj mały znow zwymiotował rano kaszke Dałam mu zwykla ryzowa ktora bardzo lubi. Ale on podczas jedzenia niesamowicie sie wierci, o mało nie wypadnie z tego krzesełka, trzeba dac mu rozne zabawki zeby sie zajał i zjadł (wasze dzieci tez tak jedzą?).
Chyba w czwartek wybierzemy sie do pediatry.

Bartosz też strasznie wierci się przy jedzeniu,w szczególności wtedy jak kogoś usłyszyzabawek przy jedzeniu nie daję

Cytat:
tzrymam kciuki za rehabilitacje, oby szybciutko pomogla

Moja w dzien tez pospi 20-30 min i to wszystkoChyba juz wolalabym zeby miala jedna porzadna drzemke niz dwie tak krotkie. Nic nie mozna zrobic

Siostro u nas to samo

Cytat:
Napisane przez gorgulek Pokaż wiadomość

Mam nadzieję, że rehabilitacja pomoże

Drugi powód mojego dobrego humoru to zwrot za ogrzewanie Niewielki bo 260 zł ale na waciki jak znalazł a raczej na buciki

Cytat:
Napisane przez Miramej Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny

Wpadłam tylko na chwilę, przepraszam, ale mam straszne zaległości i pewnie będę mieć jeszcze większe.

Nastał dla nas trudny czas, wczoraj byliśmy na pogrzebie Dziadka Małża, poza tym mamy kłopoty . Nie będzie mnie na forum, nie mam do tego głowy. Postaram się odezwać w przyszłą środę po szczepieniu Kubusia.

Pozdrawiamy z Kubaskiem
Miramejku,przykro mi z powodu śmierci Waszego dziadka
Trzymam aby kłopoty szybko minęły a także za Kubusiowe szczepienie

sylka79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-16, 23:00   #1103
mariolasl
Zakorzenienie

megi b ciesze sie, ze jestescie juz w domu
Zycze zdrowia Amelce i tobie
Stary 2010-03-16, 23:06   #1104
sylka79
Wtajemniczenie

Cytat:
Sylka ja je kupuję w Rossmanie
zajrzę napewno

Cytat:
dziewczyny praktycznie skończyłam karmić piersią - Tomuś w dzień jada posiłki stałe, a w nocy praktycznie się nie budzi, więc pokarmu mam już tylko na pociumkanie (tak potrzebuje, ze nawet jak nic nie leci albo po kropelkach to się domaga )
ale do rzeczy zaczęłam wybielać zęby i zasadziłam sobie największe stężenie i umieram - tak mnie masakrycznie bolą zęby - nawet przy aparacie tak nie bolalo - umieram
no ale jak jestem taka głupia i pazerna na biel to mam
Współczuję bólu zębówale tak na własne życzenie?

Cytat:
Zamieszczam podboje Antka w łóżeczku (Małż jeszcze nie opuścił materaca), a ja powiedziałam, że się sama za to nie biorę - chociaż raz niech sam zrobi
http://www.youtube.com/watch?v=W2tko4IdQI4

Idę sprzątać, bo Mama ma dzisiaj wpaść, a u nie sodoma i gomora...
Przez chwilę miałam wrażenie,że łóżeczko i karuzelka są w wielkim niebezpieczeństwieMały siłacz
Unholy obniż łóżeczko

Stary 2010-03-16, 23:13   #1105
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

no wlasnie zapomnialam z tego wszystkiego:
megi super, ze juz jestescie w domku zdrowka

a ja dzis samotna nocka
Stary 2010-03-16, 23:30   #1106
sylka79
Wtajemniczenie

Cytat:

REKLAMOWKA:
http://www.youtube.com/watch?v=OBWYswA18qY

pozniej wrzuce jeszcze jak sie giba na czworaka
dobre.Boski jest Marcelek

Cytat:
Napisane przez viki_22_83 Pokaż wiadomość
hej wszystkim
a my mamy kolejne dwa zabki i cos kolejne chyba na dniach wyjda ja sie snu 0 tylko lulanie wchodzi wgre bez lulania pisk i walka po długim czasie zasypia ale to jak walka z wiatrakami i jeszcze kregosłup nawalaod ciagłego kładzenia lobuza na podłogę ze stojaka. Wprowadziłam kasze manna wkoncu ale cos chyba nie tak bo ulewania wrociły chyba jej mi nietoleruje innych oznak brak i ulewania tylko po jedzeniu poźniej juzich nie ma - czy ktoras z mam tak miała? Jutro jak snieg dopisze to na narty mnie mąż zabierze srednio mam ochote bo nadal ze mnie bambaryła. I jak pomysle ze ma sie taka kula stoczyc ze stoku to poprostu ludzie z drogi hehe. Wolałabym w kregle zagrac - 1 raz Na jakie czesci ciałka działa jezdzenie na rowerku- oprocz ud?
gratki ząbków.

Cytat:
Napisane przez aannuullaa Pokaż wiadomość
Sylka czytałam twój przepis na makowca, olśnij antytalent kucharski, co to znaczy lekko podpieczony spód? jaka temperatura??

Lekko podpieczony tzn. że ciasto musi się troszkę zapiec,aby masa makowa która jest ciężka nie wpadła w ciastoNajlepsza temp.160 stopni jakieś 15-20 min

Cytat:
Cześć

Dzięki kochane za pamięć
Cieszę się że nareszcie jesteście w domku teraz tylko aby kaszel i katar sobie poszedł W wolnej chwili racz nas swoją obecnością

Cytat:
Ale Martynka ma wyczucie rytmu

Stary 2010-03-16, 23:56   #1107
sylka79
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez morska Pokaż wiadomość
Hey

Hehe, Sylko, Dobry Duszku Ale ja mogę być wredna, nie robi to na mnie wrażenia

Cytat:
.
Kubie kupiłam buciki w CCC (rozmiar 20 - nr wkładki 13 cm), dzinsowe ogrodniczki z bluzeczka w Pepco, komplecik na lato (bluzeczka +krótkie spodenki), 2 pary skarpetek, czapeczke, i dla siebie takie rozne drobiazgi
.
Chwila,chwila a zdjęcia to gdzie?

Cytat:
Moje wczorajsze zakupy:
Zakupy super,a biżuteria

Cytat:
Laura wczoraj w łóżeczku probowala na kolanka i smyknęła jej sie nózka i hlas o szczebelki, dolna warga przyskrzyniona podeszla krwia...
Dzis juz lepiej to wyglada.

Biedna Laurcia

Cytat:
Napisane przez adaikaka Pokaż wiadomość

kaszę manne gotujesz na mleku modyfikowanym??

Mleka modyfikowanego nie można gotować Ta kaszka manna to jest taka gotowa z Bobovity Mleczna Kaszka manna,ona w sobie zawiera już mleko modyfikowane i do niej dodaje się tylko wodę lub tak jak dziewczyny pisały można dodawać do owocowych musów i posiłek jest wtedy bardziej syty

Dobry wieczór!!!
Ja się witam i żegnam,bo jakaś padnięta jestemPrzez te rehabilitacje,czasowo nie wyrabiamRęka nadal bardziej cierpnie,pytałam rehabilitantkę,powiedział a,że to normalne i po około 3 zabiegu powinno przejśćSię zobaczy.
Teść dzisiaj wrócił z sanatorium i już marudzi
Dobra idę spać i Wam życzę spokojnej nocki
Dobranoc

Stary 2010-03-17, 00:01   #1108
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

padnieta jestem ale jakos nie umiem sie klasc bez TZ
jestem od niego uzalezniona

a Marci pewnie znow wstanie o 5.30

dlaczego on juz nie sypia do 11?
Stary 2010-03-17, 00:08   #1109
gorgulek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sylka79 Pokaż wiadomość
Mleka modyfikowanego nie można gotować Ta kaszka manna to jest taka gotowa z Bobovity Mleczna Kaszka manna,ona w sobie zawiera już mleko modyfikowane i do niej dodaje się tylko wodę lub tak jak dziewczyny pisały można dodawać do owocowych musów i posiłek jest wtedy bardziej syty
Sylko to jak zrobić budyń na mleko modyfikowanym bez gotowania?

Cytat:

Ja też nie potrafię zasnąć jak TZ nie ma Zawsze czekam a później padnięta jestem.

Dziewczyny a może któraś z Was chce piękne wężowe koturny rozm.41, które Svi zamawia?

---------- Dopisano o 00:08 ---------- Poprzedni post napisano o 00:06 ----------

Zaraz mi mózg wyparuje od tych moich wypocin
Od ponad 2 godz pisze ten pozew do sądu i już padam

Oby nie było na marne
gorgulek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-17, 00:28   #1110
sylka79
Wtajemniczenie

Cytat:

Ja też lubię spać z mężem przy boku

Gdybam,że może dlatego,że nie jest już noworodkiem,tylko niemowlaczkiem?

Ja już lecę.Pa,pa

---------- Dopisano o 00:28 ---------- Poprzedni post napisano o 00:09 ----------

Cytat:
Napisane przez gorgulek Pokaż wiadomość
Sylko to jak zrobić budyń na mleko modyfikowanym bez gotowania?

Przepis:
5 miarek mleka modyfikowanego
150 ml wody(lub soku jak robimy z sokiem)
łyżeczka mąki ziemniaczanej

100 ml wody zagotować,do 50 ml dodać mąkę ziem. i wymieszać.Wlać na gotującą wodę i mieszać aż zgęstnieje.Przestudzić do temp.40 stopni i dodać mleko.Dokładnie wymieszać.Jeżeli gotujemy na wodzie mozna na koncu dodać jeszcze jakiś deserek i wtedy jest budyń smakowy.

Można też ugotować budyń np .z 9o ml wody a w reszcie czyli w 60 ml przegotowanej,przestudzon ej wody rozrobić 5 miarek mleczka i po wystygnięciu budyniu połączyć to razem

Gotowane mleko modyfikowane traci wartości odżywcze!

Może pomogłam
Teraz już lecę

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości