|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4141 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Uroki ciąży czujemy, a jesienią się rozpakujemy-MAMUSIE WRZEŚNIOWO-PAŹDZIERNIKO
Witaj Maggie fajnie ze jestes z nami
Byc moze tego nie wiesz, ale podczytywalam "żonki" i bardzo kibicowalam Tobie i mezowi. Bralysmy slub tego samego dnia i bardzo sie ucieszylam jak w koncu Wam sie udalo! brawo!ja jestem w 16tc i prawie nic nie widac... to niesprawiedliwe. ![]() Mpik bardzo ladne zdjecia i piekna suknia! ![]() Jeszcze a propos obcasow, to ostatni raz buty na obcasie nosiłam w szkole podstawowej kiedy byla moda na ogromne obcasy i koturny... Pozniej w LO zaczelam rosnac jak szalona co wywolalo moje kompleksy i buty na obcasie poszly w zapomnienie. Mam 181cm. Dopiero jak wyszlam za maz, moj wyrzucil mi z glowy moje "glupie" kompleksy i powiedzial, ze jesli tylko bede miec ochote to mam sobie buty na obcasie sprawic. Mimo tego ze ze jest wyzszy ode mnie tylko o 5 cm. I na lato kupilam sobie sandalki na 5 cm obcasie A co!
|
|
|
|
#4142 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Uroki ciąży czujemy, a jesienią się rozpakujemy-MAMUSIE WRZEŚNIOWO-PAŹDZIERNIKO
Cytat:
|
|
|
|
|
#4143 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
ja jestem w 14tc6d i tez prawie nic nie widac, a to chyba przez to, że jestem troszke przy kości 72kg przy 170cm...a co do weselicha to ja mialam 11 lipca zeszłego roku i też pogody nie było... plener mieliśmy we wtorek po ślubie i pod koniec tez już deszcz zaczął padać... takie lato wstrętne było ...
|
|
|
#4144 |
|
BAN stały
|
Bluex fajny brzucholek
nie wygląda na wysadzony ![]() Mpiczku a gdzie Ty przepraszam przy tej kości jesteś? No uszu nie widać, więc pewnie tam mszu gdzieś była, jak Cię nie było |
|
|
|
#4145 |
|
Zakorzenienie
|
GRATULUJE
![]() ![]() w ktorym jestes teraz tygodniu?ale fajny ![]() :superr dzidziolek
|
|
#4146 |
|
Wtajemniczenie
|
teraz można szaleć po sklepach hehe
![]() Jutro planuję poinformować szefów...zobaczymy jak zareagują
|
|
|
|
#4147 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#4148 |
|
Zadomowienie
|
Kurde no wy sobie w domu siedzicie a ja ciagle zapieprzam w pracy
, i coraz mniej mi sie to podoba... Dzis moj szef zapytal mnie czy "obwieściłam juz wiadomosc o mojej ciazy w firmie", odpowiedzialam ze "nie", bo tak naprawde nie mam ochoty dzielic sie ta wiadomosci z osobami, kotre potrafia mi tak zatruc dzien, ze zyc sie odechciewa.Mam tylko szczescie, ze moj szef jest Francuzem i nikt procz mnie nie mowi po francusku. Reszta gada po angielsku....
|
|
|
|
#4149 |
|
Zakorzenienie
|
cześć kobietki
![]() byłam dzisiaj u lekarza, oboje mamy się dobrze. Skończyłam 13 tc, czyli 1 trymestr za nami. Dziś zaczynamy 14 tc ![]() Znów schudłam (w sumie 2 kg od pierwszego ważenia u gin.), mimo, że brzuszek rośnie i jest coraz bardziej widoczny. A mój Żeluś urósł i już ma prawie 7 cm Lekarz sprawdził kość nosową i przezierność karkową - na szczęście wszystko jest w normie ![]() Jaga1111 - gratulacje! podwójne
|
|
#4150 | |||||||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Ładny brzuszek ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|||||||||
|
|
|
#4151 |
|
Rozeznanie
|
[QUOTE=NIKaP-n;17931732]Mpiczku a gdzie Ty przepraszam przy tej kości jesteś?
No uszu nie widać, więc pewnie tam teraz to cyce urosły, dupka ..nio cóż, po ciąży znów wezmę się za siebie ninaad , angelikaw - same dobre wiadomości, oby tylko takie teraz nawiedzały Nasz wątek hehe Ninaad- powodzenia jak będziesz informowac szefów, oby okazali się ludzcy Ja już wstałam, zrobiłam sobie kawkę z mleczkiem i dalej leże w łożeczku Jakaś taka nie wyspana jestem, pewnie daltego bo wczoraj późno- 22 poszłam spać...Dziś 15tc , czyli zaczyna się 16? oj za trudne to
|
|
#4152 |
|
Wtajemniczenie
|
No a ja szamam śniadanko w pracy, dopiję herbatę i trzeba się wziąć za robotę, bo mam dziś sporo pracy
|
|
|
|
#4153 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
|
#4154 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Super sprawa ![]() ![]() Boski i spory jak na 15tc ![]() Cytat:
![]() Ja od rana mam rozkminę Jeżdżę do pracy autobusem,no i wiadmomo jak to rano,zazwyczaj jest kłok itd,ale ,że wsiadam na początkowym przystanku,to zawsze jest jakieś miejsce wolne,więc siadam.Ogólnie jestem przyzwyczajona do tego,żeby ustepować miejsce starszej osobie,ale odkąd jestem w ciąży boję się trochę jeździć na stojąco,bo kierowca często hamuję raptownie,więc boję się,że mogłabym sie przewrócić,albo ktoś by na mnie wpadł.No i dzisiaj oczywiście jak jechałam kilka babć się przewinęło(mimo,że miały jeszcze inne wolne miejsca,staneły nade mną i sapały).Trochę mi było głupio,bo pewnie myślały sobie"siedzi młoda i nie ustąpi",a przecież przez grubą kurtkę ciąży nie widać...Myślicie,że powinnam ryzykować i dla świętego spokoju ustąpić??
|
|
#4155 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie martw sie zachowalas sie ok
|
|
|
#4156 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#4157 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Uzasadnili czyms tę odmowę? Ja mam wadę -4,75 i niestety w ciąży się pogarsza, do tego tak samo jak ty schorzenie kręgosłupa i niestety bardzo się boję, że w trakcie porodu coś się stanie
|
|
|
|
|
#4158 |
|
Rozeznanie
|
dzień dobry
![]() a ja od dziś na krótkim urlopie (do pon) Może teraz będę miała więcej czasu żeby z wami popisać, bo zazwyczaj tylko podczytuję, bo za wami nie nadążamA wczoraj byłam na badaniu grupy krwi, dziś jadę po wynik. Ale żeby nie było tak łatwo to musiałam to badanie zrobić w centrum krwiodawstwa, bo zwykłe laboratorium nie chciało wziąć odpowiedzialności za jej ustalenie bo mam słaby antygen D, który odpowiada za czynnik Rh. A tak w ogóle zaczął mi się 15 tydzień i dolegliwości że tak powiem brak ![]() Ale się rozpisałam.....miłego dnia mamuśki Edytowane przez martynka81 Czas edycji: 2010-03-17 o 08:49 |
|
|
|
#4159 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() szokoladka fajny już brzuszek, a opis, ze do męża domu dopływało sie łodzią teraz brzmi zabawnie, ale pewnie wam nie było do śmiechu kiedy macie brać ślub a wasze domy zalane... Cytat:
Też już się nie moge doczekać. Wczoraj dokonałam niezbędnych depilacji, bo wyglądałam już strasznie ![]() Bluex twój brzusio też już widoczny, ale moze faktycznie wzdęcie jeszcze go powiększa ![]() Cytat:
Musimy dbać teraz o maleństwa.
|
|
#4160 |
|
Zadomowienie
|
Uspokoiłam swoje sumienie
Dzięki ![]() Dziś na fazę na Mentosy owocowe.Nie mogę się powstrzymać Jem jeden za drugim...
|
#4161 | ||
|
Raczkowanie
|
Dziekuje za komplementy co do brzuszka.
Chyba to jednak nie wzdecia bo rano jest tylko ciutke mniejszy... ![]() Cytat:
Teraz Ty jestes najwazniejsza. A jak jakas babcia nad Toba stanie i zacznie sapac to np. udawaj, ze spisz a jezeli walnie komentarz "ach, ta dzisiejsza mlodziez" to odpowiedz "prosze mi wybaczyc ale jestem w ciazy wiec nie rozumiem tego komentarza" z przekasem oczywiscie. Powinno jej sie zrobic glupio ![]() Cytat:
Jednoczesnie lekarz mowil, ze jest taki zabieg (przymrazanie rogowki bodajze), ktory wykonuje sie bezpiecznie w ciazy i zapobiega odklejaniu sie rogowki wlasnie podczas wysilku czyli SN. Wiec zobaczymy.... Generalnie zawsze b. chcialam CC. Ale w ciazy mi sie odmienilo totalnie i bardzo chce SN. Ach te hormony
|
|
#4162 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mentosy moge jesc na tony
|
|
|
#4163 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a teraz nagle dosłownie każdy jest zainteresowany. No i tak się zastanawiam czy powiedzieć - zameilować jakoś półoficjalnie w tej sprawie, czy to olać, czy też powiedzieć np. na jakimś spotkaniu - pod koniec kwietnia mam szkolenie, na które zjedzie się cała firma, może zaczekać wtedy do tej okazji i wtedy powiedzieć (i tak to pewnie wszyscy już zauważą po brzuszku)? Głupio mi tak "niby robić tajemnicę" bo to w sumie żadna tajemnica nie jest, z drugiej strony co będę obcym ludziom, z którymi gadam od wielkiego święta opowiadać o mojej ciąży...
|
|
#4164 |
|
Zakorzenienie
|
ja pracuję w bardzo małej firmie, oprócz mnie i szefostwa pracuje jedna babeczka, z którą na co dzień siedzę więc jej powiedziałam
zresztą i tak sie domyślała juz a teraz na zwolnieniu jestem więc i tak by wiedziałano i sa przedstawiciele, ale nie wiem czy wiedzą...chyba jeszcze nie
|
#4165 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja też zawsze chciałam i nadal chcę i nie chodzi mi wcale o lęk przed bólem. Wiem, że sama wada nie jest wskazaniem, ale jesli dodac do tego inne dolegliwości, to może... Oby... |
|
|
|
|
#4166 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć!
Znowu zeżarło mi część cytatów Jaga, gratulacje Ycnan, Klarissa,Szokoladka, Bluex super macie brzusie ![]() Czarnaelizabeth, z takimi wskazaniami jestem zszokowana, że kazali ci rodzić sn i odrzucili wskazania do cc. Wiesz, że mogłabyś pozwać szpital?! Ilonko, maluch wspaniały Paula, jak samopoczucie? Ciągle chora? Ninaad, super, że maluszek tak ładnie się rozwija Mszu, ty się kobieto nie przepracuj nam, bo dostaniesz po tyłeczku. Odpoczywać po powrocie do domu Angelikaw, świetnie, że dzidzia wszystko w normie ma, na pewno spokojniejsza jesteś (ja byłam ).Kasienko, dobrze ci dziewczyny wyjaśniły - to ten czas, kiedy trzeba nauczyć się egoizmu i tyle. A sapiących bab nie znoszę ![]() Abz, kciuki za wizytę ![]() Dziewczyny, od 3 dni boli mnie głowa przez tę pogodą. Zawsze byłam meteopatką, ale teraz to jest masakra jakaś - bo ciągle śnieg, słońce i tak na zmianę, a mi głowa pulsuje. Apap pomógł tylko na godzinkę, a potem już nie brałam. No i żeby mi było jeszcze radośniej, znowu rozmawiam z porcelaną, a to środek 16tc U mnie za oknem śnieg, żeby było fajnie - może u was wiosna? Piszecie o cc i sn - ja mam wadę wzroku -4,5 i -5,25. I walczę o sn. Oczywiście, nie za wszelką cenę, bo jak mi powiedzą, że mi się siatkówka odklei, to nie mam zamiaru walczyć, ale dopóki wyniki w miarę, to chcę rodzić sn. Nie chcę mieć dziury w brzuchu. Widziałam dziewczyny po sn 3 dni po porodzie i po cc miesiąc po - te po cc jak staruszki chodziły, te po sn tylko z siadaniem miały problemy. Wolę się trochę pomęczyć, a potem mieć siłę do opieki nad dzieckim. Edytowane przez Pomidora Czas edycji: 2010-03-17 o 10:01 |
|
|
|
#4167 | |||||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Taki już prawdziwy ciążowy. A jak rozpoznać skurcze w takiej małej ciąży? Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Maluch rośnie zdrowo ![]() Nie martw się, ja też codziennie już o 7 w pracy Cytat:
[QUOTE=kasienka1701;179389 04] Cytat:
Cytat:
Cytat:
Mam dzisiaj jakieś dziwne bóle brzucha, takie lekkie kłucia poniżej pępka jakby mnie ktoś kuł w środku szpilkami w rożnych miejscach.
Pozdrawiam, Ewcia Nasza córcia jest już z nami. Dagusia- 23.09.2010r. Edytowane przez Szczęśliwa Czas edycji: 2010-03-17 o 10:18 |
|||||||||
|
|
|
#4168 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4169 |
|
Zakorzenienie
|
ja dzis jak wychodzilam z domciu to pieknie slonko swiecilo, a teraz jest szaro-buro
i spac mi sie chce Dziewczyny a tak z innej beczki bo wiecie ja juz wyrastam ze spodni i czy to juz czas na ciazowe czy za wczesnie i znowu szybko wyrosne kurka na swieta nie bede miala co zalozyc ja teraz latam z rozpietym rozporkiem i dluzsza bluzeczka, zeby ni ebylo widac, ale juz mnie to wkurza
|
|
|
|
#4170 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mnie wczoraj bolała głowa, apap nie pomógł, chodziłam jak struta. Do tego było mi niedobrze, no nie wiedziałam co ze sobą zrobić. Przedwczoraj też mi było strasznie niedobrze po południu, myślałam, ze to moze po smażonej cebulce, ale wczoraj jadłam lekkie rzeczy i też sie czułam "ciężko" bleee.
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:56.

Byc moze tego nie wiesz, ale podczytywalam "żonki" i bardzo kibicowalam Tobie i mezowi. Bralysmy slub tego samego dnia i bardzo sie ucieszylam jak w koncu Wam sie udalo! brawo!

A co! 

i co z moja corcia...jak ona taka mala jeszcze....ehhe
kierownika 

Uzasadnili czyms tę odmowę?