Uroki ciąży czujemy, a jesienią się rozpakujemy-MAMUSIE WRZEŚNIOWO-PAŹDZIERNIKOWE2010 - Strona 139 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-03-16, 19:48   #4141
mszu
Zadomowienie

GG do mszu
Dot.: Uroki ciąży czujemy, a jesienią się rozpakujemy-MAMUSIE WRZEŚNIOWO-PAŹDZIERNIKO

Witaj Maggie fajnie ze jestes z nami Byc moze tego nie wiesz, ale podczytywalam "żonki" i bardzo kibicowalam Tobie i mezowi. Bralysmy slub tego samego dnia i bardzo sie ucieszylam jak w koncu Wam sie udalo! brawo!

Cytat:
Napisane przez szokoladka74 Pokaż wiadomość
a to mój 15 tyg. brzuchol
ja jestem w 16tc i prawie nic nie widac... to niesprawiedliwe.

Cytat:
Napisane przez Mpik82 Pokaż wiadomość
Dziękuje dziewczynki za miłe słowa My mieliśmy tylko fotografa...
Mpik bardzo ladne zdjecia i piekna suknia!ja tez chciałam tylko fotografa, niestety slub bralam w czerwcu zeszłego roku i po slubie nie bylo w ogole pogody

Jeszcze a propos obcasow, to ostatni raz buty na obcasie nosiłam w szkole podstawowej kiedy byla moda na ogromne obcasy i koturny... Pozniej w LO zaczelam rosnac jak szalona co wywolalo moje kompleksy i buty na obcasie poszly w zapomnienie. Mam 181cm. Dopiero jak wyszlam za maz, moj wyrzucil mi z glowy moje "glupie" kompleksy i powiedzial, ze jesli tylko bede miec ochote to mam sobie buty na obcasie sprawic. Mimo tego ze ze jest wyzszy ode mnie tylko o 5 cm. I na lato kupilam sobie sandalki na 5 cm obcasie A co!
mszu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-16, 19:54   #4142
gabisun
Zakorzenienie

Dot.: Uroki ciąży czujemy, a jesienią się rozpakujemy-MAMUSIE WRZEŚNIOWO-PAŹDZIERNIKO

Cytat:
Napisane przez mszu Pokaż wiadomość
Witaj Maggie fajnie ze jestes z nami Byc moze tego nie wiesz, ale podczytywalam "żonki" i bardzo kibicowalam Tobie i mezowi. Bralysmy slub tego samego dnia i bardzo sie ucieszylam jak w koncu Wam sie udalo! brawo!

Mpik bardzo ladne zdjecia i piekna suknia!ja tez chciałam tylko fotografa, niestety slub bralam w czerwcu zeszłego roku i po slubie nie bylo w ogole pogody

Jeszcze a propos obcasow, to ostatni raz buty na obcasie nosiłam w szkole podstawowej kiedy byla moda na ogromne obcasy i koturny... Pozniej w LO zaczelam rosnac jak szalona co wywolalo moje kompleksy i buty na obcasie poszly w zapomnienie. Mam 181cm. Dopiero jak wyszlam za maz, moj wyrzucil mi z glowy moje "glupie" kompleksy i powiedzial, ze jesli tylko bede miec ochote to mam sobie buty na obcasie sprawic. Mimo tego ze ze jest wyzszy ode mnie tylko o 5 cm. I na lato kupilam sobie sandalki na 5 cm obcasie A co!
każdy wzrost ma swoje plusy i minusy, ja mam 165cm i prawie wszystkie spodnie muszę skracać bo są za długie

gabisun jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-16, 20:28   #4143
Mpik82
Rozeznanie

GG do Mpik82

Cytat:

Dziękuje za miłe słowa.. wymyśliłam sobie, że sukienka ma być podobna do Merlin Monroe ehehe

ja jestem w 14tc6d i tez prawie nic nie widac, a to chyba przez to, że jestem troszke przy kości 72kg przy 170cm...

a co do weselicha to ja mialam 11 lipca zeszłego roku i też pogody nie było... plener mieliśmy we wtorek po ślubie i pod koniec tez już deszcz zaczął padać... takie lato wstrętne było ...
Stary 2010-03-16, 20:38   #4144
NIKaP-n
BAN stały

Bluex fajny brzucholek nie wygląda na wysadzony

Mpiczku a gdzie Ty przepraszam przy tej kości jesteś?
No uszu nie widać, więc pewnie tam

mszu gdzieś była, jak Cię nie było ?
NIKaP-n jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-16, 20:42   #4145
martucha84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Jaga1111 Pokaż wiadomość
Bliżniaki!!!! : jupi:
GRATULUJE w ktorym jestes teraz tygodniu?

Cytat:
ale fajny:

Cytat:
Napisane przez IlonaN2 Pokaż wiadomość
Jaka jetem szczęśliwa a tu zdjęcie 10tc
superr dzidziolek
Stary 2010-03-16, 20:50   #4146
ninaad
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Bluex Pokaż wiadomość
Ninaad, super, ze u Dzidzi wszystko oki !
teraz można szaleć po sklepach hehe
Jutro planuję poinformować szefów...zobaczymy jak zareagują
ninaad jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-16, 20:51   #4147
czita18
Raczkowanie

GG do czita18

Cytat:
Napisane przez ycnan Pokaż wiadomość

czita18, może ja ślepa jestem, ale na tym filmiku coś/ktoś tam jeszcze w tle jest... czy to może Twoja Kropka się tak zgięła w pół? ^^
Hihi weź mnie nie strasz Gin mówił o jednej tylko Kropce Poza tym chyba się tak poprostu zgięła
czita18 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-16, 20:54   #4148
mszu
Zadomowienie

GG do mszu

Cytat:
Napisane przez NIKaP-n Pokaż wiadomość

mszu gdzieś była, jak Cię nie było ?
Kurde no wy sobie w domu siedzicie a ja ciagle zapieprzam w pracy, i coraz mniej mi sie to podoba... Dzis moj szef zapytal mnie czy "obwieściłam juz wiadomosc o mojej ciazy w firmie", odpowiedzialam ze "nie", bo tak naprawde nie mam ochoty dzielic sie ta wiadomosci z osobami, kotre potrafia mi tak zatruc dzien, ze zyc sie odechciewa.
Mam tylko szczescie, ze moj szef jest Francuzem i nikt procz mnie nie mowi po francusku. Reszta gada po angielsku....
mszu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-16, 21:19   #4149
angelikaw
Zakorzenienie

cześć kobietki
byłam dzisiaj u lekarza, oboje mamy się dobrze.
Skończyłam 13 tc, czyli 1 trymestr za nami. Dziś zaczynamy 14 tc
Znów schudłam (w sumie 2 kg od pierwszego ważenia u gin.), mimo, że brzuszek rośnie i jest coraz bardziej widoczny. A mój Żeluś urósł i już ma prawie 7 cm Lekarz sprawdził kość nosową i przezierność karkową - na szczęście wszystko jest w normie

Jaga1111 - gratulacje! podwójne
angelikaw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-17, 00:18   #4150
1985ewa
Rozeznanie

Cytat:
Witam wszytskieNowe Mamusie!!

Witajcie ja szyciorkiem....

bylam dzis na badaniach i USG.. i co....sa i to

jestem szczesliwa i przerazona.... i co z moja corcia...jak ona taka mala jeszcze....ehhe

dobra lece...buzka odezwe sie jutro
Gratuluję podwójnego szczęścia
Cytat:
Napisane przez martysek Pokaż wiadomość
Dziewczyny, przyznacie się, jeśli nie jest to dla was problemem, która ma zalecenie na cc i czemu?
Mój polski ginekolog powiedział ze najprawdopodobniej będę miała cesarkę bo mam podwójna macicę,zobaczymy jak podejdą do tego angielscy lekarze
Cytat:
Ładny brzuszek
Cytat:
Ja już po USG Dzidzia rozwija się cudnie ma dziś 2,5 cm machała do mamusi rączką w trakcie usg i ssała rączkę. Według USG termin mi się przesunął ale na razie nic nie zmieniam. Jeszce 7.04 ma to USG 3D genetyczne więc poczekamy.
Śliczna fasolka
Cytat:
A ja mam jutro o 17:30 wizytę i już mam motylki w brzuchu z podekscytowania Zobaczę moje maleństwo ...dopiero po raz drugi (w zasadzie trzeci, ale za pierwszym razem był tylko pęcherzyk) Mężuś niestety musi pracować (mam ochotę kierownika ), ale też się doczekać nie może Dostałam misję przyniesienia nie tylko zdjęcia, ale też filmu z usg...
Trzymam kciuki za wizytę
Cytat:
Napisane przez xxSHINeexx Pokaż wiadomość
Ktos wczesniej pisal, ze mozna w ciazy syrop Stodal. Zle sie dzisiaj czuje, moge go wziac bez konsultacji z lekarzem?
Można
Cytat:
A moje brzucho poniżej: pierwsze zdjęcie w 7 tc (+ kilka dni) a drugie z dzisiaj (czyli 14,5 tc).
Straaaasznie mnie wywaliło z tydzien temu i tak zostalo - moze znowu wzdecia ? Zobaczymy, ale jest zabawnie, bo zawsze mialam b. plaski brzuch jak deske a teraz wyglada jak w 5-tym miesiacu he he
Również ładny brzuszek
Cytat:
Napisane przez gabisun Pokaż wiadomość
każdy wzrost ma swoje plusy i minusy, ja mam 165cm i prawie wszystkie spodnie muszę skracać bo są za długie
A ja mam 176 cm wzrostu i jak kupuję spodnie to prawie wszystkie są za krótkie bo zawsze szukam takich żeby były dobre również do butów na obcasie
Cytat:
Kurde no wy sobie w domu siedzicie a ja ciagle zapieprzam w pracy, i coraz mniej mi sie to podoba... Dzis moj szef zapytal mnie czy "obwieściłam juz wiadomosc o mojej ciazy w firmie", odpowiedzialam ze "nie", bo tak naprawde nie mam ochoty dzielic sie ta wiadomosci z osobami, kotre potrafia mi tak zatruc dzien, ze zyc sie odechciewa.
Mam tylko szczescie, ze moj szef jest Francuzem i nikt procz mnie nie mowi po francusku. Reszta gada po angielsku....
Ja również codziennie chodzę do pracy
Cytat:
Napisane przez angelikaw Pokaż wiadomość
cześć kobietki
Znów schudłam (w sumie 2 kg od pierwszego ważenia u gin.), mimo, że brzuszek rośnie i jest coraz bardziej widoczny. A mój Żeluś urósł i już ma prawie 7 cm Lekarz sprawdził kość nosową i przezierność karkową - na szczęście wszystko jest w normie
Dobrze że wszystko wporzadku,oby wiecej takich dobrych wiadomości

1985ewa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-17, 07:30   #4151
Mpik82
Rozeznanie

GG do Mpik82

[QUOTE=NIKaP-n;17931732]Mpiczku a gdzie Ty przepraszam przy tej kości jesteś?
No uszu nie widać, więc pewnie tam QUOTE]Jak brałam ślub byłam szczuplejsza juz teraz o 7kg teraz to cyce urosły, dupka ..nio cóż, po ciąży znów wezmę się za siebie

ninaad , angelikaw - same dobre wiadomości, oby tylko takie teraz nawiedzały Nasz wątek hehe
Ninaad- powodzenia jak będziesz informowac szefów, oby okazali się ludzcy

Ja już wstałam, zrobiłam sobie kawkę z mleczkiem i dalej leże w łożeczku Jakaś taka nie wyspana jestem, pewnie daltego bo wczoraj późno- 22 poszłam spać...
Dziś 15tc , czyli zaczyna się 16? oj za trudne to
Stary 2010-03-17, 07:34   #4152
ninaad
Wtajemniczenie

No a ja szamam śniadanko w pracy, dopiję herbatę i trzeba się wziąć za robotę, bo mam dziś sporo pracy
Stary 2010-03-17, 08:16   #4153
martucha84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ninaad Pokaż wiadomość
teraz można szaleć po sklepach hehe
Jutro planuję poinformować szefów...zobaczymy jak zareagują
trzymam kciuki

Cytat:
Napisane przez angelikaw Pokaż wiadomość
cześć kobietki
super ze wsyztko ok
Stary 2010-03-17, 08:20   #4154
kasienka1701
Zadomowienie

Cytat:

Gratuluję podwójnego Szczęścia Jakby to mój mąż powiedział:jeden strzał,dwa gole Super sprawa
Cytat:
Boski i spory jak na 15tc

Cytat:
A moje brzucho poniżej: pierwsze zdjęcie w 7 tc (+ kilka dni) a drugie z dzisiaj (czyli 14,5 tc).
Czad,widać zdecydowanie różnicę.Przynajmniej nikt nie ma wątpliwości,że to ciąża.Ślicznie

Ja od rana mam rozkminę Jeżdżę do pracy autobusem,no i wiadmomo jak to rano,zazwyczaj jest kłok itd,ale ,że wsiadam na początkowym przystanku,to zawsze jest jakieś miejsce wolne,więc siadam.Ogólnie jestem przyzwyczajona do tego,żeby ustepować miejsce starszej osobie,ale odkąd jestem w ciąży boję się trochę jeździć na stojąco,bo kierowca często hamuję raptownie,więc boję się,że mogłabym sie przewrócić,albo ktoś by na mnie wpadł.No i dzisiaj oczywiście jak jechałam kilka babć się przewinęło(mimo,że miały jeszcze inne wolne miejsca,staneły nade mną i sapały).Trochę mi było głupio,bo pewnie myślały sobie"siedzi młoda i nie ustąpi",a przecież przez grubą kurtkę ciąży nie widać...Myślicie,że powinnam ryzykować i dla świętego spokoju ustąpić??

kasienka1701 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-17, 08:27   #4155
martucha84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kasienka1701 Pokaż wiadomość
Ja od rana mam rozkminę Jeżdżę do pracy autobusem,no i wiadmomo jak to rano,zazwyczaj jest kłok itd,ale ,że wsiadam na początkowym przystanku,to zawsze jest jakieś miejsce wolne,więc siadam.Ogólnie jestem przyzwyczajona do tego,żeby ustepować miejsce starszej osobie,ale odkąd jestem w ciąży boję się trochę jeździć na stojąco,bo kierowca często hamuję raptownie,więc boję się,że mogłabym sie przewrócić,albo ktoś by na mnie wpadł.No i dzisiaj oczywiście jak jechałam kilka babć się przewinęło(mimo,że miały jeszcze inne wolne miejsca,staneły nade mną i sapały).Trochę mi było głupio,bo pewnie myślały sobie"siedzi młoda i nie ustąpi",a przecież przez grubą kurtkę ciąży nie widać...Myślicie,że powinnam ryzykować i dla świętego spokoju ustąpić??
mysle ze dobrze zrobilas po pierwsze mialy inne miejsca a po drugie nie bylo jednego siedzenia tylko wiecej ktos inny mogl ustapic... jstes w ciazy musisz myslec o WAS jak juz teraz nie wejdzie ci to w nawyk tow 8 miesiacu bedziesz puszczac babcie bo sapia.. nie martw sie zachowalas sie ok
Stary 2010-03-17, 08:34   #4156
Maggie1983
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lenka* Pokaż wiadomość
Maggie, przepiękny maluszek, gratulacje

Cytat:
Witam wszytskieNowe Mamusie!!

Witajcie ja szyciorkiem....

Bliżniaki!!!!

jestem szczesliwa i przerazona.... i co z moja corcia...jak ona taka mala jeszcze....ehhe

dobra lece...buzka odezwe sie jutro
nie no moje GRATULACJE podwojne szczescie
Cytat:
Napisane przez Szczęśliwa Pokaż wiadomość

Serdecznie witamy na wątku. Super Maleństwo

Cytat:
Ja już po USG Dzidzia rozwija się cudnie ma dziś 2,5 cm machała do mamusi rączką w trakcie usg i ssała rączkę. Według USG termin mi się przesunął ale na razie nic nie zmieniam. Jeszce 7.04 ma to USG 3D genetyczne więc poczekamy.
slicznosci male! Dziewczyny te nasze jesienne maluchy to sa najpiekniejsze
Cytat:
za kibicowanie
Pod moim sercem,inne bije serce:nieznane,a jakie bliskie i kochane.Pod moim sercem małe rączki dziecka,cichutko pukają do mojego serca.Myślę sobie wtedy:może być wspanialej?Noszę w sobie życie, które Bóg mi daje
Maggie1983 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-17, 08:45   #4157
martysek
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez czarnaelizabeth Pokaż wiadomość
mnie dwa razy nie uwzględnili w szpitalu zalecenia wykonania cc... raz urodziłam na izbie a ostatniego rodziłam 11 godsizn i 45 minut, zaklinował się...

Poszła mi koszmarnie wada wzroku - pierwszą ciażę zaczynałam zz wadą -2,5 d, teraz mam -9d. Moja lekarka mówi, że nie wolno mi normalnie rodzić, mam stawac na głowie u okulisty, ma mi pisac, zalecenie cc. mam jeszcze oprócz tego mocne tyłozgięcie i jestem, co tu owijać w bawłenę, starsznie poszarpana na szyjce od poprzednich porodów.Poza tym mam schorzenia kręgosłupa, które bólami przypominaj.a te krzyżowe przy porodzie, wiec moze tym razem uda mi się z tym cc, boję sie stracić wzroku...
czarnaelizabeth, nie wiedziałam, że mogą nie uwzględnić zalecenia do cc Uzasadnili czyms tę odmowę?

Ja mam wadę -4,75 i niestety w ciąży się pogarsza, do tego tak samo jak ty schorzenie kręgosłupa i niestety bardzo się boję, że w trakcie porodu coś się stanie
martysek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-17, 08:47   #4158
martynka81
Rozeznanie

dzień dobry

a ja od dziś na krótkim urlopie (do pon) , na razie siedzę i się relaksuję - czytając wizaż , ale muszę jeszcze na badanka skoczyć, bo w piątek mam wizytę u gina Może teraz będę miała więcej czasu żeby z wami popisać, bo zazwyczaj tylko podczytuję, bo za wami nie nadążam.
A wczoraj byłam na badaniu grupy krwi, dziś jadę po wynik. Ale żeby nie było tak łatwo to musiałam to badanie zrobić w centrum krwiodawstwa, bo zwykłe laboratorium nie chciało wziąć odpowiedzialności za jej ustalenie bo mam słaby antygen D, który odpowiada za czynnik Rh.
A tak w ogóle zaczął mi się 15 tydzień i dolegliwości że tak powiem brak - kurcze fajny ten okres kiedy nic nie dolega

Ale się rozpisałam.....miłego dnia mamuśki ....ah muszę was zaprzyjaźnić i pooglądać wasze zdjęcia...no i swoje dorzucę jak znajdę chwilkę....

Edytowane przez martynka81
Czas edycji: 2010-03-17 o 08:49
martynka81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-17, 09:18   #4159
abz
Zakorzenienie

Cytat:

Gratuluje, sama nie wiem jak bym zareagowała na taką wiadomość

szokoladka fajny już brzuszek, a opis, ze do męża domu dopływało sie łodzią teraz brzmi zabawnie, ale pewnie wam nie było do śmiechu kiedy macie brać ślub a wasze domy zalane...

Cytat:
A ja mam jutro o 17:30 wizytę i już mam motylki w brzuchu z podekscytowania Zobaczę moje maleństwo
a ja mam na 17.00 Też już się nie moge doczekać. Wczoraj dokonałam niezbędnych depilacji, bo wyglądałam już strasznie

Bluex twój brzusio też już widoczny, ale moze faktycznie wzdęcie jeszcze go powiększa

Cytat:
Trochę mi było głupio,bo pewnie myślały sobie"siedzi młoda i nie ustąpi",a przecież przez grubą kurtkę ciąży nie widać...Myślicie,że powinnam ryzykować i dla świętego spokoju ustąpić??
Dobrze zrobiłaś a samo to, ze sie nad tym zastanawiasz świadczy, ze masz dobre nawyki i sumienie Musimy dbać teraz o maleństwa.

abz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-17, 09:31   #4160
kasienka1701
Zadomowienie

Uspokoiłam swoje sumienie Dzięki

Dziś na fazę na Mentosy owocowe.Nie mogę się powstrzymać Jem jeden za drugim...

kasienka1701 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-17, 09:36   #4161
Bluex
Raczkowanie

Dziekuje za komplementy co do brzuszka.
Chyba to jednak nie wzdecia bo rano jest tylko ciutke mniejszy...

Cytat:

W ogóle się nie przejmuj i siedz.
Teraz Ty jestes najwazniejsza.
A jak jakas babcia nad Toba stanie i zacznie sapac to np. udawaj, ze spisz a jezeli walnie komentarz "ach, ta dzisiejsza mlodziez" to odpowiedz "prosze mi wybaczyc ale jestem w ciazy wiec nie rozumiem tego komentarza" z przekasem oczywiscie. Powinno jej sie zrobic glupio

Cytat:
czarnaelizabeth, nie wiedziałam, że mogą nie uwzględnić zalecenia do cc Uzasadnili czyms tę odmowę?

Ja mam wadę -4,75 i niestety w ciąży się pogarsza, do tego tak samo jak ty schorzenie kręgosłupa i niestety bardzo się boję, że w trakcie porodu coś się stanie
Ja mam wadę -5 dioptrii na obydwa i niestety sama wada nie jest wskazaniem do CC. Jestem pod stala opieka okulisty i mam przyjsc w 7 miesiacu na badania (glownie siatkowki, ktora sie czesto odkleja podczas wysilku porodowego co pogarsza masakrycznie wzrok) i wowczas lekarz podejmie decyzje czy moge SN czy jednak CC.
Jednoczesnie lekarz mowil, ze jest taki zabieg (przymrazanie rogowki bodajze), ktory wykonuje sie bezpiecznie w ciazy i zapobiega odklejaniu sie rogowki wlasnie podczas wysilku czyli SN. Wiec zobaczymy....

Generalnie zawsze b. chcialam CC.
Ale w ciazy mi sie odmienilo totalnie i bardzo chce SN.
Ach te hormony
Stary 2010-03-17, 09:37   #4162
martucha84
Zakorzenienie

Cytat:
Uspokoiłam swoje sumienie Dzięki

ojjjj skad ja to znam mentosy moge jesc na tony
Stary 2010-03-17, 09:43   #4163
Klarissa
Zakorzenienie

Smile Dot.: Uroki ciąży czujemy, a jesienią się rozpakujemy-MAMUSIE WRZEŚNIOWO-PAŹDZIERNIKO

Cytat:
Właśnie twoja wypowiedź mnie natchnęła na pytanko - chwaliłyście się w pracy komuś prócz szefa? U mnie w sumie nieoficjalnie to pewnie wszyscy wiedzą z plotek bo co rusz jak ktoś do mnie dzwoni z innej placówki to nagle dziwnie ludzi zaczyna interesować jak ja się czuję, o co mnie nigdy nie pytali, i przez ostatnie 7 lat nikogo nie obchodziło jak ja się czuję a teraz nagle dosłownie każdy jest zainteresowany.

No i tak się zastanawiam czy powiedzieć - zameilować jakoś półoficjalnie w tej sprawie, czy to olać, czy też powiedzieć np. na jakimś spotkaniu - pod koniec kwietnia mam szkolenie, na które zjedzie się cała firma, może zaczekać wtedy do tej okazji i wtedy powiedzieć (i tak to pewnie wszyscy już zauważą po brzuszku)? Głupio mi tak "niby robić tajemnicę" bo to w sumie żadna tajemnica nie jest, z drugiej strony co będę obcym ludziom, z którymi gadam od wielkiego święta opowiadać o mojej ciąży...
Stary 2010-03-17, 09:47   #4164
MisQa
Zakorzenienie

GG do MisQa

ja pracuję w bardzo małej firmie, oprócz mnie i szefostwa pracuje jedna babeczka, z którą na co dzień siedzę więc jej powiedziałam zresztą i tak sie domyślała juz a teraz na zwolnieniu jestem więc i tak by wiedziała
no i sa przedstawiciele, ale nie wiem czy wiedzą...chyba jeszcze nie

Czas zacząć nowe, lepsze życie...
MisQa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-17, 09:48   #4165
martysek
Zadomowienie

Cytat:
Ja mam wadę -5 dioptrii na obydwa i niestety sama wada nie jest wskazaniem do CC. Jestem pod stala opieka okulisty i mam przyjsc w 7 miesiacu na badania (glownie siatkowki, ktora sie czesto odkleja podczas wysilku porodowego co pogarsza masakrycznie wzrok) i wowczas lekarz podejmie decyzje czy moge SN czy jednak CC.
Jednoczesnie lekarz mowil, ze jest taki zabieg (przymrazanie rogowki bodajze), ktory wykonuje sie bezpiecznie w ciazy i zapobiega odklejaniu sie rogowki wlasnie podczas wysilku czyli SN. Wiec zobaczymy....

Generalnie zawsze b. chcialam CC.
Ale w ciazy mi sie odmienilo totalnie i bardzo chce SN.
Ach te hormony

Ja też zawsze chciałam i nadal chcę i nie chodzi mi wcale o lęk przed bólem.
Wiem, że sama wada nie jest wskazaniem, ale jesli dodac do tego inne dolegliwości, to może... Oby...
martysek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-17, 09:59   #4166
Pomidora
Zakorzenienie

Cześć!
Znowu zeżarło mi część cytatów Czy tu jest jakiś limit czy co?

Jaga, gratulacje Dacie sobie radę, masz wprawę, a maluchy na pewno będą przesłodkie

Ycnan, Klarissa,Szokoladka, Bluex super macie brzusie Jak ja lubię oglądać, jak bębenki nam wszystkim rosną

Czarnaelizabeth, z takimi wskazaniami jestem zszokowana, że kazali ci rodzić sn i odrzucili wskazania do cc. Wiesz, że mogłabyś pozwać szpital?!

Ilonko, maluch wspaniały

Paula, jak samopoczucie? Ciągle chora?

Ninaad, super, że maluszek tak ładnie się rozwija Powodzenia dziś w informowaniu szefostwa

Mszu, ty się kobieto nie przepracuj nam, bo dostaniesz po tyłeczku. Odpoczywać po powrocie do domu

Angelikaw, świetnie, że dzidzia wszystko w normie ma, na pewno spokojniejsza jesteś (ja byłam ).

Kasienko, dobrze ci dziewczyny wyjaśniły - to ten czas, kiedy trzeba nauczyć się egoizmu i tyle. A sapiących bab nie znoszę

Abz, kciuki za wizytę

Dziewczyny, od 3 dni boli mnie głowa przez tę pogodą. Zawsze byłam meteopatką, ale teraz to jest masakra jakaś - bo ciągle śnieg, słońce i tak na zmianę, a mi głowa pulsuje. Apap pomógł tylko na godzinkę, a potem już nie brałam. No i żeby mi było jeszcze radośniej, znowu rozmawiam z porcelaną, a to środek 16tc Martucha, kiedy ci się skończyło? Bo ja się chyba niedługo powieszę
U mnie za oknem śnieg, żeby było fajnie - może u was wiosna?

Piszecie o cc i sn - ja mam wadę wzroku -4,5 i -5,25. I walczę o sn. Oczywiście, nie za wszelką cenę, bo jak mi powiedzą, że mi się siatkówka odklei, to nie mam zamiaru walczyć, ale dopóki wyniki w miarę, to chcę rodzić sn. Nie chcę mieć dziury w brzuchu. Widziałam dziewczyny po sn 3 dni po porodzie i po cc miesiąc po - te po cc jak staruszki chodziły, te po sn tylko z siadaniem miały problemy. Wolę się trochę pomęczyć, a potem mieć siłę do opieki nad dzieckim.

28.09.2014

Edytowane przez Pomidora
Czas edycji: 2010-03-17 o 10:01
Pomidora jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-17, 10:05   #4167
Szczęśliwa
Zadomowienie

Cytat:
Muszę niestety dużo leżeć (za dużo skurczy), ale co tam,
Brzuszek spory Taki już prawdziwy ciążowy.
A jak rozpoznać skurcze w takiej małej ciąży?

Cytat:
Ja już po USG Dzidzia rozwija się cudnie ma dziś 2,5 cm machała do mamusi rączką w trakcie usg i ssała rączkę.
Super, że wszystko dobrze, uwielbiam czytać dobre informacje. Słodkie zdjęcie.

Cytat:
Napisane przez czita18 Pokaż wiadomość
W
Dla zainteresowanych króciutki filmik
http://marcin.org.pl/kropka/
Fajniutki filmik, i też mi się wydaje, że oprócz maleństwa jakby coś tak jeszcze było i pulsowało

Cytat:
Napisane przez ninaad Pokaż wiadomość
[B]
wreszcie byłam na usg. Wygląda na to, że maluch rozwija się prawidłowo, serduszko bije, łapki i nóżki są
Następna dobra wiadomość, super! Gratulacje

Cytat:
Naprawdę pokaźny brzuchalek Maluch rośnie zdrowo

Cytat:
Kurde no wy sobie w domu siedzicie a ja ciagle zapieprzam w pracy,
Nie martw się, ja też codziennie już o 7 w pracy

Cytat:
Napisane przez Mpik82 Pokaż wiadomość
Ja już wstałam, zrobiłam sobie kawkę z mleczkiem i dalej leże w łożeczku
Kurcze jak ja dawno kawy nie piłam, odrzuciło mnie już miesiąc temu. Sam zapach powodował mdłości. A może by spróbować czy już nie zacznie mi spowrotem smakować? Ostatnie 2 dni jakbym czuła mniejsze mdłości, to 12 tydzień może mija powoli?

[QUOTE=kasienka1701;179389 04]
Cytat:
Niestety słyszałam już kilka takich historii że mimo zaświadczenia o wskazaniach do cc, lekarze nie wykonują cięcia tylko każą rodzić naturalnie. Podobno ostateczna decyzja zawsze należy do położnika, bo On bierze na siebie odpowiedzialność. Dlatego tak ważne jest żeby rodzić w szpitalu w którym pracuje lekarz prowadzący ciążę. Jeśli on wystawi zaświadczenie to raczej żaden kolega z tego samego szpitala tego nie zakwestionuje.

Cytat:
Napisane przez abz Pokaż wiadomość

a ja mam na 17.00 Też już się nie moge doczekać. Wczoraj dokonałam niezbędnych depilacji, bo wyglądałam już strasznie
Ja też mam dzisiaj wizytę na 15:30. Odliczam już godziny, mam jakiegoś dziwnego nerwa. Mam nadzieję, że wszystko jest ok.

Cytat:
Napisane przez Klarissa Pokaż wiadomość
Właśnie twoja wypowiedź mnie natchnęła na pytanko - chwaliłyście się w pracy komuś prócz szefa?
U mnie wiedzą wszyscy tzn. Ci którzy mnie znają- bo pracuje u nas 200 osób. Powiedziałam szefostwu i najbliższym współpracownikom, a reszta wie z plotek, które szybko się rozeszły.

Mam dzisiaj jakieś dziwne bóle brzucha, takie lekkie kłucia poniżej pępka jakby mnie ktoś kuł w środku szpilkami w rożnych miejscach.

Nasza córcia jest już z nami. Dagusia- 23.09.2010r.

Edytowane przez Szczęśliwa
Czas edycji: 2010-03-17 o 10:18
Szczęśliwa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-17, 10:05   #4168
ninaad
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez martucha84 Pokaż wiadomość
trzymam kciuki
Cytat:
Napisane przez Pomidora Pokaż wiadomość

Ninaad, super, że maluszek tak ładnie się rozwija Powodzenia dziś w informowaniu szefostwa
póki co poprztykałam się trochę z bezpośrednim przełożonym (moja wina), więc muszę chwilę odczekać aż nam przejdzie złość
Stary 2010-03-17, 10:07   #4169
Maggie1983
Zakorzenienie

ja dzis jak wychodzilam z domciu to pieknie slonko swiecilo, a teraz jest szaro-buro i spac mi sie chce

Dziewczyny a tak z innej beczki bo wiecie ja juz wyrastam ze spodni i czy to juz czas na ciazowe czy za wczesnie i znowu szybko wyrosne kurka na swieta nie bede miala co zalozyc ja teraz latam z rozpietym rozporkiem i dluzsza bluzeczka, zeby ni ebylo widac, ale juz mnie to wkurza
Pod moim sercem,inne bije serce:nieznane,a jakie bliskie i kochane.Pod moim sercem małe rączki dziecka,cichutko pukają do mojego serca.Myślę sobie wtedy:może być wspanialej?Noszę w sobie życie, które Bóg mi daje
Maggie1983 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-17, 10:07   #4170
abz
Zakorzenienie

Cytat:
Też miałam na nie fazę, ale króciutko, jadłam jeden za drugim tak długo aż się skończyły

Cytat:
Napisane przez Pomidora Pokaż wiadomość
Dziewczyny, od 3 dni boli mnie głowa przez tę pogodą.
Mnie wczoraj bolała głowa, apap nie pomógł, chodziłam jak struta. Do tego było mi niedobrze, no nie wiedziałam co ze sobą zrobić. Przedwczoraj też mi było strasznie niedobrze po południu, myślałam, ze to moze po smażonej cebulce, ale wczoraj jadłam lekkie rzeczy i też sie czułam "ciężko" bleee.

abz jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości