Uroki ciąży czujemy, a jesienią się rozpakujemy-MAMUSIE WRZEŚNIOWO-PAŹDZIERNIKOWE2010 - Strona 140 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-03-17, 10:13   #4171
kasienka1701
Zadomowienie

Dot.: Uroki ciąży czujemy, a jesienią się rozpakujemy-MAMUSIE WRZEŚNIOWO-PAŹDZIERNIKO

Mentosy mi się kończą...

Widze,że piszecie o wadach wzroku,ja jest krótkowidzem i wadę iby mam niedużą ,ale do tego mam astygmatyzm...Wiecie może czy to ma jakiś wpływ na poród sn??Bo ja to zielona jestem

kasienka1701 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-17, 10:27   #4172
Bluex
Raczkowanie

Dot.: Uroki ciąży czujemy, a jesienią się rozpakujemy-MAMUSIE WRZEŚNIOWO-PAŹDZIERNIKO

Cytat:
Napisane przez Klarissa Pokaż wiadomość
Właśnie twoja wypowiedź mnie natchnęła na pytanko - chwaliłyście się w pracy komuś prócz szefa? U mnie w sumie nieoficjalnie to pewnie wszyscy wiedzą z plotek bo co rusz jak ktoś do mnie dzwoni z innej placówki to nagle dziwnie ludzi zaczyna interesować jak ja się czuję, o co mnie nigdy nie pytali, i przez ostatnie 7 lat nikogo nie obchodziło jak ja się czuję a teraz nagle dosłownie każdy jest zainteresowany.
Cytat:

No i tak się zastanawiam czy powiedzieć - zameilować jakoś półoficjalnie w tej sprawie, czy to olać, czy też powiedzieć np. na jakimś spotkaniu - pod koniec kwietnia mam szkolenie, na które zjedzie się cała firma, może zaczekać wtedy do tej okazji i wtedy powiedzieć (i tak to pewnie wszyscy już zauważą po brzuszku)? Głupio mi tak "niby robić tajemnicę" bo to w sumie żadna tajemnica nie jest, z drugiej strony co będę obcym ludziom, z którymi gadam od wielkiego święta opowiadać o mojej ciąży...
Ja powiedzialam szefowej i szefowi szefowej po pierwszym USG ( jakos ok 8 - 9 tc) i praktycznie od tej pory jestem na L4, bo fatalnie sie czulam a robota w mojej korporacji to kiblowanie po godzinach i mega stres - zero szacunku dla odmiennego stanu - wiec u nas w firmie dziewczyny praktycznie od razu ida na L4, a potem spokojnie wracaja po macierzyńskim na dosc dobre stanowiska.

Na dodatek u mnie w dziale sa 3 wakaty (przez opieszalosc szefowej) i w styczniu robilam za 2 osoby! w tym robote, na ktorej kompletnie sie nie znam, a jest mega odpowiedzialna. Moje apele nic nie wskuraly, a jak wstawalam po 8,5 godzinach do domu to mnie pytano: „jeszcze tyle trzeba zrobic a Ty juz idziesz ??” A ja wtedy jazdy emocjonalne, sikanie co 5 minut, mega migreny i zgagi. Dluga historia…

Wiedza tez najblizsi przyjaciele z firmy ale plotki i tak poszly bo nagle rzucilam palenie a potem zniknęłam na L4.

Generalnie u nas zazwyczaj takie maile puszczaja kadry Pt. „Kasia Iksińska szykuje się do roli mamy. Serdecznie gratulujemy i zyczymy zdrowia i pomyślności” bla bla bla. Co oznacza, ze laska jest juz na L4 i nie wraca do macierzynskiego.

W przyszłym tygodniu powiem szefowej, że o mnie tez już takiego maila można puścić, bo nie dam rady już chyba do tego syfu wrócić.

W marcu mialam awans dostac, wiec pewnie mnie ominie. Trudno.
Maluszek najwazniejszy, a robota nie zajac.

Kariery w korporacji mi się kiedys zachcialo….
Stary 2010-03-17, 10:28   #4173
czarnaelizabeth
Raczkowanie

u mnie mio zaświadczenia od okulisty, o duzej i pogarszajacej sie wadzie wzroku oraz o możliwości odlklejenia siatkówki (całe szczescie,zę nic się nie stało!!!!) nieuzzglednili mi tego w spzitalu, ciezko mi stwierdzić dlaczego,rodziłam samaa, prawei 12 godzin, byłam tak wykończona, że już mi było wystzsko jedno, marzyłam jedynie, by ktoś mnie dobił ... Tym razem będę wrzeszczeć o cc... Moja lekarka jest państwowa i nie pracuje w żadnym spzitalu :/ ale i ona mi wysatwi zalecenie cc, poza tym szyjkę mam zmasakrowaną, poszarpaną(raz nacinana byłam i źle mnie zszyli, poprawiali mi szycie :/potem dwa razy pękłam, w tym raz koszmarnie, blizny do tej pory mnie ciągną)

Na ból głowy mozna amol-posmarować, pomaga

Co do spodni ciazowych -jak najbardziej nie za wczęsnie na noszenie
czarnaelizabeth jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-17, 10:38   #4174
martucha84
Zakorzenienie

Cytat:
Właśnie twoja wypowiedź mnie natchnęła na pytanko - chwaliłyście się w pracy komuś prócz szefa?
u mnie wiedza wszytkie pracuje w przedszkolu i odrazu po wizycie sie pochwalilam laski przyjely to super gorzej z pania dyr... ale juz o tym pisalam.. teraz juz jestem na l4 o konca i jest juz dziewczyna na zastepswo za mnie... ale tez nie chce tam pracowac.. a ze ja juz tam nie wroce... beda mieli problem.. ich wina

Cytat:
Napisane przez ninaad Pokaż wiadomość
póki co poprztykałam się trochę z bezpośrednim przełożonym (moja wina), więc muszę chwilę odczekać aż nam przejdzie złość
ojj to zrob grunt albo przeloz to na jutro....

Cytat:
Napisane przez Maggie1983 Pokaż wiadomość
Dziewczyny a tak z innej beczki bo wiecie ja juz wyrastam ze spodni i czy to juz czas na ciazowe czy za wczesnie i znowu szybko wyrosne kurka na swieta nie bede miala co zalozyc ja teraz latam z rozpietym rozporkiem i dluzsza bluzeczka, zeby ni ebylo widac, ale juz mnie to wkurza
wiesz co ja sie na pocztakunie miescilam a teraz z powrotem sie mieszcze (brzuch poszedl do gory i skonczyly sie wzdcia..) wiec kup narazie z jedne bo i tak ci sie pozniej przydadza
Stary 2010-03-17, 10:40   #4175
Klarissa
Zakorzenienie

Smile Dot.: Uroki ciąży czujemy, a jesienią się rozpakujemy-MAMUSIE WRZEŚNIOWO-PAŹDZIERNIKO

Cytat:
Napisane przez Pomidora Pokaż wiadomość
Dziewczyny, od 3 dni boli mnie głowa przez tę pogodą. Zawsze byłam meteopatką, ale teraz to jest masakra jakaś - bo ciągle śnieg, słońce i tak na zmianę, a mi głowa pulsuje. Apap pomógł tylko na godzinkę, a potem już nie brałam. No i żeby mi było jeszcze radośniej, znowu rozmawiam z porcelaną, a to środek 16tc Martucha, kiedy ci się skończyło? Bo ja się chyba niedługo powieszę
U mnie za oknem śnieg, żeby było fajnie - może u was wiosna?
U mnie dzisiaj śnieg sypie Nigdy nie byłam meteopatką ale od tygodnia codziennie o godz. 17.00 zaczyna boleć mnie głowa, a ból nasila się z czasem, jeśli się nie położę jak najszybciej to dochodzą do tego mdłości. Generalnie beznadziejnie się czuję

Cytat:
Piszecie o cc i sn - ja mam wadę wzroku -4,5 i -5,25. I walczę o sn. Oczywiście, nie za wszelką cenę, bo jak mi powiedzą, że mi się siatkówka odklei, to nie mam zamiaru walczyć, ale dopóki wyniki w miarę, to chcę rodzić sn. Nie chcę mieć dziury w brzuchu. Widziałam dziewczyny po sn 3 dni po porodzie i po cc miesiąc po - te po cc jak staruszki chodziły, te po sn tylko z siadaniem miały problemy. Wolę się trochę pomęczyć, a potem mieć siłę do opieki nad dzieckim.
Ja mam -3 i do tej pory byłam cały czas przekonana, że na pewno SN chociaż powiem wam, że i cesarki i naturalnego porodu bałabym się tak samo, żaden z nich nie wydaje mi się być przyjemny, tak po jednym, jak i po drugim mogą być różne komplikacje i najbardziej bym chciała, żeby ktoś urodził za mnie - ktoś chętny?

Cytat:
Napisane przez Bluex Pokaż wiadomość
Ja powiedzialam szefowej i szefowi szefowej po pierwszym USG ( jakos ok 8 - 9 tc) i praktycznie od tej pory jestem na L4, bo fatalnie sie czulam a robota w mojej korporacji to kiblowanie po godzinach i mega stres - zero szacunku dla odmiennego stanu - wiec u nas w firmie dziewczyny praktycznie od razu ida na L4, a potem spokojnie wracaja po macierzyńskim na dosc dobre stanowiska.

Na dodatek u mnie w dziale sa 3 wakaty (przez opieszalosc szefowej) i w styczniu robilam za 2 osoby! w tym robote, na ktorej kompletnie sie nie znam, a jest mega odpowiedzialna. Moje apele nic nie wskuraly, a jak wstawalam po 8,5 godzinach do domu to mnie pytano: „jeszcze tyle trzeba zrobic a Ty juz idziesz ??” A ja wtedy jazdy emocjonalne, sikanie co 5 minut, mega migreny i zgagi. Dluga historia…

Wiedza tez najblizsi przyjaciele z firmy ale plotki i tak poszly bo nagle rzucilam palenie a potem zniknęłam na L4.

Generalnie u nas zazwyczaj takie maile puszczaja kadry Pt. „Kasia Iksińska szykuje się do roli mamy. Serdecznie gratulujemy i zyczymy zdrowia i pomyślności” bla bla bla. Co oznacza, ze laska jest juz na L4 i nie wraca do macierzynskiego.

W przyszłym tygodniu powiem szefowej, że o mnie tez już takiego maila można puścić, bo nie dam rady już chyba do tego syfu wrócić.

W marcu mialam awans dostac, wiec pewnie mnie ominie. Trudno.
Maluszek najwazniejszy, a robota nie zajac.

Kariery w korporacji mi się kiedys zachcialo….
Uuuu, przekopana ta twoja robota... U mnie to jest "teksańska masakra" -> jestem obecnie jedynym zdrowym pracownikiem w moim oddziale, pozostałe osoby są na chorobowym, jedna ma zastrzyki i nie może chodzić, druga czeka na termin operacji... reszta ma grypę i inne schorzenia... Także w sumie jakbym przyniosła L4 to trzeba by było placówkę zamknąć bo nie będzie żadnego pracownika biurowego Obecnie robię za 4 osoby zamiast za siebie i coraz mniej mi się to podoba Nie mam jakoś strasznie dużo pracy, ale to trwa i trwa, a ja np. chciałabym wychodzić wcześniej niż po 8,5h a czasem jestem w domu dopiero koło 19-20... i tak spędzam w pracy czasem nawet 12h

O ciąży powiedziałam zaraz na początku szefowi - a potem on rozgadał innym "w tajemnicy" (no bo od kogo by wiedzieli, skoro ja nic nie mówiłam?). Zaczęły do mnie dzwonić z gratulacjami dziewczyny z innych oddziałów - byłam tak zaskoczona, że szok. No i może trochę zła, ale już mi przeszło. W sumie przecież nikt mi źle nie życzy, gratulują i tyle

Martucha ja też po macierzyńskim raczej nie wrócę do tej firmy, chciałam już w tym roku odejść bo wizja mojego szefa i moja wizja to 2 różne wizje ale trafił się maluszek i muszę się tutaj jeszcze troszkę pomęczyć, a potem niech sobie radzą. Powoli myślę o własnej działalności - bo mam tylko 2 drogi z moim "zawodem" - własny interes albo do korporacji... To ostatnie jakoś nie specjalnie mi się podoba.

Edytowane przez Klarissa
Czas edycji: 2010-03-17 o 10:43
Klarissa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-17, 10:55   #4176
ninaad
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez martucha84 Pokaż wiadomość
ojj to zrob grunt albo przeloz to na jutro....
i tam- poszłam po rozum do głowy i przeprosiłam Skończyło się na żartach tylko
A zaraz idę na "przeprawę ciążową"
ninaad jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-17, 10:55   #4177
Bluex
Raczkowanie

Co do pracy to zazdroszcze tym co maja spokojna prace. Ja bardzo chetnie bym pracowala, bo mozna zwariowac w domu z nudow a ja generalnie jestem/bylam bardzo aktywna i uwielbialam kiedys duzo pracowac, ale teraz mowie NIE - nie w takich warunkach i nie w takim stanie... ech... jeszcze mi laptopa wciskali, ze moze sobie na L4 z domku popracuje... ech...

Cytat:

wiesz co ja sie na pocztakunie miescilam a teraz z powrotem sie mieszcze (brzuch poszedl do gory i skonczyly sie wzdcia..) wiec kup narazie z jedne bo i tak ci sie pozniej przydadza
ja juz sie w zadne moje jeansy nie mieszcze, bo nosze/nosilam same obcisle rurki, tylko w dresowe swoje teraz wchodze he he
kupilam wiec sobie ze 3 tygodnie temu jeansy ciążówki (ale to droga sprawa - dobrze ze trafilam na wyprzedaz) i na szczescie swiadkowa pozyczyla mi 3 pary super ciazowek, wiec poki co jestem kryta ))
w ciazowkach jest mega wygodnie, nic nie cisnie w brzuszek - uwielbiam je, wiec mysle ze nigdy nie jest za wczesnie !
Stary 2010-03-17, 10:58   #4178
dra
Zakorzenienie

Jagra gratki podwójnego szczescia
Maggie no pewnie czas zmienic spodnie na ciazowe
ja w biodrówki się mieszcze póki co,ale juz coraz ciasniej musze cos przez allegro zamówić w końcu
Pomidora a ty znów spotkanko z porcelanka ty to masz koniec juz tego ,bo sie wykonczysz,ja dzis dobrze sie czuje ale ja to sie szybko nie ciesze,bo takie dni mam ze dobrze dobrze i bumm zle
Stary 2010-03-17, 11:15   #4179
Szczęśliwa
Zadomowienie

Cytat:

Dziewczyny a tak z innej beczki bo wiecie ja juz wyrastam ze spodni i czy to juz czas na ciazowe czy za wczesnie i znowu szybko wyrosne
Ja już kupiłam 2 spódniczki i 1 rybaczki ciążowe, i jest o wiele wygodniej. W zwykłe spodnie nie wchodzę, ale ja nie chodzę w jeansach i nie miałam żadnych biodrówek (tylko takie na kant wysokie w stanie).

Cytat:
Trzymam kciuki, będzie dobrze.

Nasza córcia jest już z nami. Dagusia- 23.09.2010r.
Szczęśliwa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-17, 11:40   #4180
Maggie1983
Zakorzenienie

hahahaa myslalam, ze pomyslicie ze zwariowalam z tymi ciazowkami
no to jednym slowem czas na zakupy, czyli to co kobitki lubia najbardziej
a powiedzcie jeszcze, czy macie jakies ciazoweczki z all sprawdzone? wiem, ze Klarissa ma spodnisie-sliczna z reszta ale spodnie na all kupowalyscie???
bo jak zobaczylam cene w H&M - min. 150zl to usiadlam
Pod moim sercem,inne bije serce:nieznane,a jakie bliskie i kochane.Pod moim sercem małe rączki dziecka,cichutko pukają do mojego serca.Myślę sobie wtedy:może być wspanialej?Noszę w sobie życie, które Bóg mi daje
Maggie1983 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-17, 11:51   #4181
enis84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kasienka1701 Pokaż wiadomość
Uspokoiłam swoje sumienie Dzięki

Dziś na fazę na Mentosy owocowe.Nie mogę się powstrzymać Jem jeden za drugim...
co do mentosów to ja mam fazę od początku ciąży, jak ide tylko na zakupy to od razu sobie kupuje i zjem je wszystkie w 10 minut
enis84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-17, 11:55   #4182
martucha84
Zakorzenienie

Cytat:
Martucha ja też po macierzyńskim raczej nie wrócę do tej firmy, chciałam już w tym roku odejść bo wizja mojego szefa i moja wizja to 2 różne wizje ale trafił się maluszek i muszę się tutaj jeszcze troszkę pomęczyć, a potem niech sobie radzą. Powoli myślę o własnej działalności - bo mam tylko 2 drogi z moim "zawodem" - własny interes albo do korporacji... To ostatnie jakoś nie specjalnie mi się podoba.
no to zakladaj wlasna dzialanosc dasz rade a do pracy nie warto wracac skoro ci sie nie uklada z szefem..

Cytat:
i tam- poszłam po rozum do głowy i przeprosiłam Skończyło się na żartach tylko
ok to trzymam kciuki

Cytat:
Napisane przez Bluex Pokaż wiadomość
ja juz sie w zadne moje jeansy nie mieszcze, bo nosze/nosilam same obcisle rurki, tylko w dresowe swoje teraz wchodze he he
kupilam wiec sobie ze 3 tygodnie temu jeansy ciążówki (ale to droga sprawa - dobrze ze trafilam na wyprzedaz) i na szczescie swiadkowa pozyczyla mi 3 pary super ciazowek, wiec poki co jestem kryta ))
w ciazowkach jest mega wygodnie, nic nie cisnie w brzuszek - uwielbiam je, wiec mysle ze nigdy nie jest za wczesnie !
ja tez mialam jeansy rurki ale biodrowki i odziwo sie w nie mieszcze... czasem jak siedze to guzik odpinam ale jak stoje czy ide to jest ok...
ja tez dostalam ciuszki od ciezarowki wiec jest git

Cytat:
a powiedzcie jeszcze, czy macie jakies ciazoweczki z all sprawdzone? wiem, ze Klarissa ma spodnisie-sliczna z reszta ale spodnie na all kupowalyscie???
ja kupilam jedna pare w ciazwym i dalam ponad 100 nie pamietam ile 120? 150? ale musialam kupic na egzamin na uczelnie - przydadza sie na obrone i swieta.. a tak mam 2 pary jeansow w "spadku" a jeszcze swoje materialowe niskie w ktore wchodze
Stary 2010-03-17, 11:56   #4183
Bluex
Raczkowanie

Cytat:

ja tez mialam jeansy rurki ale biodrowki i odziwo sie w nie mieszcze... czasem jak siedze to guzik odpinam ale jak stoje czy ide to jest ok...
ja tez dostalam ciuszki od ciezarowki wiec jest git
ja tez mam same biodrowki rurki i nawet udaje mi sie je wciagnac, ale gorzej z zapieciem
co prawda na wdechu dopne jedne (innych juz nie), ale tak sie to wzyna w brzuszek, ze wiecej z tego szkody niz pozytku i mega niewygodnie wiec sie poddalam

Cytat:
Kupuj kupuj smialo !

Ja mam jedne z H&M od swiadkowej i sa okropnie wykonczone, odstają przy rozporku mimo ze rozmiar idealny...ble i zazwyczaj maja gumke na samej gorze pasa, ktora ponoc potem lubi sie wzynac no ale to jedne z tanszych "firmowych" na rynku. Ale moze cos fajnego znajdziesz.

Najlepsze dla mnie sa spodnie marki Noppies dostepne w wielu sklepach w Polsce, bo sa pieknie wykonczone, modne i super wygodne, ale cena za nowe (ok 300 pln) powala, wiec kupilam akurat jedna pare na wyprzedazy za 120 pln a druga mam pozyczona (od slawnej swiadkowej ... moze dziewczyny z Allegro cos Ci doradza ? Tam sa duzo tansze... no i noppies za 50 pln sie trafiaja

Edytowane przez Bluex
Czas edycji: 2010-03-17 o 11:59
Bluex jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-17, 11:58   #4184
mi_kado
Przyczajenie

Jaga gratuluję aż dwóch buszujących w brzuszku maluszków!!! klask i:

Lenka* mi też się włączyły erotyczne sny jak kiedyś zdarzały mi się raz na ruski rok, tak ostatnio regularnie. Co mnie trochę drażni, bo od czasu krwawienia mam szlaban. Miejmy nadzieję, że nie całą ciążę

Mpik, czy też mogę prosić o zaproszenie? bo szukałam tych zdjęć, szukałam i nie wiedziałam, dlaczego nie znajduję

Wow! coraz więcej brzuszków się ujawnia i coraz one większe

a ja nawet nie wiem, czy mi moje spodnie za małe, bo cały czas spędzam w piżamie w niej jeszcze dużo miejsca na rosnący brzuch...

widzę, że dziś dzień wizyt i podglądania bejbików, trzymam kciuki dziewczyny i czekam na relacje i fotki maluchów!

torecan chyba średnio na mnie podziałał, co prawda nie wymiotowałam wczoraj, ale cały dzień czułam, jak mi jedzenie stoi w przełyku i odbijało mi się, jak staremu pijakowi. Myślałam, że po lekarstwie będzie jak ręką odjął. Ale widzę, że nie tylko ja się tak długo męczę. Pomidora-łączę się z Tobą w bólu Naprawdę 12 tydzień to powinna być górna granica wymiotów. Ustawowo!!!!
mi_kado jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-17, 12:09   #4185
aaneczka1984
Zadomowienie

Cytat:

Czarnaelizabeth, z takimi wskazaniami jestem zszokowana, że kazali ci rodzić sn i odrzucili wskazania do cc. Wiesz, że mogłabyś pozwać szpital?!

Piszecie o cc i sn - ja mam wadę wzroku -4,5 i -5,25. I walczę o sn. Oczywiście, nie za wszelką cenę, bo jak mi powiedzą, że mi się siatkówka odklei, to nie mam zamiaru walczyć, ale dopóki wyniki w miarę, to chcę rodzić sn. Nie chcę mieć dziury w brzuchu. Widziałam dziewczyny po sn 3 dni po porodzie i po cc miesiąc po - te po cc jak staruszki chodziły, te po sn tylko z siadaniem miały problemy. Wolę się trochę pomęczyć, a potem mieć siłę do opieki nad dzieckim.
Ja tez nie wiedziałąm że moga odrzucić wskazania do cc? Kurcze a ja nie mam zamiaru rodzic w szpitalu w którym pracuje moja ginka bo tam takie przepełnienie że babki na korytarzach z dziecmi leżą

Co do cc to ja miaąłm i po tygodniu chodziłam jak nowa, A mesiąc po to ja juz nie pamiętałam co o cc
Ja chce miec teraz cc bo tak niewiele czasu mineło od ostatniego zabiegu że samo to powinno byc do tego wskazaniem.
Nie chce żeby przy porodzie pękłą macica albo co, różne rzeczy sie moga stać. W końcu szwy mam jeszcze w miare świerze,

Ja dziś mam wizyte , zacznam 13tc
Oby wszystko było oki z moim maluszkiem.

A Domik znów chory, nie wiem co to za pogoda. ledwo sie wykurował a znów kaszel i giga katarzysko.....
aaneczka1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-17, 12:15   #4186
Pomidora
Zakorzenienie

Kasienko, mi mentosy krótko pomagały i smakowały - potem zamulały żołądek i już ich nie jem.

Czarnaelizabeth, dzięki za radę z amolem. Chociaż dzisiaj brzydka pogoda się zrobiła i nawet tak bardzo głowa już nie boli, dam radę

Ninaad, daj znać, jak po rozmowie z szefem!

Dra, my obie się biedne wymęczymy. Jak zachodziłam w ciążę to nie myślałam, ze aż tyle czasu można się męczyć!

Maggie, ja nie kupowałam ciążówek na all, bo nie wyobrażam sobie kupić na mój niewymiarowy tyłek spodni bez przymierzania Kupiłam w C&A za 169 zł, ale wydałabym te pieniądze jeszcze raz jakbym musiała. W H&M były paskudnie wykończone i droższe, a ja kupiłam sobie rurki śliczne, modne i pięknie leżą, do tego dobry materiał i ładne wykończenie, także na pewno do końca ciąży je ponoszę. Jeszcze mam dwie pary pożyczone, ale to na większy brzuch, tak na końcówkę bardziej

Mi_kado, a który ty jesteś tc? A Torecan trzeba brać co najmniej regularnie 3 dni, zeby podziałał - tak mówił mi lekarz, że jak raz weźmiesz i odstawisz od razu, to nie podziała. Tylko na mnie działała tylko ta kroplówka w szpitalu, a na nią już się nie zdecyduję, choćbym miała rzygać do końca ciąży Obyś nie musiała tak długo się męczyć jak ja, nikomu nie życzę.

Wstawiłam pranie, jutro mam gości to sprzątam generalnie domek

28.09.2014

Pomidora jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-17, 12:17   #4187
xxSHINeexx
Wtajemniczenie

Tutaj filmiki dla tych, ktore nie ida do szkoly rodzenia.
http://www.edziecko.pl/ciaza_i_porod/0,91177.html
Niektore sa calkiem przydatne (co do pielegnacji, noszenia dziecka itd)
xxSHINeexx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-17, 12:22   #4188
Maggie1983
Zakorzenienie

No wlasnie te z H&M na pierwszy rzut oka fajne, ale widze, ze sie skarzycie-musze pobuszowac po takich zwyklych sklepach z ciazowymi ubrankami, bo tam pewnie tez da sie trafic cos fajnego chyba kupie rybaczki, bo zaraz bedzie wiosna i lato, wiec sie na pewno przydadza, a teraz moglabym smigac w kozaczkach i rybaczkach no i trzeba kupic staniki bo od dwoch dni obserwuje, ze cycorki chyba robia sie coraz wieksze
Pod moim sercem,inne bije serce:nieznane,a jakie bliskie i kochane.Pod moim sercem małe rączki dziecka,cichutko pukają do mojego serca.Myślę sobie wtedy:może być wspanialej?Noszę w sobie życie, które Bóg mi daje
Maggie1983 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-17, 12:31   #4189
Mpik82
Rozeznanie

GG do Mpik82

[QUOTE=mi_kado;17943355]
Mpik, czy też mogę prosić o zaproszenie? bo szukałam tych zdjęć, szukałam i nie wiedziałam, dlaczego nie znajduję [QUOTE]
Wysłałam Ci zaproszenie

Cytat:
Wstawiłam pranie, jutro mam gości to sprzątam generalnie domek
pracowita dziewczynka jestes!

a mnie dziś w sklepie tak się zakręciło w głowie, że myślałam ze padne i zemdleje... musiałam posiedzieć na ławeczce z 20min.. czułam się jak babcia!
Stary 2010-03-17, 12:39   #4190
MisQa
Zakorzenienie

GG do MisQa

Cytat:
No wlasnie te z H&M na pierwszy rzut oka fajne, ale widze, ze sie skarzycie-musze pobuszowac po takich zwyklych sklepach z ciazowymi ubrankami, bo tam pewnie tez da sie trafic cos fajnego chyba kupie rybaczki, bo zaraz bedzie wiosna i lato, wiec sie na pewno przydadza, a teraz moglabym smigac w kozaczkach i rybaczkach no i trzeba kupic staniki bo od dwoch dni obserwuje, ze cycorki chyba robia sie coraz wieksze
ja juz tez słabo sie mieszczę w stare ciuszki... dżiny już ciasnawe w brzusiu, ale bardzo nisko z przodu ściagam lu nie zapinam guzika, a na to dłuższy sweterk i nie widać
bluzki też wszystkie krótkie już, bo zawsze raczej takie dopasowane nosiłam...
znalazłam u mamy moje dzinsy z czasow gdy grubsza byłam, w pasie super, ale w udach za szerokie ostro sa, no i nie mam w czym chodzić
w sklepach ceny z kosmou normalnie, na allegro czegoś szukam, wiem, że kobitki zadowolone sa z niektórych rzeczy i na pewno duuużo taniej wychodzi
a cyc zawsze spory miałam a teraz to już w ogóle... miseczki juz małe się robią i znów trzeba kupić

Czas zacząć nowe, lepsze życie...
MisQa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-17, 12:48   #4191
dra
Zakorzenienie

Maggie to już od ciebie zależy gdzie kupisz
ja powiem szczerze,że nie lubie kupować w sklepach,bo jak chodze to tylko wybrzydzam co to jest,i ja nie umiem w sklepach kupowac,ja to caly czas kupuje na all spodnie,bluzki,buty i jeszcze nigdy źle nie trafiłam,najbardziej o buty się bałam jak kupowałam kozaczki kiedyś,ze beda mi sterczec,bo mam szczupła noge,ale w sklepie nie bylo co mi sie podobalo,a jak juz bylo to sterczace,a ja chce miec dopasowane a zakupujac na all balam sie zaryzykowalam i buty nie dosyc,ze bardzo wygodne to dopasowane jak nie wiem wiec teraz tak mam,ze wszystko przez all kupuje no prawie wszystko
teraz patrzalam na ll za jensami i za czyms sportowym i z jensami mam problem,a ze sportowymi juz wybralam i zobaczymy jak dojda czy beda dobre,aaa zanik kupie ja musze dokladne rozmiary poznac

wiec powiem tak jedna bedzie zadowolona z all druga nie,jedna sie zawiedzie druga nie,ja tam po sklepach nie lubie chodzic,a tymbardziej przymierzac chora jestem wtedy i all mi wystarcza chce tego co chce i jestem zadowolona
Cytat:
Napisane przez xxSHINeexx Pokaż wiadomość
Tutaj filmiki dla tych, ktore nie ida do szkoly rodzenia.
http://www.edziecko.pl/ciaza_i_porod/0,91177.html
Niektore sa calkiem przydatne (co do pielegnacji, noszenia dziecka itd)
a widziałam te filmiki no niektóre sa przydatne ja nie ide na SR bo nie mam darmowej to wlasnie takie filmiki sie przydadza
Stary 2010-03-17, 13:23   #4192
aaannnnnnaaa
Raczkowanie

Witam prawie zdrowa! Jak wspanale móc umyć głowę, ugotować obiad i nawet poczuć jak smakuje..
Też mam problem ze spodniami- niskie biodrówki, o których myślalam, że posłuzą jeszcze dłuuugo cisną i jakoś mnie denerwują. Jakiś czas temu mierzyłam jeansy w h&m podobnie do Was mam negatywne odczucia..jakby pas był źle wszyty, nie w tym miejscu..i wyglądałam kiepsko, choć na wieszaku wydawaly się super..
Pomidorko ja też mam szerokie biodra W dodatku jestem przy kości i typowa za mnie gruszka i już się boję, bo zawsze miałam problem ze spodniami..Allegro nie wchodzi w grę, chyba zdecyduję się na maraton po jakimś centrum handlowym czego nie znoszę..I na spodniach raczej nie zaoszczędzę
ninaad trzymaj się dziś u tych panów szefów
Jaga ale superr, gratulaję z całego serca
aaannnnnnaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-17, 13:25   #4193
asia-23
Raczkowanie

GG do asia-23

Pomidora

a w C&A jest dział dla ciężarnych?

asia-23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-17, 13:32   #4194
IlonaN2
Zadomowienie

GG do IlonaN2

Ja w H&M przymierzyłam dwie pary i tragedia. Na allegro nie kupie bo ja mam problem z dopasowaniem zwykłych spodni a co dopiero ciążowych. Znalazłam fajny sklep w Krakowi Ciuchy mi odpowiadają ceny troszkę drogie ale nie kupuje za dużo Tak naprawdę to na razie kupiła spodnie za 170 zł i koszulę. A ja ogólnie mam styl ciążowy jak moja mam mówi więc mam sporo koszul w stylu HIPI które mi posłużą w lecie
IlonaN2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-17, 13:35   #4195
Pomidora
Zakorzenienie

Asiu, w Bydgoszczy jest niewielki dział dla ciężarnych. Innych ciuszków chyba bym nie kupiłam, ale kilka par spodni mi się bardzo spodobało.

Aaaannnnnaaaa (nigdy nie wiem, czy dobrą ilość tych wszystkich liter u ciebie napisałam ), cieszę się, że zdrowie wraca No ja jestem raczej niegrubą osobą, ale biodra mają 105cm jak u wszystkich kobiet w mojej rodzinie. I mi to odpowiada bardzo, nie mam kompleksów, wręcz czuję się z tym kobieco. Ale kupowanie spodni to koszmar! Mam 173 cm i spodnie jak są dobre na biodra, to często za luźne w udach, już nie wspominając o długości Ale na szczęście znalazłam idealne, dlatego tak się cieszę

Mpik, uważaj na siebie, lepiej jak babulka posiedzieć na ławce, niż gdybyś miała paść gdzieś po drodze A ja pracowita nie jestem, bo jakbym była, to generalne porządki by nie były potrzebne

28.09.2014

Stary 2010-03-17, 13:37   #4196
Klarissa
Zakorzenienie

Smile Dot.: Uroki ciąży czujemy, a jesienią się rozpakujemy-MAMUSIE WRZEŚNIOWO-PAŹDZIERNIKO

Cytat:
Napisane przez asia-23 Pokaż wiadomość
Pomidora

a w C&A jest dział dla ciężarnych?
Jest. Ale jak kiedyś byłam to wszystkie rzeczy wielkości namiotu...
Stary 2010-03-17, 13:41   #4197
kotekk81
Zakorzenienie

Hej

znowu mnie nie bylo ze dwa dni ale mialam problemy techniczne, odrobina sniegu i neta brak

tak widze piszecie o spodniach no i ja dostalam zalecenie od mojego gina ze mam kupic sobie takie spodnie bo nic nie moze mi brzucha "uciskac". W stare spodnie nadal sie mieszcze ale jest ryzyko ze znowu zaczne plamic a jestem w 9 tc czy to nie za wczesnie na takie spodnie

no i wogole nie mam apetytu, najchetniej to jadlabym tosty z dzemem albo z bialym serem ale i to mi sie juz powoli nudzi

Podczas gdy obrabiasz mi tyłek nie zapomnij mnie w niego pocałować
kotekk81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-17, 13:43   #4198
Pomidora
Zakorzenienie

Cytat:
Jest. Ale jak kiedyś byłam to wszystkie rzeczy wielkości namiotu...
Jak ja byłam, to nie było rzeczy wielkości namiotu, może patrzyłaś na dział, z którym jest połączony, bo dział dla ciężarnych jest połączony z działem XXXL Ja rurki normalnie w rozmiarze 38 kupiłam, a były i mniejsze

28.09.2014

Stary 2010-03-17, 13:43   #4199
MisQa
Zakorzenienie

GG do MisQa

Cytat:
Napisane przez kotekk81 Pokaż wiadomość
Hej

znowu mnie nie bylo ze dwa dni ale mialam problemy techniczne, odrobina sniegu i neta brak

tak widze piszecie o spodniach no i ja dostalam zalecenie od mojego gina ze mam kupic sobie takie spodnie bo nic nie moze mi brzucha "uciskac". W stare spodnie nadal sie mieszcze ale jest ryzyko ze znowu zaczne plamic a jestem w 9 tc czy to nie za wczesnie na takie spodnie

no i wogole nie mam apetytu, najchetniej to jadlabym tosty z dzemem albo z bialym serem ale i to mi sie juz powoli nudzi
ja już w 8 tyg ledwo dopinalam dzinsy

Czas zacząć nowe, lepsze życie...
MisQa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-17, 13:49   #4200
Klarissa
Zakorzenienie

Cytat:
Jak ja byłam, to nie było rzeczy wielkości namiotu, może patrzyłaś na dział, z którym jest połączony, bo dział dla ciężarnych jest połączony z działem XXXL Ja rurki normalnie w rozmiarze 38 kupiłam, a były i mniejsze
Masz rację, tam gdzie byłam był połączony "ciążowy" z XXXL ale nie widziałam małych rzeczy, wszystko było monstrualnie wielkie jak dla mnie.

Patrzyłam też kiedyś w H&M i odzież ciążowa mi się zbytnio nie podobała, ale za to ciekawa jestem jak się sprawują ciążowej majtki stamtąd? Wyglądały na bardzo ładne. Moje obecne majtasy gniotą mnie w brzuszek, a do tego cierpię też na niedobór staników, ale wszystkie w H&M-ie na dziale ciążowym są dla karmiących... a te z normalnego stoiska to wszystko są takie mega push-upy, mają w sobie tyle gąbki, że już nie zostało w środku miejsca na pierś... Przynajmniej w moim przypadku No i tak się czaję... Bo tam gdzie normalnie kupuję staniki to za jeden trzeba dać 60-70 zł a ja trochę nie mam kasiory teraz I tak pozwoliłam sobie na tą dżinsówkę...

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości