Wszystkie maluszki są już z nami-przygodę z Odchowalnią zaczynamy ( list.-grud. 2009) - Strona 157 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-03-17, 12:24   #4681
aniulka8204
Wtajemniczenie

Dot.: Wszystkie maluszki są już z nami-przygodę z Odchowalnią zaczynamy ( list.-grud.

Cytat:
Napisane przez kolanosia Pokaż wiadomość
hej kobitki!

znowu pisze jedna reka.....

Dzieki asioczka za linka, mi tez najbardziej podoba sie ta trzecia suienka i czekam na opinie guci. a twoja królewna ś liczna, troszke podobna do mojej a pierwsza fota piekna!

Kareninko wózki fajne....nie jestem pewna ale pierwszy dla mnie chyba lepszy....ale ja jeszcze tematu nie zgłebiłam i nie dobijaj mnie tymi tekstami o pobudce synka bo moja Lena jak zaczarowana od 2 tyg budzi sie o 4.20 a potem tylko oszukac sie do 5 daje i koniec spania

dziewczyny którym dziei pszesypiaja noce naprwade okrutnie zazdrosze! ja jestem naprawde skonana po takiej pobudce, dodam ze karmie przez sen oo 23.30 i nie wiem o co chodzi. Lena ma 14 tyg, było duzo lepiej a teraz....Brombi piszesz ze Fifi tez sie budzi ale daje sie oszukac smoczkiem tak? Jejku co robimy nie tak?

do tego mam nowy problem.....przed kazdym karmieniem mala wpada w szał na widok butelki...prezy sie, wygina, krzyczy. jak ja spionizuje lepiej, po tym znowu próbuje połozyc na reku i to samo. podobnie przy podawaniu herbatki. walcze z nia ok 30 min zanim sie uspokoi i zje. czy ktos mial taka sytuacje???

a moze juz powinnam ja na 4 h plan przestawic? ale mozna tak na samym mleku? jeszcze chciałam z tydzień byc tylko na mleku bez słoiczków, ale sama nie wiem co robic. kobitki pomózcie
KOLANOSIU u nas jest coś podobnego z tym jedzeniem i płaczem.
nigdy niepłakała bo tak szczerze to ona mało płacze nawet o jedzenie sie nieupomina jak już kiedyś pisałam a teraz to jak mam jej dać mleko to zaczyna sie płacz ale to tak chwilke łapnie smoka znów płacz i jakby sie chciała wyrwać żeby niepić mleczka wierci sie spina buzią ucieka ale wkoncu łapnie i pije

ja już sie zastanawiałam czy w buźce ją co nieboli normalnie niewiem, i tak robi od kilku dni, prawie za każdym razem, w nocy jak karmie na śpiocha to nie, a skonczyła 11tydzień jak dobrze to policzyłam
aniulka8204 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-17, 12:32   #4682
gucia6
Zakorzenienie

Dot.: Wszystkie maluszki są już z nami-przygodę z Odchowalnią zaczynamy ( list.-grud.

Cytat:
Napisane przez aniulka8204 Pokaż wiadomość
KOLANOSIU u nas jest coś podobnego z tym jedzeniem i płaczem.
nigdy niepłakała bo tak szczerze to ona mało płacze nawet o jedzenie sie nieupomina jak już kiedyś pisałam a teraz to jak mam jej dać mleko to zaczyna sie płacz ale to tak chwilke łapnie smoka znów płacz i jakby sie chciała wyrwać żeby niepić mleczka wierci sie spina buzią ucieka ale wkoncu łapnie i pije

ja już sie zastanawiałam czy w buźce ją co nieboli normalnie niewiem, i tak robi od kilku dni, prawie za każdym razem, w nocy jak karmie na śpiocha to nie, a skonczyła 11tydzień jak dobrze to policzyłam
hehe... a miało mnie już nie być

W każdym razie Kolanosiu, Aniu, my mieliśmy z Sandrą podobny problem parę tygodni temu. Mała też się wyrywała, prężyła i czasem nawet krztusiła kiedy dostawała zarówno butelkę jak i pierś. Wtedy był wielki ryk, ale też nie karmiłam na siłę, tylko brałam ją do pionu, trochę pochodziłam, dałam smoczka, czasem też położyłam w leżaczku, żeby się uspokoiła i jakieś 15-20 minut później jadła już bez problemów. Ale nie wiem w czym był problem, bo jak na razie żadnyh widoczych objawów ząbkowania ani pleśniawek nie ma
Stary 2010-03-17, 12:39   #4683
asioczka
Zadomowienie

dziekuj e za komplementy dla mojej krolewienki.

Za wczesnie sie pochwalilam, ze sie naprawila. zazwyczaj rano miala drzemke 2 godziny mniej wiecej od 9-11, a potem szalenstwo i znowu drzemka od 13- 14.30. a dzisiaj jak poszla spac o 9 to sie obudzila o 10 i do tej pory nie spi. jak ją odkladam to sie drze w nieboglosy. TZ ją wzial i sie bawia, mala sie cieszy ;]. nie wiem co bedzie potem, przewaznie jak nie pospala to byla okropnie marudna... a teraz zadowolona.
a jerba mate dlatego, ze szaleje na tej macie, jakby sobie dopalacza zapodała

ale tu wczoraj byla impreza! i jeszcze niby przeze mnie Aniulka sobie pociapala klawiature i jak przeczytalam o tym wacku w wannie, to sobie pomyslalam, ze cos Cie Aniu dlugo ta faza trzyma )) ja sobie dzisiaj chyba kupie piwko albo redsa albo desperadosa

Guciu napisz prosze czy warto sobie kiecke kupic od tego sprzedawcy:
http://allegro.pl/show_user_auctions.php?uid=14638090

http://www.suwaczki.com/tickers/1usaqps60jfvd5cq.png Natka 16.06.2012

Edytowane przez asioczka
Czas edycji: 2010-03-17 o 12:42
asioczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-17, 12:57   #4684
elalank
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez domi7ks Pokaż wiadomość
no to super chociaz ja szczerze mowiac tez nie widze roznicy
bardziej się martwie to moją "nadżerką" dołuje mnie to. I ze przez dwa miesiące lekarz nie kazał nic ten teges. Ciekawe... przyznam ze sie do tego nie dostsowalam, bo mnei w srodku nic nie bolia on podobno tak zawsze broni
zreszta za tydzien ide do innego gina (juz 3ego) a jak sie okaze ze ten mi powie jeszcze co innego to chyba spadam do Rzeszowa...niestety, tacy lekarze u mnie w miescie
na razie się nie dołuj, tylko poczekaj co Ci nowy lekarz powie. czasami tylko niepotrzebnie straszą

Cytat:
a moze juz powinnam ja na 4 h plan przestawic? ale mozna tak na samym mleku? jeszcze chciałam z tydzień byc tylko na mleku bez słoiczków, ale sama nie wiem co robic. kobitki pomózcie
u mnie Olka sie tak wierci jak nie jest głodna. Wtedy musze ja uspokoić, pochodzić i poczekać z 20 min aż zgłodnieje A sama już jakiś czas temu się przestawiła na jedzenie co 4 h albo czasem to nawet więcej niż 4 h

Cytat:
Napisane przez gucia6 Pokaż wiadomość
hej mamuśki,
melduję się, że żyję, ale nawet was nie będę nadrabiać, bo od wczoraj ślęczę nad papierami, a w internecie szukam ewentualnych dostawców i hurtowni różnej maści i rodzaju, i do tego trochę się uczę, a w międzyczasie szukam pracy Więc wybaczcie mi moją nieobecność
podziwiam Cię biznesłoman
jak sobie pomyślę, ze za 1,5 miesiąca wracam do pracy to

elalank jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-17, 13:12   #4685
zatoka
Raczkowanie

Cytat:
Ja sie chciałam pochwalić, że mam znów normalną ilość mleczka
w nocy o 3.30 sie obudzilam bo myslalam, ze jedna cyca mi eksploduje i na moje szczescie obudzila sie tez corcia wiec ja nakarmilam. I o 7 wstalam i sciagnelam znow duzo mleczka, bo 175 ml i to nie wszytsko, bo cora sie juz zbudziła i plakac zaczela nakarmilam Malutka- zjadla 150 ml super!az mam lepszy humor
Bo ostatnio jak mialam ten kryzys to po nocy ( z malym karmieniem w nocy) sciagalam ledwie 130 ml

Jutro szczepienie chociaż na ostatnim bylo super. Placz podczas uklucia a potem jakby nigdy nic
Domi7ks ty z jednej piersi takie ilości sciągasz czy z obydwu
za szczepienie

Cytat:
Napisane przez konspiracja Pokaż wiadomość
no wlasnie z wit D to akurat niedobor jest grozniejszy...
ale czy KTOŚ JESZCZE MA VIGANTOL? ILE KROPLI PODAJECIE?
Chyba zostane przy tych dwoch zgodnei z ostatnim zaleceniem lekarza...
My też dajemy Vigantol ale po 1 kropelce

Cytat:
Napisane przez belladonna78 Pokaż wiadomość
Kochane,
Dzięki za uściski dla Bartusia i wyrazy współczucia. Dziś jest już chyba ok, na razie śpi a rano miał bardzo dobry humor. Ale wieczorem wczoraj z pół godziny tak straszliwie płakał, że ja też płakałam. Nie był w stanie nawet piersi chwycić. TZ wział go na ręce i chodził z nim długo, w końcu się trochę uspokoił. Miał gorączkę, poniżej 38 ale i tak dałam mu czopek z paracetamolem - żeby go przestało bolec. I chyba pomogło, bo po pół godzinie w końcu zasnął. Ale ten płacz... koszmar
I duuużo gorzej, niż po samym szczepieniu! Jakbym była sama z nim, to pewnie bysmy tak siedzieli i płakali razem...

Domi, a jaki masz laktator? Bo ja mam medeli ten najprostszy, w sumie nie planowałam odciągać regularnie, ale TZ uwielbia karmić a poza tym i tak dajemy mu laktoral w mleku moim rozpuszczony i wapno, więc ściągam - no i potem się pewnie przyda bardziej. Ten mój jest beznadziejny, namacham się nim strasznie i dwóch rąk do tego trzeba, bo to działa jak strzykawa - bez sensu. Tak więc zastanawiam się nad kupnem, moze nawet medeli elektrycznej (koło 200, podobno b. dobra). Ale u mnie ze ściaganiem jest kiepsko - jak mi się uda 60 to jest giczes, a przecież czuję że w piersiach jeszcze full mleka!! Nie wiem, o co biega

No moje dziecię na razie od gdzieś tygodnia konsumuje rączki, z takim zapamiętaniem, że ma mega wysuszone łapki
Wiem co przeżyłaś u nas też tak było po 2 szczepionce (5w1). 1,5 h takiego przeraźliwego płaczu niestety mieliśmy tylko czopki Viburcol, to było coś strasznego Po 3 szczepionce jak tylko wieczorem zrobiła się bardziej marudna niż zwykle to odrazu daliśmy czopek przeciwbólowy po którym smacznie sobie spała .

Ja mam laktator elektryczny medeli i jak dla mnie jest on ok.

Cytat:
do tego mam nowy problem.....przed kazdym karmieniem mala wpada w szał na widok butelki...prezy sie, wygina, krzyczy. jak ja spionizuje lepiej, po tym znowu próbuje połozyc na reku i to samo. podobnie przy podawaniu herbatki. walcze z nia ok 30 min zanim sie uspokoi i zje. czy ktos mial taka sytuacje???
Zosia też tak czasami wydziwia co prawda nie jest to regułą ale dlaczego tak czasmi robi to tego nie wiem

Dziewczyny a podajecie może BioGaię albo Dicoflor ale tylko profilaktycznie? Konsultowałyście to z lekarzem?
Stary 2010-03-17, 13:15   #4686
malina81
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez katekatee Pokaż wiadomość
Witam mamusie Ostatnio się mało odzywam bo tżt ambitnie pracę mgr piszę. Tak marudził a już ją prawie skończył Dziś jedzie na egzamin więc postaram się z Wami poplotkować
Byłam dziś na zakupach miałam sobie coś kupić a kupiłam Wikiemu bluzeczką z cocodrillo i tą książeczkę babydream
I mam pytanie do Malinki bo z tego co pamiętam Twój mały miał biegunkę możesz mi napisać ile zrobił kupek i opisać te kupki Plis Bo mi Wiki ostatnio też często takie wodniste kupki robi i zaczynam się zastanawiać czy to biegunka
Marcelina ty też napiszesz mi jakie te kupy Filipka były co lekarka stwierdziła że to biegunka?? Bo mój mały to jak zje zupkę to robi gęsto kupe a jak moje mleku to znowu wodnista. Ja już nie mam słów
Sorki że tak smęcę o tych kupach ale tak jak to mówi tżt ja się chyba muszę czegoś uczepić żeby się czymś martwić i tym razem padło na kupy

WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO DLA NILI I ANDRE I MADZI

Kachula
Mateo już śliczny duży chłopczyk Mój też w rajtkach śmiga najczęściej w takich z chmurką na tyłku

NO to super że wszystko ok

ale ma włoski

śliczna

Zeberko super że na badaniach wszystko ok A co do rozszerzania diety to żeby było więcej kup to daj Piotrusiowi jabłko. Bo marchewką może go "zatkać". A jeśli chodzi o smaki to Wiki jadł najpierw owoce a potem warzywa i nie było żadnego problemu. Nawet szpinak zjadł ze smakiem( jeśli to wogóle możliwe)
Kate mój Tomek jest na sztucznym mleku i normalnie mielismy jedna kupkę dziennie a potem robił ok5-6 takie ze śluzem. Moja pediatra powiedziała ze dopóki nie ma w kupce krwi i nie jest to ilosc 20 dziennie to nie ma sie czym martwić- a czy są zielone czy ze śluzem to wszystko jest dozwolone i daje mu codziennie jedna saszetkę Lacidobaby. Teraz jest ok
malina81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-17, 13:19   #4687
domi7ks
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zatoka Pokaż wiadomość
Domi7ks ty z jednej piersi takie ilości sciągasz czy z obydwu
za szczepienie
Dzis było z obu, ale nad ranem karmilam choc wczesniej zdarzylo mi sie po 140- 160 ml mleka po nocy sciagnac z jednej (bo z drugiej zawsze karmilam, wiec musialam oproznic)...mam nadzieje, ze wroci ta laktacja jeszcze, bo juz jest lepiej

domi7ks jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-17, 13:28   #4688
kolanosia
Rozeznanie

Cytat:
Kolanosiu u nas Polcia przesypiala cale nocy, a ostatnio sie to posypalo i jest pobudka raz w nocy obowiazkowo. Jakos pare dni temu jeszcze udalo sie, ze znow przespala a tak to oszukac sie nie da smoczkiem i trzeba ja wziac i karmic. W dodatku je godzine
Moze to jakis skok moja Malutka wczoraj skonczyla 12 tyg, wiec moze skos 12ego tyg?ni znaju
Ty mozesz w sumie juz probowac przestawic na 4h tryb karmienia. U tych cycatych jest chyba trudniej to wprowadzic

a gdzie fotki?
Moja cora polubila sie W KONCU z mata...bo przedtem sie nia nie inetersowala za bardzo...a teraz potrafi przelezec dwie godzinki, dzieki temu mam czas dla siebie i na nabijanie posotw na wizazu
Nawet spokojnie kapiel wzielam niedawno...musze sie zabrac jeszcze za obiad

Boziu Domi ale ci zazdroszczę! Ja musze siedzieć z niunia non stop i gadać, coś pokazywać bo inaczej krzyk! Może to jeszcze pod skok podciagnać? nie wiem.....a fotki dzis wstawię ale jak TŻ wróci bo kupiliśmy new komputer i jakoś na tym (laptop) jeszcze nie bardzo wiem jak sie poruszać.....guła ze mnie.....ale cierpliwości kochana cierpliwości.....
Stary 2010-03-17, 13:29   #4689
brombusia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez elalank Pokaż wiadomość
Łączę się w bólu

brombusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-17, 13:29   #4690
aniulka8204
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez asioczka Pokaż wiadomość
dziekuj e za komplementy dla mojej krolewienki.

Za wczesnie sie pochwalilam, ze sie naprawila. zazwyczaj rano miala drzemke 2 godziny mniej wiecej od 9-11, a potem szalenstwo i znowu drzemka od 13- 14.30. a dzisiaj jak poszla spac o 9 to sie obudzila o 10 i do tej pory nie spi. jak ją odkladam to sie drze w nieboglosy. TZ ją wzial i sie bawia, mala sie cieszy ;]. nie wiem co bedzie potem, przewaznie jak nie pospala to byla okropnie marudna... a teraz zadowolona.
a jerba mate dlatego, ze szaleje na tej macie, jakby sobie dopalacza zapodała

ale tu wczoraj byla impreza! i jeszcze niby przeze mnie Aniulka sobie pociapala klawiature i jak przeczytalam o tym wacku w wannie, to sobie pomyslalam, ze cos Cie Aniu dlugo ta faza trzyma )) ja sobie dzisiaj chyba kupie piwko albo redsa albo desperadosa

Guciu napisz prosze czy warto sobie kiecke kupic od tego sprzedawcy:
http://allegro.pl/show_user_auctions.php?uid=14638090
wiesz ja niewiem jak wygląda taki namoczony wacuś bo my mamy prysznic i to sie tak nieda namoczyć

a ja zamiast redsa to lubie gingersa

i niewiem co mam myśleć bo mojej niuni podaje te żelazo ferrum lek i zawsze miała taką twardszą kupke i podawałam jej herbatke z kopru włoskiego i przyzwyczaiłam sie do tych kupek bo dość sobie ją tak raz dziennie zrobiła i w miare było git ale od wczoraj robi taką juz rzadką tą kupkę a zmieniłam herbatke z powrotem na rumiankową i czy to może byc przez tą herbatkę? a moze ona sie juz przyzwyczaiła do tego zelaza i ta kupka sie uregulowała juz co? normalnie niewiem bo dziś juz dwa razy zrobiła kupke jak nigdy i nadodatek rzadką
Stary 2010-03-17, 13:31   #4691
brombusia
Zakorzenienie

Kolanosiu pytałaś o te 4 godzinne przerwy między karmieniami?
Może Lenka już powoli się przestawia i dlatego wydziwia przy butelce?
Możesz spróbować stopniowo wydłużać te przerwy o kilkanaście minut
i zobaczysz czy będzie lepiej czy gorzej

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-03-17, 13:36   #4692
aniulka8204
Wtajemniczenie

ZATOKA my tez mamy te czopki wiburcol i dwa razy tylko na razie użyliśmy ale jak byliśmy na szczepieniu to lekarka kazała w razie draki kupic panadol dla dzieci w syropku i jakby mała była faktycznie bardzo płaczliwa w tym dniu szczepienia ale tylko w tym dniu to podać jej ten panadol ale to jest od 3miesiaca a mała miała dopiero 2miesiące wiec ja też tego nierozumie podają coś co jest dla dzieci starszych ale i tak niepodalam bo mala niemarudziła za bardzo
Stary 2010-03-17, 13:39   #4693
domi7ks
Zakorzenienie

Cytat:
Boziu Domi ale ci zazdroszczę! Ja musze siedzieć z niunia non stop i gadać, coś pokazywać bo inaczej krzyk! Może to jeszcze pod skok podciagnać? nie wiem.....a fotki dzis wstawię ale jak TŻ wróci bo kupiliśmy new komputer i jakoś na tym (laptop) jeszcze nie bardzo wiem jak sie poruszać.....guła ze mnie.....ale cierpliwości kochana cierpliwości.....
A moze za bardzo ja przyzwyczailas do takiego zajmowania sie non stop? no bo u nas to lezy sobie ladnie, ale to nie jest tak, ze przez ten czas nawet nie reaguje. Bo czasem za placze, musze podac jej smoczek i to kilka razy, bo akurat niesczesliwie wy(pluwa)ada albo zmieniac jej te zabawki wiszace, bo jak daje cos nowego, to zazwyczaj sie zaczyna interesowac. Inaczej sie nudza
Teraz lezy za mna z goła pupka, bo jej wietrze
Moja za to dlugo je ostatnioi baardzo nieregularnie:P
Cytat:
a ja zamiast redsa to lubie gingersa

Lecha

Ja sobie przygotowalam rzeczy na obiadek i o 15 nastawiam. Odgapilam od jednej Wizazanki. Az glupio bo ciagle podczytuje ich watek. Juz jeden przepis tez raz odgapilam

Stary 2010-03-17, 13:46   #4694
aniulka8204
Wtajemniczenie

Cytat:
A moze za bardzo ja przyzwyczailas do takiego zajmowania sie non stop? no bo u nas to lezy sobie ladnie, ale to nie jest tak, ze przez ten czas nawet nie reaguje. Bo czasem za placze, musze podac jej smoczek i to kilka razy, bo akurat niesczesliwie wy(pluwa)ada albo zmieniac jej te zabawki wiszace, bo jak daje cos nowego, to zazwyczaj sie zaczyna interesowac. Inaczej sie nudza

Lecha

Ja sobie przygotowalam rzeczy na obiadek i o 15 nastawiam. Odgapilam od jednej Wizazanki. Az glupio bo ciagle podczytuje ich watek. Juz jeden przepis tez raz odgapilam
Leszka piłam wczoraj

Edytowane przez aniulka8204
Czas edycji: 2010-03-17 o 13:48
Stary 2010-03-17, 13:51   #4695
domi7ks
Zakorzenienie

Cytat:
Leszka piłam wczoraj

To Ty w załączniku?

Stary 2010-03-17, 13:57   #4696
simpatica
Zakorzenienie

haj Mamuśki,
ale impressa wczoraj była. I jeszcza Aniulki rozmyślenia nad wackiem

byliśmy wczoraj na usg bioderek i wszystko gites majonez i spotkałam koleżankę ze szkoły rodzenia - ale ma córcie do siebie podobną ale w prównaniu z moją Olą to tamta taka drobinka aż Tż się śmiał że chyba będziemy musieli Olę odchudzac jak tak dalej będzie rosła

simpatica jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-17, 13:57   #4697
aniulka8204
Wtajemniczenie

Cytat:
To Ty w załączniku?

a tu niektóre z Was oczywiście jak ćwiczycie jeszcze
Stary 2010-03-17, 13:58   #4698
elalank
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez brombusia Pokaż wiadomość
Łączę się w bólu
juz mi smutno, jak sobie pomyślę,ze na tyle godzin musze oddać moje dziecię

Cytat:
Lecha

Lech premium rulez

łiiiiii tam, po to jest forum żeby podczytywać a jaki przepis???

ja dziś pomidorókę gotuję, bo nie chce mi sie stać przy garach

wiecie co mój TZ wczoraj powiedział??????????????? ??? chamek jeden!

bo teraz chodzi na szkolenia w każdy poniedziałek i wtorek i stwierdził, że tak lubi te szkolenia, bo tam obiad dają

Stary 2010-03-17, 13:58   #4699
kolanosia
Rozeznanie

Ale ze mnie ślepok....wejścia na karte nie mogłam znaleźć ale się jakoś udało

A oto fotki:
Stary 2010-03-17, 14:01   #4700
simpatica
Zakorzenienie

Cytat:

A oto fotki:
jakie fajne bodziaki no i córcia of kors też słodka ale do kogo ona bardziej podobna??
<><><><><><><><>
Mamuśki jeszcze 10 str i nowa częśc

simpatica jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-17, 14:03   #4701
elalank
Zadomowienie

Cytat:

A oto fotki:
hmmm. ale masz przystojnego TZcika
Niunia śliczna i Mamusia niezła lasencja

aniulka fajne te "pamperki"

simatica- e tam, nasze dzieci sa po prostu dobrze wykarmione nie ma co odchudzać,zaczną pełzać to wszystko ładnie zleci .

Stary 2010-03-17, 14:16   #4702
kolanosia
Rozeznanie

Cytat:
Kolanosiu pytałaś o te 4 godzinne przerwy między karmieniami?
Może Lenka już powoli się przestawia i dlatego wydziwia przy butelce?
Możesz spróbować stopniowo wydłużać te przerwy o kilkanaście minut
i zobaczysz czy będzie lepiej czy gorzej
Brombi chyba spróbuję bo juz nie mam siły z nią walczyć przy karmieniu......W ogóle to tak kiepsko je ta moja niunia jak wypije 100ml to jest naprawdę sukces, a na opakowaniu mleka jest napisane że jednorazowa porcja w tym wieku to średnio 180ml? Ale może tak przy tej anemii tak już jest???

Cytat:
Ciężko mi powiedziec czy ja tak nauczyłam bo my wiecznie cos nie teges z tym brzuszkiem mamy i często niunia płacze...a jak płacze to trza się zająć i błedne koło....

Zabawki staram się zmieniać....a może ona tak się teraz ciężko przyzwyczaja do domu. W końcu byliśmy u dziadków prawie 2 tyg, więcej ludzi do bawienia, więcej pomysłów a teraz ciągle ta sama matka do tegonie wyspana i zmęczona i może dziecko narzeka

Cytat:

bo teraz chodzi na szkolenia w każdy poniedziałek i wtorek i stwierdził, że tak lubi te szkolenia, bo tam obiad dają

Ha ha ha padam

A co do powrotu do pracy to na wakacje też mi się szykuje a opiekunkijak nie miałam tak dalej nie mam i nawet namiarów brak....nie chce myśleć co to będzie

---------- Dopisano o 15:10 ---------- Poprzedni post napisano o 15:07 ----------

Cytat:
Napisane przez simpatica Pokaż wiadomość
jakie fajne bodziaki no i córcia of kors też słodka ale do kogo ona bardziej podobna??
Oto jest pytanie?????? śmiejemy sie, że nam podmienili w szpitalu bo naparwdę z tej naszej Lenki ewenement i nie jest podobna do nikogo z nas!!!!
Już TŻ przebąkuje, że ma zastrzeżenia do mojej wierności

---------- Dopisano o 15:16 ---------- Poprzedni post napisano o 15:10 ----------

Cytat:
Napisane przez gucia6 Pokaż wiadomość
hehe... a miało mnie już nie być

W każdym razie Kolanosiu, Aniu, my mieliśmy z Sandrą podobny problem parę tygodni temu. Mała też się wyrywała, prężyła i czasem nawet krztusiła kiedy dostawała zarówno butelkę jak i pierś. Wtedy był wielki ryk, ale też nie karmiłam na siłę, tylko brałam ją do pionu, trochę pochodziłam, dałam smoczka, czasem też położyłam w leżaczku, żeby się uspokoiła i jakieś 15-20 minut później jadła już bez problemów. Ale nie wiem w czym był problem, bo jak na razie żadnyh widoczych objawów ząbkowania ani pleśniawek nie ma

Dzięki Guciu może te problemy to tak jak u was chwilowa fanaberia!

Cytat:
u mnie Olka sie tak wierci jak nie jest głodna. Wtedy musze ja uspokoić, pochodzić i poczekać z 20 min aż zgłodnieje A sama już jakiś czas temu się przestawiła na jedzenie co 4 h albo czasem to nawet więcej niż 4 h

podziwiam Cię biznesłoman
Dzięki Ela za odp. Uwielbiam was czytać bo wtedy uspokajam się, że z moim skarbem wsio ok i po prostu małe dzieci tak mają. Do tej pory miałam zerowe doświadczenie z dziećmi i do wszystkich wpadek i niepowodzeń podchodze bardzo personalnie a jak widać tak po prostu się zdarza

Co ja bym bez Was zrobiła

I przyłączam się do słów uznania dla Guci!
Dla mnie guciu jesteś wielka!
Stary 2010-03-17, 14:20   #4703
brombusia
Zakorzenienie

Cytat:
camek jeden!

A co to znaczy camek ?

Cytat:

A oto fotki:
Lenka cudna
I rodzice też całkiem, całkiem

Co Wy takich przystojnych TŻtów macie?
Na NK Ravenne zdjecie dała i jej małż też przystojniak
Tylko mój taki brzydal
Ale kocham go i tak

Stary 2010-03-17, 14:25   #4704
asioczka
Zadomowienie

Cytat:

A oto fotki:
ale sie Niunia zmienila! calkiem inna niz na fotce z avatara! pieknosci, a jakie ma cudne pucułki

kolanosia niedawno mi sie snilas (tzn nawet nie wiem jak wygladzasz, ale co tam). to bylo cos takiego, ze nie bylo cie na wizazu i sie zastanawialam w tym snie gdzie jestes. pojechalam do szpitala (nie wiem po co) a Ty wychodzilas z bliznietami ale glupi sen nie?

Cytat:
ZATOKA my tez mamy te czopki wiburcol i dwa razy tylko na razie użyliśmy ale jak byliśmy na szczepieniu to lekarka kazała w razie draki kupic panadol dla dzieci w syropku i jakby mała była faktycznie bardzo płaczliwa w tym dniu szczepienia ale tylko w tym dniu to podać jej ten panadol ale to jest od 3miesiaca a mała miała dopiero 2miesiące wiec ja też tego nierozumie podają coś co jest dla dzieci starszych ale i tak niepodalam bo mala niemarudziła za bardzo
nam kazala kupic paracetamol w czopkach dla niemowlat i bardzo pomogl. a viburcol tez mam i daje, ale nie wiem czy pomaga. nie potrafie stwierdzic.
a kupkami sie nie przejmuj. moze rzeczywiscie sie organizm przyzwyczail. zobaczysz jak beda wygladaly nastepne

Cytat:
haj Mamuśki,
ale impressa wczoraj była. I jeszcza Aniulki rozmyślenia nad wackiem

byliśmy wczoraj na usg bioderek i wszystko gites majonez i spotkałam koleżankę ze szkoły rodzenia - ale ma córcie do siebie podobną ale w prównaniu z moją Olą to tamta taka drobinka aż Tż się śmiał że chyba będziemy musieli Olę odchudzac jak tak dalej będzie rosła
super, ze z bioderkami w porzadku a Ola jak zacznie smigac i "froterowac" podlogi, to sama schudnie

Cytat:
Lech premium rulez

Lech i Perła szkoda, ze Perłę sie rzadko spotyka w sklepach, cos browary lubelskie nie przejmuja sie dystrybucja.

hehe TZci sa dobrzy patrza tylko gdzie by tu cos podjesc;]

Cytat:
<><><><><><><><>
Mamuśki jeszcze 10 str i nowa częśc
hehe idziemy jak burza

a Kolanosiu, moja starsza, a zjada maks. 130-140 ml. a powinna 160ml teoretycznie. jak byla mlodsza to zamiast 120ml zjadala 90-100ml, a i tak ladnie przybiera. moja byla malutka jak sie urodzila- tylko 2600g a w wieku 6 tygodni juz wazyla 4100g.

Edytowane przez asioczka
Czas edycji: 2010-03-17 o 14:31
Stary 2010-03-17, 14:32   #4705
kachula27
Zakorzenienie

Cytat:

Lecha

Domi a pokaz ten przepis moze tez skorzystam bo juz nie wiem co mam wymyslac na obiady:mur :

Domi a jak sie rozwiazala sprawa z tz i jego wypadkiem w pracy?

Mateuszek jest z nami od 03,11,2009

http://suwaczki.slub-wesele.pl/200911031762.html

Odchudzanko od 28,01,13
Jest mnie mniej o 19,5kg
kachula27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-17, 14:36   #4706
domi7ks
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kachula27 Pokaż wiadomość
Domi a pokaz ten przepis moze tez skorzystam bo juz nie wiem co mam wymyslac na obiady:mur :

Domi a jak sie rozwiazala sprawa z tz i jego wypadkiem w pracy?

tutaj ten przepis:
https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=1380

a z wypadkiem wszystko okej
dogadal sie, ze niby nie zrobil tego w pracy, zeby uratowac tylek swoim szefom, moze jakas premie dostanie, oby

Stary 2010-03-17, 14:37   #4707
elalank
Zadomowienie

Cytat:

A co to znaczy camek ?

Tylko mój taki brzydal
Ale kocham go i tak
chamek napisałam

a ja nie widziałam Twojego TZa, daj fotkę to ocenię

a mój TZ to nie wiem czy przystojny jest, bo jak dałam fotkę z basenu to pisałyście o małej Foczce, a o Foce to żadna nie napisała, że przystojna

Cytat:
Napisane przez asioczka Pokaż wiadomość
l
Lech i Perła szkoda, ze Perłę sie rzadko spotyka w sklepach, cos browary lubelskie nie przejmuja sie dystrybucja.

hehe TZci sa dobrzy patrza tylko gdzie by tu cos podjesc;]
albo Fortuna jest też pyszna, ta ciemna tylko jak bym teraz wypiła taką to pewnie miałabym dym
a o piwie perła to nie słyszałam..

Stary 2010-03-17, 14:44   #4708
asioczka
Zadomowienie

oo a ja o Fortunie nic a nic nie slyszalam ale z tego co widze na ich stronce, to nie ma dystrybucji u nas w wojewodztwie. a Perla z lubelszczyzny, wiec do Was tez pewnie nie przywożą.

a jak bylam u siostry w bydgoszczy to pilam kujawiaka to to dopiero bylo paskudne ;] i dziwnie smierdzialo

Edytowane przez asioczka
Czas edycji: 2010-03-17 o 14:47
Stary 2010-03-17, 14:45   #4709
brombusia
Zakorzenienie

Cytat:
chamek napisałam

a ja nie widziałam Twojego TZa, daj fotkę to ocenię

a mój TZ to nie wiem czy przystojny jest, bo jak dałam fotkę z basenu to pisałyście o małej Foczce, a o Foce to żadna nie napisała, że przystojna
tam "h" nie ma

E tam, nie ma co oceniać
Jakbym go na forum pokazała, to by mi złoił

Co do Foki, to zdaje się Twój TŻ chyba jakoś schowany był w wodzie i nie widziałam dokładnie

Stary 2010-03-17, 14:46   #4710
Ravenne
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez zatoka Pokaż wiadomość
My też dajemy Vigantol ale po 1 kropelce
A my dajemy vigantol po 2 kropelki. Dajemy więcej bo Ala miała większe ciemiączko, teraz już ładnie się zarasta.

Cytat:

i niewiem co mam myśleć bo mojej niuni podaje te żelazo ferrum lek i zawsze miała taką twardszą kupke i podawałam jej herbatke z kopru włoskiego i przyzwyczaiłam sie do tych kupek bo dość sobie ją tak raz dziennie zrobiła i w miare było git ale od wczoraj robi taką juz rzadką tą kupkę a zmieniłam herbatke z powrotem na rumiankową i czy to może byc przez tą herbatkę? a moze ona sie juz przyzwyczaiła do tego zelaza i ta kupka sie uregulowała juz co? normalnie niewiem bo dziś juz dwa razy zrobiła kupke jak nigdy i nadodatek rzadką
Musiałabyś sprawdzić czy rumianek rozluźnia stolce, jeśli tak to pewnie od tego.

Cytat:

Lech premium rulez

Ło matko, ale szczery

Cytat:

A oto fotki:
Super

Cytat:

Tylko mój taki brzydal
Ale kocham go i tak
A ja widziałam Twojego TŻ-ta i moim zdaniem przystojniak. A mój tylko czasem tak ładnie wyjdzie

My po szczepieniu, było dobrze, Ala tylko troszkę płakała, a szczepionkę na rota ładnie wciągnęła. Żadnych objawów nie ma, tylko w nocy strasznie się wierciła i przebudzała, ale nie wiem czy to ząbki czy szczepionka, zobaczymy dzisiaj.
Nasza córa waży 6970 gram i ma 65 cm
Niestety musimy jechać do neurologa z jej główką, bo asymetria zmniejszyła się bardzo, ale jeszcze delikatnie prawa strona jest troszkę do przodu wysunięta. Jedziemy w czwartek w przyszłym tygodniu, zobaczymy co nam pani doktor powie.

A ja wreszcie zaczęłam zdawać testy z prawka Ale od znaków i krzyżówek już mi się w oczach troi i dwoi.
Ravenne jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości