|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4681 | |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Wszystkie maluszki są już z nami-przygodę z Odchowalnią zaczynamy ( list.-grud.
Cytat:
nigdy niepłakała bo tak szczerze to ona mało płacze nawet o jedzenie sie nieupomina jak już kiedyś pisałam a teraz to jak mam jej dać mleko to zaczyna sie płacz ale to tak chwilke łapnie smoka znów płacz i jakby sie chciała wyrwać żeby niepić mleczka wierci sie spina buzią ucieka ale wkoncu łapnie i pije ja już sie zastanawiałam czy w buźce ją co nieboli normalnie niewiem, i tak robi od kilku dni, prawie za każdym razem, w nocy jak karmie na śpiocha to nie, a skonczyła 11tydzień jak dobrze to policzyłam
![]() ![]() |
![]() |
#4682 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Wszystkie maluszki są już z nami-przygodę z Odchowalnią zaczynamy ( list.-grud.
Cytat:
![]() W każdym razie Kolanosiu, Aniu, my mieliśmy z Sandrą podobny problem parę tygodni temu. Mała też się wyrywała, prężyła i czasem nawet krztusiła kiedy dostawała zarówno butelkę jak i pierś. Wtedy był wielki ryk, ale też nie karmiłam na siłę, tylko brałam ją do pionu, trochę pochodziłam, dałam smoczka, czasem też położyłam w leżaczku, żeby się uspokoiła i jakieś 15-20 minut później jadła już bez problemów. Ale nie wiem w czym był problem, bo jak na razie żadnyh widoczych objawów ząbkowania ani pleśniawek nie ma
![]() |
#4683 |
Zadomowienie
|
![]() ![]() ![]() Za wczesnie sie pochwalilam, ze sie naprawila. zazwyczaj rano miala drzemke 2 godziny mniej wiecej od 9-11, a potem szalenstwo i znowu drzemka od 13- 14.30. a dzisiaj jak poszla spac o 9 to sie obudzila o 10 i do tej pory nie spi. jak ją odkladam to sie drze w nieboglosy. TZ ją wzial i sie bawia, mala sie cieszy ;]. nie wiem co bedzie potem, przewaznie jak nie pospala to byla okropnie marudna... a teraz zadowolona. a jerba mate dlatego, ze szaleje na tej macie, jakby sobie dopalacza zapodała ![]() ale tu wczoraj byla impreza! ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Guciu napisz prosze czy warto sobie kiecke kupic od tego sprzedawcy: http://allegro.pl/show_user_auctions.php?uid=14638090
Maja jest z nami od godziny 1.40 dnia 18.11.2009 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Majusia http://www.suwaczki.com/tickers/1usaqps60jfvd5cq.png Natka 16.06.2012 ![]() ![]() ![]() Edytowane przez asioczka Czas edycji: 2010-03-17 o 12:42 |
![]() ![]() |
![]() |
#4684 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() jak sobie pomyślę, ze za 1,5 miesiąca wracam do pracy to ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4685 | ||||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Ja mam laktator elektryczny medeli i jak dla mnie jest on ok. ![]() Cytat:
![]() ![]() Dziewczyny a podajecie może BioGaię albo Dicoflor ale tylko profilaktycznie? Konsultowałyście to z lekarzem?
![]() |
#4686 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4687 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4688 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Boziu Domi ale ci zazdroszczę! Ja musze siedzieć z niunia non stop i gadać, coś pokazywać bo inaczej krzyk! Może to jeszcze pod skok podciagnać? nie wiem.....a fotki dzis wstawię ale jak TŻ wróci bo kupiliśmy new komputer i jakoś na tym (laptop) jeszcze nie bardzo wiem jak sie poruszać.....guła ze mnie.....ale cierpliwości kochana cierpliwości.....
![]() |
#4689 |
Zakorzenienie
|
Łączę się w bólu
![]()
#4690 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() a ja zamiast redsa to lubie gingersa ![]() i niewiem co mam myśleć bo mojej niuni podaje te żelazo ferrum lek i zawsze miała taką twardszą kupke i podawałam jej herbatke z kopru włoskiego i przyzwyczaiłam sie do tych kupek bo dość sobie ją tak raz dziennie zrobiła i w miare było git ale od wczoraj robi taką juz rzadką tą kupkę a zmieniłam herbatke z powrotem na rumiankową i czy to może byc przez tą herbatkę? a moze ona sie juz przyzwyczaiła do tego zelaza i ta kupka sie uregulowała juz co? normalnie niewiem bo dziś juz dwa razy zrobiła kupke jak nigdy i nadodatek rzadką ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4691 |
Zakorzenienie
|
Kolanosiu pytałaś o te 4 godzinne przerwy między karmieniami?
Może Lenka już powoli się przestawia i dlatego wydziwia przy butelce? Możesz spróbować stopniowo wydłużać te przerwy o kilkanaście minut ![]() i zobaczysz czy będzie lepiej czy gorzej ![]()
#4692 |
Wtajemniczenie
|
ZATOKA my tez mamy te czopki wiburcol i dwa razy tylko na razie użyliśmy ale jak byliśmy na szczepieniu to lekarka kazała w razie draki kupic panadol dla dzieci w syropku i jakby mała była faktycznie bardzo płaczliwa w tym dniu szczepienia ale tylko w tym dniu to podać jej ten panadol ale to jest od 3miesiaca a mała miała dopiero 2miesiące wiec ja też tego nierozumie podają coś co jest dla dzieci starszych ale i tak niepodalam bo mala niemarudziła za bardzo
![]() |
#4693 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Teraz lezy za mna z goła pupka, bo jej wietrze ![]() Moja za to dlugo je ostatnio ![]() Lecha ![]() Ja sobie przygotowalam rzeczy na obiadek i o 15 nastawiam. Odgapilam od jednej Wizazanki. Az glupio bo ciagle podczytuje ich watek. Juz jeden przepis tez raz odgapilam ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4694 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
Edytowane przez aniulka8204 Czas edycji: 2010-03-17 o 13:48 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4695 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4696 |
Zakorzenienie
|
haj Mamuśki,
ale impressa wczoraj była. I jeszcza Aniulki rozmyślenia nad wackiem ![]() byliśmy wczoraj na usg bioderek i wszystko gites majonez ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4697 |
Wtajemniczenie
|
![]() a tu niektóre z Was oczywiście jak ćwiczycie jeszcze
![]() |
#4698 | |
Zadomowienie
|
![]() ![]() Cytat:
![]() łiiiiii tam, po to jest forum żeby podczytywać ![]() ja dziś pomidorókę gotuję, bo nie chce mi sie stać przy garach ![]() wiecie co mój TZ wczoraj powiedział??????????????? ??? chamek jeden! bo teraz chodzi na szkolenia w każdy poniedziałek i wtorek i stwierdził, że tak lubi te szkolenia, bo tam obiad dają ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4699 |
Rozeznanie
|
Ale ze mnie ślepok....wejścia na karte nie mogłam znaleźć ale się jakoś udało
![]() ![]() ![]() A oto fotki:
![]() |
#4700 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() <><><><><><><><> Mamuśki jeszcze 10 str i nowa częśc ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4701 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Niunia śliczna i Mamusia niezła lasencja ![]() aniulka fajne te "pamperki" ![]() simatica- e tam, nasze dzieci sa po prostu dobrze wykarmione ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4702 | ||||||
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Zabawki staram się zmieniać....a może ona tak się teraz ciężko przyzwyczaja do domu. W końcu byliśmy u dziadków prawie 2 tyg, więcej ludzi do bawienia, więcej pomysłów a teraz ciągle ta sama matka do tegonie wyspana i zmęczona i może dziecko narzeka ![]() Cytat:
Ha ha ha padam ![]() A co do powrotu do pracy to na wakacje też mi się szykuje a opiekunkijak nie miałam tak dalej nie mam i nawet namiarów brak....nie chce myśleć co to będzie ![]() ---------- Dopisano o 15:10 ---------- Poprzedni post napisano o 15:07 ---------- Cytat:
Już TŻ przebąkuje, że ma zastrzeżenia do mojej wierności ![]() ---------- Dopisano o 15:16 ---------- Poprzedni post napisano o 15:10 ---------- Cytat:
Dzięki Guciu może te problemy to tak jak u was chwilowa fanaberia! Cytat:
![]() Co ja bym bez Was zrobiła ![]() I przyłączam się do słów uznania dla Guci! Dla mnie guciu jesteś wielka!
![]() |
#4703 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A co to znaczy camek ? Cytat:
![]() I rodzice też całkiem, całkiem ![]() Co Wy takich przystojnych TŻtów macie? ![]() Na NK Ravenne zdjecie dała i jej małż też przystojniak ![]() Tylko mój taki brzydal ![]() Ale kocham go i tak ![]()
![]() |
#4704 | |||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() kolanosia niedawno mi sie snilas (tzn nawet nie wiem jak wygladzasz, ale co tam). to bylo cos takiego, ze nie bylo cie na wizazu i sie zastanawialam w tym snie gdzie jestes. pojechalam do szpitala (nie wiem po co) a Ty wychodzilas z bliznietami ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
a kupkami sie nie przejmuj. moze rzeczywiscie sie organizm przyzwyczail. zobaczysz jak beda wygladaly nastepne ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() hehe TZci sa dobrzy ![]() Cytat:
![]() a Kolanosiu, moja starsza, a zjada maks. 130-140 ml. a powinna 160ml teoretycznie. jak byla mlodsza to zamiast 120ml zjadala 90-100ml, a i tak ladnie przybiera. moja byla malutka jak sie urodzila- tylko 2600g a w wieku 6 tygodni juz wazyla 4100g.
Maja jest z nami od godziny 1.40 dnia 18.11.2009 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Majusia http://www.suwaczki.com/tickers/1usaqps60jfvd5cq.png Natka 16.06.2012 ![]() ![]() ![]() Edytowane przez asioczka Czas edycji: 2010-03-17 o 14:31 |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#4705 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Domi a pokaz ten przepis moze tez skorzystam bo juz nie wiem co mam wymyslac na obiady ![]() ![]() ![]() Domi a jak sie rozwiazala sprawa z tz i jego wypadkiem w pracy?
http://abcslubu.pl/suwak/11_08_2007_7_1_2002_66.png ![]() ![]() ![]() Mateuszek jest z nami od 03,11,2009 ![]() ![]() ![]() http://suwaczki.slub-wesele.pl/200911031762.html Odchudzanko od 28,01,13 Jest mnie mniej o 19,5kg ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4706 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
tutaj ten przepis: https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=1380 a z wypadkiem wszystko okej ![]() dogadal sie, ze niby nie zrobil tego w pracy, zeby uratowac tylek swoim szefom, moze jakas premie dostanie, oby ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4707 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() a ja nie widziałam Twojego TZa, daj fotkę to ocenię ![]() a mój TZ to nie wiem czy przystojny jest, bo jak dałam fotkę z basenu to pisałyście o małej Foczce, a o Foce to żadna nie napisała, że przystojna ![]() Cytat:
![]() ![]() a o piwie perła to nie słyszałam.. |
||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4708 |
Zadomowienie
|
oo a ja o Fortunie nic a nic nie slyszalam
![]() a jak bylam u siostry w bydgoszczy to pilam kujawiaka ![]() ![]()
Maja jest z nami od godziny 1.40 dnia 18.11.2009 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Majusia http://www.suwaczki.com/tickers/1usaqps60jfvd5cq.png Natka 16.06.2012 ![]() ![]() ![]() Edytowane przez asioczka Czas edycji: 2010-03-17 o 14:47 |
![]() ![]() |
![]() |
#4709 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() E tam, nie ma co oceniać ![]() Jakbym go na forum pokazała, to by mi ![]() ![]() Co do Foki, to zdaje się Twój TŻ chyba jakoś schowany był w wodzie i nie widziałam dokładnie ![]()
![]() |
#4710 | |||
Raczkowanie
|
A my dajemy vigantol po 2 kropelki. Dajemy więcej bo Ala miała większe ciemiączko, teraz już ładnie się zarasta.
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Super ![]() Cytat:
![]() ![]() My po szczepieniu, było dobrze, Ala tylko troszkę płakała, a szczepionkę na rota ładnie wciągnęła. Żadnych objawów nie ma, tylko w nocy strasznie się wierciła i przebudzała, ale nie wiem czy to ząbki czy szczepionka, zobaczymy dzisiaj. Nasza córa waży 6970 gram i ma 65 cm ![]() Niestety musimy jechać do neurologa z jej główką, bo asymetria zmniejszyła się bardzo, ale jeszcze delikatnie prawa strona jest troszkę do przodu wysunięta. Jedziemy w czwartek w przyszłym tygodniu, zobaczymy co nam pani doktor powie. A ja wreszcie zaczęłam zdawać testy z prawka ![]()
Jestem żoną ![]() http://s6.suwaczek.com/20090509570713.png Nasz mały skarb- Alicja http://suwaczki.slub-wesele.pl/200911054965.html Czekamy na Marysię ![]() http://suwaczki.slub-wesele.pl/20130427724853.html |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:54.