|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4711 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Wszystkie maluszki są już z nami-przygodę z Odchowalnią zaczynamy ( list.-grud.
Co Wy tak o tym piwie?
![]() Ja nie lubię, chociaż parę razy mi się zdarzyło ![]() Ale to wtedy duuuużżżoooo soku musi być ![]() ---------- Dopisano o 15:51 ---------- Poprzedni post napisano o 15:46 ---------- Cytat:
![]() ![]() A jak do przodu wysunięta?? Twoja córa też preferuje jedną stronę? Powodzenia z testami ![]() A kiedy będziesz miała wyniki z tego egzaminu językowego? ---------- Dopisano o 15:52 ---------- Poprzedni post napisano o 15:51 ---------- Mam na coś ochotę, a w domu nic ciekawego do jedzenia nie ma ![]() W sumie dobrze, ale mnie męczy ![]()
![]() |
#4712 | ||
Zadomowienie
|
Dot.: Wszystkie maluszki są już z nami-przygodę z Odchowalnią zaczynamy ( list.-grud.
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() moja Foka jest najlepsza na świecie, najukochańsza i najprzystojniejsza jak dla mnie ![]() i też by mi złoił, ale nie wie, że zamieściłam zdjęcie ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4713 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ojej mam nadzieje że lekarz powie że tam sie nic niedzieje i że z główką sie unormuje ale to jest chyba bardzo mało widoczne bo na zdjęciach nic niewidać
![]() ![]() |
![]() |
#4714 |
Zadomowienie
|
brombi to wszystko przez ta impreze wczorajsza! bo ja zamiast z Wami balowac, to poszlam sie zdrzemnac przed karmieniem na spiocha. zlapalam smaka i nie chce mi przejsc;]
a moja gwiazdka oczywiscie sie zrobila okropnie marudna, przez to, ze ominela drzemke. nie moglismy sobie dac rady, tak plakala (brzydka sie wtedy robi jak nie wiem- maly Gremlin doslownie ![]() ![]()
#4715 |
Zakorzenienie
|
Oł noł, rzeczywiście jest. A w moim cytacie ni ma
![]() No co Ty? Ze złotowłosej królewny zamienia się w gremlina? ![]() Musisz koniecznie fotkę zrobić ![]() W sumie mój też gremliniasto wygląda i jak wrzeszczy ze złości to mnie nie rusza, dopiero jak zrobi podkówkę to mi się ciężko na sercu robi ![]()
#4716 |
Wtajemniczenie
|
rawenne a tobie lekarz sam zwrócił uwagę na główkę czy sama zapytałaś? bo ja juz mam trzeciego lekarza i żaden nic mi niemówił o główce, leżałyśmy też przecież tydzień czasu w szpitalu i tez nikt nic nienapomknął na ten temat i sama teraz niewiem jak to ma wyglądać ale wydaje mi się że mała ma równą główkę
![]() |
#4717 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Preferowała, ale to raczej nie miało wpływu, ona urodziła się z dużymi szwami (takie dziury pomiędzy płatami czaszki) i spłaszczoną główką od górnej strony, przez to, że nie miała miejsca już u mnie w brzuchu. Sam poród też był długi. Na zdjęciach tego nie widać, widać to w lustrze i jak się patrzy z góry. Ortopeda powiedział, że do półtora roku cała główka się kształtuje, więc myślę, że jeszcze jest czas żeby wszystko się unormowało. Najważniejsze, że już jest ta różnica mniejsza, a teraz tylko jak się bardzo przyjrzę to widać. Zobaczymy jakie będzie zdanie neurologa. Jak by co to będzie nosiła grzywkę ![]() A wyniki mam dopiero 30 kwietnia ![]() Aniulka ja sama o tym mówiłam za każdym razem, ale wszyscy mówili, że zobaczymy jak to będzie po 4 miesiącu.
Jestem żoną ![]() http://s6.suwaczek.com/20090509570713.png Nasz mały skarb- Alicja http://suwaczki.slub-wesele.pl/200911054965.html Czekamy na Marysię ![]() http://suwaczki.slub-wesele.pl/20130427724853.html Edytowane przez Ravenne Czas edycji: 2010-03-17 o 15:11 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4718 | |||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() A Lenka tez z tych mniejszych - 2685g w dniu narodzin wiec moze taka ich specyfika ![]() A i Asioczka widze, ze mamy podobne gusta ![]() ![]() Cytat:
A Kujawiaka tez nie lubie choć kujawianka ze mnie - tymczasowo zawieruszona w Siedlcach ![]() Mam nadzieje ze mój sie nie dowie bo czeka mnie to samo ![]() Cytat:
My szczepienie mamy w piatek i bardzo sie boje jak Lenka rota wypije....
![]() |
#4719 |
Zakorzenienie
|
Rav ja w przyszłym tygodniu idę na usg główki, mam nadzieję, że wszystko w porządku będzie
![]() Rany, ale mam lenia dzisiaj, ledwo obiad zrobiłam, a sterta prania jak leżała tak leży, jak wyrzut sumienia ![]()
#4720 |
Rozeznanie
|
Heloł
![]() Spóźnione życzenia dla wszystkich małych uroczych jubilatów ![]() ![]() ![]() Widzę, że mnie tu wczoraj impreza ominęła, a mogłam się przyłączyć bo wczoraj sobie Karmi obaliłam, ale niestety jakoś nie pomaga ono na moją laktację ![]() Ela ja tam Fortunę znam i lubię ![]() ![]() ![]() Kolanosia u mnie na razie chyba daleko jeszcze do 4 godzinnych przerw między karmieniami ![]() ![]() Domi co ty zrobiłaś, że mleka masz więcej? Jaką masz herbę na laktację i ile jej pijesz? Ja ostatnie trzy noce chyba 3 razy Kubę karmiłam, ale jakąś średnią poprawę widzę. Oj coś czarno to widzę A dzisiaj byłam w rossmanie i kupiłam sobie tzn. małemu książeczkę, miałam szczęście bo ostatnia była ![]() ![]() Co do tż-ów to mój jest też dla mnie jedyny i niepowtzrzalny i nie zamieniałabym go na żadnego Brada Pita ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4721 |
Zakorzenienie
|
Kamila uspokoilam sie przede wszystkim. Tz tez juz mnie nie wkurza
![]() ![]() ![]() Moze sprobuj z kawa zbożowa. Konspiracja pisala raz o Anatol, ale mi ona osobiscie nie bardzo smakuje ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4722 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ja dziś 3 prania zrobiłam i pomidorową ugotowałam, czyli dużo prawda? ![]() Cytat:
![]() a dla TZ ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4723 |
Zakorzenienie
|
Witam mamusie
![]() Nie bylo mnie caly dzien bo my z Tz-tem na budowie pracowali a Kamilka byla z babcia. Pozniej was nadrobie wpadla tylko powiedziec ze Kamilka dzis konczy 4 miesiace ![]() ![]() ![]()
#4724 | |
Rozeznanie
|
Dzięki Domi
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4725 |
Wtajemniczenie
|
dziewczyny moja Agusia własnie nieje 4 godzinę
![]()
![]() |
#4726 |
Wtajemniczenie
|
i właśnie usnęła nie wiem czy na długo ale tak długo niejadła mam dziwne uczucie że biedna jest głodna a nieumi zjeść mleczka
![]()
![]() |
#4727 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4728 |
Zakorzenienie
|
Kochane podajcie propozycje na tytuł kolejnej czesci watku
![]()
#4729 | ||
Zadomowienie
|
Witam
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() I jeszcze mnie tżt wkurzył bo powiedział że nie możemy kupić Wikemu tej spacerówki którą ja wybrałam bo jest za droga, kiedy ja się w niej zakochałam i nie widzę syna w niczym innym ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4730 | |||||
Zadomowienie
|
owoce to wiesz może jakieś chemiczne są
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() I JESZCZE PYTANIE CZY ORGANIZATORKA TEGO POSTA Z PODPISAMI I ZDJĘCIAMI MA FOTKĘ MOJEGO WIKIEGO BO NIE CHCE MIEĆ CZARNEJ DZIURY OBOK IMIENIA ![]() ---------- Dopisano o 18:05 ---------- Poprzedni post napisano o 18:03 ---------- I Zatoka WIELKIE dzięki za wiadomość z hasłem i linkiem do albumiku ![]() ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#4731 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 18:21 ---------- Poprzedni post napisano o 18:12 ---------- Cytat:
![]() ![]() Brombi a kiedy Ty do pracy wracasz?? Bo Ty tez pracujesz w szkole i nlezya ci sie jeszcze ferie... Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#4732 | ||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() <><><><><><><><> dziewczyny mam pytanie - otóż Ola od kilku dni zachowuje się tak jakby chciała usiąść , wystarczy, że wezmę ją za rączki a ona sie podciąga i normalnie prawie siedzi. To normalne? Boję się żeby sobie czegoś nie naciągnęła ![]() <><><><><><> Konspi wracając jeszcze do dady - Oli zrobiły się takie krosteczki na cipunce, małe czerwone na początku nie wiedziałam że to od tego ale jak było ich coraz więcej to zaczelismy zakładać znowu pampersy i się wygoiło. Ale w końcu i tą resztę dady chcieliśmy zuzyć i znowu się zrobiły ![]() <><><><><><> dziewczyny jeszcze jedno pyt. czym mam smarować lub sypać w pachwinkach? bo Ola ma taką jakby przetartą skórę i nic nie pomaga - próbowałam - penatenem, bepanthenem, sudocremem, pudrem nivea i maką ziemniaczaną ale mam wrażenie że jest tylko gorzej. już nawet delikatne ślady krwi się pojawiają przy wycieraniu ![]() ![]() |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#4733 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
no chyba to normalne ![]() ![]() ja widze, ze z Ciebie zbok jest ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4734 |
Zadomowienie
|
Kurde ale zasuwacie z tymi postami
![]() Dziewczyny nareszcie wiosna idzie ![]() Moja mała ma takie włoski po kąpaniu normalnie loczki jej się robią to chyba ma po mamie bo tata ma poste. Niestety pod czapką robią się oklapłe i są w tedy proste ![]() Moja teraz zwarjowała z karmieniem piersi je bezprzerwy ![]() ![]() ![]() Idziemy kąpać niunie ![]() ![]() śliczne te nasze bobaski są każde jedne piękne ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4735 |
Zakorzenienie
|
swój swojego wyczai nie Domi?
![]() ![]() ---------- Dopisano o 19:39 ---------- Poprzedni post napisano o 19:35 ---------- taaaa. u mnie dziś taki snieg sypał że wiosne zasypał ![]() a my już po ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4736 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
A skoro mowa o piwach, to mi się marzy Fortuna ![]() ![]() No i widzę, że dziś wieczór wykorzystywania tztów ![]() ![]() No i jakoś przeleciałam poprzednie strony i oczywiście wszystkie dzieciaczki cudowne, tylko schrupać ![]()
![]() |
#4737 |
Zakorzenienie
|
A to moja solenizantka
![]()
#4738 | ||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() tez nie mam zaufania do warzyw i owocow "sklepowych". czekam na wiosne i lato- zarowno rodzice, jak i tesciowie maja ogrodki dzialkowe, wiec bedziemy mogli zaszalec z jedzonkiem ![]() Cytat:
a jak to takie przetarte i brzydkie sie robi, to moze wazelinka? natlusci i ochroni? albo moze konsekwentnie jeden specyfik przez kilka dni i bedzie poprawa? a gorzej tzn- zaczelo sie "ślimaczyc" czy raczej suche i bardziej podraznione? ---------- Dopisano o 20:12 ---------- Poprzedni post napisano o 20:01 ---------- aniulka8204 ale slodzizna! pietrusia sliczna solenizantaka! gucia6 dzieki za odpowiedz ![]() ![]() Zeberko pytalas wczesniej o to jakie jedzonko dobrze wplywa na kupki- w poradniku zywieniowym hippa jest to wyszczególnione, i tak: owoce: jablka, jablka + gruszki, brzoskwinie, morele, sliwki, jablka z bananami i brzoskwiniami- dzialanie ROZLUZNIAJACE czarne jagody z jablkami, banany z morelami, jablka z bananami - dzialanie NORMALIZUJACE marchewka z jablkiem, banany, banany z brzoskwiniami - dzialanie ZESTALAJĄCE warzywa: krem ze szpinaku z ziemniakami - ROZLUŹNIAJĄCE dynia z ziemniakami, zupka jarzynowa- krem - NORMALIZUJACE mloda marchew i mloda marchew z ziemniakami- ZESTALAJĄCE te sloiczki sa oznaczone jako PO 4 MIESIACU
Maja jest z nami od godziny 1.40 dnia 18.11.2009 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Majusia http://www.suwaczki.com/tickers/1usaqps60jfvd5cq.png Natka 16.06.2012 ![]() ![]() ![]() Edytowane przez asioczka Czas edycji: 2010-03-17 o 19:13 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#4739 |
Zakorzenienie
|
Gratulacje i najlepsze życzenia dla ślicznej Kamilki
![]() ![]() ![]() ![]() Asioczko ![]() Czyli jutro do sklepu po marchewkę pomykam ![]() Ostatnio układam Młodego na boczku do spania i wczoraj tak się martwiłam, żeby się nie przewrócił na twarz itd. wchodzę do sypialni i patrzę, a on znowu na pleckach ![]() ![]()
#4740 | |
Wtajemniczenie
|
jaka śliczniusia
![]() no i wszystkiego najlepszego dla solenizantki ![]() a moja Agusia dalej śpi a ostatni raz jadła o 13.30 a o 17.30 herbatka i dalej chrapoli a okąpać ją jeszcze trzeba ![]() ---------- Dopisano o 20:27 ---------- Poprzedni post napisano o 20:21 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:41.