Wszystkie maluszki są już z nami-przygodę z Odchowalnią zaczynamy ( list.-grud. 2009) - Strona 158 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-03-17, 14:52   #4711
brombusia
Zakorzenienie

Dot.: Wszystkie maluszki są już z nami-przygodę z Odchowalnią zaczynamy ( list.-grud.

Co Wy tak o tym piwie?
Ja nie lubię, chociaż parę razy mi się zdarzyło
Ale to wtedy duuuużżżoooo soku musi być

---------- Dopisano o 15:51 ---------- Poprzedni post napisano o 15:46 ----------

Cytat:
Napisane przez Ravenne Pokaż wiadomość
A ja widziałam Twojego TŻ-ta i moim zdaniem przystojniak. A mój tylko czasem tak ładnie wyjdzie

My po szczepieniu, było dobrze, Ala tylko troszkę płakała, a szczepionkę na rota ładnie wciągnęła. Żadnych objawów nie ma, tylko w nocy strasznie się wierciła i przebudzała, ale nie wiem czy to ząbki czy szczepionka, zobaczymy dzisiaj.
Nasza córa waży 6970 gram i ma 65 cm
Niestety musimy jechać do neurologa z jej główką, bo asymetria zmniejszyła się bardzo, ale jeszcze delikatnie prawa strona jest troszkę do przodu wysunięta. Jedziemy w czwartek w przyszłym tygodniu, zobaczymy co nam pani doktor powie.

A ja wreszcie zaczęłam zdawać testy z prawka Ale od znaków i krzyżówek już mi się w oczach troi i dwoi.
No całkiem pasztet to nie jest, ale mógłby być troszkę grubszy

dla dzielnej Alusi.
A jak do przodu wysunięta?? Twoja córa też preferuje jedną stronę?

Powodzenia z testami
A kiedy będziesz miała wyniki z tego egzaminu językowego?

---------- Dopisano o 15:52 ---------- Poprzedni post napisano o 15:51 ----------

Mam na coś ochotę, a w domu nic ciekawego do jedzenia nie ma
W sumie dobrze, ale mnie męczy

brombusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-17, 14:54   #4712
elalank
Zadomowienie

Dot.: Wszystkie maluszki są już z nami-przygodę z Odchowalnią zaczynamy ( list.-grud.

Cytat:
Napisane przez asioczka Pokaż wiadomość
oo a ja o Fortunie nic a nic nie slyszalam ale z tego co widze na ich stronce, to nie ma dystrybucji u nas w wojewodztwie. a Perla z lubelszczyzny, wiec do Was tez pewnie nie przywożą.

a jak bylam u siostry w bydgoszczy to pilam kujawiaka to to dopiero bylo paskudne ;] i dziwnie smierdzialo
o to szkoda, żeu was nie ma fortuny. polecam jeślilubisz ciemne, s łodkie piwko

Cytat:
Napisane przez brombusia Pokaż wiadomość
tam "h" nie ma

E tam, nie ma co oceniać
Jakbym go na forum pokazała, to by mi złoił

Co do Foki, to zdaje się Twój TŻ chyba jakoś schowany był w wodzie i nie widziałam dokładnie
jest H sprawdziłam

moja Foka jest najlepsza na świecie, najukochańsza i najprzystojniejsza jak dla mnie

i też by mi złoił, ale nie wie, że zamieściłam zdjęcie

elalank jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-17, 14:55   #4713
aniulka8204
Wtajemniczenie

Cytat:
A my dajemy vigantol po 2 kropelki. Dajemy więcej bo Ala miała większe ciemiączko, teraz już ładnie się zarasta.

Musiałabyś sprawdzić czy rumianek rozluźnia stolce, jeśli tak to pewnie od tego.

Ło matko, ale szczery

Super

A ja widziałam Twojego TŻ-ta i moim zdaniem przystojniak. A mój tylko czasem tak ładnie wyjdzie

My po szczepieniu, było dobrze, Ala tylko troszkę płakała, a szczepionkę na rota ładnie wciągnęła. Żadnych objawów nie ma, tylko w nocy strasznie się wierciła i przebudzała, ale nie wiem czy to ząbki czy szczepionka, zobaczymy dzisiaj.
Niestety musimy jechać do neurologa z jej główką, bo asymetria zmniejszyła się bardzo, ale jeszcze delikatnie prawa strona jest troszkę do przodu wysunięta. Jedziemy w czwartek w przyszłym tygodniu, zobaczymy co nam pani doktor powie.

A ja wreszcie zaczęłam zdawać testy z prawka Ale od znaków i krzyżówek już mi się w oczach troi i dwoi.

ojej mam nadzieje że lekarz powie że tam sie nic niedzieje i że z główką sie unormuje ale to jest chyba bardzo mało widoczne bo na zdjęciach nic niewidać
aniulka8204 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-17, 14:56   #4714
asioczka
Zadomowienie

brombi to wszystko przez ta impreze wczorajsza! bo ja zamiast z Wami balowac, to poszlam sie zdrzemnac przed karmieniem na spiocha. zlapalam smaka i nie chce mi przejsc;]
a moja gwiazdka oczywiscie sie zrobila okropnie marudna, przez to, ze ominela drzemke. nie moglismy sobie dac rady, tak plakala (brzydka sie wtedy robi jak nie wiem- maly Gremlin doslownie , w koncu zamotalysmy sie w chuste i zaraz sie uspokoila i usnela. moze to skok i potrzebowala "do mamy"? ostatnio jej w chuscie nie nosilam, bo odkad sie zrobila bardziej mobilna i zainteresowana swiatem, to wolala sie bawic, niz byc w "kokonie"

http://www.suwaczki.com/tickers/1usaqps60jfvd5cq.png Natka 16.06.2012
asioczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-17, 15:00   #4715
brombusia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez elalank Pokaż wiadomość

jest H sprawdziłam
Oł noł, rzeczywiście jest. A w moim cytacie ni ma

Cytat:
brzydka sie wtedy robi jak nie wiem- maly Gremlin doslownie ,
No co Ty? Ze złotowłosej królewny zamienia się w gremlina?
Musisz koniecznie fotkę zrobić

W sumie mój też gremliniasto wygląda i jak wrzeszczy ze złości to mnie nie rusza, dopiero jak zrobi podkówkę to mi się ciężko na sercu robi

Stary 2010-03-17, 15:02   #4716
aniulka8204
Wtajemniczenie

rawenne a tobie lekarz sam zwrócił uwagę na główkę czy sama zapytałaś? bo ja juz mam trzeciego lekarza i żaden nic mi niemówił o główce, leżałyśmy też przecież tydzień czasu w szpitalu i tez nikt nic nienapomknął na ten temat i sama teraz niewiem jak to ma wyglądać ale wydaje mi się że mała ma równą główkę
Stary 2010-03-17, 15:07   #4717
Ravenne
Raczkowanie

Cytat:

No całkiem pasztet to nie jest, ale mógłby być troszkę grubszy

dla dzielnej Alusi.
A jak do przodu wysunięta?? Twoja córa też preferuje jedną stronę?

Powodzenia z testami
A kiedy będziesz miała wyniki z tego egzaminu językowego?

---------- Dopisano o 15:52 ---------- Poprzedni post napisano o 15:51 ----------

Mam na coś ochotę, a w domu nic ciekawego do jedzenia nie ma
W sumie dobrze, ale mnie męczy
A tam wymyślasz
Preferowała, ale to raczej nie miało wpływu, ona urodziła się z dużymi szwami (takie dziury pomiędzy płatami czaszki) i spłaszczoną główką od górnej strony, przez to, że nie miała miejsca już u mnie w brzuchu. Sam poród też był długi. Na zdjęciach tego nie widać, widać to w lustrze i jak się patrzy z góry. Ortopeda powiedział, że do półtora roku cała główka się kształtuje, więc myślę, że jeszcze jest czas żeby wszystko się unormowało. Najważniejsze, że już jest ta różnica mniejsza, a teraz tylko jak się bardzo przyjrzę to widać. Zobaczymy jakie będzie zdanie neurologa. Jak by co to będzie nosiła grzywkę USG główki miała robione dwa razy i wszystko było OK, więc to mnie uspokaja.
A wyniki mam dopiero 30 kwietnia

Aniulka ja sama o tym mówiłam za każdym razem, ale wszyscy mówili, że zobaczymy jak to będzie po 4 miesiącu.

Edytowane przez Ravenne
Czas edycji: 2010-03-17 o 15:11
Ravenne jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-03-17, 15:17   #4718
kolanosia
Rozeznanie

Cytat:
ale sie Niunia zmienila! calkiem inna niz na fotce z avatara! pieknosci, a jakie ma cudne pucułki

kolanosia niedawno mi sie snilas (tzn nawet nie wiem jak wygladzasz, ale co tam). to bylo cos takiego, ze nie bylo cie na wizazu i sie zastanawialam w tym snie gdzie jestes. pojechalam do szpitala (nie wiem po co) a Ty wychodzilas z bliznietami ale glupi sen nie?

Lech i Perła szkoda, ze Perłę sie rzadko spotyka w sklepach, cos browary lubelskie nie przejmuja sie dystrybucja.

a Kolanosiu, moja starsza, a zjada maks. 130-140 ml. a powinna 160ml teoretycznie. jak byla mlodsza to zamiast 120ml zjadala 90-100ml, a i tak ladnie przybiera. moja byla malutka jak sie urodzila- tylko 2600g a w wieku 6 tygodni juz wazyla 4100g.
Dzięki Asioczka A z tym snem to nie prorokuj bo ja ledwo z jedną daje radę a ty mi dwóch na raz przepowiadasz
A Lenka tez z tych mniejszych - 2685g w dniu narodzin wiec moze taka ich specyfika

A i Asioczka widze, ze mamy podobne gusta Ja tez jestem piwoszem i moje naj to Lech i Perła! Perłe pije rzadko ale jak juz spotkam to sie oderwac nie moge

Cytat:
oo a ja o Fortunie nic a nic nie slyszalam ale z tego co widze na ich stronce, to nie ma dystrybucji u nas w wojewodztwie. a Perla z lubelszczyzny, wiec do Was tez pewnie nie przywożą.

a jak bylam u siostry w bydgoszczy to pilam kujawiaka to to dopiero bylo paskudne ;] i dziwnie smierdzialo
Fortuna tez bardzo dobra, piłam ją nad jeziorem Powidz, pychaaaaa! nigdzie indziej jej niestety nie spotkałam!
A Kujawiaka tez nie lubie choć kujawianka ze mnie - tymczasowo zawieruszona w Siedlcach

Cytat:
Jakbym go na forum pokazała, to by mi złoił
Mam nadzieje ze mój sie nie dowie bo czeka mnie to samo

Cytat:

Dzielna malutka!
My szczepienie mamy w piatek i bardzo sie boje jak Lenka rota wypije....
Stary 2010-03-17, 15:19   #4719
brombusia
Zakorzenienie

Rav ja w przyszłym tygodniu idę na usg główki, mam nadzieję, że wszystko w porządku będzie

Rany, ale mam lenia dzisiaj, ledwo obiad zrobiłam, a sterta prania jak leżała tak leży, jak wyrzut sumienia

Stary 2010-03-17, 15:37   #4720
kamilla123
Rozeznanie

Heloł

Spóźnione życzenia dla wszystkich małych uroczych jubilatów:roz a:

Widzę, że mnie tu wczoraj impreza ominęła, a mogłam się przyłączyć bo wczoraj sobie Karmi obaliłam, ale niestety jakoś nie pomaga ono na moją laktację

Ela ja tam Fortunę znam i lubię ciekawe tylko kiedy się jej napiję znowu na studiach to fortunę najczęściej w dejavu piliśmy

Kolanosia u mnie na razie chyba daleko jeszcze do 4 godzinnych przerw między karmieniami a młody też nie dość, że zaczął się budzić w nocy, to jeszcze też przed jedzeniem wydziwia. Czasami zaczyna się taki ryk że hej, a uspokaja się dopiero przy cycu albo na rekach. Trochę to mi podchodzi pod takie wymuszanie żeby go na rączki wziąć bo wtedy od razu jest cisza no nie wiem nie wiem....

Domi co ty zrobiłaś, że mleka masz więcej? Jaką masz herbę na laktację i ile jej pijesz? Ja ostatnie trzy noce chyba 3 razy Kubę karmiłam, ale jakąś średnią poprawę widzę. Oj coś czarno to widzę

A dzisiaj byłam w rossmanie i kupiłam sobie tzn. małemu książeczkę, miałam szczęście bo ostatnia była a odżywka którą kupiłam ostatnio w tesco po 14,99 tu była po 11,99

Co do tż-ów to mój jest też dla mnie jedyny i niepowtzrzalny i nie zamieniałabym go na żadnego Brada Pita ale ostatnio tak mnie wku****** własnie przez to moje karmienie, bo młody zaczął sie częściej budzic w nocy więc tż stwierdził, że to z głodu i trzeba go zacząć dokarmiać, bo widocznie mam "złe mleko" No myślałam, że go normalnieTo było w nocy więc mam nadzieję, że nie był do końca świadomy co mówi. No to się poskarżyłam, a co!
kamilla123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-17, 15:49   #4721
domi7ks
Zakorzenienie

Kamila uspokoilam sie przede wszystkim. Tz tez juz mnie nie wkurza pije herbatke z Hippa, ale od kilku dni przestalam. Ale za to codziennie dwie kawy zbozowe INKI. I nie wiem czy one nie maja wplywu na laktacje przypadkiem. Bo w zeszłym tygodniu skonczyla mi sie (jakos tak w poniedz) wiec robilam sobie rozpuszczalna kawe z mlekiem. I wtedy mialam mniej mleka. Potem "kryzys" z Tz od czwartku do soboty (wiec juz calkiem cyce miekkie byly). A w miedzy czasie Tz mi kupil Inke i teraz znow ja pije. Nie wiem czy ona ma taki wplyw, ale wydaje mi sie, ze tak. Bo zawsze jak ja pije to w ciagu dni przeciekam. I czuje jak to mleko mi naplywa No i jak karmie w nocy lub odciagam to tego mleka jest tez wiecej
Moze sprobuj z kawa zbożowa. Konspiracja pisala raz o Anatol, ale mi ona osobiscie nie bardzo smakuje

domi7ks jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-17, 15:50   #4722
elalank
Zadomowienie

Cytat:
Rav ja w przyszłym tygodniu idę na usg główki, mam nadzieję, że wszystko w porządku będzie

Rany, ale mam lenia dzisiaj, ledwo obiad zrobiłam, a sterta prania jak leżała tak leży, jak wyrzut sumienia
będzie dobrze

ja dziś 3 prania zrobiłam i pomidorową ugotowałam, czyli dużo prawda?

Cytat:
Napisane przez kamilla123 Pokaż wiadomość
Ela ja tam Fortunę znam i lubię ciekawe tylko kiedy się jej napiję znowu na studiach to fortunę najczęściej w dejavu piliśmy

No to się poskarżyłam, a co!
my fortunke pijemy zawsze "u przyjaciół'" na mielżyńskiego, byłaś tam??? jak dla mnie super knajpka, nie wolno tam palić więc i w ciąży tam chodziliśmy (ja na herbatkę). super klimat

a dla TZ

Stary 2010-03-17, 16:25   #4723
pietrusia
Zakorzenienie

GG do pietrusia

Witam mamusie

Nie bylo mnie caly dzien bo my z Tz-tem na budowie pracowali a Kamilka byla z babcia.

Pozniej was nadrobie wpadla tylko powiedziec ze Kamilka dzis konczy 4 miesiace

Aniołek[*]
pietrusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-17, 16:25   #4724
kamilla123
Rozeznanie

Dzięki Domi Mnie też tż ostatnio wkurza więc wszystko zwalam na niego. A zaraz sobie kawę zrobię, bo nawet mam anatola

Cytat:
będzie dobrze
my fortunke pijemy zawsze "u przyjaciół'" na mielżyńskiego, byłaś tam??? jak dla mnie super knajpka, nie wolno tam palić więc i w ciąży tam chodziliśmy (ja na herbatkę). super klimat

a dla TZ
Byłam tam kiedyś, ale wieeeki temu. Rzeczywiście fajnie Oj poszłabym sobie gdzieś na miasto wieczorem...
kamilla123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-17, 16:35   #4725
aniulka8204
Wtajemniczenie

dziewczyny moja Agusia własnie nieje 4 godzinę i niechce bo mi sie wyrywa od tej butelki, ale wypiła herbatke bo herbatki niewypluwa i przy niej jest spokojna niewiem co robić a teraz sobie leży na łóżku na boczku obok leży żyrafka i sobie tak po cichutku na nią patrzy
Stary 2010-03-17, 16:40   #4726
aniulka8204
Wtajemniczenie

i właśnie usnęła nie wiem czy na długo ale tak długo niejadła mam dziwne uczucie że biedna jest głodna a nieumi zjeść mleczka
Stary 2010-03-17, 16:48   #4727
elalank
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez pietrusia Pokaż wiadomość
Witam mamusie

Nie bylo mnie caly dzien bo my z Tz-tem na budowie pracowali a Kamilka byla z babcia.

oj to oczywiście dla Kamilki i stooooo lat i zdrówka!!!

Cytat:
Byłam tam kiedyś, ale wieeeki temu. Rzeczywiście fajnie Oj poszłabym sobie gdzieś na miasto wieczorem...
oo, ja też

Cytat:
Napisane przez aniulka8204 Pokaż wiadomość
i właśnie usnęła nie wiem czy na długo ale tak długo niejadła mam dziwne uczucie że biedna jest głodna a nieumi zjeść mleczka
jakby była głodna to by dała znać na pewno

Stary 2010-03-17, 16:59   #4728
pietrusia
Zakorzenienie

GG do pietrusia

Kochane podajcie propozycje na tytuł kolejnej czesci watku

Aniołek[*]
Stary 2010-03-17, 17:01   #4729
katekatee
Zadomowienie

Witam Dziś mi syn zrobił pobudkę o 4.00 wielką kupą, była troche wodnista więc ja przerażona już prawie tżta budziłam żebyśmy z małym na pogotowie jechali. ALe się powstrzymałam tylko postanowiłam mu dawać pić żeby mi się nie odwodnił i od 4 do 6.00 wciskałam w niego herbatkę łyżeczką bo w inny sposób nie wypije Także mega wyspana i szczęśliwa jestem Zadzwoniłam do pediatry i ona powiedziała żę jak karmię piersią to takie kupy się mogą zdarzać i mam się nie przejmować ( ja i się nie przejmować). Ale ogólnie mi ulżyło bo już się bałam że znowu coś się przypętało
I jeszcze mnie tżt wkurzył bo powiedział że nie możemy kupić Wikemu tej spacerówki którą ja wybrałam bo jest za droga, kiedy ja się w niej zakochałam i nie widzę syna w niczym innym Faceci są bez serca, muszę coś wymyśleć i nazbierać trochę kaski na tą spacerówkę żeby wyszło tyle samo co za taką tańszą. TYlko jak ja nazbieram jak macierzyński dobiega końca a ja do pracy nie wracam

Cytat:
KATEKATEE no patrz a może żeśmy sie kiedyś spotkały a nawet niewiemy, ja kiedys pracowałam w sklepie obuwniczym na przeciwko plazy a teraz tam jest metro, może byłaś tam kiedyś pooglądać buty??
Byłam, byłam ale jeśli sprzedawcą nie jest wysoki, przystojny brunet to nie zwracam na niego uwagi także przykro mi bardzo ale Ciebie nie pamiętam A co do spotkania to bardzo chętnie ale oczywiście jak będzie cieplej Bo ja teraz to Wikiego nigdzie nei biorę bo wszędzie tyle zarazków Zorganizujemy spotkanie w Rybniku no i w Katowicach oczywiście

Cytat:
Aniulka pochwal sie jak sie udaly zakupy

Belladonna, usciski dla Bartusia.

Katekatee wiem, ze glupie pytanie, ale skrobane jabluszko to gotowane czy surowe?? bo ja jak na razie zielona jestem w temacie;]
Asiu to jabłko to ja mu dawałam takie w słoiczku i też nie wiem czy ono gotowane czy surowe jest Ja póki co daje Wikemu słoiczki bo takie kupne

http://suwaczki.slub-wesele.pl/200910201762.html

katekatee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-17, 17:05   #4730
katekatee
Zadomowienie

owoce to wiesz może jakieś chemiczne są

Cytat:
Napisane przez DiTu77 Pokaż wiadomość

Szczepienia są nieuniknione i to tylko chwilka cierpienia, ja zawsze myślę w ten sposób, że niektóre rzeczy trzeba po prostu zaakceptować i przejść, żeby potem nie było gorzej... I cieszyć się z tego, że są takie dobrodziejstwa jak szczepionki...
Będzie dobrze - buziole dla Bartusia

Znaczy - ślicny jest Kiedy Piotruś był mały notorycznie się zdarzało, że mówiono o nim dziewczynka - teraz na szczęście coraz rzadziej

W załączniku mały Piotruś
Na pierwszym zdjęciu - 3,5 miesiąca
Na drugim - 9 miesięcy

Emotka the best - ja też chcę na piwo z Wami
O rany jaki śliczny chłopczyk:lov e:

Cytat:
juz mi smutno, jak sobie pomyślę,ze na tyle godzin musze oddać moje dziecię

bo teraz chodzi na szkolenia w każdy poniedziałek i wtorek i stwierdził, że tak lubi te szkolenia, bo tam obiad dają
Współczuję powrotu do pracy, jak ja bym musiała wracać to bym chyba już musiała na jakieś terapie chodzić do psychiatry a co do tżta to my dziś byliśy w supermarkecie i ja mówię: weźmy coś do kawy, a on: ja nie chce nic do kawy ja chce do domu i zjeść w końcu porządny obiad że niby sama zupa to jest jakieś byle co

Cytat:
Napisane przez kolanosia Pokaż wiadomość
Ale ze mnie ślepok....wejścia na karte nie mogłam znaleźć ale się jakoś udało

A oto fotki:
Super

Cytat:
Witam mamusie

Nio to gratulujemy dużej pannicy

Cytat:
No co ty, Wiki też czasem jak się wymęczy to spi dłużej niż 3 godziny. Napewno zaraz się obudzi i będzie jeść

I JESZCZE PYTANIE CZY ORGANIZATORKA TEGO POSTA Z PODPISAMI I ZDJĘCIAMI MA FOTKĘ MOJEGO WIKIEGO BO NIE CHCE MIEĆ CZARNEJ DZIURY OBOK IMIENIA

---------- Dopisano o 18:05 ---------- Poprzedni post napisano o 18:03 ----------

I Zatoka WIELKIE dzięki za wiadomość z hasłem i linkiem do albumiku:cmok :

http://suwaczki.slub-wesele.pl/200910201762.html

katekatee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-17, 17:21   #4731
pietrusia
Zakorzenienie

GG do pietrusia

Cytat:
Napisane przez katekatee Pokaż wiadomość

I JESZCZE PYTANIE CZY ORGANIZATORKA TEGO POSTA Z PODPISAMI I ZDJĘCIAMI MA FOTKĘ MOJEGO WIKIEGO BO NIE CHCE MIEĆ CZARNEJ DZIURY OBOK IMIENIA[COLOR="Silver"]
i bardzo prosze o wklejenie fotki, bo juz niedlugo trzeba bedzie zakladac nowy watek i zdjecia mi sa potrzebne

---------- Dopisano o 18:21 ---------- Poprzedni post napisano o 18:12 ----------

Cytat:
Jak sodziutko spi

Cytat:
Łączę się w bólu
Brombi a kiedy Ty do pracy wracasz?? Bo Ty tez pracujesz w szkole i nlezya ci sie jeszcze ferie...
Cytat:
Ale ze mnie ślepok....wejścia na karte nie mogłam znaleźć ale się jakoś udało

A oto fotki:
jakie śliczne zdjecia

Aniołek[*]
Stary 2010-03-17, 17:23   #4732
simpatica
Zakorzenienie

Cytat:
simatica- e tam, nasze dzieci sa po prostu dobrze wykarmione nie ma co odchudzać,zaczną pełzać to wszystko ładnie zleci .
Cytat:
super, ze z bioderkami w porzadku a Ola jak zacznie smigac i "froterowac" podlogi, to sama schudnie
też tak myślę i Tż też, ale jak zobaczyliśmy tamtą Julitkę taką chudziutką to
Cytat:
Już TŻ przebąkuje, że ma zastrzeżenia do mojej wierności

Cytat:
Co do tż-ów to mój jest też dla mnie jedyny i niepowtzrzalny i nie zamieniałabym go na żadnego Brada Pita ale ostatnio tak mnie wku******
rozwalił mnie Twój tekst a tak btw - jak to jest, że jak to się dzieje, że im mocniej się z Tż-tem pokłócę to mam na niego większą ochotę? oczywiście nie od razu bo wtedy to mam ochotę tylko żeby go ale np teraz - jesteśmy "w nienajlepszych realcjach" i on do mnie podchodzi tak blisko że czuję jego oddech na uchu i już mam ochotę go i chyba mi teraz nie przejdzie przysięgam że jeszcze dziś go wykorzystam
Cytat:
Napisane przez domi7ks Pokaż wiadomość
Ale za to codziennie dwie kawy zbozowe INKI. I nie wiem czy one nie maja wplywu na laktacje przypadkiem.
mają mają
Cytat:
gratulacje
Cytat:
Dzięki Domi Mnie też tż ostatnio wkurza więc wszystko zwalam na niego. A zaraz sobie kawę zrobię, bo nawet mam anatola
a ja piłam anatola bo była 1 saszetka w gratisie w "mamo to ja" ale jakoś mi nie posmakował
<><><><><><><><>
dziewczyny mam pytanie - otóż Ola od kilku dni zachowuje się tak jakby chciała usiąść , wystarczy, że wezmę ją za rączki a ona sie podciąga i normalnie prawie siedzi. To normalne? Boję się żeby sobie czegoś nie naciągnęła
<><><><><><>
Konspi wracając jeszcze do dady - Oli zrobiły się takie krosteczki na cipunce, małe czerwone na początku nie wiedziałam że to od tego ale jak było ich coraz więcej to zaczelismy zakładać znowu pampersy i się wygoiło. Ale w końcu i tą resztę dady chcieliśmy zuzyć i znowu się zrobiły
<><><><><><>
dziewczyny jeszcze jedno pyt. czym mam smarować lub sypać w pachwinkach? bo Ola ma taką jakby przetartą skórę i nic nie pomaga - próbowałam - penatenem, bepanthenem, sudocremem, pudrem nivea i maką ziemniaczaną ale mam wrażenie że jest tylko gorzej. już nawet delikatne ślady krwi się pojawiają przy wycieraniu poradźcie coś

simpatica jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-17, 17:52   #4733
domi7ks
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez simpatica Pokaż wiadomość

rozwalił mnie Twój tekst a tak btw - jak to jest, że jak to się dzieje, że im mocniej się z Tż-tem pokłócę to mam na niego większą ochotę? oczywiście nie od razu bo wtedy to mam ochotę tylko żeby go ale np teraz - jesteśmy "w nienajlepszych realcjach" i on do mnie podchodzi tak blisko że czuję jego oddech na uchu i już mam ochotę go i chyba mi teraz nie przejdzie przysięgam że jeszcze dziś go wykorzystam

no chyba to normalne
ja widze, ze z Ciebie zbok jest

domi7ks jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-17, 18:32   #4734
Maria2008
Zadomowienie

GG do Maria2008

Kurde ale zasuwacie z tymi postami

Dziewczyny nareszcie wiosna idzie

Moja mała ma takie włoski po kąpaniu normalnie loczki jej się robią to chyba ma po mamie bo tata ma poste. Niestety pod czapką robią się oklapłe i są w tedy proste

Moja teraz zwarjowała z karmieniem piersi je bezprzerwy Smoczek nic nie pomaga bo się drze a w nocy jest to samo więc jest gorzej jak na początku. Nie wiem czy to że robi się większa i więcej potrzebuje czy ma takie widzimisie
Idziemy kąpać niunie narazie dziewczyny aaaa Aniulka mała sobie słodko śpi
śliczne te nasze bobaski są każde jedne piękne
Maria2008 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-17, 18:39   #4735
simpatica
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez domi7ks Pokaż wiadomość
no chyba to normalne
ja widze, ze z Ciebie zbok jest
swój swojego wyczai nie Domi?

---------- Dopisano o 19:39 ---------- Poprzedni post napisano o 19:35 ----------

Cytat:
Napisane przez Maria2008 Pokaż wiadomość
Dziewczyny nareszcie wiosna idzie
taaaa. u mnie dziś taki snieg sypał że wiosne zasypał
Cytat:
Napisane przez Maria2008 Pokaż wiadomość
Idziemy kąpać niunie
a my już po Ola śpi

simpatica jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-17, 18:47   #4736
gucia6
Zakorzenienie

Cytat:
Guciu napisz prosze czy warto sobie kiecke kupic od tego sprzedawcy:
http://allegro.pl/show_user_auctions.php?uid=14638090
mi osobiście sukienki od tej babki odpowiadają. Materiały i wykonanie są wg mnie bardzo dobre.

A skoro mowa o piwach, to mi się marzy Fortuna Chociaż przyznam szczerze, że niemieckie piwa są też bardzo dobre

No i widzę, że dziś wieczór wykorzystywania tztów Mój dziś jest na spotkaniu z kuplami, Sandra śpi, więc matka może się wydepilować na bóstwo

No i jakoś przeleciałam poprzednie strony i oczywiście wszystkie dzieciaczki cudowne, tylko schrupać
Stary 2010-03-17, 18:54   #4737
pietrusia
Zakorzenienie

GG do pietrusia

A to moja solenizantka

Aniołek[*]
Stary 2010-03-17, 19:12   #4738
asioczka
Zadomowienie

Cytat:
Witam mamusie

wiemy, wiemy juz z samego rana zyczonka skladalam
klask i:

Cytat:
dziewczyny moja Agusia własnie nieje 4 godzinę i niechce bo mi sie wyrywa od tej butelki, ale wypiła herbatke bo herbatki niewypluwa i przy niej jest spokojna niewiem co robić a teraz sobie leży na łóżku na boczku obok leży żyrafka i sobie tak po cichutku na nią patrzy
moze po prostu nie ma dzis apetytu? moja jak sie przestawiala na jedzenie co 4 godziny to tak wydziwiala, ze hej. po 3 godzinach jesc nie chciala, wyrywala sie, to ją probowalam nakarmic po 4, to wrzeszczala jeszcze bardziej. w koncu usypiala i wstawala za jakies pol godzinki i wtedy jadla az sie uszy trzesly.

Cytat:
Napisane przez katekatee Pokaż wiadomość

Asiu to jabłko to ja mu dawałam takie w słoiczku i też nie wiem czy ono gotowane czy surowe jest Ja póki co daje Wikemu słoiczki bo takie kupne
zmylilo mnie slowo "skrobane" ja dzis nie wytrzymalam i polecialam zobaczyc jakie sa sloiczki w "stokrotce". dosc duzy wybor roznych firm i na hippa promocja 2,19 zl za sloiczek np. dyni z ziemniakami (po 4 miesiacu), marchewki i kremu szpinakowego z ziemniakami. wiec chyba dobra cena?
tez nie mam zaufania do warzyw i owocow "sklepowych". czekam na wiosne i lato- zarowno rodzice, jak i tesciowie maja ogrodki dzialkowe, wiec bedziemy mogli zaszalec z jedzonkiem
Cytat:
Napisane przez simpatica Pokaż wiadomość
t

<><><><><><><><>
dziewczyny mam pytanie - otóż Ola od kilku dni zachowuje się tak jakby chciała usiąść , wystarczy, że wezmę ją za rączki a ona sie podciąga i normalnie prawie siedzi. To normalne? Boję się żeby sobie czegoś nie naciągnęła

dziewczyny jeszcze jedno pyt. czym mam smarować lub sypać w pachwinkach? bo Ola ma taką jakby przetartą skórę i nic nie pomaga - próbowałam - penatenem, bepanthenem, sudocremem, pudrem nivea i maką ziemniaczaną ale mam wrażenie że jest tylko gorzej. już nawet delikatne ślady krwi się pojawiają przy wycieraniu poradźcie coś
oj moja tak szalala z "siadaniem" kilka dni. szczegolnie przy jedzeniu- zamiast jesc to sie podciagala, jakby takie niepelne brzuszki cwiczyla. i rownoczesnie nozki podnosila- normalnie "6 weidera"! teraz jej to troche przeszlo;]
a jak to takie przetarte i brzydkie sie robi, to moze wazelinka? natlusci i ochroni? albo moze konsekwentnie jeden specyfik przez kilka dni i bedzie poprawa? a gorzej tzn- zaczelo sie "ślimaczyc" czy raczej suche i bardziej podraznione?

---------- Dopisano o 20:12 ---------- Poprzedni post napisano o 20:01 ----------

aniulka8204 ale slodzizna!
pietrusia sliczna solenizantaka!
gucia6 dzieki za odpowiedz kusi mnie i kusi, wiec sobie zamowie i to chyba dwie albo trzy te kiecki. bo szykuja sie chrzciny, wesela. trzeba jakos wygladac.

Zeberko pytalas wczesniej o to jakie jedzonko dobrze wplywa na kupki- w poradniku zywieniowym hippa jest to wyszczególnione, i tak:
owoce:
jablka, jablka + gruszki, brzoskwinie, morele, sliwki, jablka z bananami i brzoskwiniami- dzialanie ROZLUZNIAJACE
czarne jagody z jablkami, banany z morelami, jablka z bananami - dzialanie NORMALIZUJACE
marchewka z jablkiem, banany, banany z brzoskwiniami - dzialanie ZESTALAJĄCE

warzywa:
krem ze szpinaku z ziemniakami - ROZLUŹNIAJĄCE
dynia z ziemniakami, zupka jarzynowa- krem - NORMALIZUJACE
mloda marchew i mloda marchew z ziemniakami- ZESTALAJĄCE
te sloiczki sa oznaczone jako PO 4 MIESIACU

http://www.suwaczki.com/tickers/1usaqps60jfvd5cq.png Natka 16.06.2012

Edytowane przez asioczka
Czas edycji: 2010-03-17 o 19:13
asioczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-17, 19:18   #4739
brombusia
Zakorzenienie

Gratulacje i najlepsze życzenia dla ślicznej Kamilki

Asioczko
Czyli jutro do sklepu po marchewkę pomykam

Ostatnio układam Młodego na boczku do spania i wczoraj tak się martwiłam, żeby się nie przewrócił na twarz itd. wchodzę do sypialni i patrzę, a on znowu na pleckach Ale chociaż główka w dobrą stronę

Stary 2010-03-17, 19:27   #4740
aniulka8204
Wtajemniczenie

Cytat:
A to moja solenizantka
jaka śliczniusia

no i wszystkiego najlepszego dla solenizantki

a moja Agusia dalej śpi a ostatni raz jadła o 13.30 a o 17.30 herbatka i dalej chrapoli a okąpać ją jeszcze trzeba

---------- Dopisano o 20:27 ---------- Poprzedni post napisano o 20:21 ----------

Cytat:
Gratulacje i najlepsze życzenia dla ślicznej Kamilki

Asioczko
Czyli jutro do sklepu po marchewkę pomykam

Ostatnio układam Młodego na boczku do spania i wczoraj tak się martwiłam, żeby się nie przewrócił na twarz itd. wchodzę do sypialni i patrzę, a on znowu na pleckach Ale chociaż główka w dobrą stronę
Brombusiu a moja Agusia już dawno śpi na boczku czasami sama ją kładę na boczku jak sie wierci na pleckach a czasami sama sie jakoś powierci i położy na boczku jestem z niej dumna bo ona jest młodsza od twojego Maluszka a juz też tak śpi
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości