|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2641 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Planowanie dzidzi na rok 2010 cz. IV, pt. Czekamy na dwupaki :D
weronia kciuki za mamę!
A u nas śnieżyca... Ja dziś się opchałam lodami. |
|
|
|
#2642 |
|
Zakorzenienie
|
Tez bym zjadła loda...kawowego z Grycana
U nas leje deszcz znaczy oczywiscie musialo zaczac akurat jak ja wychodziłam z pracy...Słoneczko---> Kretencjo--> Ty sie kuruj z tej glisty koniecznie... a dzidzia w nastepnym cyklu ![]() Scio -- > biedactwo...łykaj sobie jakies ibupromy czy inne przeciwzapalne, chociaz co ja gadam, pewnie łykasz od dawna ![]() wiecie co, zeby dentysta czlowieka nie przyjal jak go boli to masakra jest. Nie wierze, że nie maja jakichs 'zapasowych' miejsc na NFZ na takie przypadki Ewunia --> uszy do góry, wiadomo, przykro Ci że nie wyszło, ale 2 cykle to jeszcze nic, naprawde Weronia--> leczysz jakos ta nadczynnosc? ja mam leciutka niedoczynnosc/na granicy/, ale na razie nie biore lekow. kciuki za Mame
|
|
|
|
#2643 |
|
Wtajemniczenie
|
Cześć dziewczyny przyszłam sięt ylko przywitac. Jakoś już duł dołów mam. Z Tż nic się nie zmienia, staraliśmy się porozmawiać ale okazało się to jeszcze gorsze
![]() Z tych nerwów dziś dostałam @ o kilka dobrych dni za wcześnie Scio proszę o dopisanie do listy. Buziaki misiaki ide odpoczywać i napić się herbatki Aha Słoneczko przykro mi z powodu I kreski Edytowane przez ewurka Czas edycji: 2010-03-17 o 17:51 |
|
|
|
#2644 |
|
Zakorzenienie
|
Danika pisałaś kiedyś że z okolic Podkarpacia jesteś? można wiedzieć skąd dokładnie?
|
|
|
|
#2645 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja się o niej w poniedziałek dowiedziałm a najliższy termin do enokrynologoa to znalazłam na 31 maja tego roku a leczą ją okładami z łapek mojego Tż ---------- Dopisano o 17:51 ---------- Poprzedni post napisano o 17:50 ---------- A nas dziś zasypało
|
|
#2646 |
|
Zakorzenienie
|
hihi Weronia
możed łapki będą skuteczne ![]() Słoneczko --> jestem z okolicy Tarnowa - dla niektórych to juz podkarpacie, choć woj małopolskie ale do Rzeszowa mam tak samo daleko jak do Kraka |
|
|
|
#2647 |
|
Zakorzenienie
|
Danika, kurowanie się z glisty to niestety nie tak szybko
Myślę, że jak się okaże, że to mam, to minimum 2-3 cykle Ciekawe co lekarz zaradzi jeśli się okaże, że się udało w tym cyklu...
|
#2648 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ja muszę powiedzieć Wam, że odkąd biorę olej z wiesiołka zniknęły mi napięcie przed @ nie mam aż takich bolesnych jak wcześniej
|
|
|
|
|
#2649 |
|
Zakorzenienie
|
Ewurko, jak to pasożyt. Okrada organizm ze składników odżywczych, podtruwa go swoimi składnikami przemiany materii. Zwykle nie jest bardzo groźna (zazwyczaj, choć mogą się zdarzać nieciekawe powikłania), ale oczywiście należy możliwie jak najszybciej się jej pozbyć. Niestety leki, które zabijają glistę, są niebezpieczne w ciąży, pewnie bardziej niż glista... No nic, zobaczymy, jak się będą sprawy układać. Co się miało stać, to się stało, jakoś się to wszystko ułoży. Są też naturalne metody, które podobno wykurzają dziadostwo - czosnek, kwas (np. dużo soku z kiszonej kapusty), pestki dyni w dużej ilosci. Nie wiem czemu, ale robale tego nie lubią i ewakuują się. Tak że w najgorszym wypadku spróbuję tych metod
|
#2650 |
|
Rozeznanie
|
jestem dziewczyny
humor troche lepszy ale przewiało mnie i delikatnie mówiąc zdycham byłam z młodym na testach,jeszcze nic nie wiem bo czekaja nas kolejne wizyty,normalnie z torbami pójde przez te wyjazdy ![]() zaczęłam nowe ćwiczenia z nim - wprowadzam język migowy i nawet nieźle mu idzie uczenie sie znaków, no i oczywiście pożarłam się z tz - powiedział wiele przykrych słów,niby przeprosił ale taki niesmak nadal pozostał ![]() jasiulek tity ewurka abz aldii anessa niczym cie nie walne tylko ....... życze owocnych staranek ![]() gimikis napewno sie uda - wiara czyni cuda virginia mocno przytulam ewunia witaj porodu nie masz co sie obawiać bo każda z kobiet przechodzi go inaczej,ja sie tez nasłuchałam od koleżanek i znajomych i co ........ poszło gładko poza tym jak położą ci maleństwo na brzuchu to o całym porodzie zapomnisz natychmiast a co do badań to osobiście uważam,że jeśli miałaś kiedyś jakieś problemy z przydatkami to ja na twoim miejscu wybrałabym się do gina na dokładne badania (czasem lepiej wcześniej sprawdzić niż czekać rok czy więcej) Sloneczko kretencja jeśli faktycznie masz "robaczki" to polecam sok z kiszonej kapusty i wszysto co kwaśneedit: byłas szybsza z tym sokiem
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=306440 ![]() http://davm.daisypath.com/uqCzp2.png Edytowane przez Awenturyn Czas edycji: 2010-03-17 o 18:22 |
|
|
|
#2651 |
|
Zakorzenienie
|
Dzięki, Awenturyn
Jako dziecko borykałam się z owsikami, po pierwszym leczeniu powróciły, dopiero druga seria leku wytępiła gady A teraz to
|
#2652 |
|
Zakorzenienie
|
Kretencja z glistą nie jest tak łatwo jak z owsikami, glista potrafi bardzo spustoszyć organizm, słyszałam że ciężko wytępić to paskudztwo i jego larwy
|
|
|
|
#2653 |
|
Zakorzenienie
|
Wiem, sloneczko, dlatego właśnie bardzo się martwię. Jakoś się z tym uporam, ale co będzie jeśli zaszłam w ciąże w tym cyklu?...
|
#2654 |
|
Zakorzenienie
|
Kretencja to już lekarz będzie wiedział co robić, nie martw się na zapas
a masz jakieś obiawy tej glisty ? bo właśnie czytam na ten temat Pierwsze objawy zarażenia glistą mogą być różne, do często obserwowanych należą następujące dolegliwości: zawroty głowy wzmożona pobudliwość nerwowa nagłe ataki bólu brzucha i wymioty rozstroje jelit (biegunki, zaparcia) zmiany skórne - świąd skóry, pokrzywki, wypryski czasami drgawki podwyższona temperatura zapalenie spojówek napady astmy oskrzelowej. Edytowane przez Sloneczko555xxx Czas edycji: 2010-03-17 o 19:06 |
|
|
|
#2655 |
|
Zakorzenienie
|
Sloneczko, myślę, że jednak jest to glista, mam też inne objawy (np. alergiczne grudki an skórze tu i ówdzie...) Dlatego tak sie martwię, bo wiem, że to nie przelewki...
|
#2656 |
|
Zakorzenienie
|
Kretencja właśnie czytam na innych portalach temat glista ludzka a ciąża i odpowiedzi są różne skopiuję Ci jedną z nich
"....Miałam podobny problem w ciąży - kontaktowałam się z profesorami parazytologami w całej Polsce- wyleczenie pasożytów w ciąży jest faktycznie poważnym problemem medycznym. Tzn. dziecku na pewno nie zaszkodzi, ale zaburza wchłanianie składników odżywczych i może się to odbić na Pani zdrowiu i wadze urodzeniowej dziecka. Proszę zapytać czy może pani pić syrop VERNICADIS - jest to nalewka ziołowa, którą można kupić w niektórych sklepach zielarskich. Jest co prawda na alkoholu, ale może 4 łyżki dziennie nie zaszkodzą? U mnie ciąża spowodowała, że pasożyty wydaliły się samoistnie - wrażenie nie do polecenia, ale życzę pani, żeby problem się rozwiązał w ten sposób "oczywiście to tylko do informacji bez prawa do leczenia na własną rękę ! ![]() |
|
|
|
#2657 |
|
Zakorzenienie
|
Dzięki, sloneczko. Oczywiście, że zanim cokolwiek zrobię, skonsultuję się z lekarzem
|
#2658 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]()
|
|
#2659 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
. Swoim rodzicom na razie nie mówię, bo oni mają tendencje do zamartwiania się, co obecnie na pewno nam nie pomoże, chociaż teściowa już wie, a oni jeszcze nie, a może też powinni?Cytat:
Cytat:
Nie martw się więc na zapas, chociaż pewnie mimo obaw dot. glisty podświadomie i tak chciałabyś zaciążyć . Trzymam kciuki za zdrówko! Cytat:
A za mną właśnie ostatnio chodzą lody... ![]() A zimy mam dość !O, o, właśnie te! Cześć laseczki! U mnie w zasadzie bez zmian. Jutro wpada do mnie mama więc nie wiem czy rano do Was zajrzę, a potem to już mam korki do 20 chyba. I muszę się zmobilizować iść po te skierowanie dla TŻeta. Dobrej nocy!
|
|
#2660 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
[QUOTE]Cytat:
Dziekuje wam kochane z calego serca... No zaraz sie porycze, no... ![]() Kolejna z dobrych wiesci Jestem na dobrej drodze do dostania pracy! Narazie pracuje dla agencji, w sklepie Hilfigera ale juz pogadalam z glownym managerem i moze, moze...? Kurde! Jakby sie udalo, to bym mogla miec macierzynski! Ale musze przepracowac 26 tygodni u jednego pracodawcy, zeby miec do niego prawo![]() Staranka mozna o tyle przesunac, skoro praca moze mi dac same profity a moze i mieszkanie uda sie zachowac w PL? Kurcze... Zaczyna sie wszystko ukladac Tylko nie zapeszac!!!! ![]() Jestem taka szczesliwa, ze az nie moge w to uwierzyc... No i kurde, rycze juz no... Buziaki dla was! Niestety nie moge czesto pisac, bo moj laptopik wyzional ducha i korzystam z TZowego, co nie trafia sie czesto ![]() A w piatek lecimy do Polandii na slub mojej mamy ![]() TZ znowu bedzie musial probowac jedzenia...
|
|
#2661 |
|
Zakorzenienie
|
Anessa WOW nie każdy może uczestniczyć na ślubie rodzica
|
|
|
|
#2662 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nigdu nie wolno tracić nadziei w siłe natury Anessa super |
|
|
|
|
#2663 |
|
Zakorzenienie
|
hej laseczki ja tylko sie maleduje zebyscie o mnie nie zapomnialy
jakos nie mam zbytnio czasu na czytanie i pisanie ale jak tylko mam chwilke to szybko czytam no ijuz musze isc bo moj maly sie obudzil na jedzonko
|
|
|
|
#2664 |
|
Zakorzenienie
|
Anesska no widzisz jak się układa to wszystko
To życzę Ci, żebyś przepracowała u tego pracodawcy 26 tyg i zaszła potem w upragnioną ciążę ![]() A ja wczoraj byłam zła na męża, bo powiedziałam mu, że może "poprawimy nasze staranka dzisiaj", a on powiedział, że nie będzie się mordować... |
|
|
|
#2665 |
|
Zakorzenienie
|
Hej, dziewczyny.
Ja dziś po przerwie wracam do pracy i BARDZO się denerwuję... Męża już nie ma, a ja tak nie lubię z pustego mieszkania wychodzić... Trzymajcie kciuki za mnie.
|
#2666 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A widzę, ze co do glisty to już wszystko wiesz zanim poszłaś do lekarza ![]() Anessa jak ze szczęścia to możesz płakać, a co! Rzadko sie zdarza, ze sie jest na ślubie swojego rodzica, fajnie ![]() Tity wiem, ze byś chciała wykorzystać każdą okazję na robienie dziecka, bo chyba też tak robiłam, tylko zeby facet nie poczuł sie robotem Ale jak juz "poprawił" to OKA ja po wizycie u gina, mam kartę ciąży i pierwsze co usłyszałam na USG to: chyba będzie chłopak. Jednak oboje z mężem jakos podświadomie myśleliśmy o dziecwzynce, ale grunt, ze jest zdrowe, ładnie rośnie i nie ma żadnych zastrzeżeń
|
|
#2667 |
|
Zakorzenienie
|
abz no właśnie nie poprawił, ale przestało mi zależeć jakoś...z resztą cieżko być robotem przy częstotliwości kochania się 1-2 razy w tygodniu...eh...no nic trudno się mówi.
Gratuluję synka Najważniejsze, że zdrowy ![]() |
|
|
|
#2668 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Miłego dniaCytat:
Ale już dawno mieli to zrobić a potem nastała cisza....Cytat:
Najważniejsze, że zdrowo rośnie. Na płeć chyba macie jeszcze czas... Naczytałam się na mamusiowych wątkach jak to dzieci zmieniają płcie
|
|
#2669 | |
|
Zakorzenienie
|
Jeszcze nie myślimy, to dopiero CHYBA chłopak wiec mamy czas
![]() Cytat:
|
|
#2670 |
|
Zakorzenienie
|
A jednak do Was zaglądam
![]() Anessa super, że wszystko się powoli układa, oby tak dalej! ![]() Kretencjo, 3mam mocno kciuki! Abz, ale super! Tity, rozumiem Cię, ale może tu nie chodzi tyle o częstotliwość ile o cel - czasem przedkładamy go nad sam akt miłości/seksualny i tak się zaczynam zastanawiać, że to może stresuje naszych panów i może trochę odbiera radość z seksu... Mama już poszła a ja sobie zrobiłam mini-SPAmowanko: pedicure i manicure, peeling i maseczkę z zielonej glinki. Zbieram się powoli na korki, zaczynam o 13 i kończę o 20 z małą przerwą, podczas której planuję zrobić ulubione TŻetowskie spaghetti. Miłego dnia!
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:26.

U nas leje
deszcz znaczy
oczywiscie musialo zaczac akurat jak ja wychodziłam z pracy...

- powiedział wiele przykrych słów,

[QUOTE]

Miłego dnia