Wiosna z brzuszkiem, Lato z wózkiem - Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz.III - Strona 77 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-03-17, 18:24   #2281
Abeta
Raczkowanie

Dot.: Wiosna z brzuszkiem, Lato z wózkiem - Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz.III

Dziewczyny mam pytanko, jeśli chodzicie prywatnie do lekarza to mimo że on wypisze skierowanie to trzeba płacic za badanie????
Abeta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-17, 18:27   #2282
aniaa22
Zakorzenienie

Dot.: Wiosna z brzuszkiem, Lato z wózkiem - Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz.III

Cytat:
Napisane przez Basia84 Pokaż wiadomość
a kiedy masz nastepna wizyte? podobno powinno sie robic miedzy 24 a 28 tygodniem wiec moze na nastepnej wizycie dostaniesz. straszny ulepek, myslalam ze tego nie dopije. dobra lece do lekarza.
jutro
aniaa22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-17, 18:28   #2283
idealnecialo
Zadomowienie

Cytat:
a to fotka z dzisiejszego spaceru w lesie niedaleko domu i oto co spotkalismy za mna
Brzusio na spacerku
A co u was tak cieplo?
idealnecialo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-17, 18:29   #2284
karolcia228
Zakorzenienie

GG do karolcia228 Send a message via Skype™ to karolcia228

Cytat:
Napisane przez jusdan77 Pokaż wiadomość
Ale maleńka się dziś rozszalała w brzuszku, cały dzień brzuch mi lata we wszystkie strony Najlepiej jak stałam w kolejce w sklepie, sama do siebie się śmiałam z tych kopniaków, pewnie ktoś mógł pomyśleć że mam nierówno pod sufitem ...ale nie przejmuje się tym, ważne że ja znam swoja tajemnicę Może mój skarbek czuje wiosnę....
Jutro ma u mnie być 12 stopni
Któraś wcześniej pytała o położną, ja nie płacę i nie załatwiam sobie położnej, koleżanka rodziła kilka miesięcy temu, płaciła położnej 250 zł - to był jej drugi poród i powiedziała mi że różnicy żadnej nie było, bo te które są na dyżurze w szpitalu i tak robią to samo co ta którą sobie sami opłacimy, nic innego nam nie zrobi.
Ja Martynkę urodziłam bez "swojej" położnej i teraz też nie chce, uważam że te panie w szpitalu bardzo dobrze się mną zajęły, przecież codziennie odbieraja tyle porodów że wiedzą juz dobrze jak się nami zająć

---------- Dopisano o 19:18 ---------- Poprzedni post napisano o 19:11 ----------

Jedyne co, to dziewczyny dowiedzcie się czy w szpitalach, w których rodzicie wymagają golenia miejsc intymnych do porodu bo z tego co wiem nie wszystkie szpitale wymagają.
Ja jak rodziłam małą to w terminie byłam przygotowana, wygolona i w ogóle ale że małej się na świat nie spieszyło to po tych kilku dniach troszkę "zarosłam "i jak przyjęli mnie na oddział to goliła mnie taka pielęgniara, wredne babsko taką maszynką na żyletki i tak mnie zacięła, że aż krew mi poszła.Nic mi nie dało to jej: " oj przepraszam..."Teraz obiecałam sobie że już się nie dam zaskoczyć
Ja gole sie co 2 tyg, a przed porodem to mnie TZ ogoli, juz nie raz to robil A polozne u mnie sa podobno mile wiec...dam rade

Zjadlam sobie kolacje i sie najdlam, kanepczki z buleczki cebulowe z serkiem zoltym szyneczka i warzywkami

Abeta- ja chodze prywatnie, dostaje skierowanie ale place za badania
...Nasz Aniołek...20.08.2009...

http://s6.suwaczek.com/20070908640517.png

http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cuay3rd5gps6p.png
karolcia228 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-17, 18:30   #2285
Abeta
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Carmena_ Pokaż wiadomość
Mam na imię Roksana, jestem 20latką z Chorzowa. W brzuszku noszę 16tygodniowe maleństwo, termin mam na 27 sierpnia, więc jeszcze się zaliczam do Waszego wątku Póki co niezamężna i mieszkająca z rodzicami do czasu aż z Tż-tem nie znajdziemy mieszkania.

Widziałam, że mówiłyście tu już o zakupach wózków, łóżeczek i ubranek. Zatem ja tam praktycznie nic jeszcze nie mam, u mnie w rodzinie zabobon wczesnego kupowania jest tematem tabu więc na razie kupiłam tylko 2 body w szmatlandzie, bo nie umiałam się powstrzymać
witam masz termin 1dzień po mnie
Stary 2010-03-17, 18:31   #2286
niezawsze
Zakorzenienie

Cytat:
po prostu często mam głupie myśli i zastanawiam się czy to normalne. panikara ze mnie no

też się cieszę. przynajmniej tutaj będę mogła się wygadać, bo matka ledwo co pamięta jak to było w ciąży, na ginekologu w ogóle nie mogłam polegać, bliższe koleżanki nie mają dzieci więc wiadomo, a Tż nic na ten temat ciąży nie wie, więc rozmowa z Nim mi mało daje
Kazda z nas mysle, ze miala glupie mysli to nie uniknione.
Ja w sumie oprocz kilku sasiadek tez nie mam z kim pogadac a tu moge non stop pisac, kazdy przeczyta, wypowie swoje zdanie itp od tego jest to forum, a w ogole jaka Ty mlodziutka!!!!!!!!!

Cytat:
Napisane przez jusdan77 Pokaż wiadomość
Któraś wcześniej pytała o położną, ja nie płacę i nie załatwiam sobie położnej, koleżanka rodziła kilka miesięcy temu, płaciła położnej 250 zł - to był jej drugi poród i powiedziała mi że różnicy żadnej nie było, bo te które są na dyżurze w szpitalu i tak robią to samo co ta którą sobie sami opłacimy, nic innego nam nie zrobi.
Ja Martynkę urodziłam bez "swojej" położnej i teraz też nie chce, uważam że te panie w szpitalu bardzo dobrze się mną zajęły, przecież codziennie odbieraja tyle porodów że wiedzą juz dobrze jak się nami zająć

---------- Dopisano o 19:18 ---------- Poprzedni post napisano o 19:11 ----------

Jedyne co, to dziewczyny dowiedzcie się czy w szpitalach, w których rodzicie wymagają golenia miejsc intymnych do porodu bo z tego co wiem nie wszystkie szpitale wymagają.
Ja jak rodziłam małą to w terminie byłam przygotowana, wygolona i w ogóle ale że małej się na świat nie spieszyło to po tych kilku dniach troszkę "zarosłam "i jak przyjęli mnie na oddział to goliła mnie taka pielęgniara, wredne babsko taką maszynką na żyletki i tak mnie zacięła, że aż krew mi poszła.Nic mi nie dało to jej: " oj przepraszam..."Teraz obiecałam sobie że już się nie dam zaskoczyć
Co szpital to inny porod itp. Ja biore polozna tez miedzyinnymi ze wzgledow aby byc przyjeta do szpitala na 100% aby mnie nie odeslali gdzies no i tak jak wczesniej pisalam aby miec ja tylko dla siebie no i dla komfortu psychicznego bo ja straszny tchorz i panikara.

Ja sie tam depiluje, wiec nie powinno mnie nic zaskoczyc, ale fakt info o tym moze sie przydac!

Maciuś
niezawsze jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-17, 18:31   #2287
eleonoremio
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez farminka Pokaż wiadomość
O taki jest Wg Maćka 3 miesiąc,a naprawdę 25 tygodni i 2 dni
No skromniutki jak na 7 ale ja tez taki miałam w poprzednio
Cytat:
Napisane przez niezawsze Pokaż wiadomość
No to Bastek bedzie mialk braciszka Niektorzy faceci maja talent do robienia dziewczynek, niektorzy chlopcow widac
Cytat:
Napisane przez aniaa22 Pokaż wiadomość
ooo to szkoda ze sie nie udala niespodzianka no ale jak to nie na 100% to moze jeszcze bedzie super ze wszystko ok
Cytat:
Napisane przez hd2005 Pokaż wiadomość
dobrze, że OK
najważniejsze że zdrowe wiem Marcin jak tylko do domu wrócilismy czytał imiona i dla synka Tomek, Przemek wstepnie a dla dziewczynki jak by co to Ola, Sylwia, Sabina, Marysia nie pamiętam dalej heh
Wg. Bastus też był a usg bo nie miał gdzie zostac to pojechał z nami do ginka i tak z przejęciem na wszystko patrzył i póxniej na brzuch mi jak na razie jest na etapie całowania bzuszka i dmuchania tak że takie niby baki wychodzą
Ale tak to mówi mi że dzidzia nie i cały czas sie do mnie tuli i całuje.

Cytat:
Mam dzisiaj faze na jedzenie, paszczeka mi sie nie zamyka ciagle cos jem :/
Kurcze mam to samo mam nadzieje że mi przejdzie dzisiaj pierwszy dzień na wolnym najgorsze że to M nakreca fazy na jedzenie bo mu tez cały czas cos sie chce słodkiego na dodatek

bassienkaw Kurcze masakra ta nasza Polska i systemy prorodzinne, firmy nastawione tylko na zyski nie przejmujacy się ludźmi , brak słów , narób im koło dupy ile się da!
a ty jak cie przyjmowali to wiedziałas że jesteś w ciąży żeby kurde się do tego nie przyczepili .. ale nie znam się .

Cytat:
Napisane przez Lilka___ Pokaż wiadomość
Co do obecności mężczyzny przy porodzie to mój nie będzie i ja nawet nie chcę żeby był po co ma patrzeć jak się męczę. A poza tym pewnie by tam padł bo wrażliwy na takie widoki jest i musieli by się nim zająć zamiast mną.

A my zaczynamy dzisiaj 19 tydzień i mój M dzisiaj pierwszy raz poczuł dzidzię przykładając rękę bo wcześniej tylko ja czułam ruchy.
Ja nie wyobrażam juz sobie porodu bez M on też od początku już tamtej ciąży chciał.

Fajnie że juz twój tż czuje mój jeszcze nie, zreszta ja też ledwo co mam jakiegoś małego leniuszka

Cytat:

a tak btw. to mam pytanie...czy Wy też przed połówkowym bardzo bałyście się o swoje dzieciątka? zanim dowiedziałam się, że jestem to bardzo balowałam, poza tym ostatnie badanie usg miałam w 10tygodniu i to jeszcze zrobione 'na odwal się' ...dlatego też zmieniam ginekologa (bo z tamtym miałam cyrki-krzyczał po mnie że przyszłam po skierowanie na badania i wogole) i okropnie martwię się o maluszka, bo w sumie nic nie wiem. Ostatnim razem usłyszałam tylko 'ciąża prawidłowa' i nic poza tym, trwało to może 2-3 minuty.
Witaj kochana:roz a:
Tez tak sie zamartwiałam nie dygaj dobrze na pewno jest wszytsko ja juz mądra bo wczoraj miałam usg połówkowe tez ostatnie mia łam w 11 . Miałam różne wkręty bo ruchów za często nie czułam i w ogóle póxno poczułam jak na 2 ciąze.
Sebastian 2007
Sara 2010
Sylwia 2017

Kruszynka[*]29.11.20127 tyg.
Maleństwo[*]18.12.201310tyg.
eleonoremio jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-03-17, 18:31   #2288
idealnecialo
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Alguien Pokaż wiadomość
Skurcze pewnie byly powiazane z ta nerka, doslownie wszystko mnie z przodu i tylu bolalo. Kroplowke tez dostalam, ale na zatrzymanie skurczow to zastrzyk.
Dobrze ze juz w porzadku.. ehh
Stary 2010-03-17, 18:33   #2289
Carmena_
Raczkowanie

Cytat:
dobra lece do lekarza.
carmena witamy. ja sie boje przed kazda wizyta, dopiero odkad czuje kopniaki jestem jakas spokojniejsza wiec nie martw sie nie jestes sama
ufff...to dobrze bo myślałam że nienormalna jestem ja będę miała teraz wizytę u nowego ginekologa w piątek i mam nadzieję, że zrobi mi usg bo to w końcu będzie 7tygodni bez kontroli dziecka

Cytat:
Napisane przez Abeta Pokaż wiadomość
Dziewczyny mam pytanko, jeśli chodzicie prywatnie do lekarza to mimo że on wypisze skierowanie to trzeba płacic za badanie????
niestety trzeba

maleństwo
Carmena_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-17, 18:34   #2290
Abeta
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez karolcia228 Pokaż wiadomość
Ja gole sie co 2 tyg, a przed porodem to mnie TZ ogoli, juz nie raz to robil A polozne u mnie sa podobno mile wiec...dam rade

Zjadlam sobie kolacje i sie najdlam, kanepczki z buleczki cebulowe z serkiem zoltym szyneczka i warzywkami

Abeta- ja chodze prywatnie, dostaje skierowanie ale place za badania
mi pierwsze badania zrobili za free na takie skierowanie, a teraz już nie chcą więc trzeba płacić a czy to drogo wychodzi bo nie mam pojęcia
Stary 2010-03-17, 18:36   #2291
idealnecialo
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez karolcia228 Pokaż wiadomość
Ja na krótki rekaw, mi jest ciagle goraco
http://www.allegro.pl/item957046278_...lna_wybor.html
A kolorek? :P
tez mi sie te podobaja, ale od kolorow miesza sie w oczach, nie wiem sama co mi sie najbardziej pdooba
No a ja zmarzluch.. Ale mysle tez o krotkim rekawku, potem szlafroczek cienki jakis zalatwie.. i bedzie pasowalo

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-03-17, 18:40   #2292
Carmena_
Raczkowanie

Cytat:
witam masz termin 1dzień po mnie
jak miło bo większość o miesiąc przed nami

Cytat:
Kazda z nas mysle, ze miala glupie mysli to nie uniknione.
Ja w sumie oprocz kilku sasiadek tez nie mam z kim pogadac a tu moge non stop pisac, kazdy przeczyta, wypowie swoje zdanie itp od tego jest to forum, a w ogole jaka Ty mlodziutka!!!!!!!!!
no młodziutka nie planowałam w tym wieku no ale wyszło jak wyszło

Cytat:
Napisane przez eleonoremio Pokaż wiadomość
Witaj kochana:roz a:
Tez tak sie zamartwiałam nie dygaj dobrze na pewno jest wszytsko ja juz mądra bo wczoraj miałam usg połówkowe tez ostatnie mia łam w 11 . Miałam różne wkręty bo ruchów za często nie czułam i w ogóle póxno poczułam jak na 2 ciąze.
to widzę nie tylko ja mam taki odstęp czasu w braku usg. troszkę mnie uspokoiłaś a co do ruchów to czasem takie 'pogiliwanie' mam...ale wiem właśnie z Waszego wątku, że za wcześnie jeszcze by coś czuć mocniejszego

maleństwo

Edytowane przez Carmena_
Czas edycji: 2010-03-17 o 18:42
Stary 2010-03-17, 18:44   #2293
hd2005
Zakorzenienie

Cytat:
jak miło bo większość o miesiąc przed nami

no młodziutka nie planowałam w tym wieku no ale wyszło jak wyszło

to widzę nie tylko ja mam taki odstęp czasu w braku usg. troszkę mnie uspokoiłaś a co do ruchów to czasem takie 'pogiliwanie' mam...ale wiem właśnie z Waszego wątku, że za wcześnie jeszcze by coś czuć mocniejszego
widać, że nas podczytywałaś

hd2005 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-17, 18:45   #2294
Abeta
Raczkowanie

carmena jaki masz brzuszek bo mój wydaje mi się dość duży jak na 16 tydz.??
Stary 2010-03-17, 18:50   #2295
Carmena_
Raczkowanie

Cytat:
widać, że nas podczytywałaś
a no dosyć już wiem od Was i o Was nie raz chciałam się wtrącić w rozmowę, ale nie byłam pewna czy założyć konto

Cytat:
carmena jaki masz brzuszek bo mój wydaje mi się dość duży jak na 16 tydz.??
no właśnie mój też, ale jak wpisałam w google hasło 'mój brzuszek 16 tydzień' to były zdjęcia dziewczyn co miały podobne...mogę wkleić zdjęcie jeśli chcesz to porównasz

maleństwo
Stary 2010-03-17, 18:51   #2296
Abeta
Raczkowanie

Cytat:
a no dosyć już wiem od Was i o Was nie raz chciałam się wtrącić w rozmowę, ale nie byłam pewna czy założyć konto

no właśnie mój też, ale jak wpisałam w google hasło 'mój brzuszek 16 tydzień' to były zdjęcia dziewczyn co miały podobne...mogę wkleić zdjęcie jeśli chcesz to porównasz
bardzo prosze
Stary 2010-03-17, 18:52   #2297
vette
Zadomowienie

Cytat:
Mam na imię Roksana, jestem 20latką z Chorzowa. W brzuszku noszę 16tygodniowe maleństwo, termin mam na 27 sierpnia, więc jeszcze się zaliczam do Waszego wątku Póki co niezamężna i mieszkająca z rodzicami do czasu aż z Tż-tem nie znajdziemy mieszkania.
Hej! dzieli nas 3 dni

abeta a Ty kiedy brzusio wstawisz?
vette jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-17, 18:54   #2298
Abeta
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez vette Pokaż wiadomość
Hej! dzieli nas 3 dni

abeta a Ty kiedy brzusio wstawisz?
objecuje wstawić ale dopiero w weekend wracam do domu a tu nie mam czym zrobić
Stary 2010-03-17, 19:10   #2299
Misiulka1
Zadomowienie

GG do Misiulka1

Carmena Witaj Znam jedną Roksanę mieszka w Czeladzi.
bassienkaw co za wieśniaki i jacy perfidni, że też kadrowa nic ci nie powiedziała, jak z nią niedawno rozmawiałaś a przecież musiała już coś wiedzieć, podłość ludzka nie zna granic!!! Basiu nie daruj im tego niech nie myślą, że są bezkarni. Trzymam
Abeta wydaje mi się, że prywatnie nie mogą dawać ci skierowania mnie tylko gin wypisuje na kartce jakie badania mam zrobić i i takie robię i płacę za nie. No ale cóż zrobić mam znajomego lekarza, który jest moim lekarzem domowym i mogłabym iśc do niego, żeby mi te badania przepisał na skieowanie ale mi się nie chce. A morfologia i mocz to koszt ok. 20zł, ja robię co dwa miesiące więc nie jest to jakiś wileki wydatek nie wiem jak teraz będzie bo dojdzie glukoza.

29tc - 1230g
33tc - 1919g
37tc - 2538g
40t3d - 3440g, 54cm

http://www.suwaczki.com/tickers/xnw4pc0z1lc1asm8.png
Misiulka1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-17, 19:11   #2300
idealnecialo
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez agravka Pokaż wiadomość
witajcie!
ja po usg zadowolona, bo z dzidzia wszystko ok wazy juz 509g, ale liczylam po ciuchu na jakies fajne zdjecia czy film. a dziecko chyba spalo, bo jak zaslonilo twarz lokciami, to nic nie dzialalo... lekarz pukal w brzuch, nawet tak ze czasem sie balam, ale dziecko uparte lekarz powiedzial ze zdjecia zrobi nam po porodzie chyba kazal tz kupic dobry aparat
poza tym ide wlasnie na strzyzenie kotka wkleje Wam zdjecie PO
milego dnia!
To fajny juz duzy dzidzius
Stary 2010-03-17, 19:12   #2301
Lilka___
Rozeznanie

GG do Lilka___

sutki mnie dzisiaj bolą i swędzą
Lilka___ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-17, 19:15   #2302
Carmena_
Raczkowanie

Cytat:
bardzo prosze
zdjęcie niewyraźne bo na szybko telefonem i bluzka też za bardzo okrągłości brzuszka nie pokazuje (ubrałam pierwszą lepszą, bo miałam akurat zwykły szeroki t-shirt)

zaraz pewnie usłyszę "jaki maluuutkii' ale jak dla mnie jest wielki

maleństwo
Stary 2010-03-17, 19:19   #2303
idealnecialo
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez muminek88 Pokaż wiadomość
moze masz za bardzo wykrojony??
no wlasnie nie.. Takie targowe- oprocz tego ze nie maja 70C.. to zawsze sa za plytkie, albo odstaja na bardotki albo sa wlasnie plytkie..
No a ja z esotiqa mam dosc pelny, nie ze BARDZO pelny bo takich usztywnianych to chyba nie ma.. albo ja nie trafilam..
Ale sie zastanawiam czy jednak nie ruszyc na targ... Teraz i tak musze miec 75 pod.. ciekawe czy mieseczka D bedzie zbyt duza.. czuje ze tak:/
Stary 2010-03-17, 19:21   #2304
Abeta
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Misiulka1 Pokaż wiadomość
Carmena Witaj Znam jedną Roksanę mieszka w Czeladzi.
bassienkaw co za wieśniaki i jacy perfidni, że też kadrowa nic ci nie powiedziała, jak z nią niedawno rozmawiałaś a przecież musiała już coś wiedzieć, podłość ludzka nie zna granic!!! Basiu nie daruj im tego niech nie myślą, że są bezkarni. Trzymam
Abeta wydaje mi się, że prywatnie nie mogą dawać ci skierowania mnie tylko gin wypisuje na kartce jakie badania mam zrobić i i takie robię i płacę za nie. No ale cóż zrobić mam znajomego lekarza, który jest moim lekarzem domowym i mogłabym iśc do niego, żeby mi te badania przepisał na skieowanie ale mi się nie chce. A morfologia i mocz to koszt ok. 20zł, ja robię co dwa miesiące więc nie jest to jakiś wileki wydatek nie wiem jak teraz będzie bo dojdzie glukoza.
ale mój gin daje mi też na inne badania np. kiłe i rzeżączkę i grupe krwi mam nadzieje ze to w podobnej cenie bedzie bo 20zł to przyzwoicie
Stary 2010-03-17, 19:23   #2305
mlmFM
Rozeznanie

GG do mlmFM Send a message via Skype™ to mlmFM

Cytat:
zdjęcie niewyraźne bo na szybko telefonem i bluzka też za bardzo okrągłości brzuszka nie pokazuje (ubrałam pierwszą lepszą, bo miałam akurat zwykły szeroki t-shirt)

ale naprawdę jest malutki
mlmFM jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-17, 19:23   #2306
idealnecialo
Zadomowienie

Cytat:
Dziewczyny,
czy jest sens zmuszać tych naszych facetów... ? Niektórzy nie są w stanie znieść tego widoku. Uważam, że to powinna być wspólna decyzja.
No wlasnie, wspolna..
A byl i widzal jak bylo mi ciezko.. gdyby nie on to nie wiem co by sie ze mna psychicznie stalo.. Czy wlasnie tym bardziej nie powinien byc ze mna by dbac o to co sie dzieje w okolo..Choc wtedy nawet lekarka przy nim nie miala oporow powiedziec ze "skoro spobie zrobilas dziecko to teraz cierp"..
A co by bylo bez meza?
Stary 2010-03-17, 19:24   #2307
Abeta
Raczkowanie

Cytat:

śliczny mam bardzo podobny ale też wydaje mi się duży, może nawet mam troszke większy ale trudno stwierdić: oklaski:ŚLICZNY
Stary 2010-03-17, 19:29   #2308
aniaa22
Zakorzenienie

Cytat:

sliczny malutki hihi

Cytat:
śliczny mam bardzo podobny ale też wydaje mi się duży, może nawet mam troszke większy ale trudno stwierdić: oklaski:ŚLICZNY
bo chyba kazdy juz choc troche widoczny swojej "wlascicielce" bedzie sie wydawal duzy
aniaa22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-17, 19:30   #2309
Carmena_
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez mlmFM Pokaż wiadomość
ale naprawdę jest malutki
no w porównaniu do Waszych to na pewno

a właśnie był tu też temat do tego czy Wasi Tż-ci będą przy porodzie. Ja jak na razie chcę żeby był, on jest średnio przekonany, ale jeszcze jest dużo czasu by podjąc decyzję. Decyzja w sumie należy do mnie, ale co będzie to będzie.

maleństwo
Stary 2010-03-17, 19:33   #2310
belunia1985
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez idealnecialo Pokaż wiadomość
No wlasnie, wspolna..
A byl i widzal jak bylo mi ciezko.. gdyby nie on to nie wiem co by sie ze mna psychicznie stalo.. Czy wlasnie tym bardziej nie powinien byc ze mna by dbac o to co sie dzieje w okolo..Choc wtedy nawet lekarka przy nim nie miala oporow powiedziec ze "skoro spobie zrobilas dziecko to teraz cierp"..
A co by bylo bez meza?
ja nie wiem ale jak uslysze taki tekst to chyba kogos kto to powie - zwyzywam. ale zdaje sobie sprawe ze wtedy kobieta jest bezbronna i mysli o czyms zupelnie innym, dlatego piguły i lekarze nie boja sie po rodzacych "jechac". i wlasnie po to aby interweniowac przy porodzie powinien byc mąż... a zdrugiej strony jakie to przykre, ze kobiety czesto musza znosic na porodowce tego typu ponizenie...takie teksty...
belunia1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości