|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1441 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Wiosenne maluchy opuszczają brzuchy - MARZEC-KWIECIEŃ 2010r.
Cytat:
NO BRAK SŁÓW NORMALNIE!!!! Jedno mądrzejsze od drugiego! I weź tu komuś zaufaj! Z miejsca bym chyba lekarza zmieniła Jakiś kosmos totalny! Przypomniało mi się że było coś niedawno w TV w tym temacie. Matka wybrała lek w aptece dla kilku letniej córki. Po jakimś czasie dziecko zaczęło się źle czuć i się okazało że farmaceutka zły lek wydała! Że dała coś na rozrzedzenie krwi, a małą miała właśnie z krzepliwością problem i o mało nie umarła!
|
|
|
|
|
#1442 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1443 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Po sterylce tez może przybrać na wadze dlatego trzeba to kontrolować. Niestety ropomacicze wykańcza masę zwierzaków a wystarczy wyciachać. Co do listw mlecznych to wet musi zbadać czy nic tam nie ma, niektóre psy tak mają i taka ich uroda i zasadniczo dokąd nie ma tam żadnych zmian (guzów,zgrubień itd) to nic się z tym nie robi. Z tego co wiem to jest na stawy lek Hondrocan ale ja nie miałam do czynienia więc się nie wypowiadam, jeśli wet zaleci z jakichś powodów to powinien wiedzieć co robi. Na własną rękę nie polecam "używać". Cytat:
Więc raczej sobie podaruje te wpisy, no chyba że będę jeszcze przy okazji w przychodni. Cytat:
Nie wiem jak u Was wygląda kwestia wyprowadzania psa, może należy wymienić ogrodzenie (ja ze względu na psa który kiedyś mieszkał u mnie w ogrodzie postawiłam 45m ogrodzenia nowego ) lub je podwyższyć ,nie koniecznie linką bo mi sie wydaje ze to niebezpieczne. Nie wiem zresztą jak Wasz teren wygląda wiec od tej strony ciężko coś powiedzieć. Ale skoro pies wieje to nie powinien być spuszczany ze smyczy. Można mu wybudować jakiś wybieg. Można pieska zaprowadzić na szkolenie bo skoro zwiewa to raczej nie macie u niego za dużo autorytetu ( ja prowadzę swojego psa spojrzeniem ).No i pierwszą podstawową rzeczą przy psie który ucieka jest KASTRACJA! Pies wyciachany ma o wiele mniejszą chęć do ucieczki bo główny cel wypraw mu odpada. O czipie czy adresówce już nie wspomnę. A poza tym pamiętaj że za którymś razem pies może nie wrócić, samochody, źli ludzie lub pracownicy schroniska dla zwierząt w końcu się nim zainteresują. A jeśli Wasz pies wpadnie pod auto i je uszkodzi to nie kierowca będzie miał kłopoty tylko Wy sprawę w sądzie o odszkodowanie! Nie chcę Cie straszyć ale radzę się zastanowić. Proponuję kastracje, przepatrzenie ogrodzenia czy nie da się go jakoś udoskonalić, ew jakieś choćby krótkie szkolenie (treser Ci może do domu przyjechać) lub konsultacje z behawiorystą. Bo na prawdę szkoda, żeby pies skończył tragicznie a Wy mieli kłopoty.
|
|
|
#1444 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
co do mleka to ja znalazlam cos takiegomoze sie przyda http://a01.cdn.a.pl/Zdjecie-109572/N...-400g-Full.jpg
|
|
#1445 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
. A odpoczniesz troszkę dziec chce cycka bo ma odruch mocny ssania który musi zaspokajac a smoczek to nic złego .Praktycznie kazde modyfikowane mleko to na 30ml wody jedna miarka mleka .Nan na 100% bo mój pił active .
*Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym.Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny Edytowane przez ania p Czas edycji: 2010-03-17 o 22:17 |
|
|
|
|
#1446 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ale o zmianei ogrodzenia nei ma mowy zbyt duzy teren a jak sie podwyzszy to nic nei bedzie widac ogrodzenie ma juz 1,70 a on i tak wskakuje na plot i je omija od cieplej wiosny do poznej jesieni puki jest cieplo siedzi w kojcu ten ma 2,5m wysokosci to nie ucieka bo jest cay ze siatki ale on zwiewa tylko wtedy jak meza nie ma w domu bo do neigo czuje jakis respekt a ja go rozpuscilam i teraz mam za swoje kurcze mowisz kastracja a jesli to nic nie da ?? on nie ucieka do suk tylko ucieka i dwa domy dalej sie zatrzymuje i stoi patrzy czy ktos po niego idzie tak jakby z nas drwil niedobry ![]() ![]() a i on ucieka tylko zima latem caly dzien biega po ogrodzie no chyba ze goscie do nas jacys przyjezdzaja to wyedy w tym kojcu ale musimy zrobic jakies zadaszenie tam chyba bo ma bude taka duza to jak pada to nie chce do niej wejsc bedzie stal na deszczu ale nie wejdzie do srodka i wtedy jak zaczyna padac to wedruje do domu a i jeszcze jedno dosc czesto wyje staje przy plocie i wyje co moze byc przyczyna ?? doprowadza mnie to do szalu czasami
|
|
#1447 |
|
Zakorzenienie
|
nastepnym razem poszlabym do tej pani do apteki i jej powiedziala ze taka sytuacja mogla zajsc niech zwraca uwage bo komus przez przypadek mogloby sie cos stac.
my dopiero sie uporalismy ze wszystkim, ja prasowalam mąż składal ukladal wynosil pufy z pokoju i tym sposobem juz w 100% mamy wszystko gotowe na przyjecie maleństwa
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#1448 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() I o torbę mnie dalej męczy że nie spakowana. No i co? Spakuję i gdzie ją dam? Do kibla wyniosę, czy na klatkę schodową? Bo w pokoju niestety się nie zmieści ehhhhh
|
|
|
|
|
#1449 |
|
Zakorzenienie
|
powiedz ze sie spakujesz jak on wyniesie fotel;D
---------- Dopisano o 23:09 ---------- Poprzedni post napisano o 23:02 ---------- dziewczyny nie ma teraz sensu ubierac poscieli w lozeczku nie?
|
|
#1450 |
|
Zakorzenienie
|
Darusia ja mam już posciel ubrana i schowana do szafy jak przyjdziemy z niunia do domu to się ja wyciągnie tylko z szafy i nie trzeba będzie oblekac
A u mnie przychodzi wieczór i przychodzą skurcze w dodatku zgaga daje mi się we znaki mam dość już wszystkiego
|
#1451 |
|
Zakorzenienie
|
Madzia, dzieki za wstawienie fotek mojej krolewny.
tylkooliwka, moja Gabi przy wypisie miala 11 bilirubiny i ja wypisali mowiac ze od 13 sie martwia. to ja juz nie wiem jak to jest...mam sie zaczac martwic.....? a z tymi czopkami to faktycznie jazda szok!dieki za mile slowa o Gabulcu ona tak ladnie wyglada bo mi wody nie odeszly i pozno przebili pecherz przy porodzie wiec sie nie wymeczyla tam w srodku bo sobie wciaz plywala.Megi,nie dam zjesc Gabi-ja jestem pierwsza w kolejce jaki sprzedawca na allegro ma takie ciuszki ze jak zamowie dany rozmiar to faktycznie taki bedzie a nie 58 wygladajace jak 62 czy 62 jak 56??? u mnie tez smoczek bywa w uzyciu,ale musze powiedziec ze mialam / mamwielkie wyrzuty sumienia podajac go.... do tego dopajanie woda lub glukoza.... chcialam uniknac butli i smoka a tu masz.....
|
#1452 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 23:43 ---------- Poprzedni post napisano o 23:42 ---------- drcronik ja nadal mam tak jak na poczatku ciazy klade sie ze zgaga i zasypiam z nia po czym sie budze tez z nia i tak funkcjonujemy, jak kiedys nie bede jej miala to chyba polece do lekarza bo stwierdze ze jestem chora ---------- Dopisano o 00:01 ---------- Poprzedni post napisano Wczoraj o 23:43 ---------- pytam tez w sensie co klasc do lozeczka? materac w przescieradelku i co na to?
|
|
|
#1453 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ja mam pościel już założoną na kołderkę. nie wiem jeszcze czy młody będzie kładziony pod kołderką czy pod kocem, ale jak są już poszwy założone to potem już nie ma tyle zachodu. A i tak gdzieś musisz kołdrę składować... więc czemu nie od razu w poszewce? ![]() ---------- Dopisano o 00:27 ---------- Poprzedni post napisano o 00:22 ---------- Cytat:
I to nie ma nic wspólnego z tym że płaszczyk był fe czy coś, bo mi osobiście naprawdę się podobał . Przylgnęło i tyle Nic nie poradzisz ![]() Co do chrupania, to słyszałam że maluszki lubieją być podgryzane, wyciumane, wykiziane itd ;d więc nie ma co ciotkom wizażowym bronić no! ![]() A z tymi smoczkami i butlami się nie przejmuj Przecież to że używasz smoka i butelki zupełnie nic nie znaczy, a już na pewno nie to, że jesteś złą matką! Chciałaś tego uniknąć... nie udało się... trudno. W życiu nie zawsze wszystko da się przewidzieć Nie ma powodów żebyś miała wyrzuty sumienia! A teraz sio spać! Wyśpij się dziś za mnie na brzuszku... mi tak strasznie tego brakuje.... buuu
|
||
|
|
|
#1454 |
|
Zakorzenienie
|
ja bede mlodego przykrywala kocykiem takim cieplusim wiec na materacyk z przescieradelkiem przykladowo mlodego w rozku i na to kocyk tak?
ja mam jeszcze wklady do poscieli nie odpakowane odkad kupilismy i wygodniej mi trzymac je w lozku a posciel w szafce z kocykami i takimi rzeczami, dlatego pytam wlasnie ![]() ---------- Dopisano o 00:29 ---------- Poprzedni post napisano o 00:27 ---------- izymi mnie takze snu na brzuszku brakuje bo zawsze na lewym boku usypialam tak pol na boku pol na brzuszku
|
|
#1455 |
|
Zakorzenienie
|
Zuzia - jaka ona już duża. W tej sukieneczce to prawdziwa panna
Igor - ah te jego oczy Gabi - jakie ona ma piękne usta Tylkooliwka - faktycznie co jedno to lepsze od grugiego. Na wszystko trzeba uważać. A to jest niemożliwe bo my się na wszystkim nie znamy i musimy zaufać lekarzom. MASAKRA A mój nowy syn jest po prostu śmieszmy. Straszny głodomor, je wszystko a najlepiej jak sam to wygrzebie ze śmietnika. A Igor traktuje go z wyższością i ignoruje. Pies natomiast jest bardzo zazdrosny o niego. O dziecko się bydzi więc lecę nakarmić. Dobranoc
|
#1456 | |
|
Wtajemniczenie
|
P.S. Mrówcia - Gabi ma usta jak angelina jolie (czy jak się to pisze)
. Ale będzie przechlapane jak zacznie dorastać Kusić będzie nieźle na te usta Hihihi ![]() ---------- Dopisano o 00:32 ---------- Poprzedni post napisano o 00:30 ---------- Cytat:
Myślę że bez rożka ... . Zależy jaka temp. będzie. Ale ogólnie pamiętaj że dziecko lepiej troszkę wyziębić niż nie daj boże przegrzać! Więć ja bym kładła bez rożka, pod samym kocykiem, bo tak to takie wydaje mi się będzie strasznie zabunkrowane, wyściskane i dogrzewane bez potrzeby .... . Tak mi się wydaje. Albo rożek i cieniutki kocyk jakiś tylko do okrycia. Nom... psanie na brzuszku... to było TOOOOO.... <marzenia> |
|
|
|
|
#1457 |
|
Zakorzenienie
|
wszystkie dzieciaczki sliczne, kazdy ma cos w sobie i kazdy cos innego
![]() ---------- Dopisano o 00:34 ---------- Poprzedni post napisano o 00:32 ---------- tez racja zwlaszcza ze u nas w domu cieplusio wiec masz pewnie racje, ale to nie wiem czemu sie nie uzya na poczaky posielki a kocyka tak? przeciez i tym i tym moze buziunie zakryc nie?
|
|
#1458 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Hihi, tak właśnie miałam zapytać czy pora karmienia że Pop na forum .Ale teraz masz wesoło w domku! Tyle nowości. Ciekawe czy Igor i Vasco się zaprzyjaźnią . W sumie starszy synek nie ma się co dziwić że traktuje nowego brata z wyższością, w końcu to on tyle czasu był w tym domu Panem i władcą . Dobrze że o Oliwkę nie jest jeszcze zazdrosny .......... JEST?. A piesi szczęśliwy ogólnie? )??---------- Dopisano o 00:39 ---------- Poprzedni post napisano o 00:36 ---------- Cytat:
![]() P.S. I w ogóle zrobiłaś mi banie z tym że wszystko już macie przygotowane i posprzątałam w pokoju. Fotel i kosz wyrzuciłam na łóżko i zrobiłam wszytsko co chciałam zrobić od kilku dni . Teraz jest w miarę porządek, a ciuszki już w szafkach... . Teraz jak są wyskładane to jeszcze mniej się tego wydaje....
|
||
|
|
|
#1459 |
|
Zakorzenienie
|
hahahahahaha
no moj tz biedny nieprzytomny wstaje dzisiaj o 01;20 bo na 3 do pracy idzie o 11 sie polozyl bo mi pomagal, ale z drugiej strony kto mial to zrobic jak nie on? ![]() a czas najwyzszy. ---------- Dopisano o 00:45 ---------- Poprzedni post napisano o 00:43 ---------- tez nie do konca wiem co z ta poscielka
|
|
#1460 |
|
Wtajemniczenie
|
A tutaj wszystko co mam dla młodego (znaczy no z rzeczy tekstylnych i nie licząc pościeli) ... jakoś malutko się tego wydaje
.Dziwne... jak było pogniecione i poupychane w reklamówki to wydawało się znacznie... ZNACZNIE więcej ...Właśnie odkryłam że nie mam pajaców na najmniejsze rozmiary LOL Edytowane przez Izumi Czas edycji: 2010-03-18 o 00:50 |
|
|
|
#1461 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Małemu ma być po prostu cieplutko i przyjemnie Biedny ten Twój mąż . Mój to pewnie za jakieś 3-4h wróci z pracy
|
|
|
|
|
#1462 |
|
Zakorzenienie
|
ja poukladalam rozmiarkami w sumie to tz, ale zrobil tak jak go poprosilam.Najwyzej 56 body na body pajace na pajace itd
i tak samo na 62 i 68 ![]() izumi czy ja wiem czy malo? wcale nie tak malo! ---------- Dopisano o 00:54 ---------- Poprzedni post napisano o 00:52 ---------- az zrobilam takie zdjecie szafeczek jak ty i wkleje zaraz
|
|
#1463 |
|
Zakorzenienie
|
nasz skladzik
|
|
#1464 |
|
Wtajemniczenie
|
Nieźle!
![]() Ja układałam rodzajami i rozmiarami. Tzn. np. body są poukładane tak, że od góry małe rozmiary, a na dole największe. ... Ale to też w praniu wyjdzie jak będzie wygodnie ... Twój sposób faktycznie lepszy się wydaje ![]() No nic.., to ja lecę luli, coby się mąż nie złościł, ze jeszcze nie śpię jak wróci ![]() Dobrej Nocy!
|
|
|
|
#1465 |
|
Zakorzenienie
|
wzajemnie ja tez uciekam
|
|
#1466 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
a ja od rana walczę z nasza służba zdrowia no normalnie paranoja probowalam zarejstrowac mamę do lekarza bo ona w pracy a wczoraj miała goraczke 39.4 i dzwonie od 7 rano minutę po 8 odbiera Pani w rejstracji ja mówię ze chciałam mamę zarejstrowac a ona ze nie ma już miejsc wiec grzecznie pytam dlaczego nie odbierają telefonu ja dzwonilam 83 razy a ona ze rejstracja telefoniczna jest od 8 rano a ludzie w kolejce stają już przed ośrodkiem od 6 rano no dosłownie paranoja jakaś to zapytalam się czy oni są normalni dosłownie brak słów
|
#1467 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry brzuchatki
Czyżbym była dzisiaj pierwsza?? Niemożliwe ![]() Izumi zdjęcia bym pokazała, ale .... siem wstydzem No ale może jakieś wstawie później ![]() Madziwnia napisz proszę raz jeszcze co to za cudowny tusz do rzęs odkryłaś bo akurat mi się skończył i muszę coś zakupić ![]() Dziewczyny a gdzie można kupić wiesiołka?? Apteka wchodzi w grę?? Gabi faktycznie usta ma jak Angelina Ale będzie facetów uwodzić O drcronik jednak pierwsza Niestety tak działa nasza służba zdrowia ... to jest więcej niż żenujące ... Ja ostatnio dzwoniłam o 8 rano żeby Hanie umówić bo chora była a pani że już miejsc nie ma ... i że jedyne co mogę zrobić to przyjść i prosić lekarza by Ją przyjął ... M A S A K R A
Edytowane przez Gmyrelka Czas edycji: 2010-03-18 o 08:17 |
|
|
|
#1468 |
|
Zakorzenienie
|
Ja wycinam wszystko, bo sama nie cierpię metek. Moja skra ich nie toleruje więc dziecku też usuwam wszystko. Taki mały świrek
|
#1469 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
, tak mnie okaszleli. Może zostaw kartę ciąży w okienku to Ci zaocznie podbije. Jak nie masz żadnych chorób przewlekłych na które się leczyłaś, to tylko to napisze.---------- Dopisano o 08:36 ---------- Poprzedni post napisano o 08:24 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 08:45 ---------- Poprzedni post napisano o 08:36 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 08:55 ---------- Poprzedni post napisano o 08:45 ---------- Cytat:
|
|
|
#1470 |
|
Zakorzenienie
|
ja tez przescieradlem przykrylam zascielone lozeczko....hehe chociaz miejsca w szafkach troche sie zrobilo
wczoraj przyszly butelki i laktator...moge isc rodzic... milo sie zaskoczylam bo bardzo szybko paczka przyszla i wszystko w jak najlepszym porzadku a poza tym najtaniej na allegro o u niego: http://allegro.pl/show_user_auctions.php?ui d=14682552 polecam
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:14.

rozciagnelismy drut z kijkami na plocie to go zerwal jedynie co to latem nie skacze przez plot ale to dlatego ze tam roze rosna kolo plotu a na zime sa wykopywane
) lub je podwyższyć ,nie koniecznie linką bo mi sie wydaje ze to niebezpieczne. Nie wiem zresztą jak Wasz teren wygląda wiec od tej strony ciężko coś powiedzieć.
( ja prowadzę swojego psa spojrzeniem
. A odpoczniesz troszkę dziec chce cycka bo ma odruch mocny ssania który musi zaspokajac a smoczek to nic złego .

ehhhhh

Przecież to że używasz smoka i butelki zupełnie nic nie znaczy, a już na pewno nie to, że jesteś złą matką! Chciałaś tego uniknąć... nie udało się... trudno. W życiu nie zawsze wszystko da się przewidzieć
.