|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4231 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Uroki ciąży czujemy, a jesienią się rozpakujemy-MAMUSIE WRZEŚNIOWO-PAŹDZIERNIKO
Gołąbka to ja bym też zjadła, ale nie chce mi się robić...
Może chociaż teściowa na święta zrobi![]() Trochę mnie to zastanawia, bo w sumie lekarz na zwolnieniu tylko pieczątkę z nazwiskiem przybija, a datę sam wpisuje, więc czy to można sprawdzić Ostatnio miałam wypisane zwolnienie "do przodu" o jakiś tydzień, bo na wizycie miałam jeszcze aktualne poprzednie zwolnienie, więc nie wiem czy to tylko od lekarza zależy?
|
#4232 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Uroki ciąży czujemy, a jesienią się rozpakujemy-MAMUSIE WRZEŚNIOWO-PAŹDZIERNIKO
Cytat:
Ja już po rozmowach w pracy. Już kiedyś tu pisałam, że póki co uważam, że mój szef jest naprawdę w porządku i....póki co sprawdziło się ![]() Zobaczymy jak to faktycznie wyjdzie (czyli za pół roku, jak mi się skończy umowa), ale jestem dobrej myśli ![]() A reszta ludzi w firmie- no cóż: część zdziwiona, część niby już podejrzewała, ale generalnie wszystko ok ![]() Trochę mi się humor poprawił
|
|
|
|
|
#4233 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A co do 3 dni wstecz, tak mi powiedziała Pani w ZUSie. Nie wiem dokładnie z czego wynika to ograniczenie. Cytat:
Super Trzymam kciuki, by nadal był ok
Edytowane przez angelikaw Czas edycji: 2010-03-17 o 20:27 |
||
|
|
|
#4234 | ||||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
, więc trzeba im koniecznie zapobiegać. Boli dół brzucha, np. przez pół minuty i puszcza. Jak dotkniesz brzucha to jest twardy wtedy i potem , po skurczu mięknie. Lekarze mówią, że "macica się stawia"Cytat:
Cytat:
Zrobisz karierę jako cudna matka![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
Rozgość się i poopowiadaj o sobie Cytat:
A pana ginekologa i na gołą za te pieniądze to powinien grafikę ołówkiem wam zrobić
. Szymonek, Dawidek, i Oleńka http://www.suwaczki.com/tickers/n59yhdgemrlojvrp.png Edytowane przez szokoladka74 Czas edycji: 2010-03-17 o 20:40 |
||||||
|
|
|
#4235 | ||
|
BAN stały
|
Cytat:
[QUOTE=martysek;17926143] Jaga1111 - gratuluję, to wspaniała wiadomość. Dziewczyny zazwyczaj nie cieszą się zbytnio z tego, że w ich brzuszkach biją 2 serduszka. QUOTE] [ Cytat:
Slodkie zdjecie macie dzidzow i brzuszkow Ja jak narazie przerazona jestem...bede miec 3 dzieci przytym...kornelia poltora roczna...eheh;( jakos dam rade.... |
||
|
|
|
#4236 |
|
Raczkowanie
|
Hej Dziewczyny!!!!!!!
Ja dziś byłam na 4D i wszystko dobrze Wiecie dzisiaj oglądałam spodnie ciążowe i muszę powiedzieć, że były okropne i strasznie drogie. Na razie będę chodziła w getrach, chyba nie kupię sobie takich spodni. Natomiast możemy się cieszyć jeżeli chodzi o bluzki bo moda nam sprzyja widziałam przeróżne świetne tuniki, szersze bluzki, koszulki...Z witamin właśnie zaczęłam brać feminatal N i w składzie jest też kwas foliowy i jod. Wcześniej brałam tylko folik. POZDRAWIAM!!!!!
|
|
|
|
#4237 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ty sie nie przejmuj kazdy lekarz inaczej podchodzi i inaczej mowi jedni zaraz na poczatku dadza witaminy,inni pozniej Cytat:
![]() Cytat:
![]() no ja zakupilam na razie na all sportowe i jakies jeansy tez kupie,a bluzki nie,bo mam tunik troche i nadadza sie na brzusio też tylko spodnie potrzebneno ja do 12tc brałam tylko kwasik,a od 13 ten feminatal N lekarz mi powiedział,ze moge sobie wybrac jakie chce witaminki moj wybór,ale karte ciazy mi z feminatal dal to mowi,ze moge te kupic sobie i kupilam w aptece dali taki dopiero pozniej na necie wyczytalam,ze jest feminatal 800,400 i N
|
|
#4238 |
|
Raczkowanie
|
Hej.
![]() Na poczatku witam nowe mamusie. Jaga, gratuluję podwójnego szczęścia. ![]() Ja na zwolnieniu (jestem po amnio; miałam dziś iść do pracy, ale z racji zasłabnięć lekarka przedłużyła mi wolne do końca tygodnia). Szef już wie o ciąży. Nawet nieźle to przyjął. Tylko umowę mam do końca ciąży. Trudno. Dziecko naważniejsze. A propos dziecka, to wyniki z amnio za 2 tygodnie gdzieś będą, ale już wiemy, że chłopak będzie. Lekko nas zszokowało, bo nastawialiśmy się na córę, ale i z syna bardzo się cieszymy. ![]() Piszecie o ciążówkach. Ja dopiero w tę niedzielę kupiłam pierwsze spodnie ciążowe, a jestem dziś w 16t 5d. Wcześniej normalnie mieściłam się w swoje ciuchy.
|
#4239 |
|
Zadomowienie
|
Limeto, miło, że się odezwałaś
![]() Trzymam mocne kciuki
"Pieniądze szczęścia nie dają ale mogą sprawić, że w całym twoim nieszczęściu będziesz żyła niezmiernie komfortowo." Clare Boothe Luce Jeśli nie widzisz nic złego w rozmnażaniu nierodowodowych zwierząt -> Zajrzyj STOP OKRUCIEŃSTWU - klik |
|
|
|
#4240 |
|
Raczkowanie
|
WRóżko, dziękuję.
A jak tam Twoje wyniki?
|
#4241 | ||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() No ale ciągle podjadam, wszystko co mi wpadnie w ręce... pewnie będę małym słoniem ![]() Cytat:
Ja też byłam w poniedziałek i też nie miał papieru ale nagrał wszystko na Pendrive i choć jakiś ślad mi został ![]() Ja biore Feminatal 800 od poczatku grudnia a zaszlam w polowie stycznia. Cytat:
A ja teraz padam na twarz z obżarstwa... byliśmy u babci na pierogach... przestałam liczyć przy 10 żeby się nie dołować
|
||||
|
|
|
#4242 | |
|
Zadomowienie
|
No tak, to przecież tyle samo co 0,14cm
![]() Cytat:
![]() Czekamy teraz na "dobry" wynik |
|
|
|
|
#4243 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry drogim paniom
Ja już spać nie mogę, jeszcze przegrałam aukcję o wózek i to o 50 zł No nic, szukam dalej ![]() Lenko, oby ci wymioty szybko minęły, bo to paskudne jest jak nie wiem co Paula, ja jestem na lekach - jak widać pomagają w niewielkim stopniu. Martynka, dobrze, ze już przynajmniej wiesz, jaką masz dokładnie grupę krwi Mamaroksana, witaj i napisz coś o sobie Aaneczka, no i dobiłaś mnie tymi gołąbkami i teraz jestem nieszczęśliwa, bo nie mam w domu, a mam ochotę Szczęśliwa,Ycnan, Dash - super, że z maleństwami wszystko dobrze Ninaad, takiego szefa to ze świecą szukać! Bardzo ładnie się zachował, a ty spokojniejsza jesteś! Szokoladka, oby macica już się nie stawiała Limeta, czekamy z tobą na wyniki Mamy dziś gości, z maluszkiem takim słodkim przyjeżdżają to się naprzytulam Wojtusia Miłego dnia |
|
|
|
#4244 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
Do przodu: zaświadczenie lekarskie może być wystawione na okres niezdolności do pracy przypadający po dniu przeprowadzenia badania, nie później jednak niż 4 dnia po dniu badania, tylko wówczas, gdy bezpośrednio po dniu badania przypadają dni wolne od pracy albo badanie jest przeprowadzane w okresie wcześniej orzeczonej niezdolności do pracy. No i Kasiula chciałam być pierwsza Oczywiście później nadrobię, co naskrobałyście wczoraj, póki co lecę czytać- zostało mi 70stron NO I W KOŃCU SIĘ PRZESPALI |
|
|
|
|
#4245 | ||
|
Zakorzenienie
|
HELLOŁ MAMUSKI
Witam Was z moja dokladnie 12-tygodniowa dzidzia Cytat:
Cytat:
ja w poniedz jak bylam u gina to dzidzia mierzyla tez 4,6cm i to byl 11tc+4 a co do zakupow to kusicie z Nika ta allegrowiczka te spodnice w kwiaty no i najwazniejsze, ze sprawdzone |
||
|
|
|
#4246 |
|
BAN stały
|
Maggie bierz, bierz
Co prawda koło LEVISA to nie leżało, ale jak za te pieniążki idealne, przewiewne na lato jeansy ![]() A ta spódnica w kwiaty będzie moja jak wypłatkę (zasiłek) dostanę ![]() Ojjj takkk.... |
|
|
|
#4247 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zapomniałam, że mamy na wątku specjalistę od ZUS-u I mam pytanie: Miałam L4 do 8 marca włącznie. Poszłam do szpitala 8 marca właśnie i po szpitalu wystawili mi L4 od 8 marca. Czyli że jeden dzień jakby się "pokrywa". Księgowa kazała mi to zmienić, w szpitalu powiedzieli, ze zmienić nie mogą, bo muszę mieć L4 od dnia, kiedy pojawiłam się w szpitalu i że po to jest rubryka dotycząca leczenia szpitalnego, żeby te pokrywające się dni nie były problemem. Księgowa niechętnie przyjęła papierek, ale powiedziała, że mogą być problemy ze staraniem się o odszkodowanie za dni w szpitalu i z ZUS-em. Jak to jest w końcu? Może się ten dzień pokrywać czy nie?Dziewczyny, zdjęłam sandwicza z półki wysokiej i teraz mnie podbrzusze boli
|
|
|
|
|
#4248 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
- tzn w zasadzie po prostu normalny porządny, uczciwy gość, który stara się w miarę możliwości pomagać ludziom i być fair w stosunku do innych. No i mam nadzieję, że nie będzie powodów, żebym musiała zmienić o nim zdanie |
|||
|
|
|
#4249 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ja od początku II trymestru biorę Feminatal N,ale 400 czy 800 Aj dont noł Muszę to sprawdzićCytat:
Ja fazę na gołąbki miałam na początku ciąży,teraz wszystko co zawiera w sobie mięso mielone jest fuuuu. No może poza tym mielonym,które dodaję do swojego spaghetti.Swoją drogą zjadłabym takie spaghetti bolognese
|
|
#4250 |
|
Zadomowienie
|
Cześć dziewuszki. W Krakowie przywitało mnie słoneczko mam nadziej że to wiosna
Co tydzień będziemy się fotografować i potem zrobimy album. Teraz mam wizytę za 3 tygodnie i będzie to 13tc doczekać się nie mogę bo będę miała USG GENETYCZNE.
|
|
|
|
#4251 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
na moje nieszczęscieJakieś hiszpanki z bitą śmietaną, lody z bita śmietana i do tego truskawaka homogenizowana- pychota;-) Wczoraj mnie wzieło na ciasto kruche z powidłami śliwkowymi, i niestety przesłodziłam hehe, jakos tak za dużo mi się cukru wsypało ale co tam zje sie- oboje z mężem nie pogardzimy ;-) eheh zaraz lece na targ to kupie pieczarek i zrobie pieczarkową- uwielbiam taką zupkę z makaronem oczywiście- bo makaron to u mnie podstawa, nie jadam ziemniorkow.Moj chopinka natomiast to uwielbia ziemniory i mięcho, dlatego czesto mam jakby dwa obiadki, a jak dojdzie dzidzi to bede musiala robić trzy ehheJa też biore Folik już od sierpnia 2009 ![]() Ilonka- pikny brzusio )) rzeczywiście duży Ja też cem taki - a nie mam- a jestem w 15tc1d ![]() lece odezwe się potem;-)
Edytowane przez Mpik82 Czas edycji: 2010-03-18 o 09:12 |
|
|
|
|
#4252 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Też bym tak chciała
|
|
#4253 |
|
Zadomowienie
|
Kasienka wież mi że to może zdjęcie tak wyszło
ja mam 177 cm wzrostu oraz warzę teraz 72 kg. Ja należę do dużych bab Może nie jestem otyła ale do szczuplutkich też nie u mnie normą jest rozmiar 38/40 ale bardziej 40 Wszystkie kobitki u mnie w rodzinie takie są. Nigdy nie miałam manii odchudzania. Lubię sporty i chodziłam bądź długo na fitness i pewnie wrócę na niego w 4 miesiącu.
|
|
|
|
#4254 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
|
#4255 |
|
Zakorzenienie
|
Martus ja wczoraj te czopki dostałam, jestem w 9 tyg, ale jak sie wymiotuje 8 razy dziennie to juz musiała mi coś kobita dać bo bym sie wykończyła
|
#4256 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja tylko 4 razy
|
|
|
#4257 |
|
Zakorzenienie
|
oj nic nie mów, myślałam, że się wykończę, ale mama dzwoniła w nocy do ginki i kazała colę z wodą pić, trochę pomogło, a wczoraj juz te czopki dostałam i na razie ok jest
|
#4258 |
|
Przyczajenie
|
Napisane przez MisQa
Martus ja wczoraj te czopki dostałam, jestem w 9 tyg, ale jak sie wymiotuje 8 razy dziennie to juz musiała mi coś kobita dać bo bym sie wykończyła Z tymi wymiotami to bardzo Ci współczuję - ja też wymiotowałam w pierwszym trymestrze, ale miałam to szczęście że leżałam i miałam do pomocy męża i mamę więc właściwie nie musiałam wstawać z łóżka i jakoś to było. teraz jest znacznie lepiej. Dostałamod lekarza czopki na wymioty - nazywają się Torecan. Co prawda wzięłam tylko 2 razy - strasznie się po nich kręci w głowie a jak cziopek przestaje działać to dopiero wtedy mnie torsje łapały ze zdwojoną siłą. Zrezygnowałam z nich. Powiem Ci na osłodę że w 13 14 tygodniu zaczyna być już dobrze. Trzymaj się i nie daj wymiotom
|
|
|
|
#4259 |
|
Zadomowienie
|
Witam
![]() Ja dołaczam do grona mamuś po badaniu i równiez z moja dzidziawszystko oki!! Jednak miałam te przezierność mierzona choć nie byłam tego fanka., wyszła 1,5 mm, a za drógim razem 1,2. Lekarka zmierzyc nie mogła bo dzidzia se spała paluszka przy buzi trzymając Mam 4 zdięcia ale troszkę niewyraźne więc nie ma sensu wstawiać. Niunia ma 6cm długości i termin przesunoł mi się na 28 wrzesień. Tż nadal ma przeczucie na chłopaka....ja na dziewczynke. A tam.. co będzie to będzie...byle zdrowe ![]() Lekarka kazała nadal folik brać i jakies witaminki dla kobiet w ciąży, ale tylko dlatego bo apetytu nie mam. Miałam mierzone ciśnienie i było 85/55. Nic dziwnego że nic mi się nie chce i taka słaba jestem. Poza tym schudłam 2 kg, waże 44kg, pani co mnie mierzyła i wazyła wpisała 45 bo powiedziała że wstyd zeby kobieta w ciąży 44 ważyła Pomidora...nadal nikomu nic nie mówiliśmy, a niech sie sami domyślą hehe.... Domik nadal ma katarzysko straaaaaaszne. No ale ma jedną pobudka w nocu to nie jest tak źle. Dziś cos mu odbiło i zaczoł swoje husy o 5 godzinie. No ale zabawiła sie klockami i ja jeszcze poleżalam chwile
|
|
#4260 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Lenka fragment z Rozporządzenia
§ 3. 1. Zaświadczenie lekarskie wystawia się na okres od dnia, w którym przeprowadzono badanie, lub od dnia bezpośrednio następującego po dniu badania. 1a. (2) Zaświadczenie lekarskie może być wystawione na okres rozpoczynający się po dniu badania, nie później jednak niż czwartego dnia po dniu badania, jeżeli: 1) bezpośrednio po dniu badania przypadają dni wolne od pracy, 2) badanie jest przeprowadzane w okresie wcześniej orzeczonej niezdolności do pracy. 2. Zaświadczenie lekarskie może być wystawione na okres nie dłuższy niż 3 dni poprzedzające dzień, w którym przeprowadzono badanie, jeżeli jego wyniki wykazują, że ubezpieczony w tym okresie niewątpliwie był niezdolny do pracy. Cytat:
![]() ![]() ![]() Dobre ![]() ![]() ![]() Właściwie to mogłam mu to zaproponować. Cytat:
Cytat:
Już od kilku dni zastanawiałam się gdzie się podziewasz i co u Was słychać. Czyli jednak zdecydowaliście się na amniopunkcję, to bolesne badanie? długo trwało? Trzymam kciuki, żeby wszystko było dobrze. Cytat:
Fajnie Cytat:
Cytat:
Fajny brzuszek, spory jak na 10 tc.
Pozdrawiam, Ewcia Nasza córcia jest już z nami. Dagusia- 23.09.2010r. Edytowane przez Szczęśliwa Czas edycji: 2010-03-18 o 10:59 |
||||||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:43.

:slin a:
Może chociaż teściowa na święta zrobi

a pozniej to wiosna legginsy z tunikami pojda w obroty.

, więc trzeba im koniecznie zapobiegać. Boli dół brzucha, np. przez pół minuty i puszcza. Jak dotkniesz brzucha to jest twardy wtedy i potem , po skurczu mięknie. Lekarze mówią, że "macica się stawia"
Rozgość się i poopowiadaj o sobie
i na gołą 

te spodnice w kwiaty