|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4021 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie MAJOWO- CZERWCOWE 2010. cz. III :-)
Cytat:
![]() A ktg miałam tylko dlatego że miałam bolące skurczę. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4022 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
chyba cos za duzo dzis zrobiłas uważaj i duzo odpoczywaj syski mnie strasznie od rana bolą normalnie czuje jakby były znów rozpalone i gorące teraz patrze w stanik a tu mokro :| nie jest tego duzo ale jest sutki dalej bolą jakby mi niewidzialny dzidek ssał mleko :| Ja pozmywałam podłogi bo juz na nie patrzec nie mogłam a mój tato władował sie do kuchni i przekładał chlebek dla kur az mam stracha tam wejsc , ![]() ![]() ![]()
![]() |
#4023 | |||||
Zadomowienie
|
Witam nowe mamusie
![]() Cytat:
![]() ![]() Co do porodu w wodzie to ja raczej nie bede tak rodzic, jakos nie mam przekonania ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
|
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#4024 | ||
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ps. chyba już wiosna idzie, nie wydaje Wam się... ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4025 |
Konto usunięte
|
[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;17955707]...
ps. chyba już wiosna idzie, nie wydaje Wam się... ![]() jak na razie wiosnę widziałam tylko w prognozie pogody... dzisiaj rano świeciło u mnie taaakie słońce. ale strasznie zimny wiatr był. a około południa znowu padał śnieg... kurczę... a przed tymi ostatnimi opadami już przebiśniegi widziałam takie nieśmiałe i urocze. a teraz znowu trzeba poczekać aż coś wyjdzie... ![]() chyba że chodzi o wiosenne zamotanie... ale ja to mam i jesienne, i letnie... i zimowe... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4026 |
Zadomowienie
|
a teraz ja się pochwalę
![]() dziś mialam wizytę u gina, Natalka rośnie i waży około 1200g ![]() ![]() ![]() lekarz powiedział, że będzie raczej drobnym dzieckiem i mało prawdopodobne, żeby dobiła do wagi 3,5 kg no i od jutra jestem na L4 ![]() ![]() ![]() ![]() a więc od jutra odpoczywam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4027 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Dołaczam sie do dziewczyn majacych doła. U mnie jego przyczyna jest chyba strach przed zblizajacym sie porodem. Z jednej strony sie ciesze, bo juz niedlugo Milenka bedzie z nami, a z drugiej jak pomysle co bedzie ZANIM sie pojawi...brrr |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4028 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ja też tak kiedyś robiłam. tak ładnie w domku pachniało.na szczęście nikt się nie zorientował. Oł dżizas...nie wytrzymam...tak mnie boli jak na @, że chyba coś zaćpam antybólowego choć bardzo bym nie chciała...
http://www.suwaczek.pl/cache/e3e8c6b...html"></a wg tego suwaczka to mamy więcej tyg niż doktor przepowiedział...nieprawd opodobne Edytowane przez kitty241 Czas edycji: 2010-03-17 o 19:02 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4029 | ||
Zakorzenienie
|
Ale kurdę ja dziś tylko obiad zrobiłam
![]() ![]() [1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;17955707]powąchać się nie da. ![]() ja bez karteczki z listą zakupów w ogóle do sklepu nie wchodzę. ![]() ps. chyba już wiosna idzie, nie wydaje Wam się... ![]() Ja własnie z karteczką chodze a i tak się motam po tym sklepie jak nimota ![]() Hmm wiosnaaa.. ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Wycieram między innymi bobini i bambino. I te zapachy jak dla mnie odpadają. Szczegolnie bobini.. taki gryzący.. ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4030 | ||||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Grzybka zakatuj ![]() Ja jutro idę po wyniki moczu. Ciekawe jak wyjdą ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
[1=41606c31298bccbf4cae52b 7859efbfee487d7f9;1794828 7] dzięki za kciukasy dla małża. ale wiecie że macie tak do piątku ściskać? ![]() [/QUOTE] Nie ma sprawy. Mam wolne, to pościskam ![]() Cytat:
Mnie jak mój mąż zrobił wczoraj fotkę z boku jak siedzę, to myślałam, że padnę. Normalnie wieloryb ![]() Cytat:
![]() Kg zgubisz po porodzie. Ja w pierwszej ciąży przytyłam 17 kg i szybko wróciłam do wagi wcześniejszej. Cytat:
[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;17955707] ps. chyba już wiosna idzie, nie wydaje Wam się... ![]() Widziałam jak sroki gniazdko sobie wiły, ale jakoś wiosny nie czuję. Wiało u nas mocno, ale podobno od jutra ma być już cieplej ![]() Cytat:
![]() Miłego odpoczywania ![]() Pamiętacie, jak pisałam skargę na listonosza? Dzisiaj dostałam odpowiedź, z której wynika, że to ja jestem winna, bo na pewno nie było mnie w domu ![]() ![]() ![]() Dobranoc kochane ![]()
![]() |
#4031 | ||||
Zadomowienie
|
Margo
![]() ![]() Cytat:
![]() A co do tego paskudztwa to też coś mam ale już prawie kończę brać tabletki ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Dobranoc ![]()
![]() |
#4032 |
Zakorzenienie
|
Hej.
Dziękuję za wszystkie pozdrowienia, kciuki i inne miłe słowa. ![]() Ściskam tymczasem i lepszych humorków życzę, bo widzę, że coś ciążowe stany psychiczne Was tu hurtem dopadają. ![]() I witam nowe mamcie. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4033 |
Rozeznanie
|
witajcie! wiem ze jest raniutko...
mąż wyszedl do pracy, zrobilam sniadanie i pomaranczowa herbatke i patrze w okno-cos jakby jesien..? ![]() postanowilam ze jak sie nie rozpada za chwile to umyje okna, ale zobaczymy czy z planow dojdzie do czynow ![]() wogole jak czytam wasze posty mam wrazenie ze wszystkie jestescie juz daleko przede mna w sensie zaawansowania ciazy! i ze juz w maju to niewiele nas tu zostanie ![]() ---------- Dopisano o 08:21 ---------- Poprzedni post napisano o 08:19 ---------- i jeszcze mam taką glupawke.... niewiem czy to typowe czy przesadzam.... ale czy wy takze macie jakies takie mysli czasem na temat zdrowia maluszka? lekarz prowadzacy i ten ktory robi mi usg mowia ze jest wszystko w porzadku, wyniki mam swietne, ale ja i tak sie martwie czy dziecko na pewno jest zdrowe.. szczegolnie wady genetyczne mnie niepokoja, niewiem dlaczego... ... glupia baba ze mnie.... |
![]() ![]() |
![]() |
#4034 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ale staram sie odpędzać te złe myśli i ty też tak musisz!! witam mamuśki, ja już w pracy i po badaniach..po pracy odbieram wynik moczu i morfologie..a jutro wizyta u gina. już nie moge sie doczekać.mam mieć usg.trzymajcie kciuki żeby wszytko ok było z Haniutką. no i od poniedziałku biore zwolnienie i już nie wracam do pracy..jakoś nie dociera to do mnie..że najszybciej moge wrócić tu koniec roku 2010 lub początek 2011 ![]()
http://www.suwaczek.pl/cache/b735966895.png ![]() ![]() ![]() 8.08.2009 10 rocznica znajomości i nasz ślub ![]() Edytowane przez Marta1122 Czas edycji: 2010-03-18 o 07:43 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4035 |
Zakorzenienie
|
heloł
![]() Kropka - miło Cię widzieć ponownie ![]() małż właśnie wyszedł na 24-godzinny dyżur ![]() pojechałabym na jakieś zakupy, ale przelew ciągle nie dotarł... ogólnie to nuda... posprzątać bym musiała, ale nie bardzo mi się chce. |
![]() ![]() |
![]() |
#4036 |
Rozeznanie
|
dzieki Marta1122, staram się nie myslec o tym, ale czasami mnie tak nachodzi... tym bardziej ze nie mialam badania przeziernosci karkowej dziecka a nawet porzadnej fotki z usg gdzie by bylo widac kosc nosowa (maluszek sie tak ukladal)
ale wierze ze maluch zdrowiuteńki, tylko ja sie martwie na zapas! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4037 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Ja swoje 3 nfz-owskie usg będę miała w 32tc i mimo zapewnień lekarzy po każdym usg, że wszytsko jest w porządku- zawsze leże spięta podczas badania...tak to juz jest... Wróce do tematu wóżków- bo pewnie jako jedna z niewielu jeszcze go nie kupiłam..Czy widziałyscie na żywo wózki Tako????Jesli tak, jakie wrażenia? buziki i zyczę milllllego dnia!!
![]() ![]() |
![]() |
#4038 | |
Rozeznanie
|
no ładnie, miałam myc dzis okna... a tu deszcz zaczal padac
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 09:17 ---------- Poprzedni post napisano o 09:10 ---------- Cytat:
![]() jesli o wozki chodzi to ja tez nie mam, nawet jeszcze nie ogladalam za specjalnie.. łozeczka tez nei mamy jeszcze, ale jestesmy w 26 tyg wiec jest na to czas ![]() co sie tyczy łóżeczek i materacyków... słyszalam od wielu osob zeby nie kupowac tych z wkladem gryczanym, ponoiewaz w przypadku zamoczenia brzydko farbuje... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4039 |
Zakorzenienie
|
my byliśmy oglądać wczoraj x-landera xa. mamy do kupienia tylko stelaż ze spacerówką plus gadżety typu folia, moskitiera i torba. stara kolekcja się kończy, nowa niespecjalnie mi się podobała na zdjęciach w necie, ale na żywo widziałam 2 kolorki i są całkiem do przyjęcia. zastanawiamy się tylko czy kupować w sklepie stacjonarnym czy na all.
na żywo zauważyłam różnicę między xa z 2009 a tymi nowymi - koła w starej kolekcji mają okrągłe opony, a te nowe są płaskie i wydają się być szersze. małż pojeździł po sklepie chwilkę i zachwycił się - dotarł do niego fakt, że już niedługo będzie mógł chodzić na spacerki z wózkiem ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4040 | ||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Jesli wszystko dobrze to odopczywaj na zdrowie i ciesz sie kazdym dniem ![]() Ja jeszcze tydzien ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ja tak walczylam z ZTM w Warszawie jak sie kilka razy jakis kierowca burak nie zatrzymal na przystanku na zadanie.... Kropka, wracaj do zdrowia ![]() Basiak, walcz kochana z cholera grzybem ![]() Edzia, mnie od wczoraj tez cyki bola ajuz mialam spokoj kilka miesiecy ale nie cieknie za mocno ![]() Jamaica, kazdy ma chwile zwatpienia ale nie ma co sie im poddawac. Napeno dzidzoa jest zdrowa jak kon ![]() ![]() kardashi, jak brzuch dzisiaj? Bo wiesz, ja jestem w 34 tc a miewam bole jak @. Co prawda lekarza widzialam raz podczas ciazy ale wspomnialam o tym jaki i poloznej i wg nich takie bole moga wystepowac. Jesli nie ma krwawien np. zapytaj lekarza przy najblizszej wizycie ![]() Ide cos przegryzc ![]()
IF MOMMA AIN'T HAPPY AIN'T NOBODY HAPPY körö körö kirkkoon Edytowane przez araczki Czas edycji: 2010-03-18 o 08:43 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#4041 |
Zadomowienie
|
cześć moje Kochane Ciężaróweczki
![]() dawno mnie tu nie było, ale niestety nawał pracy nas troszkę przytłoczył... już powolutku wychodzimy na prostą i się obrabiamy więc będę miała więcej czasu dla Was ![]() Witam wszystkie nowe Mamusie ![]() ![]() U nas ogólnie wszystko ok, Bruno rośnie, kręci się i obija mamę w środku dalej. We wtorek mamy wizytę i ustalamy dokładną datę cc ![]() zakupy w zasadzie zakończone, idę jeszcze upolować koszulę i szlafrok bo nie mam czegoś takiego Ściskam Was mocno Słonka i będę się starała zaglądać na bieżąco
#4042 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]()
http://www.suwaczek.pl/cache/b735966895.png ![]() ![]() ![]() 8.08.2009 10 rocznica znajomości i nasz ślub ![]() Edytowane przez Marta1122 Czas edycji: 2010-03-18 o 08:46 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4043 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Nie odkształca się, nie sprężynuje, jest rzekomo antyalergiczny, można go zwinąć, nie nagrzewa się itd. Natomiast owszem - farbuje po zmoczeniu, długo schnie, produktów (nawet poduszek) z gryką nie należy prać. Gdyby został zasiurany najlepiej by było wymienić gryczany wkład. I najważniejsze, co mnie od niego odrzuciło na km - przy każdym materacu z gryką powinnyśmy domagać się atestów i certyfikatów do łapki. A to z tej przyczyny, że tani materac gryczany zwykle ma łuskę gryki byle jaką, źle oczyszczoną, może zawierać różne uczulające nasiona i trawy, a przy okazji tych domieszek także larwy owadów, z których potem, w domowym ciepełku wylęgnie nam się robactwo!!! ---------- Dopisano o 09:49 ---------- Poprzedni post napisano o 09:47 ---------- ![]() Naumiałaś się dyszeć? ![]() ![]() Edytowane przez kropka75 Czas edycji: 2010-03-18 o 08:54 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4044 | ||||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ja dzis jestem pierwszy dzien na zwolnieniu i jak narazie jest fajnie ![]() ![]() Cytat:
![]() Ja ciągle powtarzam sobie, że wiekszość dzieci rodzi się zdrowe. I staram się myśleć pozytywnie ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#4045 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
dzięki za kciuki ![]() ja tez mam nadzieje ze jakoś ten czas będzie szybciutko leciał do maja ![]() poza tym czeka nas jeszcze położenie gładzi i malowanie pokoju-tż z teściem będzie robił, więc najpierw święta, potem remont,a potem ostatnie zakupy i może faktycznie zleci ![]()
![]() |
#4046 |
Zadomowienie
|
Kropuś, zdrowiej nam szybciutko
![]() Kardashi, to są najpewniej bóle przepowiadające, pojawiają się ok 30-33 tyg i często mylone są z skurczami; wczoraj rozmawiałam o nich z położną w szpitalu... mogą pojawiać się regularnie np co 10-15 min przez całą noc a potem zanikają... zalecają brać nospę, ciepłą kąpiel albo prysznic i odpoczywać... trzymam kciuki, wszystko będzie dobrze ![]()
#4047 | |
Zakorzenienie
|
aaaaaaaaaaa
zeżarło mi posta... niedużo tego dyszenia było. porodówki też nie zwiedzaliśmy, bo dwie akurat rodziły. nie wiem, czy wczoraj poszli, bo miałam wizytę rano, a potem odwiedzałam vettenfall w Zabrzu i odpuściłam sobie wykład z ginem. nie mam więc żadnych nowych cytatów dla Was ![]() Marta - jak u Was z dostępnością tej nowej kolekcji? bo nam wczoraj babka powiedziała, że jak samą spacerówkę, to na koniec maja byłaby dopiero... ---------- Dopisano o 10:05 ---------- Poprzedni post napisano o 10:02 ---------- Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4048 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() jak narazie od rana delektuje się wolnością, ale chyba najwyższa pora wziasc się za jakieś konkretne działanie ![]() ![]() A Tobie tydzień zleci nie wiadomo kiedy i tez będziesz delektować się wolnością ![]() i przeganiam zły nastrój ![]() ![]() Cytat:
![]() super, że z Małym wszystko ok ![]() ustalac termin cesarki? ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() a z tym materacem to niezła jazda ![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4049 | |||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ----------------------------------------------------------------------------- Dziękuję Dziewczynki za odzew w sprawie grzybka ![]() ![]() Miłego dnia! |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4050 |
Rozeznanie
|
Margo nie wpadłam no to żeby pytać kiedy trzeba zamawiać?myślałam że to nie będzie problem,ale zapytam i dam znać co mi powiedzieli.bo koniec maja to może być troche za późno..
z tym że my zamówimy z gondolą
http://www.suwaczek.pl/cache/b735966895.png ![]() ![]() ![]() 8.08.2009 10 rocznica znajomości i nasz ślub ![]() Edytowane przez Marta1122 Czas edycji: 2010-03-18 o 09:17 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:11.