|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2431 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Nadchodzą wiosenne roztopy, a PM-ki 2010 dopinają wszystko, by nie było wtopy.
lain : no to rzeczywiście nie jest taki drogi ten tort , ale efekt bardzo imponujacy
My zamawialismy w jednym miejscu ciasta i tort razem juz z patera taką z fontanna mysle ze wyjdzie cos ponad tysiaka , ale dowóz gratis ![]() ---------- Dopisano o 08:32 ---------- Poprzedni post napisano o 08:30 ---------- madmuazelle: pobiłaś nas wszystkich w nie spaniu hehe , jestes nocnym markiem---------- Dopisano o 08:33 ---------- Poprzedni post napisano o 08:32 ---------- no wlasnie my tez nie wiemy ile kupic tego ...
|
#2432 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Nadchodzą wiosenne roztopy, a PM-ki 2010 dopinają wszystko, by nie było wtopy.
Hello
![]() U nas na wesele 2 dniowe będzie 50 butelek wina. Myślę, że wystarczy Wesele na 120 osób, poprawiny pewnie tez coś koło tego. Lain piekny tort. I cena nawet nawet musze mamuchną trochę potrząsnąć, żeby za nasze ciasto się wzięła i torty My bierzemy jeszcze torta na poprawiny-bo u siostry się wszyscy na torta z wesela rzucili
|
#2433 |
|
Rozeznanie
|
Cześć.
Wy tu sobie gratulujecie, a jak wczoraj napisałam że też mam wczoraj tylko 100 dni do ślubu to nikt mi nie pogratulował A dzisiaj już dwucyfrowa liczba: 99 dni do slubu!
|
|
|
|
#2434 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ktoregos dnia zrobie sobie makijaz i wrzuce wam zdjecie, to ocenicie czy sie jednak nie porywam z motyka na slonce.Cytat:
Dziekuje, juz sobie pozapisywalam. Okazalo sie, ze kwiaty na stol kupuje wlascicielka i nie musimy wcale za nie placic Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
A ja i Danaee mamy dzis 58 dni! Te suwaczki zaczynaja sie robic przerazajace! Zapomnialam wam sie pochwalic W zeszlym tygodniu bylam w W-wie i poszlam do Li Parie w zlotych tarasach-naprawde goraco polecam. Nie dosc, ze swietna obsluga, to jeszcze znalazlam idealny stanik. Co prawda obwod pod biustem w tym modelu zaczynal sie od 70, ale mi go zmniejsza (za darmo), dodatkowo wszyja mi w stanik gabeczki, zeby zrobil sie taki bardziej push-up (w lewa miske mniejsza gabka, a w prawa wieksza, zeby wyrownac dysproporcje pomiedzy piersiami) i nie beda one tak po prostu wszyte, beda tez obszyte materialemEdytowane przez woda sodowa Czas edycji: 2010-03-18 o 09:34 |
|||||
|
|
|
#2435 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() po prostu kupiłam 20 czerwonych winek i kupimy 15 białych na 75 osób z czego 20 osób jest pijących wina reszta wódkę
|
|
#2436 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
za znalezienie odpowiedniego biustonosza, ja nawet nie myśle o takich sprawach, bo setki innych ważniejszych jest na głowie,a czas nieubłagalnie pędzi do przodu, chociaż myślę czasem że dobrze byłoby być już po wszystkim.A w sobitę jadę odebrać obrączki |
|
|
|
|
#2437 | |||
|
Zakorzenienie
|
Czesc i czolem
![]() Cytat:
my mielismy zlozyc obowiazek kupna wina i szampana na barki siostry, ktora co jakis czas jezdzi do tesciow do Francji... szkoda tylko, ze juz calkowicie sie przerzucili na samolot i samochodem im sie poprostu nie chce no a samolotem to mi kilku skrzynek wina nie przewiezie ![]() ja myslalam zeby czerwone kupic jakies Tempranillo, a biale Rieslinga albo Prosecco ale na razie jeszcze nie kupujemy, bo nie ma za bardzo gdzie tego skladowac. teoretycznie mozna by w naszym przyszlym mieszkanku, ale ze stoi puste to jest ryzyko przypadkowego wlamania - lepiej nie ryzykowac ![]() Cytat:
dowoz tego wszystkiego tez mamy gratis ![]() Cytat:
potrzasnij zeby pozniej Wam za duzo zalatwianie nie zostalo dobrze sobie tak systematycznie wszystko zalatwiac zeby potem w tym najbardziej stresowym okresie nie trzeba bylo miec za duzo na glowie ![]() my chyba niedlugo wezmiemy sie za zalatwianie busow do odwozu gosci, bo w sumie tych firm tez nie ma niewiadomo ile, a jednak wesel przypadajacych na jeden dzien w okolicach Krk jest mnostwo no i musze w koncu jakas bizu kupic, bo w terminarzu mam na marzec wpisana ![]() a potem dopiero w maju sie zacznie zalatwianie wszystkich spraw koscielnych i urzedowych, zakup obraczek, podziekowan dla rodzicow i trzeba juz bedzi moje butki zamowic tak to sobie rozplanowalam
|
|||
|
|
|
#2438 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ślub i wesele w pigułce – przygotowania od A do Z 1. PANNA MŁODA - buty (wesele i poprawiny), wkładki żelowe do pantofelków, + zapasowe białe buty (gdyby złamał się obcas) - rajstopy / pończochy - podwiązka - bielizna - suknia ślubna - suknia na poprawiny - welon, stroik do włosów, kwiatek we włosy - biżuteria (na wesele i poprawiny) - zestaw podręczny (igła nici, zapasowe rajstopy, tabletki przeciwbólowe, chusteczki, kosmetyki do poprawy makijażu, środki higieny, plastry opatrunkowe + agrafki + guziki (nie powinien się żaden guzik oderwać) + TAŚMA KLEJĄCA + wsuwki do włosów... itp. - inne .............. woda na zaschnięte gardełko w torebce u świadkowej , teczka na koperty z kasą , torebeczka na grosze, 2. PAN MŁODY - buty (na wesele i poprawiny) - bielizna - koszula (na wesele i poprawiny) + spinki do mankietów - musznik, krawat (na wesele i poprawiny) - garnitur (na wesele i poprawiny) - pasek do spodni - inne ............... krem na wargi dla przyszłego męża (z nerwów może mu wyschną)...- ręcznik, gdyby ktoś się mocno pocił podczas tańców wywijańców, niektórzy mają "rzadką" skórę 3. OBRĄCZKI - zakup obrączek - grawerowanie - poduszeczka na obrączki - inne ......................... ........ 4. URODA - fryzjer (wybór fryzury, stroik we włosy, wsuwki do włosów, cyrkonie we włosy) +ROZPINANA BLUZKA (np. na guziczki) do Fryzjera - manicure - makijaż 5. ZAPROSZENIA, ZAWIADOMIENIA, WINIETKI, ZAWIESZKI NA WÓDKĘ, AKCYZA NA WÓDKĘ, NALEPKI NA PUDEŁKA OD CIASTA, PODZIĘKOWANIA, KSIĘGA WESELNA, LISTA GOŚCI, MENU ... ITP. (jeśli robimy samodzielnie) - papier (kolor, gramatura) - ozdoby (np. wstążki atłasowe / tiulowe, tasiemki, atłasowe serduszka i obrączki, wiersze, cytaty, aforyzmy) - wydruk, cięcie, skład - inne ......................... ........ 6. SALA WESELNA - umowa / wstępna lista gości - ustalenie menu (przywitanie, obiad, kolacja, dania ciepłe i zimne, przystawki, ciasta i tort weselny ... inne) - ustawienie stołów - owoce na stół (patery) - pudełka na ciasta (+ kartony na jedzenie, jeżeli ktoś zabiera jedzenie do domu po weselu) - ozdoby na stół w sali weselnej (winietki, świece świeczniki, serwetki, słodycze, płatki róż, kwiaty, wazony, małe prezenty dla gości + podziękowania za przybycie.... inne) - ozdoby na stół Młodej Pary (świece, kwiaty, płatki róż....) - ozdoby na krzesła Młodej Pary (tiul, atłas, kwiaty) - ozdoba za Młodą Parą (np. serce z balonów, z kwiatów... inne) - ozdoby na salę (balony, łuki i kolumny z balonów, obrączki z balonów, inicjału z balonów lub innych, tiul, wstążki, kwiaty żywe / sztuczne ... inne) - wejście na salę (ozdoby, usadzenie gości jeżeli są winietki, plansza weselna... inne) - otoczenie sali (parking, ochrona) - nocleg / pokój dla Nowożeńców - noclegi dla gości - transport dla gości (autokar, bus, taxi, inne) - inne ... (np. WC) ......................... ................... 7. SAMOCHÓD MŁODEJ PARY - wynajęcie / pożyczenie - paliwo - kierowca - wystrój (przód, tył, klamki, tablice rejestracyjne, ozdoby tylniej szyby, balony, kwiaty wstążki, puszki od piwa ;-))) (puszki na sznurku) + szampan + kieliszki) - cukierki na bramy dla dzieci - wódka na bramy - inne ......................... ... 8. KWIATY wszystko wybrane, ale musze dogadac z florystka - bukiet Panny Młodej - bukiet Świadkowej / Druhny / dla dzieci - stroik do włosów - butonierka (dla Pana Młodego, dla świadka , ew. dla Taty, Teścia) - kwiaty do ozdoby samochodu Młodej Pary - kwiaty do ozdoby kościoła (ołtarz, ławki, ołtarz boczny NMP, wejście do kościoła, płatki róż do sypania, płatki róż na dywan ..) - kwiaty na Stół Młodej Pary (sala) - kwiaty na stoły dla gości weselnych (sala) - kwiaty na podziękowania dla rodziców - płatki róż - inne ........... 9. WIECZÓR PANIEŃSKI / KAWALERSKI - organizacja - menu 10. OPŁATY USC I KOŚCIELNE; DOKUMENTY - znaczki skarbowe - podanie o ślub konkordatowy - świadectwo / akt urodzenia Ona i On - świadectwo Chrztu Ona i On - świadectwo I Komunii św. Ona i On - świadectwo Bierzmowania Ona i On\ - opłata za Ceremonię Ślubną (protokół) - zapowiedzi + (spowiedź - nie płaci się ale trzeba o niej pamiętać Młoda Para + świadkowie) - organista (lub inna muzyka w kościele) - wystrój kościoła (kwiaty) - sprzątanie - inne ......................... ....... - świadectwo katechizacji / z religii (ze szkoły) - nauki przedmałżeńskie - poradnia rodzinna - dowody osobiste (Młodej Pary i świadków) - inne ......................... ......... 11. FOTOVIDEO - umowa - spacer przedślubny - kamera - zdjęcia / fotoreportaż - plener - akcesoria do pleneru: tiul (welon), jedna róża. Jeżeli plener jest na łonie natury; białe prześcieradło, aby suknia się nie pobrudziła przy siadaniu np. na trawkę, + bańki mydlane (podobno piękne zdjecia wychodzą z tęczowymi bańkami) - album - ramki do zdjęć (jak ktoś daje zdjęcia na podziękowanie dla rodziców) - inne ....................... 12. ZESPÓŁ NA WESELE / DJ - umowa (wesele + poprawiny) - wybór Pierwszej Piosenki - wybór muzyki - wybór zabaw weselnych na oczepiny - inne ......................... .......np. niespodzianki w czasie wesela 13. ALKOHOL I NAPOJE - wódka na wesele (zawieszki na butelki, akcyza) - wódka na rozdanie (konkursy, nagrody, bramy) - piwo - wino - szampan, kieliszki do szampana - napoje gazowane - soki / napoje niegazowane - woda mineralna - inne ......................... ....... |
|
|
|
|
#2439 | ||||
|
Zakorzenienie
|
cześć
![]() napisałam długi post i mi błąd wyskoczył że wypowiedź zbyt lakoniczna wtf?![]() Cytat:
![]() Cytat:
GRATULACJE!! Cytat:
Cytat:
i też skorzystam z namiaru
|
||||
|
|
|
#2440 |
|
Zakorzenienie
|
siemana z rana
![]() śliczna co to za firma?
|
#2441 |
|
Zakorzenienie
|
Heloł
Nadaje do Was dzisiaj z sypialni, bo choróbsko mnie dorwało totalnie ![]() Głowa napiernicza mi jak szalona Lain, ładny ten torcik i bardzo podoba mi się pomysł z tymi truflami dla gości My przed świętami idziemy wybrać tort, smaki i kosztować ciasta ![]() U Nas stanęło na tym że kupujemy czekoladki (zapakowane już w taką folię) do tego dokupimy tiul w kolorze prawdopodobnie fioletowym lub brązowym i do tego kupimy kokardki plus karteczka:dziękujemy.. etc. Wyniesie Nas to około 100zł, bo tyle z Naszego budżetu na to początkowo przeznaczyliśmy. Ma to być jedynie taki milutki gest w przyzwoitej cenie
|
#2442 | |
|
Zakorzenienie
|
ooo w koncu trafila sie firma, ktorej Kasi trudniej wylisic
![]() Fulara & Żywczyk ![]() Cytat:
mi w sumie wyjdzie taniej niz przewidywalam, bo we wczesniejszej wersji za krzeselka zaplacilibysmy 245zl+80zl za czekoladki do wlozenia, czyli w sumie 325zl, a teraz placimy 200zl za podziekowania i 50zl za winietki wiec jestesmy 75zl do przodu ![]() zdrowka zycze napij sie herbatki z sokiem malinowym
|
|
|
|
|
#2443 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2444 | |
|
Rozeznanie
|
![]() Cytat:
Więcej takich szczegółowych list proszęPozwolisz że sobie ja druknę i będę mniej więcej widziała co mi jeszcze zostało do roboty. Widzę że Twoja lista jest bardzo szczegółowa, takiej mi trzeba było
|
|
|
|
|
#2445 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 10:21 ---------- Poprzedni post napisano o 10:19 ---------- Cytat:
Mam do was jeszcze jedna sprawe, dziewczyny, ktore byly w Hiszpanii, doradzcie mi gdzie pojechac, moze macie namiary na jakas fajna miejscowosc, albo hotel. Interesuje nas Costa del Sol, costa dorada, albo costa brava. Edytowane przez woda sodowa Czas edycji: 2010-03-18 o 10:28 |
||
|
|
|
#2446 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#2447 |
|
Wtajemniczenie
|
cześć
![]() woda tylu załatwionych spraw, patrząc na Twoją listę zdałam sobie sprawę że my nie mamy prawie nic załatwionego
|
|
|
|
#2448 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() a co do ostatniej to szczerze faktycznie troche glupkowato ![]() p.s. wszystkim którym należą się gratulacje oficjalnie GRATULUJĘ! ![]() żeby się nikt nie czuł pokrzywdzony ![]() woda skopiowałam sobie Twoją listę do worda i tak sobie zaznaczałam na czerwono co my mamy juz załatwione, no i muszę przyznać, że te czerwone plamki pojawiły się bardzo rzadko ![]() ---------- Dopisano o 10:28 ---------- Poprzedni post napisano o 10:27 ---------- cześć!
|
|
|
#2449 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#2450 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nienawidzę być chora, zwlaszcza jak za oknem taka piękna wiosna Nooo to rzeczywiście bardziej opłacalne te trufle i wg mnie ciekawsze i smaczniejsze będą W Belgii jadłam najpyszniejsze hmm rozpływały się w ustach
|
|
#2451 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Guska1979 Mój bedzie miał zwykły kołnierzyk raczej, te złamane tylko na przedzie niebardzo mi się podobają Cytat:
jaki jest plan B?Aaś mi się bardzo podobasz w 1 i 4 Cytat:
![]() Cytat:
teraz to już z górki!joł Cytat:
|
|
#2452 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2453 |
|
Konto usunięte
|
Nie mam siły nadrabiać... Wczoraj umarłam o 22, tak mnie głowa potwornie bolała i mnie muliło strasznie
Po tabletce przeszło, ale potem nie mogłam spać i dzisiaj ból powrócił. A na nogach jestem od 6, bo trzeba było się zwlec na jedne ćwiczenia. W drodze powrotnej zrobiłam zakupy, w domu posprzątałam i zmieniłam pościel, teraz siedzę nad śniadaniem, a później pisanie magisterki ![]() Do dziewczyn chodzących na kursy tańca: w co się ubieracie na nie? I w czym chodzą Wasi TŻ? Bo musimy wiedzieć, co ze sobą zabrać :P |
|
|
|
#2454 |
|
Wtajemniczenie
|
Ubierzcie sie tak, zeby wam bylo wygodnie. My zakladalismy swoje standardowe, codzienne stroje, tj. ja sukienke i 5-cm obcas, a TZ jeansy, koszulke i adidasy.
|
|
|
|
#2455 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() u mnie bardziej jesien niz wiosna ale i tak pomimo to mam dzis w sobie jakas taka wiosenne energie oni wlasnie robia te trufle z belgijskiej czekolady ![]() Cytat:
my sie jakos specjalnie nie ubieramy - ot tak jak na codzien - tyle, ze ja zakladam butki do tanca (6cm obcasa, co wazne - zakryte palce na wypadek deptania po paluchach ![]() ja zmykam, bo dzis czeka mnie dosc intensywny dzien chociaz tyle, ze dzis juz troche cieplej i prawie 9 stopni jest a w weekend ma byc 14 milego produkowania postow
|
||
|
|
|
#2456 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ja byłam w hiszpanii w 2002r w blanes na costa brava. ale to był obóz i mieszkaliśmy na campingu w bungalowach i domyślam się że cię to raczej nie interesuje moje wrażenie na temat miejscowości może być trochę zaburzone bo to była jedna wielka impreza strasznie dużo młodzieży było a nie wiem czy to by wam odpowiadało. no i nie wiem jak jest tam teraz ogólnie widoki piękne, blisko do barcelony no i ogólnie hiszpania dziękuję dziękuję Cytat:
my na kursie mieliśmy normalnie - jeansy i takie pseudo sportowe buty. był dziewczyny które przychodziły w butach na obcasach ale mi było wygodniej w takich
|
|||
|
|
|
#2457 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Hmm Ja za parę czekoladek (dosłownie) płaciłam 30euro.. A Wy chyba potrzebujecie troszkę tych trufli
|
|
#2458 |
|
Zakorzenienie
|
jeszcze tylko 4 godziny i 40 minut i do domu
|
#2459 |
|
Zadomowienie
|
a ja jeszcze ho ho i troche tu posiedze
|
|
#2460 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:05.

My zamawialismy w jednym miejscu ciasta i tort razem juz z patera taką z fontanna
hehe , jestes nocnym markiem

(z nerwów może mu wyschną)...
wtf?

Po tabletce przeszło, ale potem nie mogłam spać i dzisiaj ból powrócił. A na nogach jestem od 6, bo trzeba było się zwlec na jedne ćwiczenia. W drodze powrotnej zrobiłam zakupy, w domu posprzątałam i zmieniłam pościel, teraz siedzę nad śniadaniem, a później pisanie magisterki