Oczekiwajki na pierwszego dzidziusia :) - Strona 8 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-03-16, 15:51   #211
Ewelinka13
Rozeznanie

Dot.: Oczekiwajki na pierwszego dzidziusia :)

Ja też za jakąś godzinkę będę uciekała bo mąż jak wróci to komputer ma dla siebie. Ja mam do 16 - 17, a on po po południu. A Wy jak będziecie sobie siedziały to piszcie, a ja jutro wszyściutko nadrobię i jak zwykle z rana popiszę do Was kochane!
Ewelinka13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-16, 16:12   #212
Basima
Zakorzenienie

Ja też lece zrobić sobie jakiś obiados, mimo,że u mnie warunki okropne, bo właśnie od tyg.trwa remont.Trzymajcie się przyszłe i obecne ciężarówki
Basima jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-16, 18:29   #213
EdziaO
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez principessina Pokaż wiadomość
Ewelinka13 bylabym Ci dozgonnie wdzieczna, napisze rezultaty wynikow jutro jak odbiore, zadzwonie do tej endo, co u niej bylam i sprobuje sie do niej zapisac, tylko ze na wizyte panstwowa czeka sie 3 m-ce, moge isc prywatnie, ale nie wiem czy ona przyjmuje prywatnie...Bromergon jakby co jeszcze mam na obnizenie prolaktyny, ale luteiny nie, a tak bez lekarza to tez nie chce barc, juz mnie to wszystko irytuje tyle czasu i pieniedzy, w Pl dawno juz bym miala leczenie, ale tu nie bo stawiaja na nature i mowia, ze jeszcze jestem taka mlodziutka, k...27 lat to normalny wiek rozrodczy, najlepiej czekac do 35 r. zycia jak Wloszki Jak mi nic nie da to w maju zbieram menle i lece na 3 dni do Polszy, zaczym ich tu rozniose

Kochane Wy w ciazy macie dziwne "myslawki", ja jeszcze nie jestem, a jakie mam schizy, moj maz mowi, ze powinnam sie na glowe leczyc Mam czarne mysli, ze w ogole nie jest mi dzidzia pisana, czytam o sztucznych zaplodnieniach, o jakis najlepszych profesorach, wyszukuje jakies leki cud, naszczescie w ostatnich tygodniach przybylo mi troche pracy, no i sie uspokoilam jak zrobilam badania i teraz cierpliwie czekam, ale z drugiej strony teraz sie nakrecam, ze nie ma dobrego lekarza, to po co te badania...Moj maz mowi, ze bym poszla medycyne studiowac bo sama najlepiej wiem co mi jest
Przepraszam za taki misz masz, mam nadzieje ze ktos cos zrozumial z tego co napisalam

Basima przepraszam za moja niedyskrecje, robisz badania na ew. wykrycie choroby Downa bo jestes po 30-tce czy poprostu chcesz byc spokojna?
Powiem Ci że mamy tą sama chorobę bo ja juz od dawna czytam o różnych dziwnych sprawach,wszystkim sie interesuje wszelkimi specyfikami,badaniami itd oczywiście nic z tego dobrego nie ma:-(

„Błogosławiony, który daje swoim dzieciom korzenie i skrzydła”
EdziaO jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-16, 18:32   #214
weronia83
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez mojra1989 Pokaż wiadomość
witam

ja wprawdzie jestem na wylocie...ale chetnie dolacze do was....
Witaj

Cytat:
Napisane przez Basima Pokaż wiadomość
Hej mojra1989, no to tylko pozazdrościć,że zaraz przytulisz swojego maluszka, ja muszę poczekać 28 tyg. Jak pomyślę sobie,że jeszcze tyle nerwówki to załamuję się.

Cytat:
Napisane przez Ewelinka13 Pokaż wiadomość
Kochana to ja tak samo! Jak mnie bolało to się martwiłam, że źle. Lekarze mówili, że tak musi być, więc przyzwyczaiłam się do tego, że ma boleć. Aż tu nagle przestało boleć i Ty wiesz co, zachodziłam na głowę dlaczego przestało bolec! Umarwtiłam się jak głupia, że coś jest nie tak, a to po prsotu sie juz stabilizuje i przestajemy te boleści odczuwac. Ale miałam dosłownie to samo co ty! Identycznie! Mój mąż i obydwie mamy to głupoty ze mną dostawali całkowitej!
.
Matka Polka zawsze się zamawia taki już jej urok
Stary 2010-03-16, 20:54   #215
mojra1989
BAN stały

GG do mojra1989

Cytat:
Napisane przez weronia83 Pokaż wiadomość
Witaj

Matka Polka zawsze się zamawia taki już jej urok
dzieki dziewczyny.,....
mojra1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-17, 14:14   #216
Basima
Zakorzenienie

Witam wszystkie starające się i tez z brzuszkiem, widzę,że pogoda na Was działa, cicho tu dzisiaj jak makiem zasiał. Ja jestem jakaś pobudzona chyba hormony mi buzują bo pozabijałabym wszystkich.Głowa też boli mnie od samego rana, źle znowu spałam bo latałam non stop siusiu. Uroki ciąży
Stary 2010-03-17, 14:30   #217
principessina
Zakorzenienie

Kochane odebralam dzis wyniki i niestety na maksa stracilam humor tak bardzo, ze az nie chce mi sie isc do roboty, nie wiem czemu ja sie tak szybko poddaje psychicznie....Juz sama widze (i powiedziala mi tez lekarka), ze poziomy hormonow zle wyszly i cudem moglabym tylko zajsc w ciaze...Jutro bede dzownic do tej mojej endo, moje pytanie to do Was, moze ktoras wie jak unormowac poziom fsh i lh, co nalezy brac? Problemem jest znalezc tutaj lekarza, ktory zainteresuje sie moim problemem prolaktyna tez wysoka, nie wiem jak brac ten bromergon czy codziennie czy tylko przez pare tygodni w cyklu? progesteron tez za niki, jak w menopauzie, normlanie jestem zalamana, chce mi sie wyccc
Stary 2010-03-17, 15:09   #218
Basima
Zakorzenienie

principessina bardzo współczuję tych wyników, ale wiesz tak sobie pomyślałam, czy ty nie możesz zapisać się do lekarza w Polsce i na jakiś czas tu przyjechać?Nieraz słyszałam opowieści jak traktuje się kobiety w innych państwach , które mają problem we wczesnej ciąży, nie przepisuje się leków na podtrzymanie, pierwsza wizyta u gina np jest jak kobieta jest już w 3 mcu ciąży. Tak więc naprawde jak możesz przyjedź tu na jakiś czas.
Stary 2010-03-17, 15:38   #219
mojra1989
BAN stały

GG do mojra1989

Cytat:
Kochane odebralam dzis wyniki i niestety na maksa stracilam humor tak bardzo, ze az nie chce mi sie isc do roboty, nie wiem czemu ja sie tak szybko poddaje psychicznie....Juz sama widze (i powiedziala mi tez lekarka), ze poziomy hormonow zle wyszly i cudem moglabym tylko zajsc w ciaze...Jutro bede dzownic do tej mojej endo, moje pytanie to do Was, moze ktoras wie jak unormowac poziom fsh i lh, co nalezy brac? Problemem jest znalezc tutaj lekarza, ktory zainteresuje sie moim problemem prolaktyna tez wysoka, nie wiem jak brac ten bromergon czy codziennie czy tylko przez pare tygodni w cyklu? progesteron tez za niki, jak w menopauzie, normlanie jestem zalamana, chce mi sie wyccc
ojojo biedaczka....

witam

dzis od rana skurcze.... raz sa raz ich nie ma....
mojra1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-17, 17:30   #220
weronia83
Rozeznanie

Cytat:

Nie umiem Ci pomóc ja maiałam w maju wynki robić ale to się na kiedy indziej przeniesie bo na razie zrobiłam TSH na tarczycę i jest źle i najpierw muszą ten hormon wyregulować a potem zobaczy się

---------- Dopisano o 17:30 ---------- Poprzedni post napisano o 17:30 ----------

Cytat:
Napisane przez mojra1989 Pokaż wiadomość
ojojo biedaczka....

witam

dzis od rana skurcze.... raz sa raz ich nie ma....

A na kiedy masz termin
Stary 2010-03-17, 20:38   #221
principessina
Zakorzenienie

no ja wlasnie tarczyce mam wyregulowana, biore eutyrox 0,25 od grudnia 2009
Stary 2010-03-17, 20:43   #222
mlmFM
Rozeznanie

GG do mlmFM Send a message via Skype™ to mlmFM

Cytat:
Zobaczysz że wszystko będzie ok.. i uda się wszystko wyregulować i zobaczyć tą swoją pierwszą fasolkę
mlmFM jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-18, 00:46   #223
zenia2211
Rozeznanie

Hej dziewczyny czy moge sie przylaczyc?! My takze staramy sie o pierwsza dzidzie...tak jak lalkana od ok.1 miesiaca Myslalam ze sie udalo a tu dzisiaj @ i bedziemy probowac w drugim cyklu.Pozdrawiam i buziaczki
p.s.fajny watek
zenia2211 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-18, 09:16   #224
ewunia25a
Przyczajenie

Lightbulb Dot.: Oczekiwajki na pierwszego dzidziusia :)

Witam !! Ja tez sie staram o dzidzie juz 2 miesiące i też juz myslałam zdzie w tym miesiącu bno bardzo mi zależało żeby się urodziło jeszcze w tym roku i nawet miesiączka się spóźniła a tu nic z tego jednak i @ doszła i nadzieja padła !!
Ale bedziemy starać się dalej zwłaszcza mężowi się to podoba bo ja jestem nie ugięta wyczytałam gdzieś ze dobra jest pozycja klasyczna i od tyłu na tzw. pieska co mężowi też bardzo się podoba )
Co ma byc to będzie ale starania tez są fajne )
ewunia25a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-18, 09:23   #225
Ewelinka13
Rozeznanie

Cytat:
Dzień dobry Dziewczynki! Witajcie nowe Staraczki o Fasolinki! Jest nam bardzo miło, że jesteście z nami!
principessina kochanie napisz mi wyniki, wysłałam Ci wiadomość, że już jestem i że czekam. We wtorek gin, więc wydrukuję wszytsko i zaniosę do niego. Wczoraj mnie nie było, ale dziś juz zdążyłam Was kochane nadrobić! Piję kawusię, jem pączka i strrasznie się cieszę, że jestem z Wami na tym forum!
Stary 2010-03-18, 10:22   #226
zenia2211
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez ewunia25a Pokaż wiadomość
Witam !! Ja tez sie staram o dzidzie juz 2 miesiące i też juz myslałam zdzie w tym miesiącu bno bardzo mi zależało żeby się urodziło jeszcze w tym roku i nawet miesiączka się spóźniła a tu nic z tego jednak i @ doszła i nadzieja padła !!
Ale bedziemy starać się dalej zwłaszcza mężowi się to podoba bo ja jestem nie ugięta wyczytałam gdzieś ze dobra jest pozycja klasyczna i od tyłu na tzw. pieska co mężowi też bardzo się podoba )
Co ma byc to będzie ale starania tez są fajne )
Nie martw sie dobrze ze mozemy sie wspierac.W koncu sie uda.No moj maz tez zadowolony ze staran o dzidzie hehe A dlugo jestescie po slubie??My w maju bedzie roczek.

Ewelinka13 dzieki buziaczki.Fajnie ze powstal ten watek bo na innych to ciezko pogadac

Edytowane przez zenia2211
Czas edycji: 2010-03-18 o 10:24
Stary 2010-03-18, 10:41   #227
Ewelinka13
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez zenia2211 Pokaż wiadomość
Nie martw sie dobrze ze mozemy sie wspierac.W koncu sie uda.No moj maz tez zadowolony ze staran o dzidzie hehe A dlugo jestescie po slubie??My w maju bedzie roczek.

Ewelinka13 dzieki buziaczki.Fajnie ze powstal ten watek bo na innych to ciezko pogadac
Witaj! Tak, masz rację bo na innych wątkach jest bardzo dużo Dziewczyn i niestety czasem nawet jak coś napiszemy to pozostajemy niezauważone i dalej nawet "nie wchodzimy" im w słowo bo to nie ma sensu. Ten wątek jest naprawdę świetny! Mogą na nim być i ciężaróweczki i staraczki i spokojnie możemy dogadywać się ze sobą!
Stary 2010-03-18, 11:16   #228
Basima
Zakorzenienie

Cześć dziewczyny, czy kiedyś nadejdzie wiosnaJa rano byłam na badaniach jak zwykle słabo mi się zrobiło po pobraniu krwi. Remont dalej trwa dzisiaj przyszły tatuś pomalował kuchnie na wesoły zielony kolor i odrazu milej.
Co do staraczek, dziewczyny weźcie trochę na luz, my jak przez 3 miesiące staralismy się o dzidziusia to po każdym razie myślałam czy może już zaszłam , testów porobiłam tysiące i wkońcu powiedziałam basta bo zwariuję i co po patru tyg. test pokazał 2 kreski, tak więc romantyczne kolacje, lamka czerwonego wina i cieszcie się z seksu, bo ja odkąd zaszłam w ciąże niestety nie mogę z tej przyjemnej aktywności się cieszyć
Stary 2010-03-18, 11:35   #229
principessina
Zakorzenienie

ewelinka dziekuje jak wroce z pracy to napisze na prix
Kochane Wy mnie nie zalamujcie, bo jak tak czytam ze ktos sie stara jeden cykl to normalnie plakac mi sie chce...ja mam nadzieje, ze chociaz do konca tego roku sie uda...
Stary 2010-03-18, 11:36   #230
zenia2211
Rozeznanie

Ja to mam wrażenia że ta zima będzie trwała i trwała...już patrzeć za okno się nie chce Basima ja ci jeszcze nie gratulowałam dzidzi a który miesiąc czy tydzień??Dokładnie trzeba chyba wrzucić na luz.Ja ten pierwszy cykl to przeżywałam jak głupia.Dni płodne,niepłodne,temperat ura...ale chyba odpuszcze i będzie co ma być.buziaczki dla ciężaróweczek i przyszłych ciężaróweczek
p.s.Basima juz wyczytalam ktory to tydzien.Jeszcze raz gratulacje.Dbaj siebie i dzidzie buziaczki

Edytowane przez zenia2211
Czas edycji: 2010-03-18 o 11:46
Stary 2010-03-18, 11:36   #231
Ewelinka13
Rozeznanie

Cytat:
Cześć dziewczyny, czy kiedyś nadejdzie wiosnaJa rano byłam na badaniach jak zwykle słabo mi się zrobiło po pobraniu krwi. Remont dalej trwa dzisiaj przyszły tatuś pomalował kuchnie na wesoły zielony kolor i odrazu milej.
Co do staraczek, dziewczyny weźcie trochę na luz, my jak przez 3 miesiące staralismy się o dzidziusia to po każdym razie myślałam czy może już zaszłam , testów porobiłam tysiące i wkońcu powiedziałam basta bo zwariuję i co po patru tyg. test pokazał 2 kreski, tak więc romantyczne kolacje, lamka czerwonego wina i cieszcie się z seksu, bo ja odkąd zaszłam w ciąże niestety nie mogę z tej przyjemnej aktywności się cieszyć
Kochana święte słowa! My też nic z mężem bo ciąża była zagrożona na początku i pojawiały się plamienia dlatego pan doktor powiedział koniec z seksem. Nasza wstrzemięźliwość trwa już pół roku, więc jeszcze 3 m-ce i można zaczynać. No może 4 bo po porodzie to nie tak od razu rzecz jasna! Zielona kuchnia jest piękna! My wprowadzając się do naszego mieszkania mieliśmy białą kuchnię, ale ja ją ożywiłam dodatkami żółto zielonymi i jest wiosennie przez cały rok!
Stary 2010-03-18, 11:38   #232
zenia2211
Rozeznanie

Cytat:
ewelinka dziekuje jak wroce z pracy to napisze na prix
Kochane Wy mnie nie zalamujcie, bo jak tak czytam ze ktos sie stara jeden cykl to normalnie plakac mi sie chce...ja mam nadzieje, ze chociaz do konca tego roku sie uda...
Uda sie uda I myśle że każdej z nas
Stary 2010-03-18, 11:55   #233
Basima
Zakorzenienie

Cytat:
Kochana święte słowa! My też nic z mężem bo ciąża była zagrożona na początku i pojawiały się plamienia dlatego pan doktor powiedział koniec z seksem. Nasza wstrzemięźliwość trwa już pół roku, więc jeszcze 3 m-ce i można zaczynać. No może 4 bo po porodzie to nie tak od razu rzecz jasna! Zielona kuchnia jest piękna! My wprowadzając się do naszego mieszkania mieliśmy białą kuchnię, ale ja ją ożywiłam dodatkami żółto zielonymi i jest wiosennie przez cały rok!
Ech to ja myślałam,że tylko 3 miesiące bez seksu, a tu pewnie też cała ciąża jak u Ciebie bez ekscesów. Co do kuchni to przerabialiśmy wielki pokój na właśnie pokój z aneksem tak więc kuchnia jasna zieleń , a reszta pokoju na żółto.
Coraz bardziej denerwuję się tymi badaniami w poniedziałek, czy serduszko bije i czy maluszek rozwija się oki
Stary 2010-03-18, 12:17   #234
zenia2211
Rozeznanie

Cytat:
Ech to ja myślałam,że tylko 3 miesiące bez seksu, a tu pewnie też cała ciąża jak u Ciebie bez ekscesów. Co do kuchni to przerabialiśmy wielki pokój na właśnie pokój z aneksem tak więc kuchnia jasna zieleń , a reszta pokoju na żółto.
Coraz bardziej denerwuję się tymi badaniami w poniedziałek, czy serduszko bije i czy maluszek rozwija się oki
Napewno rośnie zdrowe i szczęśliwe i daj znać po badaniach.Nie denerwuj się bo stresujesz siebie i maleństwo
Stary 2010-03-18, 12:18   #235
Ewelinka13
Rozeznanie

Cytat:
Ja tak samo się denerwuje przed każdą wizytą! Mam takiego stresa, że w dzień wizyty nie mam zapracia na które cierpię również prawie od początku ciąży! Teraz trochę się uspokoiłam bo mała już jest duża i czuję ją codziennie jak kopie i się porusza. Ale powiem Ci, że czasem jak mi uśnie po obiadku na przykład i nie rusza się 3-4 godziny to szaleju dostaję czy wszytsko jest ok. Człowiek strasznie się boi o to maleństwo, dlatego ja Ci się w ogóle nie dziwię, że masz stracha. Ja na początku to co wizyta prosiłam, żeby lekarz mi tylko pokazał czy serduszko bije i tyle bo bardzo się bałam, że może jest coś nie tak. Byłam w sklepie po pieczarki i mięsko na obiad i powiem Wam, że za grubo się ubrała trochę bo ciepło jest! Aż nie mogę w to uwierzyć, że dziś takie łagodne powietrze wiosenne jest!
Stary 2010-03-18, 12:22   #236
zenia2211
Rozeznanie

A ja Wam powiem że zazdroszcze wam tego stresu A u nas pokropuje deszcz az do pracy nie chce mi sie wychodzic.buziaczki
Stary 2010-03-18, 12:25   #237
Ewelinka13
Rozeznanie

Cytat:
A ja Wam powiem że zazdroszcze wam tego stresu A u nas pokropuje deszcz az do pracy nie chce mi sie wychodzic.buziaczki
U mnie też pokrapuje i wydawało mi się, że jest okropnie na dworze i zbierałam się z tym wyjściem do sklepu tak od rana, a tu sama przyjemność była się przespacerować. Otworzyłam okna aż w domku żeby wpadło to ciepłe powietrze.
Stary 2010-03-18, 12:34   #238
Basima
Zakorzenienie

Cytat:
Ja tak samo się denerwuje przed każdą wizytą! Mam takiego stresa, że w dzień wizyty nie mam zapracia na które cierpię również prawie od początku ciąży! Teraz trochę się uspokoiłam bo mała już jest duża i czuję ją codziennie jak kopie i się porusza. Ale powiem Ci, że czasem jak mi uśnie po obiadku na przykład i nie rusza się 3-4 godziny to szaleju dostaję czy wszytsko jest ok. Człowiek strasznie się boi o to maleństwo, dlatego ja Ci się w ogóle nie dziwię, że masz stracha. Ja na początku to co wizyta prosiłam, żeby lekarz mi tylko pokazał czy serduszko bije i tyle bo bardzo się bałam, że może jest coś nie tak. Byłam w sklepie po pieczarki i mięsko na obiad i powiem Wam, że za grubo się ubrała trochę bo ciepło jest! Aż nie mogę w to uwierzyć, że dziś takie łagodne powietrze wiosenne jest!
Ja chodze do takiego lekarza, który co wizyta robi usg, nie bada dopochwowo, tak więc serduszko słyszałam już 2 razy waliło jak młot, myślałam,że się popłaczę z radości, ale tego usg bardzo się boję czy dzidziuś nie będzie miał jakiś wad genetycznych, teraz żałuję,że jednak wcześniej nie zdecydowałam się na dziecko, swoje latka robią swoje, chociaż mój gino powiedział,że teraz kobiety i w wieku 40 lat zachodzą w ciąże. Ja rano byłam na badaniach też się troche zgrzałam, co do obiadku nie wiem co dzisiaj zjem bo ja jestem wegetarianką więc u mnie kombinowania sporo w ciąży

---------- Dopisano o 12:34 ---------- Poprzedni post napisano o 12:30 ----------

Cytat:
Zobaczysz jak Ty zajdziesz czy to taki fajny stres. A ja Tobie zazdroszcze,że możesz iść do pracy, bo ja od końca stycznia siedzę na zwolnieniu, a tak lubię swoja prace
Stary 2010-03-18, 12:39   #239
zenia2211
Rozeznanie

Stres jest ale przyjemnośći ile Widzisz jak to jest...a ja zazdroszcze ze mozecie posiedziec sobie w domku.hehehe Ale wiem ze jak za dlugo sie siedzi to swira mozna dostac.A gdzie pracujesz??
Stary 2010-03-18, 12:45   #240
Ewelinka13
Rozeznanie

Cytat:
Stres jest ale przyjemnośći ile Widzisz jak to jest...a ja zazdroszcze ze mozecie posiedziec sobie w domku.hehehe Ale wiem ze jak za dlugo sie siedzi to swira mozna dostac.A gdzie pracujesz??
Przyjdzie i na Ciebie pora kochana! Będzie i stres i radość i 2 krechy na teście czerwone jak dojrzała truskawa!

Basima a ile masz latek, że się stresujesz wadami u dzieciaczka. Ja też się stresowała, ale na usg 4d pan doktor mi powiedział, że wszytsko jest w najlepszym porządku więc tego się trzymam i staram nie myśleć o złych rzeczach z tym związanych.

---------- Dopisano o 12:45 ---------- Poprzedni post napisano o 12:43 ----------

U mnie też na początku co wizyta to usg przez brzuszek, ale teraz jak się uspokoiłam troszkę po usg 4d to nie robimy tak ciągle tego zwykłego usg. Ja na zwolnieniu od 20 grudnia sobie siedzę, a wczoraj byłam w pracy odwiedzic koleżanki i szefostwo i jak pojechałam na godzinkę to zostałam 5, tak było miło, że nie chciało mi się do domu wracać.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości