Offtopowe zapuszczanie, część XIII, czyli włosowe oczekiwanie na przyjście wiosny :) - Strona 165 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Pielęgnacja włosów

Notka

Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-03-18, 08:02   #4921
saming
Zakorzenienie

Dot.: Offtopowe zapuszczanie, część XIII, czyli włosowe oczekiwanie na przyjście wios

Ja mam dylemata...

Podciąć włosy tak z 10cm i pozbyć się cieniowania i zostawić całe ładne, zdrowe włoski, czy jednak tylko podciąć końcówki rozdwojone, czyli jakieś max 3cm... Nie ukrywam, że żal mi byłoby tych 10cm... Ale fajnie byłoby mieć takie ładne, zdrowe włosy tylko... Ale z drugiej strony nie chcę mieć krótkich, a nigdy nie miałam jeszcze tak długich jak mam teraz i tak się zachwycam nimi... ale ja głupia jestem, wiem.

Dzień dobry wszystkim
Dzisiaj wyjątkowo na śniadanko (bo jajka mi się skończyły i nie ma omleta ) serek wiejski, rzodkiewki, pomidorek, mozarella, i chlebek zapieczony, do tego kubek pokrzywy;]

I nic nie umiem na zajęcia i jest mi z tego powodu wszystko jedno.

saming jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-18, 09:11   #4922
dymka
Zakorzenienie

Dot.: Offtopowe zapuszczanie, część XIII, czyli włosowe oczekiwanie na przyjście wios

Ja też się witam

Włosy muszę zaraz umyć - ostatnio szaleją, strasznie szybko się przetłuszczają
I też muszę podciąć, bo rosną nierówno jak lebioda na polu
I też mam takie myśli jak Saming... ale chyba brak mi odwagi by pozbyć się 10 cm
Stary 2010-03-18, 09:15   #4923
xxxMikixxx
Zakorzenienie

Dzień dobry Dawno o tak wczesnej porze mnie tu nie było, ale musiałam wstać żeby umyć włosy i idę do UP rejestrować się Mam całe spuchnięte powieki, pieką mnie i są czerwone wczoraj jak robiłam demakijaż myślałam że wyjdę z siebie tak mnie piekły

xxxMikixxx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-18, 09:25   #4924
Bejjka
Zakorzenienie

wciąż nie ma nowego wątku nie postarałyście się Dziewczynki wczoraj cały dzień umierałam z powodu kaca picie w środku tygodnia to jakaś makabra

moje włosy też potrzebują ścięcia, najbardziej mi się niszczy najkrótsza partia cieniowania a z 10 cm nie zejdę
Bejjka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-18, 09:32   #4925
otako
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dymka Pokaż wiadomość
Ja też się witam

Włosy muszę zaraz umyć - ostatnio szaleją, strasznie szybko się przetłuszczają
I też muszę podciąć, bo rosną nierówno jak lebioda na polu
I też mam takie myśli jak Saming... ale chyba brak mi odwagi by pozbyć się 10 cm
O, Dymka wróciła
Zazdroszczę Ci tych minerałów mnie nie ma kto doradzić odnośnie koloru, przydałby mi się jakiś mentor, który by na żywo ocenił odcień skóry i dobrał odpowiedni minerał.

Cytat:
Napisane przez saming Pokaż wiadomość
I nic nie umiem na zajęcia i jest mi z tego powodu wszystko jedno.
Mnie też. Robię wszystko tak na odwal, nie czytam xerówek i siedzę na zajęciach tylko po to, żeby mieć obecność

Cytat:
Napisane przez Bejjka Pokaż wiadomość
moje włosy też potrzebują ścięcia, najbardziej mi się niszczy najkrótsza partia cieniowania a z 10 cm nie zejdę
Mam to samo. Te najkrótsze są w najgorszym stanie. Trochę mi we wtorek mama wyrównała, są już podobnej długości, ale jeszcze trochę cieniowania zostało. Może do czerwca uda mi się zejść...

otako jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-18, 09:46   #4926
Bejjka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez otako Pokaż wiadomość

Mam to samo. Te najkrótsze są w najgorszym stanie. Trochę mi we wtorek mama wyrównała, są już podobnej długości, ale jeszcze trochę cieniowania zostało. Może do czerwca uda mi się zejść...
moje po wyrównianiu sięgałyby do ucha/połowy brody i na ścięcię się nie zdecyduje

Edytowane przez Bejjka
Czas edycji: 2010-03-18 o 09:50
Stary 2010-03-18, 10:03   #4927
otako
Zakorzenienie

Cytat:
moje po wyrównianiu sięgałyby do ucha/połowy brody i na ścięcię się nie zdecyduje
Moje też te najkrótsze sięgają tak do brody, ale są mocno przesuszone, więc musiałabym je ciachnąć z 5 cm. jak nie więcej. Ale póki co olejuję (?) kokoskiem i czekam aż podrosną.

Ale mi słabo wczoraj mało nie zemdlałam na uczelni, musiałam wyjść w połowie zajęć z sali. Dzisiaj też mi jakoś niedobrze, a za godzinę muszę jechać na seminarium.

otako jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-18, 10:55   #4928
szmyrk
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kocurzyca Pokaż wiadomość
Dzieki. Po przeczytaniu kolejnych linków juz wszystko wiem.
Prosze bardzo Szkoda, ze tak malo sie o tym mowi...

Cytat:
Napisane przez kocurzyca Pokaż wiadomość
A jako ciekawostkę powiem wam jak to niby ujednolicenie działa w Anglii.
Przyjeżdża Polak z dyplomem licencjata, wysyła go do przetłumaczenia kwalifikacji w systemie NARIC i staje się technikiem. Przyjeżdża magister i zostaje zdegradowany do Licencjata.
Nie wiem czy juz o tym gdzieś nie pisałam.
No to psikus
Cytat:
Napisane przez Renia90 Pokaż wiadomość
mnie kusi na grzywkę na bok ale póki co zostawiam jak jest, bo musiałabym ją prostować.. no i kusi mnie zmiana koloru na taki jak w załączniku boski jest
Ja mam teraz bardzo podobny kolor po ostatnim "hennowaniu" i wcale mi sie to nie podoba
Cytat:
Napisane przez Asia19x Pokaż wiadomość
Dzień dobry
zdjęcia włosów - proszę bardzo

https://wizaz.pl/forum/album.php?albumid=6265
Piekna kobieta z Ciebie
Cytat:
Napisane przez n0emi Pokaż wiadomość
TŻ dostal stypendium bedzie piesek
A jaki piesek?
Cytat:
W ogóle... nie mówiłam nic, ale ja to się czuję taka bezpańska Bo wiecie - teraz mieszkam w akademiku, ale to akademik a nie dom. A do domu daleko, i nawet jak tam przyjeżdżam, to i tak jakby już nie mój dom. Mało moich rzeczy i tak jakoś strasznie obco. A czasem to tak smutno się robi, jak po zajeciach wszyscy "idę do domu, wreszcie do domu" itp, nawet ci co wracają na weekendy, a ja to tak tylko do akademika
Moze nie tak do konca, ale mam troche podobnie - w domu rodzinnym juz coraz mniej jak w domu sie czuje, a tutaj coz, z daleka od wszystkiego nie potrafie sie tak do konca zaaklimatyzowac, nostalgia mnie lapie i czasem czuje sie, jakbym wszedzie byla obca
Nie smuc sie
Cytat:
Napisane przez blondyna789 Pokaż wiadomość
aaaaaaaaa!!!!!!!!! mamy z Tż-em nowe zwierzątko ukochanego pupilka nazywa się Tofik (pieszczotliwie wołamy Tofuś, Toffulek) , ma o 6 miesięcy, ok 3,5 cm wielkości i jest pająkiem Ptasznik Kędzierzawy jest śliczny i bardzo mądry
Aaaaa!!!
Ciebie raczej nie bede odwiedzac
Cytat:
Napisane przez Chatul Pokaż wiadomość
Pająki są takie urocze
Nie jesli masz arachnofobie
Cytat:
Napisane przez Soleilka Pokaż wiadomość
W załączniku jego pająki plus bonus, mały Boa
O matko i corko, nie rob tego nigdy wiecej albo ostrzegaj wielkimi literami, mnie takie "obrazki" przyprawiaja o ciary, brrr...
Cytat:
Napisane przez Soleilka Pokaż wiadomość
Tż, a my tylko tak się kontaktujemy, bo mieszka 150 km ode mnie Bo się wydarłam na niego. Dostałam przez niego mandat, nie mam za co zapłacić ( mama nie ma na tyle, żeby mi dać ), a on twierdzi, że to nie jego wina niby. I mnie zablokował
Ale patafian Przepraszam, ze tak mowie, o (jeszcze?) Twoim facecie, ale po takiej akcji poslabym go w diably. Nawet nie wiem, czy chcialby mi sie go scigac za ten mandat - moze zapozycz sie u znajomych a goscia olej, zeby juz nie mial nic do Ciebie.
Trzymaj sie
Cytat:
Podciąć włosy tak z 10cm i pozbyć się cieniowania i zostawić całe ładne, zdrowe włoski, czy jednak tylko podciąć końcówki rozdwojone, czyli jakieś max 3cm... Nie ukrywam, że żal mi byłoby tych 10cm... Ale fajnie byłoby mieć takie ładne, zdrowe włosy tylko... Ale z drugiej strony nie chcę mieć krótkich, a nigdy nie miałam jeszcze tak długich jak mam teraz i tak się zachwycam nimi... ale ja głupia jestem, wiem.
W sumie tomam dosyc podobny problem, ale boje sie tyle wlosow ciachnac
szmyrk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-18, 11:06   #4929
asiulka123
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Magdzia94 Pokaż wiadomość
Potrzebuję kupić szampon macie jakiś pomysł
Nie timotei, babydream, ani barwa.
Ja też muszę kupić szampon. Myślę nad brzozowym Farmony (jest w Naturze), ewentualnie Ziaja ryżowa albo ten, który mi się skończył- czyli Joanna z pokrzywą i zieloną herbatą.

Cytat:
Napisane przez kasiamajo Pokaż wiadomość

A, i kupiłam jedwab Marion, miałyście go?
miałam kiedyś- był ok, na pewno lepszy od Biosilka

Wczoraj byłam na szkoleniu i powiem Wam, że nawet podoba mi się ta praca Po szkoleniu miałam test, wyniki dopiero w okolicach kwietnia. Test poszedł mi tak średnio, liczyła się zarówno dokładność jak i czas. Dla mnie trzeba to po prostu wytrenować a trudno jednego dnia odbyć szkolenie, poćwiczyć pod okiem informatyka i napisać test. Trochę osób zrezygnowało z mojej grupy przynajmniej, jedna nie przystąpiła do testu, mam nadzieję że się załapię na tą pracę

asiulka123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-18, 11:17   #4930
saming
Zakorzenienie

No właśnie, 10cm to za dużo. Tylko końcówki podetnę. Jak kupię coś na porost włosów, i będą mi szybko rosnąć to wtedy się zdecyduję. Na razie ten marny cm na miesiąc to za mało... A końcówki naprawdę muszę podciąć, są w opłakanym stanie...

Stary 2010-03-18, 11:24   #4931
Bejjka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez szmyrk Pokaż wiadomość
a tutaj coz, z daleka od wszystkiego nie potrafie sie tak do konca zaaklimatyzowac, nostalgia mnie lapie i czasem czuje sie, jakbym wszedzie byla obca
też tak, miałam, gdy żyłam przez jakiś czas za granicą dlatego, wiem, że najlepiej mi w kraju ojczystym, choć i tu ciężko się żyje Szmyrku planujesz kiedyś wrocić do Polski?

Cytat:
Napisane przez asiulka123 Pokaż wiadomość
mam nadzieję że się załapię na tą pracę
trzymam

KasiaMajo płuczesz nasiona w letniej przegotowanej wodzie czy od razu wsypujesz je do kiełkownicy? i gdzie ją stawiasz? mogę na parapecie?

Kobitki, jakie ostatnio mam wieczne ssanie w żołądku właśnie wszamałam 3 kanapki i jeszcze mi mało

zastanawiam się co zrobić dziś*na obiad
Stary 2010-03-18, 11:32   #4932
saming
Zakorzenienie

Ja mam jeszcze kuraka z ryżem i chyba w zamrażalniku jest szpinak. Coś wymyślę.

Też jestem głodna >.<

Stary 2010-03-18, 11:37   #4933
asiulka123
Zakorzenienie

Cytat:

trzymam

dzięki

Widzę, że dużo dziewczyn ma momenty przygnębienia- to chyba przesilenie wiosenne Mi się psuje cera, zrobił mi się jęczmień na powiece, włosy mi wypadają podczas mycia, już nie mówiąc o tym, że niemal codziennie czuję się zdołowana. Już nie wiem jak wzmocnić organizm Jem owoce i warzywa, piję soki, pokrzywę, biorę olej z nasion wiesiołka, wit.B. Nie chcę się już faszerować tabletkami, ale coś by się przydało

Stary 2010-03-18, 11:37   #4934
xxxMikixxx
Zakorzenienie

Jaki poziom wykształcenie wpisać po Technikum Ekonomicznym? Zacięłam się na tym i nie wiem co wpisać

Stary 2010-03-18, 11:44   #4935
asiulka123
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez xxxMikixxx Pokaż wiadomość
Jaki poziom wykształcenie wpisać po Technikum Ekonomicznym? Zacięłam się na tym i nie wiem co wpisać

średnie ekonomiczne

---------- Dopisano o 11:44 ---------- Poprzedni post napisano o 11:41 ----------

Miki, a jak tam pisze dokładnie? bo mi się coś przypomniało jak wypełniałam

Stary 2010-03-18, 11:45   #4936
Bejjka
Zakorzenienie

Cytat:
Widzę, że dużo dziewczyn ma momenty przygnębienia- to chyba przesilenie wiosenne Mi się psuje cera, zrobił mi się jęczmień na powiece, włosy mi wypadają podczas mycia, już nie mówiąc o tym, że niemal codziennie czuję się zdołowana. Już nie wiem jak wzmocnić organizm Jem owoce i warzywa, piję soki, pokrzywę, biorę olej z nasion wiesiołka, wit.B. Nie chcę się już faszerować tabletkami, ale coś by się przydało
to tak jak ja też odżywam się zdrowo i dbam o siebie a czuje się słabo ciężko rano mi wstać, czuję się zmęczona, za nic nie mogę się wziąć i czuję się strasznie nieatrakcyjna

dziś koniecznie muszę zająć się stopami, bo na ćwiczeniach i tańcach często ćwiczymy boso i wstydzę się wsoich stóp

Cytat:
chyba średnie
Stary 2010-03-18, 11:45   #4937
xxxMikixxx
Zakorzenienie

Cytat:
średnie ekonomiczne

---------- Dopisano o 11:44 ---------- Poprzedni post napisano o 11:41 ----------

Miki, a jak tam pisze dokładnie? bo mi się coś przypomniało jak wypełniałam
Pisze tylko poziom wykształcenia, też właśnie myślę że średnie ekonomiczne ale wolę się upewnić

Stary 2010-03-18, 11:47   #4938
201607180946
Konto usunięte

Dzień Dobry

Cytat:
KasiaMajo płuczesz nasiona w letniej przegotowanej wodzie czy od razu wsypujesz je do kiełkownicy? i gdzie ją stawiasz? mogę na parapecie?
Wsypuję nasiona do kiełkownicy, po czym polewam je letnią wodą.
Lepiej postaw kiełkownicę na blacie, tak aby nie padały na nie promienie słoneczne, dopiero na dzień przed zjedzeniem postaw na parapecie
Wczoraj zasadziłam kiełki fasoli mung i rzeżuchy, już nie mogę się doczekać aż dodam je do twarożku
201607180946 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-18, 11:51   #4939
asiulka123
Zakorzenienie

Cytat:
to tak jak ja też odżywam się zdrowo i dbam o siebie a czuje się słabo ciężko rano mi wstać, czuję się zmęczona, za nic nie mogę się wziąć i czuję się strasznie nieatrakcyjna

dziś koniecznie muszę zająć się stopami, bo na ćwiczeniach i tańcach często ćwiczymy boso i wstydzę się wsoich stóp

ja też się czuje nieatrakcyjna nie wychodzę z domu za często to nie chce mi się starać. Nawet nie cieszę się z nadejścia wiosny bo nie mam co na siebie włożyć a zakupy planuję już od dłuższego czasu i nie mogę się zabrać jak nic nie stanie na przeszkodzie to jutro pojadę

ja stopy kremuję codziennie a i tak daleko im do doskonałości

Stary 2010-03-18, 11:53   #4940
kruszyna90
Rozeznanie

A ja wkleje moje zdjęcie, niektóre z was pamietają mnie jak "ryczalam" będąc ścięta na 3mm, a tutaj moje wloski kilka dni temu po wizycie u fryzjera -> https://wizaz.pl/forum/attachment.ph...2&d=1268426878

wlasnie sie zastanawiam bo mam pracę z socjologii do napisania o socjologii jakiejs wybranej grupy np. studentow, szachistów itd. nie mam pojecia gdzie szukac informacji.....
Stary 2010-03-18, 11:54   #4941
asiulka123
Zakorzenienie

Cytat:
Pisze tylko poziom wykształcenia, też właśnie myślę że średnie ekonomiczne ale wolę się upewnić

ja bym tak wpisała
u mnie na karcie rejestracyjnej z tego co pamiętam było napisane: poziom wykształcenia- nazwy ukończonych szkół i uczelni
wpisałam wtedy nazwę mojego liceum

Stary 2010-03-18, 11:56   #4942
Bejjka
Zakorzenienie

Cytat:
Wsypuję nasiona do kiełkownicy, po czym polewam je letnią wodą.
Lepiej postaw kiełkownicę na blacie, tak aby nie padały na nie promienie słoneczne, dopiero na dzień przed zjedzeniem postaw na parapecie
Wczoraj zasadziłam kiełki fasoli mung i rzeżuchy, już nie mogę się doczekać aż dodam je do twarożku
tak też zrobię już nie mogę się doczekać aż mi wyrosną mam 20 paczek nasion i wielu rodzajow kiełków nawet nie próbowałam teraz będę musiała jakoś dyskretnie przemycać je na talerz tżeta, bo ten dzikus nie chce jeść żadnej zieleniny

Cytat:
ja stopy kremuję codziennie a i tak daleko im do doskonałości
ja nie nie wyobrażam sobie życia bez balsamow i kremów,a le na stopach nienawidzę mieć tłustej powłoczki, dlatego straszę taaaaakimi sucharami ale muszę o nie zadbać, bo wstyd m nawet przed tżetem
Stary 2010-03-18, 12:01   #4943
jyyli
Zakorzenienie

GG do jyyli

Dzień dobry

Kruszynko, ale już urosły

Też mam ostatnio takie doły Nic mi się nie chce, ani spać, ani robić niczego. Nie wiem, może u mnie to wina narkozy Najbardziej nie chcę wracać do szkoły, boję się tego

http://www.uniteddogs.com/stopkillingdogs/
jyyli jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-18, 12:05   #4944
kruszyna90
Rozeznanie

wiecie ja tez mam takiego dolka ze nic mi sie nie chce... bo to przez tą pogodę, zobaczycie wyjdzie slonce i bedzie duzo lepiej

ide nakladac olejek rycynowy ale jak nakladam na suche to strasznie duzo mi wypada wlosow...:/
Stary 2010-03-18, 12:09   #4945
jyyli
Zakorzenienie

GG do jyyli

A ja mam sprawę do Poznanianek Gdzie się znajduje wydział neofilologii i czy są w pobliżu jakieś sklepy z włosowymi cudeńkami?
Może uda mi się pojechać w sobotę, akurat wydział neofilologii ma dzień otwarty

Stary 2010-03-18, 12:16   #4946
Bejjka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kruszyna90 Pokaż wiadomość
A ja wkleje moje zdjęcie, niektóre z was pamietają mnie jak "ryczalam" będąc ścięta na 3mm, a tutaj moje wloski kilka dni temu po wizycie u fryzjera -> https://wizaz.pl/forum/attachment.ph...2&d=1268426878
Kruszyno, ale masz już długie włosięta

Cytat:
Napisane przez jyyli Pokaż wiadomość
A ja mam sprawę do Poznanianek Gdzie się znajduje wydział neofilologii i czy są w pobliżu jakieś sklepy z włosowymi cudeńkami?
Może uda mi się pojechać w sobotę, akurat wydział neofilologii ma dzień otwarty
Wydział Neofilologii - Collegium Novum
al.Niepodległości 4
http://neo.amu.edu.pl/index.php?opti...tpage&Itemid=1

niestety, ja w Poznaniu nic nie kupuje włosowego zamawiam głównie przez internet
chodzi ci o sklepy fryzjerskie?
Stary 2010-03-18, 12:17   #4947
jyyli
Zakorzenienie

GG do jyyli

Cytat:
Wydział Neofilologii - Collegium Novum
al.Niepodległości 4
http://neo.amu.edu.pl/index.php?opti...tpage&Itemid=1

niestety, ja w Poznaniu nic nie kupuje włosowego zamawiam głównie przez internet
chodzi ci o sklepy fryzjerskie?
O, dziękuję ślicznie

Chodzi mi o wszelkie sklepy, gdzie można kupić Wizażowe perełki

Stary 2010-03-18, 12:27   #4948
Renia90
Zakorzenienie

cześć
byłam dziś z rana na mieście, w 2 sklepach naoglądałam się takich piękności, że w sb się jeszcze raz wybiorę i może coś kupię

byłam w lumpku i przymierzałam świetną sukienkę na lato, ale mnie pogrubiała bo tak dziwnie stała od biustu w dół więc nie kupiłam..
Cytat:
A, i kupiłam jedwab Marion, miałyście go?
ja miałam, kupiłabym go ponownie, ale póki co jest mi niepotrzebny bo muszę to serum z avonu wymęczyć..
Cytat:
mam podobnie, tyle że musiałabym ściąć więcej niż 10cm żeby mieć równe, więc będę podcinać tylko końcówki, bo nie umiałabym sie przyzwyczaić do takich krótkich i w ogóle ani warkocza ani nic bym nie zrobiła ;p
Cytat:
Napisane przez szmyrk Pokaż wiadomość
Ja mam teraz bardzo podobny kolor po ostatnim "hennowaniu" i wcale mi sie to nie podoba
a mnie się cholernie podoba

"Robienie czegoś najlepiej jak się potrafi jest ważniejsze niż bycie najlepszym" /Shannon Miller/

KLIKnij raz dziennie i pomóż
i jeszcze tutaj!
Renia90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-18, 12:29   #4949
jyyli
Zakorzenienie

GG do jyyli

O matko, nauczyłam moją Koteczkę, że jak wystarczająco długo drapie np. w drzwi albo miauczy, to przyjdę i jej otworzę. Teraz łazi po moim pokoju i chce wleźć we wszystko, co się otwiera Nie uczcie tego swoich kotów

Stary 2010-03-18, 12:29   #4950
Bejjka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez jyyli Pokaż wiadomość
O, dziękuję ślicznie

Chodzi mi o wszelkie sklepy, gdzie można kupić Wizażowe perełki
proszę bardzo co do sklepów to najlepiej pytaj Dymki, bo jak pisałam wcześniej kupuje głównie w sieci

pora na kawkę, bo zasypiam na siedząco
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości