METAMORFOZY POKOI - opinie, porady, inspiracje - Strona 152 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Hobby > Dom, mieszkanie, nieruchomości

Notka

Dom, mieszkanie, nieruchomości Szukasz domu, mieszkania lub nieruchomości? Masz już upatrzone lokum i czeka cię remont? Dobrze trafiłeś - tutaj wymieniamy się wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-03-15, 17:04   #4531
mariusz1987pl
Przyczajenie

Dot.: METAMORFOZY POKOI - opinie, porady, inspiracje

witam mam duzy pokuj i chce go robic od nowa w poniedzialek bede go gipsowac i malowac i chce miec pokuj w 2 kolorach mysle nad opcja karmazynowy przyplyw + ..?? lub tajemniczy ogrud + .. ?? co byscie radzili ?? jakie polonczenia na scianie gdzie jest okno i drzwi bo to na przeciw dal bym slaby kolor ten ktory a na wiekszej dodal bym jeden z wymienionych wyzej a gdzie okno i drzwi taki jaki doradzicie czekam na pomoc
mariusz1987pl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-16, 10:15   #4532
millia
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez aktaga13 Pokaż wiadomość
Cytat:
Napisane przez millia Pokaż wiadomość
Pomalowałabym na ciemno tę ścianę boczną, która jest oświetlona przez dłuższy czas.
Drzwi może dobrze by wyglądały, gdyby były w kolorze mebli (albo przynajmniej podobnym). Jeśli zrobisz tę ścianę jasną, to drzwi dla mnie powinny być trochę ciemniejsze, a jeśli ściana będzie czekoladowa, to trochę jaśniejsze. Chodzi o to, aby nie zlewały się z resztą. Istotne też jest, jakie są drzwi w innych pokojach, bo jeśli w całym mieszkaniu masz takie same drzwi, to chyba też trzeba to wziąć pod uwagę?
Mimo, iż ścina z oknem jest częściowo zasłonięta, to nie wiem czy zrobiłabym ją na ciemno, bo wchodząc do pokoju od razu się ją widzi i może to trochę człowieka przytłoczyć, zwłaszcza jeśli jedna z bocznych ścian też będzie brązowa.
wielkie dzieki za odpowiedz
czyli wg Ciebie tylko 1 ściana powinna byc ciemna? tak to rozumiem. wciąż się waham. meble w pokoju są drewniane - bukowe. ciężko zrobić drzwi w takim kolorze. i juz sprawdzalam - nie trzeba brac pod uwagę drzwi w reszcie domu, bo maluję je tylko od wewnetrznej strony. tylko, ze nadal nie wiem jak kombinować z odcieniami? czy raczej pójść w kontrast? też nie chcę, żeby się zlewały...
Zastanawiałam się nad tymi ścianami, bo na początku podobał mi się pomysł jednej ciemniejszej lub dwóch równoległych. Jednakże teraz się trochę przekonałam żeby zrobić dwie prostopadłe i wtedy to byłaby któraś boczna i z drzwiami. Tylko że właśnie pozostaje kwestia ich barwy. Możliwości jest wiele, więc można przetestować trochę pomysłów.
millia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-16, 10:39   #4533
aktaga13
Zakorzenienie

Cytat:
Zastanawiałam się nad tymi ścianami, bo na początku podobał mi się pomysł jednej ciemniejszej lub dwóch równoległych. Jednakże teraz się trochę przekonałam żeby zrobić dwie prostopadłe i wtedy to byłaby któraś boczna i z drzwiami. Tylko że właśnie pozostaje kwestia ich barwy. Możliwości jest wiele, więc można przetestować trochę pomysłów.
jeju, jesteś kochana. wiesz o tym? skłaniam się do jasnej futryny i ciemnych drzwi.. co do koloru, to wciąż myślę. ostatnio urzekł mnie ten http://www.dulux.pl/c_cs_scheme.shtml?name=45 ale zastanawiam się, czy nie pójść bardziej w czekoladę. bo ten mimo wszystko jest łagodny i trochę mdły.

bardzo,bardzo Ci dziekuje
Stary 2010-03-16, 12:16   #4534
millia
Raczkowanie

Cytat:
jeju, jesteś kochana. wiesz o tym? skłaniam się do jasnej futryny i ciemnych drzwi.. co do koloru, to wciąż myślę. ostatnio urzekł mnie ten http://www.dulux.pl/c_cs_scheme.shtml?name=45 ale zastanawiam się, czy nie pójść bardziej w czekoladę. bo ten mimo wszystko jest łagodny i trochę mdły.

Ekhm, nie zrobiłam aż tak wiele, tylko "odbijam" Twoje piłeczki. Mnie bardzo dobrze się w ten sposób myśli, kiedy mam kogoś kombinuje ze mną. Ciemne drzwi i jaśniejsza futryna chyba wygląda najciekawiej, ale na wypadek obejrzyj jeszcze jakieś katalogi producentów drzwi albo coś, bo tam pewno będą fotki, więc zobaczysz jak to prezentuje się w rzeczywistości.
Zdecydowanie poszłabym trochę bardziej w stronę czekolady, coś podobnego widziałam wśród farb Tikkurili (trochę się bawiłam w weekend modułem z ich farbami w moim programie cad ), ale pewno u innych producentów też da się znaleźć podobne. Z Duluxa to ładny byłby nieco ciemniejszy odcień http://www.dulux.pl/c_cs_scheme.shtm...treacle_tart_1

Edytowane przez millia
Czas edycji: 2010-03-16 o 12:20
Stary 2010-03-16, 14:01   #4535
SdC
Zakorzenienie

Cytat:

Ja osobiście odradzam ten wariant drzwi . Dla mnie wygląda za pstrokato .
Sama w pokoju mam czekoladę, na dwóch ścianach - naprzeciwko okna i tej, na której jest okno . I bardzo mi się podoba :P.
SdC jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-16, 18:35   #4536
aktaga13
Zakorzenienie

Cytat:
Ekhm, nie zrobiłam aż tak wiele, tylko "odbijam" Twoje piłeczki. Mnie bardzo dobrze się w ten sposób myśli, kiedy mam kogoś kombinuje ze mną. Ciemne drzwi i jaśniejsza futryna chyba wygląda najciekawiej, ale na wypadek obejrzyj jeszcze jakieś katalogi producentów drzwi albo coś, bo tam pewno będą fotki, więc zobaczysz jak to prezentuje się w rzeczywistości.
Zdecydowanie poszłabym trochę bardziej w stronę czekolady, coś podobnego widziałam wśród farb Tikkurili (trochę się bawiłam w weekend modułem z ich farbami w moim programie cad ), ale pewno u innych producentów też da się znaleźć podobne. Z Duluxa to ładny byłby nieco ciemniejszy odcień http://www.dulux.pl/c_cs_scheme.shtm...treacle_tart_1
bardzo mi pomagasz ta czekoladka jest super co do drzwi - nie będę ich wymieniać. będę je malować... więc katalogi z drzwiami na niewiele się zdadzą. wciąż oglądam za to katalogi z wnętrzami. i głupieję
Cytat:
Napisane przez SdC Pokaż wiadomość
Ja osobiście odradzam ten wariant drzwi . Dla mnie wygląda za pstrokato .
Sama w pokoju mam czekoladę, na dwóch ścianach - naprzeciwko okna i tej, na której jest okno . I bardzo mi się podoba :P.
a co pomiędzy czekoladą masz? i jakie drzwi byś zaproponowała? tzn który wariant? ciemne jak ściana? a może w tonacji ściany, tylko np. jaśniejsze?
Stary 2010-03-17, 00:30   #4537
Kamilooss
Przyczajenie

Margotek, nie słuchaj ich nie dawaj już tam nic białego ,jest go tam wystarczająco.
Ja proponowałbym zamiast tego morskiego (wiem że już za późno) nakleić tapetę w grafitowo-turkusowo-białe pionowe paski co współgrałoby z tymi drzwiami.
Pewnie myślicie że to kiepski pomysł ale zróbcie sobie symulację z tym wzorem :
http://tapetuj.pl/tapeta-winylowa-na...ie-718485.html

Gdyby ta tapeta była wtedy można byłoby pomyśleć nad tą skośną ścianą, póki co zestawienie kolorów mi się nie podoba ponieważ powoduje ono iż pokój stał się zimny
Kamilooss jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-03-17, 08:59   #4538
SdC
Zakorzenienie

Cytat:
bardzo mi pomagasz ta czekoladka jest super co do drzwi - nie będę ich wymieniać. będę je malować... więc katalogi z drzwiami na niewiele się zdadzą. wciąż oglądam za to katalogi z wnętrzami. i głupieję

a co pomiędzy czekoladą masz? i jakie drzwi byś zaproponowała? tzn który wariant? ciemne jak ściana? a może w tonacji ściany, tylko np. jaśniejsze?
Akurat z drzwiami nie miałam problemu, bo u mnie w domu wszystkie są białe z szybą pośrodku, więc ich koloru nie zmieniałam. Drzwi dałabym jasne, w kolorze mebli.
Załączam Ci zdjęcia rogu moich ścian - na jednym zdjęciu wyszły trochę cieplejsze, ale ten kolor jest taki trochę dziwny . Szary z gołębim czy co tam się domieszało .
Na ścianie naprzeciwko okna mam łóżko, a na niej nakleiłam wielkie białe dmuchawce .
SdC jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-17, 10:03   #4539
aktaga13
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez SdC Pokaż wiadomość
Akurat z drzwiami nie miałam problemu, bo u mnie w domu wszystkie są białe z szybą pośrodku, więc ich koloru nie zmieniałam. Drzwi dałabym jasne, w kolorze mebli.
Załączam Ci zdjęcia rogu moich ścian - na jednym zdjęciu wyszły trochę cieplejsze, ale ten kolor jest taki trochę dziwny . Szary z gołębim czy co tam się domieszało .
Na ścianie naprzeciwko okna mam łóżko, a na niej nakleiłam wielkie białe dmuchawce .
moje drzwi też są białe z szybą pośrodku ale połączenie bieli z brązem nie podoba mi się, stąd dylemat.

wielkie dzieki za zdjęcia. świetnie to wygląda chłodno. ja idę w podobnym kierunku, tylko w odcienie cieplejsze. zapowiada się weekend z pedzlami

też myślałam o naklejkach ale z tym na razie poczekam
Stary 2010-03-17, 12:23   #4540
millia
Raczkowanie

Cytat:
moje drzwi też są białe z szybą pośrodku ale połączenie bieli z brązem nie podoba mi się, stąd dylemat.

wielkie dzieki za zdjęcia. świetnie to wygląda chłodno. ja idę w podobnym kierunku, tylko w odcienie cieplejsze. zapowiada się weekend z pedzlami

też myślałam o naklejkach ale z tym na razie poczekam
Z tymi drzwiami, to właściwie dużo zależy od upodobań; jednym się podoba jak są w podobnych kolorach, a drudzy mają odwrotnie, więc dyskutować o tym można w nieskończoność. Najważniejsze jest, aby dla nas było ok.
Życzę przyjemnego malowania i chcę zobaczyć efekty.
Jak będziesz na serio myśleć o naklejce, to podaj linka do jej fotki. Jak będę miała trochę czasu to może zrobię wizkę pokoju (a przynajmniej części pokoju) już w CAD Decorze, gdzie wstawię naklejkę na ścianę i zobaczysz jak to będzie mniej więcej wyglądać. Zrobiłam już to przy innych projektach (przykład w załączniku, choć to też zrobiłam kiedyś na szybko, więc nie jest najlepszej jakości).
Stary 2010-03-17, 16:58   #4541
ezzo
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Ivonea Pokaż wiadomość
a jeszcze coś fajnego znalazłam
cudnie wyglada ta podswietlona tapeta na jednej scianie! Można jakies zrodlo zdjecia poprosic?
ezzo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-17, 18:40   #4542
aktaga13
Zakorzenienie

Cytat:
Z tymi drzwiami, to właściwie dużo zależy od upodobań; jednym się podoba jak są w podobnych kolorach, a drudzy mają odwrotnie, więc dyskutować o tym można w nieskończoność. Najważniejsze jest, aby dla nas było ok.
Życzę przyjemnego malowania i chcę zobaczyć efekty.
Jak będziesz na serio myśleć o naklejce, to podaj linka do jej fotki. Jak będę miała trochę czasu to może zrobię wizkę pokoju (a przynajmniej części pokoju) już w CAD Decorze, gdzie wstawię naklejkę na ścianę i zobaczysz jak to będzie mniej więcej wyglądać. Zrobiłam już to przy innych projektach (przykład w załączniku, choć to też zrobiłam kiedyś na szybko, więc nie jest najlepszej jakości).
dziękuję! malowanie zapowiada się na weekend.
wstawię zdjęcia z drzwiami chyba na razie się wstrzymam. a z naklejką na pewno zgłoszę się do Ciebie. bardzo mi pomogłaś
Stary 2010-03-18, 09:50   #4543
millia
Raczkowanie

Cytat:
dziękuję! malowanie zapowiada się na weekend.
wstawię zdjęcia z drzwiami chyba na razie się wstrzymam. a z naklejką na pewno zgłoszę się do Ciebie. bardzo mi pomogłaś
Heh, zaczynam trochę bardziej na serio (tak w 27%, bo mam strasznego lenia) rozważać zmianę "kariery" na projektowanie i aranżowanie wnętrz, skoro więcej przyjemności sprawia mi rozprawianie o takich sprawach, niż faktyczna praca, a i daje to trochę radości ludziom. A kogo cieszy praca biurowa?
Poza tym sama marzę o metamorfozie pokoju, ale nie mogę (bo chata nie moja), więc muszę żyć życiem innych i podziwiać zmiany zachodzące w ich domkach.

Edytowane przez millia
Czas edycji: 2010-03-18 o 09:57
Stary 2010-03-18, 09:54   #4544
aktaga13
Zakorzenienie

Cytat:
Heh, zaczynam na serio rozważać zmianę "kariery" na projektowanie i aranżowanie wnętrz, skoro więcej przyjemności sprawia mi rozprawianie o takich sprawach, niż faktyczna praca, a i daje to trochę radości ludziom. A kogo cieszy praca biurowa?
doskonale wiem o czym mówisz. mi też więcej przyjemności sprawiają przygotowania do remontu, niż przygotowanie się do zajęć choć w minimalnym stopniu..
Stary 2010-03-18, 10:14   #4545
Tequilka_84
Rozeznanie

Teraz trafilam na ten temat... szkoda ze nie mam zdjecia mojej sypialni przed remontem,,, Sypialnie mam razem z salonem..

Zrobilam go bardzo tanim kosztem...
łozko ktore mi sie podobalo kosztowało 5 tys zł!!! ja zrobilam identyczne-tylko zamiast skory-futro za niecale 500zł.

te male plytki mozaika-strasznie droga, kupilam normalne plytki i tata mi nacial tak ze wygladaja jak mozaika i o wiele taniej wyszły...

jedyne co nie jest tak jak chcialam - tv, mial byc na scianie na takiej polce obracanej -ale taka polka obracana o wiecej niz 180' byla kolosalnie droga

Moze kiedys sie dorobie. Jak ogarne pokoik to pokaze Wam fotki.

Tequilka_84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-18, 10:16   #4546
aktaga13
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Tequilka_84 Pokaż wiadomość
Teraz trafilam na ten temat... szkoda ze nie mam zdjecia mojej sypialni przed remontem,,, Sypialnie mam razem z salonem..

Zrobilam go bardzo tanim kosztem...
łozko ktore mi sie podobalo kosztowało 5 tys zł!!! ja zrobilam identyczne-tylko zamiast skory-futro za niecale 500zł.

te male plytki mozaika-strasznie droga, kupilam normalne plytki i tata mi nacial tak ze wygladaja jak mozaika i o wiele taniej wyszły...

jedyne co nie jest tak jak chcialam - tv, mial byc na scianie na takiej polce obracanej -ale taka polka obracana o wiecej niz 180' byla kolosalnie droga

Moze kiedys sie dorobie. Jak ogarne pokoik to pokaze Wam fotki.
koniecznie!!
Stary 2010-03-18, 10:32   #4547
agabil1
nabija na KOPIĘ kopistów.
okrutnica jakaś...

GG do agabil1

potrzebuję porady

Mój pokój (mam tylko jeden) od października przechodzi mozolnie duże przemiany. Ponieważ jeszcze sporo rzeczy zostało do zrobienia, wypieszczenia nie wklejam póki co zdjęć całości.
Po świętach chciałabym zabrać się za okno.
Myślałam o jasnych roletach (okno PCV, 3 części) zamiast firanki i jakiejś zasłonce , może fantazyjnie upiętej, udrapowanej? Zasłonka byłaby w zasadzie elementem zdobniczym tylko.
Karnisz mam jednorzędowy.
Pokój pomalowany na szarość gołębią z niewielką kroplą błękitu, jeden z kątów ( stoi w nim piec) jest strukturalny i w kolorze fioletu.
Wklejam zdjęcia okna i ścian.

Pomóżcie

Edytowane przez agabil1
Czas edycji: 2010-03-18 o 10:33
agabil1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-18, 11:34   #4548
Tequilka_84
Rozeznanie

Cytat:
koniecznie!!
Zmobilizowalas mnie zeby go posprzatac w koncu
Pozniej bede fotki...

Stary 2010-03-19, 21:10   #4549
kaja-sz
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez agabil1 Pokaż wiadomość
potrzebuję porady

Mój pokój (mam tylko jeden) od października przechodzi mozolnie duże przemiany. Ponieważ jeszcze sporo rzeczy zostało do zrobienia, wypieszczenia nie wklejam póki co zdjęć całości.
Po świętach chciałabym zabrać się za okno.
Myślałam o jasnych roletach (okno PCV, 3 części) zamiast firanki i jakiejś zasłonce , może fantazyjnie upiętej, udrapowanej? Zasłonka byłaby w zasadzie elementem zdobniczym tylko.
Karnisz mam jednorzędowy.
Pokój pomalowany na szarość gołębią z niewielką kroplą błękitu, jeden z kątów ( stoi w nim piec) jest strukturalny i w kolorze fioletu.
Wklejam zdjęcia okna i ścian.

Pomóżcie
nie mam teraz jak poszukać, ale poogladaj zdjecia firanek takich jak zalsonki, tzn ze srodka karnisza upinasz je po bokach, oczywiscie jezeli nie musisz miec firnaki w oknach no i przede wsyztkim firnak wyglada ladnie jak jest namrszczona, najlepiej zeby byla 2x tyle co karnisz, prezentuje sie duzo lepiej
kaja-sz jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-03-20, 09:05   #4550
aktaga13
Zakorzenienie

Cytat:
Zmobilizowalas mnie zeby go posprzatac w koncu
Pozniej bede fotki...
czekamy!

u mnie od środy wielkie remontowanie. ciekawe co mi z tego wyjdzie trzymajcie kciuki.
Stary 2010-03-20, 10:50   #4551
agabil1
nabija na KOPIĘ kopistów.
okrutnica jakaś...

GG do agabil1

Cytat:
Napisane przez kaja-sz Pokaż wiadomość
nie mam teraz jak poszukać, ale poogladaj zdjecia firanek takich jak zalsonki, tzn ze srodka karnisza upinasz je po bokach, oczywiscie jezeli nie musisz miec firnaki w oknach no i przede wsyztkim firnak wyglada ladnie jak jest namrszczona, najlepiej zeby byla 2x tyle co karnisz, prezentuje sie duzo lepiej
wiem o co Ci chodzi choć takiego? http://wisan.pl/sklep/graf/z_1798_1b.jpg
Tylko ciężko znaleźc np. w kolorze ciemnego fioletu

agabil1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-20, 13:30   #4552
beatiska
Zakorzenienie

Witam,
chcę zrobić remont mojego pokoju. Jest dość duży (nie wiem ile metrów), ale mam ograniczone środki.
Najbardziej zależy mi na doborze koloru ścian. Chciałabym dwukolorowe (Myślałam o fiolecie i kreamie, nie wiem jednak jak to bedzie pasowac z kanapą, meblami i wykładziną) I na jedną ścianę(na tą przy drzwiach nałożyć fototapetę lub jakąs fajną tapetę, ale wybór jest taki, ze głowa boli).

Niestety meble muszą zostać. Nie stać mnie na nowe, poza tym nie opłaca mi się kupować nowych, ponieważ długo tutaj jeszcze nie pomieszkam. To samo z wykładziną.

Jedynie nowa będzie kanapa (jedna, bo teraz sa dwie). Nie wiem jeszcze która. Albo ta kanapa, albo narożnik. Sa w tych samych kolorach. Z materiału: ANTARA. I tutaj pytanie, czy ktoś coś wie na temat tego obicia? Łatwo się czyści? Nie ściera się? Na internecie są rózne opinie.

Dodaję fotki mojego pokoju (sorki za bałagan :P) oraz fotki fioletu, który mnie interesuje. No i zdjęcie kanapy i narożnika do których przymierzam się kupić.

prosze o rady. Z góry dziękuję
Zdognie z perzporawdzomyni baniadmai nie ma zenacznia kojnolesc ltier przy zpiasie dengao solwa. Nwajzanszyeim jest, aby prieszwa i otatsnia lteria byla na siwom mijsecu, ptzosałoe mgoą być w niaedziłe i w dszalym cąigu nie pwinono to sawrztać polbemórw ze zozumierniem tksetu.

Narysuj mi coś

23/6
beatiska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-20, 16:10   #4553
Tequilka_84
Rozeznanie

Nie mam zdjec mojego salonu przed "metamorfoza" ale opisze...

Na tej fotce ponizej kiedys powykrzywiany parkiet(w calym pokoju taki byl), na suficie stara żżółka boazeria. Lozko bylo kiedys zwykle tradycyjne. Oto co stworzylam-lozko robilam sama, tylko materac nie
Lampki na suficie wyciete sa ze styropianu, wygipsowane i pomalowane farba z takimi kamyczkami. Poleczki kolo lozka zrobione z płyty wiorowej i oblejone płytkami.

Na poczatku tv mial byc na tym filarze po prawej stronie (pod zegarem jest dziura na kable, ale niestety polka taka wiszaca na tv strasznie droga byla wiec zadowolilam sie tym stolikiem za 119 zł Ten filar po lewej kiedys to byla zwykla bala drewniana .
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/...f147026e9.html

Inna fotka- kanapa i fotele mialy byc biale, ale ten komplet kupilam dosc tanio wiez sie nim zadowole. Na suficie w tej czesci pokoju byly tragarze i pomiedzy tym boazeria. Przez regipsy pokoj sie obnizyl ale dobre i to.
na scianach kolor karmazynowy przyplyw duluxu (moj aparat kiepskie fotki robi)
Widac troche parapetu-zwykle duze plytki brazowe naciete boschem i zafugowane-wygladaja jak takie male kosteczki, nie widac tego ale na scianie (zle wyczyscilam gips i byly straszne rysy) sa takie drobniutkie kamyczki dodawane do farb.
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/...5d1ffcb86.html

I ostatnia fotka:
W rogu te "polki" kiedys to tez drewniane bele-pionowa i pozioma, ta gorna pozioma dorobilam. Drzwi rozsuwane chowane w scianie-niestety piesek kiedys bardzo chcial sie dostac do srodka i prowadnice mi pokrzywil i nie domkne drzwi
i to tyle...
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/...35db5aed0.html

Stary 2010-03-20, 16:36   #4554
aktaga13
Zakorzenienie

Cytat:
Nie mam zdjec mojego salonu przed "metamorfoza" ale opisze...

Na tej fotce ponizej kiedys powykrzywiany parkiet(w calym pokoju taki byl), na suficie stara żżółka boazeria. Lozko bylo kiedys zwykle tradycyjne. Oto co stworzylam-lozko robilam sama, tylko materac nie
Lampki na suficie wyciete sa ze styropianu, wygipsowane i pomalowane farba z takimi kamyczkami. Poleczki kolo lozka zrobione z płyty wiorowej i oblejone płytkami.

Na poczatku tv mial byc na tym filarze po prawej stronie (pod zegarem jest dziura na kable, ale niestety polka taka wiszaca na tv strasznie droga byla wiec zadowolilam sie tym stolikiem za 119 zł Ten filar po lewej kiedys to byla zwykla bala drewniana .
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/...f147026e9.html

Inna fotka- kanapa i fotele mialy byc biale, ale ten komplet kupilam dosc tanio wiez sie nim zadowole. Na suficie w tej czesci pokoju byly tragarze i pomiedzy tym boazeria. Przez regipsy pokoj sie obnizyl ale dobre i to.
na scianach kolor karmazynowy przyplyw duluxu (moj aparat kiepskie fotki robi)
Widac troche parapetu-zwykle duze plytki brazowe naciete boschem i zafugowane-wygladaja jak takie male kosteczki, nie widac tego ale na scianie (zle wyczyscilam gips i byly straszne rysy) sa takie drobniutkie kamyczki dodawane do farb.
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/...5d1ffcb86.html

I ostatnia fotka:
W rogu te "polki" kiedys to tez drewniane bele-pionowa i pozioma, ta gorna pozioma dorobilam. Drzwi rozsuwane chowane w scianie-niestety piesek kiedys bardzo chcial sie dostac do srodka i prowadnice mi pokrzywil i nie domkne drzwi
i to tyle...
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/...35db5aed0.html
jak ty pięknie mieszkasz pięknie! bardzo pomysłowo i niebanalnie. widać duży wkład własny. jestem na TAK!!!! i zazdroszczę inwencji
Stary 2010-03-20, 16:45   #4555
beatiska
Zakorzenienie

Tequilka_84 nooo bardzo fajnie Ja jednak nie oparłabym się i tam gdzie masz sypialnie zrobiłabym sobie garderobę, o której marzę
Zdognie z perzporawdzomyni baniadmai nie ma zenacznia kojnolesc ltier przy zpiasie dengao solwa. Nwajzanszyeim jest, aby prieszwa i otatsnia lteria byla na siwom mijsecu, ptzosałoe mgoą być w niaedziłe i w dszalym cąigu nie pwinono to sawrztać polbemórw ze zozumierniem tksetu.

Narysuj mi coś

23/6
beatiska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-20, 17:16   #4556
Tequilka_84
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez beatiska Pokaż wiadomość
Tequilka_84 nooo bardzo fajnie Ja jednak nie oparłabym się i tam gdzie masz sypialnie zrobiłabym sobie garderobę, o której marzę
Wiesz ze to mialam w planach,,,ale jednak doszlam do wniosku ze nie zamrnuje tak wielkiego pokoju.
Po prawej stronie kolo łozka miala byc szafa na cala sciane z lustrami ale wtedy lozka bym nie miala tak duzego.
Moje 2 inne pokoje sa zwykle-zwykle tzn kwadratowe i nic tam stworzyc nie moglam... Kuchnia jedynie mi sie podoba...chcialam miec chocby nie wiem co taka wysepke na srodku a ze kuchnie mam mala to zrobilam cos ala wysepke Moze jutro zrobie fotki to sie pochwale
Ja jestem dumna ze swojego mieszkania-bylo to poddasze robione xx lat temu, wszytsko stare, brzydkie i wogole, powolutko,powolutko sama zbieralam pieniadze i remontowalam powolutku

Stary 2010-03-24, 21:25   #4557
evuska
Raczkowanie

witam podczytuje ten wątek i tez postanowiłam sie Was poradzic, czeka mnie remont salonu, ale jakoś nie mam pomysłu co zrobić.Pokój jest duzy, a wydaje sie jakby mało możliwosci.Postanowiłam wyrzucic dywan, karnisz,lampy, meble niestety jeszcze muszą zostać, a do tego chciałabym jakis nieduży stół, i kompletnie nie wiem w którym miejscu.....proszę o jakieś podpowiedzi, wskazówki
evuska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-25, 05:23   #4558
sweetish
Zakorzenienie

Na Twoim miejscu dążyłabym do takiego stanu:

Wyrzuciłabym zasłony, zamalowałabym ściany na jednolity kolor, jedną ścianę pomalowałabym na zielono... Do tego zielony dywan na środku, zielone poduchy na narożnik. Zmiana lampy, obrazy w ramki(jednakowe), kolekcja szkła out, podobnie kwiatek za narożnikiem () -przenieś go bliżej okna i daj do jakiejś ładnej doniczki. na foteliki wiklinowe jesli koniecznie muszą zostać w salonie dałabym miękkie poduchy w kolorze zieleni. Dywan na schodach też również musiałby być wymieniony(ale już nie na zielony kolor tylko jakiś ciemniejszy jednolity, włochaty-bez wzorków). Na stole podkładki w kolorze zieleni.
To tak na szybnko sugestie. Zaglądnę tu później to podam Ci wiecej wskazówek.

Dopóki robisz to, co zawsze, będziesz mieć to, co zwykle.
sweetish jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-25, 05:58   #4559
kliwia
Zakorzenienie

sweetish tylko taka nowoczesna inspiracja nijak sie ma do tego domu, zwroc uwage na styl schodow i drzwi.
Choc nie powiem inspiracja mi sie bardzo podoba.
kliwia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-25, 07:24   #4560
eweliinek
Raczkowanie

A ja bym zrobiła tak: za radą sweetish zmieniłabym dywan na schodac, np, jakiś brąz z dodatkiem fioletu (chodzi żeby był funkcjonalny) chyba że nie musi go być, to jeszcze lepiej. I te poduchy na łóżko- zieleń, fiolet, brąz. Na ściany...hmmm pierdyknąć np bakłażanowy. a jedną ścianę na zielony- jakąś fajną stylową tapetę (tylko nie wiem jeszcze , czy tą na przeciwko okna, czy tą najdłuższą). Zasłony koniecznie zmienić. Na jakieś "cięższe" no i firanki przy okazji też. Obrazki mi nie pasują. Już lepiej coś większego. Kwiaty w podobne ładne doniczki. I tą bidulkę za łóżka też wyciągnąć ... takie moje przemyślenia na pierwszy rzut oka. Inspirowane radą sweetish a i jeszcze ława... taki mi nie stroi... coś niższego delikatniejszego, na nią potem świeczuszki, kamyczki na podstaweczku

Edytowane przez eweliinek
Czas edycji: 2010-03-25 o 07:27
eweliinek jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Dom, mieszkanie, nieruchomości

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości