|
Notka |
|
Dom, mieszkanie, nieruchomości Szukasz domu, mieszkania lub nieruchomości? Masz już upatrzone lokum i czeka cię remont? Dobrze trafiłeś - tutaj wymieniamy się wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4531 |
Przyczajenie
|
Dot.: METAMORFOZY POKOI - opinie, porady, inspiracje
witam mam duzy pokuj i chce go robic od nowa w poniedzialek bede go gipsowac i malowac i chce miec pokuj w 2 kolorach mysle nad opcja karmazynowy przyplyw + ..?? lub tajemniczy ogrud + .. ?? co byscie radzili ?? jakie polonczenia na scianie gdzie jest okno i drzwi bo to na przeciw dal bym slaby kolor ten ktory a na wiekszej dodal bym jeden z wymienionych wyzej a gdzie okno i drzwi taki jaki doradzicie czekam na pomoc
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4532 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4533 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() bardzo,bardzo Ci dziekuje ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4534 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Zdecydowanie poszłabym trochę bardziej w stronę czekolady, coś podobnego widziałam wśród farb Tikkurili (trochę się bawiłam w weekend modułem z ich farbami w moim programie cad ![]() Edytowane przez millia Czas edycji: 2010-03-16 o 12:20 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4535 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Sama w pokoju mam czekoladę, na dwóch ścianach - naprzeciwko okna i tej, na której jest okno ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4536 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4537 |
Przyczajenie
|
Margotek, nie słuchaj ich nie dawaj już tam nic białego ,jest go tam wystarczająco.
Ja proponowałbym zamiast tego morskiego (wiem że już za późno) nakleić tapetę w grafitowo-turkusowo-białe pionowe paski co współgrałoby z tymi drzwiami. Pewnie myślicie że to kiepski pomysł ale zróbcie sobie symulację z tym wzorem : http://tapetuj.pl/tapeta-winylowa-na...ie-718485.html Gdyby ta tapeta była wtedy można byłoby pomyśleć nad tą skośną ścianą, póki co zestawienie kolorów mi się nie podoba ponieważ powoduje ono iż pokój stał się zimny |
![]() ![]() |
![]() |
#4538 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Załączam Ci zdjęcia rogu moich ścian - na jednym zdjęciu wyszły trochę cieplejsze, ale ten kolor jest taki trochę dziwny ![]() ![]() Na ścianie naprzeciwko okna mam łóżko, a na niej nakleiłam wielkie białe dmuchawce ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4539 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() wielkie dzieki za zdjęcia. świetnie to wygląda ![]() ![]() też myślałam o naklejkach ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4540 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Życzę przyjemnego malowania i chcę zobaczyć efekty. Jak będziesz na serio myśleć o naklejce, to podaj linka do jej fotki. Jak będę miała trochę czasu to może zrobię wizkę pokoju (a przynajmniej części pokoju ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4541 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4542 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() wstawię zdjęcia ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4543 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Poza tym sama marzę o metamorfozie pokoju, ale nie mogę (bo chata nie moja), więc muszę żyć życiem innych i podziwiać zmiany zachodzące w ich domkach. ![]() Edytowane przez millia Czas edycji: 2010-03-18 o 09:57 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4544 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4545 |
Rozeznanie
|
Teraz trafilam na ten temat... szkoda ze nie mam zdjecia mojej sypialni przed remontem,,, Sypialnie mam razem z salonem..
Zrobilam go bardzo tanim kosztem... łozko ktore mi sie podobalo kosztowało 5 tys zł!!! ja zrobilam identyczne-tylko zamiast skory-futro za niecale 500zł. te male plytki mozaika-strasznie droga, kupilam normalne plytki i tata mi nacial tak ze wygladaja jak mozaika i o wiele taniej wyszły... jedyne co nie jest tak jak chcialam - tv, mial byc na scianie na takiej polce obracanej -ale taka polka obracana o wiecej niz 180' byla kolosalnie droga ![]() Moze kiedys sie dorobie. Jak ogarne pokoik to pokaze Wam fotki.
![]() |
#4546 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4547 |
nabija na KOPIĘ kopistów.
okrutnica jakaś... |
potrzebuję porady
![]() Mój pokój (mam tylko jeden) od października przechodzi mozolnie duże przemiany. Ponieważ jeszcze sporo rzeczy zostało do zrobienia, wypieszczenia nie wklejam póki co zdjęć całości. Po świętach chciałabym zabrać się za okno. Myślałam o jasnych roletach (okno PCV, 3 części) zamiast firanki i jakiejś zasłonce , może fantazyjnie upiętej, udrapowanej? Zasłonka byłaby w zasadzie elementem zdobniczym tylko. Karnisz mam jednorzędowy. Pokój pomalowany na szarość gołębią z niewielką kroplą błękitu, jeden z kątów ( stoi w nim piec) jest strukturalny i w kolorze fioletu. Wklejam zdjęcia okna i ścian. Pomóżcie ![]() Edytowane przez agabil1 Czas edycji: 2010-03-18 o 10:33 |
![]() ![]() |
![]() |
#4548 |
Rozeznanie
|
Zmobilizowalas mnie zeby go posprzatac w koncu
![]() Pozniej bede fotki...
![]() |
#4549 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4550 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
u mnie od środy wielkie remontowanie. ciekawe co mi z tego wyjdzie ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4551 | |
nabija na KOPIĘ kopistów.
okrutnica jakaś... |
Cytat:
![]() Tylko ciężko znaleźc np. w kolorze ciemnego fioletu |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4552 |
Zakorzenienie
|
Witam,
chcę zrobić remont mojego pokoju. Jest dość duży (nie wiem ile metrów), ale mam ograniczone środki. Najbardziej zależy mi na doborze koloru ścian. Chciałabym dwukolorowe (Myślałam o fiolecie i kreamie, nie wiem jednak jak to bedzie pasowac z kanapą, meblami i wykładziną) I na jedną ścianę(na tą przy drzwiach nałożyć fototapetę lub jakąs fajną tapetę, ale wybór jest taki, ze głowa boli). Niestety meble muszą zostać. Nie stać mnie na nowe, poza tym nie opłaca mi się kupować nowych, ponieważ długo tutaj jeszcze nie pomieszkam. To samo z wykładziną. Jedynie nowa będzie kanapa (jedna, bo teraz sa dwie). Nie wiem jeszcze która. Albo ta kanapa, albo narożnik. Sa w tych samych kolorach. Z materiału: ANTARA. I tutaj pytanie, czy ktoś coś wie na temat tego obicia? Łatwo się czyści? Nie ściera się? Na internecie są rózne opinie. Dodaję fotki mojego pokoju (sorki za bałagan :P) oraz fotki fioletu, który mnie interesuje. No i zdjęcie kanapy i narożnika do których przymierzam się kupić. prosze o rady. Z góry dziękuję ![]()
Zdognie z perzporawdzomyni baniadmai nie ma zenacznia kojnolesc ltier przy zpiasie dengao solwa. Nwajzanszyeim jest, aby prieszwa i otatsnia lteria byla na siwom mijsecu, ptzosałoe mgoą być w niaedziłe i w dszalym cąigu nie pwinono to sawrztać polbemórw ze zozumierniem tksetu. Narysuj mi coś 23/6 |
![]() ![]() |
![]() |
#4553 |
Rozeznanie
|
Nie mam zdjec mojego salonu przed "metamorfoza" ale opisze...
Na tej fotce ponizej kiedys powykrzywiany parkiet(w calym pokoju taki byl), na suficie stara żżółka boazeria. Lozko bylo kiedys zwykle tradycyjne. Oto co stworzylam-lozko robilam sama, tylko materac nie ![]() Lampki na suficie wyciete sa ze styropianu, wygipsowane i pomalowane farba z takimi kamyczkami. Poleczki kolo lozka zrobione z płyty wiorowej i oblejone płytkami. Na poczatku tv mial byc na tym filarze po prawej stronie (pod zegarem jest dziura na kable, ale niestety polka taka wiszaca na tv strasznie droga byla wiec zadowolilam sie tym stolikiem za 119 zł ![]() http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/...f147026e9.html Inna fotka- kanapa i fotele mialy byc biale, ale ten komplet kupilam dosc tanio wiez sie nim zadowole. Na suficie w tej czesci pokoju byly tragarze i pomiedzy tym boazeria. Przez regipsy pokoj sie obnizyl ale dobre i to. na scianach kolor karmazynowy przyplyw duluxu (moj aparat kiepskie fotki robi) Widac troche parapetu-zwykle duze plytki brazowe naciete boschem i zafugowane-wygladaja jak takie male kosteczki, nie widac tego ale na scianie (zle wyczyscilam gips i byly straszne rysy) sa takie drobniutkie kamyczki dodawane do farb. http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/...5d1ffcb86.html I ostatnia fotka: W rogu te "polki" kiedys to tez drewniane bele-pionowa i pozioma, ta gorna pozioma dorobilam. Drzwi rozsuwane chowane w scianie-niestety piesek kiedys bardzo chcial sie dostac do srodka i prowadnice mi pokrzywil i nie domkne drzwi ![]() i to tyle... http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/...35db5aed0.html
![]() |
#4554 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4555 |
Zakorzenienie
|
Tequilka_84 nooo bardzo fajnie
![]() ![]()
Zdognie z perzporawdzomyni baniadmai nie ma zenacznia kojnolesc ltier przy zpiasie dengao solwa. Nwajzanszyeim jest, aby prieszwa i otatsnia lteria byla na siwom mijsecu, ptzosałoe mgoą być w niaedziłe i w dszalym cąigu nie pwinono to sawrztać polbemórw ze zozumierniem tksetu. Narysuj mi coś 23/6 |
![]() ![]() |
![]() |
#4556 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Po prawej stronie kolo łozka miala byc szafa na cala sciane z lustrami ale wtedy lozka bym nie miala tak duzego. Moje 2 inne pokoje sa zwykle-zwykle tzn kwadratowe i nic tam stworzyc nie moglam... Kuchnia jedynie mi sie podoba...chcialam miec chocby nie wiem co taka wysepke na srodku a ze kuchnie mam mala to zrobilam cos ala wysepke ![]() ![]() Ja jestem dumna ze swojego mieszkania-bylo to poddasze robione xx lat temu, wszytsko stare, brzydkie i wogole, powolutko,powolutko sama zbieralam pieniadze i remontowalam powolutku ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4557 |
Raczkowanie
|
witam
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4558 |
Zakorzenienie
|
Na Twoim miejscu dążyłabym do takiego stanu:
Wyrzuciłabym zasłony, zamalowałabym ściany na jednolity kolor, jedną ścianę pomalowałabym na zielono... Do tego zielony dywan na środku, zielone poduchy na narożnik. Zmiana lampy, obrazy w ramki(jednakowe), kolekcja szkła out, podobnie kwiatek za narożnikiem ( ![]() To tak na szybnko sugestie. Zaglądnę tu później to podam Ci wiecej wskazówek. |
![]() ![]() |
![]() |
#4559 |
Zakorzenienie
|
sweetish tylko taka nowoczesna inspiracja nijak sie ma do tego domu, zwroc uwage na styl schodow i drzwi.
Choc nie powiem inspiracja mi sie bardzo podoba. |
![]() ![]() |
![]() |
#4560 |
Raczkowanie
|
A ja bym zrobiła tak: za radą sweetish zmieniłabym dywan na schodac, np, jakiś brąz z dodatkiem fioletu (chodzi żeby był funkcjonalny) chyba że nie musi go być, to jeszcze lepiej. I te poduchy na łóżko- zieleń, fiolet, brąz. Na ściany...hmmm pierdyknąć np bakłażanowy. a jedną ścianę na zielony- jakąś fajną stylową tapetę (tylko nie wiem jeszcze , czy tą na przeciwko okna, czy tą najdłuższą). Zasłony koniecznie zmienić. Na jakieś "cięższe" no i firanki przy okazji też. Obrazki mi nie pasują. Już lepiej coś większego. Kwiaty w podobne ładne doniczki. I tą bidulkę za łóżka też wyciągnąć
![]() ![]() ![]() Edytowane przez eweliinek Czas edycji: 2010-03-25 o 07:27 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:40.