|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2461 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Nadchodzą wiosenne roztopy, a PM-ki 2010 dopinają wszystko, by nie było wtopy.
Cytat:
|
|
|
|
|
#2462 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Nadchodzą wiosenne roztopy, a PM-ki 2010 dopinają wszystko, by nie było wtopy.
ty też do 15.30 pracujesz ??
|
#2463 |
|
Wtajemniczenie
|
fajna ta lista weselnych szczegółów, a byłabym zapomniała o ręczniku dla tz- a
hahah on sie poci jak szalony, a zwłaszcza, zę to bedzie lato to sie chyba rozpłynie
|
#2464 |
|
Zadomowienie
|
kobietki, które mają chwilkę czasu, mam do Was prośbę;
bo tak, zastanawiam się czy nie zmienić umowy o pracę z pełnego etatu na pół etatu i muszę sobie zrobić obiektywną kalkulację co mi się bardziej opłaca. nie chcę za dużo mówić/pisać, ale mam pewien pomysł na siebie tylko jest to dość ryzykowne. stąd moja prośba do Was, jeśli się Wam chce to napiszcie mi proszę plusy i minusy, jakiekolwiek wam do głowy przychodzą dot. pełnego i pół etatu. będę wdzięczna, bo muszę się zdecydować w zasadzie do jutra, a nie wiem co robić
|
|
#2465 |
|
Wtajemniczenie
|
Tyle samo mi zostało. Ale mam dzisiaj monotonną robotę
|
|
#2466 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Przy ustalaniu prawa do zasiłku ważna jest wysokość otrzymywanego przez Pana wynagrodzenia Zatrudniony na pół etatu ma prawo do zasiłku dla bezrobotnych pod warunkiem, że otrzymywał wynagrodzenie w kwocie co najmniej minimalnego wynagrodzenia za pracę, od którego istnieje obowiązek opłacania składki na Fundusz Pracy dlatego pisze, ze sprawdź bo przepisy się zmieniły przez ustawę antykryzysową. A jeszcze wymiar urlopu się zmienia czyli jeśli masz prawo do 26 dni to przy pół etatu tylko do 13 x8 godzin lub 26 dni x 4h. Edytowane przez fistaszek24 Czas edycji: 2010-03-18 o 11:49 |
|
|
|
|
#2467 |
|
Wtajemniczenie
|
Remmi jak tam sukienka? Juz odebralas?
|
|
|
|
#2468 |
|
Raczkowanie
|
Cześć laseczki
Aaś jeśli chodzi o suknie to w numerze 1 jest Ci pięknie i to jest mój osobisty THE BEST OF Właśnie wróciłam od fryzjera ściełam troszke włosków, aż odżyły ale zrobiłam sobie kuracje komputerową włosów.... nawilżająca... efekt jest powalający !!! ze wzgledu ze mam krecone wlosy i ciagle prostuje bede robiła ja raz w miesiącu...nie moge przestac ich dotykac sa boskie Zapisałam się odrazu na fryzurke ślubną, zapisałam też teściową i siostre TŻ-ta Ah no i zalatwilam dzis tez autobus dla gosci coraz blizej... A sluchajcie powiedzcie mi jak to jest... ja myślałam ze wybór zaproszen to bedzie taka prosta sprawa jeśli chodzi o TŻ , ja coś wybiorę a on potwierdzi krótkim słowem "ładne" zamówie i po sprawie a okazało sie ze moj przyszły pozamawiał milion próbek i wciąż mu mało...mieliśmy rozdawać podczas wielkanocy zaproszenia a tu sie okazuje ze niestety nie bo jeszcze nie wybrane a TŻ wciąż szuka nowych wzorów... do tego jeszcze zaczyna wybierać coraz droższe. Znacie może jakąs stronke z tekstami po angielsku na zaproszenia?? Co prawda jestem tłumaczem ale nei umiem sklecić ładnego ślubnego tekstu na zaproszenie....;/ http://wesele.plock.pl/slub-8.html fajna stronka ...prosba o prezenty A to jak sie komus przyda tłumaczenie angielskie "teatr utraconej wolnosci..." The Theatre of Freedom Lost Intentionally is deeply honoured to announce that you are invited to attend the paly: AND THEY HAVE LIVED LONG AND HAPPILY the play adaptation in three acts written by life . The premiere : ...... The play features : Bride Groom wasze nazwiska Cast: the priest , the bridesmaid & the bestman the parents ,the guests & the viewers ... ACT ! : for the spirit The marriage ceremony in ...... on 21 JAnuary , 2010 at 4p.m . act 2 : For the body The wedding party in ...... Act 3 Honeymoon Whitout the audience.... Edytowane przez szyszynka Czas edycji: 2010-03-18 o 12:20 |
|
|
|
#2469 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zamowiliśmy jakieś tam próbki, ale papier byl bardzo cieniutki; chodziliśmy po drukarniach i też kupa była. W końcu Ja przypadkiem znalazłam maly sklepik z zaproszeniami i spodobały mi się jedne, cenowo były okey. TŻ powiedział tylko że to są TE I dwie minuty roboty i mieliśmy zaproszenia![]() Czemu Twój TŻ tak kombinuje z tymi zaproszeniami? Przecież to wg mnie 'tylko' zaproszenia![]() Co do angielskich tekstów to przyłącze się do prośby, bo muszę kumpeli zrobić zaproszenie w takiej wersji
|
|
#2470 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
+ więcej wolnego czasu, możliwość podjęcia dodatkowej pracy ja też Cytat:
Ja pokazałam jakie będą, Tż powiedział, że mu się podobają i gotowe, nie ma co tyle filozofować
Edytowane przez chilanes Czas edycji: 2010-03-18 o 12:33 |
||
|
|
|
#2471 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć Dziewczynki
![]() Ostatnio nie mam czasu tu zaglądać, bo TŻcik ma dużo wolnego ![]() Ale cały czas o Was pamiętam Jutro do Was zajrzę po południu i postaram się nadrobić te wszystkie posty ![]() Pozdrowionka
|
|
|
|
#2472 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
mój pierwszy pomysł był taki, żeby poprosić szefa, żebym mogła pracować od 7-15 a nie od 9-17, myślę że czasowo byłoby ok, ale wiem, że mój współpracownik od razu by się zaczął drzeć, że on tak chce i zapewne szef albo by się nie zgodził wcale, albo było by to na zasadzie tygodnia- jeden tak, a drugi tak, a to mnie raczej nie ratuje. p.s. wiecie, że mój kolega z pracy mi oznajmił, że może tak być że we wrześniu się zwolni z pracy ( i oczywiście się z tego śmiał z zawiścią, bo on wredny jest i krytykuje śluby ). a jeśli to zrobi to będę udupiona, bo ktos w placówce musi siedzieć![]() ![]() ---------- Dopisano o 12:30 ---------- Poprzedni post napisano o 12:26 ---------- Cytat:
)czasem jest tak (a ostatnio caly czas), że przez np. 4-6 godz siedzę i gapię się w sufit, albo na wizażu, więc pracy oszałamiająco dużo nie ma ![]() na tym najbardziej mi zależy
|
|
|
#2473 |
|
BAN stały
|
Cześć
Melduje się w czwartkowy dzień i teraz nadrobie dzisiejsze napisane posty.
|
|
|
|
#2474 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
http://obober.bloog.pl/d,,id,3836249...l?ticaid=69d45 http://wesele.plock.pl/slub-10.html http://wesele.plock.pl/slub-8.html Cytat:
|
||
|
|
|
#2475 |
|
Zakorzenienie
|
Szyszynka to mu powiedz, że wybraliscie Te, zamawiacie i koneic tematu, niech przejdzie do następnego punktu listy, np garniak, koszula, buty, bielizna, spinki do mankietów, samochód do ślubu, usadzenie gości.....
mariiasia ta 1 linijka mojej wyliczanki to miały być - oczywiście no wiesz... to już zależy od Ciebie, jeśli założysz swoją firmę to też będziesz odprowadzała składki, no i oczywiście czy bedziesz miała czas rozwijając swoją firmę na 1,2 etatu gdzie indziej lub czy twoja firma w ogóle wypali
Edytowane przez chilanes Czas edycji: 2010-03-18 o 12:38 |
|
|
|
#2476 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2477 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
w końcu jesteś wizażową bridezillą, czy nie
|
|
#2478 |
|
Raczkowanie
|
Ba wiadomo
![]() zjadłabym coś ale jakoś mi zimno i wogole nic mi sie nie chce , a tak fajnie mi sie siedzi na fotelu mam ochotke na jakiegos omleta
Edytowane przez szyszynka Czas edycji: 2010-03-18 o 12:45 |
|
|
|
#2479 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ale jeśli nie spróbuję to nie będę wiedziała. a czasu byłoby w sam raz. a dletego też chciałabym zostać na umowę na poł etatu, żeby mieć brzydko mówiąc "koło ratunkowe", że gdy mi się nie powiedzie z własną firmą, to jeszcze w razie czego zostaje mi praca ![]() mam mętlik w głowie..... ---------- Dopisano o 12:46 ---------- Poprzedni post napisano o 12:45 ---------- Cytat:
![]()
|
|
|
#2480 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jeśli masz taką możliwość to próbuj, ja bym próbowała, bo kto nie próbuje ten nie ma!
|
|
#2481 | ||||
|
BAN stały
|
Dobra zaczynam nadrabiać,póki mam czas. :0)
Cytat:
Ja myślałam o czymś co będzie imitować rure tylko niewiem co by to było ale o tż-towej rurze to w ogole nie pomyślałam. ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() np; u was jest godzina 2 w nocy,a u mnie 1. ![]() Cytat:
![]() i za dzisiejsze 99 dni do slubu również.
Edytowane przez madmuazelle Czas edycji: 2010-03-18 o 12:59 |
||||
|
|
|
#2482 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Zrobiłam sobie tego omleta a co |
|
|
|
|
#2483 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
#2484 |
|
BAN stały
|
Ok,nadrobiłam i jestem już na bierząco.
|
|
|
|
#2485 |
|
Adwokat diabła
|
hej!hej!
milczę bo mam wnerwa i nie chce was wkurzać..
|
|
#2486 |
|
Zakorzenienie
|
nuda
|
#2487 |
|
Raczkowanie
|
No straszna...
POchwale sie wam dzis , ściagneli mi szwy z tyłka i poza wizazem nic nie robie tylko sie drapie bo swedzi jak cholera Aaaa no i sluchajcie do 3.03 jestem na l4 przez te szwy wracam do pracy 22 i odrazu skladam wypowiedzenie bo dostalam dwie inne roboty i nie wiem ktora wybrac ... a mowia ze od przybytku głowa nie boli a mnie boli
|
|
|
|
#2488 |
|
BAN stały
|
szyszynko,a co ci było,że cie pupe
zszywali??? ![]() No to gratuluje dostania 2-óch ofert pracy.
|
|
|
|
#2489 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Po wakacjach okazało sie ze mam ziarnice i musze mi usunac wszystkie A co do ofert niby fajnie niby nie Bo ktora tu wybrac a powiem ci ze sa takod siebie rózne ze ciezko bedzie. Jutro mam zamiar podjąc decyzje w urodzinki... moze ta data pomoze mi dobrze wybrac.... Ale bede juz stara matko ooooo ---------- Dopisano o 14:20 ---------- Poprzedni post napisano o 14:00 ---------- Widze ze wszystkie śpia wiec ide założe soczewki i spadam na jakis spacerek Do poźniej ... |
|
|
|
|
#2490 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zdrówka życzymy!!! Nie martw się I nie śpimy tylko nadrabiamy zaległości
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:16.

strasznie dużo młodzieży było a nie wiem czy to by wam odpowiadało. no i nie wiem jak jest tam teraz
ogólnie widoki piękne, blisko do barcelony no i ogólnie hiszpania 

'tylko' zaproszenia

)
ale o tż-towej rurze to w ogole nie pomyślałam.
nuda