|
|
#1921 | |
|
Przyczajenie
|
Dot.: Panny Młode Kielce - część V :D
Cytat:
|
|
|
|
|
#1922 |
|
Raczkowanie
|
Witajcie! Dlugo mnie nie bylo bo bylam na wyjezdzie sluzbowym, ale w koncu udalo mi sie wszystko nadrobic
Poza tym mam swiezutko przeinstalowanego windowsa, wiec mi śmiga kompjuterek superowo. Co do zaproszen to w koncu znajoma rodzicow uzgodnila z moimi rodzicami wzor (my wybralismy wczesniej papier) i po zaakceptowaniu przez nas (przez maila ) sa w druku. Jak dostane to wysle zdjecia. Dzisiaj byl kurier z moja sukienka z Chin, ale niestety nikogo nie bylo w domu poza tym kupilam juz ksiege gosci, aparaty jednorazowe (dla gosci zeby sami nam cos popstrykali). Wszystkie zdjecia wrzuce w weekend pewnie Ehhh duzo roboty mam niestety a tu czas goni jak szalony....
Oświadczył się 1.1.2009 o godz 0:00 Nasz ślub 22.05.2010 |
|
|
|
#1923 |
|
Zadomowienie
|
selva-wg mnie bezsensownym naciąganiem gości są kwiaty. My tylko sugerujemy, że wolelibyśmy książki, jeśli ktoś nie może z jakichś przyczyn kupić jej to przecież nic się nie stanie. W cenie 20-30 zł(a tyle kosztują kwiaty) to można kupić książkę, nie proszę o encyklopedię w 12 tomach, ani o wydania oprawione skórą.Nie muszą dzwonić i pytać jaką książkę mają kupić, każdy będzie miał sugestię w zaproszeniu. Wolę mieć książkę z wpisem kogoś od kogo dostaję, niż kwiaty, które za kilka dni zwiędną i nic mi po nich nie zostanie. A tak w ogóle to witaj
![]() Ps. Nie uważam, ze za uczestnictwo w uroczystości goście będą mi płacić. Nie traktuję przyjęcia weselnego jako chęci zarobku, jeśli ktoś nie może dać prezentu, a chciałby być wtedy z Nami to będziemy bardzo szczęśliwi.
Edytowane przez srubka87 Czas edycji: 2010-03-17 o 16:39 |
|
|
|
#1924 |
|
Zakorzenienie
|
Byłam wczoraj w hurtowni Danda i oglądałam zaproszenia.
Podobały mi się takie ecri - wpadające w jasne złoto. Bez wielu ozdób tylko z tłoczeniami. Koszt 1,30 czy coś koło tego Fajne i cena nie jest duża ale jest jedno wielkie ale... Ile trzeba pisać! Może jednak kupię personalizowane przez Internet? Właścicielka powiedziała że wkrótce będzie miała więcej wzorów zaproszeń i radziła przyjść koło świąt. Widziałam tam też księgi gości i figurki Młodej Pary. Zabawne i normalne. A także gołąbki - mnie się nie podobają. Kuzynka miała i według mnie nie wyglądały ładnie. Pierze na torcie Przy okazji widziałam tam inną PM-kę ze swoim TŻ (chyba) Też oglądali zaproszenia. Któraś z nas?
|
#1925 |
|
Raczkowanie
|
srubka ja dokładnie wychodzę z tego samego założenia co do wesela, nie oczekuję nie wiadomo czego chcę tylko żeby Ci najbliżsi byli z nami
natomiast pomimo że kocham kwiaty to wolałabym dostać książkę lub butelkę dobrego winka i ten pomysł popiera większość naszych gości, w ogóle nie widać problemu z ich strony zresztą jest to już bardzo popularne więc większość się przyzwyczaiła
|
#1926 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Napisałaś: "Wystarczy że każdy z gości musi za uczestnictwo w uroczystości zapłacić w kopercie" - Wybacz, ale Ty masz chyba całkowicie inne podejście do wesela niż my
|
|
|
|
|
#1927 |
|
Rozeznanie
|
Jeśli chodzi o buty to ja chyba zamówię sobie z firmy arte di roma http://www.artediroma.com/ ja też na pewno chcę skórzane. Podobają mi się takie jak na 2 zdjęciu - Aldo- ale mają za wysokie obcasy.
Jedynym minusem jest cena tych butów arte di roma i to że w Cymbelline nie mają tego modelu. Alice a Ty masz już buty? Bo jeśli byś chodziła kiedyś w poszukiwaniu swoich po Wawie to mogłabyś przy okazji spojrzeć też na ten model jak na 1 zdjęciu.
|
|
|
|
#1928 |
|
Raczkowanie
|
Hej Wam kobietki!
Eh, kiedy ja tu pisałam, ale teraz kompletnie nie miałam jak, albo chora w domku leżałam albo po lekarzach jeździłam, wczoraj z Buska ze szpitala dopiero wróciłam po 19 i powiem Wam ze padam psychicznie i fizycznie. Popieram sprawę książek, ja np. na zaproszeniach poproszę o słodycze które zawiozę dla chorych dzieci, kwiatki zwiędną i zyc przestaną, a uśmiech dziecka na twarzy nie zastąpi niczego. |
|
|
|
#1929 |
|
Raczkowanie
|
Kasiu pamiętaj że trzeba być silnym psychicznie i wierzyć że będzie dobrze to na pewno tak właśnie będzie. I masz racje - uśmiech dziecka jest bezcenny.
|
|
|
|
#1930 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 21:28 ---------- Poprzedni post napisano o 21:14 ---------- ale powiem wam, że o butelce wina zamiast kwiatów usłyszałam pierwszy raz, więc skoro może być butelka wina to dlaczego nie wódki??same plusy: cenowo podobnie, w zaproszeniu można zaznaczyc rodzaj i stawiasz później na stole weselnym i od razu koszty wesela niższe <hahaha> |
|
|
|
|
#1931 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1932 |
|
Raczkowanie
|
Zgadzam się z Wami, przecież My tylko sugerujemy a nikt nikogo nie zmusza do tego. I piszemy to jako nasze pomysły i każdy ,a prawo do własnych pomysłów, a jeśli Ty masz inne zdanie to jest Twoja prywatna sprawa.
Powiem Wam że zajęłam się teraz nauką i powoli sprzątam na Święta, żeby o tym nie myśleć, ale trudno jest to wybić z głowy. |
|
|
|
#1933 |
|
Zadomowienie
|
selva-wszystko się zgadza, z tym że ten gość nie jest u mnie 8,9 czy 10 raz. To mój jeden jedyny wyjątkowy dzień i tak też chcę się czuć, jeśli gość nie chce dawać kwiatów to książki nie da tym bardziej i spoko-nie widzę problemu, ale ja nigdy się nie spotkałam, żeby ktoś nie dawał nic przy życzeniach, zawsze albo są to kwiaty, albo bombonierka czy mskotka itd.
Jeśli ktoś z moich gości ma przychodzić do mnie na siłę to na prawdę może sobie darować.NIe uznaję czegoś takiego "bo wypada", skoro go zapraszamy to wdać jest dla nas ważny, w przencie daje tyle ile chce, nikt mu nie narzuca kwoty czy wartości prezentu. No ale nie ważne Ty masz swoje zdanie, my swoje Widzę, że jesteś tu " nowa", napisz może kiedy wychodzisz za mąż, gdzie będzie ślub, wesele itd. wtedy lepiej Cię poznamyJa właśnie piję bardzo poranną kawkę i śmigam na lekcję, proszę trzymajcie kciuki-lekcja będzie od 8.20 ![]() Kasiu- musisz być silna,pozytywne myślenie sprawia cuda-wiem coś o tym
Edytowane przez srubka87 Czas edycji: 2010-03-18 o 06:19 |
|
|
|
#1934 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Srubka87 trzymam kciuki
|
|
|
|
|
#1935 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1936 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Jeśli kogoś nie stac na książkę czy kwiaty to niech nie kupuję. Ale ja się z czymś takim również nie spotkałam. Przymusu nie ma, tak samo jak nikt nikogo nie zmusza żeby szedł na wesele. A poza tym jesli mnie stać iść na wesele i dać prezent, zapłacić za sukienkę, buty, fryzurę i makijaż to naprawdę myślę że stać mnie też będzie wydać 20-30 zł na książkę, wino czy kwiaty. Od razu dodam że jeśli bym nie miała pieniędzy na prezent to po prostu bym wogóle nie poszła na wesele. Chyba że byłaby to naprawdę najbliższa rodzina - brat, siostra. Wiem że zaraz powiesz że nie ma tez przymusu dawania prezentu - faktycznie nie ma. Ale ja na krzywy ryj nigdzie nie chodzę. I odnosi się to do każdej uroczystości czy imprezy. |
|
|
|
|
#1937 |
|
Raczkowanie
|
Meana dzisiaj wlasnie mam wielki dzien na poszukiwanie butow
co prawda mam na to tylko 2 h, bo na 14 do pracy ide a sklepy od 11 srednio czynne sa.... ale spojrze na te twoje buciki szkoda ze nie podalas modelu ale moze jakos nie zapomne jak wygladaly
Oświadczył się 1.1.2009 o godz 0:00 Nasz ślub 22.05.2010 |
|
|
|
#1938 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1939 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny przyjmują Twoje zdanie do wiadomości ale maja też swoje i pogódź się z tym....I raczej nie będzie nikt swoich planów zmieniał bo Ty masz inną opinie.
|
#1940 |
|
Rozeznanie
|
A ja widzę że jestes od samego początku bojowo nastawiona.
Każdy ma swoje zdanie i ma prawo je tutaj wyrazić. I wcale nie oczekujemy samych pozytywnych opinii. Tylko przestrzegamy tutaj szacunku wobec siebie i życzliwości. Ja choć się nie zgadzam z częścią wypowiedzi tutaj to ich od razu nie krytykuję tylko wyrażam swoje zdanie w spokojny sposób nie atakując przy tym nikogo. A poza tym szanuję to, że każda PM ma inne wyobrażenie o ślubie. Ja choć wolałabym dostać winko zamiast kwiatów to nie będę wkładać karteczek. Wszystkie prezenty pozostawiam w gestii gości. Jeśli ktoś się zapyta to wtedy powiem. A poza tym ja uwielbiam kwiaty
|
|
|
|
#1941 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Łoooo Boże Czy Ty dziewczyno masz jakieś kompleksy? Wpadasz na forum, ciskasz gromami , krytykujesz na lewo i prawo wszystkich i wszystko i oczekujesz jeszcze jakiegoś zrozumienia czy może poklepania po ramieniu? Wrzuc na luz!!Nie podoba Ci sie to forum to poprostu nie wchodź tu, nie czytaj tego.. nie wiem pogadaj sama z soba do lusterka Ulzyj sobie jakoś ale niekoniecznie wyżywając sie na dziewczynach z tego forum..Każdy ma prawo mieć odmienne zdanie, kwestia w jaki sposób sie je wyraża. Ty od razu zaczełaś trącać jadem , ze goście płaca niby za wesele w kopertach etc. Nie mozna było tego w NORMALNY spokojny sposób przedstawic bez nerwów? Ile ty masz kobieto? Jak ktoś ma ochote napisac ze zamiast prezentów woli $ czy zamiast kwiatów ksiązkę , wino czy maskotke to nic w tym złego zdrożnego i Bóg wie jeszcze co! A jak jakis gość przyniesie kwiatka czy prezent to przecież sie nikt i tak na niego nie obrazi,czy nie wyrzuci prezentu za drzwi. Zreszta niejednokrotnie rozdajac zaproszenia słyszy sie od przyszłych gości a co woleli by dostać? $$ czy coś np. do domu? Więc dlaczego nie wyjsć naprzeciw temu pytaniu. A tak czy siak Gośc zrobi jak bedzie uważał i chwała mu za to Bo dla kazdej (większosci) Młodych Par najważniejsze jest to że mogą dzielic ten dzień z najbliższą osobą ![]() Reasumując, chcesz sie moja droga wypowiadac na tym forum to z kulturą, bez robienia zbędnego zamieszania. Kazde inne/odmienne zdanie niż wiekszości PM jest mile widziane ale wypowiadane w spokojnym tonie a nie od razu przystepując do ataku ze wszystkie tu jesteśmy bee i w ogóle
|
|
|
|
|
#1942 | |
|
Ekspert GotowaniaNaGazie
|
Cytat:
Czasami sobie dziewczyny słodzą, czasami dyskutują zawzięcie, a Ty mogłabyś się wykazać jakąś kulturą, cooo? Wpadasz tutaj i od razu masz jakieś beznadziejne krytyczne uwagi do wszystkiego. My sobie tutaj POMAGAMY, wymieniamy numerami, staramy się, by TEN NASZ WIELKI DZIEŃ był idealny, a Ty wprowadzasz niepotrzebne zamieszanie. A pon co Tobie to forum? Żebyś się wyżyła, poleczyła kompleksy czy co? Jak kolejny raz będziesz się tak do nad odnosić to admin czuwa |
|
|
|
|
#1943 |
|
Zadomowienie
|
Już po i powiem Wam znów: DZIĘKUJĘ-dostałam 5
, a to znów zapewne dzięki Waszym kciukomSelva-wspomniałaś o rozmowie z Gosi,ale nie zapominaj, że Gosi jest z nami b. długo i tak jak czasami mamy odmienne zdania, tak dużo częściej zgadzamy się ze sobą mikia-tekst z adminem-świetny-hahaha
Edytowane przez srubka87 Czas edycji: 2010-03-18 o 12:52 |
|
|
|
#1944 |
|
Przyczajenie
|
ehhh, cukrujcie sobie dalej bo widzę że tylko takich opinii oczekujecie...
|
|
|
|
#1945 |
|
Wtajemniczenie
|
Srubka - Ty prymusko!!!
gratuluje.Trooskava - myślę że koleżanka selva faktycznie ma kompleksy i na dodatek brak jej kultury Selva zwróć uwagę że istnieje różnica pomiędzy wyrażaniem swojej opinii w kulturalny sposób a atakowaniem innych. I chciałam cie poinformować że to Ty nie chcesz zrozumieć, że my możemy mieć inne zdanie na temat kwiatów czy drobnych prezentów na ślubie i nie musimy się podporządkowywać Twojej opinii na ten temat. A tak w ogóle dziewczyny to stwierdziłam że muszę się pospieszyć z zaproszeniami bo na allegro ceny rosną z aukcji na aukcje. Ostatnio te co mi się podobały kosztowały 1,59 wczoraj zamawiałam próbkę tych samych i u tego samego sprzedawcy i już po 1,65
|
|
|
|
#1946 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Dziewczyno przeczytaj ZE ZROZUMIENIEM to co Ci napisałyśmy .. Ja ze swojej strony mogę pwoiedzieć że kończe tą bezowocną dyskusję z Tobą bo to i tak nic nie wnosi Cytat:
zamówiliśmy zaproszenia na ostatniej aukcji z personalizacją. te same zaproszenia ten sam sprzedawca ma juz z płatną personalizacja ![]() No cóż sezon się zbliża
|
||
|
|
|
#1947 |
|
Zakorzenienie
|
A tak całkowicie z innej beczki Dziewczyny poradźcie mi co wziąść na ból zęba. no jakiś koszmar, apap nie pomaga, ibuprom też ketonal również. Byłam u dentystki rozwierciła mi zęba (bo dokładnie nie wiem który mnie boli, od czwórki do ósemki) włożyła lekarstwo i jest wcale nie jest lepiej. Czuje się jakbym miała całą lewą stronę sparaliżowaną, boli mnie już nawet ucho, gardło oczy, czoło. Pomaga mi tylko jak trzymam w ustach zimną/lodowatą wodę
![]()
|
#1948 |
|
Rozeznanie
|
a ja przed chwilką zamówiłam sobie 10 sztuk zaproszeń na próbkę http://www.allegro.pl/show_item.php?item=957185231 zobaczymy jakie będą
![]() a co do koleżanki selvy to dziewczynki nie przejmować się nią, coś mi się robi jak czytam jej posty ale cóż trzeba to ignorować
|
|
|
|
#1949 |
|
Zakorzenienie
|
No lód jest dobry na ból zęba...możesz trzymać jakąś mokrą chusteczką zwilżoną lodowatą wodą przy policzku...ale tyle już wiesz.....3maj się
|
#1950 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() selva9 nie masz racji... Ty w ogóle nie rozumiesz, bądź nie chcesz zrozumiec istoty tego co dziewczyny ci próbowały przekazac.... Karteczka z napisem typu "tak samo jak bukiet kwiatów ucieszy nas butelka słodkiego wina" jest tylko informacją dla gości, żeby np. 100 razy nie odpowiadac na jedno i to samo pytanie. Poza tym skoro gośc nie ma obowiązku kupowania kwiatów to i nie ma obowiązku pojawienia sie na weselu. Czyż nie??? To bedzie jego wybór... A prawda jest taka że w Polsce i myślę że w innych krajach też, zwyczajem jest dawanie kwiatów przy składaniu życzeń i tak się to też przyjęło na ślubach... Dla mnie nie kupic kwiatów na ślub to tak jakby iśc śpiewac bez mikrofonu Wydaje mi się że nie ma co dyskutowac na ten temat...
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:47.

Ostatnio tak świetnie mi kibicowałyście, że dostałam 5, teraz musi być tak samo

Poza tym mam swiezutko przeinstalowanego windowsa, wiec mi śmiga kompjuterek superowo. Co do zaproszen to w koncu znajoma rodzicow uzgodnila z moimi rodzicami wzor (my wybralismy wczesniej papier) i po zaakceptowaniu przez nas (przez maila
poza tym kupilam juz ksiege gosci, aparaty jednorazowe (dla gosci zeby sami nam cos popstrykali). Wszystkie zdjecia wrzuce w weekend pewnie

Wpadasz na forum, ciskasz gromami , krytykujesz na lewo i prawo wszystkich i wszystko i oczekujesz jeszcze jakiegoś zrozumienia czy może poklepania po ramieniu? Wrzuc na luz!!