Panny Młode Kielce - część V :D - Strona 65 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-03-17, 16:15   #1921
selva9
Przyczajenie

Dot.: Panny Młode Kielce - część V :D

Cytat:
Napisane przez srubka87 Pokaż wiadomość
Hello! Właśnie wróciłam z uczelni i zasypiam..to chyba przez pogodę. Jutro prowadze kolejną lekcję w szkole, bardzo Was proszę o wsparcie w postaci zaciśniętych kciuków Ostatnio tak świetnie mi kibicowałyście, że dostałam 5, teraz musi być tak samo
Przedwczoraj wybierałam z Tż-em zaproszenia,kiedy wreszcie doszliśmy do porozumienia(zamówimy zwykłe białe z delikatną białą wstążką, bo to co mi się podoba to jemu nie i tak w kółko, a dla znajomych wezwania) i mieliśmy zająć się podliczaniem ile których potrzebujemy przypomniało mi się, że przecież nie mamy wierszyka, który poinformuje Naszych gości, ze chcemy zamiast kwiatów książki. Poza tym jak już Wam wspominałam, zmarł tata naszej świadkowej i nie wiemy czy Ona odejmie się nadal tej funkcji. Nie chcemy teraz poruszać tego tematu, bo minęło dopiero 2,5 tygodnia, ale na zaproszeniach chcemy wydrukować nr. do świadków, którzy będą mieli zapasową listę książek(na każdym zaproszeniu będzie napisana dana pozycja, po to żebyśmy nie dostali, np. 3 razy Pana Tadeusza i 4 Nad Niemnem. Natomiast jeśli będę kłopoty ze znalezieniem danej pozycji to goście mogą dzwonić do świadkow, którzy podadzą im inny tytuł). Tak więc z zaproszeniami musimy się wstrzymać przynajmniej 2 tyg- 3 tyg. Tylko nie wiem czy do tego czasu już wyjaśni się sprawa świadkowej...
Zarezerwowaliśmy też dekoratorkę z firmy "Arteusz" cena takiej jak Wam kiedyś pokazywałam 1500 zł

PS. Co z tą WIOSNĄ?
A nie wydaje Ci się że życzenie sobie książek od gości to bezsensowne naciąganie rodziny i znajomych na dodatkowe koszty. Wystarczy że każdy z gości musi za uczestnictwo w uroczystości zapłacić w kopercie. Z własnego doświadczenia widzę że większość gości ma problem z poinformowaniem czy dotrą na wesele a co dopiero jakby jeszcze wcześniej mieli dzwonić z zapytaniem jaką książkę mają przynieść.
selva9 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-17, 16:24   #1922
Alice the Bride
Raczkowanie

Witajcie! Dlugo mnie nie bylo bo bylam na wyjezdzie sluzbowym, ale w koncu udalo mi sie wszystko nadrobic Poza tym mam swiezutko przeinstalowanego windowsa, wiec mi śmiga kompjuterek superowo. Co do zaproszen to w koncu znajoma rodzicow uzgodnila z moimi rodzicami wzor (my wybralismy wczesniej papier) i po zaakceptowaniu przez nas (przez maila ) sa w druku. Jak dostane to wysle zdjecia. Dzisiaj byl kurier z moja sukienka z Chin, ale niestety nikogo nie bylo w domu poza tym kupilam juz ksiege gosci, aparaty jednorazowe (dla gosci zeby sami nam cos popstrykali). Wszystkie zdjecia wrzuce w weekend pewnie Ehhh duzo roboty mam niestety a tu czas goni jak szalony....
Oświadczył się 1.1.2009 o godz 0:00
Nasz ślub 22.05.2010

Alice the Bride jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-17, 16:36   #1923
srubka87
Zadomowienie

selva-wg mnie bezsensownym naciąganiem gości są kwiaty. My tylko sugerujemy, że wolelibyśmy książki, jeśli ktoś nie może z jakichś przyczyn kupić jej to przecież nic się nie stanie. W cenie 20-30 zł(a tyle kosztują kwiaty) to można kupić książkę, nie proszę o encyklopedię w 12 tomach, ani o wydania oprawione skórą.Nie muszą dzwonić i pytać jaką książkę mają kupić, każdy będzie miał sugestię w zaproszeniu. Wolę mieć książkę z wpisem kogoś od kogo dostaję, niż kwiaty, które za kilka dni zwiędną i nic mi po nich nie zostanie. A tak w ogóle to witaj

Ps. Nie uważam, ze za uczestnictwo w uroczystości goście będą mi płacić. Nie traktuję przyjęcia weselnego jako chęci zarobku, jeśli ktoś nie może dać prezentu, a chciałby być wtedy z Nami to będziemy bardzo szczęśliwi.

Edytowane przez srubka87
Czas edycji: 2010-03-17 o 16:39
srubka87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-17, 17:10   #1924
sjoanna
Zakorzenienie

Byłam wczoraj w hurtowni Danda i oglądałam zaproszenia.
Podobały mi się takie ecri - wpadające w jasne złoto. Bez wielu ozdób tylko z tłoczeniami. Koszt 1,30 czy coś koło tego
Fajne i cena nie jest duża ale jest jedno wielkie ale...
Ile trzeba pisać!
Może jednak kupię personalizowane przez Internet?

Właścicielka powiedziała że wkrótce będzie miała więcej wzorów zaproszeń i radziła przyjść koło świąt.
Widziałam tam też księgi gości i figurki Młodej Pary. Zabawne i normalne.
A także gołąbki - mnie się nie podobają. Kuzynka miała i według mnie nie wyglądały ładnie. Pierze na torcie

Przy okazji widziałam tam inną PM-kę ze swoim TŻ (chyba)
Też oglądali zaproszenia. Któraś z nas?

“Your dresses should be tight enough to show you're a woman
and loose enough to show you're
a LADY.”

Edith Head
sjoanna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-17, 17:12   #1925
milam
Raczkowanie

srubka ja dokładnie wychodzę z tego samego założenia co do wesela, nie oczekuję nie wiadomo czego chcę tylko żeby Ci najbliżsi byli z nami natomiast pomimo że kocham kwiaty to wolałabym dostać książkę lub butelkę dobrego winka i ten pomysł popiera większość naszych gości, w ogóle nie widać problemu z ich strony zresztą jest to już bardzo popularne więc większość się przyzwyczaiła
Stary 2010-03-17, 18:09   #1926
alamig
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez selva9 Pokaż wiadomość
A nie wydaje Ci się że życzenie sobie książek od gości to bezsensowne naciąganie rodziny i znajomych na dodatkowe koszty. Wystarczy że każdy z gości musi za uczestnictwo w uroczystości zapłacić w kopercie. Z własnego doświadczenia widzę że większość gości ma problem z poinformowaniem czy dotrą na wesele a co dopiero jakby jeszcze wcześniej mieli dzwonić z zapytaniem jaką książkę mają przynieść.
Chyba nie za bardzo zrozumiałaś idei tego pomysłu. Srubka dobrze mówi - chodzi o to, żeby goście nie kupowali kwiatów, bo je się na drugi dzień wyrzuci do kosza, tylko tylko w zamian za to książkę (z dedykacją oczywiście), która będzie doskonałą pamiątką. Gdzie tu widzisz bezsensowne naciąganie?
Napisałaś: "Wystarczy że każdy z gości musi za uczestnictwo w uroczystości zapłacić w kopercie" - Wybacz, ale Ty masz chyba całkowicie inne podejście do wesela niż my
Stary 2010-03-17, 20:15   #1927
Meana1
Rozeznanie

Jeśli chodzi o buty to ja chyba zamówię sobie z firmy arte di roma http://www.artediroma.com/ ja też na pewno chcę skórzane. Podobają mi się takie jak na 2 zdjęciu - Aldo- ale mają za wysokie obcasy.
Jedynym minusem jest cena tych butów arte di roma i to że w Cymbelline nie mają tego modelu.
Alice a Ty masz już buty? Bo jeśli byś chodziła kiedyś w poszukiwaniu swoich po Wawie to mogłabyś przy okazji spojrzeć też na ten model jak na 1 zdjęciu.
Meana1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-17, 20:32   #1928
Kasia1429
Raczkowanie

GG do Kasia1429

Hej Wam kobietki!
Eh, kiedy ja tu pisałam, ale teraz kompletnie nie miałam jak, albo chora w domku leżałam albo po lekarzach jeździłam, wczoraj z Buska ze szpitala dopiero wróciłam po 19 i powiem Wam ze padam psychicznie i fizycznie.
Popieram sprawę książek, ja np. na zaproszeniach poproszę o słodycze które zawiozę dla chorych dzieci, kwiatki zwiędną i zyc przestaną, a uśmiech dziecka na twarzy nie zastąpi niczego.
Kasia1429 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-17, 21:09   #1929
ewelkafly
Raczkowanie

Kasiu pamiętaj że trzeba być silnym psychicznie i wierzyć że będzie dobrze to na pewno tak właśnie będzie. I masz racje - uśmiech dziecka jest bezcenny.
ewelkafly jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-17, 21:28   #1930
selva9
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez alamig Pokaż wiadomość
Chyba nie za bardzo zrozumiałaś idei tego pomysłu. Srubka dobrze mówi - chodzi o to, żeby goście nie kupowali kwiatów, bo je się na drugi dzień wyrzuci do kosza, tylko tylko w zamian za to książkę (z dedykacją oczywiście), która będzie doskonałą pamiątką. Gdzie tu widzisz bezsensowne naciąganie?
Napisałaś: "Wystarczy że każdy z gości musi za uczestnictwo w uroczystości zapłacić w kopercie" - Wybacz, ale Ty masz chyba całkowicie inne podejście do wesela niż my
A gdzie jest napisane że ma przynosić kwiaty? wszystkie wychodzicie z założenia że gość przynosi kwiaty i szukacie odpowiednika co możnaby dostać w zamian, a prawda jest taka że wcale tych kwiatów przynosić nie trzeba i wszystkie te pomysły to tylko obciążenie dodatkowym wydatkiem. Ja się zgadzam że zapraszamy po to aby nasi bliscy byli przy nas w ważnej chwili, ale postawcie się po drugiej stronie jakbyście to wy były zaproszone po raz 8,9, 10 w ciągu roku na czyjeś wesele czy nie pomyślałybyście że to kosztowna przyjemność

---------- Dopisano o 21:28 ---------- Poprzedni post napisano o 21:14 ----------

ale powiem wam, że o butelce wina zamiast kwiatów usłyszałam pierwszy raz, więc skoro może być butelka wina to dlaczego nie wódki??same plusy: cenowo podobnie, w zaproszeniu można zaznaczyc rodzaj i stawiasz później na stole weselnym i od razu koszty wesela niższe <hahaha>
Stary 2010-03-17, 21:42   #1931
monini2507
Zakorzenienie

Cytat:
A gdzie jest napisane że ma przynosić kwiaty? wszystkie wychodzicie z założenia że gość przynosi kwiaty i szukacie odpowiednika co możnaby dostać w zamian, a prawda jest taka że wcale tych kwiatów przynosić nie trzeba i wszystkie te pomysły to tylko obciążenie dodatkowym wydatkiem. Ja się zgadzam że zapraszamy po to aby nasi bliscy byli przy nas w ważnej chwili, ale postawcie się po drugiej stronie jakbyście to wy były zaproszone po raz 8,9, 10 w ciągu roku na czyjeś wesele czy nie pomyślałybyście że to kosztowna przyjemność

---------- Dopisano o 21:28 ---------- Poprzedni post napisano o 21:14 ----------

ale powiem wam, że o butelce wina zamiast kwiatów usłyszałam pierwszy raz, więc skoro może być butelka wina to dlaczego nie wódki??same plusy: cenowo podobnie, w zaproszeniu można zaznaczyc rodzaj i stawiasz później na stole weselnym i od razu koszty wesela niższe <hahaha>
Oczywiscie ze sa ludzie ktorzy nie przynosza kwiatow ani niczego ale to sa jednostki ale nie powiesz mi tez jest tak na jakims weselu ze nikt kwiatow nie przynosi. Bo w to akurat nie uwierze. Poza tym my tu nikomu nie bedziemy na sile narzucac ze ma przyniesc na sile to wino czy ksiazki tylko ze jest to nasza delikatna sugestia, i kazdy z gosci zrobi tak jak bedzie uwazal. Przyniesie kwiaty to przyniesie swiat sie nie zawali a jak przyniesie to winko czy ksiazki czy nawet słodycze dla dzieciaków z domu dziecka to bedzie super. I nie ma tak ze my tu traktujemy to jak obnizenie kosztów albo np wykładanie tego wina na stół wiesz to troche lekka przesada bo to nie na tym rzecz polega i widze ze ciezko ci zrozumiec o co w tym na prawde chodzi.
monini2507 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-17, 21:49   #1932
Kasia1429
Raczkowanie

GG do Kasia1429

Zgadzam się z Wami, przecież My tylko sugerujemy a nikt nikogo nie zmusza do tego. I piszemy to jako nasze pomysły i każdy ,a prawo do własnych pomysłów, a jeśli Ty masz inne zdanie to jest Twoja prywatna sprawa.

Powiem Wam że zajęłam się teraz nauką i powoli sprzątam na Święta, żeby o tym nie myśleć, ale trudno jest to wybić z głowy.
Kasia1429 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-18, 06:13   #1933
srubka87
Zadomowienie

selva-wszystko się zgadza, z tym że ten gość nie jest u mnie 8,9 czy 10 raz. To mój jeden jedyny wyjątkowy dzień i tak też chcę się czuć, jeśli gość nie chce dawać kwiatów to książki nie da tym bardziej i spoko-nie widzę problemu, ale ja nigdy się nie spotkałam, żeby ktoś nie dawał nic przy życzeniach, zawsze albo są to kwiaty, albo bombonierka czy mskotka itd.
Jeśli ktoś z moich gości ma przychodzić do mnie na siłę to na prawdę może sobie darować.NIe uznaję czegoś takiego "bo wypada", skoro go zapraszamy to wdać jest dla nas ważny, w przencie daje tyle ile chce, nikt mu nie narzuca kwoty czy wartości prezentu. No ale nie ważne Ty masz swoje zdanie, my swoje Na szczęście każda z nas organizuje osobno ślub i wesele wiec urządzi wszytko tak jak marzy Widzę, że jesteś tu " nowa", napisz może kiedy wychodzisz za mąż, gdzie będzie ślub, wesele itd. wtedy lepiej Cię poznamy

Ja właśnie piję bardzo poranną kawkę i śmigam na lekcję, proszę trzymajcie kciuki-lekcja będzie od 8.20
Kasiu- musisz być silna,pozytywne myślenie sprawia cuda-wiem coś o tym

Edytowane przez srubka87
Czas edycji: 2010-03-18 o 06:19
Stary 2010-03-18, 09:37   #1934
aga_09
Raczkowanie

Cytat:

Ja równiez nie spotkałam się z tym żeby gość przy składaniu życzeń nie dał kwiatków czy jakiejś bombonierki a ostatnimi czasy coraz częściej maskotki - koszt takich prezentów to właśnie ok 20-30 zł.(na wesela chodzę dosyć często). Więc dlaczego nie książka??W zeszłym roku moi rodzice byli na weselu, gdzie młodzi dołączyli karnecik z sugestią, ze zamiast kwiatów proszą o maskotki i było to bardzo pozytywnie odebrane.Większa część rzeczywiście kupiła maskotki i myślę,że to nie był problem, ale część zrobiła tak jak uważa i kupiła kwiaty czy jakieś czekoladki.

Srubka87 trzymam kciuki
aga_09 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-18, 09:47   #1935
magolina
Wtajemniczenie

Cytat:

Hmmm dziwne trochę to Twoje podejście ale każdy może mieć swoje zdanie. Czy czujesz strasznie duże obciążenie finansowe płacąc dodatkowo 20 - 30 zł za kwiatki idąc na ślub?ja nigdy tak na to nie patrzyłam, zresztą jak piszą dziewczyny ludzie sami z siebie kupują kwiaty, więc skoro wiem że będą wydawać pieniądze na kwiaty które niedługo padną to wole dostać coś innego za tą samą kwotę. Byłam już na dwóch ślubach gdzie Młodzi chcieli winko i tylko parę osób przyniosło kwiaty. Nie wydaje mi się żeby ktokolwiek z gości czuł się urażony tym że kupił kwiaty czy wino, no chyba że ludzie myślący tak jak Ty
magolina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-18, 09:52   #1936
Meana1
Rozeznanie

Cytat:

Lepiej się przedstaw. Zjawiłaś/eś się tutaj ni z gruszki ni z pietruszki i od razu robisz zamieszanie.
Jeśli kogoś nie stac na książkę czy kwiaty to niech nie kupuję. Ale ja się z czymś takim również nie spotkałam. Przymusu nie ma, tak samo jak nikt nikogo nie zmusza żeby szedł na wesele.
A poza tym jesli mnie stać iść na wesele i dać prezent, zapłacić za sukienkę, buty, fryzurę i makijaż to naprawdę myślę że stać mnie też będzie wydać 20-30 zł na książkę, wino czy kwiaty.
Od razu dodam że jeśli bym nie miała pieniędzy na prezent to po prostu bym wogóle nie poszła na wesele. Chyba że byłaby to naprawdę najbliższa rodzina - brat, siostra.
Wiem że zaraz powiesz że nie ma tez przymusu dawania prezentu - faktycznie nie ma. Ale ja na krzywy ryj nigdzie nie chodzę. I odnosi się to do każdej uroczystości czy imprezy.
Stary 2010-03-18, 09:56   #1937
Alice the Bride
Raczkowanie

Meana dzisiaj wlasnie mam wielki dzien na poszukiwanie butow co prawda mam na to tylko 2 h, bo na 14 do pracy ide a sklepy od 11 srednio czynne sa.... ale spojrze na te twoje buciki szkoda ze nie podalas modelu ale moze jakos nie zapomne jak wygladaly
Oświadczył się 1.1.2009 o godz 0:00
Nasz ślub 22.05.2010

Alice the Bride jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-18, 10:31   #1938
selva9
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez Meana1 Pokaż wiadomość
Lepiej się przedstaw. Zjawiłaś/eś się tutaj ni z gruszki ni z pietruszki i od razu robisz zamieszanie.
Jeśli kogoś nie stac na książkę czy kwiaty to niech nie kupuję. Ale ja się z czymś takim również nie spotkałam. Przymusu nie ma, tak samo jak nikt nikogo nie zmusza żeby szedł na wesele.
A poza tym jesli mnie stać iść na wesele i dać prezent, zapłacić za sukienkę, buty, fryzurę i makijaż to naprawdę myślę że stać mnie też będzie wydać 20-30 zł na książkę, wino czy kwiaty.
Od razu dodam że jeśli bym nie miała pieniędzy na prezent to po prostu bym wogóle nie poszła na wesele. Chyba że byłaby to naprawdę najbliższa rodzina - brat, siostra.
Wiem że zaraz powiesz że nie ma tez przymusu dawania prezentu - faktycznie nie ma. Ale ja na krzywy ryj nigdzie nie chodzę. I odnosi się to do każdej uroczystości czy imprezy.
no brawo, widzę że na tym forum porządane są wyłącznie opinie typu piękne, śliczne, cudowne bez względu na to czy się to komuś podoba czy nie, a jak ktoś tylko się z czymś nie zgodzi to od razu zostaje zaatakowany. Przejrzałam całe forum i widziałam że była już jedna która chciała wyrazić własne zdanie na temat odkrytych ramion.........potraktowa łyście ją tak pięknie że dziewczyna pewnie już tu nie zagląda. Powiedzcie mi zatem po co wam to forum skoro nie potraficie przyjmować do siebie informacji że ktoś ma odmienne zdanie niż Wy?
Stary 2010-03-18, 10:39   #1939
elunka88
Zakorzenienie

GG do elunka88

Dziewczyny przyjmują Twoje zdanie do wiadomości ale maja też swoje i pogódź się z tym....I raczej nie będzie nikt swoich planów zmieniał bo Ty masz inną opinie.

Obudził mnie trzepot skrzydeł
Wyjrzałam przez okno
Na parapecie zostało
Białe piórko -
Pamiątka po Tobie
Mój Aniołku

01.12.2012 [*]
elunka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-18, 10:53   #1940
Meana1
Rozeznanie

A ja widzę że jestes od samego początku bojowo nastawiona.
Każdy ma swoje zdanie i ma prawo je tutaj wyrazić. I wcale nie oczekujemy samych pozytywnych opinii. Tylko przestrzegamy tutaj szacunku wobec siebie i życzliwości. Ja choć się nie zgadzam z częścią wypowiedzi tutaj to ich od razu nie krytykuję tylko wyrażam swoje zdanie w spokojny sposób nie atakując przy tym nikogo. A poza tym szanuję to, że każda PM ma inne wyobrażenie o ślubie.
Ja choć wolałabym dostać winko zamiast kwiatów to nie będę wkładać karteczek. Wszystkie prezenty pozostawiam w gestii gości. Jeśli ktoś się zapyta to wtedy powiem.
A poza tym ja uwielbiam kwiaty
Stary 2010-03-18, 10:53   #1941
trooskava
Zadomowienie

Cytat:
no brawo, widzę że na tym forum porządane są wyłącznie opinie typu piękne, śliczne, cudowne bez względu na to czy się to komuś podoba czy nie, a jak ktoś tylko się z czymś nie zgodzi to od razu zostaje zaatakowany. Przejrzałam całe forum i widziałam że była już jedna która chciała wyrazić własne zdanie na temat odkrytych ramion.........potraktowa łyście ją tak pięknie że dziewczyna pewnie już tu nie zagląda. Powiedzcie mi zatem po co wam to forum skoro nie potraficie przyjmować do siebie informacji że ktoś ma odmienne zdanie niż Wy?

Łoooo Boże Czy Ty dziewczyno masz jakieś kompleksy? Wpadasz na forum, ciskasz gromami , krytykujesz na lewo i prawo wszystkich i wszystko i oczekujesz jeszcze jakiegoś zrozumienia czy może poklepania po ramieniu? Wrzuc na luz!!

Nie podoba Ci sie to forum to poprostu nie wchodź tu, nie czytaj tego.. nie wiem pogadaj sama z soba do lusterka Ulzyj sobie jakoś ale niekoniecznie wyżywając sie na dziewczynach z tego forum..

Każdy ma prawo mieć odmienne zdanie, kwestia w jaki sposób sie je wyraża. Ty od razu zaczełaś trącać jadem , ze goście płaca niby za wesele w kopertach etc. Nie mozna było tego w NORMALNY spokojny sposób przedstawic bez nerwów? Ile ty masz kobieto?

Jak ktoś ma ochote napisac ze zamiast prezentów woli $ czy zamiast kwiatów ksiązkę , wino czy maskotke to nic w tym złego zdrożnego i Bóg wie jeszcze co! A jak jakis gość przyniesie kwiatka czy prezent to przecież sie nikt i tak na niego nie obrazi,czy nie wyrzuci prezentu za drzwi.
Zreszta niejednokrotnie rozdajac zaproszenia słyszy sie od przyszłych gości a co woleli by dostać? $$ czy coś np. do domu? Więc dlaczego nie wyjsć naprzeciw temu pytaniu. A tak czy siak Gośc zrobi jak bedzie uważał i chwała mu za to Bo dla kazdej (większosci) Młodych Par najważniejsze jest to że mogą dzielic ten dzień z najbliższą osobą

Reasumując, chcesz sie moja droga wypowiadac na tym forum to z kulturą, bez robienia zbędnego zamieszania. Kazde inne/odmienne zdanie niż wiekszości PM jest mile widziane ale wypowiadane w spokojnym tonie a nie od razu przystepując do ataku ze wszystkie tu jesteśmy bee i w ogóle
trooskava jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-18, 11:07   #1942
mikia20
Ekspert GotowaniaNaGazie

Cytat:
Dziewczyno, z samego rana mi ciśnienie podniosłaś! (tym wielkim bykiem ortograficznym również).
Czasami sobie dziewczyny słodzą, czasami dyskutują zawzięcie, a Ty mogłabyś się wykazać jakąś kulturą, cooo?
Wpadasz tutaj i od razu masz jakieś beznadziejne krytyczne uwagi do wszystkiego. My sobie tutaj POMAGAMY, wymieniamy numerami, staramy się, by TEN NASZ WIELKI DZIEŃ był idealny, a Ty wprowadzasz niepotrzebne zamieszanie.
A pon co Tobie to forum? Żebyś się wyżyła, poleczyła kompleksy czy co? Jak kolejny raz będziesz się tak do nad odnosić to admin czuwa
mikia20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-18, 11:58   #1943
srubka87
Zadomowienie

Już po i powiem Wam znów: DZIĘKUJĘ-dostałam 5, a to znów zapewne dzięki Waszym kciukom Czy ja już Wam mówiłam, że jesteście niezastąpione?!
Selva-wspomniałaś o rozmowie z Gosi,ale nie zapominaj, że Gosi jest z nami b. długo i tak jak czasami mamy odmienne zdania, tak dużo częściej zgadzamy się ze sobą Oczywiście Twoje zdanie też szanujemy
mikia-tekst z adminem-świetny-hahaha

Edytowane przez srubka87
Czas edycji: 2010-03-18 o 12:52
Stary 2010-03-18, 12:55   #1944
selva9
Przyczajenie

ehhh, cukrujcie sobie dalej bo widzę że tylko takich opinii oczekujecie...
Stary 2010-03-18, 12:59   #1945
magolina
Wtajemniczenie

Srubka - Ty prymusko!!! gratuluje.
Trooskava - myślę że koleżanka selva faktycznie ma kompleksy i na dodatek brak jej kultury
Selva zwróć uwagę że istnieje różnica pomiędzy wyrażaniem swojej opinii w kulturalny sposób a atakowaniem innych. I chciałam cie poinformować że to Ty nie chcesz zrozumieć, że my możemy mieć inne zdanie na temat kwiatów czy drobnych prezentów na ślubie i nie musimy się podporządkowywać Twojej opinii na ten temat.

A tak w ogóle dziewczyny to stwierdziłam że muszę się pospieszyć z zaproszeniami bo na allegro ceny rosną z aukcji na aukcje. Ostatnio te co mi się podobały kosztowały 1,59 wczoraj zamawiałam próbkę tych samych i u tego samego sprzedawcy i już po 1,65
magolina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-18, 13:04   #1946
trooskava
Zadomowienie

Cytat:
ehhh, cukrujcie sobie dalej bo widzę że tylko takich opinii oczekujecie...
już mi ręce opadają co do twoich wypowiedzi ...jak grochem o ścianę..

Dziewczyno przeczytaj ZE ZROZUMIENIEM to co Ci napisałyśmy ..

Ja ze swojej strony mogę pwoiedzieć że kończe tą bezowocną dyskusję z Tobą bo to i tak nic nie wnosi

Cytat:
Napisane przez magolina Pokaż wiadomość
A tak w ogóle dziewczyny to stwierdziłam że muszę się pospieszyć z zaproszeniami bo na allegro ceny rosną z aukcji na aukcje. Ostatnio te co mi się podobały kosztowały 1,59 wczoraj zamawiałam próbkę tych samych i u tego samego sprzedawcy i już po 1,65
Nam się fuksnęło zamówiliśmy zaproszenia na ostatniej aukcji z personalizacją. te same zaproszenia ten sam sprzedawca ma juz z płatną personalizacja

No cóż sezon się zbliża
trooskava jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-18, 13:13   #1947
Lowczyni
Zakorzenienie

A tak całkowicie z innej beczki Dziewczyny poradźcie mi co wziąść na ból zęba. no jakiś koszmar, apap nie pomaga, ibuprom też ketonal również. Byłam u dentystki rozwierciła mi zęba (bo dokładnie nie wiem który mnie boli, od czwórki do ósemki) włożyła lekarstwo i jest wcale nie jest lepiej. Czuje się jakbym miała całą lewą stronę sparaliżowaną, boli mnie już nawet ucho, gardło oczy, czoło. Pomaga mi tylko jak trzymam w ustach zimną/lodowatą wodę Jestem strasznie tym zmęczona całą noc nie spałam.
Stary 2010-03-18, 13:14   #1948
syrwia81
Rozeznanie

GG do syrwia81

a ja przed chwilką zamówiłam sobie 10 sztuk zaproszeń na próbkę http://www.allegro.pl/show_item.php?item=957185231 zobaczymy jakie będą
a co do koleżanki selvy to dziewczynki nie przejmować się nią, coś mi się robi jak czytam jej posty ale cóż trzeba to ignorować

NIKOLA - 05-03-2012
syrwia81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-18, 13:15   #1949
elunka88
Zakorzenienie

GG do elunka88

No lód jest dobry na ból zęba...możesz trzymać jakąś mokrą chusteczką zwilżoną lodowatą wodą przy policzku...ale tyle już wiesz.....3maj się

Obudził mnie trzepot skrzydeł
Wyjrzałam przez okno
Na parapecie zostało
Białe piórko -
Pamiątka po Tobie
Mój Aniołku

01.12.2012 [*]
elunka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-18, 13:29   #1950
madziastanczyk
Raczkowanie

Cytat:

Oj dawno mnie tu nie było... Nagrywamy z zespołem płytkę demo i cały czas siedzę w prywatnym studio w Busku-jutro też....

selva9 nie masz racji...
Ty w ogóle nie rozumiesz, bądź nie chcesz zrozumiec istoty tego co dziewczyny ci próbowały przekazac.... Karteczka z napisem typu "tak samo jak bukiet kwiatów ucieszy nas butelka słodkiego wina" jest tylko informacją dla gości, żeby np. 100 razy nie odpowiadac na jedno i to samo pytanie. Poza tym skoro gośc nie ma obowiązku kupowania kwiatów to i nie ma obowiązku pojawienia sie na weselu. Czyż nie??? To bedzie jego wybór... A prawda jest taka że w Polsce i myślę że w innych krajach też, zwyczajem jest dawanie kwiatów przy składaniu życzeń i tak się to też przyjęło na ślubach... Dla mnie nie kupic kwiatów na ślub to tak jakby iśc śpiewac bez mikrofonu A że kwiaty szybko więdną i musimy je wyrzucic to coraz częściej wymyślamy różne ich zamienniki żeby miec pamiątkę od gości na dłużej, bądź żeby ktoś inny z tego skorzystał, np. dzieci.
Wydaje mi się że nie ma co dyskutowac na ten temat...
co nam zabrała sen
...
madziastanczyk jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości