Wiosna z brzuszkiem, Lato z wózkiem - Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz.III - Strona 82 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-03-18, 12:05   #2431
Lilka___
Rozeznanie

GG do Lilka___
Dot.: Wiosna z brzuszkiem, Lato z wózkiem - Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz.III

Wróciłam ze spaceru, jak tam jest superrrrr, normalnie wiosna do mnie przyszła, kurtki nie trzeba zapinać.
I kupiłam młodemu skarpeteczki, a sobie majty bo już mnie stare trochę w brzuch cisną.
Papeteria super te spodnie, kurde ja nie potrafię tak w ciemno kupować muszę przymierzyć.
Anuszka ta bluzka jest boska. Ile za nią dałaś?
Lilka___ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-18, 12:09   #2432
anuszka1401
Zakorzenienie

GG do anuszka1401
Dot.: Wiosna z brzuszkiem, Lato z wózkiem - Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz.III

Cytat:
Napisane przez belunia1985 Pokaż wiadomość
Na wizażu jest prośba, żeby nie wstawiać suwaczków tylko linki do nich, bo zaśmiecają i spowalniają forum.

linka tez nie wiem gdzie i jak wstawic..

wkurzylam się. nie bede wstawiac ani linka ani nic.
wchodzisz w ustawienia, klikasz edytuj podpis i wklejasz tam link, a potem klikasz zachowaj podpis czy cos takiego i gotowe

---------- Dopisano o 13:06 ---------- Poprzedni post napisano o 13:06 ----------

Cytat:
Napisane przez Lilka___ Pokaż wiadomość
Anuszka ta bluzka jest boska. Ile za nią dałaś?
razem z przesyłką 56,50

dla mnie tez już prawie wszystkie majtki za małe

---------- Dopisano o 13:09 ---------- Poprzedni post napisano o 13:06 ----------

Cytat:
Napisane przez Linka24 Pokaż wiadomość
Dzień dobry! Ja po wizycie u ginki. No więc wszystko jest w porządku, wszysrko pozamykane, czyste. 25 tydzień termin na 5 lipca. Zapiasła mi jakieś tabsy na to twardnienie brzuszka, poza tym luteine mam brać cały czas. Zero przytulanek,fantastycznie . Ale wszystko dla dzidzi!! Aha ma 700 gram, nie wiem czy na 25 to sie mieści w normie, ale gin nic nie mowila, Przesyłam wam najświeższe foto synka. Nie wiem czy widzicie jak ma główkę centralnie obrócona do przodu, że widać oczka i nosek. Akurat tak na USG sie obrócił ze wszystko było widać aaa i widziałam pisiorka, czyli nie ma pomyłki ze to nie facet Szkoda że foto czarno białe..
Super fotka Trochę mnie martwi,że Wy tak wszystko wiecie ile waży i w ogóle... Moja gin mi takich rzeczy nie mówi

idę robic leczo, nie drukować tu za dużo :P
anuszka1401 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-18, 12:10   #2433
Carmena_
Raczkowanie

anuszka witam rónież bluzka z tym bobasem na brzuchu prześwietna, sama się nad nią zastanawiam

właśnie wróciłam ze sklepu. byłam też w jednym szmateksie bo od ponad tygodnia szukam fajnych dresów do chodzenia jak się ociepli i ni ma zakupiłam tylko koszulkę taką dłuższą (bardziej na teraźniejszy brzuch) i czarne getry (z cherokee)- powiem Wam świetne gatunkowo jak na używane
jutro idę na targ, więc może tam chociaż sobie kupię jakieś jedne fajne dresy do chodzenia a poza tym mam wreszcie wizytę u nowego gina i nie umiem się doczekać- OBY MI ZROBIŁ USG !!!!!

maleństwo
Carmena_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-18, 12:11   #2434
belunia1985
Raczkowanie

Anuszka, dziekuję za pomoc
belunia1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-18, 12:11   #2435
niezawsze
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Basia84 Pokaż wiadomość
nie mow mi o personal space!..
Tez nie cierpie jak ktos za blisko stoi, nawet ktos bliski to jest straszne, najgorsze ze jak ja sie odsuwam to ta osoba sie przysuwa

Cytat:
Napisane przez żabka19 Pokaż wiadomość

Znacie moze jakies duze sklepy w Warszawie z wozkami i innymi artykulami dla dzieci? Zalezy mi najbardziej na duzym wyborze wozkow.
Blisko bedziesz miala do swiata dziecka kolo M1 w markach a ten sklep na targowku http://www.tomi.com.pl/ tylko w wiecie dziecka sobie popatrz, ale nie kupuj bo ceny sa o wiele wieksze niz normalnie, ale to jest wielki sklep z art. dla dzieci.

Cytat:
Napisane przez Carmena_ Pokaż wiadomość
niezawsze ja tam zawsze byłam zawsze sceptyczna do księży. Twój się okazał w miare w porządku, ale koleżance odmówił chrztu ze względu na brak ślubu. Jak by to powiedział jeszcze normalnie to już kołek mu w oko, ale on nawrzeszczał i zwyzywał poszła na szczęście do kościoła w innej dzielnicy i tam jej zrobili chrzest bez problemu. I jak weźmiesz ten ślub ?
Wezme jak bede na to gotowa z tz-tem a jak nie bede to nie wezme mi to nie robi roznicy, wazne jest ze nam dobrze razem i nie musze mowic moj konkubent ;P

Cytat:
Napisane przez kashha Pokaż wiadomość

Ja ostatnio więcej podczytuje niż piszę... od niedzieli nie mogę uporządkować myśli...
Jak zwykle chodzi o M. ... w skrócie, powiedział rodzicom, że z kimś się spotyka, że mu zależy na tej osobie bla bla bla, wiem, że dziewczyna ma na imię Ola, ale nie ważne, ma prawo podejmować decyzje że chce z kimś być... ale właśnie w niedzielę dowiedziałam się, że pomimo Oli i tego że "tak mu na niej zależy" wysyła niewybredne, dwuznaczne smsy z podtekstem...
Wiem, że to z jednej strony nie moja sprawa, ale... myślałam, że to, że on w podobny sposób był nie w porządku w stosunku do mnie, to moja wina, a M. skutecznie mnie w tym utwierdzał... a teraz widzę, że nie, że to z nim jest jakiś problem!! To już nie chodzi o wyższe uczucia do mnie czy do jakiejkolwiek innej dziewczyny, ale o szacunek, nie szanował mnie, ale innej też nie szanuje!! Nie poznaje go, czy on mógł się aż tak zmienić??
i co pisze do innych oprcz tej oli dziewczyn? W zyciu nie chcialabym miec doczynienia z takim dupkiem i dobrze, ze nie jestescie razem bo jakby pozniej sie okazalo to by bylo jeszcze gorzej

Cytat:
Napisane przez wiolek1 Pokaż wiadomość
aaa skręca mnie jak coś takiego słysze co on ci będzie łaske robil że dziecko ochrzci i warunki stawiał ? dlatego właśnie ja mam w d...pie kościół i wszystkich tych uczonych żyć będe tak jak mi się podoba a nie jak im ;/
jak leżałam z szpitalu to koło mnie leżała kobieta koło 30 ( czyli że chodzi mi że nie jakas "gówniara") syna miała 7 letniego i teraz już do porodu z 2 czekała. i mówiła że była się spowiadac i mówiła że w piatek jadła mięso i coś tam jeszcze że jej mąż w paryżu pracuje więc ona syna sama wychowuje ( tzn mąż przyjezdza ale tam pracuje) i ten na cały kościół sie na nią zacza drzeć że co ona sobie wyobraża że niby kim ona jest że może nie przestrzegac tego nie jedzenia mięsa że nie ma znaczenia czy jest w ciąży i wogóle to co oni sobie myslą z mężem ze on za granica jak oni wogole moga w taki sposób "bawić " się w rodzinę i tak ją zjechał że powiedziała że chyba pare lat nie pójdzie do spowiedzi
To straszne co piszesz a co go to obchodzi oni sobie moga bzykac mimo celibatu tak i nikt ich nie rozgrzesza.

Cytat:
Napisane przez anuszka1401 Pokaż wiadomość
Oczywiście na zywo duzo ladniej wygladaja Jaka ja blada, fuj...
To jest ta sukienka za 29,99 co linka dawalas? Sliczna jest.

Cytat:
W ogóle sniło mi się dziś, że poroniłam. Ale to, co urodziłam, to nie było dziecko tylko mała rybka :/ Wciskałam ją sobie z powrotem do środka i krzyczałam: ja nie chce drug raz, dlaczego ja i ryczalam... jakie glupie sny
A ja jaki mialam sen, ze mi dziecko wychodzilo, tak jakby sie ulewalo mi z brzucha a ja sobie je ukladalam aby mi nie wypadlo, ale co wypadlo to je z powrotem wkladalam do brzucha ;P

Cytat:
Ja tez bym pewnie nie kupowala tej karuzeli ,ale obiecalam malemu ,ze mu kupie po badaniu (USG) ,no wiec nie moglam odmowic Psu kupuje cos po kazdej wizycie u weta ,a dziecku bym nie kupila;D
Moj pies tez zawsze cos dostaje po wizycie u weta, dzidzi z reszta tez ;P

Maciuś
niezawsze jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-18, 12:12   #2436
alutka78
Rozeznanie

Cytat:
Dzień dobry! Ja po wizycie u ginki. No więc wszystko jest w porządku, wszysrko pozamykane, czyste. 25 tydzień termin na 5 lipca. Zapiasła mi jakieś tabsy na to twardnienie brzuszka, poza tym luteine mam brać cały czas. Zero przytulanek,fantastycznie . Ale wszystko dla dzidzi!! Aha ma 700 gram, nie wiem czy na 25 to sie mieści w normie, ale gin nic nie mowila, Przesyłam wam najświeższe foto synka. Nie wiem czy widzicie jak ma główkę centralnie obrócona do przodu, że widać oczka i nosek. Akurat tak na USG sie obrócił ze wszystko było widać aaa i widziałam pisiorka, czyli nie ma pomyłki ze to nie facet Szkoda że foto czarno białe..
Moj dzidzius wazyl w zeszla sobote, a to byl 18 tydzien 200 gr - to nie cala kostka margaryny. Gin tez nic nie mowil czy za maly czy za duzy. Powiedzial, ze wszystko ok.
Ja tez mam podobne zdjecie z usg. Nic mi jeszcze nie wiadomo na temat plci. W polowie kwietnia bedzie polowkowe to zobaczymy.
Stary 2010-03-18, 12:19   #2437
papeteria
Zakorzenienie

misiulka to nawet nie bojówki tylko proste spodnie, nawet na wieksze wyjscie sie nadadza
belunia musisz wejsc w swoj profil i tam po lewej stronie masz opcje & ustawienia i tam wchodzisz w edytuj podpis i wklejasz linka edit: widze anuszka juz pomogla
anuszka dzięki głuptasku
dzidzia może i wicie, ale porządki muszę już zrobić bo w szafach chaos a że święta wiosna idzie (mam nadzieje ) to tak mnie natchnelo no a potem moge juz byc za ciezka
linka widać buziunie dobrze ze wszystko ok
lilka ja wymiary sprawdziłam, ale wiadomo, ze to nie to samo co przymierzenie w sklepie
papeteria jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-03-18, 12:19   #2438
dzidziadziumdzia
Zakorzenienie

Cytat:
razem z przesyłką 56,50

dla mnie tez już prawie wszystkie majtki za małe

Super fotka Trochę mnie martwi,że Wy tak wszystko wiecie ile waży i w ogóle... Moja gin mi takich rzeczy nie mówi
Też mam ten problem z majtasami .
Muszę sobie co kilka dni prać te mocniej rozciągające się :P.

Mam już bluzki i sukienkę. W sukience tak sobie wyglądam, ale wieczorem jak Ł. wróci to powklejam zdjęcia. Zresztą grubasom we wszystkim brzydko. Hyhyh...
Za to kolory cudne- Anuszka na pewno wejdziesz w piersiach w tą sukienkę- pamiętasz? Chyba Ola dawała kiedyś link...

Aliska przyszła na świat 18.08.2010
. Witaj Kochanie

Aniołki 05.2009 i 08.2009 oraz Aniołek bliźniak 03.2013
dzidziadziumdzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-18, 12:22   #2439
żabka19
Raczkowanie

niezawsze Tak z ciekawosci gdzie chodzisz do weta z psem?

żabka19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-18, 12:25   #2440
anoxa
Zakorzenienie

czesc dziewczyny

Cytat:
Napisane przez mlmFM Pokaż wiadomość
tez tak mi sie wydaje ze sam spiworek wystarczy
tetra też się przyda, ale to max 10 sztuk...
a co do jednorazowych - w moim otoczeniu dużo dzieciaków ma odparzenia, uczulenia etc [moj brat tez mial ] więc się tego lekko obawiam, ale na wszelki wypadek jakaś paczka Haggisów czy Happy będzie w domu
nie chce sie wymadrzac ale spotkalam sie wiele razy ze dzieci mialy uczulenie wlasnie na pieluszki Huggis a Happy czesto sie przesikuja...

Cytat:
Napisane przez aniaa22 Pokaż wiadomość
to jeszcze powiedzcie mi do czego sie uzywa flanelowych pieluszek
moja kolezanka flanelowych czesto uzywala jako przescieradlo w lozeczku lub wozku i do okrycia w chlodniejsze dni tzn w takie gdy zwykla pileuszka jest za cienka

Cytat:
Napisane przez aniaa22 Pokaż wiadomość
nie przezylam tego bo to pierwsza dzidzia ale wole chyba sie pomeczyc w lato niz lazic w tych wszystkich ubraniach teraz i meczyc sie z zakladaniem butow. nie wyobrazam sobie tego z wielkim brzuchem. mam dosc zimy
no ja sie ciesze ze takie maluszka nie bedzie trzeba meczyc zeby na spacer z nim isc tzn ubierac w grube kombinezony itp choc troszke sie boje zeby sie nie odparzal latem...

Cytat:
Napisane przez Basia84 Pokaż wiadomość
co do porodu moj maz bedzie ze mna, tutaj jest mozliwosc ze moze byc ze mna przez caly czas, dostawia mu nawet lozko. nie wyobrazam sobie zebym miala tam byc sama. mam tylko nadzieje ze nie zemdleje
moj maz tez chce byc przy porodzie choc w polsce nie mamy tak fajnych warunkow

Cytat:
Napisane przez niezawsze Pokaż wiadomość
AAA i najlepsze znalezli sie kupcy w poniedzialek przychodza podpisac umowe przedwstepna mam nadzieje, ze beda mieli zzdolnosc kredytowa tylko bo to roznie bywa nie wystarczy chciec kupic m.
A ja znalazlam przesliczne fugi z efektem brokatu do mojej nowej slicznej lazienki
no to trzymam kciuki aby sie udalo sprzedac a wy juz sie dowiadywaliscie o tamte drugie mieszkanko?

Cytat:
Napisane przez Alguien Pokaż wiadomość
A z ta uprzejmoscia i troska innych ludzi, to basia84 masz racje. Zauwaz tez, ze tu u nas ludzie maja wieksza personal space, nikt w nikogo nie wchodzi, w sklepach odsuwaja sie nawet, jak sa zbyt blisko i moga przeszkadzac. A w Polsce notorycznie mi sir zdarzalo, ze np na ulicy ktos przechodzac zahacza o mnie lokciem np.
mnie czasem trafia jka ktos wlazi na mnie wkolejce zagladajac mi do portfela przez ramie lub gdy jeszcze mieszkalam w duzym miescie w tramweaju ktos sie o mnie ocieral... blech zazdroszcze wam tej przestrzeni szkoda ze polacy tylko to co zle kopiuja od innych narodow a to co dobre ciezko im wchodzi...

Cytat:
Napisane przez Misiulka1 Pokaż wiadomość
Cześc mamuśkino normalnie to jakaś masakra wogóle nie mogę spać. Usypia 12.00 1.00 w nocy a potem 4.00 i już się budzę i tak z boku na bok tak się przemęcze aż M o 6.30 do pracy wyjdzie i potem 7.00 wstaję i sprzątam bo co mam robić a najgorse to to , że w ciągu dnia też mi się spać nie chce co jest???
a podobno z tym naszym spaniem ma byc co raz gorzej... bo w III trymestrze podobno wogole ma nam sie kiepsko sypiac

Cytat:

Ostatnio dostalam od mojej firmy bon na Swieta i kupilismy karuzele Szymkowi nad lozeczko ,o cos takiego : http://allegro.pl/item947666688_fish...ca_nowosc.html
sliczna ta karuzela tez wczoraj ogladalam karuzele

Cytat:
Napisane przez kashha Pokaż wiadomość
Dzień dobry!

Ja ostatnio więcej podczytuje niż piszę... od niedzieli nie mogę uporządkować myśli...
Jak zwykle chodzi o M. ... w skrócie, powiedział rodzicom, że z kimś się spotyka, że mu zależy na tej osobie bla bla bla, wiem, że dziewczyna ma na imię Ola, ale nie ważne, ma prawo podejmować decyzje że chce z kimś być... ale właśnie w niedzielę dowiedziałam się, że pomimo Oli i tego że "tak mu na niej zależy" wysyła niewybredne, dwuznaczne smsy z podtekstem...
Wiem, że to z jednej strony nie moja sprawa, ale... myślałam, że to, że on w podobny sposób był nie w porządku w stosunku do mnie, to moja wina, a M. skutecznie mnie w tym utwierdzał... a teraz widzę, że nie, że to z nim jest jakiś problem!! To już nie chodzi o wyższe uczucia do mnie czy do jakiejkolwiek innej dziewczyny, ale o szacunek, nie szanował mnie, ale innej też nie szanuje!! Nie poznaje go, czy on mógł się aż tak zmienić?? Strasznie mnie to ruszyło, bardzo to przeżywam, odkryłam jego gorszą stronę, o którą do tej pory obwiniałam siebie?
Dziś mam się z nim spotkać... nie wiem jak ja będę z nim rozmawiać. Nie umiem o nim dobrze myśleć, jestem tak negatywnie do tego spotkania nastawiona, że momentami zastanawiam się czy warto na nie iść...
Ech... narazie kawka z psiapsiłółami, może one coś poradzą, ale na Was też liczę
moze kochana bylas tak zakochana ze nie widzialas tego co zle a teraz zaczynasz to dostrzegac bo twoje spojrzenie jest bardziej realne a nie przez pryzmat milosci? ja mysle ze warto sie z nim spotkac i ustalic pewne kwestie niech wie ze nie ucieknie przed pewnymi obowiazkami

Cytat:
W ogóle sniło mi się dziś, że poroniłam. Ale to, co urodziłam, to nie było dziecko tylko mała rybka :/ Wciskałam ją sobie z powrotem do środka i krzyczałam: ja nie chce drug raz, dlaczego ja i ryczalam... jakie glupie sny
kochana tez mi sie czasem snia takie beznadziejne sny i wiem jakie sa dolujace ale to naszczescie tylko sny

---------- Dopisano o 13:25 ---------- Poprzedni post napisano o 13:22 ----------

dziewczyny ja od kad kupilam legginsy to sie w nich zakochalam nie ma nic wygodniejszego w ciazy dla mnie super
anoxa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-18, 12:26   #2441
bajka1807
Zakorzenienie

a ja siewkurzam, bo w koncu udalo mi sie przekonwertowac filmik z usg, ale co z tego jak jest za dlugi na youtube a tak chcialam sie pochwalic moja niunią w 17tc ale za to wkleje wam zdjecie :P chociaz w poniedzialek albo w srode ide na polowkowe wiec znow bede sie chwalic moja córa w 17tc wazyla tylko 134g, nie wiem czy to nie za malo, ale ginek tez mowil ze wszystko cacy. zreszta i tak wtedy z pomiarow wychodzily mi 3 rozne terminy
i w ogole chcialam z fimliku screeny porobic, ale to nei dziala, pokazuje mi sie czarna plama wrrr.
Mel B 14/14 ✓
bajka1807 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-03-18, 12:27   #2442
Lilka___
Rozeznanie

GG do Lilka___

co do bluzeczek to ja chcę zamówić sobie jakieś 2 z tych tylko jeszcze nie wiem jakie kolory i które dokładnie
http://www.allegro.pl/item951088317_...c_2010_xl.html
http://www.allegro.pl/item927070083_...rozm_l_xl.html
http://www.allegro.pl/item948162264_...l_tu_l_xl.html

chciałabym jedną w kolorze turkusu, ale boję się, że na żywo będzie zbyt rażący
Stary 2010-03-18, 12:28   #2443
papeteria
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bajka1807 Pokaż wiadomość
a ja siewkurzam, bo w koncu udalo mi sie przekonwertowac filmik z usg, ale co z tego jak jest za dlugi na youtube a tak chcialam sie pochwalic moja niunią w 17tc ale za to wkleje wam zdjecie :P chociaz w poniedzialek albo w srode ide na polowkowe wiec znow bede sie chwalic moja córa w 17tc wazyla tylko 134g, nie wiem czy to nie za malo, ale ginek tez mowil ze wszystko cacy. zreszta i tak wtedy z pomiarow wychodzily mi 3 rozne terminy
i w ogole chcialam z fimliku screeny porobic, ale to nei dziala, pokazuje mi sie czarna plama wrrr.
super dzidziunia
lilka a tam rażący ... wiosna idzie
Stary 2010-03-18, 12:31   #2444
dzidziadziumdzia
Zakorzenienie

Cytat:
co do bluzeczek to ja chcę zamówić sobie jakieś 2 z tych tylko jeszcze nie wiem jakie kolory i które dokładnie

No ja właśnie kupiłam bluzkę i sukienkę turkus, a drugą bluzkę morską.
W mojej szafie tak mało kolorów, że chociaż w ciąży poszaleję

. Witaj Kochanie

Stary 2010-03-18, 12:35   #2445
Lilka___
Rozeznanie

GG do Lilka___

papeteria tylko żeby ta wiosna się nie przestraszyła jak taką ciężarówę żarówę zobaczy hehe

---------- Dopisano o 13:35 ---------- Poprzedni post napisano o 13:34 ----------

dzidziadziumdzia w mojej też mało kolorów, przeważnie brązy i szarości więc chyba też zaszaleję
Stary 2010-03-18, 12:36   #2446
Carmena_
Raczkowanie

Cytat:

w trzeciej się zakochałam, ale już nie ma widzę a co do drugiej to mi wygląda na bardzo słaby gatunek. jak już to na zdjęciu widać to w rzeczywistości będzie bardziej

maleństwo
Stary 2010-03-18, 12:38   #2447
papeteria
Zakorzenienie

Cytat:
papeteria tylko żeby ta wiosna się nie przestraszyła jak taką ciężarówę żarówę zobaczy hehe
lilka no przestan ja za to uwielbiam czarny i najlepiej sie w nim czuje ale innych kolorow tez mi nie brakuje
Stary 2010-03-18, 12:39   #2448
Lilka___
Rozeznanie

GG do Lilka___

carmena kurde rzeczywiście tej trzeciej już nie ma nie zauważyłam, a mi też najbardziej się podobała, może jeszcze wrzucą za jakiś czas
Stary 2010-03-18, 12:47   #2449
dzidziadziumdzia
Zakorzenienie

Cytat:

---------- Dopisano o 13:35 ---------- Poprzedni post napisano o 13:34 ----------

dzidziadziumdzia w mojej też mało kolorów, przeważnie brązy i szarości więc chyba też zaszaleję
No u mnie też. Jedyny kolor, którego w ciąży się trochę boję, to czerwony.
I żółta koszula do spania .
Po to jest wiosna i lato, żeby poszaleć, a co

. Witaj Kochanie

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-03-18, 12:49   #2450
bassienkaw
Zakorzenienie

Hej baby... ja od rana siedzę w sprawach urzędowych... PIP, Sąd Pracy, ZUS, papiery, dokumenty, pozwy... ale wkońcu udało mi się dzięki blogowi zresztą skontaktować z taką dziewczyną co kończy właśnie prawo i ona mnie pokierowała co i jak... zgodnie z zapisem w świadectwie pracy, mam tydzień na odwołanie się do tego świadectwa... napisałam więc pismo do pracodawcy o przedłużenie umowy, ze wzgledu na ten i na ten paragraf... itd, jutro jade o 13 po zaswiadczenie od lekarza o tym ktory tydzien ciazy... i wszystko bede skladala w firmie. Tzn podjade tam z mezem... on wejdzie na gore, z kopia i oryginalem, kopie mi podpisza, ze otrzymali... i bede czekala na odpowiedz. Proszac o sprostowanie swiadectwa i wnioskujac o przedluzenie umowy, by bylo wszystko w zgodzie z prawem... i zobaczymy co oni wtedy. Jak powiedza, ze mam sie gryzc w dupe, to wtedy Sąd Pracy, ale moze uda sie tego uniknac zobaaczymy

90 - 86 - 82- 78 - 74 - 70 -66 -61 - 60

Moja historia odchudzania

bassienkaw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-18, 12:53   #2451
anoxa
Zakorzenienie

Cytat:
sliczna dzidzia i faktycznie widac oczka i cala buzke maly juz do zdjec pozuje wazne ze zdrowy no i prawie kilus juz jest

Cytat:
Napisane przez bajka1807 Pokaż wiadomość
ale widac na zdjeciu sliczny malutki nosek

Cytat:

ta pierwsza w kolorze szarym mi sie podoba

dziewczyny a mialam wam pisac z ta waga naszych maluszkow to podobno to nie jest dokladne tzn nie wiem jak na poczatku ciazy ale pozniej bo czesto spotkalama sie ze 3 dni przed porodem dziecko bylo wazone przez usg a po porodzie sie okazywalo ze ta waga nawet kolo kilograma sie roznila

basienka
trzymam kciuki za zalatwienie tej sprawy pozytywnie napeawde d..e...b...i...l z tego szefa pali glupa ech szkoda nerwow na takich typkow

a ja musze isc jakies zakupy zrobic bo nawet kawa mi sie skonczyla a dzisiaj ma przyjsc kolezanka
Stary 2010-03-18, 12:54   #2452
niezawsze
Zakorzenienie

Cytat:
niezawsze Tak z ciekawosci gdzie chodzisz do weta z psem?
Jak cos naprawde powaznego to jade na plac Hallera do Czerwieckiego cudowny specjalista, a z *******ami jezdzilam do kakadu na glebocka, ale sie wkurzylam bo drogo to teraz jezdze na targowek, przy cmentarzu skrecam w lewo yyyy ulicy nie pamietam bo tz jezdzi zazwyczaj ja raz tam bylam
Cytat:
Napisane przez anoxa Pokaż wiadomość

no to trzymam kciuki aby sie udalo sprzedac a wy juz sie dowiadywaliscie o tamte drugie mieszkanko?

6 domow zostalo jeszcze wolnych wiec nikt nie wykupi, na 15 jestesmy dzis umowieni z doradca kredytowym od nich, wiec sie dowiemy wszystkiego, chcemy zapisac w umowie, ze po miesiacu sie wyprowadzimy z tego od wplyniecia kasy na konto mam nadzieje, ze starczy na podstawowe rzeczy jak lazienka itp, najwyzej wezmiemy dwie ekipy.
A powiedz mi mialas doczynienia z tymi fugami?http://www.fugaartis.pl/ A wy kiedy sie przeprowadzacie jak bedzie cale wykonczone m?

Cytat:
Napisane przez papeteria
alutka mnie tez ostatnio na porzadki wzielo, chyba taka pora

To się nazywa syndrom wicia gniazda
Tak, u mnie tez sie ten syndrom odezwal, nigdy tyle nie sprzatalam ;P

Maciuś
Stary 2010-03-18, 12:55   #2453
anoxa
Zakorzenienie

basienka jak sprawa by trafila do sadu to ja bym im jeszcze rachunek telefoniczny podrzucila zeby zaplacili za rozmowy ktore przez nich musialas wykonac
Stary 2010-03-18, 12:59   #2454
bassienkaw
Zakorzenienie

Dziękuje dziewczyny za wsparcie... dziękuje za wszystko
A co do tego czy sprawa trafi do Sądu Pracy, to mam nadzieje, ze nie...

90 - 86 - 82- 78 - 74 - 70 -66 -61 - 60

Moja historia odchudzania

bassienkaw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-18, 13:00   #2455
Carmena_
Raczkowanie

Cytat:
carmena kurde rzeczywiście tej trzeciej już nie ma nie zauważyłam, a mi też najbardziej się podobała, może jeszcze wrzucą za jakiś czas
sama poluję na jakąś która mi się spodoba więc jak znajdziesz podobną w tym stylu właśnie to wal

Cytat:
Napisane przez bassienkaw Pokaż wiadomość
Hej baby... ja od rana siedzę w sprawach urzędowych... PIP, Sąd Pracy, ZUS, papiery, dokumenty, pozwy... ale wkońcu udało mi się dzięki blogowi zresztą skontaktować z taką dziewczyną co kończy właśnie prawo i ona mnie pokierowała co i jak... zgodnie z zapisem w świadectwie pracy, mam tydzień na odwołanie się do tego świadectwa... napisałam więc pismo do pracodawcy o przedłużenie umowy, ze wzgledu na ten i na ten paragraf... itd, jutro jade o 13 po zaswiadczenie od lekarza o tym ktory tydzien ciazy... i wszystko bede skladala w firmie. Tzn podjade tam z mezem... on wejdzie na gore, z kopia i oryginalem, kopie mi podpisza, ze otrzymali... i bede czekala na odpowiedz. Proszac o sprostowanie swiadectwa i wnioskujac o przedluzenie umowy, by bylo wszystko w zgodzie z prawem... i zobaczymy co oni wtedy. Jak powiedza, ze mam sie gryzc w dupe, to wtedy Sąd Pracy, ale moze uda sie tego uniknac zobaaczymy
trzymam kciuki żeby się udało bez większych problemów i stresów

a ja właśnie nażarłam się jak świnia (pieczone ziemniaki i rybka w occie mmm... )
mój pracuje teraz ciągle do 18/19 więc się w tygodniu nie widzimy i tak siedzę w domu jak pita, bo najbliższe koleżanki w pracy. ale dzisiaj na szczęście jestem z jedną umówiona (o ile coś się nie zmieni) a jak się zmieni to lecę na spotkanie z ekipą ze starej pracy

maleństwo
Stary 2010-03-18, 13:01   #2456
niezawsze
Zakorzenienie

Bajka, Linka sliczne dzidzie
Ja juz za widokiem mojej malej tesknie, ale predko jej pewnie nie ujze

Maciuś
Stary 2010-03-18, 13:02   #2457
Carmena_
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez anoxa Pokaż wiadomość
dziewczyny a mialam wam pisac z ta waga naszych maluszkow to podobno to nie jest dokladne tzn nie wiem jak na poczatku ciazy ale pozniej bo czesto spotkalama sie ze 3 dni przed porodem dziecko bylo wazone przez usg a po porodzie sie okazywalo ze ta waga nawet kolo kilograma sie roznila
też o tym słyszałam

maleństwo
Stary 2010-03-18, 13:08   #2458
anoxa
Zakorzenienie

niezawsze my fuge teraz kupowalismy z atlasu powiem ci szczerze ze z ta sie nawet nie spotkalam no my sie przeprowadzamy w przyszlym tyg mam nadzieje bo musimy sie wyprowadzic do 1 kwietnia tak dalismy wypowiedzenie ale tz wyjezdza chyba w przyszlym tyg do pracy a sama nie dam rady z przeprowadzka mam tylko nadzieej ze naroznik dojdzie no nam gora zostala do wykonczenia ale moj tz wszystko robi sam wiec dopiero jak wroci z pracy to ja wykonczy no ostatnio rozmawialismy i mowi ze gdy by byl w domu to tak kolo 3 tyg i by to wykonczyl koszt tez nie jest duzy bo samo wykonczenie z 5tys wiec to w sumie tyle co nic w porownaniu z reszta bo w sumie wiekszosc materialow juz mamy ale w sumie narazie dol mi wystarczy zwlaszcza ze teraz mieszkamy w kawalerce wiec jestem przyzwyczajona no i na dole mam lazienke pod reka a narazie to istotne zwlaszcza w nocy choc na gorze tez planujemy zrobic

---------- Dopisano o 14:06 ---------- Poprzedni post napisano o 14:04 ----------

tak teraz mysle czy ten nasz atlas to byl z artista ale chyba nie nawet w sumie nie wiem
za duzo tego i nie pamietam

---------- Dopisano o 14:08 ---------- Poprzedni post napisano o 14:06 ----------

fugi do lazienki to byla jedyna rzecz jaka pozwolilam tz'towi wybrac tzn reszte w sumie wspolnie tzn ja mowilam co mi sie podoba a ze jemu tez sie podobalo a fugi powiedzialam ze jak wybierze tak beda ze mi wszystko jedno
Stary 2010-03-18, 13:10   #2459
Carmena_
Raczkowanie

dziewczyny znalazłam coś fajnego 'O NAS', nie wiem jak Wy ale ja się uśmiałam :

a świecie istnieje tylko jedna zasada - musisz uszczęśliwiać kobiety!
- Zrób coś, co ona lubi, a nabijesz za to punkty -Zrób coś, czego ona nie
lubi, a stracisz punkty
- Zrób coś, co ona lubi i oczekuje tego od Ciebie - a nie dostaniesz za to
żadnych punktów

Zacznijmy od podziałki systemu punktowego - wygląda to następująco:

1) Proste obowiązki

Ścielisz łóżko: +1
Ścielisz lóżko, ale zapominasz ułożyć na nim ozdobnych poduszeczek: 0
Po prostu rzucasz kołdrę na pogniecione prześcieradło: -1
Idziesz jej kupić extra cienkie podpaski ze skrzydełkami: +5
Robisz to samo w burzę śnieżną: +8
Wracasz z tych zakupów, ale z piwem: -5
Wracasz z wyprawy po podpaski z piwem, ale bez podpasek: -25
Nocami sprawdzasz
szelesty, które wydają się jej podejrzane: 0
nie znajdując niczego: 0
Jeżeli coś znajdziesz: +5
Zabijasz to kijem do golfa: +10
Gdy to był jej kot: -40

2) Zobowiązania socjalne

Przez całe party zostajesz u jej boku: 0
Zostajesz chwilę u jej boku, a potem idziesz do
- kolegi: -1
- kolega ma na imię Agnieszka: -4
- Agnieszka jest tancerką: -6
- z powiększanym biustem: -18
Na jej urodziny zabierasz ją na niezłe jedzenie: 0
Nie jest to bar szybkiej obsługi
: +1
Jest to bar szybkiej obsługi: -2
Jest to knajpa z ekranem do transmisji sportowych: -3
Ta sama knajpa z transmisjami "live": -10
A Ty pomalowałeś twarz w barwy klubowe: -50

Wychodzisz z kumplem: -5
Twój kumpel jest szczęśliwie żonaty: -4
Jest kawalerem: -7
Jeździ sportowym samochodem: -10
I to włoskim ...: -25

Idziesz z nią do kina: 0
Na film, który jej się podoba: +1
Na film, którego Ty nienawidzisz: +5
Na film, który Tobie się podoba: -2
Na film, w którym cyborgi pożerają ludzi: -9
Wcześniej ją okłamujesz i mówisz, że będzie to
film o miłości: -15

3) Twój wygląd

Rośnie Ci widoczny brzuch: -10
To samo, ale trenujesz, by się go pozbyć: +8
To samo, ale Ty przerzucasz się tylko na szelki: -25
I nosisz koszule typu Hawaje -35
Mówisz "nic nie szkodzi", bo ona ma podobny: -800

4) Pytania kłopotliwe

Ona: Czy jestem za gruba?
Zwlekasz z odpowiedzią: -10
Pytasz: Gdzie?: -35
Każda inna odpowiedź?: -20

5) Komunikacja

Sluchasz jej: 0
I próbujesz wyglądać na skoncentrowanego: -10
Ponad 30 minut: +5
Ponad 30 minut podczas transmisji meczu w telewizji: +12
Robisz to samo nie spogladając ani razu na ekran: +100
Robisz to samo, ale ona odkrywa ze zasnąleś: -200

(Uwaga: punkty dodatnie przepadają po 2 dniach, punkty ujemne w ogóle nie
tracą ważności)

maleństwo
Stary 2010-03-18, 13:15   #2460
anoxa
Zakorzenienie

odnosnie majtek to ja kupilam takie pod brzuch naprawde sa wygodne ogolnie zawsze preferowalam stringi ale w ciazy podobno nie wolno bo duzo bakteri przenosza a jestesmy podatne na wszelkie infekcje wiec wole nie wyzykowac

---------- Dopisano o 14:15 ---------- Poprzedni post napisano o 14:12 ----------

carmena dobre nawet tego tz'towi nie pokaze bo stwierdzi pewnie ze to prawda
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości