|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4861 | ||||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Wszystkie maluszki są już z nami-przygodę z Odchowalnią zaczynamy ( list.-grud.
Elalank,Maria2008,Tarasia ,Ditu,Kolanosia, Domi,karolina84
co ja bym bez was zrobila od razu na serduchu lepiej jak sie ma was tutaj bynajmniej mam sie komu wyzalic i ma mnie kto do pionu doprowadzic piekna pogoda dzisiaj wyszlam na dwor i od razu humor lepszy dziekuje![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
---------- Dopisano o 16:17 ---------- Poprzedni post napisano o 16:14 ---------- Kamila123 ![]()
|
|
#4862 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wszystkie maluszki są już z nami-przygodę z Odchowalnią zaczynamy ( list.-grud.
chodzi mi o takie niespełna 3 miesiace |
|
|
|
#4863 |
|
Raczkowanie
|
heloł
ale się rozpisalyscie, jak za starych czasów!! Wszystkiego naj dla solenizantów i solenizantek jestem ZA klubem! Może w końcu swoje zdjęcia zamieszczę ![]() A co do zdjęcia profilowego Bartusia to prześlę dziś, najpóźniej jutro - nie mogę się zdecydować, Pietrusiu ![]() Tylko to co pamiętam - zaczęłam pisać i potem na spacer poszliśmy na 2.5 godziny ALE POGODAA![]() Agusia - proszę cię kochana, poczytaj o chodzikach - bardzo odradzam ci zakup. To jest niebezpieczne dla dzieciaczkowego kręgosłupa i nie tylko. W wielu krajach w ogóle zakazana jest sprzedaż. Jak chcesz, poszukam ci linków. A ten dicoflor jest na receptę? bo ja daję lactoral, to też są bakterie mlekowe ale 3 rodzaje. Nie wiem, co lepsze. Ale na pewno jest zmiana kupek na lepsze, i to od razu po pierwszym dniu. Tarasiu - na forum gazetowym pytałam się o kupki, i generalnie śluz jest niegroźny tak długo jak ma kolor kupki a nie wygląda jak białko surowe wbite do pieluchy. To może się zdarzać, może nawet cała kupa być ciągnąca u dzieci piersiowych. Boguś - no naprawdę twoja teściowa przekroczyla granice przyzwoitości... a udało jej się to nakarmienie???? Moniam, a jak się objawiało to wzmożone napięcie? Na forum gazetowym jest dużo o tym, co z tym robić, może sobie tam poszukaj. (gazeta.pl) Jeśli chodzi o znajomych, to mam podobnie - większość jakoś się wykruszyła... a jakoś nawet mi nie żal. Widać, na kogo można liczyć. I chociaż zawód boli trochę, to lepiej mieć parę zaufanych i sprawdzonych osób blisko niż tłum byle jakich. Karolina84 - witaj, fajnie że się ujawniłaś. I rzeczywiście - mamusia i synek śliczni ![]() A u mnie karmień z 5-6 w dzień i 1-3 (a na ogół 2) w nocy... Ach super spacer mieliśmy! Bart prawie nie spał, niestety ze smokiem był bo trochę płakśliwy, ale taka pogoda że wracać się nie chciało tylko że kupalka walnął no i głodny już był...
|
#4864 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Moja lenka czasem jak leży i się patrzy np na karuzelke to tak ciałko wygina w c........Mówili że to przejdzie ale jak widac niekoniecznie..... I zgadzam się że te wywiady u lekarza powinny inaczej wyglądać! Cytat:
My mamy 2 razy w tyg ale dopiero od kwietnia, spróbuje coś prywatnie załatwić! A skąd u was ta asymetria .....tez była Lenka inaczej ulożona do porodu? I ile ma Lenka tyg? moja 14 skończonych i waży 5500g
|
|
#4865 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
. Także z neurologami też różnie to bywa...
|
|
|
|
|
#4866 | ||
|
Zadomowienie
|
to zakładamy klub!!!!!! ja chcę zobaczyć Bellę
Cytat:
a pogoda też robi swoje Cytat:
acha, czyli chodzi o wykrzywianie ciałka? muszę zatem się przyjrzeć Olce. i głowa do góry to co z tym klubem?????????
|
||
|
|
|
#4867 |
|
Rozeznanie
|
Kolanosia a ile twoja Lenka zjada na dobę? Liczyłaś jej? Ja zapisuje bo mi się zawsze malutko wydawało. Moja nie chce jeść częściej niż co 4h
|
|
|
|
#4868 |
|
Zakorzenienie
|
Zakładamy, zakładamy
![]() Tylko, ja jestem za tym, tak jak Domi, żeby pisać też tutaj, a np. jak coś bardziej osobistego to " napiszę w klubie" itd.
|
#4869 |
|
Rozeznanie
|
Dzięki kobitki
I ja też jestem za klubem, ale chyba samym bo i tak mi się ciężko was nadrabia, a jak będą 2 miejsca do pisania to już wogóle kaplica ![]() Zaraz lecę do dentysty więc pewnie zajrzę dopiero jutro, poprosze o kciukasy bo jakoś nie za bardzo lubie tam chodzić ![]() Bye bye
|
#4870 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczynki, dziekuje slicznie wszystkim za zyczenia zdrowka
Nie mam jeszcze sily nadrabiac, ale doszly mnie tylko sluchy, ze wybieramy tytul nowego watku wiec tak lezac w lozku mialam wene i prosze: 1. Wiosna wiosna idzie a nam rosna nasze dzidzie. 2. Wiosenne slonko swieci a nas zadziwiaja nasze dzieci. 3. Wokol krokusiki wyrastaja a nas nasze dzieci zadziwiaja. 4. Wiosenny wiaterek wieje a u naszych pociech caly czas cos sie dzieje. ![]() A i Pietrusiu, to zdjecia André do Listy Załącznik 2959752
|
#4871 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Suonko licze licze i siwieję!!!! Jak była napiersi tzn odciagałam to wypijała 700-800g. Teraz juz tylko sztuczne i zamiast więcej (bo starsza) to je mniej????? Ostatnio to między 550 a 630g na dobę i tez się o jedzenie nie upomina. Karmie co 3,5 h i zamierzam przejśc na 4h, chociaz dziś przetrzymałam ja ponad 4h i zjadła aż 70ml....no masakra jakaś! i za każdym razem walka, tak jakby w ogóle jeśc nie chciała....Dodam, że moje kochanie ma jeszcze anemię i dostaje żelazo i ponoć tez po tym może być mniejszy apetyt ale sama juz nie wiem??? ---------- Dopisano o 17:15 ---------- Poprzedni post napisano o 17:13 ---------- Cytat:
Brombi a nie poplącze się to wszystko? Jakoś nie mam przekonania.... ale co postanowicie to ja za wami jak w dym!
|
|
#4872 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
dobra niech będzie jak chcecie (bossssze jaka ja uległa jestem )Ty zakładasz??? ![]() Cytat:
![]()
Edytowane przez elalank Czas edycji: 2010-03-18 o 17:18 |
||
|
|
|
#4873 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczynki jestem załamana... Ponieważ strasznie chudłam ostatnio (waże niecałe 50kg przy wzroście 173cm) zrobiłam sobie badania krwi w tym TSH i wyszła mi duża nadczynność tarczycy
Pietrusia a to zdjęcie Tomka do listy (stwierdziłam ze to kapielowe to nie bardzo wypada )
|
|
|
|
#4874 |
|
Raczkowanie
|
Hmmm to ja też muszę do neurologa - bo niby wszystko ok, ale jednak preferuje trochę lewą stronę, zwłaszcza jak leży na brzuszku to ni cholerci nie chce przekręcać główki na prawo... ech.
Kareninka, dobrze że już lepiej KROPCIU STOOOO LAAAT STOOO LAAAAAT )Kolanosiu, a czemu Nutramingen? Ma skazę białkową czy co? rzeczywiście podobno to straszne świństwo... Biedna Lenka ![]() xpressja - no szlag z tą babką i batonem. Bosz, ale ludzie są normalnie biedne dzieci...A sukienusia po prostu Jeśli chodzi o ubieranie, to też nie wiem zupełnie. Dzisiaj mój miał body z długim, śpiochy na szelkach, skarpetki, bluzę welurową i cieniutki kombinezon , czapeczka + koc. Chyba trochę za dużo, co?? suonko, witaj ponownie - a co za wirusa miała córeczka?? No Ela teraz mam tremę bo co jak się zawiedziesz? I czemu KLUB I WĄTEK? W jakim sensie w klubie mniej wygodnie się pisze?
|
#4875 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4876 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4877 |
|
Zakorzenienie
|
W klubie jest malo czytelnie, nie daje sie zalacznikow zdjec tak jak tu. Proponuje pisac tutaj a na atek przesnosic sie jak jest jakis problem. Pisze na innym watku z Paniami Mlodymi 2009 i jak jest cos nie tak to sygnalizuja sobie taka emotikonka
|
|
|
|
#4878 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
A Andre jak zwykle uroczy a poza tym podziwiam Cię, że w tym stanie masz jeszcze siłę na wymyślanie tytułu![]() ---------- Dopisano o 17:44 ---------- Poprzedni post napisano o 17:40 ---------- Cytat:
xpressja - sukieneczka prześliczna - już nie mogę doczekać się lata |
|||||
|
|
|
#4879 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
No ale oczywiście współczuję bardzo a Tomuś do schrupania ![]() Cytat:
![]() hm... to musisz iść do fryzjera, kosmetyczki, może też i do solarium,zrób ładny makijaż, ubierz się elegancko i wtedy se pstryknij fotkę, a będę usatysfakcjonowana
Edytowane przez elalank Czas edycji: 2010-03-18 o 17:50 |
||
|
|
|
#4880 |
|
Zakorzenienie
|
Malinko no to sie zmartwilam.. moja mama ma nadczynosc i sie z tym meczy.. az mi sie smutno zrobilo...
wszystkim dziekuje pieknie za zyczenia i te wizazowe i na naszej klasie i te skladane telefonicznie. jestescie cudowne i jest mi baaardzo milo ja sie przyznaje ze jak bedziemy mialy klub to ja nie bede juz pisala na watku tylko w samym klubie bo jeszcze mam do obrobienia 2 watki
Edytowane przez kropka241 Czas edycji: 2010-03-18 o 18:08 |
|
|
|
#4881 |
|
Zakorzenienie
|
Malinka
moja mama ma też nadczynność nawet jutro jedzie do endokrynologa:/ ale bierze tabletki i jest wszytsko w porzadku a duzo miala te wyniki podwyższone![]() Karenina super ten pierwszy tytul
|
|
|
|
#4882 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
1. Wiosna wiosna idzie a nam rosna nasze dzidzie. |
|
|
|
|
#4883 | ||||
|
Raczkowanie
|
Ależ Wy macie mamuśki tempo
Cytat:
![]() Dziękuje bardzo ![]() Dziękuje ![]() Cytat:
Oto mój smyk w załączniku. Cytat:
[QUOTE=belladonna78;179751 25] Karolina84 - witaj, fajnie że się ujawniłaś. I rzeczywiście - mamusia i synek śliczni ![]() QUOTE] [QUOTE=karenina19;17976233]Dziewczynki, dziekuje slicznie wszystkim za zyczenia zdrowka Nie mam jeszcze sily nadrabiac, ale doszly mnie tylko sluchy, ze wybieramy tytul nowego watku wiec tak lezac w lozku mialam wene i prosze: 1. Wiosna wiosna idzie a nam rosna nasze dzidzie. 2. Wiosenne slonko swieci a nas zadziwiaja nasze dzieci. 3. Wokol krokusiki wyrastaja a nas nasze dzieci zadziwiaja. 4. Wiosenny wiaterek wieje a u naszych pociech caly czas cos sie dzieje. ![]() QUOTE] Super tytułu. Najbardziej podoba mi sie 1 i 4. I ja też życzę zdrówka! [QUOTE=kolanosia;17976294]Suonko licze licze i siwieję!!!! Jak była napiersi tzn odciagałam to wypijała 700-800g. Teraz juz tylko sztuczne i zamiast więcej (bo starsza) to je mniej????? Ostatnio to między 550 a 630g na dobę i tez się o jedzenie nie upomina. Karmie co 3,5 h i zamierzam przejśc na 4h, chociaz dziś przetrzymałam ja ponad 4h i zjadła aż 70ml....no masakra jakaś! i za każdym razem walka, tak jakby w ogóle jeśc nie chciała....Dodam, że moje kochanie ma jeszcze anemię i dostaje żelazo i ponoć tez po tym może być mniejszy apetyt ale sama juz nie wiem??? [QUOTE] Ja też podaje żelazo i z apetytem u nas ciężko, dodatkowo mamy problem z kupkami - Adaś wkłada dużo wysiłku by załadować pieluche. Ale mam nadzieje że jeszcze 2 tyg i odstawimy to cholerstwo. Cytat:
Dziewczyny mój Adaś też preferował jedną stronę, ma odkształconą główkę, wyginał się w literkę C a jak brzuszkował to trzymał główkę tylko w prawo, nawet na wprost nie chciał. Ja nie byłam u neurologa tylko spotkałam się z fizjoterapeutką i ona pokazała mi jak nosić małego i korygować to w zabawie. Ważne jest by zawsze poprawiać postawę dziecka - jeśli wykrzywia główkę to ją prostować. Nosić tyłem do siebie tak by kręgosłup był wygięty w literkę C a ręka potrzymywała pupę i łapała nóżkę w okolicy kolanka. Brzuszkować brzuszkować i jeszcze raz brzuszkować. A by wymusić na dziecko patrzenie w inna stronę można je nosić wysoko na ramieniu - mój preferował prawą więc nosiłam go na prawym ramieniu tak że jak patrzył w prawo to nic nie widział bo była tam moja głowa więc siłą rzeczy patrzył nawprost czy w lewo. No i można też ćwiczyć z dzieckiem tak jak ta mamuśka w reklamie pieluch happy, łapiemy za nóżki przyciskamy je do brzuszka i turlamy w prawo i w lewo. U nas wszystko sie unormowało i teraz jest dobrze. |
||||
|
|
|
#4884 |
|
Zakorzenienie
|
To ja już sama nie wiem, co z tym klubem
![]() Malinko współczuję ![]() Moje dziecko od 16 marudzi i wrzeszczy ![]() Mam nadzieję, że to ząbki a nie wina marchewki z ziemniaczkiem
|
#4885 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
2. No chyba już czas na lżejsze ubieranie, na szczęście ![]() Kolanosia i Suonko strasznie współczuję nowych problemów xpressja ten babon to ![]() Niedawno (ale to jakieś 3 tyg. temu jak jeszcze zimno było) moja mama widziała jak stał sobie koleś z dzieckiem na ręku (ok.1 roku mogło mieć), a dziecko bez czapki. Na dodatek dziecko płakało, a on sobie stał i fajke palił. Takich to normalnie![]() ![]() A sukieneczka prześliczna Mój mały przy urodzeniu miał taki obwód, ciekawe jakby on mi tam dołem wyszedł ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
wszystkie mi się podobająCytat:
A co do chodzików to ja też jestem na NIE! Rozleniwiają dziecko jeśli chodzi o samodzielną naukę chodzenia i mogą powodować wady postawy, także nie polecam |
||||
|
|
|
#4886 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wiesz, taka naszla mnie wena miedzy jednym a masazem piersi i przykladaniem tej cholernej kapusty... ![]() Cytat:
Toz to tylko 2 godziny....nie badz mietka matka.... ![]() Co jest z Klubem?? Zakladamy jakis czy cos?? ![]() Ja nie moge z wami no...nie bylo czlowieka jeden dzien a te juz nowe watki i jakies kuby zakladaja.... ![]()
>> I nga wa o mua << Timszel... "The world is getting so hypersensitive. Soon I won´t be able to make fun of mysel without offending someone" Edytowane przez karenina19 Czas edycji: 2010-03-18 o 18:35 |
||
|
|
|
#4887 |
|
Zakorzenienie
|
Ja jestem za, ale nie żeby całkiem przenosić się do klubu, a tu dziewczyny piszą, że jak klub to już na wątku pisać nie będą
![]() Nie jestem miętka, tylko mnie znowu łeb dziś boli, niech już się skończy to przesilenie
|
#4888 |
|
Zadomowienie
|
karolina84wcześniej nie badałam TSH a teraz mam o.o1- i oprócz chudnięcia mam problemy z sercem (kolatanie)-i jeszcze kilka objawów nadczynności by sie znalazło
Teraz jem za trzech- zjadam na noc pączki, kremówki itd a waga mi wciąz spada![]() ciesze sie ze u was dobrze Edytowane przez malina81 Czas edycji: 2010-03-18 o 18:39 |
|
|
|
#4889 |
|
Zakorzenienie
|
Co do mycia butelki czy laktatora to ja zawsze myje plynem do naczyń i szczotka do czyszczenia butelek, a potem wlewam wrzatek do srodka a te czesci z laktatora i smoczek z butelki zalewam wrzatkiem w miseczce
|
|
|
|
#4890 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ja jestem za klubem ale jak domi wczesniej pisała tam nie jest tak kolorowo... a jak wiosna to musi być dużo naszych zdjeć i zdjeć naszych bobasków na wiosennych spacerach... teraz już sama nie wiem. |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:34.

od razu na serduchu lepiej jak sie ma was tutaj

Podobno to było straszne
. Także z neurologami też różnie to bywa...

nawet jutro jedzie do endokrynologa:/ ale bierze tabletki i jest wszytsko w porzadku a duzo miala te wyniki podwyższone

wszystkie mi się podobają
a masazem piersi i przykladaniem tej cholernej kapusty...