|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4291 | |||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Uroki ciąży czujemy, a jesienią się rozpakujemy-MAMUSIE WRZEŚNIOWO-PAŹDZIERNIKO
ciekawe czy u mnie też na dziewczynkę
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Wykorzystuję dzień bez mdłości
|
|
#4292 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Uroki ciąży czujemy, a jesienią się rozpakujemy-MAMUSIE WRZEŚNIOWO-PAŹDZIERNIKO
Cytat:
Jaga1111 ja tez chce zobacyć Twoją roczną szczęsliwą GWIAZDECZKĘ
|
|
#4293 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() Mój lekarz bardzo sprawnie wszystko sprawdził i jak powiedział, że dzidzia zdrowa kamień z serca i od tego momentu całe moje samopoczucie się zmieniło. Tak jak pierwszy trymestr był stresujący - bałam się czy wszystko będzie dobrze, tak kolejne dni są już zupełnie inne. budzę się szczęśliwa i spokojna. Trzymam kciuki za Twoje Maleństwo! Na pewno wszystko będzie cudnie! |
|
|
|
|
#4294 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
ale ciekawe czy nie za wcześnie z orzekaniem płci... mi niby powiedial w 10 tyg i 2 dniu ze chlopak, ale tez nastawilismy sie na dziwczynke, i nadal w to wierzymy ze urodi sie ONA... podobno kikutki miedzy nogami maja te dziewczynki do 15 tyg...
|
|
#4295 |
|
Przyczajenie
|
|
|
|
|
#4296 |
|
Przyczajenie
|
strawiłam dziś pół dnia w necie, oglądając wózki i im więcej ich widzę, tym więcej mam wątpliwości.
Początkowo brałam tylko pod uwagę 3-funkcyjny, żeby mieć z głowy fotelik i spacerówkę... Ale teraz dochodzę do wniosku, że one strasznie ciężkie, a ten głęboki to się przyda właściwie tylko przez zimę. I nie wiem, czy nie kupić osobno głębokiego na zimę i osobno jakiś fotelik, a na wiosnę będę się martwić szukaniem spacerówki w sumie jak dobrze poszukać, to te trzy rzeczy można kupić w podobnej cenie i jako 3-funkcyjny i osobno. Może doświadczone mamy coś doradzą? przydał Wam się wózek wielofunkcyjny potem jako spacerówka, czy raczej nie było to praktyczne?bo mam mętlik... na szczęście jeszcze trochę czasu
|
|
|
|
#4297 |
|
Rozeznanie
|
cześć dziewczyny. Jakaś mnie ostatnio niemoc wzięła i zaraz po powrocie z pracy padałam ze zmęczenia...no chyba przesilenie wiosenne jak nic mnie dopada...
tak więc nadrobię was za chwilkę,a narzanie się tylko melduję,że jestem i mam się dobrze. Wczoraj zrobiłam standardowe badania bo jutro mam wizytę u nowej ginekolog, no i wyszły nienajgorzej. Fakt mogłyby być ciut lepsze no ale nie jest źle ![]() Jaga gratuluję podwójnego szczęścia to musi być super uczucie martysek ja mam zalecone cc z powodu miastenii, mam też wadę -5 ale to nie jest wskazaniem do cc. Podobno ostatnio nawet jak masz -10 a z siatkówką wszystko jest ok to za bardzo cc nie chcą robić. Zresztą podobnie jak w przypadku czarnejelizabeth moja przyjaciółka miała wsazanie do cc, a kazali jej "próbowac" rodzić SN ...na szczęście się udało. A co do butków ja też planuję maleńkie koturny i cichobieżki...
|
#4298 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Powiedziałam w pracy o ciąży...Reakcja o dziwo spokojna.Jutro idę chyba ostatni dzień,potem odpoczywam.Ufff,nawet nie wiecie jaką ulge poczułam
|
|
#4299 |
|
Zakorzenienie
|
Elenka ja wzięłam rozmiar s i są takie dopasowane ale nie obcisłe, jest jeszcze zapas jak troche przytyję. Jestem z nich zadowolona bo są jak normalne jeansy i są niskie, bo nie za bardzo lubię te wysoko zabudowane z tą szeroką gumą, byłoby mi gorąco. Jak chcesz to podam ci swoje wymiary to sobie porównasz
Limeta gratuluję pierwszego dobrego wyniku ![]() U mnie wszyscy mi wróżą dziewczynkę i też bym chciała brat cały czas powtarza że jakś blada się zrobiłam, a ogólnie mam ciemna karnację i sama mam wrażenie że wyglądam na wiecznie zmęczona, oby te przesądy się sprawdziły i słodycze też wsuwam, a przed ciążą nie przepadałam za słodkim Mi o żadnych witaminkach ginka nie mowila, podkreślała tylko żeby jest duzo warzyw i owoców i myslę,że to wystarczy, po co się faszerować? przedawkowanie witamin jest tak samo szkodliwe jak ich niedobór. Też słyszałam taką opinie,że teraz mnóstwo lekarzy zaleca witaminy i rodzi się wiele dużych dzieci, czasami nawet ponad 5kg ale nie wiem ile w tych doniesieniach prawdy.Dziewczyny super zdjęcia maluszków |
|
|
|
#4300 |
|
Zakorzenienie
|
tez własnie już nieraz słyszałam, że jak cała ciążę witaminy laska bierze to dziecko kolos się rodzi.... ja na razie biorę, ale temu, że wymiotuję i nie jem na razie wszystkiego więc niedobory rózne mam, ale latem będą świeże warzywa i owoce i żadnych witamin nie będę w siebie ładować w tabletach
|
#4301 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja mam pracę w domu,przy komputerze, ale wyobrażam sobie jaki to byłby dla mnie stres..Myślę, że przez całą ciążę nie pójdę na l4. Chorobowe mam śmiesznie niskie, no i zawsze wolę mieć możliwość wystawienia faktury ![]() Ten lactovaginal biorę, bo nic innego na razie nie mam i pomyślalam, że dobrych bakterii nigdy za wiele..Jutro pewnie dostanę receptę na jakieś "cudo". Kilka razy miałam już przeprawę z infekcjami, wypróbowałam cały arsenał globulek itd..i długo trwalo zanim coś zadziałało.Boję się że teraz, w ciąży może nie być łatwiej Witaminki mam- feminatal n ze wględu na jod i jakoś nie wierzę, że to może mieć wpływ na wagę dziecka..Moja gin uważa, że ich wchłanialność i tak nie jest 100% Acha.. moja mama będąc ze mną w ciąży bardzo długo wymiotowała, nie brała witamin, prawie wcale nie przytyła a urodziła mnie ważącą 4,5 kg!Nie wiem jak ona to zrobiła..!? siłami natury hehe.. Edytowane przez aaannnnnnaaa Czas edycji: 2010-03-18 o 17:50 |
|
|
|
|
#4302 |
|
Przyczajenie
|
Witam Was
![]() ![]() Chcialam sie dolaczyc do Waszego grona "jesiennych" Obecnie wraz z mezem mieszkamy w Norwegii i to bedzie nasze pierwsze dzieciatko. Termin mam od polskiego lekarza na 1 padziernika a od norweskiego na 2, wiec obecnie jest to 12 tydzien. Na chwile obecna ciaza daje mi sie mocno we znaki,mam okropne bole zoladka...ktore nasilala sie wieczorami. Zredukowalam juz swoja diete o smazone i tluste jedzenie,takze o inne ciezkostrawne posilki,ale czasem zaczyna bolec bez przyczyny. Ale co sie bede zalic powoli sie juz przywyczajam i wiem ze dla malenstwa musze wszystko przetrzymacale sie rozpisalam... Pozdrawiam wszystkie "jesienne" mamusie Agata |
|
|
|
#4303 |
|
Rozeznanie
|
Ja też słyszałam,że ostatnio podobno są tendencje do urodzeń dużych dzieci, ale czy to akurat przez witaminy? Wydaje mi się ,ze ogólnie w naszym jedzeniu jest tyle chemii i konserwantów...niestety.. .że może to też ma wpływ na wzrost i rozwój naszych maluszków. Cóż, cena za postęp cywilizacji
a co do witamin ja biorę od 9tc, ale też ginka mi powiedziała,że jak już będą świerze warzywa i owoce to mogę ich nie brać, albo brać tylko co ileś dni. Acha, ale kazała bardzo ograniczyć nowalijki.A dziewczyny mam pytanie...może głupie no ale... czy przezierność karkową robi się tylko USG3D? Takim zwykłym gabinetowym nie?
Niegrzeczna Mamuśka Edytowane przez cellaris Czas edycji: 2010-03-18 o 18:02 |
|
|
|
#4304 |
|
Raczkowanie
|
Jaga - najlepszego dla córci!!!!!
co do witamin, to od 2 trymestru, iekoniecznie regularnie moja lekarka zawwze mi kazała brać, raczej jeśc warzywa i owoce, a mnie syntetycznych witamin. co do czopków, lekarka powiedziała,z ę do 4-5 razy dziennie wymioty są "normalne" i nie ma potrzeby używania czegokolwiek, mnie na szczescie weźmie ze trzy razy, za to mdłości mam 24/24... |
|
|
|
#4305 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
Mnie też ktoś tak powiedział, ale jak spytałam lekarza czy po witaminach rodza się duże dzieci to powiedział, ze to nie prawda i w sumie to nieźle go rozbawiłam. Na logikę to gdyby tak było to kolesie z siłowni braliby witaminy dla ciężarnych a nie koksy ![]() Miejmy nadzieję, że nie urosną nam kolosy ![]() A swoją drogą mój tata jak się rodził ważył 5,5 kg - mam tylko nadzieję, że moja dzidzia się nie wda w dziadka
|
|
|
|
|
#4306 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
ooo matko podziwiam Twoją Babcie ![]() przyjaciółka rodziła tydzień temu "maluszka" 63 cm i 4980g i co najlepsze, ani nie była nacinana, ani nie pękła poprzedni synowie tez kolosy byli 60cm i 4300 i 60 cm i 4500) i szczerze ją podziwiam ona zawsze mówi, ze to po witaminach, bo zażywała
|
|
|
|
|
#4307 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
Mieszkam pod Warszawą i za oknem mam las więc w grę wchodzi tylko wózek z dużymi kołami, najlepiej pompowanymi. Co do fotelików to też już sporo poczytałam i pooglądałam testy - tak że w moim przypadku wchodzą w grę 3 chicco, maxi cosi albo graco. Ale co do wózka to czytałam na innych forach, że na zimę konieczna jest gondola - podobno dla maluszka jest wygodniej. podoba mi się chicco s3 ale nie jestem przekonana do tych 3 kółek. Niby jest stabilny ale sama nie wiem... chciałabym taki tylko żeby miał 4 koła i żeby spacerówkę można było odwrócić przodem do mamy lub do kierunku jazdy - a tego w 3 kołowcu niestety nie da się zrobić... Allegro przejżałam już z 5 razy i szczeże mówiąc sama nie wiem... Rozbierzności w cenach są ogromne - tylko, chciałabym kupić dobry wózek, który sie nie zepsuje po kilku miesiącach - a co mi się któryś spodoba to opinie nie są pochlebne. Pomocy
|
|
|
|
|
#4308 |
|
Zadomowienie
|
Wynik wyszedł prawidłowy
ale teraz przechodzę najpaskudniejsze zapalenie zatok w życiu więc zmartwień o dzidziusia ciąg dalszy
"Pieniądze szczęścia nie dają ale mogą sprawić, że w całym twoim nieszczęściu będziesz żyła niezmiernie komfortowo." Clare Boothe Luce Jeśli nie widzisz nic złego w rozmnażaniu nierodowodowych zwierząt -> Zajrzyj STOP OKRUCIEŃSTWU - klik |
|
|
|
#4309 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4310 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Jakoś to będzie Przekaż buziaczki dla córci Cytat:
Cytat:
![]() A mi wszyscy wróżą chłopaka i też bym chciała ![]() ![]() ![]() Witamy i zapraszamy
|
|
#4311 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Jak ja moge nowalijki ograniczać jak mam takiego smaka na mizerie z ogórków szczypiorku i smietanki?? Jem juz ja od trzech dni Ja miałam przezierność badaną na zwykłym usg. Co do wielkości dzieci, to ostatnio w programie "mamo to ja" było o tym. Mówiono tam że teraz ogólnie rodza się wieksze dzieci niz np 20 lat temu i jest to zupełnie naturalne. Pewno ma na to wpływ postęp i chemia w naszym jedzonku. Tesciowa rodziła troje dziec i każde z nich ważyło ponad 4 kg
|
|
|
#4312 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
bo mnie właśnie szerokość w udach zastanawia... I nie wiem, czy to te spodnie, czy ja jestem nieproporcjonalna. ![]() kukmal Witam i gratuluję. Cytat:
Cytat:
Dzidzia śliczna ![]() A co do płci, to może jeszcze lekarz zmieni zdanie Cytat:
W takim razie urodzinowe całuski dla małej Cytat:
http://www.suwaczki.com/tickers/k0kdwn15x5fj0dze.png http://www.suwaczki.com/tickers/k0kd73sb8eg8gpzu.png Edytowane przez ycnan Czas edycji: 2010-03-18 o 19:42 |
|||||
|
|
|
#4313 |
|
Rozeznanie
|
[/QUOTE] Nie no, właśnie na 3d tego się raczej nie da zmierzyć. Tylko na zwykłym usg. Przezierność to jakby taki bąbel na karku i na usg 2d ładnie go widać (przekrój przez środek). Na tym 3d, będzie to tylko grubszy kark dzieciątka. [/QUOTE]
No widzicie a ja taka niekumata,ze myślałam że tylko na 3D to wyjdzie. No więc dziewczyny jutro 11tc i 2 dni i idę na USG do ginki....trzymajcie kciuki żeby badanie było ok. Tylko się pocieszam ,że ani u mnie ani u mojego TŻ nie było nigdy przypadku choroby genetycznej więc mam nadzieję,że będzie dobrze
|
#4314 |
|
Zadomowienie
|
Znalazłam stronkę, gdzie bardzo prosto wyjaśniona jest różnica między USG 2d, 3d, a 4d:
http://www.usg4d.info.pl/Co%20oznacza%20USG%204D.htm |
|
|
|
#4315 |
|
Zakorzenienie
|
Ycan a więc tak: w najszerszej częsci uda mam 49cm, w biodrach ( to znaczy tam gdzie jest ta kość z boku uda) mam 89cm i na wysokości kolców biodrowych ( te najbardziej wystające guzy na miednicy tak trochę nad tyłkiem) 80cm. Mam nadzieję,że zrozumiale wytumaczyłam te punkty w których mierzyłam
|
|
|
|
#4316 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
I zamówiłaś rozmiar S i w udach masz odrobinę luzu, tak? To znaczy, że wymiary na aukcji są złe, bo z nich wychodzi, że żeby się w S zmieścić to trzeba by mieć 46cm w udach :/ A 3cm w obwodzie to sporo. Ale to dobra wiadomość, bo oznacza, że mogę zamówić te spodenki (nic na siebie nie mogę znaleźć ). ![]() Dziękuję bardzo za odpowiedź |
|
|
|
|
#4317 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() moja mama tez miala 2 corki i z obiema miala wymioty.. zobaczymy jak to bedzie u nas ![]() Cytat:
napisz cos o was![]() Cytat:
fajna ![]() Cytat:
|
|
|
#4318 |
|
Zakorzenienie
|
hello
strasznie duzo napisalyscie nie nadrobie chyba ... nie mam weny cos pisac ![]() czuje sie dobrze i kupilam sobie kilka ciuszkow ciazowych i plaszczyk i spodnie ciazowe wiec na jakis czas mam w czym chodzic ![]() za tydzien moje pierwsze usg i cos mnie troszkie stres lapie ![]() a najwiekszy stres bedzie jak bede leciec do usa bo tam czeka mnie porod, jakos dam rade ![]() trzymajcie sie
|
#4319 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
[/QUOTE] No więc dziewczyny jutro 11tc i 2 dni i idę na USG do ginki....trzymajcie kciuki żeby badanie było ok. Tylko się pocieszam ,że ani u mnie ani u mojego TŻ nie było nigdy przypadku choroby genetycznej więc mam nadzieję,że będzie dobrze [/QUOTE]Trzymamy kciuki ![]() Napewno będzie wszystko dobrze
|
|||
|
|
|
#4320 |
|
Rozeznanie
|
Hello WItajcie
![]() Ja dziś spać nie mogłam, wczoraj posprzykałam się z moim i poszłam spać bez pogadania z nim. Wkurzył mnie bardzo aż się poryczałam. ALe z tym płaczem to u mnie ostatnio nie ma problemu. Na Gumisiach mogę się rozpłakać heheheWeek się zaczyna i cieplej tez ma być na szczęście, więc może na jakąś wycieczke sobie pojedziemy mam nadzieje
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:01.

widzisz masz to po mamie

ale ciekawe czy nie za wcześnie z orzekaniem płci... mi niby powiedial w 10 tyg i 2 dniu ze chlopak, ale tez nastawilismy sie na dziwczynke, i nadal w to wierzymy ze urodi sie ONA... podobno kikutki miedzy nogami maja te dziewczynki do 15 tyg...
w sumie jak dobrze poszukać, to te trzy rzeczy można kupić w podobnej cenie i jako 3-funkcyjny i osobno. Może doświadczone mamy coś doradzą? przydał Wam się wózek wielofunkcyjny potem jako spacerówka, czy raczej nie było to praktyczne?
na szczęście jeszcze trochę czasu

ale nie wiem ile w tych doniesieniach prawdy.

).