Zima powoli mija, a każde z naszych dzieci pięknie się rozwija (07-08.2009r.) cz. V - Strona 47 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-03-18, 19:44   #1381
gorgulek
Zakorzenienie

Dot.: Zima powoli mija, a każde z naszych dzieci pięknie się rozwija (07-08.2009r.)

Cytat:
Napisane przez Ania0104 Pokaż wiadomość
co to ja miałam napisać
aaaa ... juz wiem - po terokowej wizyce ok. Gardełko czyste a wysypka moze być alergiczna tylko na co? tego nie wiem dr przepisała Pimafucin i kazała przyjśc gdyby nie przeszło po tygodniu.

No i jeszcze zapytałam o to nieszczęsne uszko /Bartek od 3 m-cy cały czas się po nim drapie, widać, ze mu coś nie pasuje / ... wiec dr zaglądneła i dopeiro po moim pytaniu czy to moze być woskowina, stwierdziła, ze faktycznie jedno jest troszke zatkane
Kazała kupic kropelki rozpuszczające wosk i już jest troszke lepiej - chociaz Bartek nie znosi zakraplania

Nie wiem czy mi sie uda Was nadrobic, bo mam duuuuuże zaległosci ... ale muszę pooglądac nowe fryzurki
Fajnie, że gardełko czyste
No i żeby kropelki na uszko pomogły

Marico straszne to wszystko. Przytulam

Cytat:
Napisane przez aannuullaa Pokaż wiadomość
No i oficjalnie stwierdzam że Katarzynka nieco nas zaniedbuje
Zgadza się
Nie podobne to do niej ale może nie ma nastroju
gorgulek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-18, 19:53   #1382
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

Dot.: Zima powoli mija, a każde z naszych dzieci pięknie się rozwija (07-08.2009r.)

Cytat:
Napisane przez Tulipfever Pokaż wiadomość
Svi, spokojnie, moze to tylko na pierwszy rzut oka. Moze da sie troche zlagodzic kolor dodatkami, typu wazonik, serwetka?
dodatki tu nie pomoga - dywan ma inny odcien zupelnie niz sciany
Cytat:
Napisane przez gorgulek Pokaż wiadomość
Svi wklej fotkę salonu z dywanem
jak kupie firanki jednolite to zrobie
Svinecka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-18, 20:41   #1383
Cassandra 23
Zakorzenienie

Tyle pocytowałam i mi wcieło

Przepraszam, ze sie wcześniej nie przywitałam ale wpadłam tylko na chwilke złożyc życzenia Tuli.

Cytat:
Napisane przez mariolasl Pokaż wiadomość
Kocham mojego lobuza ponad wszystko
Lekarka wreczala mi recepte na krem na egzeme, zgadnijcie, kto ja pierwszy dorwal?
Dzis przeraczkowal (tylem) do szafki na ktorej stoi telefon. Szafka jest okragla i ma kilka malutkich szufladek. Oczywiscie zdolal jedna wyciagnac i przegladnac zawartosc
Jego ulubionym miejscem jest pod malutkim stolikiem, ledwo sie miesci pod polka, ktora jest dosyc nisko, ale wlasnie stamtad oglada swiat lub probuje sciagnac z polki gazety i zjesc...

wole nie myslec, co bedzie dalej....
kojec to bardzo przydatna rzecz , stwierdzam juz dzis

Potrafi np przez miesiac mnie niczym nei zadziwic, nie zrobic nic nowego, a potem w ciagu kilku dni nauczy sie robic nascie nowych rzeczy...
dla Antosia, pieknie sie rozwija
Moj Kuba tez uwielbia gazety i wszelkie papiery - wszystko ląduje w buzi

Cytat:
Napisane przez truheart Pokaż wiadomość
Może maluchy czują się bezpiecznie jak mają jakiś "daszek" nad głową? Adaś też uwielbia bawić się pod stołem. W ogóle śmieję się, że zostanie szewcem, bo bardzo ciągną go wszelkiego rodzaju buty, muszę bardzo uważać, bo chce od razu ich próbować

U nas dokladnie to samo. Mały sam otwiera szafe z butami, wynajduje najlepszey kąsek i bierze do buzi Oczywiscie jak mu zabraniam to jest płacz.

Cytat:
Dziewczyny, trzydziestka mi stuknela dzisiaj, nie wiem, czy sie cieszyc, czy plakac Maz mnie rozpiescil od rana, dostalam od Niego nowy telefon oraz bon na bielizne
Tylko sie cieszyc

A męża masz kochanego, od rana obsypuje Cie prezentami

Nowa fryzurka super

Cytat:
Napisane przez Svinecka Pokaż wiadomość
jeju dziewczyny jak mozna miec 10 par butow? nie pojmuje tego

10 par to ja mam na jeden sezon, minimum - plus 10, ktorych nie nosze hehe

aaaaaaa moje dziecko zaczelo gadac w koncu - mowi baba
A jak mozna mieć 100? To juz lekka przesada

dla Marcelka, w koncu sie rozgadał

Cytat:
Dla mnie to też deczko za dużo ale ja mam zboczenie kosmetyczne więc się nie odzywam na temat szaleństwa innych
A moze kiedys wkleisz zdjęcie półek w łazience?
Uwielbiam oglądac kosmetyki

Cytat:
Napisane przez Wojtusia Pokaż wiadomość
ide do fryzjera sie umówić, wkurzają mnie moje włosy, musze pozbyc sie tego rudego odcienia. nie wiem jak to zrobie, ale musze sie tego pozbyc, nie lubie rudych włosów u siebie
Ja tez sie zapisałam do fryzjera na 25 marca

Cytat:
Napisane przez p4w Pokaż wiadomość
chciałam Wam tylko powiedzieć, ze mam w domu Cyborga - mianowicie moje dziecko w nocy się budziło co chwilę i zjadało całą butlę z kaszo-mlekiem przez całą noc zjadł (nie liczę kolacji, bo tu było 200 ml kaszki) 3 razy po 135 ml
Wow! Ale ma apetyt

Cytat:
Napisane przez sylka79 Pokaż wiadomość
Mm pytanie do mamuś gotujących obiadki swoim pociechom:gdzie kupujecie warzywa(marchewkę,pietrus zkę,seler itd)?Na targu?().Do tej pory miałam warzywka jeszcze od mamy z działki i teraz mam dylemat.Kupować na targu-boję się,czy przejść na słoiczki?
Ja kupuje mrozonki z Hortexa albo wlasnie na targu

Jakub 20 czerwca 2009 r.
Blanka
15 września 2011 r
.

Cassandra 23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-18, 20:52   #1384
katarzynka00
Zakorzenienie

Cytat:
Cytat:
Napisane przez UnholyOne Pokaż wiadomość

Tak Kasia coś nas unika
Cytat:
Nie podobne to do niej ale może nie ma nastroju

nie unikam was, ale jakos wszystko tak sie sklada.Źle sklada...
Od zeszlego czw podpada mi mąż, a od poniedzialku na dobre.Do dzis nie gadalismy, az zaczal dzwonic,pisac sms, zagadywac na gg, ja tam sie nadal na niego boczę I poniekąd smutne to a poniekąd mi z tym dobrze i wygodnie...
No i w ten oto sposob was zaniedbalam, bo jak byl w domu to my wybywalysmy, a jak on wracal to ja staralam sie juz byc łóżeczku i nie miec nic wspolnego.
Nawet raz robil niesmiala prowokacje i nie wrocil po pracy do domu a ze ja nie tesknilam, to nie dzwonilam i ani nie slyszalam kiedy wrocil, ale po 23 jeszcze Doktor G ogladalam,i go nie bylo.(Potem sie domyslilam ze swoja prace po godzinach robil w pracy)

Oprócz tego ta przyszlość...zwolnienie.. .urlop wychowawczy...finanse...n iepewnosc...Moja gderająca mama...cos w stylu "wygrzeb sie z pieluch i wracaj do pracy"

Zapewniam was ze bywam, od samego rana was czytam z kubkiem kawy,wpadam tez w ciagu dnia.No i wieczorem obowiazkowo.Mysle ze bedzie nas coraz mniej.Sliczna pogoda, dlugie spacery, chodzące dzieci

Zajadam sie rodzynkami na osłode i zaraz idę na tv.Polezec do gory brzuchem
Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny

katarzynka00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-18, 20:54   #1385
Sweet_21
Zakorzenienie

Tuli, naprawdę fajna fryzurka
Marico, kurcze łzy mi stanęły w oczach po przeczytaniu tego co napisałaś strasznie mi przykro

Wiecie tak piszecie, że nie kupujecie w supermarketach i poczułam się nieco nieswojo.Niestety tu gdzie mieszkam są tylko tego typu sklepy, a sklepy osiedlowe nie istnieją, chociaż zdarza się, że jak jadę do centrum to kupuję w takim małym sklepiku, ale to daleko i wiadomo, że po 'marchewke' 40 min jeździć nie będę.
To tak się wygadałam.

Miłej nocki

PS.Kasiu doskonale Cię rozumiem, też ostatnio mieliśmy 'ciche' dni z tztem i w ogóle nieco rzeczy mi się na głowe nałożyło, ach nie jest czasem łatwo, do tego wyjazd do PL na święta i zaborcza tęściowa, lubująca się we włażeniu z butami w syna życie Szkoda słów, jak o tym pisze, to już mi się ciśnienie podnosi.

Bartuś
29.08.2009

"Byle smród co walczy z wentylatorem uważa się za Don Kichota"
/S.J.Lec/

Edytowane przez Sweet_21
Czas edycji: 2010-03-18 o 20:59
Sweet_21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-18, 21:01   #1386
gorgulek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez katarzynka00 Pokaż wiadomość

Od zeszlego czw podpada mi mąż, a od poniedzialku na dobre.Do dzis nie gadalismy, az zaczal dzwonic,pisac sms, zagadywac na gg, ja tam sie nadal na niego boczę I poniekąd smutne to a poniekąd mi z tym dobrze i wygodnie...
(...)
Oprócz tego ta przyszlość...zwolnienie.. .urlop wychowawczy...finanse...n iepewnosc...Moja gderająca mama...cos w stylu "wygrzeb sie z pieluch i wracaj do pracy"

Zapewniam was ze bywam, od samego rana was czytam z kubkiem kawy,wpadam tez w ciagu dnia.No i wieczorem obowiazkowo.Mysle ze bedzie nas coraz mniej.Sliczna pogoda, dlugie spacery, chodzące dzieci

I tak źle i tak niedobrze.

Kasiu wiem co czujesz . Z jednej strony nie chciałam wracać do pracy, z drugiej obawiałam się zwolnienia. Teraz tak naprawdę cieszę się, że wyszło jak wyszło. Tylko żałuję, że nie pociągnęłam jakiś zwolnień no ale nie czas żałować róż kiedy płoną lasy. Pociesz mnie fakt, że teraz jeszcze kasa wpływa a później zasiłek w razie czego przez rok.

I tu masz rację. Jak tylko zrobi się cieplej to zdecydowanie mniej będziemy w dzień pisały
Stary 2010-03-18, 21:03   #1387
Cassandra 23
Zakorzenienie

Kasiu a co takiego zrobił TŻ? Wygadaj sie w klubie

Sweet, nie powinnas czuc sie nieswojo Przeciez to nie Twoja wina, ze u was nie ma targów czy warzywniaków. A zreszta - kupujac np. w takich osiedlowych sklepikach tez nie mamy pewnosci czy warzywa oby napewno są najlepszej jakości. Tego nie jestesmy w stanie sprawdzic.

Dziewczyny, chyba nie dam rady pocytowac reszty postów...jestem padnieta Od 6 na nogach, rano byłam na rynku, deszcz padał, przemarzłam. Kuba od rana łobuzuje, musze za nim łazic i go pilnowac.
Ide sie wykapac i zmykam do łózka... pewnie jeszcze TŻ bedzie chciał sie poprzytulać
Dobrej nocki

Jakub 20 czerwca 2009 r.
Blanka
15 września 2011 r
.

Cassandra 23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-18, 21:08   #1388
katarzynka00
Zakorzenienie

oprócz tego mala bardzo nerwowo śpi.Staram sie jej nie wyciągac z łóżeczka, ale dzis sytuacja tego wymagała.Już chcialam podac nurofen kiedy mi na łapkach zasnęła.

Jak wyjdzie 1 zabek to chyba "obleje"to szampanem

Stary 2010-03-18, 21:09   #1389
Sweet_21
Zakorzenienie

Cass , ja wiem, wiem, że to nie moja wina i szczerze - bardzo brakuje mi takiego warzywniaczka z prawdziwego zdarzenia z mnóstwem koperku i zapachem jabłek i kapusty
Ale staram się kupować organiczne - choć nie wiem czy rzeczywiście takie są

Bartuś
29.08.2009

/S.J.Lec/
Stary 2010-03-18, 21:11   #1390
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

kat
Stary 2010-03-18, 21:13   #1391
Wojtusia
Zakorzenienie

ja ide spac, bo zmęczona jestem, jutro pocytuje troszke. TZ niedawno wrocil z pracy, ja poprasowałam i padam. Obejrze moze hotel 52, zobacze czy warto to oglądać

Tuli sto lat!

dobranoc!
Wojtusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-18, 21:18   #1392
katarzynka00
Zakorzenienie

Cytat:
kat

Wyjdzie i dla mnie slonko.Tak myślę

Cass właściwie nie ma o czym pisac.
Wszyscy faceci są tacy sami a może my za bardzo wymagające
W każdym razie nie cierpię z jego powodu.Bardziej załamuje mnie przyszlość-pobyt z córeczka w domu, możliwosc bycia przy niej non stop, obserwowania jak sie rozwija, jak się uczy nowych rzeczy itp

Dobranoc
"Zmuliły" mnie rodzynki

Stary 2010-03-18, 21:47   #1393
gorgulek
Zakorzenienie

Kasiu zaświeci i to szybciej niż się spodziewasz
Stary 2010-03-18, 21:54   #1394
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

dziewczyny ide oglosic zamowienie na super baleriny rozowe
Stary 2010-03-18, 22:00   #1395
sylka79
Wtajemniczenie

Cytat:
ja tez nie wiem ale ze czas na nie to uwazam ze to stad placze ,jęki itp
Też raczej skłaniam sie ku ząbkom

Cytat:
jestem na maksa nie zadowlona z dywanu i jeszcze wzielam wiekszy drozszy
w ogole mi nie pasuje, kolor zupelnie inny niz tapeta i jest kupa
Nie marudźna pewno jest śliczny

Cytat:
Anty-wzdęciowa bielizna

Buck Weimer z Pueblo w Kolorado jest autorem być może najprzydatniejszego wynalazku w całym tym zestawieniu – Under-Ease. Oto majtki z wymiennym filtrem, chroniące otoczenie przed gazami właściciela. Jak mówi slogan reklamowy: „noś je dla tych, których kochasz".

Cytat:
Eeee, cos Ty, przyjdzie w koncu (niestety).

Ania dzisiaj ma wyjatkowy dzien marudzenia, chyba Jej strasznie zabki doskwieraja, bo co sie zblize- chwyta mnie za reke i wklada sobie do buzi
Widze, ze kupujecie juz dzieciom butki. Ania jeszcze nic nie nosi- no bo nawet nie pelza, gdzie Jej tam do chodzenia
Ach,te zabki

Nie,żebym tęskniłaale jak tak czytam,że wszystkie macie,to pomyślałam,że coś ze mną nie tak

Cytat:

Coś tak policzyłam, że wczoraj był 3 zabieg.
Dziwne, że tak boli

No bo dobrze policzyłaśTo ja ciapa,źle napisałamMiało być,że wczoraj miałam 3 zabieg,to już dziś po 4 nie powinno boleć(tak jest jak sie robi wszystko na raz)).No i doopa bo ręka boli jak ch****a,takie dziwne uczucie jakbym koniuszków palców nie czułaJak jeszcze jutro tak będzie boleć,to pójdę z powrotem,do tej lekarki.Może te prądy mi szkodzą zamiast pomagać?Może nie są odpowiednie?

Cytat:
dzień dobry

pół dnia spędziłam na wybieraniu butków dla mojego Skarba
hehe ... kto pierwszy ten lepszy

co to ja miałam napisać
aaaa ... juz wiem - po terokowej wizyce ok. Gardełko czystea wysypka moze być alergiczna tylko na co? tego nie wiem dr przepisała Pimafucin i kazała przyjśc gdyby nie przeszło po tygodniu.

No i jeszcze zapytałam o to nieszczęsne uszko /Bartek od 3 m-cy cały czas się po nim drapie, widać, ze mu coś nie pasuje / ... wiec dr zaglądneła i dopeiro po moim pytaniu czy to moze być woskowina, stwierdziła, ze faktycznie jedno jest troszke zatkane
Kazała kupic kropelki rozpuszczające wosk i już jest troszke lepiej - chociaz Bartek nie znosi zakraplania

Nie wiem czy mi sie uda Was nadrobic, bo mam duuuuuże zaległosci ... ale muszę pooglądac nowe fryzurki
Cieszę się że z Bartoszkiem ok
aby miodzik w uszkach szybko puścił

Cytat:
Napisane przez marica5 Pokaż wiadomość

Dziekuje Wam dziewczyny za wsparcie z calego serducha i bardzo was przepraszam, że wspominam o moim ciężkim przezyciu z ktorym nie moge sie pogodzic, ten moj dołek to też po części zwiazany z tym ( na biało bo może nie chcecie takich rzeczy czytac bo ja to bardzo przezyłam i przez to właśnie wróciły wspomnienia) ze 15 marca u nas w powiecie zmarlo 7 mies dzieciątko z niewiadomych przyczyn, podejrzewaja sepsę bo miało czerwone krostki na ciele ale nie wiadomo i tak mna to wstrzasnęło, i jeszcze na dodatek przeczytałam w biuletynie krajowym o tym dziecku 3 letnim co ojciec zabił, a na dodatek dzis z rana znow w biuletynie było, ze ojciec 4 letnie dziecko zabił i sam skoczył z bloku, masakra to mnie dobilo na maksa jak mozna zabic dziecko, tu człowiek strasznie czekał na synka obchodzilam sie jak z jajkiem bo to1 ciąza i w ogole wszyscy wokoło szaleli i Bóg go nam zabrał a tu zwykły człowiek ma zdrowe dziecko i sam mu zycie odbierze dla mnie to jest nie do pojecia i własnie dlatego tak mnie ten dół bierze....

Straszne to co piszesz,tacy ludzie nie powinni mieć dzieci

Cytat:
a coś wam powiem
Mam wysprzątane we wszystkich kuchennych szafkach (niestety poza tym niewiele moje przedświąteczne porządki ruszyły, zawsze to coś )

Sprzątam w regale z książkami a że mam go obok biurka z kompem ...
ale cicho tu jakoś...
Miramej miała się pojawić, mam nadzieję że u nich już lepiej.
pracowita z Ciebie mamusia

Miramejek miała się pojawić,ale w przyszłą środę po szczepieniu Kubusia

Co do Katarzynki się zgadzam,też to zuważyłam pusto tu bez niej

sylka79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-18, 22:22   #1396
sylka79
Wtajemniczenie

Cytat:

Może przemalujemy ściany?

Cytat:
Napisane przez Cassandra 23 Pokaż wiadomość

Ja kupuje mrozonki z Hortexa albo wlasnie na targu

Cytat:

No i w ten oto sposob was zaniedbalam, bo jak byl w domu to my wybywalysmy, a jak on wracal to ja staralam sie juz byc łóżeczku i nie miec nic wspolnego.
Nawet raz robil niesmiala prowokacje i nie wrocil po pracy do domu a ze ja nie tesknilam, to nie dzwonilam i ani nie slyszalam kiedy wrocil, ale po 23 jeszcze Doktor G ogladalam,i go nie bylo.(Potem sie domyslilam ze swoja prace po godzinach robil w pracy)

Kasia mocno Cię przytulam jeszcze wszystko będzie dobrze

Cytat:
Napisane przez Sweet_21 Pokaż wiadomość
Wiecie tak piszecie, że nie kupujecie w supermarketach i poczułam się nieco nieswojo.Niestety tu gdzie mieszkam są tylko tego typu sklepy, a sklepy osiedlowe nie istnieją, chociaż zdarza się, że jak jadę do centrum to kupuję w takim małym sklepiku, ale to daleko i wiadomo, że po 'marchewke' 40 min jeździć nie będę.
To tak się wygadałam.
Sweet to ja pisałam o tych supermarketach i teraz z kolei mi jest przykro,że niechcąco zrobiłam przykrość TobieGdybym i ja nie miała wyboru,pewnie też bym poszła po warzywa,owoce i mięso do hipermarketu,no bo coś przecież trzeba jeść.Nie wyrzucaj sobie

Cytat:
Jak wyjdzie 1 zabek to chyba "obleje"to szampanem
My też jeszcze bezzębni,to może nas przygarniesz do toastu?

Cytat:

Wyjdzie i dla mnie slonko.Tak myślę
Z pewnością

Dobry wieczór!!!
Jak już pisałam ręka dalej strasznie cierpnie piszę jedną,bo za bardzo czucia w koniuszkach nie mam A miało byc lepiej...
Damian wrócił z wycieczki o 18,oczywiście cały uchachany,że fajnie było.Przynajmniej nerwy się trochę wyciszyły.
Bartosz zasnął moment po kapaniu,mam nadzieję,że ta noc będzie lepsza niż 2 ostatnie

Zajrzę jeszcze do klubu,bo mam zaległości

Spokojnej nocy

Stary 2010-03-18, 23:36   #1397
Ania0104
Zakorzenienie

nadrobiłam

z tego co pamietam ...
Tuli -wszystkiego naj naj naj!

Mariolu - strasznie sie ciesze, ze Antosiowi nie potrzebna rehabilitacja! Zdolniacha z Niego!

Marico przytulam mocno

uśmiałam się z tańcującej Martynki i z Marciego szalejacego z reklamówką ... a Antoś to chyba nie lubi tej karuzeli

yyyyyyy co jeszcze ... aaaao marioli perfumach wiedziałam, ale Svinecka, Ty to chyba masz specjalną szafę na buty ...

Cytat:
Mm pytanie do mamuś gotujących obiadki swoim pociechom:gdzie kupujecie warzywa(marchewkę,pietrus zkę,seler itd)?Na targu?().Do tej pory miałam warzywka jeszcze od mamy z działki i teraz mam dylemat.Kupować na targu-boję się,czy przejść na słoiczki?
Ja jeszcze korzystam ze swoich zapasów, a raczej już babcia robi prezenty marchewkowo-pietruszkowo-kalarepkowe
Ostatnio mi mówiła o małym sklepiku, gdzie pani sprzedaje ekologiczne warzywa - hyba się tam przejadę
Cytat:
Napisane przez Ulcia2512 Pokaż wiadomość
Doczekalam i uslyszalam najslodsze na swiecie MAMA od mojego syneczka .
I pojawil nam sie 8 zabek.
U nas piekna pogoda, bylismy juz na jednym spacerku, a za jakas godzine ruszamy na drugi na zakupy.

Milego popoludnia
gartuluje MAMA ... wow! Z ząbkami idziecie jak burza!

Bartuś
- 15.07.09 r.
Dawidek - 13.06.14 r.
Ania0104 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-18, 23:43   #1398
gorgulek
Zakorzenienie

Cytat:
No bo dobrze policzyłaśTo ja ciapa,źle napisałamMiało być,że wczoraj miałam 3 zabieg,to już dziś po 4 nie powinno boleć(tak jest jak sie robi wszystko na raz)).No i doopa bo ręka boli jak ch****a,takie dziwne uczucie jakbym koniuszków palców nie czułaJak jeszcze jutro tak będzie boleć,to pójdę z powrotem,do tej lekarki.Może te prądy mi szkodzą zamiast pomagać?Może nie są odpowiednie?
Już myślałam, że to mi się coś pomieszało .
Sylko przejdź się do lekarza A może powinni zastosować jakieś inne leczenie? Mam nadzieję, że ręka szybko dojdzie do siebie Wiem jak to jest mieć jedną rękę sprawną. Wszystko dwa razy dłużej.

Cytat:
Damian wrócił z wycieczki o 18,oczywiście cały uchachany,że fajnie było.Przynajmniej nerwy się trochę wyciszyły.
Bartosz zasnął moment po kapaniu,mam nadzieję,że ta noc będzie lepsza niż 2 ostatnie
Fajnie, że wycieczka udana

Za dobrą nockę . Bartoszku daj mamie wyspać się

---------- Dopisano o 23:43 ---------- Poprzedni post napisano o 23:43 ----------

Ide już bo mnie ranek zastanie

Dobranoc
Stary 2010-03-19, 01:15   #1399
morska
Zadomowienie

Hej
Ale fajnie - wiosna nadchodzi! U mnie było dzisiaj 14 stopni, aż chciało się spacerować, spacerować i spacerować

Cytat:
Morska i co wzięłaś tę 40-tkę?

Ostatecznie nie, bo jak już wstałam i włączyłam komputer to wzięła je taka jedna dziewczyna z listy - ale dla koleżanki. Nawet honorowo chciałam się zamienić, ale okazało się, że ta koleżanka już je tak bardzo chce, że nie odda
Ale pomysł miałam przedni
Będę czekała teraz na relację foto, bo momentami to nawet żałuję, że nie wzięłam

Cytat:
Gorgulku masz avka, którego widziałam już u jakiejś Wizażanki i teraz mi się kojarzysz z kimś i mnie męczy z kim
Mam to samo - też go widziałam, nawet dość często i teraz nie wiem u kogo. Miałam jeden typ, ale po sprawdzeniu okazało się, że jednak nie - chyba, że w międzyczasie "ten typ" zmienił avka

Cytat:
Ja dopiero zamierzam zacząć gotowanie, ale myślę, że w zimie korzystałabym z mrożonek Chyba, że chciałabym jakieś warzywo, którego w mrożonkach nie ma, to pewnie kupiłabym na targu

Cytat:
Juz wklejam nowe wloski, w koncu wybralam wersje light metamorfozy
Fajna fryzurka Ciekawe, jaka miała być wersja heavy?
A przy okazji - wyczytałam, że obchodziłaś ważne święto - a zatem przyjmij życzenia wszystkiego najlepszego, niech los się do Ciebie uśmiecha, darzy szczęściem i miłością

---------- Dopisano o 01:03 ---------- Poprzedni post napisano o 00:51 ----------

Cytat:
Napisane przez mariolasl Pokaż wiadomość
Butow tyle nie mam, ale mialam z 200 flaszek perfum, wiec wiesz...
Porządna kolekcja
A nie zmienił Ci się gust zapachowy po ciąży lub w trakcie?
Bo ja też lubię kolekcjonować perfumy - no 200 to nie mam, ale z 50 na pewno - i już w ciąży coś mi się poprzestawiało, a teraz to już w ogóle - toleruję zaledwie kilka zapachów, a od reszty mnie odrzuca Zastanawiam się czy to kiedyś wróci do normy czy już tak zostanie

Cytat:
własciwie nie jest mi zle
jestem tylko zacietrzewiona w swojej zlości i wcale nie chce zeby mi szybko przechodzilo

Cytat:
Anty-wzdęciowa bielizna
(...)
OMG

---------- Dopisano o 01:15 ---------- Poprzedni post napisano o 01:03 ----------

Cytat:
Napisane przez marica5 Pokaż wiadomość
Dziekuje Ci za tak cieple słowa, ja wiem że trzeba z tym juz żyć, juz tak po części sie z tym pogodziłam, że tak już bedzie zawsze bede sie zastanawiala czy kuba tez by tak robił czy to by było task czy by broił itp itd tylko kurcze to strasznie boli, staram sie tak za często nie mysleć, i cieszyc sie kruszynką ale to siedzi w sercu strasznie. Ja strasznie dziekuje za to że ja mam jest dla mnie wzystkim, i tylko dzieki niej jeszcze funkcjonujemy, przepraszam nie bede sie juz bardziej rozcczulala bo napewno wiecie ze myszka to dla mnie najwazniejsza istotka i że mamy swojego aniołka który na nami czuwa
Marico, nawet nie wiedziałam jakie przeżycia masz za sobą...
Nie jestem w stanie sobie wyobrazić tego, co czujesz i masz rację - tego nie da się zapomnieć -

Cytat:
No i doopa bo ręka boli jak ch****a,takie dziwne uczucie jakbym koniuszków palców nie czułaJak jeszcze jutro tak będzie boleć,to pójdę z powrotem,do tej lekarki.Może te prądy mi szkodzą zamiast pomagać?Może nie są odpowiednie?
O, kurczę To faktycznie idź, może coś źle dobrali
Stary 2010-03-19, 03:37   #1400
mariolasl
Zakorzenienie

Dziewczyny, jeszcze raz wszystkim dziekuje za gratulacje dla Antosia. Tak jestem z niego dumna, ze pekam prawie .
robi sie taki madrutki i jest taki lobuziarsko-slodki, ze mialabym ochote calowac go non stop

Katarzynko, mam nadzieje, ze wkrotce zaswieci slonce i dla Ciebie

Tulipfever zapomnialam napisac, ze fryzurka bardzo fajna . Mam nadzieje, ze spedzilas przyjemnie urodziny.

Morska, zmienil mi sie gust w czasie i po ciazy. Kiedys np bardzo lubilam slodkosci, wrecz jadalne zapachy, a teraz czesto mam odruch . Nie zaluje wiec koniecznosci sprzedania wiekszosci flaszek, bo zostaly mi takie zapachy, ktore po prostu musze miec, a kilka ewentualnie sobie odkupie, bo mam do nich latwy dostep. Popachnialam sobie przynajmniej, pomialam, bylo i jest fajnie.

---------- Dopisano o 03:37 ---------- Poprzedni post napisano o 03:28 ----------

Szczerze mowiac ja nie moge doczekac sie ladniejszej pogody, kiedy to zapakuje nas i wywioze gdzies na lono natury. Planuje spedzac wiekszosc czesc dnia poza domem, a tym samym odetne sie od komputera.
Stary 2010-03-19, 05:58   #1401
sylka79
Wtajemniczenie

Cytat:
Ja jeszcze korzystam ze swoich zapasów, a raczej już babcia robi prezenty marchewkowo-pietruszkowo-kalarepkowe
Ostatnio mi mówiła o małym sklepiku, gdzie pani sprzedaje ekologiczne warzywa - hyba się tam przejadę

Cytat:
Już myślałam, że to mi się coś pomieszało .
Sylko przejdź się do lekarza A może powinni zastosować jakieś inne leczenie? Mam nadzieję, że ręka szybko dojdzie do siebie Wiem jak to jest mieć jedną rękę sprawną. Wszystko dwa razy dłużej.

Fajnie, że wycieczka udana

Za dobrą nockę . Bartoszku daj mamie wyspać się

Dobranoc
Tak zrobię,przespałam się z tym i pójdę do lekarki jeszcze przed rehabilitacją.

Cytat:
Napisane przez morska Pokaż wiadomość
Hej

Ja dopiero zamierzam zacząć gotowanie, ale myślę, że w zimie korzystałabym z mrożonek Chyba, że chciałabym jakieś warzywo, którego w mrożonkach nie ma, to pewnie kupiłabym na targu

O, kurczę To faktycznie idź, może coś źle dobrali
Każda rada dla mnie cenna

Już sama nie wiem,chyba zrezygnuję z tych prądów

Dzień dobry mamusie!!!
Jak minęła nocka?
U nas w miarę,przespanaBart osz wstał o 4.50,tej nocy nie popłakiwał.Wczoraj po jedzeniu na noc,posmarowałam mu dziąsełka Dentinoxem,może to coś pomogło

No i mamy kupę

Miłego dnia

Stary 2010-03-19, 07:31   #1402
Tulipfever
Rozeznanie

Cytat:
a coś wam powiem
Mam wysprzątane we wszystkich kuchennych szafkach (niestety poza tym niewiele moje przedświąteczne porządki ruszyły, zawsze to coś )
Podziwiam i zazdroszcze

Cytat:

Moze przemaluj sciany?
A mozna oddac ten dywan?
Albo do innego pokoju go dac, a tu kupic nowy?
Albo komus odsprzedac?

Cytat:

Kasienko, wspolczuje . Zawsze uwazam, ze kazdy problem staje sie mniejszy, gdy ma sie wsparcie bliskiej osoby- to jest to centrum, na ktorym reszta sie opiera. Gdy na tej lini dochodzi do zawirowan- cala reszta problemow nabiera ogromnych rozmiarow. Mam nadzieje, ze maz przeprosi i poprawi sie sytuacja miedzy Wami. A co do reszty- ot proza zycia

Cytat:
Napisane przez Sweet_21 Pokaż wiadomość
To tak się wygadałam.
Sweet, ja tez tak strzelilam z tymi supermarketami- absolutnie nie czuj sie zle. Sklep sklepowi nie jest rowny- u nas sa tez takie sklepy, gdzie bym z czystym sumieniem kupowala. Ale akurat ten najblizszy (i o tym pisalam) jest fatalny, wiec go nie wybieram.

Cytat:
A ja tak pomyslalam, moze oni licza, ze po 3 zabiegach ma sie poprawic- ale tylko wtedy, gdy tej reki nie uzywasz? Przeciez Ty caly czas podnosisz jedno dziecko, drugie, ta reka w ogole nie odpoczywa? Faktycznie, powiedz o tym bolu- moze Ci zaaplikuja zbyt mocne te prady?
I jak bylo na wycieczce? Wrocil syn zadowolony?

Dziewczyny kochane, jeszcze raz dziekuje za wszystkie Wasze zyczenia i dobre slowa, jestescie niezawodne w poprawaniu humoru

Wczoraj dzien minal szybko, maz wrocil pozno z pracy, zamowilismy pizze- ot taki spokojny wieczor. Impreza bedzie jutro i pol nocy przez to nie spalam, bo ciagle przypominam sobie, co jeszcze musze zrobic. A mam tego sporo

Aneczka wczoraj wsunela pol mango i pol banana. Zjadla wszystko, po czym wydlubywala jeszcze to co spadlo na sliniaczek I chciala jeszcze wiecej. To taki piekny widok, gdy coreczka je ze smakiem

Jest piatek
Tulipfever jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-19, 07:54   #1403
marysia_258
Zadomowienie

Witam z poranną kawą
Taka piękna pogoda się robi a ja w pracy muszę siedzieć Dobrze, że już dzisiaj piątek
Jesteśmy po wizycie lekarskiej z której jestem bardzo zadowolona i całkiem uspokojona
Maleńka rozwija się pięknie wybadała, wyogladała ją ze wszystkich stron nic niepokojącego nie ma A ta jej chudość - taka natura
Dużych zmian jedzeniowych nie mamy wprowadzonych. Mam starać się jej gotować zalewajeczkę, barszcz biały, czerwony, krupnik ryżowy, pomidorową z ryżem na drugie danie klopsiki z mięska drobiowego w sosie potrawkowym z ziemniaczkiem a do tego starty gotowany burak lub marchew. Na deser rozciapany banan lub surowe jabłko z pokruszonymi biszkoptami lub sucharami, na kolację kromeczka bułki wrocławskiej posmarowanej masłem roślinnym z posiekanym plasterkiem polędwicy lub szynki najlepiej bez konserwantów.
Oczywiście flipsy biszkopty do gryzienia i jak chcę to mogę dawać skórę od chleba. Glutenu mamy wprowadzonego bardzo mało bo i tak nie wiadomo jak ten mój alergikna niego zareaguje . Na razie kazała odstawić witaminę D3 i podawać tylko Cebion multi.
A i idą nam górne jedynki Powiedziała, że może to jeszcze potrwać ale widoczne zmiany już s,a.
Dobra spadam popracować. Zajrzę później.

Tuli przyjmij proszę spóźnione ale szczere życzonka.
100 lat w szczęściu i radości i spełnienia wszystkich marzeń

MAJA
21.08.2009
BARTOSZ
23.09.2013

Edytowane przez marysia_258
Czas edycji: 2010-03-19 o 07:57
marysia_258 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-19, 08:07   #1404
truheart
Zakorzenienie

Dzień dobry
Moje dziecię mnie wczoraj zaskoczyło nie spał po południu, pewnie dlatego, że kimnął pół godziny na spacerze. W każdym razie na "Majce" wzięłam go do siebie na kolana i tak siedział - słuchajcie ani jednego dźwięku, ruchu - nic, moje dziecko autentycznie odpływało mi na rękach...zawsze jak się robi zmęczony to marudzi, trze oczy itp, a tu poprostu betka! no i co tu zrobić-kąpiel, kaszka przed nami ...nagle się przecknął i dojrzał na oparciu sofy swojego misia, zaczął się do niego wyrywać więc się ucieszyłam, że dziecko się trochę obudziło. Dostał misia, myślałam, że się chce bawić, a on się do niego na siedząco przytulił i dalej kima no to co...na śpiocha go przewinęliśmy, przebraliśmy w piżamkę, dostał tylko butlę, którą ciumkał śpiąc i do łózka. Byłam pewna, że głód i wczesne położenie go wygonią z łóżka w środku nocy, ale nie - do 6.40 pospał pięknie
Cytat:
Napisane przez Cassandra 23 Pokaż wiadomość
A moze kiedys wkleisz zdjęcie półek w łazience?
Uwielbiam oglądac kosmetyki
Ale tylko półek, czy szafek i szuflad też?
Kiedyś siedziałam sporo na wątku gdzie właśnie dziewczyny dzieliły się zdjęciami swoich łazienek. Fajny był, można było poznać sporo opinii i podejrzeć różne ciekawe rzeczy ale fakt, dawno nie cykałam tam zdjęć - może dlatego, że przy łobuzie raczej nie można się zamkąć na godzinę w łazience
Cytat:

Ja w tygodniu i tak będę tutaj w ciągu dnia, bo wracam do pracy zaraz i z pewnością będę mieć tam więcej czasu na wizaż niż teraz w domu

Co do malza to mam nadzieję, że sobie niedługo wytłumaczycie wszystko i będzie znów dobrze

Mamy gadanie puszczaj, jeśli to możliwe, mimo uszu, to przecież Twoje decyzje, Twoje życie i Twoje dziecko
Cytat:
Mam to samo - też go widziałam, nawet dość często i teraz nie wiem u kogo. Miałam jeden typ, ale po sprawdzeniu okazało się, że jednak nie - chyba, że w międzyczasie "ten typ" zmienił avka
Ja kiedyś miałam taką ładną baletniczkę w avie, strasznie ją lubiłam. Nagle napisała do mnie Hosenka, że widziała jakąś nową z takim samym i myślała, że to ja musiałam go zmienić :-( no, ale tak to jest z ogólnie odstępnymi fotami, trzeba się liczyć z ryzykiem, dlatego liczę na to, że stópki mojego syna są niepowtarzalne
Cytat:
Jak minęła nocka?
U nas w miarę,przespanaBart osz wstał o 4.50,tej nocy nie popłakiwał.Wczoraj po jedzeniu na noc,posmarowałam mu dziąsełka Dentinoxem,może to coś pomogło

No i mamy kupę
4.50 ???i przespana???? normalnie medal dla tej kobiety!!
U nas kupa jest co rano, to małża przywilej podczas gdy ja robię mleko

Wojtusiu dobrze pamiętam, że masz hula hop z wypustkami?
Chciałam sobie takie zamówić, ale znalazłąm dwa rodzaje, podpowiedz plis które lepsze
http://www.allegro.pl/item945154839_...lajacyacy.html
http://www.allegro.pl/item947017312_...hula_hoop.html

---------- Dopisano o 08:07 ---------- Poprzedni post napisano o 08:03 ----------

Cytat:
Aneczka wczoraj wsunela pol mango i pol banana. Zjadla wszystko, po czym wydlubywala jeszcze to co spadlo na sliniaczek I chciala jeszcze wiecej. To taki piekny widok, gdy coreczka je ze smakiem
A jak jej dałaś owoce? surowe, skrobane łyżeczką czy ugotowane? Fajnie, że tak się zajadała, też lubię patrzeć jak maluch wcina
Cytat:
Napisane przez marysia_258 Pokaż wiadomość
Witam z poranną kawą
Taka piękna pogoda się robi a ja w pracy muszę siedzieć Dobrze, że już dzisiaj piątek
Jesteśmy po wizycie lekarskiej z której jestem bardzo zadowolona i całkiem uspokojona
Maleńka rozwija się pięknie wybadała, wyogladała ją ze wszystkich stron nic niepokojącego nie ma A ta jej chudość - taka natura
Dużych zmian jedzeniowych nie mamy wprowadzonych. Mam starać się jej gotować zalewajeczkę, barszcz biały, czerwony, krupnik ryżowy, pomidorową z ryżem na drugie danie klopsiki z mięska drobiowego w sosie potrawkowym z ziemniaczkiem a do tego starty gotowany burak lub marchew. Na deser rozciapany banan lub surowe jabłko z pokruszonymi biszkoptami lub sucharami, na kolację kromeczka bułki wrocławskiej posmarowanej masłem roślinnym z posiekanym plasterkiem polędwicy lub szynki najlepiej bez konserwantów.
Oczywiście flipsy biszkopty do gryzienia i jak chcę to mogę dawać skórę od chleba. Glutenu mamy wprowadzonego bardzo mało bo i tak nie wiadomo jak ten mój alergikna niego zareaguje . Na razie kazała odstawić witaminę D3 i podawać tylko Cebion multi.
A i idą nam górne jedynki Powiedziała, że może to jeszcze potrwać ale widoczne zmiany już s,a.
No to świetnie, że wizyta przyniosła same dobre wieści obiady już dwudaniowe mamy dawać? czy to tylko dieta dla Twojego szczypiorka?
truheart jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-19, 08:24   #1405
gorgulek
Zakorzenienie

Cytat:

Ostatecznie nie, bo jak już wstałam i włączyłam komputer to wzięła je taka jedna dziewczyna z listy - ale dla koleżanki. Nawet honorowo chciałam się zamienić, ale okazało się, że ta koleżanka już je tak bardzo chce, że nie odda
Ale pomysł miałam przedni
Będę czekała teraz na relację foto, bo momentami to nawet żałuję, że nie wzięłam

Cytat:

Dzień dobry
Zuzka zaczyna wcześniej wstawać Wczoraj obudziła się o 6.15 ale wzieliśmy ją do naszego łóżka i dospała z nami do 7.30 a dziś już o 6.30 na nogach była. Naszczeście bawiła się grzecznie w łóżeczku sama a my jeszcze godz przeleżeliśmy . No i dziś nie obudziła się w nocy na mleko

Miłego dnia
Stary 2010-03-19, 08:51   #1406
angy
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ulcia2512 Pokaż wiadomość
Doczekalam i uslyszalam najslodsze na swiecie MAMA od mojego syneczka .
I pojawil nam sie 8 zabek.
Gratuluję "MAMY" i 8 ząbka oczywiścieklas ki:

Cytat:
jestem na maksa nie zadowlona z dywanu i jeszcze wzielam wiekszy drozszy
w ogole mi nie pasuje, kolor zupelnie inny niz tapeta i jest kupa
To może zmień tapetę

Cytat:

Czy mam sie martwić,że u mnie nadal nie ma @?
Ja tez jeszcze nie mam, a nie karmie juz gdzieś od miesiąca. Myslę, że to przez Azalię.

Cytat:

Widze, ze kupujecie juz dzieciom butki. Ania jeszcze nic nie nosi- no bo nawet nie pelza, gdzie Jej tam do chodzenia
Ja właśnie też nie wiem co z tymi butami Kupię, żeby Zosi nóżki nie marzły, ale jest to ta część jej garderoby, która najmniej mnie zajmuje. Jak zacznie chodzić to będzie co innego

Cytat:

Na pewno wszystko sie ułoży. Jeżeli mąż Cię nie martwi to zobaczysz jak przyjdzie prawdziwa wiosna, słonko, ciepło to zupełnie inaczej wszystko wtedy wygląda LEPIEJ

Cytat:
Witam z poranną kawą

Tuli przyjmij proszę spóźnione ale szczere życzonka.
100 lat w szczęściu i radości i spełnienia wszystkich marzeń
Cudownie!!

Witam piątkowo-superowo

Noc przespana prawie w całości, chociaż nic tego nie zapowiadało-Zosia jeść nie chciała wieczorem, bo dałam jej około 18 trochę mleka (ogólnie chodzi o to, że ciocia trochę źle posiłki godzinowo rozkładała, ale juz dziś z nią rozmawiałam) no i poszła spać o 20 nic juz nie jedząc. No i przespała całą noc Czasem zadziwia mnie to moje dziecię

A!! zapomniałabym-wczoraj Zosia przepełzała na łóżku kawałek unosząc dupkę!! Normalnie miałam łzy w oczach

Pogoda super dzisiaj

Pomóżmy Maciusiowi

NIE LUBIĘ TROLLI
angy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-19, 08:51   #1407
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

witam
ja tylko na chwile

zaraz jedziemy z malym do lekarza - cala noc plakal i mial 39.5 stopni goraczki
czopek mu zbil tylko na chwile, teraz dalej ma wysoka goraczke i nic nie chce jesc

mam nadzieje, ze to nic groznego
Stary 2010-03-19, 08:58   #1408
p4w
Zakorzenienie

Cytat:
witam
ja tylko na chwile

zaraz jedziemy z malym do lekarza - cala noc plakal i mial 39.5 stopni goraczki
czopek mu zbil tylko na chwile, teraz dalej ma wysoka goraczke i nic nie chce jesc

mam nadzieje, ze to nic groznego
też mamy taką nadzieję

3220g 54 cm

------------------

p4w jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-19, 09:00   #1409
Sweet_21
Zakorzenienie

Dzień dobry

Svi, kciuki zaciśnięte, aby nie było to nic poważnego.

Bartuś
29.08.2009

/S.J.Lec/
Stary 2010-03-19, 09:07   #1410
Texasik
Rozeznanie

Czesc Dziewczyny! Moj Daniel cos sie przestawia, zawsze kapalam go o 20-stej no i tak kolo 20:30 juz spal. A teraz do 20o to nie ma szans zeby wytrzymal tak kolo 19:00 juz trze oczy i marudzi , no i oczywiscie przez to szybciej wstaje , co nie zabardzo mi sie podoba . Mam nadzieje , ze jeszcze powroci do swojej poprzedniej rutyny.

Dzisiaj pzrychodza do nas znajomi z trzymiesieczna coreczka , ciekawe jak Daniel zareaguje na kolezanke

---------- Dopisano o 08:07 ---------- Poprzedni post napisano o 08:04 ----------

Svi rowniez trzymamy kciuki oby to nie bylo nic groznego

Moj skarb Daniel - 07.07.09

Texasik jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości