|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1381 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Zima powoli mija, a każde z naszych dzieci pięknie się rozwija (07-08.2009r.)
Cytat:
No i żeby kropelki na uszko pomogły ![]() Marico straszne to wszystko. Przytulam Zgadza się ![]() Nie podobne to do niej ale może nie ma nastroju
|
|
|
|
|
#1382 | |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
Dot.: Zima powoli mija, a każde z naszych dzieci pięknie się rozwija (07-08.2009r.)
Cytat:
jak kupie firanki jednolite to zrobie
|
|
|
#1383 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Tyle pocytowałam i mi wcieło
![]() Przepraszam, ze sie wcześniej nie przywitałam ale wpadłam tylko na chwilke złożyc życzenia Tuli. Cytat:
dla Antosia, pieknie sie rozwija Moj Kuba tez uwielbia gazety i wszelkie papiery - wszystko ląduje w buzi ![]() Cytat:
U nas dokladnie to samo. Mały sam otwiera szafe z butami, wynajduje najlepszey kąsek i bierze do buzi Cytat:
A męża masz kochanego, od rana obsypuje Cie prezentami ![]() Nowa fryzurka super Cytat:
![]() dla Marcelka, w koncu sie rozgadał ![]() Cytat:
![]() Uwielbiam oglądac kosmetyki ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|
|
#1384 |
|
Zakorzenienie
|
![]() nie unikam was, ale jakos wszystko tak sie sklada.Źle sklada... Od zeszlego czw podpada mi mąż, a od poniedzialku na dobre.Do dzis nie gadalismy, az zaczal dzwonic,pisac sms, zagadywac na gg, ja tam sie nadal na niego boczę I poniekąd smutne to a poniekąd mi z tym dobrze i wygodnie...No i w ten oto sposob was zaniedbalam, bo jak byl w domu to my wybywalysmy, a jak on wracal to ja staralam sie juz byc łóżeczku i nie miec nic wspolnego. Nawet raz robil niesmiala prowokacje i nie wrocil po pracy do domu Oprócz tego ta przyszlość...zwolnienie.. .urlop wychowawczy...finanse...n iepewnosc...Moja gderająca mama...cos w stylu "wygrzeb sie z pieluch i wracaj do pracy" Zapewniam was ze bywam, od samego rana was czytam z kubkiem kawy,wpadam tez w ciagu dnia.No i wieczorem obowiazkowo.Mysle ze bedzie nas coraz mniej.Sliczna pogoda, dlugie spacery, chodzące dzieci ![]() Zajadam sie rodzynkami na osłode i zaraz idę na tv.Polezec do gory brzuchem
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() |
|
|
|
#1385 |
|
Zakorzenienie
|
Tuli, naprawdę fajna fryzurka
Marico, kurcze łzy mi stanęły w oczach po przeczytaniu tego co napisałaś strasznie mi przykro![]() Wiecie tak piszecie, że nie kupujecie w supermarketach i poczułam się nieco nieswojo.Niestety tu gdzie mieszkam są tylko tego typu sklepy, a sklepy osiedlowe nie istnieją, chociaż zdarza się, że jak jadę do centrum to kupuję w takim małym sklepiku, ale to daleko i wiadomo, że po 'marchewke' 40 min jeździć nie będę. To tak się wygadałam. ![]() Miłej nocki PS.Kasiu doskonale Cię rozumiem, też ostatnio mieliśmy 'ciche' dni z tztem i w ogóle nieco rzeczy mi się na głowe nałożyło, ach nie jest czasem łatwo, do tego wyjazd do PL na święta i zaborcza tęściowa, lubująca się we włażeniu z butami w syna życie Szkoda słów, jak o tym pisze, to już mi się ciśnienie podnosi.
Bartuś 29.08.2009 "Byle smród co walczy z wentylatorem uważa się za Don Kichota" /S.J.Lec/ Edytowane przez Sweet_21 Czas edycji: 2010-03-18 o 20:59 |
|
|
|
#1386 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I tak źle i tak niedobrze. Kasiu wiem co czujesz I tu masz rację. Jak tylko zrobi się cieplej to zdecydowanie mniej będziemy w dzień pisały |
|
|
|
|
#1387 |
|
Zakorzenienie
|
Kasiu a co takiego zrobił TŻ? Wygadaj sie w klubie
Sweet, nie powinnas czuc sie nieswojo Dziewczyny, chyba nie dam rady pocytowac reszty postów...jestem padnieta Od 6 na nogach, rano byłam na rynku, deszcz padał, przemarzłam. Kuba od rana łobuzuje, musze za nim łazic i go pilnowac. Ide sie wykapac i zmykam do łózka... pewnie jeszcze TŻ bedzie chciał sie poprzytulać Dobrej nocki
|
|
#1388 |
|
Zakorzenienie
|
oprócz tego mala bardzo nerwowo śpi.Staram sie jej nie wyciągac z łóżeczka, ale dzis sytuacja tego wymagała.Już chcialam podac nurofen kiedy mi na łapkach zasnęła.
Jak wyjdzie 1 zabek to chyba "obleje"to szampanem
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() |
|
|
|
#1389 |
|
Zakorzenienie
|
Cass
z mnóstwem koperku i zapachem jabłek i kapusty![]() Ale staram się kupować organiczne - choć nie wiem czy rzeczywiście takie są
|
#1390 |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
kat
|
|
#1391 |
|
Zakorzenienie
|
ja ide spac, bo zmęczona jestem, jutro pocytuje troszke. TZ niedawno wrocil z pracy, ja poprasowałam i padam. Obejrze moze hotel 52, zobacze czy warto to oglądać
![]() Tuli sto lat! dobranoc! |
|
|
|
#1392 |
|
Zakorzenienie
|
Wyjdzie i dla mnie slonko.Tak myślę ![]() Cass właściwie nie ma o czym pisac. Wszyscy faceci są tacy sami a może my za bardzo wymagające ![]() W każdym razie nie cierpię z jego powodu.Bardziej załamuje mnie przyszlość-pobyt z córeczka w domu, możliwosc bycia przy niej non stop, obserwowania jak sie rozwija, jak się uczy nowych rzeczy itp Dobranoc "Zmuliły" mnie rodzynki
|
|
|
#1393 |
|
Zakorzenienie
|
Kasiu zaświeci
|
|
|
|
#1394 |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
dziewczyny ide oglosic zamowienie na super baleriny rozowe
|
|
#1395 | |||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Nie,żebym tęskniła ![]() No bo dobrze policzyłaś )).No i doopa Jak jeszcze jutro tak będzie boleć,to pójdę z powrotem,do tej lekarki.Może te prądy mi szkodzą zamiast pomagać?Może nie są odpowiednie? ![]() Cytat:
aby miodzik w uszkach szybko puścił![]() Cytat:
,tacy ludzie nie powinni mieć dzieci![]() Cytat:
pracowita z Ciebie mamusiaMiramejek miała się pojawić,ale w przyszłą środę po szczepieniu Kubusia Co do Katarzynki się zgadzam,też to zuważyłam |
|||||||
|
|
|
#1396 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
jeszcze wszystko będzie dobrzeCytat:
My też jeszcze bezzębni,to może nas przygarniesz do toastu? ![]() Z pewnością Dobry wieczór!!! Jak już pisałam ręka dalej strasznie cierpnie A miało byc lepiej...Damian wrócił z wycieczki o 18,oczywiście cały uchachany,że fajnie było.Przynajmniej nerwy się trochę wyciszyły .Bartosz zasnął moment po kapaniu,mam nadzieję,że ta noc będzie lepsza niż 2 ostatnie ![]() Zajrzę jeszcze do klubu,bo mam zaległości Spokojnej nocy |
|||
|
|
|
#1397 | ||
|
Zakorzenienie
|
nadrobiłam
![]() z tego co pamietam ... Tuli -wszystkiego naj naj naj! Mariolu - strasznie sie ciesze, ze Antosiowi nie potrzebna rehabilitacja! Marico uśmiałam się z tańcującej Martynki ... a Antoś to chyba nie lubi tej karuzeli ![]() yyyyyyy co jeszcze ... aaaao marioli perfumach wiedziałam, ale Svinecka, Ty to chyba masz specjalną szafę na buty ... Cytat:
![]() Ostatnio mi mówiła o małym sklepiku, gdzie pani sprzedaje ekologiczne warzywa - hyba się tam przejadę Cytat:
gartuluje MAMA |
||
|
|
|
#1398 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
.Sylko przejdź się do lekarza Wiem jak to jest mieć jedną rękę sprawną. Wszystko dwa razy dłużej.Cytat:
Za dobrą nockę . Bartoszku daj mamie wyspać się ![]() ---------- Dopisano o 23:43 ---------- Poprzedni post napisano o 23:43 ---------- Ide już bo mnie ranek zastanie ![]() Dobranoc |
||
|
|
|
#1399 | |||||||
|
Zadomowienie
|
Hej
Ale fajnie - wiosna nadchodzi! ![]() ![]() Ostatecznie nie, bo jak już wstałam i włączyłam komputer to wzięła je taka jedna dziewczyna z listy - ale dla koleżanki. Nawet honorowo chciałam się zamienić, ale okazało się, że ta koleżanka już je tak bardzo chce, że nie odda Ale pomysł miałam przedni Będę czekała teraz na relację foto, bo momentami to nawet żałuję, że nie wzięłam ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Fajna fryzurka ![]() A przy okazji - wyczytałam, że obchodziłaś ważne święto - a zatem przyjmij życzenia wszystkiego najlepszego, niech los się do Ciebie uśmiecha, darzy szczęściem i miłością ---------- Dopisano o 01:03 ---------- Poprzedni post napisano o 00:51 ---------- Porządna kolekcja A nie zmienił Ci się gust zapachowy po ciąży lub w trakcie? Bo ja też lubię kolekcjonować perfumy - no 200 to nie mam, ale z 50 na pewno - i już w ciąży coś mi się poprzestawiało, a teraz to już w ogóle - toleruję zaledwie kilka zapachów, a od reszty mnie odrzuca ![]() Cytat:
OMG ---------- Dopisano o 01:15 ---------- Poprzedni post napisano o 01:03 ---------- Cytat:
![]() Nie jestem w stanie sobie wyobrazić tego, co czujesz i masz rację - tego nie da się zapomnieć - Cytat:
To faktycznie idź, może coś źle dobrali
|
|
#1400 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, jeszcze raz wszystkim dziekuje za gratulacje dla Antosia. Tak jestem z niego dumna, ze pekam prawie
robi sie taki madrutki i jest taki lobuziarsko-slodki, ze mialabym ochote calowac go non stop Katarzynko, mam nadzieje, ze wkrotce zaswieci slonce i dla Ciebie Tulipfever zapomnialam napisac, ze fryzurka bardzo fajna Morska, zmienil mi sie gust w czasie i po ciazy. Kiedys np bardzo lubilam slodkosci, wrecz jadalne zapachy, a teraz czesto mam odruch . Nie zaluje wiec koniecznosci sprzedania wiekszosci flaszek, bo zostaly mi takie zapachy, ktore po prostu musze miec, a kilka ewentualnie sobie odkupie, bo mam do nich latwy dostep. Popachnialam sobie przynajmniej, pomialam, bylo i jest fajnie.---------- Dopisano o 03:37 ---------- Poprzedni post napisano o 03:28 ---------- Szczerze mowiac ja nie moge doczekac sie ladniejszej pogody, kiedy to zapakuje nas i wywioze gdzies na lono natury. Planuje spedzac wiekszosc czesc dnia poza domem, a tym samym odetne sie od komputera.
|
#1401 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Każda rada dla mnie cennaJuż sama nie wiem,chyba zrezygnuję z tych prądów Dzień dobry mamusie!!! Jak minęła nocka? U nas w miarę,przespana ![]() No i mamy kupę ![]() Miłego dnia |
|||
|
|
|
#1402 | |||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() A mozna oddac ten dywan? Albo do innego pokoju go dac, a tu kupic nowy? Albo komus odsprzedac? Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
I jak bylo na wycieczce? Wrocil syn zadowolony? Dziewczyny kochane, jeszcze raz dziekuje za wszystkie Wasze zyczenia i dobre slowa, jestescie niezawodne w poprawaniu humoru Wczoraj dzien minal szybko, maz wrocil pozno z pracy, zamowilismy pizze- ot taki spokojny wieczor. Impreza bedzie jutro i pol nocy przez to nie spalam, bo ciagle przypominam sobie, co jeszcze musze zrobic. A mam tego sporo ![]() Aneczka wczoraj wsunela pol mango i pol banana. Zjadla wszystko, po czym wydlubywala jeszcze to co spadlo na sliniaczek ![]() Jest piatek
|
|
#1403 |
|
Zadomowienie
|
Witam z poranną kawą
Taka piękna pogoda się robi a ja w pracy muszę siedzieć Dobrze, że już dzisiaj piątek Jesteśmy po wizycie lekarskiej z której jestem bardzo zadowolona i całkiem uspokojona ![]() Maleńka rozwija się pięknie wybadała, wyogladała ją ze wszystkich stron nic niepokojącego nie ma A ta jej chudość - taka naturaDużych zmian jedzeniowych nie mamy wprowadzonych. Mam starać się jej gotować zalewajeczkę, barszcz biały, czerwony, krupnik ryżowy, pomidorową z ryżem na drugie danie klopsiki z mięska drobiowego w sosie potrawkowym z ziemniaczkiem a do tego starty gotowany burak lub marchew. Na deser rozciapany banan lub surowe jabłko z pokruszonymi biszkoptami lub sucharami, na kolację kromeczka bułki wrocławskiej posmarowanej masłem roślinnym z posiekanym plasterkiem polędwicy lub szynki najlepiej bez konserwantów. Oczywiście flipsy biszkopty do gryzienia i jak chcę to mogę dawać skórę od chleba. Glutenu mamy wprowadzonego bardzo mało bo i tak nie wiadomo jak ten mój alergikna niego zareaguje . Na razie kazała odstawić witaminę D3 i podawać tylko Cebion multi. A i idą nam górne jedynki Dobra spadam popracować. Zajrzę później. Tuli przyjmij proszę spóźnione ale szczere życzonka. 100 lat w szczęściu i radości i spełnienia wszystkich marzeń
http://suwaczki.slub-wesele.pl/20080607650113.html 21.08.2009 23.09.2013 Edytowane przez marysia_258 Czas edycji: 2010-03-19 o 07:57 |
|
|
|
#1404 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Moje dziecię mnie wczoraj zaskoczyło nie spał po południu, pewnie dlatego, że kimnął pół godziny na spacerze. W każdym razie na "Majce" wzięłam go do siebie na kolana i tak siedział - słuchajcie ani jednego dźwięku, ruchu - nic, moje dziecko autentycznie odpływało mi na rękach...zawsze jak się robi zmęczony to marudzi, trze oczy itp, a tu poprostu betka! no i co tu zrobić-kąpiel, kaszka przed nami ...nagle się przecknął i dojrzał na oparciu sofy swojego misia, zaczął się do niego wyrywać więc się ucieszyłam, że dziecko się trochę obudziło. Dostał misia, myślałam, że się chce bawić, a on się do niego na siedząco przytulił i dalej kima ![]() Cytat:
![]() Kiedyś siedziałam sporo na wątku gdzie właśnie dziewczyny dzieliły się zdjęciami swoich łazienek. Fajny był, można było poznać sporo opinii i podejrzeć różne ciekawe rzeczy ![]() Cytat:
Co do malza to mam nadzieję, że sobie niedługo wytłumaczycie wszystko i będzie znów dobrze Mamy gadanie puszczaj, jeśli to możliwe, mimo uszu, to przecież Twoje decyzje, Twoje życie i Twoje dziecko Cytat:
musiałam go zmienić :-( no, ale tak to jest z ogólnie odstępnymi fotami, trzeba się liczyć z ryzykiem, dlatego liczę na to, że stópki mojego syna są niepowtarzalne ![]() Cytat:
i przespana???? normalnie medal dla tej kobiety!!U nas kupa jest co rano, to małża przywilej podczas gdy ja robię mleko ![]() Wojtusiu dobrze pamiętam, że masz hula hop z wypustkami? Chciałam sobie takie zamówić, ale znalazłąm dwa rodzaje, podpowiedz plis które lepsze ![]() http://www.allegro.pl/item945154839_...lajacyacy.html http://www.allegro.pl/item947017312_...hula_hoop.html ---------- Dopisano o 08:07 ---------- Poprzedni post napisano o 08:03 ---------- Cytat:
Cytat:
czy to tylko dieta dla Twojego szczypiorka?
|
||||||
|
|
|
#1405 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Dzień dobry Zuzka zaczyna wcześniej wstawać Wczoraj obudziła się o 6.15 ale wzieliśmy ją do naszego łóżka i dospała z nami do 7.30 a dziś już o 6.30 na nogach była. Naszczeście bawiła się grzecznie w łóżeczku sama a my jeszcze godz przeleżeliśmy . No i dziś nie obudziła się w nocy na mleko Miłego dnia |
||
|
|
|
#1406 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i 8 ząbka oczywiście![]() klas ki:Cytat:
![]() Ja tez jeszcze nie mam, a nie karmie juz gdzieś od miesiąca. Myslę, że to przez Azalię. Cytat:
Kupię, żeby Zosi nóżki nie marzły, ale jest to ta część jej garderoby, która najmniej mnie zajmuje. Jak zacznie chodzić to będzie co innego![]() Cytat:
Cytat:
Witam piątkowo-superowo Noc przespana prawie w całości , chociaż nic tego nie zapowiadało-Zosia jeść nie chciała wieczorem, bo dałam jej około 18 trochę mleka (ogólnie chodzi o to, że ciocia trochę źle posiłki godzinowo rozkładała, ale juz dziś z nią rozmawiałam) no i poszła spać o 20 nic juz nie jedząc. No i przespała całą noc Czasem zadziwia mnie to moje dziecię![]() A!! zapomniałabym-wczoraj Zosia przepełzała na łóżku kawałek unosząc dupkę!! Pogoda super dzisiaj
|
|
#1407 |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
witam
ja tylko na chwile zaraz jedziemy z malym do lekarza - cala noc plakal i mial 39.5 stopni goraczki czopek mu zbil tylko na chwile, teraz dalej ma wysoka goraczke i nic nie chce jesc mam nadzieje, ze to nic groznego
|
|
#1408 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#1409 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
Svi, kciuki zaciśnięte , aby nie było to nic poważnego.
|
#1410 |
|
Rozeznanie
|
Czesc Dziewczyny! Moj Daniel cos sie przestawia, zawsze kapalam go o 20-stej no i tak kolo 20:30 juz spal. A teraz do 20
o to nie ma szans zeby wytrzymal tak kolo 19:00 juz trze oczy i marudzi , no i oczywiscie przez to szybciej wstaje , co nie zabardzo mi sie podoba . Mam nadzieje , ze jeszcze powroci do swojej poprzedniej rutyny.Dzisiaj pzrychodza do nas znajomi z trzymiesieczna coreczka , ciekawe jak Daniel zareaguje na kolezanke ![]() ---------- Dopisano o 08:07 ---------- Poprzedni post napisano o 08:04 ---------- Svi rowniez trzymamy kciuki oby to nie bylo nic groznego
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:40.

dr przepisała Pimafucin i kazała przyjśc gdyby nie przeszło po tygodniu.
... ale muszę pooglądac nowe fryzurki 

lub probuje sciagnac z polki gazety i zjesc...
dla Antosia, pieknie sie rozwija
nie pojmuje tego 
przez całą noc zjadł (nie liczę kolacji, bo tu było 200 ml kaszki) 3 razy po 135 ml 
).Do tej pory miałam warzywka jeszcze od mamy z działki i teraz mam dylemat.Kupować na targu-boję się,czy przejść na słoiczki

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)
strasznie mi przykro
Od 6 na nogach, rano byłam na rynku, deszcz padał, przemarzłam. Kuba od rana łobuzuje, musze za nim łazic i go pilnowac. 

)).No i doopa
aby miodzik w uszkach szybko puścił
,tacy ludzie nie powinni mieć dzieci
To faktycznie idź, może coś źle dobrali
. Nie zaluje wiec koniecznosci sprzedania wiekszosci flaszek, bo zostaly mi takie zapachy, ktore po prostu musze