|
|
#361 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Nasze codzienne jadłospisy, część XI
Rrr.
śniadanie: kromka chleba razowego( naprawdę duży kawałek), sałata, szynka, ogórek, jogurt fantasia . II śniadanie: bułka 'fitness' z bomi (95g), sałata, szynka, ogórek, masło obiad: zupa ogórkowa, mięsko, pół bułki ciemnej z szynką i ogórkiem podwieczorek: orzechy, jabłko kolacja: wiesniak z rzodkiewką i ogórkiem zielonym. iii ?
|
#362 |
|
Raczkowanie
|
U/P pt.cały dzień na uczelni...
I: "owsianka": 3 łyżki owsianych, 100g wiejskiego, 3 łyżki śmietany 12%, 2 łyżeczki dżemu, garść mieszanki studenckiej, kawa z mlekiem II: kromka sojowego 90g z masłem i camembertem, banan, sok pomidorowy III: drożdżówka z serem i brzoskwinią, mała activia do picia IV: 2 duże nabierki potrawki z kurczaka, 1/2 grahamki z serem potem: kakao z miodem, jabłko będę wdzięczna, jak komuś się zechce ocenić; nie wiem, czy zmierzam w dobrym kierunku
|
#363 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
mam165 cm...uwierz mi...jeszcze jakis czas temu jadłam tragicznie...stopniowo sie oswajam....jakies rady????
|
|
|
|
|
#364 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#365 |
|
Zakorzenienie
|
Jutrzejsze R (wybaczcie rybę w okołotreningowym, ale to domowy obiad, a wolałam poćwiczyć niż nie
)Śniadanie (7:30) - owsianka na mleku 0,5% ze startym jabłkiem i szczyptą cynamonu II śniadanie (11:00) - 4 małe placki otrębowe cynamonowe z diety Dukana z twarogiem waniliowym (homo nat + słodzik + aromat wanil.), mały jogurt ananasowy 40 min siłowni w ramach wf III śniadanie (14:00) - grahamka z jajkiem i pomidorem, pomarańcza Obiad (16:30) - ryba z folii i jakieś warzywka Tamilee "Ja chcę mieć takie ciało" + 8 minutes wszystkie Kolacja (19:00) - kromka razowca z jajkiem i może jakieś rzodkiewki Proszę o ocenę
|
|
|
|
#366 |
|
Zadomowienie
|
U
umieram z przejedzenia.. jak to wygląda?
|
|
|
|
#367 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
juz bardziej bym sie warzyw czepila
|
|
|
#368 |
|
Przyczajenie
|
Bardzo dziękuję za ocenę
) dużo energi i znacznie lepsze wyniki badań Widać mam dość wolny metabolizm Uwież mi nie bawi mnie już głodzenie się zajmowanie kaloriami (szczeże nigdy ich nie umiałam liczyć, na szczęście, choć jestem typem ścisłowca , po prostu nie jadłam) czy "zakazanymi produktami" nie bawi mnie zupełnie. Mam swoje (tylko jedno) życie i chce je przeżyć najlepiej jak potrafię A żeby nie było OT to wstawię dzisiejsze utrzymanie ![]() Śniadanie: owsianka: 4 czubate łyżki płatków, łyżeczka otrębów, szklanka mleka 2%, po łyżce dyni i orzechów wloskich, garść żurawiny, łyżeczka miody, starte jabłuszko, trochę cynamonu, kubek czerwonej herbaty z imbirem, miodem i cytryną Obiad: 2 szaszłyki (kurczak, ananas, pieczarki + przyprawy) podsmażone na oliwie a potem duszone w piekarniku w foli, pół woreczka ryżu parabolid & dziki (podsmażony na odrobinie oliwy z cebulką, solą czosnkową i dużą ilością curry), miseczka (duża 0,5l) surówki z pekińskiej, papryki, ogórka, kukurydzy, oliwy, musztardy, cytryny z solą, curry i oregano) Przekąska: wielka pomarańcz, kubek kawy z chlustem mleka 2% Kolacja: 2 kromki chleba razowego (takie duże & ciężkie) z siemieniem lnianym i słonecznikiem z masłem, tartarem orzechowa aleja, wędzonym łososiem, musztardą, koprem, rzodkiewkami, plastarmi ogórka i czerwonej papryki + pieprz & sól czosnkowa + talerzyk parowanego braokuła, kubek herbaty zielonej z cytryną i miodem dodatkowo wypijam 1,5l wody mineralnej, a jeśli chodzi o ruch to dość regularnie wybieram formę aktywności w zależności od ochoty czasem nic, czasem spacer, basen, gimnastyka, jazda konna, rower, a czasem lubie sobie pobiegać, dzisiaj akurat nic szczególnego tylko w te i nazad ze szkoły (ok. 50 min?) i nauka + trochę domowej krzątaniny ślicznie proszę o ocenkę
|
|
|
|
#369 |
|
Zakorzenienie
|
Wydaje mi się, że tłuszcze nie za bardzo do okołotreningowych ?
|
|
|
|
#370 |
|
Raczkowanie
|
UUUUUtrzymanie
![]() 06.30 owsianka: 2 łyż owsianych, 2 łyż jęczmiennych, 3 łyż otrębów + pół banana, pół gruszki, jabłko + 200g sera półtłustego + 2 łyż inki, cynamon, imbir 10:30 kroma razowca (70g) + sałatka: 2 jajka, duży pomidor, 4 rzodkiewki, łycha tofu kanapkowego + majeranek, kminek 13:00 jabłko 15 o spora micha pomidorówki zabielanej + garść zwykłego makoronu + pietruchaśredni kawałek ciasta krówka 18:50 2 łychy bitej śmietany (śmietana duuuużoooo % + cukier puder), marchewka 20:00 200g twarogu półtłustego + 3 łychy jogo nat + łycha maku + łycha siemienia lnianego oprócz tego jeszcze 2 kawy z dużą ilością mleka (jedna z cukrem^^) będę bardzo wdzięczna za ocene ![]()
|
|
|
|
#371 |
|
Wtajemniczenie
|
ale to zalezy jaka ryba. jak jakas chuda to ile ona tam ma tego tluszczu
w okolotreningowych nie jemy warzyw i to bym zmienila tutaj
|
|
#372 |
|
Raczkowanie
|
R zaplanowane na jutro: (cały dzień uczelnia)
I. owsianka - 3 łyżki płatków zalane mlekiem plus 5 suszonych śliwek i pół jabłka II. jogurt Activia śliwkowy (kupiłam cały pakiet i czekam na efekty więc jem codziennie:P) III. kanapka pełnoziarnistego z żółtym serem i sałatą plus 100 g fileta w occie ze śledzia IV. parzona makrela w galarecie z warzywami ok 150 gram, caffe latte V. serek wiejski jak?
|
#373 |
|
Raczkowanie
|
letze_Streichholz a w jakich godzinach spozywasz posiłki jak mozna zapytac?
|
|
|
|
#374 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
baaardzo proszęęę
|
|
|
|
|
#375 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#376 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Caly czas masz tendencje do lekkostrawnych posilkow, nie musisz jesc smieciowych produktow, wystarcza te bardziej wartosciowe i cos slodkiego na poprawienie humoru. A jak z psychika? Masz np wyrzuty sumienia jak zjesz cos kalorycznego?
|
|
|
#377 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#378 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#379 |
|
Rozeznanie
|
Utrzymanie
bardzo proszę o komentarze.
|
|
|
|
#380 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
|
|
|
#381 |
|
Raczkowanie
|
Duuuużo się tu pozmieniało...
gdzie airwawies,tapetka,BlackCa t ![]() Babki na 'P'->JECIE ZA MAŁo P; IŚnnestle frutina,justfitt,fitella tropikalna+morela,rodzynk i,ananas,czipsy bananowe,mieszanka studencka,świeży banan,pomarańcz+jogo owocowy pół bułki sezamowej z kremem sezmowym i miodem, drugie pół z masłem,wiejskim parmezanem,pomidorem,cebu lklą i bazylią,Inka mleczna (5łyzkek,szklana mleka 3,2%2łyżeczki miodu) IIkubek knorr Serowo-grzybowa z grzaneczkami bułka z ziarnami "walentynka"w ksztalcie serca(PRZEPYSZNA polecam) z masłem,pekinką,mojnezem,k ukurydzą,pomidorem,jajcem ,ketchupem. IIIbudyń Paula ![]() IV.tortinella z grzybami w sosie serowym z parmezanem oregano i bazylią+koteciki brokułowe, deser;kubek mleka+łyżka Docomoreno,2łyżeczki cukru 4kinder shobons, 2śliwki w czekoladzie;V.kubek barszczu zabielanego,2paszteciki(p o 50g) z ciasta francuskiego z sezamem na wierzchu; potem bułeczka maślana z masłem orzechowym i miodem; z kremem sezamowym i miodem VI.jajecznica na serku kanapkowym szczypiorkowym,z cebulką,pomiodorem i parmazanem+przyprawy;znów przytostowana bułka walentynka(ehh pycha teraz pistacje kończe i soczek jednodniowy (tak na dobry koniec dnia )żądam ocennnn!!!
|
|
#382 |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
te truskawki to poległam, jak dziewczyny w pracy częstowały na deser dziś nie wklejam, bo porażka na całej linii |
|
|
|
#383 |
|
Rozeznanie
|
Izka ladne jadlo, bardzo smacznie
![]() w sumie sama mam czasami wrazenie ze jem za malo,no ale jakos tam tyje ![]() najgorzej mnie wkurza ten wielki brzuch no ale trudno Moje P: sniadanie: owsianka na mleku z cukrem kakao rodzynkami orzechami dzemem, paskiem czekolady mlecznej,wisniami ze sloika (sporo wyszlo)+kawa z mlekiem & jablko 2 sniadanie: 2 "zapiekanki" -> bulka, maslo, sos czosnkowy, salata pomidor, szynka ser zolty,keczup obiad: makaron z twarogiem,truskawkami,jog urtem truskawkowym, rodzynkami, orzechami wloskimi,cukrem + garsc mieszanki studenckiej, winogrona, kawa z mlekiem, pisanka czekoladowa z nadzieniem orzechowym (teraz widze ze chyba malawo) powieczorek: kromka razowca z pasta z tunczyka,salata, ogorkiem,keczupem, pisankajw,winogrona kolacja (mama mi zrobila): bulka pszenna z duuuza iloscia masla oselkowego, twarogiem,serem zoltym, papryka,szynka natka pietruszki,troche sosou czosnkowego -> pycha jej wyszlo ![]() prosze o ocene, bo jakos malo mi sie wydaje
|
|
|
|
#384 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#385 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
psychika coraz lepiej...kiedyś po zjedzeniu wieśniaka na kolacje miałam głupie ,, ciśnienie" w głowie....teraz szamam kolacje i jest ołłłkeeej zaden problem...gorzej ze słodkościami...niby chce...bo wprowadzam te LU GO czy paluszki otrębowe...ale ,, głupi snikers" jest nie do przełamania...
|
|
|
|
|
#386 |
|
BAN stały
|
ooo! Iza wróciła <3 !!!
![]() ------- moje U (46-47kg, odzyskałam naturalnie @, jest extra ^^ ) 6.30 Śniadanie: owsianka (5x łyżka stołowa płatków górskich, 1x łyżka otrębów jabłkowych, garść: suszonego ananasa, rodzynek, orzechów laskowych, 2x łyżeczka miodu; 2 szklanki mleka 2%) ; espresso 9.30- duże jabłko / zajęcia na uczelni 11.20 II Śniadanie: ok 200g sałatki krewetkowej( krewetki, groszek, marchew, koperek, majonez, jogurt nat.) kajzerka z sezamem; herbata z cytryną, kindernisepodzianka(*znowu nie miałam Smerfetki noo wrr! )szybkie spacerowanie ok 1,5h 14.30 Obiad: 2x spory plaster pieczonej wieprzowiny + dużo sosu z podgrzybkami, 4 ziemniaczki posypane pietruszką, porcja surówki z kiszonej kapusty, marchwi, oleju. 17.30 Podwieczorek: 2x wielki kawał makowca polukrowanego&obsypanego orzechami włoskimi, skórką pomarańczy, kawa z mlekiem 2%, 4 białe Lindorki 20.15 Kolacja: (*nie byłam głodna.. ) kromka razowca z maslem, bieluchem naturalnym, 3plastrekami poledwicy sopockiej, chrzanem, rzodkiewką, kiełkami brokuła
|
|
|
|
#387 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
WOW!!!!!!!!!!!![/SIZE] szczerze gratuluje!!!! i zazdroszcze....
|
|
|
|
|
#388 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
teraz staram sie walczyc ze soba zeby znowu umiec sie kontrolowac ale ciezko
|
|
|
#389 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
nadal Twoje podejście jest złe. jeśli będziesz jadła SŁODYCZE nawet codziennie ALE: jako DODATEK do PEŁNOWARTOŚCIOWYCH POSIŁKÓW (!!!), to uwierz.. nie zaprzepaścisz swojego "celu" jakim jest odpowiednie przytycie ![]() przepraszam, że subiektywizm, ale.. popatrz na mnie? Zarówno jak byłam na P tak i teraz, jem słodycze codziennie. Ok, może batonik czy czekoladki i ciasto to nie jest dużo, ale liczy się fakt. Jednak oprócz słodkości jak widać jadłami i jem chyba db posiłki i co? Przytyłam 7 kg +odzyskałam NATURALNIE okres i uwierz: nie obrosłam w tłuszcz. =? zdrowe przytycie. wydaje mi się, że za bardzo skupiasz się na perfekcyjności swoich jadłospisów. Take it easy
Edytowane przez Black Cat Czas edycji: 2010-03-18 o 22:20 |
|
|
|
|
#390 |
|
Raczkowanie
|
Moje dzisiejsze R/U:
ś:dużaaa buła z ziarnami(niestety była jasna ) pół z pasztetem i pomidorkiem, drugie pół z dżemem + kaszka smakija śmietankowa, 2 plasterki kiwi, kawao: zupa szczawiowa z ryżem na mięsie i z zatrzepką bo babcia robiła... ;/ bułka z serem i szynką, posmarowana masłem, ogóras kiszony do tego i łyżka keczupu, jabłko k: 2 jabłka, kawa nie jestem z siebie zadowolona
![]() |
Nowe wątki na forum Dietetyka
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:45.

105 --> 102,4
--> 75 kg 

o spora micha pomidorówki zabielanej + garść zwykłego makoronu + pietrucha
w okolotreningowych nie jemy warzyw i to bym zmienila tutaj 

) 
4kinder shobons, 2śliwki w czekoladzie;
)
szczerze gratuluje!!!! i zazdroszcze....