Uroki ciąży czujemy, a jesienią się rozpakujemy-MAMUSIE WRZEŚNIOWO-PAŹDZIERNIKOWE2010 - Strona 145 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-03-19, 07:41   #4321
Maggie1983
Zakorzenienie

Dot.: Uroki ciąży czujemy, a jesienią się rozpakujemy-MAMUSIE WRZEŚNIOWO-PAŹDZIERNIKO

Cytat:
Napisane przez aaneczka1984 Pokaż wiadomość
Witam
Ja dołaczam do grona mamuś po badaniu i równiez z moja dzidziawszystko oki!! Jednak miałam te przezierność mierzona choć nie byłam tego fanka., wyszła 1,5 mm, a za drógim razem 1,2. Lekarka zmierzyc nie mogła bo dzidzia se spała paluszka przy buzi trzymając
Mam 4 zdięcia ale troszkę niewyraźne więc nie ma sensu wstawiać.
Niunia ma 6cm długości i termin przesunoł mi się na 28 wrzesień.
Tż nadal ma przeczucie na chłopaka....ja na dziewczynke.
A tam.. co będzie to będzie...byle zdrowe

Lekarka kazała nadal folik brać i jakies witaminki dla kobiet w ciąży, ale tylko dlatego bo apetytu nie mam.

Miałam mierzone ciśnienie i było 85/55. Nic dziwnego że nic mi się nie chce i taka słaba jestem. Poza tym schudłam 2 kg, waże 44kg, pani co mnie mierzyła i wazyła wpisała 45 bo powiedziała że wstyd zeby kobieta w ciąży 44 ważyła

Pomidora...nadal nikomu nic nie mówiliśmy, a niech sie sami domyślą hehe....
Domik nadal ma katarzysko straaaaaaszne. No ale ma jedną pobudka w nocu to nie jest tak źle. Dziś cos mu odbiło i zaczoł swoje husy o 5 godzinie. No ale zabawiła sie klockami i ja jeszcze poleżalam chwile
kolejna zdrowa dzidzia!
Cytat:
Napisane przez abz Pokaż wiadomość
Ja tez jestem po wizycie, troche była obsuwa czasowa, ale spotkałam koleżanke to nie było nudno. Z Fasolka wszystko w porządku, rośnie, tak jak od poczatku wychodzi 6 dni starsza niż wg OM, przezierność 1,1. Podczas usg usłyszałam: chyba będzie chłopak. Tylko jakoś oboje z mężem podświadomie mieliśmy nadzieje na dziewczynke, ale cieszę sie i tak, bo rośnie prawidłowo i wszystko jest w porządku Tak czekałam aż w końcu zobaczę bijace serduszko i ładnie biło. Fasolek ma 65mm. No i dostałam też kartę ciąży w końcu Mam tez zdjecie (tym razem dobrze sie nagrało).

Cytat:
Napisane przez mamaroksana Pokaż wiadomość
Ja miałam USG w 13 tygodniu - z dzidzą wszystko w porządku. Nie znamy jeszcze płci - maluszek nie chciał się ujawnić. Najważniejsze, że wszystkie parametry były ok. Dzidzia miała 7,5 cm. Teraz ma gdzieś około 10 cm, i czekamy z niecierpliwością na następne USG.
Ja też dostałam feminantal 800 ale niestety nie mogę go brać ze względu na jod - biorę elevit. Jodu mi nie wolno ze względu na tarczycę, ale słyszałam, że feminantal jest najlepszy.
piekna fotka-tak slicznie dokladnie wszystko widac
Pod moim sercem,inne bije serce:nieznane,a jakie bliskie i kochane.Pod moim sercem małe rączki dziecka,cichutko pukają do mojego serca.Myślę sobie wtedy:może być wspanialej?Noszę w sobie życie, które Bóg mi daje
Maggie1983 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-19, 09:04   #4322
gabisun
Zakorzenienie

Dot.: Uroki ciąży czujemy, a jesienią się rozpakujemy-MAMUSIE WRZEŚNIOWO-PAŹDZIERNIKO

Cytat:
Napisane przez ycnan Pokaż wiadomość
Oo... To ja mam podobnie, bo w udach tyle samo dokładnie, w biodrach 84, a pod brzuchem 77.
I zamówiłaś rozmiar S i w udach masz odrobinę luzu, tak? To znaczy, że wymiary na aukcji są złe, bo z nich wychodzi, że żeby się w S zmieścić to trzeba by mieć 46cm w udach :/ A 3cm w obwodzie to sporo.
Ale to dobra wiadomość, bo oznacza, że mogę zamówić te spodenki (nic na siebie nie mogę znaleźć ).
Dziękuję bardzo za odpowiedź
no z tymi wymiarami ud to coś nie tak tam mają ale zaryzykowałam i są ok w ogóle to chcialam brać xs bo cżesto się zdarza że mam za luźne spodnie na tylko ale wziełam s bo wiadomo że trochę nas przybędzie i dobrze zrobiłam

Muszę się pochwalić,że mam dzisiaj urodzinki czekam aż tż wróci z pracy i będziemy świętować ale ja stara jestem

Edytowane przez gabisun
Czas edycji: 2010-03-19 o 09:05
gabisun jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-19, 09:09   #4323
Mpik82
Rozeznanie

GG do Mpik82

Edytowane przez Mpik82
Czas edycji: 2010-03-19 o 09:26
Mpik82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-19, 09:12   #4324
Mpik82
Rozeznanie

GG do Mpik82

Cytat:
Napisane przez gabisun Pokaż wiadomość
Muszę się pochwalić,że mam dzisiaj urodzinki czekam aż tż wróci z pracy i będziemy świętować ale ja stara jestem
NO to Gabi wszystkiego Najlepszego- samych słonecznych chwil w życiu i dużo uśmiechu
Stary 2010-03-19, 09:16   #4325
elenka1
Rozeznanie

Cytat:
no z tymi wymiarami ud to coś nie tak tam mają ale zaryzykowałam i są ok w ogóle to chcialam brać xs bo cżesto się zdarza że mam za luźne spodnie na tylko ale wziełam s bo wiadomo że trochę nas przybędzie i dobrze zrobiłam

Wszystkiego najlepszego!!!!

Ja ostatnio tez gorszy humor i tez płacze i niezadoolona z niczego jestem. Mam nadzieje że wiosenna pogoda przegoni te ciemne chmury ktore powoduja moje gorsze dni!!!
za 2 tyg w sweta mam wesele i nie ma wogole sukienek w ktorych sie sobie podobam.. jak tak dalej pojdzie to pojde w jeanach

OLA 6.10.2010
elenka1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-19, 09:21   #4326
dash
Raczkowanie

Gabisun sto lat sto lat niech żyje, żyje nam Kochana dużo zdrówka dla Ciebie i dzidziusia i pysznego torcika urodzinowego

Dzień dobry Dziewczyny ja właśnie piję kawę, głowa mnie boli, pewnie znowu mam niskie ciśnienie. Ostatnio miałam 85 na 40, masakra. Ale koniec biadolenia. Słuchajcie, właśnie leci na tvn czy warto aby mężczyzna był przy porodzie. Powiedzcie to Wy o tym myślicie i jak są do tego nastawieni TŻ? Ja bym chciała, ale chyba moj mąż jest średnio zachwycony tą opcją...
dash jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-19, 09:21   #4327
kasienka1701
Zadomowienie

Cytat:

Wszystkiego najlepszego Kochana : roza:

My z Tżtem też dziś świetujemy małą rocznicę,więc mam nadzieje,że po pracy też coś się miłego wydarzy

Mpik tak mi się coś wydaje,że na forum nie można sprzedawać

kasienka1701 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-19, 09:24   #4328
Mpik82
Rozeznanie

GG do Mpik82

Cytat:
Napisane przez dash Pokaż wiadomość
Słuchajcie, właśnie leci na tvn czy warto aby mężczyzna był przy porodzie. Powiedzcie to Wy o tym myślicie i jak są do tego nastawieni TŻ? Ja bym chciała, ale chyba moj mąż jest średnio zachwycony tą opcją...
Mój też nie chce... twierdzi, ze zemdleje i wstyd będzie- on za bardzo wrażliwy jest jeśli chodzi o takie rzeczy, jak krew zobaczy to już mu słabo...
Mówiłam mu, że nie musi byc do końca, chociaz na początku akcji porodowej a potem jak coś to wyjdzie,ale nie wiem... się zobaczy we wrześniu

Cytat:
Napisane przez kasienka1701 Pokaż wiadomość
Mpik tak mi się coś wydaje,że na forum nie można sprzedawać
Nie wiedziałam, więc to zaraz usune
Stary 2010-03-19, 09:32   #4329
Maggie1983
Zakorzenienie

Cytat:

STO LAT STO LAT
stawiasz soczek wszystkim brzuchatkom
Cytat:
Dzień dobry Dziewczyny ja właśnie piję kawę, głowa mnie boli, pewnie znowu mam niskie ciśnienie. Ostatnio miałam 85 na 40, masakra. Ale koniec biadolenia. Słuchajcie, właśnie leci na tvn czy warto aby mężczyzna był przy porodzie. Powiedzcie to Wy o tym myślicie i jak są do tego nastawieni TŻ? Ja bym chciała, ale chyba moj mąż jest średnio zachwycony tą opcją...
ja bym chciala, zeby maz byl przy mnie, zebysmy narodziny przezywali razem i wiem, ze on chyba tez by chcial, ale jeszcze jest czas na rozmowy na ten temat
Pod moim sercem,inne bije serce:nieznane,a jakie bliskie i kochane.Pod moim sercem małe rączki dziecka,cichutko pukają do mojego serca.Myślę sobie wtedy:może być wspanialej?Noszę w sobie życie, które Bóg mi daje
Stary 2010-03-19, 09:33   #4330
kasienka1701
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Mpik82 Pokaż wiadomość
Nie wiedziałam, więc to zaraz usune
w sumie to nie jestem pewna na bank,ale takie rzeczy lepiej na priv podawać,żeby potem się nie czepiali i punktów karnych nie wlepiali

Stary 2010-03-19, 09:44   #4331
abz
Zakorzenienie

kasienka ufff, że już masz z głowy poinformowanie w pracy

kukmal witaj, też mam termin na 01.10

Cytat:
Napisane przez cellaris Pokaż wiadomość
A dziewczyny mam pytanie...może głupie no ale... czy przezierność karkową robi się tylko USG3D? Takim zwykłym gabinetowym nie?
Na zwykłym sprzęcie jak najbardziej

gabisun najlepszego z okazji URODZIN Zdrówka dla ciebie i maleństwa i dużo radości

Cytat:
czy warto aby mężczyzna był przy porodzie. Powiedzcie to Wy o tym myślicie i jak są do tego nastawieni TŻ? Ja bym chciała, ale chyba moj mąż jest średnio zachwycony tą opcją...
Mój jeszcze nie jest przekonany, na siłe na pewno go nie zabiorę, myśle, ze jak go nie bedzie to tragedii nie będzie, ale nie wiem, bo jeszcze nigdy nie rodziłam więc nie wiem jak to rzeczywiście wygląda.

abz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-19, 09:53   #4332
gabisun
Zakorzenienie

Dziękuję kochane
Stawiam soczek

gabisun jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-19, 10:02   #4333
Wróżka_Dzyńdzyńdzyń
Zadomowienie

Przyjaciółka rodziła 10 godzin i mówi, że obecność tatusia jest bardzo pożądana. tż przynosi picie, pomaga dotrzeć pod prysznic, utrzymać równowagę na piłce czy masuje plecy. Poza tym zawsze jest z kim pogadać, bo ją odwiedzała pielęgniarka raz na jakieś 20 minut. Oczywiście jeśli czyjś tż jest mocno wrażliwy to we właściwej fazie porodu może wyjść ale podobno jeśli sam nie chce zaglądać to nie ma jak zobaczyć co tam na dole się dzieje, a krwi jest bardzo mało.
Mój tż był absolutnie na nie na szczęście odkąd jestem w ciąży pogląd mu się diametralnie zmienił a wcale nie namawiałam

Gabisun, 100 lat!

Jeśli nie widzisz nic złego w rozmnażaniu nierodowodowych zwierząt -> Zajrzyj

STOP OKRUCIEŃSTWU - klik
Wróżka_Dzyńdzyńdzyń jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-19, 10:11   #4334
dash
Raczkowanie

No właśnie bo poród często trwa długo i mężczyzna może rzeczywiście bardzo pomóc swojej żonie. Nie chodzi tylko o trzymanie za rękę, ale bycie przy niej, wspieranie... To wszystko nie jest tak jak na filmach, że przez cały czas jest lekarz czy pielęgniarka, tylko często trzeba samemu liczyć czas między skurczami itp. A ciekawa jestem ile kosztuje taki poród rodzinny... muszę popytać.
Stary 2010-03-19, 10:33   #4335
abz
Zakorzenienie

Cytat:
A ciekawa jestem ile kosztuje taki poród rodzinny... muszę popytać.
Poród rodzinny to masz na myśli właśnie taki z mężem? Nie wydaje mi sie żeby za to brali opłaty, ja bynajmniej wśród rodziny i znajomych nie słyszałam żeby ktos płacił za obecność drugiej osoby przy porodzie. Chociaż chyba ktos tu pisał, ze czasem ktoś żąda opłat.

Stary 2010-03-19, 10:33   #4336
aaannnnnnaaa
Raczkowanie

Sto lat gabisun!!!!Wszyskiego naj i spełnienia najskrytszych marzeń
Moj tż od zawsze mówił, że chce uczestniczyć w porodzie, z czego bardzo się cieszę! Widzę, że w nim jest jest na razie ogromna ciekawość, jak to naprawdę wygląda, ale wiem, że będzie mu ciężko patrzeć jak cierpie, też z niego wrażliwiec..
Będę się przy nim czuć bezpieczniej, ale moja reakcja na ból może być ekstremalna..robię się niemila i nieznośna przy najmniejszym bólu głowy, nie lubię wtedy być dotykana, drażnią mnie rady..Gdy niedawno jeszcze zdarzało mi się wymiotować to tż bardzo chciał jakoś pomóc, głaskał po głowie, a mnie cholera brała..nie wiem dlaczego tak reaguję.
Bardzo chcę to przeżyć to wydarzenie razem z nim, ale biedny na pewno się nasłucha przy okazjii..sic!
aaannnnnnaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-19, 10:37   #4337
martucha84
Zakorzenienie

Cytat:
STO LATTTT

Cytat:
Napisane przez elenka1 Pokaż wiadomość
Wszystkiego najlepszego!!!!

Ja ostatnio tez gorszy humor i tez płacze i niezadoolona z niczego jestem. Mam nadzieje że wiosenna pogoda przegoni te ciemne chmury ktore powoduja moje gorsze dni!!!
za 2 tyg w sweta mam wesele i nie ma wogole sukienek w ktorych sie sobie podobam.. jak tak dalej pojdzie to pojde w jeanach
oj skad ja to znam:

Cytat:
moj maz nie chce ja go nie zmuszam.. tzn bedzie ze mna na tych calych pierwszych akcjach przed samym porodem z pilka pod prysznicem liczenie skurczy itd... ale na samych partych juz nie.. ale nie ma tego zlego bo bedzi ze mna siostra ktora chce jest bardzo na tak i wogole... wiec bede miala wsparcie w siostrze aaaa tz bedzie obok wiem ze gdzies blisko...
jedno wiem na pewno nic na sile.. nie wolno tz zmusic.. czy wymoc..

---------- Dopisano o 11:37 ---------- Poprzedni post napisano o 11:35 ----------

Cytat:
Poród rodzinny to masz na myśli właśnie taki z mężem? Nie wydaje mi sie żeby za to brali opłaty, ja bynajmniej wśród rodziny i znajomych nie słyszałam żeby ktos płacił za obecność drugiej osoby przy porodzie. Chociaż chyba ktos tu pisał, ze czasem ktoś żąda opłat.
w tyskim szpitalu kaza placic... nie wiem ile ale na pewno kazda... ale wogole tam jest rzeźnia dlatego ja niechce rodzic u siebie a w klinice na lubinowej w katowicach...

Edytowane przez martucha84
Czas edycji: 2010-03-19 o 10:36
martucha84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-19, 10:39   #4338
ninaad
Wtajemniczenie

Cytat:
Dzień dobry Dziewczyny ja właśnie piję kawę, głowa mnie boli, pewnie znowu mam niskie ciśnienie. Ostatnio miałam 85 na 40, masakra.
ło matko, ale niskie
Ale koniec biadolenia. Słuchajcie, właśnie leci na tvn czy warto aby mężczyzna był przy porodzie. Powiedzcie to Wy o tym myślicie i jak są do tego nastawieni TŻ? Ja bym chciała, ale chyba moj mąż jest średnio zachwycony tą opcją...
póki co ja nie bardzo chcę, TŻ też nie chce. Nie wiem, może jeszcze z 10 razy nam się zmieni. Ale myślę, że wystarczy mi, żeby stał pod drzwiami
ninaad jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-19, 10:48   #4339
kasienka1701
Zadomowienie

Ja z kolei nie wyobrażam sobie jak mogłoby nie być mojego męża przy narodzinach własnego dziecka.On sam zresztą tez sobie tego nie wyobraża.Samo to czekanie,kiedy będzie mozna już przec,które trwa czasem kilka godzin,chyba by mnie wykończyło,gdybym miała tam być sama bez najbliższej mi osoby.Poza tym męzuś chce przeciąć pepowinkę,więc tak czy siak musi być.Jakby mu się słabo zrobiło to zawsze może wyjść(tego nie przewidzimy),ale ogólnie nie ma innej opcji->Rodzimy RAZEM

Stary 2010-03-19, 11:03   #4340
czarnaelizabeth
Raczkowanie

Gabisun -Sto lat i wsyztskiego, co najlepsze

mój mąż był przy dóch porodach, za pierwszy w 2000 roku płaciliśmy przymusową "cegiełkę" 450zł, za drugim razem nic kompletnie, za trzecim rodziłam sama-mąż musiał pojechać do chłopaków,bo był problem z opieką. Teraz jak będziemy miec opiekę do młodych, to będziemy razem, jak będzie cc, to też kazę mu czekac pod drzwiami.
Stary 2010-03-19, 11:25   #4341
Szczęśliwa
Zadomowienie

Cytat:
No wiec STO LAT! Wszystkiego naj, naj, naj. Spełnienia najskrytszych marzeń. No i przede wszystkim zdrowego bobaska o czasie

Cytat:
Słuchajcie, właśnie leci na tvn czy warto aby mężczyzna był przy porodzie. Powiedzcie to Wy o tym myślicie i jak są do tego nastawieni TŻ? Ja bym chciała, ale chyba moj mąż jest średnio zachwycony tą opcją...
Mój maż kiedyś mówił, że nie. Ale od kiedy jestem w ciąży to jest na tak. Ale ja Go nie namawiam. To musi być jego decyzja, nie chcę żeby było to dla niego traumatyczne przeżycie Najważniejsze żeby był w pierwszej fazie porodu do pomocy. A w ostatniej, która jest zresztą najkrótsza będą już położne i lekarz. Powiedziałam, mu że może wyjść na korytarz od razu kiedy poczuje, że sytuacja Go przerasta. Będzie z nami sercem I tylko to się liczy.

Cytat:
Poród rodzinny to masz na myśli właśnie taki z mężem? Nie wydaje mi sie żeby za to brali opłaty,
U nas się nie płaci.

Nasza córcia jest już z nami. Dagusia- 23.09.2010r.
Szczęśliwa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-19, 11:37   #4342
IlonaN2
Zadomowienie

GG do IlonaN2

Dziewczyny mam do WAS pytanko? Czy Wasi lekarze powiedzieli wam od kiedy (od którego tygodnia) zaczyna się 2 trymestr ciąży?? Bo ja mam tyle sprzecznych informacji że hoho
IlonaN2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-19, 11:42   #4343
MisQa
Zakorzenienie

GG do MisQa

ooo urodzinki widzę
gabisun - 100 lat kochana w wielkim szczęściu i miłości

Czas zacząć nowe, lepsze życie...
MisQa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-19, 12:04   #4344
dash
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez IlonaN2 Pokaż wiadomość
Dziewczyny mam do WAS pytanko? Czy Wasi lekarze powiedzieli wam od kiedy (od którego tygodnia) zaczyna się 2 trymestr ciąży?? Bo ja mam tyle sprzecznych informacji że hoho
Ja właśnie kończę 13 tc i wczoraj moja Gin powiedziała, że już zaczynam II trymestr.
Stary 2010-03-19, 12:09   #4345
abz
Zakorzenienie

Cytat:
Bo kazdy uznaje inny podział, juz chyba były tu wklejane przykładowe podziały, srednio od 12 do 14 tc najczęściej podają.

Stary 2010-03-19, 12:22   #4346
aaneczka1984
Zadomowienie

Wiecie ja bardzo chciałam żeby mój tz był przy porodzie. Miał juz nawet wykupiony kaftan. Niestety nie było nam to pisane.
Ale chyba nie żałuje, bo jedna dziewczyna rodziła ze swoim chłopakiem i jak go widziałam to aż mi Go szkoda było. Biedaczka męczyła się dość długo przy porodzie a położne ciągle sie na nią darły, aż na cały oddział było słychać. Chłopaczek nie wiedział jak się zachować. Uciekła z tamtąd stał za drzwiami jak struś zerkając co chwila co sę dzieje. Cały się trząsł i była blady jak ściana.
Może poprostu to go przerosło. Bo oboje bardzo młodzi byli.

gaisun...happy b..day

Ja dziś robię pożądki wiosenne, strasznie mi sie nie chce, ale co śie odwlecze .....to nie uciecze więc pucuję łazienke, sprzątam w szafach i takie tam...
Dopadło mnie straszne katarzraysko, pewo z Domika na mnie przeszło.
aaneczka1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-19, 12:27   #4347
angelikaw
Zakorzenienie

gabisun - Wszystkiego najlepszego z okazji urodzin!

Cytat:
Mój lekarz twierdzi, że po skończeniu 13 tc. Byłam na wizycie we wtorek, właśnie zaczynał mi się 14 tc i powiedział, że właśnie zaczynam II trymestr.

----------
Wczoraj bardzo się wystraszyłam, bo pod wieczór złapał mnie ból podbrzusza i jajnika (tego, co zwykle shit!). Za radą lekarza wzięłam No-spę, podwoiłam dawkę Luteiny i poszłam spać... Rano ten jajnik jeszcze czułam, ale na szczęście teraz jest ok...

a co do porodu rodzinnego - zastanawiam się... Z jednej strony bardzo bym tego chciała, ale z drugiej - waham się...
angelikaw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-19, 12:34   #4348
xxSHINeexx
Wtajemniczenie

Gabisun wszystkiego najlepszego!! Sto lat

Ja tez sie zastanawiam, jesli chodzi o porod rodzinny. TZ i ja bardzo chcemy zeby przecial pepowine, ale co do tego zeby byl obok mnie caly czas... Nie jestesmy do konca przekonani. On jest baardzo wrazliwy... Na MOJ bol. Wiec podejrzewam, ze gdybym mowila, ze mnie boli on by to przezywal 1000 razy bardziej niz ja. Z drugiej strony bardzo chce miec kogos bliskiego obok siebie. Przedyskutuje to z ginekologiem, on na pewno znajdzie najlepsze rozwiazanie. W koncu sie zna na porodach

Angelikaw - Ale jak to zaczynal Ci sie 14 tydzien, jesli w suwaczku masz zaczety dopiero 13 tc? Juz nie rozumiem tego liczenia...

---------- Dopisano o 12:34 ---------- Poprzedni post napisano o 12:32 ----------

Cytat:
Napisane przez aaneczka1984 Pokaż wiadomość
Wiecie ja bardzo chciałam żeby mój tz był przy porodzie. Miał juz nawet wykupiony kaftan. Niestety nie było nam to pisane.
Ale chyba nie żałuje, bo jedna dziewczyna rodziła ze swoim chłopakiem i jak go widziałam to aż mi Go szkoda było. Biedaczka męczyła się dość długo przy porodzie a położne ciągle sie na nią darły, aż na cały oddział było słychać. Chłopaczek nie wiedział jak się zachować. Uciekła z tamtąd stał za drzwiami jak struś zerkając co chwila co sę dzieje. Cały się trząsł i była blady jak ściana.
Może poprostu to go przerosło. Bo oboje bardzo młodzi byli.
Pod tym wzgledem tez sie baardzo boje. Ogolnie jestem slaba psychicznie, a jak ktos jest dla mnie niemily to wymiekam. Jesli polozne by sie mnie czepialy lub krzyczaly na mnie pewnie bym tego nie zniosla.
xxSHINeexx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-19, 12:42   #4349
dra
Zakorzenienie

gabisun najlepszego

a ja dziś znów spotkanie z porcelenka eh mam już dosć,mysłałam,ze to koncowka bo pare dni dobrze,ze ale nie ja chyba już do konca tak bede miec

II trymestr zaczyna się od 13tc

a co do porodów rodzinnych mój tż sam dokłądnie nie wie z jednej strony chce byc,a z drugiej nie,ale jaka by nie byla jegoo decyzja uszanuje to,ale bym wolała,aby ktos jednak ze mna był,bo u nas w szpiatlu tak jest,ze jak rodzisz sama to traktuja cie gorzej od zwierzecia,a jak obok juz ktos jest lekarze bardzo mili,a koszt u mnie to 200albo 300zl rodzinny,powinien byc nie platny,ale coz wolaja "cegiełke"

---------- Dopisano o 12:42 ---------- Poprzedni post napisano o 12:34 ----------

Cytat:
Napisane przez xxSHINeexx Pokaż wiadomość
Angelikaw - Ale jak to zaczynal Ci sie 14 tydzien, jesli w suwaczku masz zaczety dopiero 13 tc? Juz nie rozumiem tego liczenia...

tak najprościej 13=14
ty masz 14 i 1 czyli jesteś już w 15
Stary 2010-03-19, 12:42   #4350
Maggie1983
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dra Pokaż wiadomość
II trymestr zaczyna się od 13tc
to ja za tydzien wkrocze w II trymestr
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości