|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4321 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Uroki ciąży czujemy, a jesienią się rozpakujemy-MAMUSIE WRZEŚNIOWO-PAŹDZIERNIKO
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
#4322 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Uroki ciąży czujemy, a jesienią się rozpakujemy-MAMUSIE WRZEŚNIOWO-PAŹDZIERNIKO
Cytat:
ale zaryzykowałam i są ok Muszę się pochwalić,że mam dzisiaj urodzinki ale ja stara jestem
Edytowane przez gabisun Czas edycji: 2010-03-19 o 09:05 |
|
|
|
|
#4323 |
|
Rozeznanie
|
Edytowane przez Mpik82 Czas edycji: 2010-03-19 o 09:26 |
|
|
|
#4324 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() wszystkiego Najlepszego- samych słonecznych chwil w życiu i dużo uśmiechu
|
|
|
#4325 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja ostatnio tez gorszy humor i tez płacze i niezadoolona z niczego jestem. Mam nadzieje że wiosenna pogoda przegoni te ciemne chmury ktore powoduja moje gorsze dni!!! za 2 tyg w sweta mam wesele i nie ma wogole sukienek w ktorych sie sobie podobam.. jak tak dalej pojdzie to pojde w jeanach
|
|
#4326 |
|
Raczkowanie
|
Gabisun sto lat sto lat niech żyje, żyje nam
![]() Dzień dobry Dziewczyny ja właśnie piję kawę, głowa mnie boli, pewnie znowu mam niskie ciśnienie. Ostatnio miałam 85 na 40, masakra. Ale koniec biadolenia. Słuchajcie, właśnie leci na tvn czy warto aby mężczyzna był przy porodzie. Powiedzcie to Wy o tym myślicie i jak są do tego nastawieni TŻ? Ja bym chciała, ale chyba moj mąż jest średnio zachwycony tą opcją...
|
|
|
|
#4327 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
My z Tżtem też dziś świetujemy małą rocznicę,więc mam nadzieje,że po pracy też coś się miłego wydarzy ![]() Mpik tak mi się coś wydaje,że na forum nie można sprzedawać
|
|
#4328 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Mówiłam mu, że nie musi byc do końca, chociaz na początku akcji porodowej a potem jak coś to wyjdzie,ale nie wiem... się zobaczy we wrześniu ![]() Nie wiedziałam, więc to zaraz usune
|
|
|
#4329 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
stawiasz soczek wszystkim brzuchatkom![]() Cytat:
i wiem, ze on chyba tez by chcial, ale jeszcze jest czas na rozmowy na ten temat
|
||
|
|
|
#4330 |
|
Zadomowienie
|
w sumie to nie jestem pewna na bank,ale takie rzeczy lepiej na priv podawać,żeby potem się nie czepiali i punktów karnych nie wlepiali
|
#4331 | |
|
Zakorzenienie
|
kasienka ufff, że już masz z głowy poinformowanie w pracy
![]() kukmal witaj, też mam termin na 01.10 ![]() Cytat:
gabisun najlepszego z okazji URODZIN Mój jeszcze nie jest przekonany, na siłe na pewno go nie zabiorę, myśle, ze jak go nie bedzie to tragedii nie będzie, ale nie wiem, bo jeszcze nigdy nie rodziłam więc nie wiem jak to rzeczywiście wygląda.
|
|
#4332 |
|
Zakorzenienie
|
Dziękuję kochane
Stawiam soczek ![]() ![]()
|
|
|
|
#4333 |
|
Zadomowienie
|
Przyjaciółka rodziła 10 godzin i mówi, że obecność tatusia jest bardzo pożądana. tż przynosi picie, pomaga dotrzeć pod prysznic, utrzymać równowagę na piłce czy masuje plecy. Poza tym zawsze jest z kim pogadać, bo ją odwiedzała pielęgniarka raz na jakieś 20 minut. Oczywiście jeśli czyjś tż jest mocno wrażliwy to we właściwej
fazie porodu może wyjść ale podobno jeśli sam nie chce zaglądać to nie ma jak zobaczyć co tam na dole się dzieje, a krwi jest bardzo mało.Mój tż był absolutnie na nie a wcale nie namawiałam ![]() Gabisun, 100 lat!
"Pieniądze szczęścia nie dają ale mogą sprawić, że w całym twoim nieszczęściu będziesz żyła niezmiernie komfortowo." Clare Boothe Luce Jeśli nie widzisz nic złego w rozmnażaniu nierodowodowych zwierząt -> Zajrzyj STOP OKRUCIEŃSTWU - klik |
|
|
|
#4334 |
|
Raczkowanie
|
No właśnie bo poród często trwa długo i mężczyzna może rzeczywiście bardzo pomóc swojej żonie. Nie chodzi tylko o trzymanie za rękę, ale bycie przy niej, wspieranie... To wszystko nie jest tak jak na filmach, że przez cały czas jest lekarz czy pielęgniarka, tylko często trzeba samemu liczyć czas między skurczami itp. A ciekawa jestem ile kosztuje taki poród rodzinny... muszę popytać.
|
|
|
|
#4335 |
|
Zakorzenienie
|
Poród rodzinny to masz na myśli właśnie taki z mężem? Nie wydaje mi sie żeby za to brali opłaty, ja bynajmniej wśród rodziny i znajomych nie słyszałam żeby ktos płacił za obecność drugiej osoby przy porodzie. Chociaż chyba ktos tu pisał, ze czasem ktoś żąda opłat.
|
#4336 |
|
Raczkowanie
|
Sto lat gabisun!!!!Wszyskiego naj i spełnienia najskrytszych marzeń
Moj tż od zawsze mówił, że chce uczestniczyć w porodzie, z czego bardzo się cieszę! Widzę, że w nim jest jest na razie ogromna ciekawość, jak to naprawdę wygląda, ale wiem, że będzie mu ciężko patrzeć jak cierpie, też z niego wrażliwiec.. Będę się przy nim czuć bezpieczniej, ale moja reakcja na ból może być ekstremalna..robię się niemila i nieznośna przy najmniejszym bólu głowy, nie lubię wtedy być dotykana, drażnią mnie rady..Gdy niedawno jeszcze zdarzało mi się wymiotować to tż bardzo chciał jakoś pomóc, głaskał po głowie, a mnie cholera brała..nie wiem dlaczego tak reaguję. Bardzo chcę to przeżyć to wydarzenie razem z nim, ale biedny na pewno się nasłucha przy okazjii..sic! |
|
|
|
#4337 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() :Cytat:
wiec bede miala wsparcie w siostrze aaaa tz bedzie obok wiem ze gdzies blisko...jedno wiem na pewno nic na sile.. nie wolno tz zmusic.. czy wymoc.. ---------- Dopisano o 11:37 ---------- Poprzedni post napisano o 11:35 ---------- Cytat:
nie wiem ile ale na pewno kazda... ale wogole tam jest rzeźnia dlatego ja niechce rodzic u siebie a w klinice na lubinowej w katowicach...
Edytowane przez martucha84 Czas edycji: 2010-03-19 o 10:36 |
||||
|
|
|
#4338 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4339 |
|
Zadomowienie
|
Ja z kolei nie wyobrażam sobie jak mogłoby nie być mojego męża przy narodzinach własnego dziecka.On sam zresztą tez sobie tego nie wyobraża.Samo to czekanie,kiedy będzie mozna już przec,które trwa czasem kilka godzin,chyba by mnie wykończyło,gdybym miała tam być sama bez najbliższej mi osoby.Poza tym męzuś chce przeciąć pepowinkę,więc tak czy siak musi być.Jakby mu się słabo zrobiło to zawsze może wyjść(tego nie przewidzimy),ale ogólnie nie ma innej opcji->Rodzimy RAZEM
|
#4340 |
|
Raczkowanie
|
Gabisun -Sto lat
i wsyztskiego, co najlepsze ![]() mój mąż był przy dóch porodach, za pierwszy w 2000 roku płaciliśmy przymusową "cegiełkę" 450zł, za drugim razem nic kompletnie, za trzecim rodziłam sama-mąż musiał pojechać do chłopaków,bo był problem z opieką. Teraz jak będziemy miec opiekę do młodych, to będziemy razem, jak będzie cc, to też kazę mu czekac pod drzwiami. |
|
|
|
#4341 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Najważniejsze żeby był w pierwszej fazie porodu do pomocy. A w ostatniej, która jest zresztą najkrótsza będą już położne i lekarz. Powiedziałam, mu że może wyjść na korytarz od razu kiedy poczuje, że sytuacja Go przerasta. Będzie z nami sercem I tylko to się liczy.U nas się nie płaci.
|
|
#4342 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny mam do WAS pytanko? Czy Wasi lekarze powiedzieli wam od kiedy (od którego tygodnia) zaczyna się 2 trymestr ciąży?? Bo ja mam tyle sprzecznych informacji że hoho
|
|
|
|
#4343 |
|
Zakorzenienie
|
ooo urodzinki widzę
![]() gabisun - 100 lat kochana w wielkim szczęściu i miłości
|
#4344 |
|
Raczkowanie
|
Ja właśnie kończę 13 tc i wczoraj moja Gin powiedziała, że już zaczynam II trymestr.
|
|
|
|
#4345 |
|
Zakorzenienie
|
Bo kazdy uznaje inny podział, juz chyba były tu wklejane przykładowe podziały, srednio od 12 do 14 tc najczęściej podają.
|
#4346 |
|
Zadomowienie
|
Wiecie ja bardzo chciałam żeby mój tz był przy porodzie. Miał juz nawet wykupiony kaftan. Niestety nie było nam to pisane.
Ale chyba nie żałuje, bo jedna dziewczyna rodziła ze swoim chłopakiem i jak go widziałam to aż mi Go szkoda było. Biedaczka męczyła się dość długo przy porodzie a położne ciągle sie na nią darły, aż na cały oddział było słychać. Chłopaczek nie wiedział jak się zachować. Uciekła z tamtąd stał za drzwiami jak struś zerkając co chwila co sę dzieje. Cały się trząsł i była blady jak ściana. Może poprostu to go przerosło. Bo oboje bardzo młodzi byli. gaisun...happy b..day Ja dziś robię pożądki wiosenne, strasznie mi sie nie chce, ale co śie odwlecze .....to nie uciecze więc pucuję łazienke, sprzątam w szafach i takie tam... Dopadło mnie straszne katarzraysko, pewo z Domika na mnie przeszło
|
|
#4347 | |
|
Zakorzenienie
|
gabisun - Wszystkiego najlepszego z okazji urodzin!
Cytat:
---------- Wczoraj bardzo się wystraszyłam, bo pod wieczór złapał mnie ból podbrzusza i jajnika (tego, co zwykle shit!). Za radą lekarza wzięłam No-spę, podwoiłam dawkę Luteiny i poszłam spać... Rano ten jajnik jeszcze czułam, ale na szczęście teraz jest ok... a co do porodu rodzinnego - zastanawiam się... Z jednej strony bardzo bym tego chciała, ale z drugiej - waham się...
|
|
|
#4348 | |
|
Wtajemniczenie
|
Gabisun wszystkiego najlepszego!! Sto lat
![]() Ja tez sie zastanawiam, jesli chodzi o porod rodzinny. TZ i ja bardzo chcemy zeby przecial pepowine, ale co do tego zeby byl obok mnie caly czas... Nie jestesmy do konca przekonani. On jest baardzo wrazliwy... Na MOJ bol. Wiec podejrzewam, ze gdybym mowila, ze mnie boli on by to przezywal 1000 razy bardziej niz ja. Z drugiej strony bardzo chce miec kogos bliskiego obok siebie. Przedyskutuje to z ginekologiem, on na pewno znajdzie najlepsze rozwiazanie. W koncu sie zna na porodach ![]() Angelikaw - Ale jak to zaczynal Ci sie 14 tydzien, jesli w suwaczku masz zaczety dopiero 13 tc? Juz nie rozumiem tego liczenia... ---------- Dopisano o 12:34 ---------- Poprzedni post napisano o 12:32 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#4349 | |
|
Zakorzenienie
|
gabisun najlepszego
![]() a ja dziś znów spotkanie z porcelenka eh mam już dosć,mysłałam,ze to koncowka bo pare dni dobrze,ze ale nie ja chyba już do konca tak bede miec II trymestr zaczyna się od 13tc a co do porodów rodzinnych mój tż sam dokłądnie nie wie z jednej strony chce byc,a z drugiej nie,ale jaka by nie byla jegoo decyzja uszanuje to,ale bym wolała,aby ktos jednak ze mna był,bo u nas w szpiatlu tak jest,ze jak rodzisz sama to traktuja cie gorzej od zwierzecia,a jak obok juz ktos jest lekarze bardzo mili,a koszt u mnie to 200albo 300zl rodzinny,powinien byc nie platny,ale coz wolaja "cegiełke" ---------- Dopisano o 12:42 ---------- Poprzedni post napisano o 12:34 ---------- Cytat:
ty masz 14 i 1 czyli jesteś już w 15
|
|
#4350 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:55.

).
ale zaryzykowałam i są ok 

fazie porodu może wyjść ale podobno jeśli sam nie chce zaglądać to nie ma jak zobaczyć co tam na dole się dzieje, a krwi jest bardzo mało.