Nadchodzą wiosenne roztopy, a PM-ki 2010 dopinają wszystko, by nie było wtopy. cz. 15 - Strona 88 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-03-19, 14:46   #2611
Lils121
Rozeznanie

Dot.: Nadchodzą wiosenne roztopy, a PM-ki 2010 dopinają wszystko, by nie było wtopy.

Cytat:
Napisane przez Martoolka87 Pokaż wiadomość

Cytuję bardzo wybiórczo, ale nie chcę Was zawalać odpowiedziami na te stare posty
Ale czytam wszystko, więc nie bijcie
Dziękować Dziś już tylko 98
Lils121 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-19, 15:04   #2612
Martoolka87
Zakorzenienie

Dot.: Nadchodzą wiosenne roztopy, a PM-ki 2010 dopinają wszystko, by nie było wtopy.

Cytat:
Napisane przez szyszynka Pokaż wiadomość
POchwale sie wam dzis , ściagneli mi szwy z tyłka i poza wizazem nic nie robie tylko sie drapie bo swedzi jak cholera
Przepraszam, ale muszę -> bo strasznie śmiesznie to zabrzmiało.

Cytat:
Jutro mam zamiar podjąc decyzje w urodzinki...
STO LAT!!! WSZYSTKIEGO NAJ!!!

Cytat:
Napisane przez lusmarija Pokaż wiadomość
w załączniku coś dla Martoolki
Dzięki

Cytat:
Tez myslalam ze takbedzie u mnie z zaproszeniami..... wczoraj tupnełam i nic nie dało mój TŻ oszalał.... !!!!!
My mieliśmy burzliwą dyskusję odnośnie obrączek (w zasadzie jeszcze nie wybraliśmy, ale zostawiamy to na później), ale żeby tak facet zaproszeniami się przejmował

Cytat:
Napisane przez ultraradiola Pokaż wiadomość
w rzeczywistości te białe złoto nie jest tak bardzo wyeksponowane i wyglądają o niebo lepiej Kurczę chciałam całą z żółtego złota a tu taki psikus pół na pół

http://www.apart.pl/pl/obraczki,c,ko...,Pocalunek,172
Bardzo ładne

Już prawie, prawie nadrobiłam
Martoolka87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-19, 15:07   #2613
metkaa
Zakorzenienie

hej
Agusia_a9 witaj

bylam dzis na szkoleniu wiec troche wczesniej w domku ale bardzo jestem zmeczona,
wracajac weszlam z naszymi obraczkami do 2 roznych jubilerow zeby ocenili ta wade na mojej obraczce i obaj stwierdzili ze lepiej wymienic ja na nowa, a juz myslalam ze kolejna rzecz moge odhaczyc a tak bede w stresie,

szyszynka ten bukiet jest wlasnie z białych, nerozwinietych tulipanów,

chilanes tej pierwszej piosenki nie słyszalam ale zaraz ja zarzuce a ta druga wg mnie jest fajowa, gdyby nie to ze w czerwcu moj brat ja mial to bysmy ja wzieli,
metkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-19, 15:12   #2614
mmmmmm
Zakorzenienie

Cześć
Pędziłam do Was co tchu bo taki miałam fajny, wiosenny humor i sobie go po zajęciach zniszczyłam Teraz musze się wypłakać Przyszło mi do głowy, że zadzwonię do salonu urody żeby się w końcu zapisać na czesanie i makijaż. Myślałam, że jest jeszcze sporo czasu a tu się okazuje, że mają 21 sierpnia zawalony Mogą mnie zapisać dopiero na 11 a o 15 mam ślub. Mam długie i gęste włosy więc fryzurka to bite 2 godziny plus makijaż- wyszłabym od nich ok.13.30. A do domu jeszcze 15-20minut samochodem i nie wiem czy sie wyrobię Wiem, sama sobie zawaliłam, mam ochotę cały czas robić tak
Sama nie wiem co robić. To jedyny dobry salon u nas w którym jest i fryzjer i kosmetyczka. Chciałam wszystko mieć w jednym miejscu żeby nie było problemów jak ktoś sie nie wyrobi itp.
Co byście zrobiły na moim miejscu? Do kościoła mam tak 3-4 km ale u nas czasami robia takie "szlagi" na drodze, gdzie trzeba się zatrzymywac i trzeba wyjechać trochę wcześniej...
Stary 2010-03-19, 15:23   #2615
Martoolka87
Zakorzenienie

Cytat:
a tak a propos dziś 5 lat razem z TŻ

Cytat:
Napisane przez mariiasia Pokaż wiadomość
ja raczej nigdy nie mialam problemu z ponczochami, raz tylko (ale to chyba dlatego ze byly niezbyt dobrze dopasowane) spadly mi przed sklepem, a ze bylo sporo ludzi to mieli polew a ja zamiast spieprzać, to je po prostu ściągnełam przy wszystkich, a co!
No i prawidłowo Chciałabym zobaczyć ich miny

Cytat:
Napisane przez Agusia_a9 Pokaż wiadomość
Witam

Mogla bym do was dolaczyc? Slub z moim tz'ciorem biore 25.09.2010 wiec juz nie dlugo
Witam nową PMkę

Cytat:
a tutaj moja Wymarzona suknia i moj Synus FiFiczek Kochany
Synuś cudny Gratuluję
A suknia jak dla mnie za "duża", ale ładna

Cytat:
Napisane przez madmuazelle Pokaż wiadomość
Zanim Was nadrobie,to napisze Wam że miałam koszmarek ślubny.

Otóż śniło mi się,że biore ślub nie z tż-tem,a z jakąś dziewczyną. Msza była,ładnie pięknie,ale nie dokońca.To potem Ksiądz przyszedł do domu i tam dokończylismy ceremonie ślubną. Sala to był korytarz szkolny. Na koniec znajomi mi gratulowali,choć nie zawsze miałam obrączke,co kończyło się pytaniem czemu nie nosze.
Sniło mi się też,że byłam w Kościele,jakieś dziewczyny śpiewały ale coś im n ie szło.Na koniec śniła mi się mama,tż,że mówiłam mu że to nic pójdzie się do sądu i unieważni ślub, i wezmie się ślub prawidłowy z tż-tem,bo dodałam bo to tak dziwnie wziać ślub z dziewczyną.

Ps.A w śnie widziałam też,że zmieniałam/dopisywałam nazwisko na naszej klasie i czytałam gratulacje od ludzi.
Mas Ty weź już tych demotów nie oglądaj, bo Ci się udziela

Cytat:
Jeszcze 2 godziny 15 minut i weekend czas zacząć na szczęście szkoły w ten weekend nie ma także luz blues
A u mnie weekend-kupa TŻ na popołudniówkach, a ja mam jutro i w niedzielę zajęcia na podyplomówce... bleeeh... I to na dodatek jak taka ładna pogoda jest

Cytat:
Napisane przez Remmi Pokaż wiadomość
OO właśnie, zapomniałam Wam napisać, że dwa dni temu chyba, miałam koszmar ślubny. Śniło mi się, że idziemy z TŻ do ołtarza, wszyscy fajnie się zbierają do ławek, a my patrzymy, że świadkowe przed nami, a nie za nami, oprócz tego ja byłam po lewej stronie TŻ-ta nie po prawej, więc zmieniłam stronę. No i jedna głupia rzecz, nie było dla nas krzeseł ani klęczników, ale byłam zadowolona, że ksiądz przynajmniej dywan położył. No zaczyna się msza, zrobiło się jakieś dziwne zamieszanie, ludzie zaczęli łazić po kościele i nagle ksiądz przerywa msze i pyta się czy błogosławieństwo było. Ktoś jakby dał znak, że nie i wtedy rodzice i babcie do nas podeśli i zaczęli kroplić do wodą święconą i krzyż całowaliśmy. No i potem był zaraz ciąg dalszy mszy, ale ludzie wziąć się kręcili, aż ja za rękę babcię moją złapałam i wręcz prawie krzyknęłam, żeby w koncu usiadła

Cytat:
Napisane przez Aaś Pokaż wiadomość
a mi się śniło że w ogóle zapomniałam założyć sukienki i przyszłam w takiej zwiewnej letniej i dopiero na weselu mówię do mamy - o kurde! przecież sukienkę to się zakłada na ślub a nie na wesele dopiero!

Sny macie rozbrajające
A mojemu TŻtowi się dziś śniło, że jak wrócił z pracy, to go nasza śliczna córeczka przywitał i mu się rzuciła na szyję

Cytat:
Napisane przez Lils121 Pokaż wiadomość
A co będzie jeśli @ wypadnie w dniu ślubu? ja podczas umieram
Najlepiej skonsultuj się z ginem. Może zapisze Ci jakieś tabletki na wywołanie @ wcześniej, albo coś

No to oficjalnie nadrobione
Stary 2010-03-19, 15:26   #2616
201701300931
Konto usunięte

Ale mnie dopada ostatnio wena na pisanie magisterki... Od wtorku wypłodziłam już 17 stron Olałam dzisiaj pójście na seminarium i postanowiłam, że pójdę dopiero po świętach (za tydzień nie mogę, bo właśnie będę śmigać na fryzurę próbną ) i oddam całą pracę A co! Potem będę mieć cały kwiecień na poprawki, bo w maju nie będę mieć do tego głowy...
201701300931 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-19, 15:30   #2617
asiulek1705
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez metkaa Pokaż wiadomość

bylam dzis na szkoleniu wiec troche wczesniej w domku ale bardzo jestem zmeczona,
wracajac weszlam z naszymi obraczkami do 2 roznych jubilerow zeby ocenili ta wade na mojej obraczce i obaj stwierdzili ze lepiej wymienic ja na nowa, a juz myslalam ze kolejna rzecz moge odhaczyc a tak bede w stresie,
Nie stresuj się, będzie dobrze Muszą Ci wymienić tę obrączkę skoro skaza nie jest Twoją winą
Cytat:
Napisane przez mmmmmm Pokaż wiadomość
Cześć
Pędziłam do Was co tchu bo taki miałam fajny, wiosenny humor i sobie go po zajęciach zniszczyłam Teraz musze się wypłakać Przyszło mi do głowy, że zadzwonię do salonu urody żeby się w końcu zapisać na czesanie i makijaż. Myślałam, że jest jeszcze sporo czasu a tu się okazuje, że mają 21 sierpnia zawalony Mogą mnie zapisać dopiero na 11 a o 15 mam ślub. Mam długie i gęste włosy więc fryzurka to bite 2 godziny plus makijaż- wyszłabym od nich ok.13.30. A do domu jeszcze 15-20minut samochodem i nie wiem czy sie wyrobię Wiem, sama sobie zawaliłam, mam ochotę cały czas robić tak
Sama nie wiem co robić. To jedyny dobry salon u nas w którym jest i fryzjer i kosmetyczka. Chciałam wszystko mieć w jednym miejscu żeby nie było problemów jak ktoś sie nie wyrobi itp.
Co byście zrobiły na moim miejscu? Do kościoła mam tak 3-4 km ale u nas czasami robia takie "szlagi" na drodze, gdzie trzeba się zatrzymywac i trzeba wyjechać trochę wcześniej...
Niestety z terminami chyba wszędzie jest problem. Dlatego ja w lutym zapisałam się do kosmetyczki, a ślubuję tydzień po Tobie. Powiem tak, jeśli zależy Ci akurat na tym salonie, to może jednak zapisz się, wydaje mi się, że zdążysz, a sytuacji nagłych i tak nie jesteśmy w stanie przewidzieć. Może jakoś udałoby Ci się dogadać z paniami w salonie, aby szybciej wykonały swoją pracę?
Stary 2010-03-19, 15:37   #2618
szyszynka
Raczkowanie

GG do szyszynka Send a message via Skype™ to szyszynka

Cytat:
Przepraszam, ale muszę -> bo strasznie śmiesznie to zabrzmiało.

STO LAT!!! WSZYSTKIEGO NAJ!!!

Dzięki

My mieliśmy burzliwą dyskusję odnośnie obrączek (w zasadzie jeszcze nie wybraliśmy, ale zostawiamy to na później), ale żeby tak facet zaproszeniami się przejmował

Bardzo ładne

Już prawie, prawie nadrobiłam
Dzieki za zyczonka....no dzis to juz musze cos z tymi zaproszeniami zrobic. Wogole apropos obrączek to dziś teściowa wpadła na torta z prezentem i krzyczy na mnie ze ja chce obrączki z diamencikiem i mowi ze TZ mi kupi na rocznie pierscionek a teraz mam miec taka sama obraczke jak TZ do tego byla moja świadkowa przy tym i tez na mnie nakrzyczala ze musza byc takie same te obraczki nasze
HELP No normalnie porazka
A do tego jeszcze mial dzwonic dzis facet od jednej z ofert pracy zeby potwierdzic i nie dzwoni ....myslicie ze wypada zadzwonic i powiedziec ze dostalam inna propozycje i zeby sie zdeklarował ????? bo wolalabym u niego niz w tamtej drugiej firmie...
W poniedzialek czeka mnie pierwsze wypowiedzenie w zyciu ....nie wiem jak to zrobic moi szefowie sa tacy fajni i szkoda mi troche no ale w nowej pracy dostane 500zl wiecej na reke ;/
eh od przybytku jednak głowa boli

---------- Dopisano o 15:37 ---------- Poprzedni post napisano o 15:33 ----------

Cytat:
Cześć
Wiesz co ja wczoraj tez zapisywałam sie do fryzjera ślub mam na 16 a fryzure tez mam na 11 i tez mam dlugie włosy... kosmetyczka przyjedzie do mnie do domu i mysle ze jakos o 12:30 zaczne sie malowac to z godzina do 13:30 o 14 powinnam byc gotowa to chyba i tak za duzo czasu . co prawda do kosciola mam 1,5 minuty ale jednak.

Dobra dziewczyny ja spadam lece do tesciow na urodzinowe kopytka pozniej was nadrabiac bede pa

http://suwaczki.slub-wesele.pl
/20100807310214.html
szyszynka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-19, 15:37   #2619
Martoolka87
Zakorzenienie

Cytat:
Cześć
Nie wiem co Ci doradzić
Faktycznie ta 11 to trochę późno - będziesz się stresować, że nie zdążysz, a jak ta poprzednia klientka będzie miała jakieś opóźnienie, to w ogóle kaplica
Może lepiej poszukać osobno fryzjera i osobno kosmetyczkę, ale za to na wcześniejszą godzinę

Cytat:
Napisane przez Danaeee84 Pokaż wiadomość
Ale mnie dopada ostatnio wena na pisanie magisterki... Od wtorku wypłodziłam już 17 stron Olałam dzisiaj pójście na seminarium i postanowiłam, że pójdę dopiero po świętach (za tydzień nie mogę, bo właśnie będę śmigać na fryzurę próbną ) i oddam całą pracę A co! Potem będę mieć cały kwiecień na poprawki, bo w maju nie będę mieć do tego głowy...
No to gratuluję
U mnie badania w toku. Zainstalowałam pakiet statystyczny i teraz muszę sobie przypomnieć jak to się obsługuje

Poza tym nadal roznoszę CV do szkół.

Ze ślubnych spraw to nie pamiętam czy Wam pisałam, że zaklepaliśmy ostatnio kwiaciarnię. Wybraliśmy bukiet, dekorację samochodu i butonierki, tylko musimy jeszcze zdecydować jaką dekorację na sali chcemy mieć za nami (w sumie to kwestia koloru - musimy się dowiedzieć, czy planują zakup innych falban do obrusów).
Zaraz Wam powklejam jaki będzie bukiet i jaka dekoracja auta.

Uzupełniliśmy też listę gości o brakujące nazwiska, więc możemy się zabrać za odmienianie :P
Stary 2010-03-19, 15:38   #2620
asiulek1705
Wtajemniczenie

Cytat:
Dzieki za zyczonka....no dzis to juz musze cos z tymi zaproszeniami zrobic. Wogole apropos obrączek to dziś teściowa wpadła na torta z prezentem i krzyczy na mnie ze ja chce obrączki z diamencikiem i mowi ze TZ mi kupi na rocznie pierscionek a teraz mam miec taka sama obraczke jak TZ do tego byla moja świadkowa przy tym i tez na mnie nakrzyczala ze musza byc takie same te obraczki nasze
Ja myślę, że powinniście wybrać te obrączki, które Wam się podobają, co ma do tego teściowa i inne osoby? One są dla Was, Wy będziecie je nosić. Nie przejmuj się, wysłuchaj a zrób po swojemu Rozumiem Cię, bo mam pewne przeboje z listą gości...
Stary 2010-03-19, 15:39   #2621
lain
Zakorzenienie

Cytat:
Wogole apropos obrączek to dziś teściowa wpadła na torta z prezentem i krzyczy na mnie ze ja chce obrączki z diamencikiem i mowi ze TZ mi kupi na rocznie pierscionek a teraz mam miec taka sama obraczke jak TZ do tego byla moja świadkowa przy tym i tez na mnie nakrzyczala ze musza byc takie same te obraczki nasze
osobiscie tez mi sie bardziej podoba jak obraczki sa takie same i ogolnie nie podoba mi sie robienie z obraczek pierscionkow tymi diamencikami ALE to bedzie Twoja obraczka i to Tobie ma sie podobac, wec ja bym na Twoim miejscu obie olala sikiem prostym
lain jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-19, 15:44   #2622
Martoolka87
Zakorzenienie

Cytat:
A do tego jeszcze mial dzwonic dzis facet od jednej z ofert pracy zeby potwierdzic i nie dzwoni ....myslicie ze wypada zadzwonic i powiedziec ze dostalam inna propozycje i zeby sie zdeklarował ????? bo wolalabym u niego niz w tamtej drugiej firmie...
W poniedzialek czeka mnie pierwsze wypowiedzenie w zyciu ....nie wiem jak to zrobic moi szefowie sa tacy fajni i szkoda mi troche no ale w nowej pracy dostane 500zl wiecej na reke ;/
A co teściowej do tego, jaką będziesz mieć obrączkę I żeby jeszcze świadkowa na Ciebie krzyczała Niech się wypchają - przecież będziesz mieć taką samą obrączkę jak TŻ tylko z diamencikiem, a poza tym to Ty będziesz ją nosić przez długi lata, a nie one Nie przejmuj się i rób tak, jak się Tobie podoba

A co do pracy, to może jeszcze poczekaj na telefon od tego kolesia. Jak dziś nie zadzwoni, to możesz go jutro poprosić o potwierdzenie. Jeśli chodzi o wypowiedzenie, to na pewno nie będzie łatwe, ale powinnać myśleć o tym, że Tobie się sytuacja poprawi, a nie o tym, że szefom będzie przykro
Stary 2010-03-19, 15:52   #2623
Martoolka87
Zakorzenienie

Bukiet wybrałam taki jak Wam wcześniej pokazywałam, tylko bez tych kryształków na wstążce. Za to pod kielichami kwiatów będzie srebrny drucik dookoła z przezroczystymi kryształkami i w zakończeniach łodyżek będą przezroczyste kryształki. A końcówki będą obcięte minimalnie na różnych poziomach.

Dekoracja na auto to będzie coś takiego jak na drugiej fotce, tylko przez środek serca będzie przechodziła 1 kantadeska (tak jakby dzieliła serce na pół) a po bokach będą goździki białe z różowymi obwódkami. Na przedniej masce będą 2 serca - większe i mniejsze ułożone na skos, a na tyle będzie jedno małe serce. Do klamek przywiązane będą pojedyncze goździki.
Stary 2010-03-19, 16:04   #2624
madmuazelle
BAN stały

Wróciłam,teraz będe Was nadrabiać.
Omg,jaki odcinek RwT
madmuazelle jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-19, 16:11   #2625
mmmmmm
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez asiulek1705 Pokaż wiadomość
Niestety z terminami chyba wszędzie jest problem. Dlatego ja w lutym zapisałam się do kosmetyczki, a ślubuję tydzień po Tobie. Powiem tak, jeśli zależy Ci akurat na tym salonie, to może jednak zapisz się, wydaje mi się, że zdążysz, a sytuacji nagłych i tak nie jesteśmy w stanie przewidzieć. Może jakoś udałoby Ci się dogadać z paniami w salonie, aby szybciej wykonały swoją pracę?
Obawiam się, że nie Te osoby, które są zapisane wcześniej to pewno też Panny Młode. Też nie chcą, żeby ktoś przygotował je byle jak i na szybko. No i ja wolę szczerze wiedziec ile to zajmie a nie żeby mnie wkręcały, że sie pospieszą i na pewno zdążę...

Cytat:
Wiesz co ja wczoraj tez zapisywałam sie do fryzjera ślub mam na 16 a fryzure tez mam na 11 i tez mam dlugie włosy... kosmetyczka przyjedzie do mnie do domu i mysle ze jakos o 12:30 zaczne sie malowac to z godzina do 13:30 o 14 powinnam byc gotowa to chyba i tak za duzo czasu . co prawda do kosciola mam 1,5 minuty ale jednak.
No włąśnie chyba lepije wcześnie. Będziesz miała do ślubu 2,5 godz. a ja bym miała jakąś godzinę

Cytat:
Nie wiem co Ci doradzić
Faktycznie ta 11 to trochę późno - będziesz się stresować, że nie zdążysz, a jak ta poprzednia klientka będzie miała jakieś opóźnienie, to w ogóle kaplica
Może lepiej poszukać osobno fryzjera i osobno kosmetyczkę, ale za to na wcześniejszą godzinę
No właśnie tego sie boję, że będę się stresować... A nie chciałam osobno bo naczytałam się na wątku wpadek o tym jak fryzjerka sie spóźniła, kosmetyczka sie wkurzała i powiedziała, że nie będzie czekać itp. I stwierdziłam, że jak będzie wszystko w 1 miejscu to jakoś sie dogadają i nie będę musiała biegać.

Dziękuję Wam Jestem taka wściekła na siebie
Stary 2010-03-19, 16:20   #2626
madmuazelle
BAN stały

No nadrobiłam zaraz poodpisuje,ale zanim to ide zrobić kawe memu przyszlemu mężuśkowi,bo tak ładnie prosi.
Mam nadzieje,że mi laptopa nie zwinie.
Stary 2010-03-19, 16:26   #2627
BlackAngel
Adwokat diabła

Cześć, działo się coś ciekawego?
Ja przechodzę kryzys

With enough time, we all find what we're looking for.
Even if it was there all along
BlackAngel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-19, 16:33   #2628
madmuazelle
BAN stały

No jestem,laptop jest w moich rękach.

black,co za kryzys cię dopadł.

---------- Dopisano o 17:33 ---------- Poprzedni post napisano o 17:27 ----------

Ok odpisuje to co miałam do napisania.To są posty jeszcze z rana i nie tylko.

ultra,bardzo ładne obrączki.
Gratuluje rocznic/stażu itp

szyszynko,tą stronke z kwiatami/bukietami sobie dodałam do ulubionych.Bardzo ładne są tam bukiety.

marii,to trzymam kciuki za pozytywne rozpatrzenie sprawy przez szefa.
Stary 2010-03-19, 16:55   #2629
toskaKrk
Wtajemniczenie

Cytat:
a tak a propos dziś 5 lat razem z TŻ ale super prezent sobie sprawiliśmy - nasze obrączki
Gratuluję rocznicy i prezentu

Cytat:
Witam

Mogla bym do was dolaczyc? Slub z moim tz'ciorem biore 25.09.2010 wiec juz nie dlugo
Witaj

Cytat:
Napisane przez lain Pokaż wiadomość
mi nie wypadnie, bo zamierzam nie robic przerwy w pigulach z reszta jak zajdzie taka potrzeba to nawet dwa razy z rzedu przerwy nie zrobie, bo @ w podrozy poslubnej tez mi nie pasuje jeszcze nie obliczalam jak to u mnie bedzie szczerze mowiac
Też tak zrobiłam, bo @ miałam dostać w niedzielę, a w stresie na pewno bym dostała wcześniej

Cytat:
Cześć
Też ślubowałam o 15 i ja na Twoim miejscu szukałabym gdzie indziej
W moim przypadku fryzjer od 9 do chwili przed 11, a do kosmetyczki kilka minut samochodem na mniej więcej 11. O 13 od niej wyszliśmy i szybko jechaliśmy 15-20km do teściów, bo ubieranie sukni jednak trochę czasu wymaga

Cytat:
Nie przejmuj się
Obrączki nosić macie Wy, a nie teściowa czy ktoś inny, więc najważniejsze żebyście z Tż byli zgodni co do ich wyglądu.

A co do pracy to gratuluję i po cichutku zazdroszczę bo właśnie poważnie się biorę za szukanie, ale czarno to widzę
toskaKrk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-19, 17:06   #2630
mmmmmm
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez toskaKrk Pokaż wiadomość

Też ślubowałam o 15 i ja na Twoim miejscu szukałabym gdzie indziej
W moim przypadku fryzjer od 9 do chwili przed 11, a do kosmetyczki kilka minut samochodem na mniej więcej 11. O 13 od niej wyszliśmy i szybko jechaliśmy 15-20km do teściów, bo ubieranie sukni jednak trochę czasu wymaga
Tosiu a dlaczego tak długo Ci zeszło u kosmetyczki? Robiłaś tylko makijaż czy coś jeszcze?
Kurcze tak mi zależało na tym salonie, nie wiem gdzie mam szukać. No ale nie chcę nic na siłę, żeby potem paść na zawał albo ubierać suknię w samochodzie
Stary 2010-03-19, 17:07   #2631
madmuazelle
BAN stały

Ok nadrabiam dalej Kurka napisałam,skopiowałam w razie W i nie ma?Musze pisac raz jeszcze. :/
Stary 2010-03-19, 17:11   #2632
lain
Zakorzenienie

Martoolka fajne takie serduszko ja mam florystke juz dawno zarezerwowana, ale jeszcze z nia szczegolow nie omawialam.
sama zastanawialam sie nad czyms takim jak w zalaczniku (nie wiem na co sie zdecydowac)
chyba kolorystycznie zamowie dekoracje samochodu pod moj bukiet slubny znaczy sie ciemnorozowo-biala

mmmmmm
ja tez, tak jak dziewczyny radza, poszukalabym na Twoim miejscu kogos innego sama juz mam tego typu doswiadczenie kiedy to w styczniu pisalam do jednej wizazystki zeby zarezerwowac termin i sie okazalo, ze wolnych terminow brak w rezultacie zarezerwowalam kogos innego (chyba nawet lepszego )

a dzis ogladajac gazetki z promocjami stwierdzilam, ze po wielkanocy na wyprzedazy kupie ze 3 takie koszyczki wiklinowe, raczki owinie sie organza, podoczepia sie jakies rozyczki i bedzie na grosiki i platki roz do sypania a jak juz sie platki rozsypie to swiadek/swiadkowa beda w tych koszyczkach koperty skladowac a nam zostana koszyczki na pierwsze malzenskie swiecenie wielkanocne

ale sie fajny weekend zapowiada jutro mamy zamiar z TZem zrobic rowerowa premiere w tym roku moze sobie pojedziemy taka fajna sciezka rowerowa wzdluz Wisly az do opactwa benedyktynow (gdzie mamy slub )

Edytowane przez lain
Czas edycji: 2010-03-19 o 17:28
lain jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-19, 17:11   #2633
madmuazelle
BAN stały

Dobrze,że napisałam sobie na kartce co mam napisać.

woda,twój sen o założeniu sukni niezły. Zdjęcie synka fajniutkie.

Aaś,twoj sen też był niezły.

mmm,oj to nieźle że terminy sa pozajmowane. To daje mi kopa do działania,bo mam obawy że i u mnie tak się śkończy jeśli będe zwlekać z zakepaniem terminu w salonie fryzjerskim,bo wiem że jest oblegany.

martolko,ok więcej chyba demotów nie będe oglądac,bo to się potem na mnie odbija i mam koszmarne sny.
I gratuluje załatwionych spraw.

Ok nadrobione,na bierząco znów jestem.

Edytowane przez madmuazelle
Czas edycji: 2010-03-19 o 17:13
Stary 2010-03-19, 17:16   #2634
madziulka_
Zakorzenienie

Cytat:
Tosiu a dlaczego tak długo Ci zeszło u kosmetyczki? Robiłaś tylko makijaż czy coś jeszcze?
Kurcze tak mi zależało na tym salonie, nie wiem gdzie mam szukać. No ale nie chcę nic na siłę, żeby potem paść na zawał albo ubierać suknię w samochodzie
A miałaś już probny makijaż i fryzurę robioną że wiesz ile czasu to zajmie?
Może umów się najpierw na próbne i jesli rzeczywiście Panie nie wyrobią się w tym czasie to szukaj gdzie indziej.
Bardzo 'skomplikowaną' masz suknię(czy jakieś wiązania, halki, koła ma?) Sprawdź to najpierw i potem zdecyduj
Jeśli suknie masz prostą, to Ja bym została przy tej 11 godzinie w tym salonie do którego masz jakieś zaufanie. Bo szukać salonu i znaleźć taki z którego nie do końca będziesz zadowolona, jest moim zdaniem bez sensu Wydaje mi się że zdążysz, a jak będą ew.'bramy' po wyjeździe z Twojego domu to raz dwa wysiądziecie, dacie wódkę i poprosicie ze musicie już jechać

madziulka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-19, 17:17   #2635
madmuazelle
BAN stały

Tośka głowa do góry. Życze powodzenia w szukaniu pracy.

lain ładne te dekoracje autka,lubie/podobają mi się takie delikatne.
Ja mam zapisaną taką.
Stary 2010-03-19, 17:24   #2636
mmmmmm
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez madziulka_ Pokaż wiadomość
A miałaś już probny makijaż i fryzurę robioną że wiesz ile czasu to zajmie?
Może umów się najpierw na próbne i jesli rzeczywiście Panie nie wyrobią się w tym czasie to szukaj gdzie indziej.
Bardzo 'skomplikowaną' masz suknię(czy jakieś wiązania, halki, koła ma?) Sprawdź to najpierw i potem zdecyduj
Jeśli suknie masz prostą, to Ja bym została przy tej 11 godzinie w tym salonie do którego masz jakieś zaufanie. Bo szukać salonu i znaleźć taki z którego nie do końca będziesz zadowolona, jest moim zdaniem bez sensu Wydaje mi się że zdążysz, a jak będą ew.'bramy' po wyjeździe z Twojego domu to raz dwa wysiądziecie, dacie wódkę i poprosicie ze musicie już jechać
Madziulka nie miałam próbnej, myslałam, żeby zrobić ją dopiero latem bo na razie nie wiem co chcę. Pani mi powiedziała, że fryzura i makijaż to ok. 2,5 godz. i nie sądzę, żeby było mnniej bo mam długie i gęste włosy i zawsze jak czesałam koki to 2 godziny schodziły. No a myślę, że makijaż też z pół godz. zejdzie. A co do sukni - jest sznurowana i ma halkę ale myślę, że ubieranie nie zejdzie jakoś kosmicznie długo.
Stary 2010-03-19, 17:25   #2637
asiulek1705
Wtajemniczenie

Cytat:
Bukiet wybrałam taki jak Wam wcześniej pokazywałam, tylko bez tych kryształków na wstążce. Za to pod kielichami kwiatów będzie srebrny drucik dookoła z przezroczystymi kryształkami i w zakończeniach łodyżek będą przezroczyste kryształki. A końcówki będą obcięte minimalnie na różnych poziomach.

Dekoracja na auto to będzie coś takiego jak na drugiej fotce, tylko przez środek serca będzie przechodziła 1 kantadeska (tak jakby dzieliła serce na pół) a po bokach będą goździki białe z różowymi obwódkami. Na przedniej masce będą 2 serca - większe i mniejsze ułożone na skos, a na tyle będzie jedno małe serce. Do klamek przywiązane będą pojedyncze goździki.
Zarówno bukiet jak i dekoracja samochodu bardzo ładne!

Cytat:
Obawiam się, że nie Te osoby, które są zapisane wcześniej to pewno też Panny Młode. Też nie chcą, żeby ktoś przygotował je byle jak i na szybko. No i ja wolę szczerze wiedziec ile to zajmie a nie żeby mnie wkręcały, że sie pospieszą i na pewno zdążę...
Na pewno w tym dniu stres dodatkowy zdążę czy nie zdążę nie jest wskazany. Może zrób jeszcze rozeznanie w innych salonach? Albo poszukaj kosmetyczki, która mogłaby dojechać do Ciebie? Nie załamuj się, będzie dobrze
Cytat:
szyszynko,tą stronke z kwiatami/bukietami sobie dodałam do ulubionych.Bardzo ładne są tam bukiety.
Czy mogłabym i ja dostać namiary na tę stronkę? Bo chyba przegapiłam
Stary 2010-03-19, 17:34   #2638
madmuazelle
BAN stały

Asiu,jasne że możesz. O to ta stronka
http://www.yourweddingcompany.com/in...tyle/planId/2/

---------- Dopisano o 18:34 ---------- Poprzedni post napisano o 18:31 ----------

Z tego co widze nie tylko na tej stronie są bukiety,a torty,fryzury itp
Stary 2010-03-19, 17:36   #2639
asiulek1705
Wtajemniczenie

Cytat:
Asiu,jasne że możesz. O to ta stronka
http://www.yourweddingcompany.com/in...tyle/planId/2/

---------- Dopisano o 18:34 ---------- Poprzedni post napisano o 18:31 ----------

Z tego co widze nie tylko na tej stronie są bukiety,a torty,fryzury itp
Bardzo dziękuję Na Ciebie można liczyć
Stary 2010-03-19, 17:38   #2640
madziulka_
Zakorzenienie

Cytat:
Madziulka nie miałam próbnej, myslałam, żeby zrobić ją dopiero latem bo na razie nie wiem co chcę. Pani mi powiedziała, że fryzura i makijaż to ok. 2,5 godz. i nie sądzę, żeby było mnniej bo mam długie i gęste włosy i zawsze jak czesałam koki to 2 godziny schodziły. No a myślę, że makijaż też z pół godz. zejdzie. A co do sukni - jest sznurowana i ma halkę ale myślę, że ubieranie nie zejdzie jakoś kosmicznie długo.
To jeśli łącznie potrwa to ok. 2,5 godziny a ślub o 15 to myślę że zdążysz z ubiorem sukni i krótkim błogosławieństwem

madziulka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości