![]() |
#31 |
Zakorzenienie
|
Re: Do Asieńki
No tak Tiger, chłopiec i chłopiec Ci w głowie, a jak będzie dziewczyneczka, to jak będzie miała na imię?
![]()
![]() |
#32 |
Zakorzenienie
|
Genowefa Smith
Genowefa Smith, hehehe, why not ?
![]() Ale imion kończących sie na "sław" jakoś nie lubię... Tygrys napisał(a): > Ja tam jestem ORTODOKSYJNYM TRADYCJONALISTĄ... > Polskim Dziodziom Polskie imiona !! > Czy ktoś słyszał, aby Amerykanie dawalio Amerykańskim dzieciom polskie Imiona ? Genowefa Smith lub Baltazar O'connor ?... > > Dla mnie wyznacznikiem będzie staropolskość i tak kolejno : > Radosław, Bartłomiej, Jarosław, Bolesław... i wiele innych - owszem w wersji oficjalnej brzmią poważnie, ale dzieci rosną ... a dla nas zostaje bartuś, jareczke, bolek :d > > czyż to nie jest urocze ? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#33 |
Zakorzenienie
|
Imię dla dziewczynki
Dla córci Tigera proponuję śliczne staropolskie imiona, żywcem wyjęte z obecnego hitu kinowego - Dziwa lub Żywia
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#34 |
Raczkowanie
|
Re: imię dla dzieciny
Bez urazy ale jak słyszę Angelika albo Nikola to mnie słabi
![]() ![]() p.s. imię Agata zostało wybrane metodą "chybił trafił" ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#35 |
Raczkowanie
|
A mi się podobają dla dziewczynki takie proste, "zwykłe"
![]() Ewentualnie: Lena, Olga, Iza, Beata ![]() Dla chłopca natomiast: Łukasz, Tomasz, Mateusz, Jakub, Filip i Igor ![]() Nie znosze wręcz imion typu Julita, czy jeszcze gorzej - Judyta ![]() A dla facetów, Marek lub Maciek ![]() Ale to i tak jest wszystko kwestia indywidualnych upodobań ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#36 |
Przyjaciółka Wizaz.pl
|
imiona :)
Moje chłopaki to Michał i Wiktor.
![]() Jak wybierałam imię dla dziewczynki to moimi faworytami były: Marysia ( Maria - piękne, ciepłe imię ); Kasia ( Katarzyna - jak to brzmi ![]() ![]() Ale ja również wolę imiona polskiego pochodzenia. ![]() ![]() Na szczęście nie mam tak na pierwsze, a geneza wyboru tego imienia po prostu mnie rozłożyła na łopatki jak ją usłyszałam od mojej mamy. Mój tata chciał żebym się nazywała - Iwona Iwanicka, bo to identycznie jak Claudia Cardinale ![]() Na szczęście mój świętej pamięci pradziadek, powiedział, że nie pozwoli, aby jego prawnuczka nazywała się jak koń ![]() Pozdrowionka ![]() AgaZ
Kochane Wizażanki, bardzo Was proszę piszcie w sprawie wszystkich zgłoszeń i problemów do Aniołka Tasmańskiego. Aniołek jest THE BEST. Ja już nie pracuję w wizażu od czerwca 2014. Bardzo mi przykro, ale już nie mogę odpowiadać na Wasze prośby ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#37 |
Zadomowienie
|
Re: imiona :)
Moi rodzice dali mi cztery imiona na pierwsze imię
![]() ![]() Mam w dowodzie Ewa Helena Monika Aleksandra na pierwsze, drugiego "imienia" nie mam, na szczęście ![]() Moi znajomi dzielą się na dwie grupy: 1. Nazywających mnie "Hela" 2. Nazywających mnie "Monik" Na szczęście są ważniejsze sprawy na tym świecie, mogę nawet nazywać się Królik Bugs, wszystko mi jedno. A mój brat dał synkowi na imię Filip, cztery lata temu i bardzo nam się to imię wszystkim podoba ![]() ![]()
![]() |
#38 |
Raczkowanie
|
Ale masz fajnie
![]() ![]() Ja ogólnie na swoje imię nie narzekam (za to drugiego nie cierpię i nie ujawnię jakie jest ![]() ![]() p.s. ten zapis fonetyczny jednak fatalnie wygląda ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#39 |
Zadomowienie
|
Monalea
![]() ![]()
![]() |
#40 |
Zakorzenienie
|
asinka napisał(a):
> Ale masz fajnie ![]() ![]() to fakt. moje imiona mają 9 i 7 liter, nazwisko 11 i w żaden druczek się nie mieszczą ![]() ![]()
![]() |
#41 |
Raczkowanie
|
A ja dla chłopca Michał Stanisław, lub Antoni Franciszek
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#42 |
Zadomowienie
|
A wg mnie imie powinno przede wszystkim pasować do nazwiska
![]() ![]() A ja mam 4 letniego Damianka ![]() gdybym miała córkę dała bym jej na imię Daria, lub Dominika ![]()
![]() |
#43 |
Raczkowanie
|
Hmm, do Marchewki to raczej ciężko dobrać pasujące imię
![]() ![]() Dorixx napisał(a): > A wg mnie imie powinno przede wszystkim pasować do nazwiska ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#44 |
Raczkowanie
|
Moja koleżanka ma tak na nazwisko i dlatego nie dziwi mnie zestawienie różnych imion z tym nazwiskiem
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#45 |
Maskotka Wizaz.pl
|
Helena napisał(a):
> Mam w dowodzie Ewa Helena Monika Aleksandra na pierwsze, drugiego "imienia" nie mam, na szczęście ![]() /.../ Aleś się rozbestwiła ![]() ![]() ti.
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#46 |
Rozeznanie
|
Ale fajny temat!!
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() A moje typy imon to dla dziewczynki : Ada ![]() ![]() Podobaja mi sie także imona arabskie, ale sprawa się ma podobnie jak z Chiarą ![]()
![]() |
#47 |
Raczkowanie
|
Ja mam na imię Eliza już od 32 lat i jestem bardzooooo zadowolona. Ale tak nie było zawsze, jako dziecko czułam, że jest ok, ale martwiłam sie jak to będzie jak bedę dorosła i będą do mnie mówić pani Elizo. A teraz - jest OK, jak najbardziej. Poza tym raczej nie ma zdrobnienia od tego imienia a to bardzo mi odpowiada. Trochę wkurzam się jak przedstawiam się a ktoś mówi: ooo to tak jak Orzeszkowa! A potem i tak mówi do mnie Luiza, Ewelina, Elza i SZLAG MNIE TRAFIA po prostu !!! A poza tym jestem BARDZO zadowolona!
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#48 |
Maskotka Wizaz.pl
|
Eliza_DB napisał(a):
>/.../ no wiesz Luiza... w sumie to Ci się wogóle nie dziwię, bo takie porównywanie do Orzeszkowej mogą być irytujące ![]() Generalnie masz bardzo ładne imię - i jak brzmi : ELZA ![]() Dla mnie Bomba ! pozdrawiam serdecznie Ewelina !!! Ti. ![]()
![]() |
#49 |
Raczkowanie
|
wiecie co? Podoba mi się imię dla chłopca Gustaw. Jak malutki to może być Gucio i nie koniecznie zaraz musi mieć siostrę Maję. Ale Gustaw... to jest to.
Moja kolożanka ma 3-letniego synka Karola i też fajnie brzmi. |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#50 |
Raczkowanie
|
Mój Jaś chodzi do przedszkola i zapewniam, że w 28 osobowej grupie dzieci jest jedyny o takim imieniu. Imię jest proste, normalne, klasyczne, międzynarodowe.
Ja mam na imię Mariola, ale już wybaczyłam to moim rodzicom ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#51 |
Zakorzenienie
|
hmm imienia
A ja jestem se Ania Monika Patrycja
![]()
![]() |
#52 |
Zadomowienie
|
A ja jakbym była chłopcem, to na pewno nie chciałabym mieć na imię Jaś...Te wszystkie kawały o Jasiu, docinki rówieśników...Mój kolega ma na imię Albert, ale na drugie Jan, właściwie to nikt nie używa tego drugiego, ale przy okazji jakiegoś testu ogólnoszkolnego ktoś przyuważył te drugie i odtąd czasami jak się o nim wspomina to żartobliwie, np. : O, Albert Jan idzie. Nie mówię, że to reguła z tymi docinkami, że nie trzeba się przejmować itd., ale jednak to jest jakaś nieprzyjemność. Broń Boże to nie aluzja do Marionki
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#53 |
Rozeznanie
|
Łucja, Klaudia , to moje faworyty
![]() Lubię imiona, które z nikim znajomym mnie się nie kojarzą ![]() ![]() No i jeszcze nie cierpię przesadnych zdrobnień i "zgrubień" ![]() Weźmy na przykład Katarzyna, ładne imię, Kasia jeszcze też, ale Kaśka, Kacha czy Kasieńka ![]() To samo z Cecylią- piękne, ale ludzie robią z tego obrzydliwą Ceśkę ![]() Moje imię da się zdrobnić i wszyscy się tak do mnie zwracają, ale bardzo mi się podobało, gdy fizyk w liceum mówił do wszystkich tak, jak mają w papierach. Joanna, Katarzyna, Piotr, Anna, Wojciech - czy to nie ładniej brzmi? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#54 |
Zadomowienie
|
Re: hmm imiona ;>
A, jeszcze jedno mi się przypomniało
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#55 |
Rzabbocop
|
Re: hmm imiona
Moja koleżanka nadała dzieciom imiona Samanta i Steven.
No coments |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#56 |
Zakorzenienie
|
Komi Napisała:
> Weźmy na przykład Katarzyna, ładne imię, Kasia jeszcze >też, ale Kaśka, Kacha czy Kasieńka ![]() A mój kumpel mówi do mnie Kasiusia i Kasiuchna, strasznie mnie to śmieszy, ale nie drażni lub oburza, bowiem zdaję sobie sprawę, że tak mówi do mnie tylko on - Prosię. Prosię to jego przezwisko z dzieciństwa i mimo, że jest panem po 40 nadal jest Prosięciem, a ja mu się odwdzięczam za jego przepiękne zdrobnienia: "Prosię, Prosię, popraw no się" ![]()
![]() |
#57 |
Przyczajenie
|
Mnie najbardziej podobają się:Zuzanna,Liwia,Lena(zw łaszcza zdrobnienie-Lenka)i wspomniana Wiktoria,bo brzmi tak hmm..dostojnie,ale mozna tez fajnie zdrobnić.Z meskich- moi faworyci to Filip i Mikołaj.Generalnie lubię imiona,które nie brzmią zbyt "zagranicznie" i nie są bardzo popularne(nie mam tu na myśli Żytomira czy Światozara,nie popadajmy w skrajnosci
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#58 |
Zakorzenienie
|
moja siostra ma na imię Liwia!
![]() ![]() ![]() sama również chciałabym nazwać swoje dziecko w jakiś oryginalny sposób, ale bez przegięć. dla dziewczynki: malwina matylda nadia katia nina kalina lila dla chłopca: tymon maurycy tytus kosma niestety problem jest taki, że mój chłopak nie akceptuje żadnej wersji. ![]() ![]() to jest ciężki temat do dyskusji, bo każdy ma swoje zdanie i nikt nikogo nie przekona do swojego. ale na szczęście wszystkie zgodnie mówimy zdecydowane NIE dla imoin typu Nikola, Angela... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#59 |
Zakorzenienie
|
koko napisał(a):
> Emmanuel Amadeusz Kleszcz. <sic!> czyż to nie brzmi pięknie... ![]() STRRRRASZNIE pięknie ![]() ![]() ![]() Ja uczyłam chłopca o pięknym, szekspirowskim imieniu Ariel ![]() ![]() A Monsterowi sie przypomniało nazwisko kolezanki - Mirella Dziobko ![]() ![]() ![]()
![]() |
#60 |
Zakorzenienie
|
zapytałam Mamę o najpopularniejsze w tym roku imiona i ona jednym tchem powiedziała, (tu muszę niektóre z Was zmartwić) że wśród dziewczynek to Wiktoria, a wśród chłopców od lat niezmiennie Michał.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:38.