Żony, matki, wizażanki - wirtualne Koleżanki, czyli pogaduchy PM 2009 cz. XVII - Strona 24 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-03-19, 14:16   #691
agus87
Zakorzenienie

Dot.: Żony, matki, wizażanki - wirtualne Koleżanki, czyli pogaduchy PM 2009 cz. XVII

[QUOTE=Scio;17994931]Kliwuś

Ja komunie dostałąm keyboard
i nigdy nie nauczyłam się na nim grać[/QUOja kupilam za pieniadze z komunii keyboard, po 4 latach kupili mi wiekszy i tak gralam prywatnie przez 7 lat...
do dzisiaj mam keyboard lezy na szafie i czasem sobie usiade, ma 1,5 metra wiec kolos :P
Stary 2010-03-19, 14:16   #692
kliwia
Zakorzenienie

Dot.: Żony, matki, wizażanki - wirtualne Koleżanki, czyli pogaduchy PM 2009 cz. XVII

baja ja polecam szronione szklo, a to dlatego ze nie widac zaciekow to raz, ale za szornionym skzlem nie widac plynow do kapieli i szamponow, ktre stoja w brodziku nawet majtki moznesz wywicid do obcekniecia, i goscie tego nie zobacza
kliwia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-19, 14:16   #693
Gucia0987
Zakorzenienie

Ja myślę, ze ta konsola nie jest bardzo złym pomysłem, bo dziecko na pewno się ucieszy, tym bardziej chłopczyk. Ale myślę, że jest to za drogi prezent jak od jednej osoby. Ja bym spróbowała się skontaktować z matką chrzestną i niech to będzie wspólny prezent.

My rok temu byliśmy na komuni, gdzie moja mama była chrzestną i się składali i kupili świetny rower plus kilka książek! Mały się bardzo cieszył!

Ale jeszcze jedna rzecz, niech twój TZ zadzwoni do niego i zapyta co chce dostać. Na tej samej komunii o której pisałam wyżej, my z TŻetem kupilismy mu zabawkę dokładnie taką jaką chciał i tak szczęścliwego dziecka to ja w życiu nie widziałam. Rodzice by mu jej nie kupili, bo daliśmy za nią 250zł, ale widok jego roześmianej buzi - bezcenny.

Tym bardziej, że jest on bardzo powściągliwy w okazywaniu uczuć, a do mnie tulił się cały dzień.

"Księżna: (...)ale oświadczam Ci, od dzisiaj w ogóle już nie boję się pająków!
Marion: Niemniej jednak tego zabiłaś
Księżna: Cóż, ktoś musiał zapłacić za te, które całe życie mnie straszyły"

Gucia0987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-19, 14:18   #694
bzyczka1
Zakorzenienie

Kliwia ja nie mówię że to dobre i że to popieram, bo tak nie jest. Ale teraz kiedy dzieciaki mają coraz więcej od rodziców to coraz trudniej ucieszyć takie dziecko prezentem. Moja siostrzenica cieszyła się z rowera. Ale ona w ogóle cieszy się z drobnostek, nieraz kupię jej bluzeczkę w lumpku i ona skacze pod sufit że dostała. To zależy od wychowania dziecka i od rodziców. Dasz dziecku 200zł to raz że nie zobaczy tych pieniędzy a dwa nie będzie wiedziało co za nie kupić i kupi słodycze. A co do ceny..aparat kosztuje podobnie
zmykam bo zamęt sieję

Nasz skarb
bzyczka1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-19, 14:19   #695
baja_86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kliwia Pokaż wiadomość
baja ja polecam szronione szklo, a to dlatego ze nie widac zaciekow to raz, ale za szornionym skzlem nie widac plynow do kapieli i szamponow, ktre stoja w brodziku nawet majtki moznesz wywicid do obcekniecia, i goscie tego nie zobacza
o takim matowym szkle też myślałam, chyba takie praktyczniejsze
baja_86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-19, 14:22   #696
Gucia0987
Zakorzenienie

Strippi, bym zapomniał - piękną masz córę! A na tych b&w jest po prostu prze słodka!

"Księżna: (...)ale oświadczam Ci, od dzisiaj w ogóle już nie boję się pająków!
Marion: Niemniej jednak tego zabiłaś
Księżna: Cóż, ktoś musiał zapłacić za te, które całe życie mnie straszyły"

Gucia0987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-19, 14:24   #697
kliwia
Zakorzenienie

bzyczka ja wiem wiem co mialas na mysli
dlatego ja swoejmu dziecku nie bede kupowala tony zabawek, i od gosci bede wymagala tego samego. drewnane klocki, lalka, kilka resorakow i to wszytsko.
Chcialabym zeby moje dziecko wychowywalo sie na zabawkach na jakich ja sie wychowalam.
a nie zamki harego potera, polly pocket etc. wszytsko drogie w ****ziet i szybko dziecie sie nudzi. No way.
Zreszta obserwuje zaczatki materializmy u corki szwagra, ktora w tym roku ma komunie.

a na swoja komunie dostalam, walkemna, atlas, kolczyki zlote, zegarek z bazaru i slodycze

Edytowane przez kliwia
Czas edycji: 2010-03-19 o 14:26
Stary 2010-03-19, 14:27   #698
twin--maid
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez strippi Pokaż wiadomość
Moja amazonka raz jeszcze
Strippi prześliczną masz córeczkę. aż znowu zamarzyłam o dziecku

Cytat:
Napisane przez Scio Pokaż wiadomość
Mam takie samo zdanie (Kliwuś ostatnio chyba za często się zgadzam)
Jak mi siostra M. powiedziała, ze na komunie ma zamiar dać 1000 zł to myślałam, ze się przekręce
Ja jestem zdecydowaną przeciwniczką drogich prezentów na komunię, w życiu bym nie kupiła kumputera, konsoli itd. Jak już to jakąś fajną rozwijającą zabawkę. Siedzi cały dzień przy komputerze, tym bardziej bym nie kupiła.
Ale wiecie jakie są czasy, za 10 lat to się bedzie bolida formuły 1 kupować
ja też się zgadzam, że 1000zł to przesada na komunię. Jak słyszę, ze ktoś dostał laptopa albo quada w prezencie to oczy mi się szeroko otwierają. Ciekawe co będzie się dawać w prezencie za czasów naszych wnuków...

Cytat:
Ja dostałam zegarek, rower Wigry 2 albo 3 i stację do gry niby pegasusa. Na tamte czasy to był szał

Cytat:
Ja mam szronione, matowe szkło w kabinie prysznicowej i jest super. Tak jak piszesz Kliwia łatwo utrzymać w czystości i nie widać co się kryje za drzwiami.

---------- Dopisano o 14:27 ---------- Poprzedni post napisano o 14:24 ----------

Cytat:
dlatego ja swoejmu dziecku nie bede kupowala tony zabawek, i od gosci bede wymagala tego samego. drewnane klocki, lalka, kilka resorakow i to wszytsko.
Chcialabym zeby moje dziecko wychowywalo sie na zabawkach na jakich ja sie wychowalam.
a nie zamki harego potera, polly pocket etc. wszytsko drogie w ****ziet i szybko dziecie sie nudzi. No way.
Zreszta obserwuje zaczatki materializmy u corki szwagra, ktora w tym roku ma komunie.
To masz tak jak ja ja najbardziej z czasów dzieciństwa pamiętam codzienne wyświetlanie bajek z Tatą na projektorze Ania o takim

http://vintageshop.blox.pl/resource/rzutnik2.jpg

nie miałam tony zabawek a mnóstwo uwagi rodziców i byłam przeszczęśliwym dzieckiem.
Stary 2010-03-19, 14:28   #699
Scio
Zakorzenienie

GG do Scio

Jak mojjej koleżanki ojciec zadzownił do chrześniaka co chce na komunie, to mu powiedział kamerę cyfrową Sony model taki a taki.
Za jedynę 1500 zł
Zgadzam się z Bzyczką, wszytsko zależy od wychowania.
Ja mojemu dziecku zabronie oglądania telewizji, żadnych reklam
Natrafiłam ostatnio na badania, które udowadniają, ze nie tylko głupie bajki wypaczają umysł, ale i te niby edukacyjne, bo dziecku nie rozwija się wyobraźnia, nie umie się bawić bez ogromnej dawki kolorowych obrazków.
Już nie wspominając o reklamach, któe w dziecku budzą konsumpcjonizm - bo nagle dziecko dowaduję się ze nie może być księżniczką, bez specjalnych akcesoriów, różdzka musi być ze sklepu, nie może to być długopis itd.

W Gagatkowym świecie Mamo, połamigłówkujemy? - Logico primo
Agatka jest już z nami
Scio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-19, 14:29   #700
kliwia
Zakorzenienie

bajus ja mam takie:
pookragla i odbicie w lustrze wiec sie nie przeraz
Stary 2010-03-19, 14:39   #701
baja_86
Zakorzenienie

Cytat:
bajus ja mam takie:
pookragla i odbicie w lustrze wiec sie nie przeraz
fajna w tych drzwiach, które chcemy zamówić są trzy rodzaje szyb do wyboru, normalne przeźroczyste, lekko przyciemnione i właśnie matowe- satynowe i chyba na te ostatnie się zdecydujemy. Nie mam zamiaru za każdym razem po skorzystaniu z prysznica myć całej szyby, no way

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-03-19, 14:42   #702
martucha84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez twin--maid Pokaż wiadomość
To masz tak jak ja ja najbardziej z czasów dzieciństwa pamiętam codzienne wyświetlanie bajek z Tatą na projektorze Ania o takim

http://vintageshop.blox.pl/resource/rzutnik2.jpg

nie miałam tony zabawek a mnóstwo uwagi rodziców i byłam przeszczęśliwym dzieckiem.
uwielbialam taki projektor i weekendowe siedzenie z rodzicami i ogladanie bosko

a moim zdaniem klocki drewniane bardziej rozwiaja wyobrazie niz nie jeden fisherprice...

Cytat:
Jak mojjej koleżanki ojciec zadzownił do chrześniaka co chce na komunie, to mu powiedział kamerę cyfrową Sony model taki a taki.
Za jedynę 1500 zł
Zgadzam się z Bzyczką, wszytsko zależy od wychowania.
Ja mojemu dziecku zabronie oglądania telewizji, żadnych reklam
Natrafiłam ostatnio na badania, które udowadniają, ze nie tylko głupie bajki wypaczają umysł, ale i te niby edukacyjne, bo dziecku nie rozwija się wyobraźnia, nie umie się bawić bez ogromnej dawki kolorowych obrazków.
Już nie wspominając o reklamach, któe w dziecku budzą konsumpcjonizm - bo nagle dziecko dowaduję się ze nie może być księżniczką, bez specjalnych akcesoriów, różdzka musi być ze sklepu, nie może to być długopis itd.
za jednyne... dokladnie tak od reklam im sie w glowie przewraca bo jak to mam nie miec jak musze... a z 2 strony widzacmoje przedszkolaki jak przynosza co piatek zabawke z domu i widze co im kupuja rodzice to czasem sie zastanawiam czy oni wiedza co ich dzieci ogladaja i czym sie bawia.... z 2 strony czasem mi zal tych "normalnych" dzieci ktore tego nie maja i sa troche odrzucone bo nie wiedza co sie dzieje w milionowym odcinku bentena witchow itd..
Stary 2010-03-19, 14:44   #703
Maggie1983
Zakorzenienie

Cytat:

do poniedzialku
Pod moim sercem,inne bije serce:nieznane,a jakie bliskie i kochane.Pod moim sercem małe rączki dziecka,cichutko pukają do mojego serca.Myślę sobie wtedy:może być wspanialej?Noszę w sobie życie, które Bóg mi daje
Maggie1983 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-19, 14:58   #704
Maja102
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez twin--maid Pokaż wiadomość
ja też się zgadzam, że 1000zł to przesada na komunię. Jak słyszę, ze ktoś dostał laptopa albo quada w prezencie to oczy mi się szeroko otwierają. Ciekawe co będzie się dawać w prezencie za czasów naszych wnuków...
Cytat:
Za jedynę 1500 zł

nic, tylko przełożyć przez kolano i sprać rodziców oczywiście, że takich materialistów wychowują

Ja na komunię dostałam rower i złotą biżuterię

Edytowane przez Maja102
Czas edycji: 2010-03-19 o 15:08
Maja102 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-19, 15:00   #705
baja_86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez martucha84 Pokaż wiadomość
uwielbialam taki projektor i weekendowe siedzenie z rodzicami i ogladanie bosko

a moim zdaniem klocki drewniane bardziej rozwiaja wyobrazie niz nie jeden fisherprice...

za jednyne... dokladnie tak od reklam im sie w glowie przewraca bo jak to mam nie miec jak musze... a z 2 strony widzacmoje przedszkolaki jak przynosza co piatek zabawke z domu i widze co im kupuja rodzice to czasem sie zastanawiam czy oni wiedza co ich dzieci ogladaja i czym sie bawia.... z 2 strony czasem mi zal tych "normalnych" dzieci ktore tego nie maja i sa troche odrzucone bo nie wiedza co sie dzieje w milionowym odcinku bentena witchow itd..
dokładnie. Ale rozumowanie rodziców jest proste- myślą, że kupią miłość dziecka ekstra zabawkami, nie o to chodzi w tym wszystkim. Z reszta na temat rodziców można się rozpisywać godzinami.
Myślę, że się ze mną zgodzisz- bo naprawdę dziewczyny pracując z dziećmi i obserwując ich rodziców jestem czasem mocno zdziwiona,żeby nie powiedzieć zszokowana, ale to nie ten wątek. Mam nadzieję, że my będziemy mądrymi matkami
Stary 2010-03-19, 15:05   #706
martucha84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez baja_86 Pokaż wiadomość
Myślę, że się ze mną zgodzisz- bo naprawdę dziewczyny pracując z dziećmi i obserwując ich rodziców jestem czasem mocno zdziwiona,żeby nie powiedzieć zszokowana, ale to nie ten wątek. Mam nadzieję, że my będziemy mądrymi matkami
zgodze sie w stu procentach... czasem mam wrazenie ze wlaczaja im tv i niech se leci co kolwiek byle by daly mi spokoj... a potem kupie mu takie zabawki jak mi pokaze palcem bo i tak nie wiedza o co w tym chodzi...
jednym slowem TRAGEDIA.. to tak samo jak na zebraniach gadaja rodzice przeszkazaaja a my wymagamy od ich dzieci ze na zajaeciach beda sluchac - powinno sie zaczac wymagac od rodzicow od siebie a dopiero potem od dzieci i tam z bajkami i zabawakami.. najpierw obejrzec zobaczyc oco biega i dopiero... ale tak jak mowi baja to nie temat na teraz...
Stary 2010-03-19, 15:29   #707
ddaaiissyy
Zakorzenienie

GG do ddaaiissyy

znów mam chwilkę w pracy aby do Was zajrzec ! Jupi
Już się biorę za czytanie zaległości ..... Btw.. dziś mamy Dziewczynki pół roczku Mówię o tych z 19.09.09 Najlepszego Kochane !!!

Gabrysia 27.05.2011, godz. 3.10
Twój pierwszy krzyk...

ddaaiissyy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-19, 15:37   #708
iwka28
Wtajemniczenie

Cytat:
bzyczka nie sie daje, tylko sie tak dzieci rozpieszcza teraz.
My w zeszyl roku dalismy lornetke na komunie taka lepsza, ale nie kosztowala 1000zl a dziecko bylo szczesliwe.
sasiad chrzesniaka tz, dostal quada!! i co? moze 4 razy na nim pojezdzil.
Gratuluję wyobraźni osoby dającej prezent. Dlatego się cieszę, że mają na quady wprowadzić ograniczenie chyba od 16 lat i prawko na motorower dodatkowo. Popieram.

Cytat:
Napisane przez baja_86 Pokaż wiadomość
jak dobrze rozumiem to nie macie brodzika, tylko prysznic jest we wnęce, cały w kafelkach? Właśnie remontujemy łazienkę i robimy prysznic we wnęce. Musimy kupić drzwi i teraz się zastanawiamy jakie, sprzedawca polecał z sanplastu. Jaką macie szybę? przeźroczysta? podobają mi się takie, ale boje się, że zajadę się z utrzymaniem idealnej czystości na nich
Tak, mam trzy ściany wykafelkowane plus obniżony "brodzik" czyli wnękę w podłodze plus szybę. Ja mam przeźroczystą, czy problem?
W sumie to nie, nie przeszkadza mi że widać kosmetyki, czy jakieś zacieki po wodzie zostają, w sumie nawet ich tak bardzo nie widać, z lupą nie oglądam Jak się podczas prysznica zachlapie kosmetykami to spłukam wodą i spokój. Raz w tygodniu przetrę szmatką taką do mycia szyb i wygląda dobrze. Ja się w sumie cieszę, że jest przeźroczysta, bo łazienka nie ma kolejnej ściany nieprzeźroczystej, która optycznie by ją zmniejszała. Goście mi do łazienki nie wchodzą, mam osobną ubikację dla nich
U znajomych mają kabinę z matowego szkła a zacieki i tak widać

Cytat:
a na swoja komunie dostalam, walkemna, atlas, kolczyki zlote, zegarek z bazaru i slodycze
Dzieciakom się nie rozwija wyobraźnia bo mają na tacy podane grające, śpiewające i świecące w jednym. My musieliśmy sobie wszystko wyobrazić. I teraz jak widzę niektóre dzieci u znajomych, co to same nie zostaną bo im się nudzi w pokoju pełnym zabawek to ja swojego dziecka wychowywać tak nie chcę.

Never regret something that once made you smile
iwka28 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-19, 15:59   #709
martucha84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez iwka28 Pokaż wiadomość
Dzieciakom się nie rozwija wyobraźnia bo mają na tacy podane grające, śpiewające i świecące w jednym. My musieliśmy sobie wszystko wyobrazić. I teraz jak widzę niektóre dzieci u znajomych, co to same nie zostaną bo im się nudzi w pokoju pełnym zabawek to ja swojego dziecka wychowywać tak nie chcę.
doklandie tak, ja tez widze u dzieci znajomych czy z rodziny ze nawet 5 minut same nie beda tylko ciagle pobaw sie ze mna.. a klockow nie uloza drewnianych bo to nudne... tak jst im wczesniej dajemy dzieciom bajeranckie zabawki tym gorzej im sie wyobraznia rozwija...

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-03-19, 16:10   #710
*Agatek*
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Corii Pokaż wiadomość
Wcale się nie cieszę, bo co chwila ktoś w pracy na mój widok łapie się za głowę jak to schudłam i najpewniej nic nie jadam a guzik prawda, mogłabym słonia zjeść i nic
Poza tym większość rzeczy zamiast ładnie mnie opinać, to na mnie wisi, bleee
ja to chuderlak jestem 52 niestety, a przed i po ślubie w porywach 58!!! a ogólnie 56-57, a teraz zbicie, bo 52 i szczypior ze mnie ani cycka ani d*py za co mój tż mnie ma łapać? chyba za te chude kudły

też mam ochotę na rybkę kocham je najbardziej filety śledziowe w śmietanie z cebulką

Maja, powiem Ci, że ten gościu z avantarka Twojego bardzo mnie podnieca przystojny... mmm... ej chyba zacznę z nim oglądać filmy
Ja też kocham oczywiście RICHARD GERE oczywiście jak był młody piękny i żwawy w młodości

*Agatek* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-19, 16:13   #711
baja_86
Zakorzenienie

A już największa głupota dla mnie jest kupowanie maluchom, dzieciom poniżej roku tylko i wyłącznie zabawek na baterie, które tańczą, śpiewają, grają, świecą i kto wie co jeszcze. Mam w rodzinie przykład dziewczynki, której rodzice kompletnie ześwirowali na punkcie takich właśnie zabawek, śmieję się, że oni pracują chyba tylko i wyłącznie po to by zarobić na baterie do całego stosu tych zabawek, które dziecko interesują tylko kilka dni.
Stary 2010-03-19, 16:23   #712
*Agatek*
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kolanka Pokaż wiadomość
Informacja dla podczytujacych nas ... panien - nie wychodzić za maż!! Mąz wyciaga z nas wszystkie soki. Ciało staje się zwiodczałe i ogólnie mało atrakcyjne. Piersi zwisją, pośladki opadają, talia zmienia miejsce i przenosi się pod biust ( czyli cycki az do pasa). To najgorsze co Was czeka, nawet zastrzyki robione przez meża nie pomagają . Często zdarza sie też, że brzuch zaczyna być wydęty niszym piłka od kosza . Zmiany, zmiany, zmiany
Pfff... nie słuchajcie jej!!!

Mój robi codziennie romantyczne kolacje przy świecach (w porywach przy pochodniach w piwnicy), wspólna kąpiel... później gorący, namiętny seks, i śpimy do rana calutny nadzy... ahh, kocham go za tą romantyczność

Stary 2010-03-19, 16:56   #713
domi7ks
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez *Agatek* Pokaż wiadomość
Pfff... nie słuchajcie jej!!!

Mój robi codziennie romantyczne kolacje przy świecach (w porywach przy pochodniach w piwnicy), wspólna kąpiel... później gorący, namiętny seks, i śpimy do rana calutny nadzy... ahh, kocham go za tą romantyczność

tylko ta kolacjato kanapki ze smalcem przy swiecach bo prad wyłączyli za nieplacenie rachunkow, wspolna kapiel bo szkoda Wam dwa razy wode lac

domi7ks jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-03-19, 17:18   #714
*Agatek*
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Gucia0987 Pokaż wiadomość
Strippi, bym zapomniał - piękną masz córę! A na tych b&w jest po prostu prze słodka!
aaaaaaaa!!!!!!!!!!!!!!!!! ! jesteś facetem????????????
się wydało!

ja dostałam na komunię pieniądze (500 zł razem) i bardzo chciałam rower więc rodzice mi kupili, byłam bardzo szczęśliwa!
A ja tak samo myślę jak Wy dziewczyny co do wychowywania dziecka, mało bajek, może 2 godz dziennie czyli dobranocka a zabawki edukacyjne a nie byle co. Dużo książek obrazkowych o zwierzakach, bo często się do nich wraca i są bardzo pożyteczne moim zdaniem. Jak ma dziecko np. psa czy kota to kupić taką encyklopedię, super sprawa, mój brat taką dostał, ale o człowieku i zawsze mu zazdrościłam, bo ja dostałam... biblię
Nie chcę wychować dziecka na takie tak jest 70% dzieci, bo kupisz zabawkę za 200 zł, pobawi się 2 dni i się znudzi, porażka

anika222 może pomyślisz o takiej encyklopedii o człowieku albo o zwierzętach?

Cytat:
Napisane przez Maja102 Pokaż wiadomość

kobieta mi chce do buzi ładowac... szok
to jakaś nowość nie wiem, nie próbowałam
Cytat:
Napisane przez domi7ks Pokaż wiadomość

tylko ta kolacjato kanapki ze smalcem przy swiecach bo prad wyłączyli za nieplacenie rachunkow, wspolna kapiel bo szkoda Wam dwa razy wode lac

no kur.. przejrzałaś mnie!!!!

siedzę i pieję

Tyyy... ale smalec bym se zjadła

Stary 2010-03-19, 17:35   #715
mikakrolikowa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Emilia211 Pokaż wiadomość
hmm... a właśnie ,że mamy kredyt i by spłacić jeden trzeba było wziąć drugi...teraz rata to 150 zł, a wcześniejsza 450 zł
no i jeszcze 900 zł wisimy za film z wesele, na dodatek abonament na komórkę i internet...

a jak czytam,że ktoś ma wspólnie 9000 zł i nie wie co z tym zrobić to mnie strzyka

A odnośnie FM to kolega mojego TŻ chciał go tam wkręcić. To jest tam jak Avon, tyle że to nie tylko perfumy bo tez zajmują się komórkami, internetem. Na start musisz 120 zł wydać na taki pakiet startowy- to jest taki neseser w którym masz ulotki, próbki zapachów, kolorów. Jak chcesz zarobić dużo kasy to musisz chodzić z tym po wielu znajomych. Nie jest prosta sprzedaż , bo wielu uważa że m.in te perfumy to taniocha i podróba. Wiele ofert pracy się pojawia teraz właśnie z FM, ale należy to traktować jako dodatkowe źródło dochodu.Szczerze to lepiej się do Avonu zapisać :p,ale życzę powodzenia
Jestem dystrybutorem fm ostatnio troszke mniej działam ale mozna dobobic sobie troche grosza nie koniecznie chodzac po znajomych bo działa to na innych zasadach niz avon chyba ktoś wam to kiepsko przedstawił znam ludzi ktorzy traktuja to jako normalną prace ale akurat to nie dla mnie było a co do startera to koszt wtedy jak sie zapisałam 100zł zwrocił mi sie po 2 dniach - tyle miałam zamówien na perfumy dokładnie to sprzedaz 9 buteleczek tych po 30 zł dało zwrot kosztu ale sa tez te droższe wiec wszystko zalezy co sprzedaż teraz mam perfumki dla siebie i stałych klientów duzo taniej a co do trwałości to niektóre zapachy sa lepsze niz orginał mowie tu o moim ukochanym armani code i meskim farenthacie
Cytat:
Napisane przez AgatkaL Pokaż wiadomość
Witam piątkowo

No i u mnie lipa, mam zapalenie gardła i odwołany dzisiejszy koncert Echhh...jak pech, to pech

Kolanka...z tymi perfumkami, to tak jak Maja radzi. Idz do perfumerii, spryskaj się i pobądź cały dzień z tym zapachem, wtedy ocenisz jak się na Tobie rozwija i łatwiej podejmiesz decyzję.

Co do perfum FM...chyba sobie zamówię Armanii Code. 30 zł za 50ml, to nie szaleństwo, a naprawdę są godne polecenia jak kogoś n ie stać na oryginały, bo trwałość i zapach bardzo dobre !
JA jestem jego fanka juz chyba z 5 buteleczek zużyłam przy kazdym zamowieniu musi byc armanii code
Cytat:
Napisane przez AgatkaL Pokaż wiadomość
O matko i córko !!!...trupie nutki...brzmi faktycznie zachęcająco no cóż i tak przetestuję.
Mam te perfumiki - orginalne jeszcze z angli jakiś czas ich nie uzywałam ostatnio wróciłam do tego zapachu i przez 2 pierwsze dnimi podjeżdzał właśnie .........no nie wiem czym ale trup moze byc dobrym skojarzeniem
Cytat:
Napisane przez anika222 Pokaż wiadomość
DZIEWCZYNY mam dylemata idziemy w maju na komunie do chrzesniaka męża i nei wiem co kupic w prezencie, mąz mówi zeby play station 3 alenei wiem ja myslałam o złotym łńcuszku albo aparacie fotograficznym
co sie teraz sie kuppuje na komunie?

od razu mowie ze nei pieniące bo mały nic z tego nei zobaczy
Ja 2 lata temu kupiłam aparat cyfrowy i wszyscy byli zadowoleni
Cytat:
Napisane przez kolanka Pokaż wiadomość
Informacja dla podczytujacych nas ... panien - nie wychodzić za maż!! Mąz wyciaga z nas wszystkie soki. Ciało staje się zwiodczałe i ogólnie mało atrakcyjne. Piersi zwisją, pośladki opadają, talia zmienia miejsce i przenosi się pod biust ( czyli cycki az do pasa). To najgorsze co Was czeka, nawet zastrzyki robione przez meża nie pomagają . Często zdarza sie też, że brzuch zaczyna być wydęty niszym piłka od kosza . Zmiany, zmiany, zmiany
nie strasz bo jeszce sie rozmyślą

Cytat:
Napisane przez SAMBAdiJANEIRO Pokaż wiadomość
my tez mamy clio (znaczy sie maz ma ) i kocham to male auteczko nawet sie zastanawiam zeby kupic jakies inne dla niego a ja bede jezdzic clio... ale jakos moj tz nie popiera mego entuzjazmu nie wiem czemu
ja nie chce wiekszego auta bo sie boje ze bede miala klopoty z parkowaniem czy cos, a on sobie bez trudu poradzi... dzis jedziemy po komisach szukac mojego cudu ja mam prawko 8 lat, ale najpierw jezdzilam sporadycznie...., potem tz wsadzil mnie do clio i juz mi dobrze szlo, az tu raz przez nieuwage spowodowalam mala stluczke (pisalam tu o tym), w sumie to bylo na parkingu, nic nikomu sie nie stalo, autka tez nie ucierpialy ale ja sie przerazilam i od tego czasu juz nie jezdzilam... prawie 1,5 roku temu to juz bylo... no ale czas sie przelamac i teraz cwiczymy z tz i mamy zamiar kupic mi jakies autko zeby bylo tylko moje i zebym mogla jezdzic bez obaw.... bo moje niejezdzenie wzielo sie stad ze zdalam prawko za 1 razem i dobrze mi szlo, ale moja mama zawsze jak z nia jechalam darla sie niemilosiernie, ze niby przejade przez czerwone swiatlo (wg niej) lub ze za szybko... wiec z nia jezdzic nie chcialam... bez niej tez nie moglam bo jak mi dawala auto to zawsze ostrzegala ze mam uwazac bo ona juz wiecej aut miec nie bedzie bo jej nie stac... wiec nie pozyczalam... a kiedys dziadek dal mi malucha, bo sobie kupil inne auto... ale tak mi marudzil ze jest na jego znizkach ze balam sie nim jezdzic... i tak mi wmowili ze od razu spowoduje wypadek ze mi sie odechcialo jezdzenia...
My tez mamy clio - czerwone i podobny plan tyle ze ja nie mam jeszcze prawka no i na drugi samochód na razie nas nie stać

Cytat:
Śliczna i widac ze lubi konie to pewnie po mamusi
Cytat:
Kliwuś

i nigdy nie nauczyłam się na nim grać
Ja tez chrzestni sie złożyli a on tak lezal kilka lat służył mi do zabawy bo lekcji zadnej nie wziełam a potem do szafy i tak do tej pory tam leży
mikakrolikowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-19, 17:41   #716
Rybulka
Zakorzenienie

Ale się dziś styrałam Byliśmy z TŻem od 9.30 na zakupach. Do domu wróciliśmy godzinę temu
Kupiłam sobie dwie nowe bluzki na mój rosnący brzuch, a babcia TŻa mi powiedziała: "Nie są za małe?" Znajoma w sklepie też mi powiedziała dziś, że jakiś duży ten mój brzuch jak mam rodzić w okolicach 10 maja. I "wspaniałomyślnie" się zapytała czy aby nie ma w nim bliźniaków
Chyba zaczynają mnie wkurzać uwagi na temat mojej figury ciążowej...

Zaraz zbieramy się do biblioteki na pokaz slajdów Intensywny weekend się zapowiada

Cytat:
Rybulka ja dostalam od szwagierki ksiazke, ktora ona dostala od meza jak sie okazalo ze jest w ciazy, i wyobraz sobie ze tam zlota rada numer jeden dla ciezarnej, przed porodem obetnij wlosy na krotko, bedzie Ci latwiej utrzymac higiene i czystosc wlosow. Bo przy dziecku duzo pracy i nie znajdziesz czasu dla siebie :msleje:
I potem te kobiety w tej ksiazce wygladaja jak stare baby
!
Co do reszty no coment
Aha, jak caly kwiecien bedziesz lezec plackiem na kanapie, to do maja donosisz
wiec sie oszczedzaj
Ło matko!
Masz rację- w kwietniu leżę plackiem i pachnę

azzis, super, że zajrzałaś Cieszymy się, że z maluszkiem już w porządku

Cytat:
Napisane przez martucha84 Pokaż wiadomość
(...)
Rybulka moj maz powiedzial - urodzi 3 tyg prze terminem na bank! wychodzi 19 kwiecien ale cos mu bardziej 17 pasuje zobaczymy
Jezuuu, to parę dni po moim egzaminie na prawko Już widzę, że będę chodziła cała spięta w tych dniach Będę zaciskała kolana

Samba, trzymam kciuki za pracę

Cytat:
Napisane przez SAMBAdiJANEIRO Pokaż wiadomość
zapomnialam sie pozalic ze mi wode wylaczyli w srodku prysznica... i nie mam sie gdzie umyc
Do zlewu wskakuj

strippi, mała jest boska
Rybulka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-19, 17:57   #717
AgatkaL
Wtajemniczenie

Ale dzisiaj tu wariactwo się wyprawia

Maja nas zaraziła tym Housem, że ja wczoraj siedziałam przed tv i wpatrywałam się w niego jak leciał serial...hehe. Brzydal z niego, ale jaki sexi
Wogóle to zauważyłam pewna prawidłowość, że kręcą mnie tacy jacyś wcale nie przystojni faceci tzn. albo niscy, nieogoleni, upaprani smarem, z dużym...ilorazem inteligencji

Jesteśmy zaręczeni !!!
http://s8.suwaczek.com/201102120926.png

♥NASZ ŚLUB♥ 03.09.2011
http://s5.suwaczek.com/20110903580113.png
AgatkaL jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-19, 18:19   #718
stokrotka24
Zakorzenienie

hej laski przyszłam się pochwalić, mamy pozytywną decyzję kredytową akt notarialny podpisujemy w środę.

Wszystko super, tylko nie spodziewaliśmy się takiego tempa a co za tym idzie trzeba będzie już w kwietniu zapłacić ratę kredytu, a niestety funduszy brak. Tak się wyżyłujemy na ten kredyt, że szok, musimy jeszcze dopożyczyć kasy, mimo, że już pożyczyliśmy. No trudno jakoś to będzie, ale najważniejsze, że za 3 miesiące będziemy na swoim

miłego wieczorku ja idę na imieniny do wujka

"dwa serca jedno bicie, tylko Ty i Ja na całe życie"

Łukaszek
stokrotka24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-19, 18:52   #719
neska22
Zakorzenienie

GG do neska22

czesc dziewczynki

mam pytanko do żonek-mamuś (no chyba, że któraś nie-mama tez wie)) JEdziemy z TZ to kolezanki- urodziła w połowie grudnia dzidzię- wcześniaczka- 1.5 miesiąca przed terminem no i teraz mam problem- chce kupic jakies ubranko i proszę mnie poinstruowac- na jaki rozmiar wiem tylko,ze wazy 5,5 kg
neska22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-19, 19:03   #720
iwka28
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez domi7ks Pokaż wiadomość

No i się wydało

Cytat:
Napisane przez stokrotka24 Pokaż wiadomość
hej laski przyszłam się pochwalić, mamy pozytywną decyzję kredytową akt notarialny podpisujemy w środę.
Wszystko super, tylko nie spodziewaliśmy się takiego tempa a co za tym idzie trzeba będzie już w kwietniu zapłacić ratę kredytu, a niestety funduszy brak. Tak się wyżyłujemy na ten kredyt, że szok, musimy jeszcze dopożyczyć kasy, mimo, że już pożyczyliśmy. No trudno jakoś to będzie, ale najważniejsze, że za 3 miesiące będziemy na swoim
miłego wieczorku ja idę na imieniny do wujka
No proszę - fajna wiadomość na koniec tygodnia!

Cytat:
Napisane przez neska22 Pokaż wiadomość
czesc dziewczynki
mam pytanko do żonek-mamuś (no chyba, że któraś nie-mama tez wie)) JEdziemy z TZ to kolezanki- urodziła w połowie grudnia dzidzię- wcześniaczka- 1.5 miesiąca przed terminem no i teraz mam problem- chce kupic jakies ubranko i proszę mnie poinstruowac- na jaki rozmiar wiem tylko,ze wazy 5,5 kg
Najlepiej zadzwoń i się zapytaj. Na 5,5 kg może się składać maleństwo "długie i chude" albo "małe i ubite" i możesz kupić za małe

Never regret something that once made you smile
iwka28 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości