|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#691 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Żony, matki, wizażanki - wirtualne Koleżanki, czyli pogaduchy PM 2009 cz. XVII
[QUOTE=Scio;17994931]Kliwuś
![]() Ja komunie dostałąm keyboard ![]() i nigdy nie nauczyłam się na nim grać do dzisiaj mam keyboard lezy na szafie i czasem sobie usiade, ma 1,5 metra wiec kolos :P |
|
|
|
#692 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Żony, matki, wizażanki - wirtualne Koleżanki, czyli pogaduchy PM 2009 cz. XVII
baja ja polecam szronione szklo, a to dlatego ze nie widac zaciekow to raz, ale za szornionym skzlem nie widac plynow do kapieli i szamponow, ktre stoja w brodziku
nawet majtki moznesz wywicid do obcekniecia, i goscie tego nie zobacza
|
|
|
|
#693 |
|
Zakorzenienie
|
Ja myślę, ze ta konsola nie jest bardzo złym pomysłem, bo dziecko na pewno się ucieszy, tym bardziej chłopczyk. Ale myślę, że jest to za drogi prezent jak od jednej osoby. Ja bym spróbowała się skontaktować z matką chrzestną i niech to będzie wspólny prezent.
My rok temu byliśmy na komuni, gdzie moja mama była chrzestną i się składali i kupili świetny rower plus kilka książek! Mały się bardzo cieszył! Ale jeszcze jedna rzecz, niech twój TZ zadzwoni do niego i zapyta co chce dostać. Na tej samej komunii o której pisałam wyżej, my z TŻetem kupilismy mu zabawkę dokładnie taką jaką chciał i tak szczęścliwego dziecka to ja w życiu nie widziałam. Rodzice by mu jej nie kupili, bo daliśmy za nią 250zł, ale widok jego roześmianej buzi - bezcenny. Tym bardziej, że jest on bardzo powściągliwy w okazywaniu uczuć, a do mnie tulił się cały dzień.
|
#694 |
|
Zakorzenienie
|
Kliwia ja nie mówię że to dobre i że to popieram, bo tak nie jest. Ale teraz kiedy dzieciaki mają coraz więcej od rodziców to coraz trudniej ucieszyć takie dziecko prezentem. Moja siostrzenica cieszyła się z rowera. Ale ona w ogóle cieszy się z drobnostek, nieraz kupię jej bluzeczkę w lumpku i ona skacze pod sufit że dostała. To zależy od wychowania dziecka i od rodziców. Dasz dziecku 200zł to raz że nie zobaczy tych pieniędzy a dwa nie będzie wiedziało co za nie kupić i kupi słodycze. A co do ceny..aparat kosztuje podobnie
![]() zmykam bo zamęt sieję
|
|
#695 |
|
Zakorzenienie
|
o takim matowym szkle też myślałam, chyba takie praktyczniejsze
|
|
|
|
#696 |
|
Zakorzenienie
|
Strippi, bym zapomniał - piękną masz córę! A na tych b&w jest po prostu prze słodka!
|
#697 |
|
Zakorzenienie
|
bzyczka ja wiem wiem co mialas na mysli
![]() dlatego ja swoejmu dziecku nie bede kupowala tony zabawek, i od gosci bede wymagala tego samego. drewnane klocki, lalka, kilka resorakow i to wszytsko. Chcialabym zeby moje dziecko wychowywalo sie na zabawkach na jakich ja sie wychowalam. ![]() a nie zamki harego potera, polly pocket etc. wszytsko drogie w ****ziet i szybko dziecie sie nudzi. No way. Zreszta obserwuje zaczatki materializmy u corki szwagra, ktora w tym roku ma komunie. a na swoja komunie dostalam, walkemna, atlas, kolczyki zlote, zegarek z bazaru i slodycze
Edytowane przez kliwia Czas edycji: 2010-03-19 o 14:26 |
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#698 | |||
|
Zakorzenienie
|
Strippi prześliczną masz córeczkę.
![]() Cytat:
Ja dostałam zegarek, rower Wigry 2 albo 3 i stację do gry niby pegasusa. Na tamte czasy to był szał ![]() Cytat:
---------- Dopisano o 14:27 ---------- Poprzedni post napisano o 14:24 ---------- Cytat:
ja najbardziej z czasów dzieciństwa pamiętam codzienne wyświetlanie bajek z Tatą na projektorze Ania o takim http://vintageshop.blox.pl/resource/rzutnik2.jpg nie miałam tony zabawek a mnóstwo uwagi rodziców i byłam przeszczęśliwym dzieckiem.
|
|
#699 |
|
Zakorzenienie
|
Jak mojjej koleżanki ojciec zadzownił do chrześniaka co chce na komunie, to mu powiedział kamerę cyfrową Sony model taki a taki.
Za jedynę 1500 zł ![]() Zgadzam się z Bzyczką, wszytsko zależy od wychowania. Ja mojemu dziecku zabronie oglądania telewizji, żadnych reklam Natrafiłam ostatnio na badania, które udowadniają, ze nie tylko głupie bajki wypaczają umysł, ale i te niby edukacyjne, bo dziecku nie rozwija się wyobraźnia, nie umie się bawić bez ogromnej dawki kolorowych obrazków. Już nie wspominając o reklamach, któe w dziecku budzą konsumpcjonizm - bo nagle dziecko dowaduję się ze nie może być księżniczką, bez specjalnych akcesoriów, różdzka musi być ze sklepu, nie może to być długopis itd. |
|
|
|
#700 |
|
Zakorzenienie
|
bajus ja mam takie:
pookragla i odbicie w lustrze wiec sie nie przeraz
|
|
|
|
#701 |
|
Zakorzenienie
|
fajna
w tych drzwiach, które chcemy zamówić są trzy rodzaje szyb do wyboru, normalne przeźroczyste, lekko przyciemnione i właśnie matowe- satynowe i chyba na te ostatnie się zdecydujemy. Nie mam zamiaru za każdym razem po skorzystaniu z prysznica myć całej szyby, no way
|
|
|
|
#702 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bosko![]() a moim zdaniem klocki drewniane bardziej rozwiaja wyobrazie niz nie jeden fisherprice... Cytat:
|
|
|
#703 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#704 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() nic, tylko przełożyć przez kolano i sprać rodziców oczywiście, że takich materialistów wychowują ![]() Ja na komunię dostałam rower i złotą biżuterię
Ubieram się na czarno, bo jestem z Nilfgaardu Edytowane przez Maja102 Czas edycji: 2010-03-19 o 15:08 |
||
|
|
|
#705 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Myślę, że się ze mną zgodzisz- bo naprawdę dziewczyny pracując z dziećmi i obserwując ich rodziców jestem czasem mocno zdziwiona,żeby nie powiedzieć zszokowana, ale to nie ten wątek. Mam nadzieję, że my będziemy mądrymi matkami |
|
|
|
|
#706 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jednym slowem TRAGEDIA.. to tak samo jak na zebraniach gadaja rodzice przeszkazaaja a my wymagamy od ich dzieci ze na zajaeciach beda sluchac - powinno sie zaczac wymagac od rodzicow od siebie a dopiero potem od dzieci i tam z bajkami i zabawakami.. najpierw obejrzec zobaczyc oco biega i dopiero... ale tak jak mowi baja to nie temat na teraz...
|
|
|
#707 |
|
Zakorzenienie
|
znów mam chwilkę w pracy aby do Was zajrzec ! Jupi
Już się biorę za czytanie zaległości ..... Btw.. dziś mamy Dziewczynki pół roczku Mówię o tych z 19.09.09
|
#708 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
W sumie to nie, nie przeszkadza mi że widać kosmetyki, czy jakieś zacieki po wodzie zostają, w sumie nawet ich tak bardzo nie widać, z lupą nie oglądam Jak się podczas prysznica zachlapie kosmetykami to spłukam wodą i spokój. Raz w tygodniu przetrę szmatką taką do mycia szyb i wygląda dobrze. Ja się w sumie cieszę, że jest przeźroczysta, bo łazienka nie ma kolejnej ściany nieprzeźroczystej, która optycznie by ją zmniejszała. Goście mi do łazienki nie wchodzą, mam osobną ubikację dla nich ![]() U znajomych mają kabinę z matowego szkła a zacieki i tak widać Cytat:
|
|
#709 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#710 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
52 niestety, a przed i po ślubie w porywach 58!!! a ogólnie 56-57, a teraz zbicie, bo 52 i szczypior ze mnie ani cycka ani d*py za co mój tż mnie ma łapać? chyba za te chude kudły też mam ochotę na rybkę Maja, powiem Ci, że ten gościu z avantarka Twojego bardzo mnie podnieca Ja też kocham oczywiście RICHARD GERE
|
|
#711 |
|
Zakorzenienie
|
A już największa głupota dla mnie jest kupowanie maluchom, dzieciom poniżej roku tylko i wyłącznie zabawek na baterie, które tańczą, śpiewają, grają, świecą i kto wie co jeszcze. Mam w rodzinie przykład dziewczynki, której rodzice kompletnie ześwirowali na punkcie takich właśnie zabawek, śmieję się, że oni pracują chyba tylko i wyłącznie po to by zarobić na baterie do całego stosu tych zabawek, które dziecko interesują tylko kilka dni.
|
|
|
|
#712 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mój robi codziennie romantyczne kolacje przy świecach
|
|
#713 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tylko ta kolacjato kanapki ze smalcem przy swiecach bo prad wyłączyli za nieplacenie rachunkow, wspolna kapiel bo szkoda Wam dwa razy wode lac
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#714 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() się wydało! ja dostałam na komunię pieniądze (500 zł razem) i bardzo chciałam rower więc rodzice mi kupili, byłam bardzo szczęśliwa! A ja tak samo myślę jak Wy dziewczyny co do wychowywania dziecka, mało bajek, może 2 godz dziennie czyli dobranocka a zabawki edukacyjne a nie byle co. Dużo książek obrazkowych o zwierzakach, bo często się do nich wraca i są bardzo pożyteczne moim zdaniem. Jak ma dziecko np. psa czy kota to kupić taką encyklopedię, super sprawa, mój brat taką dostał, ale o człowieku i zawsze mu zazdrościłam, bo ja dostałam... biblię Nie chcę wychować dziecka na takie tak jest 70% dzieci, bo kupisz zabawkę za 200 zł, pobawi się 2 dni i się znudzi, porażka ![]() anika222 może pomyślisz o takiej encyklopedii o człowieku albo o zwierzętach? to jakaś nowość nie wiem, nie próbowałam Cytat:
siedzę i pieję Tyyy... ale smalec bym se zjadła
|
|
#715 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
jakiś czas ich nie uzywałam ostatnio wróciłam do tego zapachu i przez 2 pierwsze dnimi podjeżdzał właśnie .........no nie wiem czym ale trup moze byc dobrym skojarzeniem Cytat:
Cytat:
Cytat:
Śliczna i widac ze lubi konie to pewnie po mamusi ![]() Ja tez chrzestni sie złożyli a on tak lezal kilka lat służył mi do zabawy bo lekcji zadnej nie wziełam a potem do szafy i tak do tej pory tam leży
|
|
#716 | |||
|
Zakorzenienie
|
Ale się dziś styrałam
Byliśmy z TŻem od 9.30 na zakupach. Do domu wróciliśmy godzinę temu ![]() Kupiłam sobie dwie nowe bluzki na mój rosnący brzuch, a babcia TŻa mi powiedziała: "Nie są za małe?" Znajoma w sklepie też mi powiedziała dziś, że jakiś duży ten mój brzuch jak mam rodzić w okolicach 10 maja. I "wspaniałomyślnie" się zapytała czy aby nie ma w nim bliźniaków Chyba zaczynają mnie wkurzać uwagi na temat mojej figury ciążowej... ![]() Zaraz zbieramy się do biblioteki na pokaz slajdów Intensywny weekend się zapowiada ![]() Cytat:
Masz rację- w kwietniu leżę plackiem i pachnę ![]() azzis, super, że zajrzałaś Cieszymy się, że z maluszkiem już w porządku ![]() Cytat:
Już widzę, że będę chodziła cała spięta w tych dniach Będę zaciskała kolana Samba, trzymam kciuki za pracę ![]() Cytat:
![]() strippi, mała jest boska
|
|||
|
|
|
#717 |
|
Wtajemniczenie
|
Ale dzisiaj tu wariactwo się wyprawia
![]() Maja nas zaraziła tym Housem, że ja wczoraj siedziałam przed tv i wpatrywałam się w niego jak leciał serial...hehe. Brzydal z niego, ale jaki sexi Wogóle to zauważyłam pewna prawidłowość, że kręcą mnie tacy jacyś wcale nie przystojni faceci tzn. albo niscy, nieogoleni, upaprani smarem, z dużym...ilorazem inteligencji
|
|
#718 |
|
Zakorzenienie
|
hej laski przyszłam się pochwalić, mamy pozytywną decyzję kredytową
Wszystko super, tylko nie spodziewaliśmy się takiego tempa a co za tym idzie trzeba będzie już w kwietniu zapłacić ratę kredytu, a niestety funduszy brak. Tak się wyżyłujemy na ten kredyt, że szok, musimy jeszcze dopożyczyć kasy, mimo, że już pożyczyliśmy. No trudno jakoś to będzie, ale najważniejsze, że za 3 miesiące będziemy na swoim miłego wieczorku ja idę na imieniny do wujka
|
#719 |
|
Zakorzenienie
|
czesc dziewczynki
![]() mam pytanko do żonek-mamuś (no chyba, że któraś nie-mama tez wie )) JEdziemy z TZ to kolezanki- urodziła w połowie grudnia dzidzię- wcześniaczka- 1.5 miesiąca przed terminem no i teraz mam problem- chce kupic jakies ubranko i proszę mnie poinstruowac- na jaki rozmiar wiem tylko,ze wazy 5,5 kg
|
|
|
|
#720 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:15.

nawet majtki moznesz wywicid do obcekniecia, i goscie tego nie zobacza 

rodziców oczywiście, że takich materialistów wychowują
a guzik prawda, mogłabym słonia zjeść i nic 
Echhh...jak pech, to pech 
Cieszymy się, że z maluszkiem już w porządku