Wszystko o Avonie - część 10 - Strona 116 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-03-19, 17:41   #3451
ankamicha
Raczkowanie

Dot.: Wszystko o Avonie - część 10

Cytat:
Napisane przez sylllvia89 Pokaż wiadomość
czemu na all ktos sprzedaje perfumy za19zl ktore w katalogu chodza po 70?

Zazwyczaj albo dostał za coś gratis lub w prezencie, albo kupił w demo lub netto
Wiadome, mało kto bd chciał kupić za 70zł a skoro ten ktoś nabywa produkt za grosze to i tak nieźle zarabia sprzedając za 19
ankamicha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-19, 17:48   #3452
gagateczkaaa
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ololufe Pokaż wiadomość
Musieli sie pomylic.. pewnie w trakcie tlumaczenia z angielskiego.. bo nigdy sie nie spotkalam z tym by wlosy blond mialy odcien zielonkawy...
włosy blond mają odcień zielonkawy, gdy mają styczność ze złą wodą.
gagateczkaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-19, 17:58   #3453
201608040942
Konto usunięte

To znowu ja. Chcialam wam podziekowac ze jestescie takie cierpliwe i odpowiedacie sumiennie na pytania. Bo wkoncu jak by nie bylo tu sa przewaznie same konsultatntki, a ja skromna klientka.

Z obecnego katalogu w De zamowilam sobie pomadke tonujaca, ta podwojna kredke w kolorze niebieski-bialy i zielony-mietowy, a takze broszke w ksztalcie wachlarza stylizyowana na stare srebro( wkoncu po ponad 10 latach bede miec taka broszke jak brudne stare srebro), do tego krem do stop przeciw rogowaceniu, jest duza przecena z 8€ na 2,99€, a takze odzywke bez splukiwania. Bardzo mila wizazanka odpowiedziala mi na PW bardzo szybko i przeklepala caly sklad. Odzywka nie ma silikonow i pocichu licze ze to bedzie to samo co 14 lat temu. Wydam na to prawie 34€. tak sie zastanawiam co bedzie w kolejnym katalogu, bo jak by nie bylo to mi poki co nic wiecej nie potrzeba. Czakam jak mi sie skonczy moj balsam i wtedy moze bym sie skusila na ten duzy rodzinny z serii Care( chodz mam nowy nie otwary krem Nivea 400ml, uwielbiam uzywam jako balsam), ale sentyment jest do tej podstawowej serii...
201608040942 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-19, 18:00   #3454
lalaith
Zakorzenienie

A Tajska maseczka jest Peel-off czy zwykła?
Stary 2010-03-19, 18:09   #3455
joanwi
Zakorzenienie

GG do joanwi

Cytat:
Napisane przez joanwi Pokaż wiadomość
a czy w katalogu 6, kredka na okładce za 8,90 to nie jest ta diamentowa?? bo są te same odcienie
ponawiam pytanie

2016: 29

Edytowane przez joanwi
Czas edycji: 2010-03-19 o 18:51
joanwi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-19, 18:11   #3456
sheryl
szeryfcio

Jezu, dziewczyny, ale mam pecha Kupiłam w katalogu 16 zestaw In Bloom. Balsam, żel obejrzałam, wodzie się nie przyglądałam. Dzisiaj wyjmuję (miałą byc na wiosnę) a ona ma wadę. Rurka jest skręcona w pętelkę, zmiast iść do dołu, zakręca do góry i zaczepiona jest tam gdzie wychodzi jej początek. Ja pierdykam, tak to jest robić zapasy teraz już nawet za późno na zwrot, bo minęły 3 miesiące.
Teraz czekam na męża, ciekawe czy coś na to zaradzi. Jak jedynym wyjściem będzie przelanie jej do jakiegoś beznadziejnego atomizera, to już wiem, ze nie będzie mi się chciało jej używać
Stary 2010-03-19, 18:20   #3457
jouka2
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez lalaith Pokaż wiadomość
A Tajska maseczka jest Peel-off czy zwykła?
Do spłukiwania - tak jakby z glinką. Zmienia kolor na biały i zasycha na twarzy.

---------- Dopisano o 18:20 ---------- Poprzedni post napisano o 18:17 ----------

Cytat:
Napisane przez sheryl Pokaż wiadomość
Jezu, dziewczyny, ale mam pecha Kupiłam w katalogu 16 zestaw In Bloom. Balsam, żel obejrzałam, wodzie się nie przyglądałam. Dzisiaj wyjmuję (miałą byc na wiosnę) a ona ma wadę. Rurka jest skręcona w pętelkę, zmiast iść do dołu, zakręca do góry i zaczepiona jest tam gdzie wychodzi jej początek. Ja pierdykam, tak to jest robić zapasy teraz już nawet za późno na zwrot, bo minęły 3 miesiące.
Teraz czekam na męża, ciekawe czy coś na to zaradzi. Jak jedynym wyjściem będzie przelanie jej do jakiegoś beznadziejnego atomizera, to już wiem, ze nie będzie mi się chciało jej używać
Zadzwoń do Avonu i wyjaśnij sprawę. W takiej sytuacji powinni przyjąć reklamację jako towar niezgodny z umową - na to jest 1 rok.
jouka2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-19, 18:36   #3458
Oja 84
Zadomowienie

Taste i Jamapi dziękuję za odp teraz w kat 5 zakupię sobie ten szampon i spróbuję tymbardziej ze jest promocja na AT dwa za 12zl
Oja 84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-19, 18:37   #3459
ololufe
Zakorzenienie

Ja jestem srednia blondynka, naturalna, niefarbowana. Moze dlatego nigdy nie spotkalam sie z odcieniem zielonkawym... Uzywam zwyklych szamponow, a nie jakis specjalnych do wlosow blond i nie zauwazylam by mi kolor zielenial Ale pewnie macie racje, ze zielonkawe sie robia np. gdy brunetki farbuja sie na blond.
ololufe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-19, 18:48   #3460
sylllvia89
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ankamicha Pokaż wiadomość
Zazwyczaj albo dostał za coś gratis lub w prezencie, albo kupił w demo lub netto
Wiadome, mało kto bd chciał kupić za 70zł a skoro ten ktoś nabywa produkt za grosze to i tak nieźle zarabia sprzedając za 19

mozliwe aby dostal w gratisie 30sztuk kilku rodzai perfum
jak tak na to patrze to lepiej zamowic sobie to na allegro niz ja jako konsultankta nawet odliczajac moj opust to i tak wydzie mi za nie wiecej

POMÓŻ http://☠☠☠☠☠☠☠☠.pl/?ref=7683eef
sylllvia89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-19, 19:03   #3461
mirinda3
Raczkowanie

siema wszystkim
piszecie jak szalone czytam i czytam i aż czasu mi brakuje, żeby wszystko ogarnąć, bo tyle można sie dowiedzieć również jestem konsultantką, więc dołączam do was
i na wstępie juz mam pytanie, gdyż myślę o kupnie wody toaletowej simple elements tyle, ze wcześniej nie miałam z nią doczynienia więc bedzie to taki zakup w ciemno. No i czytając na kwc to 'warm sunshine' jest taki orzeźwiający, cytrusowy; natomiast w opini o 'Perfect Cotton' jest że taki proszkowy. Więc chciałam się spytać czy któraś z was miała z nimi doczynienia i może mi coś powiedzieć o 'perfect cotton', bo trudno mi wyobrazić sobie ten zapach czy jest on podobny do Perceive?
mirinda3 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-19, 19:04   #3462
in bloom
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez crescent Pokaż wiadomość
wlasnie zrobilam alarmowe zamowienie głównie z netto z szybkim odbiorem w COKu na troche ponad 50 zł i nie ma krop super po prostu zrobilam sobie PrtSc i jak mi dolicza za realizacje małego zamowienia to tak szybko beda odliczac...no przeciez jakbym widziala czerwona krope to bym nie puscila takiego zamowienia, a tak nie maialm wyboru..

pamietam dziewczyny, ze tez tak robilyscie tylko nie moge sie doszukac czy w koncu ktorejs sie to na cos przydalo? w sensie reklamacji jak nie przyszlo cos i obnizylo prog zamowienia, a nie byly widoczne kropy? bo jak bozie kocham bede sie wsciekac jak mi zrobia problemy
ja w 4 zamawialam torbe linelle(na konto tz ktory przechodzi program batycki) w kat byl przy niej wykrzyknik a jak zamawialam to swiatla nie dzialaly zamowienie mialam na 255 zl z torba i torby nie bylo i nie dostalam kosmetyczki batycki tak sie wkurzylam napisalam do nich maila co to ma znaczyc ze jakbym wiedziala ze jej nie ma to bym cos innego zamowila a przez ich wspanialy system nie moglam tego zrobic to mi napisali ze moga mi dopisc jakies rzeczy i mi sie zaliczy i dostane ta kosmetyczke to sie dopiero wkurzylam tak to ja moge sobie na drugi termin cos zamowic i dostane ta kosmetyczke a nie o to mi chodzilo blad byl ich wiec bez niczego powinnan dostac ta kosmetyczke

Edytowane przez in bloom
Czas edycji: 2010-03-20 o 14:26
in bloom jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-19, 19:09   #3463
adrenka
Przyczajenie

Dot.: Avon mega za mini

Cytat:
Napisane przez MaT Pokaż wiadomość
Zarówno te z okręgów trendujacych, jak i pozostałe konsultantki mają wspólną ofertę, więc najwcześniej ktoś Ci odpowie na to pytanie w czwartek, jak będą podglądy faktur

W plikach do pobrania -> Lista laureatów konkursu MINI za MEGA -> tu
Dzięki już się znalazłam nawet 2 razy szkoda że nie na pierwszej pozycji ale i tak się cieszę
adrenka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-19, 19:28   #3464
Monniq
Raczkowanie

GG do Monniq

Cytat:
Napisane przez jouka2 Pokaż wiadomość
A ja bym Ci też radziła spróbować być konsultantką, nawet tylko na własne potrzeby - choć jak wspominasz, Twoi znajomi nie znają żadnej konsultantki więc pewnie będą chcieli skorzystać .
Nic nie ryzykujesz - nie ma opłaty wpisowej, a formalności praktycznie też nie ma. Zamawiasz jak w sklepie internetowym, a paczkę do domu przywozi Ci kurier - jeśli za więcej niż 150 zł, za darmo. Moim zdaniem więcej zachodu kosztuje umawianie się z konsultantką i jeżdzenie do niej po odbiór kosmetyków, nie wspominając już o perypetiach które opisywałaś...
Żeby rozwiać resztę wątpliwości dodam, że przy zamówieniu poniżej 150 zł jest tylko 10 zł opłaty, ale i tak masz 15% rabatu, więc nawet Twoje obecne zamówienia wyjdą Ci taniej. A jeżli zbierzesz na pow. 150 zł to 25% rabatu itd...
No i w każdej chwili możesz zrezygnować, bez żadnych konsekwencji.
Dziękuję za radę, orientuję się jak to wygląda, bo prawie co dzień jestem tutaj na forum, ale powiem szczerze, że na razie zupełnie nie biorę pod uwagę opcji zostania konsultantką. Naprawdę wolę zdecydowanie bardziej być klientką jak mówiłam leń ze mnie
Cytat:
Napisane przez Wronia3 Pokaż wiadomość
ja Cie przygarnę! jestem ze Szczecina ale można paczki wysyłać z zamówieniem raz na 3 tygodnie
Dziękuję za propozycję
Cytat:
ja już dawno bym konsultantkę zmieniła na twoim miejscu, chyba ma za dobrze skoro tak olewa klientów
No właśnie dlatego mi się już cierpliwość skończyła. Nie wiem co ta moja konsultantka sobie myśli, bo to już się ciągnie ze 3 miesiące takie problemy z tym dzwonieniem do niej. Tym bardziej, że uważam się za bezproblemową klientkę, nigdy niczego nie zwracałam ani nie reklamowałam, zamawiałam co katalog i płaciłam zawsze od ręki.
Widzicie u mnie problem jest taki, że pracuję w specyficznych warunkach, to znaczy głównie w domu przed komputerem i w miejscowości, w której teraz mieszkam nie mam zbyt wielu znajomości, taki mały krąg dobrych znajomych i jak na złość nikt tam nie ma namiarów na fajną konsultantkę.

w tej sprawie proszę o kontakt na PW
Monniq jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-19, 19:30   #3465
Agnieszka2185
Raczkowanie

Dziewczyny mam pytanko odnośnie tej mgiełki zapachowej do ciała In Bloom by Reese Witherspoon, czy zapach utrzymuje się choć trochę na skórze? Nie miałam jeszcze do czynienia z mgiełkami i chce się dowiedzieć, czy warto ją kupić
Agnieszka2185 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-19, 19:33   #3466
MaT
Wtajemniczenie

Dot.: Avon mega za mini

Cytat:
ponawiam pytanie
Tak, jest oddzielnie zaznaczone - diamenty i wymienione te 3 odcienie
Cytat:
Napisane przez adrenka Pokaż wiadomość
Dzięki już się znalazłam nawet 2 razy szkoda że nie na pierwszej pozycji ale i tak się cieszę
Gratuluję
MaT jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-19, 19:40   #3467
crescent
Zakorzenienie

ja sie martwilam ze mi zamowienie spadnie ponizej, a calkiem zapomnialam o mai a mam wszystkie 5 zafakturowanych

a z netto nie dostane balsamu ujedrniajacego i tuszu do kresek storm.

mam juz zamowienie na 2 nowe tusze wiec podlad bedzie przynajmniej wreszcie jakas nowosc mi sie sprzeda bo pomadki np do dzisiaj nadal zadnej...tylko teraz to juz mi nie zalezy

aneszna ( usuwam)
Stary 2010-03-19, 19:48   #3468
joanwi
Zakorzenienie

GG do joanwi

Cytat:
Napisane przez MaT Pokaż wiadomość
Tak, jest oddzielnie zaznaczone - diamenty i wymienione te 3 odcienie
to super to 2 odcienie sobie od razu zamówię

2016: 29
joanwi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-19, 20:23   #3469
Purple_tulips
Raczkowanie

czesc dziewczyny,

bardzo podoba mi sie zestaw bizuterii Isadora (pozlacany), ale pojawil sie on ostatnio kilka katalogow (ze 3, 4) wstecz i nie zdazylam kupic. Na allegro ani w internecie nikt nie sprzedaje. Nie wiecie czy jest szansa na to, ze bedzie jeszcze dostepny w ktoryms katalogu? A moze ma ktos do sprzedania jednego zestawu? Albo przynajmniej kolczyki?
Purple_tulips jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-19, 20:57   #3470
Nusia7
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mycha29 Pokaż wiadomość
Bo wyczytalam ze nowosci i zakonczona produkcja nie,a nie wiem co z Demo.
Nowości?

Cytat:
Napisane przez jouka2 Pokaż wiadomość
Maseczka do twarzy SPA Tajski Kwiat Lotosu jest po prostu rewelacyjna! Pięknie pachnie, ma kremową konsystencję która potem "zasycha" na twarzy i zmienia kolor na biały. Świetnie oczyszcza. Nabrałam smaka na resztę serii...
Kusisz, kusisz, ale ja i tak się na nią czaję Więc już wiem, że wezmę na pewno.

Dziewczyny, mam pytanie, bo mam termin zapłaty 22.03, a składam zamówienie 25.03. Czy jeśli nie zapłacę jeszcze do tej pory, to wstrzymają mi paczkę? Bo z tego, co tu pisałyście, to jest kilka dni więcej, niż termin...
Nusia7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-19, 20:58   #3471
Wronia3
Wtajemniczenie

wiecie co... Avon gra ze mną w kotka i myszkę chyba ;/ robiłam zwrot biżuterii GAIL z zaznaczeniem na wymianę ;/ korektę zrobili mi na początku katalogu 4, czekałam cierpliwie aż mi ją dodadzą do zamówienia ale ciągle było że "produkcja opóźniona i że doślą później", no 2 dni temu wysłałam do nich maila z pytaniem kiedy ta biżuteria będzie i oto co mi odpisali:
"Uprzejmie informujemy, że biżuteria, czeka na dołączenie się do najbliższego zamówienia. Dziękujemy za skorzystanie z oferty, i prosimy o przekazanie niniejszej informacji Pani klientce"

to dzisiaj wysłałam kolejne zamówienie z nadzieją że ta biżuteria już będzie i wiecie co?
nie zafakturowali jej wkurzyłam się i zadzwoniłam do Warszawy, jakiś pan przez 9 minut próbował jakoś wyjaśnić sytuację a na koniec wpadł na "genialny" pomysł że autor maila miał na myśli że będzie dołączona jak już będzie dostępna no ręce mi opadły... czuje się głupia ;/

ps. Ale zafakturowali mi 5 z 7 zamówionych toreb Maja
Wronia3 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-19, 21:00   #3472
nocandy
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez mirinda3 Pokaż wiadomość
No i czytając na kwc to 'warm sunshine' jest taki orzeźwiający, cytrusowy; natomiast w opini o 'Perfect Cotton' jest że taki proszkowy. Więc chciałam się spytać czy któraś z was miała z nimi doczynienia i może mi coś powiedzieć o 'perfect cotton', bo trudno mi wyobrazić sobie ten zapach czy jest on podobny do Perceive?
Do Percive wogóle nie jest podobny...
Proszek do prania to chyba najlepsze określenie tego zapachu
Jest to bardzo delikatny świeży zapach.
Ciężko mi określić jakie nuty zapachowe w nim wyczuwam... proszek... chyba...

Edytowane przez nocandy
Czas edycji: 2010-03-19 o 21:05 Powód: liter
nocandy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-19, 21:08   #3473
ololufe
Zakorzenienie

No wiesz, w kontakcie z avonem to podejrzewam, ze wiekoszosc z nas jest glupia. Ja swego czasu pytalam sie ich o lakier do paznokci Golden Rose, co go wycofali. A w odpowiedzi otrzymalam informacje, ze szminka 24k Golden Rose ma taki i taki numer i zachecaja do jej kupna....

Tak sie zastanawialam, ze moze ta szminka jest taka jakas specjalna, ze na paznokcie moge sobie ja nalozyc i bedzie sie na nich trzymala jak lakier
Stary 2010-03-19, 21:12   #3474
gosiekj
Raczkowanie

GG do gosiekj

Cytat:
Napisane przez Purple_tulips Pokaż wiadomość
czesc dziewczyny,

bardzo podoba mi sie zestaw bizuterii Isadora (pozlacany), ale pojawil sie on ostatnio kilka katalogow (ze 3, 4) wstecz i nie zdazylam kupic. Na allegro ani w internecie nikt nie sprzedaje. Nie wiecie czy jest szansa na to, ze bedzie jeszcze dostepny w ktoryms katalogu? A moze ma ktos do sprzedania jednego zestawu? Albo przynajmniej kolczyki?
Zobacz tutaj http://avonkosmetyki.totu.pl/p839000...uterii-isadora
gosiekj jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-19, 21:15   #3475
ololufe
Zakorzenienie

@Wronia3
A tak na powaznie, to pisalam juz tu na forum jak zwrocilam 15 felernych tuszy na Slowiczej a wlozyli mi je z powrotem do nastepnej paczki. Zapytalam czemu - bo mieli blad systemowy. A ja przez ten blad systemowy ponownie musialam jechac na Slowicza by im je zwracac. Ale ponad 150zl, ktore byly za nie do zaplacenia na fakturze, nie zaplacialam. Na szczescie mam niedaleko do COKu. Ale jakby tak ktos wysylal je na wlasny koszt najpierw raz a potem jeszcze raz, a jeszcze w miedzyczasie zani zostana rozliczone na koncie, musialby za nie zalozyc i to nie mala sume... z pewnoscia nie jednej konsultance by rece opadly...
Stary 2010-03-19, 21:15   #3476
gosiekj
Raczkowanie

GG do gosiekj

Hej dziewczyny macie może netto 06 w lepszej jakości? Będę bardzo wdzięczna za wrzucenie na katalogowy

Edytowane przez gosiekj
Czas edycji: 2010-03-19 o 21:18
gosiekj jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-19, 21:27   #3477
alloffkowa
Zakorzenienie

Dziewczyny tak dużo piszecie że nie nadążam czytać ale właśnie wróciłam ze spotkania ZAKOCHAJ SIĘ W SOBIE NA WIOSNĘ i było super ! Oprócz miłej atmosfery kawki, słodkiego poczęstunku zbieranie cukierków AVON ( za udzielanie się) kto uzbiera najwięcej dostaje nagrodę, 4 osoby ( w tym ja ) dostały perfumy Avon WISH OF LOVE , są bardzo ładne ale nie widziałam ich w katalogu, oraz dostałam również szminkę ULTRA COLOUR RICH i dwa kupony , gdy uzbieram ich 17 ( wręczają na każdym spotkaniu ) dostanę prezent
Oliwka 21.07.2016
alloffkowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-19, 21:28   #3478
malbar
Raczkowanie

Cytat:
No wiesz, w kontakcie z avonem to podejrzewam, ze wiekoszosc z nas jest glupia. Ja swego czasu pytalam sie ich o lakier do paznokci Golden Rose, co go wycofali. A w odpowiedzi otrzymalam informacje, ze szminka 24k Golden Rose ma taki i taki numer i zachecaja do jej kupna....

Tak sie zastanawialam, ze moze ta szminka jest taka jakas specjalna, ze na paznokcie moge sobie ja nalozyc i bedzie sie na nich trzymala jak lakier
Ha ha ha, dawno się tak nie uśmiałam.
Wierzę ci, że się wtedy nieźle wkurzyłaś, bo mnie też by zatkało, ale ogólnie dowcip jest niezły.
Kogo oni tam zatrudniają ? Ludzi z domu wariatów ??
malbar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-19, 21:35   #3479
bamboszko
Raczkowanie

Cytat:
Musieli sie pomylic.. pewnie w trakcie tlumaczenia z angielskiego.. bo nigdy sie nie spotkalam z tym by wlosy blond mialy odcien zielonkawy...
Mój TŻ twierdzi, że w jasnym świetle mam zielone włosy, a mam naturalnie niefarbowany ciemny blond
bamboszko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-19, 21:38   #3480
taka jedna
Zakorzenienie

Mam na 3 termin moje 4 Maje! Wreszcie.
taka jedna jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości