|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#121 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Oznaką nadchodzącej wiosny jest naszych maluszków uśmiech radosny (list.-grud.2
![]() wstawię jak drzwi będą bo na razie firanki ![]() ale pamiętliwe jesteście, no! Katarina- ale mała odstrzelona a mi się nic nie chce ![]() Karenina- ja mojego TZa za nic nie wyciągnę na zakupy, on dostaje duszności na samą myśl o centrum handlowym Pietrusia- nawet nie było tak źle z tą kaszką UWAGA:I nid help!! poszukuję krzesełko do karmienia bo jeszcze nie mam,jakie polecacie? macie już?? mi sie to podoba takie: http://allegro.pl/item965002067_krze...a_wys_24h.html myślicie, że jest ok? dziś są Lejdis o 20, widziałam z 4 razy ale nie zaszkodzi raz jeszcze, co?
|
|
|
|
#122 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Oznaką nadchodzącej wiosny jest naszych maluszków uśmiech radosny (list.-grud.2
Gissh mała jest boska i jakie ma wloski
![]() ![]() Pietrusia dobra robota z tą pierwszą stroną, świetny pomysł, dzieciaczki są boskie Trochę się napracowalas co??Dziękuję za komplementy odnośnie mojego dziecka Mój aniołek zajada już od kilku tygodni kleik kukurydziany i chyba dzięki niemu unormowal nam sie dzien no i noc. wygląda to tak: jemy o 10, 14, 18, 22 potem mala idzie spac, o 2 ją karmie przez sen i spi do 9-10. Zjada tego kleiku tak od 110-150ml. na 150ml mleka modyfikowanego daje 3 miarki od mleka kleiku kukurydzianego. Mała je z butelki (sa specjalne smoczki do kaszek) A co do sloiczkow, to jak jej daje to nastepnego dnia biedna meczy sie z kupka, a bardzo jej smakuja, co prawda je tylko owoce, a zupkami pluje I nie wiem co mam robic, czy jej podawac, czy moze jeszcze troche poczekac. Jak je samo mleko to mam ze trzy ladne zolte upki przez caly dzien, a jak jej dam to robi jedna, przy ktorej sie nameczy i nasteka, ze ho ho... no i jest zielona, najczesciej pod wieczór. Ide w przyszlym tygodniu na szczepienie to od razu podpytam pediatry. a wasze maluchy jak sie zachowuja po sloiczkach?? Cos jeszcze mialam napisac, ale zapomnialam
|
#123 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny ale produkujecie
Wcześniej jak Was podczytywałam to nie zdawałam sobie sprawy ile dziennie postów trzaskacie ![]() My dziś mieliśmy szczepienie. Mój syn - mega wrażliwiec zrobił afere na całego, łzy jak grochy leciały po poliszku. Potem wróciliśmy do domu - Adaś wsunął swój ulubiony szpinak z ziemniakiem i poszliśmy na spacer. No i spokoju było 5minut a potem histeria więc leciałam jak na sygnale do domu. Pietrusiu dziękuje za dopisanie mnie do listy ![]() Brombi mi rehabilitantka też pokazywała taki sposób noszenia. KarmazynowyKamyk - mój synek też się tak wygina i robi tak bo chce się przekręcić na brzuszek, czasem mu się uda a czasem tak leży Anulka - jak czytam Twoje ślunskie posty to japka mi się śmieje bo ja pół ślązaczka jestem i mam sentyment do gwary ![]() Zmykam bo Adaś ma stan podgorączkowy.. |
|
|
|
#124 |
|
Zadomowienie
|
witam
przyznam sie ze przeleciałam was Pietrusia niezła robota ![]() My dziś po szczepieniu- Tomek jak zwykle nie płakał, waży 7kilo i jest zdrowiutki Ja byłam z wynikami u mojej lekarki rodzinnej i dostałam skierownie do endokrynologa w trybie pilnym- tylko w Bochni nie ma juz terminów do konca roku wiec jak zwykle trzeba isc prywatnie
|
|
|
|
#125 | ||
|
Raczkowanie
|
Maruda na rękach więc tylko na chwile:
Cytat:
Dlatego moim typem jest krzesełko FisherPrice Rainforest http://allegro.pl/item952392983_fish...ainforest.html Cytat:
|
||
|
|
|
#126 | |||
|
Zakorzenienie
|
ale produkujecie
![]() no, ale przynajmniej ja mam domek posprzątany, balkon też, dziś pierwszy raz pranie na dworze Cytat:
![]() Cytat:
i poniekąd zazdroszczę ![]() Cytat:
|
|
#127 |
|
Rozeznanie
|
Simpatica ja też gratuluję postępu!
Fajnie, że w przypadku Olci chodziło o przekręcenie się na brzuszek. Wydaje mi się, że u mnie to nie to, bo mój mały tak sobie po prostu leży i się rozgląda, a nie wykonuje żadnych ruchów które by świadczyły o tym, że chce się przekręcić na brzuszek. Ostatnio dwa razy za to przekręcił się z brzuszka na plecy i najpierw robił wielkie oczy ze zdziwienia, a potem się cieszył ![]() Chciałabym się dowiedzieć o jakim klubie piszecie???????? Bo tego jeszcze nie doczytałam. I o co chodzi z tymi statystykami??????????
|
#128 | ||
|
Raczkowanie
|
Dziękuje bardzo
Cytat:
![]() Cytat:
Ale śmieszne Dzięki Domi, ale Pola na fajnego króliczka w avatarze A ja ide spać. Nie mam siły na nic, a dwa kosze ubrań czekają na wyprasowanie...Dziś zrobie pranie i będzie trzeci kosz...
Edytowane przez bogus85 Czas edycji: 2010-03-19 o 19:23 |
||
|
|
|
#129 |
|
Raczkowanie
|
No to mam za swoje.
![]() ![]() Nie mam czasu nawet na czytanie więc nie nadrobiłam do końca a tu nowy wątek i aż 5 stron ![]() Pozwólcie w takim razie że wkleję to co naskrobałam bo Mały płacze i juz nie mam jak na razie pisać. Witam Mamusie i Dzieciaczki ![]() wszystkie dzieciaczki na zdjęciach piękne. ![]() My musimy się wreszcie poprawić i wstawić zdjęcie. Ciągle brak czasu na komputer. Niestety u nas nadal masakra kolkowa-czy tylko to mi się przytrafiło z taką siłą????? Utknęłam z nadrabianiem za dalekich stronach-nie mam kiedy dalej czytać. teraz jak sie robi cieplej to staram sie wychodzić na maksymalnie długo-Michaś przez dłuższą chwilkę na spacerze sie uspakaja ale do momentu jak sie nie znudzi i musimy szybko wracać- tak więc mam mało czasu ogólnie na komputer. Martwi mnie, że mimo iz za tydzień kończymy 3 miesiące kolki nie ustepują-a może ja się już czepiam ![]() Ogólnie mam total doła-Mały ciągle chce na rączki a jak poleży chwilkę sam to ma dobry humor ok. 3-5 minut a potem mega lament. Totalnie mam dość Czuje się przez to również zaniedbana bo nie mam czasu dla siebie. Wszystko robie w mega pędzie jak Michaś łapie 15 minutową drzemkę. Byłam już u 4 lekarzy i oni nie widzą nieprawidłowości-mam szczepienia w przyszłym tygodniu to po raz kolejny zmolestuję pediatrę-niech coś mi wymyśli bo się wykończę Nie doczytałam jeszcze jaka jest Wasza decyzja w sprawie nowego klubu ale mam nadzieję, że mnie nie zostawicie samej Samo czytanie Was pozwala na moment poczuć sie wśród "swoich" bo siedząc sama całymi dniami z płaczacym Maluszkiem nie mogę na nic wiecej liczyć-koleżanki maja swoje sprawy w większości odchowane już dzieci (albo jeszcze niestety ich brak) więc nie maja zbytnio czasu. Dobra muszę uciekać bo Mały znowu Kocham go bardzo ale mam dość |
|
|
|
#130 |
|
Raczkowanie
|
Kobitki a można do Was jeszcze dołączyć? Jeśli tak to chętnie podam dane...
|
#131 |
|
Zadomowienie
|
dolaczyc mozna zawsze
witamy!ja dzis nie mam weny, tylko czytam. zle mi, jak wielu z nas ![]() w sumie to najmniej chodzi o Malenstwo, bo przez wiekszosc czasu jest cudowna. ale mam duzo problemow w domu rodzinnym, ktore sie ciagna i ciagna...
|
#132 |
|
Zadomowienie
|
witam wieczorkiem
Wrocław melduje temperature +11 stopni tak wygląda głosowanie na chwile obecną : 1. aktywność na forum mamuś listopadowo-grudniowych * 1) 93.33% [28 osób] jestem mamusią aktywną ( udzielam się na forum ) 2) 6.66% [2 osoby] jestem podglądaczem 2. czy chcesz przenieść się do bardziej prywatnego mamusiowego KLUBU ??? * 1) 43.33% [13 osób] TAK 2) 43.33% [13 osób] opcja forum + klub 3) 13.33% [4 osoby] NIE Jeżeli jeszcze ktoś nie oddał głosu to zapraszam : ANKIETA ---- > http://www.ankietka.pl/ankieta/37090/klubowo-czy-publicznie.html |
|
|
|
#133 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Czekam na dane Twoje i zdjecie malenstwa to dopisze cie do listy
|
|
#134 |
|
Raczkowanie
|
Marchewkowa Karrotka (Karolina-20-Łódź tp. 24.12) ♀ Kinga 27.12 (3250g /53 cm) SN
|
#135 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A co to wszystkie uciekły na LEJDIS ja tez ogladam
|
|
#136 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ps. dziękuję za dodanie...
|
|
#137 |
|
Zakorzenienie
|
heloł Karrotka
![]() A twoja Kingusia jest śliczna Dziś tz mi przyrządził na obiad steka ze strusia i bardzo mi smakowało. Do tego napoił winkiem (dziś Sandra dostaje butelkę w nocy ), że aż mi się literki mieszają. A teraz zmykam do wanny, a potem... się zobaczy, może film obejrzymy
"what doesn't kill me makes me feel alive" Edytowane przez gucia6 Czas edycji: 2010-03-19 o 21:00 |
|
|
|
#138 |
|
Zakorzenienie
|
Aleście psozalały jak ja Was nadrobię
A ja prałam firany, zasłony, myłam okna, prasowałam i jestem z siebie dumna...Pietrusiu niechcący zdjęcie mojego Piotrusia wylądowało przy Zatoce a to ja prosiłam żeby moje zamienić na to z uśmieszkiem co jest własnie przy Zatoce![]() dobra zaczne nadrabiać teraz chyba, że padne ... myśle o piwie jeszcze... |
|
|
|
#139 |
|
Raczkowanie
|
upojnej nocy
![]() ps. dziękuję! Wasze dzieciaki też są piękne! Wszystkie są po prostu do schrupania!
|
#140 | |||||
|
Zakorzenienie
|
ło rety ale sie napracowałam zanim moje dziecię zasneło
zawsze zasypiała po kąpieli przy cycu a dziś coś ja napadło... od 19 do 20.30 nie mogła (lub nie chciała) zasnąc ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
normalnie vivat nfz ![]() Cytat:
ale oczywiście jeśli Cię to martwi to najlepiej skonsultowac to z lekarzem -- widzisz Nikoś sie przekręca w drugą str bo z brzuszka na plecy a Ola tak jeszcze nie potrafi ![]() -- a z klubem to chodzi o to zeby założyc klub wzajemnej adoracji a tak naprawdę to dziewczyny chcą założyc klub w którym będziemy mogły sobie pisac i nikt nie będzie mógł nas czytac a zaczeło się od tego : https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=397700&page=159 post nr 4764 ![]() Cytat:
Cytat:
![]() <><><><><> Pietrusiu nie odp mi na zapytanie
|
|||||
|
|
|
#141 |
|
Zakorzenienie
|
Katarina i Gissh słodkie dzieciaczki
Gucia podajesz butelke w sensie sztuczne mleko czy wczesniej odciagniete Twoje? ![]() marchewkowa karotka (fajny nick) witaj z nami bogus85 dziekuje ![]() Malinka trzymam kciuki, zeby ta nadczynnosc sie poprawila ![]() Brombi jak zabki Filusia? ![]() Kropka powiedzialam Tz, ze ta Kropka z wizazu co ma meza tego anglika napisala, ze ja Tz wymeczyl wczoraj...ale sie tym przejal ![]() Moja ksiezniczka juz sien ie chce przewracac z brzuszka na plecy od kilku dni jest cisza aallleee za to smieje sie coraz dluzej...dzis do Tz tak sie smiala, jakie to bylo slodkieByla u nas tesciowa w pewnym momencie zrobila cos takiego (powtorzylo sie to dwa razy) jak trzymala moja corcie na rekach (nie dosc ze źle i widzialam, ze jest jej nei wygodnie tak jakby nie umiala trzymac) ze odwrocila sie cenralnie tylem do mnie!z moim dzieckiem na rekach odwrocila sie plecami...i zaczela chodzic po pokoju...mi łzy stanely w oczach, tz robil w kuchni herbate...myslalam ze mnei trafi![]() powiedzcie mi jak ja mam ja lubiec??przeciez to bylo chamskie i to nie jest absolutnie moj wymysl simpatica czemu sie nie zajmujesz Tz, zboku Ty jak ustawilas na stale aby miec ten kolor i czcionke ktora masz? Bo ja nie moge tego znaleźć buuu
Edytowane przez domi7ks Czas edycji: 2010-03-19 o 21:21 |
|
|
|
#142 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Simpatica nie ma za co! Super, że linomag pomógł
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Smacznego ![]() Cytat:
|
||||
|
|
|
#143 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale nie martw się, nie Ty jedna... niech tylko ten klub powstanie to i ja swoje żale wyleje cos mi sie zdaje ![]() <><><> Tż zasnął a ja musiałam przyjśc na wizaż. Ale to nic, rozbudzę go tak jak wczoraj on jest taki zabawny jak udaje ze nie chce bo jest zaspany <><><> ja czcionke mam standardową aby kolor zmieniam. ale nic nie ustawiłam bo nie umiem poprostu zmieniam za każdym razem tak jak Ty
|
|
|
|
|
#144 |
|
Raczkowanie
|
Hej
o coraz wicej nas Witaj marchewkowa karrotka . Mam pytanie czy zmianiałyście smoczki w butelkach?? Chodzi mi o to ze mój mały zaraz skończy 3 m-ce a smoczki ma od 0-3 m-cy. Więc jak to jest z tym??? aniulka8204 zębolka no i śliczna ściana..po wizycie u pediatry bez zmian diagnoza taka sama :-(, mam termin na wtorek do lekarza od rehabilitacji, ale nie mam skierowania mam nadzieje ze wymyśle coś w poniedziałek. Wyjeźdzam na weekend do Wodzisławia Śląskiego, więc mnie nie będzie aaa własnie się dowiedziałam że Szwagierka przed chwilką urodziła, ale nie znam jeszcze szczegółów. |
|
|
|
#145 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 21:35 ---------- Poprzedni post napisano o 21:33 ---------- Cytat:
![]() co do smoków, ja na razie nie zmieniam, bo moja tak łapczliwie je, że większe smoczki powodowały by jeszcze większe u nas problemy z ulewaniem...
|
|
#146 |
|
Raczkowanie
|
Maja 2950g 51 cm SN moja chrześnica
|
|
|
|
#147 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Tez mi sie podoba ten fiolecik w ogole to moj ulubiony kolor ostatnio i nawet zaproszenia mamy z fioletowa kokardka i czcionka Cytat:
choc ja sie dzis fatalnie poczulam jak tak sie odwrocila...no kur****a to jest moje dziecko ![]() moj Tz jak przyszedl z kuchni to widzial po mojej minie, ze jest cos nie tak...potem mu powiedzialam jak poszla....zreszta on sam wie jacy oni sa falszywi a teraz ja mam krotke na jezyku...pewnie mnieo obgadywali. Po tym to ja juz siedzialam i sie prawie w ogole nie odzywalam
|
||
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#148 |
|
Zakorzenienie
|
Aniulko jakos mial 3 miesiace i dzien chyba jak ten zabek sie przebil.
Gisssh ona jest bossska ![]() Domi noo to trzymam kciuki aby tez cie pomeczyl pozadnie Simpatica a moj len patentowany nie chce sie za nic w swiecie przeturlac ani z brzucha na plecy ani z pleckow na brzuszek ![]() Pietrusiu kaszka jest pysia ![]() Karotko witaj co to ja jeszcze chcialam... hmmmm.. bylam dzis na fitness i wychodzilam mokra
|
#149 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#150 |
|
Zakorzenienie
|
To co?
Zakładamy klub, zakładamy
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:19.

bo na razie firanki

Kocham go bardzo ale mam dość

tak jakby nie umiala trzymac) ze odwrocila sie cenralnie tylem do mnie!z moim dzieckiem na rekach odwrocila sie plecami...i zaczela chodzic po pokoju...mi łzy stanely w oczach, tz robil w kuchni herbate...myslalam ze mnei trafi
jak ustawilas na stale aby miec ten kolor i czcionke ktora masz?