|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4201 | |||||
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie MAJOWO- CZERWCOWE 2010. cz. III :-)
Cytat:
Cytat:
Maz skonczył składać meble dla starszej to moze w weekend zajmie się malowaniem mebli dla młodszej.Mam nadzieje, ze po świętach już pokój będzie gotowy z wszystkimi szczegółami. Wózek mam zamiar w maju rozpakowac aby sie wywietrzył. Cytat:
Cytat:
Cytat:
A ja dwa dni nadrabiałam co napisłyscie. Wczoraj koleżanka do mnie zawitała i jak pojechała to już spac poszłam.Dziś ten pokój organizowałam i tak zleciało. Właśnie wszamałam 5 michałków i mała szaleje. Mnie też budzą w nocy te skurcze. Zaraz ide spać. |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#4202 |
Zakorzenienie
|
A ja mam te majciochy z Campola i jestem zadowolona. Mam rozmiar s, ale szczuplutka nie jestem, z mniejszej pupki faktycznie mogą spadać.
Poporodowe też planuje te siatkowe. Te zwykłe się poprzednim razem nie sprawdziły, czułam się w nich jak w saunie, zero przewiewu. Zmykam do wyrka, miłej nocki.
#4203 |
Raczkowanie
|
witam sobotnio
![]() mnie znowu gardło boli ![]() tak czytam o tych twardniejących brzuszkach i zaparciach i tak sobie myślę i bardzo wam współczuję ![]() mnie na szczęście zaparcia jeszcze nie dopadły i mam nadzieję że tak zostanie ![]() a twardniejący brzuszek - sama nie wiem czasem wieczzorem mam jakby wzdęty twardy ale wydaje mi się że to wynik bardziej najedzenia całodniowego bo u mnie taki dziwny system przzemiany materii że tylko rano robię to co trzeba a potem to już żebym zjadła nie wiem ile jogurtów itp muszę czekać do rana (tak miałam przed ciążą i tak jest teraz) pozdrawiam i miłego dnia ![]()
#4204 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Dzien dobry mamuśki ![]() Piekny dzien się dziś zapowiada, u mnie jest już 8 stopni ciepła ![]() A więc zyczę miłego dnia ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4205 |
Zakorzenienie
|
witam i pozdrawiam z Wrocka. tu też wiosennie
![]() przywiozłam ze sobą wiosenny płaszczyk, żeby w ramach biegania po galerii oddać go do pralni. mam nadzieję, że przy ewentualnym przesunięciu guzików dam radę w nim pochodzić, ile będzie trzeba. nie mam w planach żadnych dzidkowych zakupów dziś, raczej króki godzinny wypad do księgarni i drogerii. za to w poniedziałek zamierzam u siebie poszukać koszul, szlafroka i paru drobiazgów. Kees - trzymaj się Bydgoś - super z tym wózkiem. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4206 |
Konto usunięte
|
a ja melduję słoneczko na wschodzie
![]() i śnieg już w sumie stopniał, został tylko taki usypany w hałdy, no i troszkę tam gdzie zawsze jest cień. za to mnie dopadają pyłki... ciągle się smarkam. oczy mi łzawią. dobrze że jeszcze pokrzywki nie dostałam, no ale sezon się dopiero zaczął więc wszystko przede mną... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4207 |
Rozeznanie
|
Witam wszystkich. na dworze piękne słoneczko, cieplutko a ja muszę w domu siedzieć
![]()
#4208 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Ja mam dzis blogi dzien, mam zamiar caly dzien leniuchowac. W nocy mialam jakis nieprzyjemny sen brrr..U nas dzis troszke chlodniej niz wczoraj, ale zobaczymy, moze po poludniu temp bedzie wyzsza. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4209 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() teraz leż i odpoczywaj. ja odkurzacza nie miałam w rękach od pół roku. i nie zamierzam tego zmieniać w najbliższym czasie ![]() dzisiaj tylko lekko ogarnę co się da, bo jutro ruchliwy dzień. najpierw odwiedzą nas moi dziadkowie, potem rodzice małża. odkurzyć trzeba, ale myślę że jak jutro rano małż odkurzy to mu korona z głowy nie spadnie. dużo tego nie mamy ![]() moje sny przebijają już wszystko... dzisiaj były czaszki i szkielety... ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4210 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Posprzatalam juz mieszkanko ,umylam okna i teraz trzeba sie bedzie brac za reszte , musze jakies ciasto upiec i cos zrobic na wieczor , maz zaprosil kilku kumpli na mini imprezke urodzinowa . Juz zapowiedzialam zadnego siedzenia do nocy , bo ja wieczorem trace moc i musze sie polozyc ![]() Budze sie coraz wczesniej i wieczorem juz padam , robi sie coraz cieplej i coraz szybciej sie mecze , brzuchol juz wielki i zaczyna przeszkadzac . Na szczescie omijaja mnie te wszystkie twardnienia brzucha i skurcze ![]() Tylko pod tymi zebrami coraz mniej miejsca i coraz bardziej potrafi bolec ![]() Brzuch mi tylko twardnieje jak mala probuje zrobic fikolka ,wtedy tak fajnie sie wypina - robi takiego rogala a ja mam okazje ja poglaskac po glowce lub pleckach ![]() Musze sie wam jeszcze pochwalic jaki prezent zrobil mi wczoraj wieczorkiem moj maz - on wie jak poprawic humor kobiecie ![]() Mielismy jechac na zakupy , wychodzimy przed blok ma ulice a on mi daje kluczyki - co jest mowie nie jade ![]() ![]() ![]() Bylismy na kupnie drugiego auta dla mnie , jak zjade do polski w maju zebym miala czym jezdzic , ale on to zrobil po kryjomu - dotego myslalam ze kupimy starszy model bo sie z kasa nie wyrobimy a mam jednak identyczny jak meza tylko granatowy( meza jest blekitny) Kiedys juz pisalam ze nie wyobrazam sobie jazdy innym niz Ford Mondeo - niezawodne autko ![]() O cos takiego ,zdjecia z netu ![]()
God is a DJ Edytowane przez Silpe Czas edycji: 2010-03-20 o 09:48 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4211 |
Rozeznanie
|
witam Was,
kocham wiosne!! jest super wczoraj mialam przyplyw energii, umylam wreszcie wszystkie okna, wypucowalam podloge i rowniez bolam mnie brzuszek w dole, z boku, ale posiedzialam chwilke i przeszlo... kupilam hiacynty, posialam pierwsze kwiatki... rozgladalam si eza wiosennym odzieniem wierzchnim ![]() ![]() ---------- Dopisano o 11:00 ---------- Poprzedni post napisano o 10:58 ---------- aha, jesli o sny chodzi, mi sie co jakis czas sni ze karmię piersią.. i ze nie mam pokarmu...dziecko nie chce ssac.... mam nadzieje ze pokarmu bede miala wbród jednak! moja mama nie miala na przyklad.... |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4212 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4213 |
Rozeznanie
|
i jeszcze co sie tyczy zmain na wiosne.. obcielam wlosy o polowe... mialam do polowy plecow a wczoraj wieczorem bylam sciac... do ramion...dziwnie mi dawno nie mialam takaich krotkich....
![]() ![]() a wogole w dniu slubu bylam w 20 tygodniu... i mialam juz brzuszek ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4214 |
Zakorzenienie
|
Jamaica pochwal się fotkami
![]() U nas okropnie, leje od rana ![]()
#4215 |
Zakorzenienie
|
witam i ja wiosennie
![]() 17* póki co ![]() ![]() Ogarnę trochę w pokoju i wybiore się na spacer, posiedze na ławeczce w parku ![]() Jamaica pokaż włoski ![]() ![]() Ja mam taką chęć obciąć do ramion na prosto i na rudo.. Alee.. szkoda mi ich obcinać ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4216 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
a o farbowaniu też myślałam. ale znowu szkoda mi naturalnego koloru, bo wracałam do niego prawie 4 lata. żeby tak można mieć tydzień farbę, tydzień naturalne ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4217 |
Zadomowienie
|
Dzień dobry
![]() Dziewczyny możecie mi napisać, od wczoraj kłuje mnie po lewej stronie brzucha przy każdym ruchu. Miała któraś z Was coś takiego bo nie wiem co robić ![]() ![]()
#4218 |
Konto usunięte
|
ja tylko wpadłam się przywitać w ten wiosenny dzionek.
![]() i zmykam ogarnąć chatę i za ciasta się biorę- jutro wyprawiam urodzinki. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4219 |
Zadomowienie
|
Jakis miesiac temu mialam takie klucia w boku i taki lekki bol jak na @, pierwszy raz bylam wtedy zmuszona wziasc no-spe w ciazy - przeszlo , no i polezalam troszke , tymbardziej ze to bylo wieczorem.
Mowilam o tym ginowi , powiedzial zeby sie nie martwic wziasc no-spe w razie czego i polezec, chyba ze nie przechodzi wtedy sie zglosic . Kochana , dzis sobota , wez tabletke i odpoczywaj bez stresu , jak nie przejdzie to wtedy na konsultacje ![]()
#4220 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4221 |
Konto usunięte
|
[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;18012957]ja tylko wpadłam się przywitać w ten wiosenny dzionek.
![]() i zmykam ogarnąć chatę i za ciasta się biorę- jutro wyprawiam urodzinki. ![]() ojej, Lea... ![]() spóźnione życzonka wszystkiego najlepszego! dużo zdrówka dla Ciebie i przy okazji Twoich synków, no i żebyś zawsze miała tylko z górki w życiu ![]() ![]() ![]() a ja też zmykam wreszcie "ogarniać chatę". miłego popołudnia ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4222 |
Zadomowienie
|
[1=41606c31298bccbf4cae52b 7859efbfee487d7f9;1801155 0]
![]() ![]() ![]() zeczywiscie fajne i jestem happy ![]() wtym , ze maz juz zapowiedzial to za wszystkie zalegle prezenty ![]() ktore kiedys mu wypomnialam i powiedzialam ze nie chce juz kwiatow bo mi sie przejadly a on idzie na latwizne ![]() A pomyslec ze jeszcze w srode prosilam tylko o perfumy ![]() ![]()
#4223 |
Zakorzenienie
|
[1=41606c31298bccbf4cae52b 7859efbfee487d7f9;1801266 4]ja też... ale mam do łopatek i tak mi ich szkoda... zwłaszcza że fryzjerka ostatnio mnie "pocieszyła". powiedziała że teraz jakby co to nie udałoby mi się ich tak zapuścić. bo długie włosy mam od dawna, a teraz mi się posypały strasznie, są cienki i łamliwe. są to są, dbam i jakoś wyglądają. a jak zetnę i mi się odmieni to co? lipa.
a o farbowaniu też myślałam. ale znowu szkoda mi naturalnego koloru, bo wracałam do niego prawie 4 lata. żeby tak można mieć tydzień farbę, tydzień naturalne ![]() ![]() No szkoda ze tak nie mozna ![]() Raz krótkie raz długie, raz grzywka raz bez, raz rude, raz czerń ![]() No ale farbnąć się to farbnę na pewno ![]() ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4224 |
Zakorzenienie
|
Lea - najlepszego
![]() tak szalejecie z tym sprzątaniem, a ja się zastanawiam, czy samej myć okna, czy jednak zawołać do tego mamę... we Wrocku aktualnie ciepło, ale pochmurno i trochę pokropiło. zupełnie inne powietrze, czuć wiosną ![]() jamaica - dołączam się do próśb o fotki ![]() Silpe - ależ niespodzianka! my z małżem też kochamy fordy, on jeździ smaxem, ja niestety fiacikiem, ale jak wygramy w lotto, to obiecał mi nową fiestę w jakimś drapieżnym kolorku ![]() [btw. Twój nadrobił zaległe prezenty, a mój przy zakupie auta stwierdził, że teraz przez dwa lata nie dostanę nic - na szczęście nie trzyma się tej obietnicy ![]()
jesteś tym, co czujesz, jesteś tym, co wiesz, jesteś tym, co potrafisz, jesteś tym, kim być chcesz Ewcia Przemek Edytowane przez margo80 Czas edycji: 2010-03-20 o 11:58 |
![]() ![]() |
![]() |
#4225 |
Zadomowienie
|
Witam
![]() Ja wczoraj również byłam u fryzjera,miałam tak podły nastrój i wszystko mnie wkurzało,a najbardziej za długie i nie układające się włosy właśnie..ale już jest tak jak chciałam i oki,ja wygrzebałam u mnie w lumpku płaszczyk wiosenny a'la grzybek jest nie zniszczony wogóle i na te 2 miesiące myślę ze oki,koszt to 20 zł ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4226 |
Raczkowanie
|
Ja też sie musze niestety "pochwalic" skurczami. Co prawda wiem że to są te Braxtona-Hicksa, nie są bolesne tylko nieprzyjemne ale ostatnio przybrały na częstotliwości. Są krótkie bo po minucie. Napina sie najczesciej w nocy, a dzis policzyłam od rana 10. Przy okazji boli mnie krzyż, to od tego leżenia chyba. Także znowu nospa i nerwówka. Zaczynami dziś 31 tydzień.
#4227 | ||||
Rozeznanie
|
Witajcie sobotnio
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Ja też zawsze byłam taka nadgorliwa - taka już moja natura, ze nawet na ostatnich nogach muszę coś posprzątać, bo inaczej nie da mi to spokoju. Ale teraz wiem, że nie warto!!! Jak wczoraj mój brzuch był twardy, napięty do granic możliwości to tak bardzo się wystraszyłam - (co by było, gdybym zaczęła rodzić w 32 tygodniu) że postanowiłam nic już nie robić. Mam męża, mam mamę, która codziennie mnie męczy, że chce przyjechać pomóc mi w obowiązkach domowych - ale ja zawsze chciałam sama, bo wydawało mi się, ze sama to wszystko najlepiej zrobię. Postanowiłam nic nie robić aż do końca 36 tygodnia i Tobie też radzę jak najwięcej się oszczędzać - dla dzidziusia ![]() Trzymaj się ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
---------- Dopisano o 13:11 ---------- Poprzedni post napisano o 13:10 ---------- Lea, wszystkiego NAJ!!! ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
||||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4228 | ||||||
Konto usunięte
|
Cytat:
A ja zeżarłam paczkę jojów, tych pianek takich, ale młoda chyba przyzwyczajona do mojego słodyczowania, ma w nosie ![]() ![]() Cytat:
![]() [1=41606c31298bccbf4cae52b 7859efbfee487d7f9;1801015 7]a ja melduję słoneczko na wschodzie ![]() i śnieg już w sumie stopniał, został tylko taki usypany w hałdy, no i troszkę tam gdzie zawsze jest cień. za to mnie dopadają pyłki... ciągle się smarkam. oczy mi łzawią. dobrze że jeszcze pokrzywki nie dostałam, no ale sezon się dopiero zaczął więc wszystko przede mną... ![]() Czytam, czytam i kilka razy doczytałam: WILKI ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() A propos kumpli - przedwczoraj brat małża przylazł, miał być o 19, a dopiero po 21 dostaliśmy smsa że właśnie do nas jedzie ![]() ![]() ![]() A prezencior od męża - piękny ![]() Cytat:
![]() [1=41606c31298bccbf4cae52b 7859efbfee487d7f9;1801266 4]ja też... ale mam do łopatek i tak mi ich szkoda... zwłaszcza że fryzjerka ostatnio mnie "pocieszyła". powiedziała że teraz jakby co to nie udałoby mi się ich tak zapuścić. bo długie włosy mam od dawna, a teraz mi się posypały strasznie, są cienki i łamliwe. są to są, dbam i jakoś wyglądają. a jak zetnę i mi się odmieni to co? lipa. a o farbowaniu też myślałam. ale znowu szkoda mi naturalnego koloru, bo wracałam do niego prawie 4 lata. żeby tak można mieć tydzień farbę, tydzień naturalne ![]() ![]() Emciu, ale jak masz słabe bardzo włosy, to lepiej jest je ściąć, niż męczyć długie. Cytat:
![]() [1=41606c31298bccbf4cae52b 7859efbfee487d7f9;1801313 9]ojej, Lea... ![]() spóźnione życzonka wszystkiego najlepszego! dużo zdrówka dla Ciebie i przy okazji Twoich synków, no i żebyś zawsze miała tylko z górki w życiu ![]() ![]() ![]() a ja też zmykam wreszcie "ogarniać chatę". miłego popołudnia ![]() No właśnie - Lejątko, sto lat!!! ![]() Kees, a nie dostałaś do fenoterolu Isoptinu dla złagodzenia skutków ubocznych? Mnie lekarz przepisał, ale fenoterol ma brać tylko w razie naprawdę długiego i mocnego napiecia brzucha, a jak będzie chwilowe - to nospę. Bydgoś - trzymam kciuki za transakcję wózkową ![]() Tak piszecie o płaszczykach wiosennych - a ja w zeszłym roku na wiosnę taki rozkloszowany kupiłam w HM ![]() Czytam wasze opisy skurczy - no mówię wam, że jak mi sie zaczną, ja ich nie rozpoznam ![]() ![]() W zeszły wtorek moja koleżanka urodziłą córę, wczoraj z nią gadałam - na fotelu porodowym spędziła - uwaga! 10 minut ![]() ![]() ![]() Małżonek w góry wybył, a ja - byczę się. |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#4229 |
Rozeznanie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;18015600]Kees, a nie dostałaś do fenoterolu Isoptinu dla złagodzenia skutków ubocznych? Mnie lekarz przepisał, ale fenoterol ma brać tylko w razie naprawdę długiego i mocnego napiecia brzucha, a jak będzie chwilowe - to nospę.
.[/QUOTE] Szaja, tak tak - dostałam ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4230 |
Konto usunięte
|
A ciśnienie ogólnie masz jakie? Ja mam niskie raczej, tzn. mam normę z tendencją do spadku (ale nie zapaści).
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:49.