|
|||||||
| Notka |
|
| Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#901 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Maturzystki 2010 cz. VI - ciemno wszędzie, głucho wszędzie,co to będzie,co to b
Nie, żeby mi powiadomień na maila nie wysyłało..
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
mój bardzo daleki kuzyn chodził do Kopernika (Unbelievable na pewno wie, o co chodzi ), miał tam chyba nawet kilka olimpiad, to studiuje na UW na MSMP (?)Bo te progi taki ruchome są, serio... A fajne są tematy na forum PŁ, ktoś się zapyta o próg punktowy, to zawsze go wyzwią, że to zależy od roku, jak inni maturę zdadzą Ja nawet coś słyszałam, ze od wczoraj, nie wiem, jak to liczą ![]() Cytat:
![]() Haha ![]() Cytat:
![]() Ale bez sensu, rzeczywiście, przecież to już jest 240 zł te trzy kierunki ![]() Ja zadania z grawitacji, stereometrii i też coś z angielskiego pewnie. A tymczasem muszę umyć dwie pary butów, które mama znalazła zabunkrowane od roku, brudne w szafce z butami Ja nie wiem, co się z tym chłopakiem dzieje. Rok temu rozwalił procesor, pół roku temu dysk, teraz zasilacz i płytę główną. Ja nie chcę mieć z nim nigdy wspólnego kompa Cytat:
ale takie zwykłe, czarne, ale nie z miękką podeszwą, bardziej właśnie takie do łażenia, po chodnikach normalnie, nie, że się kamienie czuje ![]() Mogłyby być trochę płytsze, ale nie narzekam ![]() Idę się wziąć za wszystko
|
|||||
|
|
|
#902 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Maturzystki 2010 cz. VI - ciemno wszędzie, głucho wszędzie,co to będzie,co to b
Dzień dobry.
Mój dziadzio. Zawsze jest wina wszystkich tylko nie jego. Siedział cały dzień w domu wczoraj, bo czekał na listonosza wiadomo po co. Nie usłyszał dzwonka do drzwi, dziś znalazł w skrzynce awizo i wyzywa listonosza od sukin**ów. ![]() Cytat:
![]() Cytat:
---------- Dopisano o 12:18 ---------- Poprzedni post napisano o 12:17 ---------- Ale ta uczelnia jest śliczna.
|
|
|
#903 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Właśnie nie, astronomiczna dzisiaj chyba ![]() Ojeju ale mam na tym kompie listy na tą Elektronikę i telekomunikację (zdjęcie sobie zrobiłam na targach w październiku ) na 28 osób najmniejszy wynik to 670,4, jeszcze dwie osoby są do 700, kolejne 12 700-800, 5 800-900 6 900-1000, jeden 1126 i jeden olimpijczyk. i są 3 dziewczyny ![]() Mediana jest 785 to tyle chcę Dobra, żartuję idę to auto sprzątać, bo już mi na mózg pada z tymi studiami ![]() Ten Wydział Prawa i Administracji UŁ? Haha
Edytowane przez parodia Czas edycji: 2010-03-20 o 12:49 |
|
|
|
|
#904 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ale dziś rano oglądałam jakieś wiadomości w tv, i dziś po 18 zaczyna się wiosna ale generalnie za datę przyjmuje się 21 ![]() Cytat:
![]() Ja nie jestem kompletnie zdecydowana, pewno na jakieś 5 będę składała, a każdy na innej uczelni... kupa kasy. Cytat:
![]() ach tak, w lipcu ![]() Cytat:
![]() wyszłam na dwór i zrobiłam minę -> jest tak ciepło
|
||||
|
|
|
#905 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry.
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Tyle, że jak my będziemy szukać mieszkania, czyli sierpień-wrzesień, to wtedy podrożeje. bo okres, w którym studenci szukają lokum.Wladimir Nabokov. W ogóle nieco dziwna ta książka, o pedofilu, pisana z jego perspektywy, coś w rodzaju pamiętnika. Nazywa dziewczynki w wieku 10-14 lat nimfetkami i zachwyca się ich chłopięcymi kształtami.. ![]() ---- Wiecie co, dziś robiłam porządki w półkach (gruntowne) i znalazłam książeczkę, którą dostałam w szkole, jak miałam ze 13 lat. O dojrzewaniu, okresie, zmianach w ciele, itp. Bardzo fajne wszystko przedstawione.
"Różne momenty wiszą w przestrzeni jak prześcieradła, jak ekrany, na których wyświetla się jakiś moment; świat składa się z takich nieruchomych momentów, wielkich metazdjęć, a my przeskakujemy z jednego na drugi." Studentka ![]() Edytowane przez star15 Czas edycji: 2010-03-20 o 14:41 |
||
|
|
|
#906 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Juniorowi pokaż lepiej, będzie chłopak wiedział, co się dzieje bo jak sobie przypomnę, jak się zachowywali niektórzy chłopcy pod koniec podstawówki, to właśnie czegoś takiego im brakło
|
|
|
|
|
#907 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
chcemy spróbować.Nie, u niego jeszcze za wcześnie chyba.. ma dopiero 10 lat.
"Różne momenty wiszą w przestrzeni jak prześcieradła, jak ekrany, na których wyświetla się jakiś moment; świat składa się z takich nieruchomych momentów, wielkich metazdjęć, a my przeskakujemy z jednego na drugi." Studentka ![]() |
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#908 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
u mnie ciepło, aczkolwiek pada Cytat:
![]() .Mama mi powiedziała, że nowo przyjęty pielęgniarz (23 lata) wypytywał o mnie koleżankę mamy :kupiłam na all fototapetę Brooklyn bridge, oby ładnie to wyglądało. Wkurzyłam się, bo farba nie zakryje mi tych głupich kwiatków robionych sprayem. Martyna widzę szalejesz. Udanych zakupów ![]() głowa mnie boli.
Dzieciństwo kończy się wtedy, gdy bezpowrotnie przestajemy pytać dlaczego. Edytowane przez effciaa16 Czas edycji: 2010-03-20 o 15:26 Powód: błąd orto |
||
|
|
|
#909 | ||
|
Zakorzenienie
|
No, cieplutko. Wyszłam w wiosennym płaszczyku i było mi gorąco. ![]() A zmarźluch jestem. ![]() Cytat:
![]() Zdziwiłabyś się jakie rzeczy wiedzą 10-latki. Lepiej gdyby miał rzetelną wiedzę niż przekazywaną przez rówieśników. ![]() ---------- Dopisano o 15:32 ---------- Poprzedni post napisano o 15:30 ---------- Cytat:
![]() łuuu.
|
|
|
#910 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Przepraszam ale nie mogę ![]() Ten mój nowy kolega to pacjent którym moja mama sie opiekowała ![]() A że dużo gada to nie znając mnie wiedział o mnie dosyc dużo i postanowił sie odezwac Jejkuposzłabym na spacer ale po pierwsze nie ma z kim a po drugie jestem ciągle w pizamie Dobra wracam do tych książek :P
|
|
|
#911 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja przestałam z mamą rozmawiać na intymne tematy (co czasami robiłam) w wieku 15 lat bodajże, jak miałam chłopaka i zasugerowała mi, że z nim śpię. ;] co było oczywiście nieprawdą. Raka Pielęgniarz mówisz.. Cytat:
No wiem, wiem, już się nie pamięta teraz,jakim się było w wieku 10 lat i ile koleżanki na podwórku informacji sprzedawały.. ![]() Poczekam jeszcze trochę z pokazaniem mu tej książeczki.
"Różne momenty wiszą w przestrzeni jak prześcieradła, jak ekrany, na których wyświetla się jakiś moment; świat składa się z takich nieruchomych momentów, wielkich metazdjęć, a my przeskakujemy z jednego na drugi." Studentka ![]() |
||
|
|
|
#912 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Chyba, że byście już teraz coś zaklepali od września ![]() Myślałam, że sama właśnie czerpałaś wiedzę ![]() Cytat:
![]() a najgorsze było to, że przecież dziewczyny dużo szybciej zaczynają dojrzewać, więc nie dość, że same były zdziwione tym co się z nimi dzieje, to jeszcze chłopcy, którzy kompletnie tego nie rozumieli, nabijali się Cytat:
ale fajnie w sumie, zawsze tak chciałam...wow, taką dużąąąą ?droga pewnie, co ?no farba nie zakryje, ale może jest jakiś specyfik, który to zmyje trzeba spytać znawcę w sklepie?(ja na szczęście plakatówkami sobie malowałam po ścianach, więc woda z mydłem zmyła ale się namachałam szczoteczką do zębów, żeby to zmyć )Cytat:
![]() szczerze mówiąc to wszystkiego dowiedziałam się z wizażu a wcześniej to nie pamiętam skąd ![]() tylko pamiętaj, że jego koleżanki już dojrzewają, żeby się nie śmiał z nich ![]() (chociaż już sam fakt, że ma starszą siostrę...
|
||||
|
|
|
#913 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
.. kurde.Ja pamiętam, jakie to było irytujące w 6 kl. podstawówki, gdy koledzy robili sobie jakieś zboczone żarty, a dla mnie to było takie niesmaczne.. ![]() Postaram się, by Junior taki nie był. Machnęłam sobie właśnie maturę rozszerzoną z wosu na 78% może być, chocież w maju chciałabym ponad 80.
|
|
|
|
#914 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
trudno wyczuć, chyba, że ktoś i tak by nie znalazł na teraz lokatora.no było, albo na wdżwr wieczenie się smiali ![]() no brawo
|
|
|
|
|
#915 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
oo Twoja mama też pielęgniarka? czy może Pani doktor. To ten z którym byłaś na randce? ![]() mi też się nic nie chce, a muszę dokończyć prezentację, zrobić konspekt, przeczytać dżumę, której nie mam i zrobić "1500" zadań z głupiej matmy. ;/ Cytat:
![]() moja mam bardzo jest tolerancyjna pod tym względem. I wie, że jesteśmy rozsądne i w odpowiednim czasie zaczniemy to robić. Twoja też na pewno to wie, ale jak to mamy, nadopiekuńcze są. a no raka sobie wymyśliłam. ![]() pielęgniarz (pewnie pojedzie robić szkółki, żeby zdobyć stopnie podchorąży itd. jak większość w tej pracy)Nie no nie znam chłopaka, wypytywanie o niczym nie świadczy. (dobra powiedział, że jestem ładna blabla) Cytat:
już teraz nic nie robię, bo kupiłam w desperacji tą fototapetę. Kwiatki niech spadają. haha wyobrażam to sobie. ![]() ja to w ogóle z mamą o wszystkim rozmawiam. Uwielbiam ją. dobra idę zrobić coś konstruktywnego.
|
|
#916 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tyle w jeden dzień? ![]() Cytat:
![]() Pamiętam lekcje wdżr. Na pierwsze 2 zajęcia poszli wszyscy, potem nikt. I też było wieczne śmianie się. Bez sensu te zajęcia. Przynajmniej w szkole.
|
|
|
#917 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja nie miałam WDŻR. ;> Dziemki. Cytat:
Do nas przychodziła taka pani (to było spotkanie wyłącznie dla dziewczynek) i pokazywała nam w szklance, ile płynu może wsiąknąć w podpaskę. Dała nam też specjalne pudełeczka, które wyglądały jak od kredek, w których można było trzymać podpaski, żeby jak jakiś kolega zobaczy w plecaku to się nie domyślił. do końca podstawówki mówiłyśmy na podpaski: masz kredki? (a poza tym mi się to spotkanie przydało, bo niedługo potem dostałam okres, miałam niecałe 13 lat.)Ale przyznaj, spodobał Ci się.
"Różne momenty wiszą w przestrzeni jak prześcieradła, jak ekrany, na których wyświetla się jakiś moment; świat składa się z takich nieruchomych momentów, wielkich metazdjęć, a my przeskakujemy z jednego na drugi." Studentka ![]() Edytowane przez star15 Czas edycji: 2010-03-20 o 16:46 |
||
|
|
|
#918 | |||
|
Zakorzenienie
|
A... co na to jego rodzice? Wiesz do czego nawiązuje
![]() Ja je miałam świetne, poza małym wyjątkiem, że od 2,5 roku miałam już okres ![]() Cytat:
Ja też ja z gazet ![]() Cytat:
![]() Siedzę nad zadaniami ![]() ---------- Dopisano o 16:55 ---------- Poprzedni post napisano o 16:53 ---------- Cytat:
Ale pamiętam, jak mi było głupio, jak ja już miałam okres, a nikt inny nie. ![]() A w gimnazjum dostałyśmy takie z o.b. te były jeszcze fajniejsze ![]() Gdyby nie pielęgniarka, która rozdając nam je wymieniła 30 wad tamponów i 50 zalet podpasek
Edytowane przez parodia Czas edycji: 2010-03-20 o 16:57 |
|||
|
|
|
#919 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie dowiemy się, póki nie spróbujemy. I tak jedziemy najpierw na wakacje razem i żadne z nas nie zamierza z tego rezygnować. Kiedyś muszą się pogodzić z tym, że chcemy być razem tak na poważnie i że jesteśmy całkiem odpowiedzialni. kiedyś muszą, no więc dlaczego nie teraz? ![]() A ja kiedyś bardzo bałam się używać tamponów. ![]() Wcześnie okres dostałaś. ;>
"Różne momenty wiszą w przestrzeni jak prześcieradła, jak ekrany, na których wyświetla się jakiś moment; świat składa się z takich nieruchomych momentów, wielkich metazdjęć, a my przeskakujemy z jednego na drugi." Studentka ![]() Edytowane przez star15 Czas edycji: 2010-03-20 o 17:02 |
|
|
|
|
#920 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja kiedyś też, ale teraz - z 5 lat na podpaskę nawet nie spojrzałam Kilka dni po 11 urodzinach ale jak właśnie teraz już, w lo, porównywałyśmy z dziewczynami bilansy (
|
|
|
|
|
#921 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moja siostra powiedziała że jak chłopak poznał nasza mamę i jeszcze postanowił się odezwac to albo ma naryte pod kopułka albo masochista Cytat:
A co do PDŻ ( tak to się u mnie zwało ) to faktycznie nic z tych lekcji nie wyniosłam... Własnie
|
|
|
#922 |
|
Zakorzenienie
|
Martuś, jedziesz do Lublina we wtorek?
|
|
#923 |
|
Zakorzenienie
|
No miałam zamiar ale nie mam z kim, a sama to po pierwsze się tam zgubie a po drugie łyso tak trochę :P
Ale nie wykluczam że jednak pojade bo nie ukrywam że mnie ciągnie
Edytowane przez martus9191 Czas edycji: 2010-03-20 o 17:57 |
|
|
|
#924 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() my chyba też coś z always, choć w podstawówce chyba nic nie dostałyśmy, dopiero w gim. Ale ja wam powiem, że z tych lekcji coś wynosiłam i to chyba właśnie stamtąd za młodu czerpałam wiedzę. Albo nie wiem skąd jeszcze, wole sobie nie przypominać, bo się okaże jeszcze, że z jakiegoś Bravo Girl No i w gim i w LO przychodziła do nas taka pani z jakiejś poradni ginekologiczno-położniczej, to też było fajne Ale miałam dokładnie tak jak Justyna, okres także miałam mając niecałe 12 lat ale się wstydziłam wtedy nie wiem czy w książeczce nie mam wpisane później oj nie zawsze mamy o tym wiedzą. ![]() ale u mnie to się w ogóle nie porusza takich tematów, cóż, trudno, skąd indziej czerpałam wiedzę i myślę, że nie jestem wypaczona ( ) w tym temacie. Mam tylko nadzieję, że u mnie w domu, gdy będę miała swoją rodzinę, to nie będzie tematem tabu.Bo wydaje mi się, że gdybym ja miała okazję na takie rozmowy, to dużo rzeczy inaczej, by się potoczyło - lepiej. I nie byłoby różnych problemów z tym związanych. No. w tym wypadku świadczy ![]() to faktycznie niedroga pokażesz mi ?ten chłopak, do którego chodzę na korki z biol remontował sobie pokój i kupił taką... naklejkę z magnolią, bardzo ładna, ale 60 zł ![]() I w porównaniu do fototapety jest mała... Cytat:
![]() ja nawet jak powtarzam, to robię dużo mniej w ciągu 1 dnia ![]() u mnie były obowiązkowe. Cytat:
jeszcze przypomniałam sobie, że z przyjaciółką brałyśmy kiedyś udział w badaniach rynku - były skierowane do młodych dziewczyn i dotyczyły podpasek, tamponów. też wtedy sobie pogadałyśmy sporo o tym ![]() uważam, że takie rzeczy powinny być organizowane w szkoła, powinny być obowiązkowe. coś takiego jak korepetycje z seksu na tvn style też by się u nas przydało ![]() Cytat:
![]() fajna pielęgniarka weź ![]() Cytat:
Cytat:
![]() a teraz w szkole to dla mnie zbyt uciążliwe, w sensie zmienianie, przez to się odzwyczaiłam a tak to też używałam zawsze, 24h na dobę.to Ty jeszcze bardziej hardcorowa, niż ja ![]() Cytat:
Edytowane przez blue_apple Czas edycji: 2010-03-20 o 18:09 |
|||||||
|
|
|
#925 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bo to taki szczególny moment, gdy stajemy się kobietkami. noo zobaczymy co będzie z tego świadczenia. na razie się nie robię sobie żadnych nadziei. jasne, że pokażę *klik* i *klik* a wymiary ma w sam raz 366x254. doś spore. (na zdj. 2 wydaje mi się, że trochę przekoloryzowali je i jest trochę nie wyraźne, ale normalnie to raczej tak nie wygląda) ogólnie rozmiary fototapet są przeróżne. Cytat:
wiem, że poprzednie roczniki dostawały takie coś. Ale teraz już takiej akcji nie ma, bo póki co siostra (II gim nic nie dostała). Nam rozdawała wychowawczyni na lekcji, to była radość. ja okres dostałam na początku I gim., bodajże 9.09 (tak tak pamiętam ).czy mi się spodobał, trudno powiedzieć. widziałam go jak było ciemno i wtedy właśnie z wyglądu mnie nie przekonał, ale jak mama powiedziała mi dzisiaj, że się o mnie wypytywał to looknęłam na jego nk i okazał się być przystojny. W sumie to jedynie mogę go tak oceniać, nie znam go. Choć mama mówi, że jest spokojny, poukładany, miły, nawet przyniósł pielęgniarką w dzień kobiet batoniki, miło z jego str.. Cytat:
mam wstęp, zakończenie, nie-boską, gnoja, jeszcze treny i koniec. Cieszę się jak szczerbaty do landrynek.
Dzieciństwo kończy się wtedy, gdy bezpowrotnie przestajemy pytać dlaczego. Edytowane przez effciaa16 Czas edycji: 2010-03-20 o 19:06 Powód: małe błędy |
|||
|
|
|
#926 | |
|
Zakorzenienie
|
Nie wiedzą, no przecież nie będziemy uprzedać ich 4 miesiące wcześniej.
![]() Cytat:
Też popieram wychowanie do życia w rodzinie, jeśli prowadzi je ktoś kompetentny. Ogólnie mówiąc, drażni mnie, gdy rodzice oglądają się na szkołę w kwestii uświadamiania dzieci. Wiadomo jak jest w Polsce... katolickie, zacofane państwo. dzieci zazwyczaj się nasłuchają, że seks przedślubny be, zabezpieczenie be, kobieta nie powinna czerpać przyjemności, tylko spełniać powinności małżeńskie (przykry obowiązek ), kupowanie kamasutry - grzech, o jej zastosowaniu nie wspominając.. oczywiście nie mówię, że tak jest wszędzie, ale z tego co słyszałam - w większości. I takie sprzeczne obrazy (media, w których ogląda się panienki w skromnych strojach wymachujące tyłkami vs. poglądy rodem ze średniowiecza, że seks zły i nieprzyjemny) rozstrajają dzieci i doprowadzają do tego, że one próbują same, jak to jest. Myślę, że gdyby rodzice dając odpowiedni przykład dzieciom od początku, tj. nie ukrywając do siebie pociągu seksualnego - no jasne, że nie mówię o rozbieraniu się na oczach dziecka czy coś , ale np. o buziakach, uświadamiają mu, że seks to coś naturalnego, dobrego, że to podkreślanie więzi dwojga kochających się ludzi.Bo tak jest. Tylko nie wszyscy o tym wiedzą.
|
|
|
|
#927 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale cóż.myślę, że jakby nasze kontakty były ogólnie dobre i to z takimi rozmowami nie byłoby problemu. nie rób nie rób, ale to takie... słodkie jakby coś było z tego.ale rozumiem Cie, bo ja tez nie lubie się ekscytować takimi rzeczami, bo to faktycznie może być tylko takie gadanie i już wow, super jeszcze jakbyś na pw wysłała linka, gdzie kupiłas (bo w necie, tak )haha, to brawo, też bym się cieszyła ![]() ja nic nie mam ![]() [konspektu nie liczę...] ale jutro umówiłam się z panią od polskiego, liczę, że mi rozjaśni to troszkę, i że coś zaczniemy pisać, bo już Martynie mówiłam, że mam straszny problem z tym, żeby w ogóle zacząć.
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#928 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Za to z tatą jakbym miała problem myśle że nie byłoby kombinowania tylko normalna rozmowa na ten temat odbyc by się mogła...Ładna ta tapeta Moj mama ogólnie rzecz biorąc jest kobietą która z założenia nie nawidzi całego świata, wszyscy są źli i w ogóle. Wsparcia w niej nie mam, ciągle słysze tylko że nic nie robie, nie dostanę się na studia i tylko siedze w domu i biorę od niej kasę (chociaż jak cna coś potrzebuje idę i tak do taty nie do niej...) normalne stosunki ma chyba z nielicznymi osobami, z resztą ciągle szuka konfliktów. Przez jej charakter naprawdę wiele osób cierpi, no ale nie o tym wątek ;] A czy sieje postrach, zawsze każdego musi przepytac, sprawdzic i w ogole. Strasznie wścibska i upierdliwa jest... Wiem że to moja mam jest i nie powinnam tak pisac, ale tak to już jest... Cytat:
Mieliśmy też spotkanie z OB i pamiętam tylko tyle że dziewczyny bały się dotknac sztucznej piersi, w której były guzy ( uczyli nas jak rozpoznawac) bo to fuj obrzydliwe i smieszne. Przykre że 13-14 latki nie potrafią do tego troche poważniej podejsc.
|
|
|
#929 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jedna dziewczyna (swoją droga uważam jej poglądy za trochę... głupie, ona jest trochę taka jakby nie myślała samodzielnie, tylko co się jej powie, czy każe, to uznaje to. zero własnych przemyśleń, swojego zdania) kłociła się i ze mną i z katechetą, że wg kościoła kobieta powinna być tylko inkubatorem na dzieciaka, że musi chcieć się kochać zawsze wtedy, kiedy jej mężczyzna tego chce. ![]() przerażające jest to, jak wiele ludzi tak uważa. a czemu tak jest? bo jakiś powód musi być. może własnie to, że z takimi osobami nikt nie rozmawia, a nie są to osoby zdolne do własnych przemyśleń i własnego zdania... wiem na pewno, że to powinno się zmienić. tak, jak w tych korkach na tvn style - młodzież nie powinna uważać seksu za temat tabu, powinna zawsze mieć z kim o tym porozmawiać, bo wiedzę o tym powinna czerpać skąd indziej, niż z pornografii. ---------- Dopisano o 19:27 ---------- Poprzedni post napisano o 19:22 ---------- Cytat:
ja ze swoją mam podobne stosunki, szczerze mówiąc, to nie lubię jej jako człowieka. charakteru i całej reszty... bardzo rzadko jestem w stanie z nią rozmawiać normalnie. poza tym mam do niej o pare spraw żal i myślę, że to wpływa na to także. Tak teraz się zastanawiam... Też prędzej przed tatą bym się otworzyła, on i tak wie więcej, niż mama. Aczkolwiek on też nie rozmawia ze mną na takie poważniejsze tematy, myslę, że po prostu nie chciałby, żebym ja wchodziła w jego prywatę ![]() Ale i tak to on mnie wspiera, gdy mam problemy - czy własnie z mama, czy w szkole... - ale nigdy w osobistych sprawach. Za często te zajęcia prowadzą osoby nieodpowiednie
|
||
|
|
|
#930 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie robię, na razie to nic takiego... chociaż pewnie nie byłabym zła jakby coś z tego wykiełkowało... link wyślę Ci na pw. a kupiłam na allegro. ![]() kurcze, wiesz jaki kamień z serca, jestem bliżej niż dalej Cytat:
Ja nie znam takiego czegoś. Od zawsze praktycznie mam z mamą dobry kontakt, z resztą tatą też miała. Rozmawiam z mamą o wszystkim, nie krępuję się z nią rozmawiać. Zawsze miałam wsparcie od rodziców, nigdy na mnie nie napierali. Zawsze cieszyli się z moich sukcesów, i pocieszali jak mi coś nie wyszło. Wiem, że mama jak i tata liczy/ył się z moim zdaniem. Oczywiście rodzice mają też swoje wady, ale mimo wszystko za nic świecie bym ich nie zmieniła <3 mam głupie wrażenie, że dziś jest niedziela i co chwile chcę lecieć przygotować ciuchy.
![]() |
Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:00.

?
poza tym, sama mówisz, że teraz już wiesz jak je zrobić, a to jest ważniejsze, niż to, że na klasówce coś Ci nie poszło.

Zawsze jest wina wszystkich tylko nie jego. Siedział cały dzień w domu wczoraj, bo czekał na listonosza wiadomo po co. Nie usłyszał dzwonka do drzwi, dziś znalazł w skrzynce awizo i wyzywa listonosza od sukin**ów.
i jeden olimpijczyk. ![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)
?
może być, chocież w maju chciałabym ponad 80.