|
|
#4231 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Aparaty ortodontyczne cz. VIII :)
KUrdE.... ja płace za wizyte kontrolną 160 zł ;// mój metal wcale też tani nie był.. 1700 zł.muszę isć na wakacje do roboty wesprzeć finansowo moich rodziców ...bo jeszcze nie zapłaciłam za drugi łuk i ekspander.. a u mnie nikt nie pracuje...niestety ciężka choroba jednego z rodziców
|
|
|
|
#4232 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ja za wizyty płacę 150 zł... a aparat kosztował mnie 1350 (antyalergiczny) a zwykły metal kosztuje 1200 zł
|
|
#4233 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
?ja place w zaleznosci od tego co z zebem jest robione |
||
|
|
|
#4234 |
|
Przyczajenie
|
o matko... ja juz po... niedosyc ze musialam czekac z godzine bo cos sie przedluzylo hmm no nie jest zle ale ten rozszerzajacy bihelix to masakra... mowic w tym nie moge a co dopiero jesc
|
|
|
|
#4235 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
no to cieszę się że pomogłam, mam nadzieję, że nic sobie nie uszkodziłaś ![]() Cytat:
chyba że radziłaś tak Kmee a ja nie doczytalam, to sorki
|
||
|
|
|
#4236 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
![]()
|
|
|
|
|
#4237 |
|
Raczkowanie
|
Ja za swój metal(antyalergiczny- ostatnio się dopytałam) zapłaciłam 1500 za łuk (mam 2), a za wizytę płacę 60zł
|
#4238 |
|
Raczkowanie
|
karton ja wybrałam ortodontę na podstawie opinii z netu
bo w sumie nie miałam innej opcji, wolałam zasugerować się kilkoma opiniami na necie niż iść gdzieś w ciemno mój orto ma ceny średnie, za metal płaciłam 1500, kosmetyczny jest za 2500 a za szafir chyba ok 200-300 więcej wizyta 100złotych widzę że różnie orto sobie liczą, czasem mniej za aparat a więcej za wizyty więc lepiej się wcześniej zorientować i wypytać![]() co do nfz to znalazłam aktualny artykuł na necie http://www.tel-med.pl/pl/article/4/l...leczenie-zebow chociaż dla mnie pewne rzeczy są niezrozumiałe z tego ![]() ja leczyłam ząbki prywatnie bo w sumie różnica cenowa była żadna - za białą plombę i na nfz trzeba dopłacić a prywatnie płaciłam za leczenie jednego zęba 50-60 złotych
|
|
|
|
#4239 |
|
Zakorzenienie
|
Muszę się pochwalić.
Jutro z samego rana zakładam aparat. ![]() Bardzo się cieszę,że w końcu podjęłam decyzję dotyczącą lekarza. Byłam na kilku konsultacjach,ale zawsze coś było nie tak-albo zęby kazali rwać,albo wymyślali jakieś pierdoły. Aż trafiłam na orto,który myśli tak jak ja-czyli żadnej ekstrakcji. ![]() Tylko jedna rzecz mnie zastanawia-nie będę mieć separacji,od razu aparat i zamiast pierścienia -rurki. Ma ktoś z Was tak samo?Czy to lepsze rozwiązanie?Te rurki nie są mniej trwałe od pierścieni przypadkiem? Edytowane przez marryme21 Czas edycji: 2010-03-19 o 20:44 |
|
|
|
#4240 | ||
|
Doncia
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#4241 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
jak są rurki to nie potrzebna jest separacja... przynajmniej nie obetrze Ci języka
|
|
#4242 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4243 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Później doszłam do wniosku,że to niekoniecznie ma sens. ![]() Wybrałam się na konsultację do super-hiper wychwalanego gościa-od razu kazał zęby rwać,do tego jak się okazało nie ma nawet specjalizacji z ortodoncji.Całą ,,robotę'' odwalają asystentki,w jednym pomieszczeniu zajmują się 3(!) pacjentami jednocześnie,a doktorek w tym czasie ma konsultacje i 4 osoba w tym samym gabinecie. Cytat:
|
||
|
|
|
#4244 |
|
Zakorzenienie
|
dzięki dziewczyny za wszystkie odpowiedzi i rady
![]() wymieniłam kilka wiadomości z dziewczyną z Wizażu, która leczyła się u tej pani dr Barbary Biedziak, która ma bardzo dobrą opinię na tych wszystkich stronach typu "dobrylekarz" itp a ceny są niższe niż u Aidi'ego. potwierdziła ich słowa, nawet się okazało, że Jej kolega leczy się u Aidi'ego, także może Ich śmiało porównać. w poniedziałek zadzwonię, umówię się na konsultację, zobaczę jak będzie
|
#4245 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4246 |
|
Zakorzenienie
|
Trochę się uspokoiłam z tymi rurkami,mam nadzieję,że nie będzie bardzo boleć.
![]() Czy muszę się zaopatrzyć w jakieś specjalne szczoteczki,pasty,itd? Wiem o wosku,może dostanę od orto. |
|
|
|
#4248 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja podreptalam do mojej orto, dlatego iz moj stomatolog polecil, a jego corka sie tam leczyla, dodatkowo zna moja rodzinke /leczm sie u niego/ i jest all okay, wiec stwierdzilam, ze nie wciskalby mi kitu
oczywiscie sprawdzilam ewentualne ceny, aparatu sie prawie nie roznily, jedynie wizyt kontrolnych, dlatego wybralam u siebie w miescie, a nie tam gdzie studiuje, u mnie kontrolna 70zł aparat kosmetyczny samoligaturujacy smartclip 2800 (a wlasnie widzialam drozsze, np. 3200) metal samoligaturujacy 2500 i tylko takie zakłada
|
|
#4249 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Aparat dawno sciągniety z rurkami nigdy sie nic nie stało wiec tylko się ciesz
|
|
|
|
|
#4250 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Wlasnie o nim czytalam bardzo podobne opinie.
|
|
#4251 |
|
Przyczajenie
|
|
|
|
|
#4252 |
|
Raczkowanie
|
ała.ja cierpię...
łuk podniebienny mi latał już chyba z dwa tygodnie,co oznacza,że mi się już troszkę szczena rozszerzyła...w środę wieczorem tak dokładnie myłam zęby,że mi wypadł drut, ale jakoś udało mi się go wsadzić z powrotem... dziś,a w zasadzie to już wczoraj byłam na pierwszej wizycie kontrolnej, drut na razie ten sam, gumki mam takie fioletowo-różowe, do tego mam zamontowane takie cuś, że jakiś dodatkowy drucik jest owinięty i zachaczony o trójkę i do tego druta jest przyczepiona gumka a jej konieć jest przyczepiony do pierśceinia na szóstce...i z drugiej strony mam tak samo, tak myślę że może to ma jakis związek z dziurami po wyrwanych czwórkach, ale w sumie to nie jestem ekspertem.No i to mnie napierdziela aż miło, siedzę z twarzą przytuloną do okna bo zimne jest...A na górze ten łuk podniebienny też mi orto aktywowała że czuję w sobie (w czesiu Zaraz wyjdę z siebie i stanę obok...jutro na obiad jakaś zupa, bo nic nie przegryzę...chlip PS wczoraj miałam rocznicę związku z aparatem.Równiutki miesiąc, szybko zleciał
Wiem, że jak każda kobieta, mam więcej siły niż na to wygląda. Edytowane przez beatataeb Czas edycji: 2010-03-20 o 02:20 |
|
|
|
#4253 |
|
Przyczajenie
|
|
|
|
|
#4254 |
|
Zakorzenienie
|
mam znowu zaleglości, ale witam wszystkie nowe i przyszle aparatki.
Wczoraj usłyszałam znowu , że oszpeciłam się aparatem no ja nie wiem, że się ludziom nie znudziło, ponad rok noszę aparat i ciągle to samo
|
|
|
|
#4255 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
pamiętałam jedynie że jakiś chłopak jadał garściami chipsy... a że na tym forum jest tylko 2 chłopaków to podejrzewałam że to Ty ja jadam chipsy średnio raz w tygodniu i jeszcze nic mi nie odpadło (na szczęście)... trzeba po prostu ostrożnie jeść ![]() ---------- Dopisano o 12:06 ---------- Poprzedni post napisano o 12:05 ---------- Cytat:
a mi nikt jeszcze nic niemiłego nie powiedział... u mnie jest jakieś bardziej tolerancyjne społeczeństwo ![]() tylko gadają że też by chcieli nosić aparat
|
|
#4256 |
|
Zakorzenienie
|
A czy te rurki zamiast pierscieni moga nosic wszyscy? To by mi bardzo odpowiadalo. Musze zapisac to do mojej listy pytan.
|
#4257 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
mi się wydaję że to zależy tylko od orto... ale moge się mylić
|
|
#4258 |
|
Zakorzenienie
|
ale też od wady zgryzu
|
#4259 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#4260 |
|
Zakorzenienie
|
a rurki na czym się trzymają? maja jakieś zaczepy? bo pierścienie są z 1,2, lub 3 rurkami na druciki i na hedgera.
Nowe wątki na forum Medycyna estetyczna
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:13.

KUrdE.... ja płace za wizyte kontrolną 160 zł ;// mój metal wcale też tani nie był.. 1700 zł.
...bo jeszcze nie zapłaciłam za drugi łuk i ekspander.. a u mnie nikt nie pracuje...niestety ciężka choroba jednego z rodziców

). ehh jak to mało człowiekowi do szczęścia
? Ja wpadłam, tyle, że nie mam porcelany,a szafir