|
|||||||
| Notka |
|
| Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie Forum dla osób, które lubią aktywność fizyczną i chcą spalić zbędne kalorie. Wejdź, poznaj świat fitnessu i różne rodzaje aktywności fizycznej np. joga, pilates czy zumba. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2851 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Skakanka VS tłuszcz :) 2
.
Edytowane przez mosiaq Czas edycji: 2011-09-17 o 08:51 |
|
|
|
#2852 |
|
Wtajemniczenie
|
A jak mam zakwasy to moge skakac czy poczekac az przejda?
|
#2853 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Bo te sznurkowe to takie trochę są jak dla emerytów. Tak się wolno kręcą że się zestarzeć można.
|
|
#2854 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ja skaczę właśnie szmat czasu na sznurkowej i troche to wolno idzie
|
|
#2855 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2856 |
|
Zakorzenienie
|
30 min
|
|
|
|
#2857 |
|
Zadomowienie
|
ja też dziś 30 min
|
#2858 |
|
Zadomowienie
|
Idziesz do żelaźniaka, kupujesz 3 metry linki stalowej o pożądanej grubości, 2 cybanty do łączenia (taki wygięty gwintowany drucik z dwiema nakrętkami i kawałkiem metalu). I jazda. Jak chcesz to daj nr telefonu na pw to zrobię zdjęcia i Ci prześlę. A Ty wrzucisz na forumek żeby każdy mógł skorzystać.
|
#2859 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Łajrak blog: https://wizaz.pl/forum/blog.php?u=288138 Myslisz, ze mu sie podobasz? Czyli rzecz o nadinterpretacji: https://wizaz.pl/forum/blog.php?b=2437 OCZY (patrz av) cisna mi na MOZG. Prosze wez to pod uwage przy czytaniu moich postow. |
|
|
|
|
#2860 |
|
Raczkowanie
|
Dobra nie wiem gdzie pytać więc pytam tutaj.
Przez jakiś czas kilka razy w tygodniu skakałam na skakance i nie było żadnych problemów. Za każdym razem trochę dłużej, bo kondycja stopniowo mi się poprawiała. Aż tu nagle pewnego dnia chcę sobie poskakać i po 3-4 skokach zaczyna mnie silnie boleć kość w lewej łydce. Bolało tak bardzo, że musiałam usiąść, po chwili ból minął. Spróbowałam znowu i to samo, więc dałam sobie spokój. Potem następnego dnia to samo. Mam tak od dwóch tygodni. Dodam, że poza skakaniem wogóle nie czuje żadnego bólu ani nic. Skoro skaczecie, to może wiecie, czy ja coś źle robie z tą skakanką? Czy może jednak szukać powodu gdzieś indziej?
|
#2861 |
|
Zadomowienie
|
wczoraj i dziś po 30 min
![]() Gandi trudno powiedzieć co jest nie tak a Ciebie boli faktycznie kość (w którym miejscu dokładnie?) czy może mięsień? ja jak skaczę to mnie czasem boli kolano, ale myślę że to przez nacisk - obciążenie stawu. sama nie wiem, ale u mnie to przejściowe.
|
#2862 |
|
Raczkowanie
|
No właśnie gdyby to był mięsień to bym się nie martwiła. Ale jestem pewna że to kość. W konkretnym punkcie, z przodu mniej więcej w połowie łydki. Zawsze ten sam punkt.
|
#2863 |
|
Zadomowienie
|
no to boli Cię kość piszczelowa. ale dlaczego to nie mam pojęcia
dziwne, że ból jest tylko podczas skoków i to w samym środku.
|
#2864 |
|
Zadomowienie
|
Wyrak potrzeba matką wynalazków. Nigdzie nie mogłem dostać takiej skakanki o pożądanej długości to sobie zrobiłem.
Co do bólu to ja mogę tylko powiedzieć co mi się wydaje. Też mnie tak czasem boli. Przeważnie jak miesiąc nic nie robię i się dorwę do biegania. Tylko mnie nie boli kość a ten mięsień co jest z przodu łydki. Ciężko to wytłumaczyć. Ten co jest na piszczeli. O! http://www.karateprzeworsk.pl/anatom...dmiesniowy.jpg Mięsień piszczelowy przedni albo prostownik palców. Coś tak w tych okolicach.
|
#2865 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2866 |
|
Zakorzenienie
|
Dzisiaj:
4100 skoków - 30 minut Jestem zadowolona z dzisiejszego wyniku, bo w sumie dośc dawno tyle nie skoczyłam Nieprzyjemny był tylko odruch wymiotny pod koniec skakania, ostatni 1000 był ciężki, ale dało radę
|
|
#2867 |
|
Zadomowienie
|
A ja dzisiaj około 15 minut
![]() Kości mi pod sam koniec zaczęły strzelać strasznie...Myślicie,że należy wtedy przerywać trening.? ![]() Dodam jeszcze,że ZAWSZE strzelają mi kości w nogach jak robię przysiady,więc ich unikam,nie wiem czy to dobrze. I sama w sumie teraz nie wiem co z tym fantem zrobić.
|
#2868 |
|
Wtajemniczenie
|
Jeśli chodzi o strzelanie, to nie wiem - mi zawsze jedno kolano strzelało, niezależnie od aktywności fizycznej. I inne stawy też bardzo słychać... jest mnóstwo teorii dot. strzelania stawów.
|
|
|
|
#2869 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#2870 |
|
Zakorzenienie
|
A ja czegoś ni rozumię. Zawsze jak skaczę zakładam pulsometr. I tak: w piątek skakałam 30 min, a przed tym zrobiłam sobie to 8 minute legs, wiec łaczny czas ćwiczen to ok 40 min. A wczoraj od razu wzięłam się za skakanie i też skakałam 30 min. No i problem w tym, ze w piatek calorii straconych miałam ok 160, a fatu ok 24. No a w sobote (po takim samym czasie skakania) spalonych vcalorii też było ok 160, a fatu tylko 4,5 :? I o co chodzi. Czy ktoś wie od czego to może zależeć?
Zdognie z perzporawdzomyni baniadmai nie ma zenacznia kojnolesc ltier przy zpiasie dengao solwa. Nwajzanszyeim jest, aby prieszwa i otatsnia lteria byla na siwom mijsecu, ptzosałoe mgoą być w niaedziłe i w dszalym cąigu nie pwinono to sawrztać polbemórw ze zozumierniem tksetu. Narysuj mi coś 23/6 |
|
|
|
#2871 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#2872 |
|
Zadomowienie
|
wiem, dlatego jak coś mnie zaczyna niepokoić, to przerywam ćwiczenia. ja w sumie nie wiem, czy to przeciążenie czy nie, nadwagi nie mam, skaczę różnymi stylami, w odpowiednich butach, trochę biegam, więc nie wiem od czego ten ból i tylko w jednym kolanie
|
#2873 |
|
Wtajemniczenie
|
Każde podskoki narażają kolana na przeciążenia; można je niwelować poprzez technikę skakania, odpowiednio dobrane buty, podłoże, etc.
|
|
|
|
#2874 |
|
Zakorzenienie
|
No to szkoda, myślałam, ze one są coś warte i w miare wiarygodne :/ Czyli 60 dych w d***e, eh
Zdognie z perzporawdzomyni baniadmai nie ma zenacznia kojnolesc ltier przy zpiasie dengao solwa. Nwajzanszyeim jest, aby prieszwa i otatsnia lteria byla na siwom mijsecu, ptzosałoe mgoą być w niaedziłe i w dszalym cąigu nie pwinono to sawrztać polbemórw ze zozumierniem tksetu. Narysuj mi coś 23/6 |
|
|
|
#2875 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
),to też przerywam ćwiczenia.Albo jak łydka zaboli,to również.Tylko skąd to strzelanie kości to ja już nie wiem..
|
|
#2876 |
|
Konto usunięte
|
To, że ludzie skaczą nie znaczy, że każdy może
![]() Nie porównujcie się do innych. Jak coś strzela, boli i nie chce przejść, to bym nie ryzykowała. Jak ktoś ma problemy z kolanami albo kiedyś miał, to radziłabym uważać i na pewno nie katować się skacząc na siłę 30min. Ja mam problemy z kolanami, bólem w łydce i obecnie skaczę tylko dla rozgrzewki przed siłowym 100 skoków. |
|
|
|
#2877 |
|
Zadomowienie
|
[1=9c8d9cec639f523640ce6df 817fef7acb209e2c9_6267281 75cda8;18038533]To, że ludzie skaczą nie znaczy, że każdy może
![]() Nie porównujcie się do innych. Jak coś strzela, boli i nie chce przejść, to bym nie ryzykowała. Jak ktoś ma problemy z kolanami albo kiedyś miał, to radziłabym uważać i na pewno nie katować się skacząc na siłę 30min. Ja mam problemy z kolanami, bólem w łydce i obecnie skaczę tylko dla rozgrzewki przed siłowym 100 skoków.[/QUOTE] Z tym,że dopiero pierwszy raz pojawiło się strzelanie podczas skakanki,wcześniej było tylko podczas przysiadów,a ich nie robię podczas ćwiczeń i wszystko git. Problemów z kolanami nigdy nie miałam i mam nadzieję,że nie będę mieć. ![]() Skaczę już dość długo z przerwami i nie miałam żadnych problemów nigdy. Teraz też w sumie nie mam i miejmy nadzieję,że to było jednorazowe. Jeśli pojawi się ponownie to pomyslę. ![]() Pozdrawiam
|
#2878 |
|
Zadomowienie
|
ja niemam problemow ze skakaniem
ale nieskacze tez na hama ile moge tyle skocze
|
#2879 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
?Cytat:
Łajrak blog: https://wizaz.pl/forum/blog.php?u=288138 Myslisz, ze mu sie podobasz? Czyli rzecz o nadinterpretacji: https://wizaz.pl/forum/blog.php?b=2437 OCZY (patrz av) cisna mi na MOZG. Prosze wez to pod uwage przy czytaniu moich postow. |
||
|
|
|
#2880 |
|
Zadomowienie
|
[1=9c8d9cec639f523640ce6df 817fef7acb209e2c9_6267281 75cda8;18038533]To, że ludzie skaczą nie znaczy, że każdy może
![]() Nie porównujcie się do innych. Jak coś strzela, boli i nie chce przejść, to bym nie ryzykowała. Jak ktoś ma problemy z kolanami albo kiedyś miał, to radziłabym uważać i na pewno nie katować się skacząc na siłę 30min. Ja mam problemy z kolanami, bólem w łydce i obecnie skaczę tylko dla rozgrzewki przed siłowym 100 skoków.[/QUOTE] żeby wszystko było jasne: nie porównuję się do nikogo, nie ryzykuję własnego zdrowia (jak boli to odpuszczam), nigdy też nie miałam żadnych problemów z kolanami, kostkami, łydkami itp. ![]() pierwszy ból kolana pojawił się podczas biegania, więc odpuściłam. zaczęłam jakiś czas tem skakać, na początku mniej i nic mi nie dolegało, potem coraz dłużej i dołączyłam do tego czasem jeszcze jakieś 15 min truchtu. więc nie wiem czy jest to kwestia skakanki czy biegania czy może tego, że dla moich stawów to np za dużo.jeżeli chodzi o warunki to styl skakania urozmaicam, buty mam odpowiednie, a skaczę na dywanie (tzn do tej pory skakałam bo wiadomo jak jest w zimie). wszystko jednak wskazuje na to, że będę musiała wybrać inny rodzaj aktywności i pomyśleć, że jak byłam dzieciakiem to nie było dnia bez gry w gumę i skakanki
Nowe wątki na forum Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:06.

masz prawo wiedzieć co jesz.

),to też przerywam ćwiczenia.Albo jak łydka zaboli,to również.
?
i pomyśleć, że jak byłam dzieciakiem to nie było dnia bez gry w gumę i skakanki