Oznaką nadchodzącej wiosny jest naszych maluszków uśmiech radosny (list.-grud.2009) - Strona 8 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-03-20, 12:01   #211
brombusia
Zakorzenienie

Dot.: Oznaką nadchodzącej wiosny jest naszych maluszków uśmiech radosny (list.-grud.2

Cytat:
Napisane przez xpressja Pokaż wiadomość
yyyy jakbym czytała posta po chińsku

Wiecej na ten temat znajdziesz tu
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=413762&page=115

a zamówienia są tu:
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=403015&page=113

brombusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-20, 12:11   #212
xpressja
Zadomowienie

Dot.: Oznaką nadchodzącej wiosny jest naszych maluszków uśmiech radosny (list.-grud.2

zakupomaniaczka.... butoholiczka ?

żeby nie było - DOSKONALE ROZUMIEM

Edytowane przez xpressja
Czas edycji: 2010-03-20 o 12:12
xpressja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-20, 12:19   #213
brombusia
Zakorzenienie

Cytat:
zakupomaniaczka.... butoholiczka ?
Ani to, ani to
W sumie to mam może koło 20 par butów
Tylko że ja bardzo buty niszczę, więc stwierdziłam, że zamiast wydawać kupę kasy na jakieś "ryłkowe" to kupię sobie kilka troszkę tańszych.

Stary 2010-03-20, 12:30   #214
xpressja
Zadomowienie

20????
omatko
zazdraszczam
ja co do butów jestem bardzo wymagajaca!
muszą być przede wsyztskim bardzo wygodne i jakościowo dobre, co niestety czesto wiąże się z ceną

Stary 2010-03-20, 12:45   #215
brombusia
Zakorzenienie

Cytat:
20????
omatko
zazdraszczam
ja co do butów jestem bardzo wymagajaca!
muszą być przede wsyztskim bardzo wygodne i jakościowo dobre, co niestety czesto wiąże się z ceną
Wiesz, z tą jakością i ceną to nie zawsze idę w parze niestety
Chyba że masz na myśli już takie super marki, gdzie buciki są po 300- 400 zł, na takie mnie nie stać niestety
Tyle to mogę dać za kozaczki ale nie za szpilki czy balerinki.

Pewnie też masz tyle, tylko nie policzyłaś, ja piszę ogólnie, w sensie że wszystkie jakie mam na stanie i zimowe i letnie i sportowe

Nic to, zmykamy wreszcie na ten spacerek

Stary 2010-03-20, 12:55   #216
carolans
Zadomowienie

Ja mam 37 rozmiar, na wątku butowym bardzo chodliwy także muszę walczyć

ja mam z kolei full butów, niektóre lepsze a niektóre lichej jakości ale np podobał mi się model, kolor no i uzależnienie że muszę miec i koniec

niektóre mam nawet nienoszone i raczej nie nałoze bo za wysokie i na allegro zaczynam wystawiać

Chciałam iśc z mała na spacer i tą pocztę ale ze deszczyk pada to zostawiłam z mamą i sama poszłam, własnie w oksfordach ale na koturnie i chyba mi nogi zaraz odpadną.... bo mam jakieś 2 km do poczty także maraton zaliczony

Laura 20.12.2009
Oliwia 8.07.2011
carolans jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-20, 13:07   #217
gosik_wwa
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez kamilla123 Pokaż wiadomość

Gosik Większość kolek ustępuje podobno po 3 miesiącu więc mam nadzieję, że będzie poprawa A mąż Ci jakoś pomaga w opiece nad dzieckiem?
Jak najbardziej. Oboje się z tym zmagamy chociaż TZ tylko przed i po pracy. Ja mam to jeszcze cały dzień.
Boje się tylko przedłużających sie dolegliwości bo ostatnio znajoma mi mówiła że jej dziecko miało do końca 6 miesiąca

Cytat:
Napisane przez carolans Pokaż wiadomość
Ja mam 37 rozmiar, na wątku butowym bardzo chodliwy także muszę walczyć

ja mam z kolei full butów, niektóre lepsze a niektóre lichej jakości ale np podobał mi się model, kolor no i uzależnienie że muszę miec i koniec

niektóre mam nawet nienoszone i raczej nie nałoze bo za wysokie i na allegro zaczynam wystawiać

Chciałam iśc z mała na spacer i tą pocztę ale ze deszczyk pada to zostawiłam z mamą i sama poszłam, własnie w oksfordach ale na koturnie i chyba mi nogi zaraz odpadną.... bo mam jakieś 2 km do poczty także maraton zaliczony
Ja niestety mam 35 więc na niektóre buty mogę się tylko poślinić i zapomnieć.

Dziś moje Dziecie mnie zaskakuje. Jak zjadł o 11 to śpi do teraz!!!! a miałam takie plany spacerkowe i co szkoda mi go budzić bo takie drzemki sie raczej mu nie zdarzają.
Ale dzięki temu Was nadrobiłam

Pietrusia dzięki za zaproszenie
gosik_wwa jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-03-20, 13:08   #218
carolans
Zadomowienie

a tak w ogóle moja mała przybrała tylko 400g przez miesiąc narazie jescze mam obserwowac i jak najwiecej karmic. czasem czuje jakbym ja juz zmuszala do tego jedzenia - tak sobie wzielam to czeste karmienie do serca.

Laura 20.12.2009
Oliwia 8.07.2011
Stary 2010-03-20, 13:17   #219
xpressja
Zadomowienie

no faktycznie często firma każe sobie płacić za logo
niestety...

ale jak popatrzysz na buty takiej firmy jak ecco czy clarks ( może nie najpiękniejsze) ale noga w nich się czuje jak w kapciach... to warto zapłacić te 200-300 zł.
Pamietam kiedyś kieeedys kupiłam swoje pierwsze buty w ecco, takie sportowe do jeansów, to w zeszłym roku je wyrzuciłam po 5 !!!!! latach bo już nie mogłam na nie patrzeć, a były nie do zdarcia!
Jak byłam w ciąży kupiłam sobie kolejne takie pół sportowe, bo w ciaży wiadomo wygoda najistotniejsza, teraz w nich śmigam na spacerki i nie żałuje ani złotówki na nie wydanej.
Poza tym nie chodzę na obcasach, mam raczej styl business casual takze balerinki, i wszystkie płaszczaki uwielbiam za komfort noszenia! choć znam osoby które kochają obcasy i nie potrafią chodzić na płaskich
a wy dziewczyny obcas czy płaszczak ?

---------- Dopisano o 14:17 ---------- Poprzedni post napisano o 14:15 ----------

Cytat:
Napisane przez gosik_wwa Pokaż wiadomość
Jak najbardziej. Oboje się z tym zmagamy chociaż TZ tylko przed i po pracy. Ja mam to jeszcze cały dzień.
Boje się tylko przedłużających sie dolegliwości bo ostatnio znajoma mi mówiła że jej dziecko miało do końca 6 miesiąca
gosia, a podajesz jej coś na kolki ?
infacol, sab simplex ???

katarina widze cieeee!
idziemy na kawuche na grunwald ?

Edytowane przez xpressja
Czas edycji: 2010-03-20 o 13:19
Stary 2010-03-20, 13:25   #220
gosik_wwa
Raczkowanie

Cytat:
no faktycznie często firma każe sobie płacić za logo
niestety...

ale jak popatrzysz na buty takiej firmy jak ecco czy clarks ( może nie najpiękniejsze) ale noga w nich się czuje jak w kapciach... to warto zapłacić te 200-300 zł.
Pamietam kiedyś kieeedys kupiłam swoje pierwsze buty w ecco, takie sportowe do jeansów, to w zeszłym roku je wyrzuciłam po 5 !!!!! latach bo już nie mogłam na nie patrzeć, a były nie do zdarcia!
Jak byłam w ciąży kupiłam sobie kolejne takie pół sportowe, bo w ciaży wiadomo wygoda najistotniejsza, teraz w nich śmigam na spacerki i nie żałuje ani złotówki na nie wydanej.
Poza tym nie chodzę na obcasach, mam raczej styl business casual takze balerinki, i wszystkie płaszczaki uwielbiam za komfort noszenia! choć znam osoby które kochają obcasy i nie potrafią chodzić na płaskich
a wy dziewczyny obcas czy płaszczak ?

---------- Dopisano o 14:17 ---------- Poprzedni post napisano o 14:15 ----------

gosia, a podajesz jej coś na kolki ?
infacol, sab simplex ???

katarina widze cieeee!
idziemy na kawuche na grunwald ?
Tak podajemy Małemu.Juz chyba całą aptekę przerobiłam.

No i chyba ze spacerka nici bo Michaś nadal śpi.

Mam pytanko. Czym smarujecie Maluszkom buziaczki ale tak "po domowemu" nie chodzi o wyjścia na spacer-tu mam krem ochronny.
Nie wiem na jaki kremik zmienić bo po Hipie ma taką suchą skórę że bez sensu smarować.
gosik_wwa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-20, 13:32   #221
carolans
Zadomowienie

wiesz co, ja kiedyś to nie wyobrażałam sobie chodzić w płaskich, zawsze jakis obsac, koturn musiał być, ładniej nogi wyglądały ( a trzeba było złowic ojca dzieci tzn tżta hahha)
w ciąży pokochałam płaskie!!! a teraz we wszystkim po trochu śmigam, nie pogardze ładnymi balerinami, i powoli spowrotem wprowadzam obcas

---------- Dopisano o 14:32 ---------- Poprzedni post napisano o 14:30 ----------

jestem złą matką..... nie smaruję jej zbytnio buźki w domu, nic się z nią nie dzieje więc tego nie robię.... oliwkuję po kąpieli zawsze i chyba wystarcza jej takie całościowe nawilzenie. Jedyne co to nóżki na łydkach ma strasznie suche, oliwka nie pomaga, nie wiem co z tym robic

Laura 20.12.2009
Oliwia 8.07.2011

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-03-20, 13:46   #222
xpressja
Zadomowienie

moja mała po urodzeniiu miała straszne suche stópki
bardzo pomogła maść z witaminą A
teraz jak tylko ma coś przesuszonego to smaruje grubą warstwe maści właśnie z wit A i działa natychmiastowo - także polecam,

co do smarowania buzi, to ja smarowałam Oilatum soft kremem po urodzeniu, ale on ma w swoim składzie parafinę wiec przeszłam na krem do twarzy hydra bebe musteli - baardzo wydajny! nie uczula i bardzo fajnie nawilża

Stary 2010-03-20, 13:54   #223
zebra666
Zakorzenienie

Cytat:
ojjjj ja bym chciała kociaczka małego na wychowanie
może być czarny, rudy, kulawy, z kaprawym oczkiem
bo ja UWIELBIAM koty!!!
Odam dwa w kwiecie wieku odmiennych płci:P za darmo

Gosik po kąpieli smaruję młemu buzinke kremem Linomag Bobo

A ja byłam na zakupach- kupułam 3 staniki, bo rzaden po ciąży na mnie nie pasował już, książeczkę małemu w Rossmmanie, grzechotkę, leżaczek, jedzonko

zebra666 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-20, 14:11   #224
domi7ks
Zakorzenienie

Carolans ja używam do kapieli Nivea baby plynu a po kapieli kremu nawilżajacego ciut daje- tez z Nivea. Moja cora ma gladziutka nawilzona buzie i cialkosprobuj

My bylismy na spacerku dosc dlugim. Kupilam sobie bialy lakier z Astora (bo Inglota nam w miescie zklikwidowali jestem niepocieszona) i ni huhu nie umiem ladnie frencza sobie zrobic takie kolsawe mi te kreski wychodza

domi7ks jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-20, 15:09   #225
sexy body
Rozeznanie

xpressja jeszcze nie wiem na pewno czy zostanę kocią babcią ale jakby co to rezerwuje dla Ciebie jedno małe kociątko

domi ja myślałam że Ty kotów nie znosisz ale widać przygarnełabyś koteczka żeby się sąsiadce odwdzięczyć

brombusia nie dostałam zaproszenia, bo sprawdziłam wiadomości i ni ma chyba że poszło Pocztą Polską albo gołębiem i jeszcze nie doszło

sexy body jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-20, 15:12   #226
brombusia
Zakorzenienie

Sexy Bo ja z listy z pierwszej strony odpisywałam nicki i poszło do jakiejś Sexy body, ale już odwołałam to zaproszenie i wysłałam do Ciebie tym razem

Stary 2010-03-20, 15:12   #227
olalicious07
Zadomowienie

GG do olalicious07

hellloooo mamusie ale pędzicie.....

U mnie z tym mleczkiem już sama nie wiem, chyba pojde do gina po tabletke na zakonczenie laktacji odciaganie mleka, ktore trwa ponad godzine mnie wykancza i piersi i tak nie sa oproznione, juz naprawde nie wiem co robic

Gucia pisałaś o winku? Mi lekarze powiedzieli, że jak sie wypije np. pól kieliszka winka, lub piwka troszke to po 2h tego w mleczku juz nie ma... i czasem wypijam winka białego kilka małych łyczków...

Tarasiu, moja Blanka była po urodzeniu 2tyg w szpitalu na butli i juz do ssania z piersi sie nie przekonała, nic a nic... jak ja czasem probuje przystawic to moje dziecko zachowuje sie tak jakbym probowala nakarmic ja z palca czy nie wiem z czego, ale z czegos gdzie mleka ewidentnie nie ma

my juz zaczynamy spacerki pani doktor nam juz pozwolila
olalicious07 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-20, 15:18   #228
kropka241
Zakorzenienie

GG do kropka241 Wyślij wiadomość przez MSN do kropka241

my dzis bylismy na dlugim spacerze.. a wlasciwie nawet nie na spacerze ale 2,5h na placu zabaw. Adrian teraz taki umeczony jest ze pewnie padnie szybko. wiecie ze w samej bluzie mu pozwolilam bo bylo tak cieploTomcio grzeczny dzis. tz wrocil juz z pracy wiec moge sie porelaksowac i poczytam co tu sie dzialo

kropka241 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-20, 15:42   #229
gucia6
Zakorzenienie

kobiety, litości, zwolnijcie tempa, bo nie nadążam. Wy myślicie, że ja nie mam co robić Ja przecież dziecko w domu mam

Cytat:
Napisane przez konspiracja Pokaż wiadomość
Ale jak to rano juz bedziesz normalnie karmic? Po ilu godzinach mozna?
więc mniej więcej wygląda to u nas tak:
ok 19 karmię, ok 20 jemy kolację, gdzie napijam się trochę winka, ok 22 odciągam i wylewam, a tz bierze odciągnięte wcześniej, albo rozmraża, a do ranka i tak trochę jeszcze mi wylatuje, więc do tamtej pory alkohol przeze mnie przeleci a mleko rano już jest raczej dobre. Zresztą nie piję jakoś dużo, ale 1 lampkę i to tez nie codziennie

Cytat:
Napisane przez karenina19 Pokaż wiadomość

I jeszcze Klub juz jest! Napisze tam jak sie poznalismy z tz'tem...
to może i ja jakiegoś rąbka tajemnicy uchylę

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-03-20, 16:06   #230
xpressja
Zadomowienie

a ja właśnie wróciłam z shoppingu, myślałam że uda mi się wyciągnąć katarinkę na kawę ale niestety....
ale dla wszytskich miłośniczek kareninkowej a właściwie Andre zabaweczki - Mai mam dobrą wiadomość

wpadłam do sklepu SMYK choć obiecałam sobie że tym razem robie zakupy dla siebie... buszuje po sklepie...a tam taki ptaszor z czarno białymi skrzydełkami!
baaardzo podobny do zabaweczki Andre - no więc musiałam kupić!
jest super, a mała od razu wbiła w zabawkę wzrok!

w ogóle wszytskie zabawki tej firmy były boskie! widać że stawiają na rozwój dzidziusia bo mase jest czarno-białych elementów no i reklamują się chasłem play and grow - look, listen, touch.
coś czuje ze to nie ostatnia zabaweczka tej firmy

ale reklama.... zaraz bana dostane
wygląda tak :

Edytowane przez xpressja
Czas edycji: 2010-03-20 o 16:13
Stary 2010-03-20, 16:17   #231
olalicious07
Zadomowienie

GG do olalicious07

Cytat:
a ja właśnie wróciłam z shoppingu, myślałam że uda mi się wyciągnąć katarinkę na kawę ale niestety....
ale dla wszytskich miłośniczek kareninkowej a właściwie Andre zabaweczki - Mai mam dobrą wiadomość

wpadłam do sklepu SMYK choć obiecałam sobie że tym razem robie zakupy dla siebie... buszuje po sklepie...a tam taki ptaszor z czarno białymi skrzydełkami!
baaardzo podobny do zabaweczki Andre - no więc musiałam kupić!
jest super, a mała od razu wbiła w zabawkę wzrok!

w ogóle wszytskie zabawki tej firmy były boskie! widać że stawiają na rozwój dzidziusia bo mase jest czarno-białych elementów no i reklamują się chasłem play and grow - look, listen, touch.
coś czuje ze to nie ostatnia zabaweczka tej firmy

ale reklama.... zaraz bana dostane
wygląda tak :
Blanka ma dwie zabaweczki tej firmy, kupiliśmy w Dino, różowego smoka z różnymi ciekawymi elementami (grzechotka, lusterko, elementy szeleszczące itd) i książeczkę
Stary 2010-03-20, 16:18   #232
xpressja
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez olalicious07 Pokaż wiadomość

Blanka ma dwie zabaweczki tej firmy, kupiliśmy w Dino, różowego smoka z różnymi ciekawymi elementami (grzechotka, lusterko, elementy szeleszczące itd) i książeczkę
prawda że super są!?

ja jeszcze chyba dokupie taką kostke

Edytowane przez xpressja
Czas edycji: 2010-03-20 o 16:25
Stary 2010-03-20, 16:26   #233
olalicious07
Zadomowienie

GG do olalicious07

musisz kupic ksiażeczkę, to jest dopiero rewelacja!!!

zdjęcie mojej ślicznotki, a w tle smok z Lamaze

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-03-20, 16:31   #234
pietrusia
Zakorzenienie

GG do pietrusia

Cytat:

Jaki ma fajowski kosmyk z przodu

Aniołek[*]
pietrusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-20, 16:32   #235
xpressja
Zadomowienie

ola, a ta książeczka nie jest z tiny love?!
bo ja mam taką z tiny love!

i rewelacyjna to jest twoja córcia

moja mała tez ma takiego kosmyka to jej zaczesuje na bok i mówie że "poprawiamy hitlerka"

Edytowane przez xpressja
Czas edycji: 2010-03-20 o 16:33
Stary 2010-03-20, 16:33   #236
domi7ks
Zakorzenienie

Cytat:

o jak ladnie lezy na brzuszku
a kosmyk niczym elvis

domi7ks jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-20, 16:43   #237
zebra666
Zakorzenienie

Boskie dzidzie i zabaweczki Ja się boję wchodzić do dzidziusiowych sklepów, bo nie umiem wyjść z oustymi rękamiprędzejz pustym portfelem

zebra666 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-20, 17:23   #238
tarasia
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez carolans Pokaż wiadomość

Brombi ja ostatnio wyluzowałam z zamówieniami w sigmie bo dużo później nie bylo w hurtowni, ale mungowe to chodzą za mną od lutego i znowu przegapiłam, jestem w jednym zamówieniu mungowych ale z braku laku wzięłam rozmiar wyżej , bo niektóre są zaniżone, może się uda tez cię wzielo na zakupowanie internetowe
za to "kopytka" czarne ostatnio znalazłam i jeszcze do odebrania w moim miescie, tylko czas musze znalezc
Cytat:
Napisane przez brombusia Pokaż wiadomość
Carolans ja na razie brałam udział w 4 zamówieniach, ale szare wentylki nie przyszły, a Eary zrezygnowała z czarnych zarowych sandałków, więc w sumie dwie pary butków, a teraz te, bardzo mi się podobają
A jaki masz rozmiar?
Bo na mungowych jeszcze wolne miejsca.

Kopytka mi się osobiście nie podobają, chciałabym żeby któraś z organizatorek zamówiła zwykłe oksfordy na obcasiku, bo te z sigmy bardzo ładne są, ale niestety nie ma chętnych
rzeczywiście jak po chińsku
Cytat:
Napisane przez aniulka8204 Pokaż wiadomość
TARASIU no znalazłam w książeczce z imionami no i tak było napisane więc tak zostawiliśmy, ja chciałam jako pierwsze imię Jessica ale troche to takie amerykandzkie
aha pytałam tak z ciekawości

Cytat:
Napisane przez gosik_wwa Pokaż wiadomość
Mam pytanko. Czym smarujecie Maluszkom buziaczki ale tak "po domowemu" nie chodzi o wyjścia na spacer-tu mam krem ochronny.
Nie wiem na jaki kremik zmienić bo po Hipie ma taką suchą skórę że bez sensu smarować.
ja smaruję elobasa po kapieli ale to chyba tak z przyzwyczajenia i żeby wykorzystać do końca maść, którą mała dostała kiedy miała wysypkę.

Cytat:
Tarasiu, moja Blanka była po urodzeniu 2tyg w szpitalu na butli i juz do ssania z piersi sie nie przekonała, nic a nic... jak ja czasem probuje przystawic to moje dziecko zachowuje sie tak jakbym probowala nakarmic ja z palca czy nie wiem z czego, ale z czegos gdzie mleka ewidentnie nie ma

Cytat:

ale grzywa!

tarasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-20, 17:28   #239
mamrotka
Wtajemniczenie

hej mamusie

My dzis mielismy piekna pogode i prawie 4 h bylismy na spacerku

Wpominaliscie o napieciu miesniowym, no u nas tez to bylo, zauwazylam ze mala w lozeczku wygina sie do tylu jak by w literke c i sie zapytalam pediatry czy to normalne i sie okazalo ze mala ma z barkami problem i pokazala nam cwiczenia, po tygodniu byl juz rezultat, a po 2 to duza poprawa
Jeszcze sie balam ze mala ma zeza, bo raz jedno oko ma mnejsze, nastepnego dnia drugie, i tak jakby zrenice miala jedna blizej noska i nie bylo widac wcale tej bialej galki no ale uspokoila mnie pani doktor ze dzieci do 2 lat tak maja i nic niepokojacego nie ma w tym i mam sie nie martwic. I jeszcze mala upodobala sobie prawa strone do spania i jakby miala bardziej plaska no ale i tu ona tez nic nie widzi, moze i mam schizy ale wole odrazu zareagowac zeby pozniej sie nie meczyc, a przedewszystkim dziecka nie meczyc

Jeszcze pytanko mam, zageszczacie mleczko kleikiem, ale to tak same z siebie czy po konsultacji z lekarzem? Bo ja sie zastanawiam czy na noc tez nie zaczac zageszczac zeby malutka spokojnie przespala nocke
A i chce pochwalic swoje dziecko, normalnie zjadla okolo 24 i prawie do 6tej spala i nie obudzila sie ani jednego razu w nocy Jestem taka zadowolona

Edytowane przez mamrotka
Czas edycji: 2010-03-20 o 17:29
mamrotka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-20, 18:07   #240
flowerspower
Raczkowanie

A moje dziecko po szczepieniu ma gorączkę, lekką biegunkę i twardą, napuchniętą gulę na rąsi normalnie masakra i to szczepionka była w czwartek a dzisiaj mu to wyszło.
flowerspower jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości