|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#211 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Oznaką nadchodzącej wiosny jest naszych maluszków uśmiech radosny (list.-grud.2
Wiecej na ten temat znajdziesz tu https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=413762&page=115 a zamówienia są tu: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=403015&page=113 ![]()
#212 |
Zadomowienie
|
Dot.: Oznaką nadchodzącej wiosny jest naszych maluszków uśmiech radosny (list.-grud.2
zakupomaniaczka.... butoholiczka ?
żeby nie było - DOSKONALE ROZUMIEM ![]() ![]() ![]() Edytowane przez xpressja Czas edycji: 2010-03-20 o 12:12 |
![]() ![]() |
![]() |
#213 |
Zakorzenienie
|
Ani to, ani to
![]() W sumie to mam może koło 20 par butów ![]() Tylko że ja bardzo buty niszczę, więc stwierdziłam, że zamiast wydawać kupę kasy na jakieś "ryłkowe" to kupię sobie kilka troszkę tańszych.
#214 |
Zadomowienie
|
20????
omatko zazdraszczam ![]() ja co do butów jestem bardzo wymagajaca! muszą być przede wsyztskim bardzo wygodne i jakościowo dobre, co niestety czesto wiąże się z ceną ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#215 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Chyba że masz na myśli już takie super marki, gdzie buciki są po 300- 400 zł, na takie mnie nie stać niestety ![]() Tyle to mogę dać za kozaczki ale nie za szpilki czy balerinki. Pewnie też masz tyle, tylko nie policzyłaś, ja piszę ogólnie, w sensie że wszystkie jakie mam na stanie i zimowe i letnie i sportowe ![]() Nic to, zmykamy wreszcie na ten spacerek ![]()
![]() |
#216 |
Zadomowienie
|
Ja mam 37 rozmiar, na wątku butowym bardzo chodliwy także muszę walczyć
![]() ja mam z kolei full butów, niektóre lepsze a niektóre lichej jakości ale np podobał mi się model, kolor no i uzależnienie że muszę miec i koniec ![]() niektóre mam nawet nienoszone i raczej nie nałoze bo za wysokie i na allegro zaczynam wystawiać ![]() Chciałam iśc z mała na spacer i tą pocztę ale ze deszczyk pada to zostawiłam z mamą i sama poszłam, własnie w oksfordach ale na koturnie i chyba mi nogi zaraz odpadną.... bo mam jakieś 2 km do poczty ![]()
![]() |
#217 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
Boje się tylko przedłużających sie dolegliwości bo ostatnio znajoma mi mówiła że jej dziecko miało do końca 6 miesiąca ![]() Cytat:
![]() Dziś moje Dziecie mnie zaskakuje. Jak zjadł o 11 to śpi do teraz!!!! ![]() ![]() Ale dzięki temu Was nadrobiłam ![]() Pietrusia dzięki za zaproszenie ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#218 |
Zadomowienie
|
a tak w ogóle moja mała przybrała tylko 400g przez miesiąc
![]()
![]() |
#219 | |
Zadomowienie
|
no faktycznie często firma każe sobie płacić za logo
niestety... ale jak popatrzysz na buty takiej firmy jak ecco czy clarks ( może nie najpiękniejsze) ale noga w nich się czuje jak w kapciach... to warto zapłacić te 200-300 zł. Pamietam kiedyś kieeedys kupiłam swoje pierwsze buty w ecco, takie sportowe do jeansów, to w zeszłym roku je wyrzuciłam po 5 !!!!! latach bo już nie mogłam na nie patrzeć, a były nie do zdarcia! Jak byłam w ciąży kupiłam sobie kolejne takie pół sportowe, bo w ciaży wiadomo wygoda najistotniejsza, teraz w nich śmigam na spacerki i nie żałuje ani złotówki na nie wydanej. Poza tym nie chodzę na obcasach, mam raczej styl business casual takze balerinki, i wszystkie płaszczaki uwielbiam za komfort noszenia! choć znam osoby które kochają obcasy i nie potrafią chodzić na płaskich ![]() a wy dziewczyny obcas czy płaszczak ? ---------- Dopisano o 14:17 ---------- Poprzedni post napisano o 14:15 ---------- Cytat:
infacol, sab simplex ??? katarina widze cieeee! idziemy na kawuche na grunwald ? Edytowane przez xpressja Czas edycji: 2010-03-20 o 13:19 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#220 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() No i chyba ze spacerka nici bo Michaś nadal śpi. Mam pytanko. Czym smarujecie Maluszkom buziaczki ale tak "po domowemu" nie chodzi o wyjścia na spacer-tu mam krem ochronny. Nie wiem na jaki kremik zmienić bo po Hipie ma taką suchą skórę że bez sensu smarować. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#221 |
Zadomowienie
|
wiesz co, ja kiedyś to nie wyobrażałam sobie chodzić w płaskich, zawsze jakis obsac, koturn musiał być, ładniej nogi wyglądały ( a trzeba było złowic ojca dzieci tzn tżta hahha)
w ciąży pokochałam płaskie!!! a teraz we wszystkim po trochu śmigam, nie pogardze ładnymi balerinami, i powoli spowrotem wprowadzam obcas ![]() ---------- Dopisano o 14:32 ---------- Poprzedni post napisano o 14:30 ---------- jestem złą matką..... nie smaruję jej zbytnio buźki w domu, nic się z nią nie dzieje więc tego nie robię.... oliwkuję po kąpieli zawsze i chyba wystarcza jej takie całościowe nawilzenie. Jedyne co to nóżki na łydkach ma strasznie suche, oliwka nie pomaga, nie wiem co z tym robic
![]() |
#222 |
Zadomowienie
|
moja mała po urodzeniiu miała straszne suche stópki
bardzo pomogła maść z witaminą A teraz jak tylko ma coś przesuszonego to smaruje grubą warstwe maści właśnie z wit A i działa natychmiastowo - także polecam, co do smarowania buzi, to ja smarowałam Oilatum soft kremem po urodzeniu, ale on ma w swoim składzie parafinę wiec przeszłam na krem do twarzy hydra bebe musteli - baardzo wydajny! nie uczula i bardzo fajnie nawilża ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#223 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Gosik po kąpieli smaruję młemu buzinke kremem Linomag Bobo A ja byłam na zakupach- kupułam 3 staniki, bo rzaden po ciąży na mnie nie pasował już, książeczkę małemu w Rossmmanie, grzechotkę, leżaczek, jedzonko ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#224 |
Zakorzenienie
|
Carolans ja używam do kapieli Nivea baby plynu a po kapieli kremu nawilżajacego ciut daje- tez z Nivea. Moja cora ma gladziutka nawilzona buzie i cialko
![]() My bylismy na spacerku dosc dlugim. Kupilam sobie bialy lakier z Astora (bo Inglota nam w miescie zklikwidowali ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#225 |
Rozeznanie
|
xpressja jeszcze nie wiem na pewno czy zostanę kocią babcią ale jakby co to rezerwuje dla Ciebie jedno małe kociątko
![]() domi ja myślałam że Ty kotów nie znosisz ale widać przygarnełabyś koteczka żeby się sąsiadce odwdzięczyć ![]() ![]() brombusia nie dostałam zaproszenia, bo sprawdziłam wiadomości i ni ma ![]() ![]()
#226 |
Zakorzenienie
|
Sexy Bo ja z listy z pierwszej strony odpisywałam nicki i poszło do jakiejś Sexy body, ale już odwołałam to zaproszenie i wysłałam do Ciebie tym razem
![]()
#227 |
Zadomowienie
|
hellloooo mamusie
![]() ![]() U mnie z tym mleczkiem już sama nie wiem, chyba pojde do gina po tabletke na zakonczenie laktacji ![]() ![]() ![]() Gucia pisałaś o winku? Mi lekarze powiedzieli, że jak sie wypije np. pól kieliszka winka, lub piwka troszke to po 2h tego w mleczku juz nie ma... i czasem wypijam winka białego kilka małych łyczków... ![]() Tarasiu, moja Blanka była po urodzeniu 2tyg w szpitalu na butli i juz do ssania z piersi sie nie przekonała, nic a nic... jak ja czasem probuje przystawic to moje dziecko zachowuje sie tak jakbym probowala nakarmic ja z palca czy nie wiem z czego, ale z czegos gdzie mleka ewidentnie nie ma ![]() my juz zaczynamy spacerki ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#228 |
Zakorzenienie
|
my dzis bylismy na dlugim spacerze.. a wlasciwie nawet nie na spacerze ale 2,5h na placu zabaw. Adrian teraz taki umeczony jest ze pewnie padnie szybko. wiecie ze w samej bluzie mu pozwolilam bo bylo tak cieplo
![]() ![]() ![]()
#229 | ||
Zakorzenienie
|
kobiety, litości, zwolnijcie tempa, bo nie nadążam. Wy myślicie, że ja nie mam co robić
![]() ![]() Cytat:
ok 19 karmię, ok 20 jemy kolację, gdzie napijam się trochę winka, ok 22 odciągam i wylewam, a tz bierze odciągnięte wcześniej, albo rozmraża, a do ranka i tak trochę jeszcze mi wylatuje, więc do tamtej pory alkohol przeze mnie przeleci a mleko rano już jest raczej dobre. Zresztą nie piję jakoś dużo, ale 1 lampkę i to tez nie codziennie Cytat:
![]()
![]() |
#230 |
Zadomowienie
|
a ja właśnie wróciłam z shoppingu, myślałam że uda mi się wyciągnąć katarinkę na kawę ale niestety....
ale dla wszytskich miłośniczek kareninkowej a właściwie Andre zabaweczki - Mai mam dobrą wiadomość ![]() wpadłam do sklepu SMYK choć obiecałam sobie że tym razem robie zakupy dla siebie... buszuje po sklepie...a tam taki ptaszor z czarno białymi skrzydełkami! baaardzo podobny do zabaweczki Andre - no więc musiałam kupić! jest super, a mała od razu wbiła w zabawkę wzrok! w ogóle wszytskie zabawki tej firmy były boskie! widać że stawiają na rozwój dzidziusia bo mase jest czarno-białych elementów no i reklamują się chasłem play and grow - look, listen, touch. coś czuje ze to nie ostatnia zabaweczka tej firmy ![]() ale reklama.... zaraz bana dostane ![]() wygląda tak : Edytowane przez xpressja Czas edycji: 2010-03-20 o 16:13 |
![]() ![]() |
![]() |
#231 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#232 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ja jeszcze chyba dokupie taką kostke Edytowane przez xpressja Czas edycji: 2010-03-20 o 16:25 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#233 |
Zadomowienie
|
musisz kupic ksiażeczkę, to jest dopiero rewelacja!!!
![]() zdjęcie mojej ślicznotki, a w tle smok z Lamaze ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#234 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#235 |
Zadomowienie
|
ola, a ta książeczka nie jest z tiny love?!
bo ja mam taką z tiny love! i rewelacyjna to jest twoja córcia ![]() moja mała tez ma takiego kosmyka to jej zaczesuje na bok i mówie że "poprawiamy hitlerka" ![]() Edytowane przez xpressja Czas edycji: 2010-03-20 o 16:33 |
![]() ![]() |
![]() |
#236 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
o jak ladnie lezy na brzuszku ![]() a kosmyk niczym elvis ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#237 |
Zakorzenienie
|
Boskie dzidzie i zabaweczki
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#238 | ||||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#239 |
Wtajemniczenie
|
hej mamusie
![]() My dzis mielismy piekna pogode i prawie 4 h bylismy na spacerku ![]() Wpominaliscie o napieciu miesniowym, no u nas tez to bylo, zauwazylam ze mala w lozeczku wygina sie do tylu jak by w literke c i sie zapytalam pediatry czy to normalne i sie okazalo ze mala ma z barkami problem i pokazala nam cwiczenia, po tygodniu byl juz rezultat, a po 2 to duza poprawa ![]() Jeszcze sie balam ze mala ma zeza, bo raz jedno oko ma mnejsze, nastepnego dnia drugie, i tak jakby zrenice miala jedna blizej noska i nie bylo widac wcale tej bialej galki ![]() ![]() Jeszcze pytanko mam, zageszczacie mleczko kleikiem, ale to tak same z siebie czy po konsultacji z lekarzem? Bo ja sie zastanawiam czy na noc tez nie zaczac zageszczac zeby malutka spokojnie przespala nocke ![]() A i chce pochwalic swoje dziecko, normalnie zjadla okolo 24 i prawie do 6tej spala i nie obudzila sie ani jednego razu w nocy ![]() ![]() Edytowane przez mamrotka Czas edycji: 2010-03-20 o 17:29 |
![]() ![]() |
![]() |
#240 |
Raczkowanie
|
A moje dziecko po szczepieniu ma gorączkę, lekką biegunkę i twardą, napuchniętą gulę na rąsi
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:49.