|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2761 | ||
|
Rozeznanie
|
Dot.: Planowanie dzidzi na rok 2010 cz. IV, pt. Czekamy na dwupaki :D
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#2762 |
|
Zakorzenienie
|
Buuu... czemu o tym piszesz? Zazdroszczę
Ja nie mam wanny... O piance mogę pomarzyć... A w tej co mieliśmy przed remontem to nam ciasno było i chyba tylko 2 razy próbowaliśmy wspólnych kąpieli... Kabinę mamy dużą (120x88) ale ja sama się tam ledwo mieszczę
|
#2763 |
|
Rozeznanie
|
Nasza też malutka dosłownie na kucaka siedzimy ale dajemy radę
|
#2764 |
|
Zakorzenienie
|
My też mamy maluśką wannę, ale jak mówi mąż - dla chcącego nic trudnego
![]() Jesteśmy w Sieradzu. Nie czuję się najlepiej, jestem ciągle spięta, choć brzuch trochę mniej boli... Tak trudno czekać jeszcze te kilka dni... Taki serio test zrobię myślę w piątek, jeśli @ nie przyjdzie. To jeszcze prawie tydzień
|
#2765 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kretencjo wyobrażam sobie w jakich jestes emocjach...ja bym nie wytrzymala, zeby nie wiedziec TZ-owi ![]() My też sie czesto kąpiemy razem...ale mamy wielką wanne tylko jest kompletnie nieekonomiczna - hektolitry wody do niej trzeba nalac zeby sie zanurzyc ![]() Dziś wieczorem lenimy sie moze jakies przytulanko sie przydarzy, kto wie
|
|
|
|
|
#2766 |
|
Zakorzenienie
|
Danika... Strasznie mnie język swędzi, żeby powiedzieć (tylko Wy wiecie o moich rozterkach!), ale wiem, jak wiele ciąż zostaje wydalonych z miesiączką. Dlatego póki co uznaję, że nic nie ma, jak @ nie przyjdzie, to wtedy zrobię test i wtedy będę dopiero dziobem kłapać
|
#2767 |
|
Zakorzenienie
|
Fajnie, że chociaż tu można się wygadać z takimi sprawami
ja mialam isc do gina w poniedzialek, ale okazalo sie ze go nie ma bo jest chory, a panie rejestratorki zamiast przeniesc wizyty poodwoływala je :/no nic, nie ma cisnienia
|
|
|
|
#2768 |
|
Zakorzenienie
|
Oj tak, dobrze, że można się wygadać, bo by mi chyba głowa eksplodowała.
Wczoraj o mało się nie wygadałam, jak się zapytał, czemu tak się tym razem martwię, przecież już mi się zdarzało, że mnie jajnik bolał... Ale sie powstrzymałam cudem
|
#2769 |
|
Zakorzenienie
|
jasiulek przykro z powodu bliźniaczek...
![]() Ollliwka nam rozwożenie zaproszeń zajęło może w sumie parę dni A wręczaliśmy je 2 miesiące przed ślubem, bo wcześniej nas po prostu nie było na miejscu.Ahh, piszecie o wspólnych kąpielach...też się kiedyś kąpaliśmy razem jak mieszkaliśmy na stancji, a teraz z rodzicami...."to se ne da" ![]() Dzisiaj musimy się jeszcze na jutro pouczyć na kartkówkę...
|
|
|
|
#2770 |
|
Zakorzenienie
|
jasiulek rodzinkę TŻ to ja już znam
było kilka okazji by się z nimi spotkać przez ten cały czas A my nie kąpaliśmy się razem bo nie mam wanny , tzn. teoretycznie mam , ale to rodziców łazienka a wanna nieekonomiczna. Jedyna okazja do tej pory to na wyjazdach , ale to prysznic a jak się wprowadzi od czerwca to mamy do dyspozycji łazienkę , ale też z kabiną ![]() Ale mi się spać chce dzisiaj..tylko o 18 to tak lipa trochę się położyć, zresztą TŻ ma dzwonić wieczorem tylko o której
|
#2771 |
|
Zakorzenienie
|
LINDSLEY wlasnie mialam pisac pochwal sie brzuszkiem
|
|
|
|
#2772 |
|
Zakorzenienie
|
Elcia wrzuciłam do albumu fotkę robioną przed chwilką
|
#2773 |
|
Zakorzenienie
|
LINDSLEY no slicznie wygladasz a brzuszek jaki okraglutki ech jak ja za moim tesknie
|
|
|
|
#2774 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Teraz tęsknisz a wcześniej nie miałaś go dość momentami? Bo ja to chwilami się czuję jak niepełnosprawna... chodzić ciężko, siedzieć ciężko... czasami się zapominam, że taka gruba jestem i nie wciskam się gdzie się nie mieszczę albo tyłkiem coś zahaczę... Ale do tego przeciągania się małego się już tak przyzwyczaiłam że za tym będę tęsknić na pewno...
|
|
#2775 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2776 |
|
Zakorzenienie
|
Lindsley, prześlicznie wyglądasz!
A mnie dalej brzuch boli jak na okres, aż do krzyża ciągnie...
|
#2777 |
|
Zakorzenienie
|
cześć
lindsley brzuch już spory ładna fotkadzisiaj pierwszy dzień wiosny, 12 stopni a ja po spacerku , a teraz kawka i twarożek z rzodkiewką i szczypiorkiem
|
#2778 |
|
Zakorzenienie
|
Słuchajcie, a ja się czuję bardzo dobrze dziś
I jakoś się sobie podobam dziś, oczy mam uśmiechnięte, włosy dobrze się ułożyły... To dobry znak ![]() Poza tym Tata wyszedł z chemii, ogólne wyniki ma niezłe, marker nowotworowy też w normie, tak że jest dobrze ![]() Życzę Wam pięknego, udanego dnia!
|
#2779 |
|
Zakorzenienie
|
czesc dziewczyny
do mnie niestety przypyła @....... trudno ...... i tak się nie staraliśmy .........teraz przynajmniej wiem na pewno że mogę z czystym sumieniem pić kawe i iść na dietę....... Lindsley brzusio juz duży ale ślicznie wyglądasz Elcia super słodki Twój Szymuś Kretencja trzymam kciuki żeby @ nie przyszła ![]() Danika jak jesteś z Tarnowa to mamy do siebie 60 km, ja jestem z mielca Jasiulek bielizna bardzo ładna, za ze swoją troszke zaszalałam a teraz szkoda mi jej założyć aby się nie zniszczyąła ![]() Oliwka ja zaproszenia rozwoziłam 1,5 miesiąca przed ślubem, nie lubiałam tego odwiedzania rodziny, czemu takich zaproszen nie można rozesłac pocztą...... dla pozostałych dziewczynek |
|
|
|
#2780 |
|
Zakorzenienie
|
kretencja oj to miło jak humor dopisuje
w Łodzi też słonko świeci sloneczko no niestety szkoda ,że pocztą się nie wysyła tylko jest zwyczaj ,że się jeździ chociaż jakbym miała kogoś daleko to nie jechałabym
|
#2781 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dzięki
Kurcze święta za pasem a ja nie mam już za bardzo w co się ubrać... No i nie wiem czy coś ekstra kupować na te kilka tyg jak najwygodniej mi i tak w dresach? Cytat:
![]() Super, że Tata ma dobre wyniki. Dużo zdrówka dla niego... Wie, że tyle osób trzyma za jego walkę z chorobą?Cytat:
Szkoda że @ przyszła, myślałam, że to TY zaczniesz wiosenny wysyp... Może starajcie się już w tym cyklu? Tzn. oddajcie się przyjemnościom a nie dyktaturze kalendarza Trzymam żeby następnym razem się udało...
|
|
#2782 |
|
Zakorzenienie
|
lindsley dzisiaj na all widziałam super rybaczki - takie na wyjścia właśnie - ciążowe
![]() Ooo na spacerek idziecie , to popstrykajcie jakieś fotki No ja właśnie nie wiem jak z tym deszczem ma być bo prognozy "mówią" ,że opady a u Nas nie ma wcale
|
#2783 |
|
Zakorzenienie
|
Kretencjo -- > cieszę sie, że humorek lepszy
i że z Tatą w porządku same optymistyczne wieściSłoneczko--> wstretna @faktycznie mamy do siebie niedaleko ![]() Wiosna nastraja pozytywnie ale coś tak czuje, że to jeszcze nie koniec zimy na ten rok :/ trzeba skorzystać i myknąć na spacer zanim zacznie lać, bo zapowiadają deszczyk na popołudnie.
|
|
|
|
#2784 | |||
|
Zakorzenienie
|
Mmmmm....
A skoro już jesteśmy 'w łazience'... My też mamy prysznic, ale tak naprawdę myślę, że dla chcącego nic trudnego i my np. najbardziej namiętne wspólne mycie mieliśmy pod prysznicem właśnie Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Ja tak sobie myślę, że stwierdziłaś, że poczekasz na mnie Dziewczynki byliśmy wczoraj u tych naszych znajomych, oni już adoptowali dwójkę dzieciaczków i tak sobie myślę...kurczę odważni są. Początkowo mieli mieć tylko dziewczynkę ale ona ma brata bliźniaka, ponieważ jednak oboje są wcześniakami a braciszek miał bardzo poważne problemy zdrowotne, właściwie nie było wiadomo, czy przeżyje, ale jednak przetrwał Ale tak sobie myślę...mają za nimi tyle biegania, latania po doktorach, szpitalach...A tak naprawdę nie mają jeszcze uregulowanej sytuacji prawnej, i np. ona nie może pójść na macierzyński, choć bardzo by chciała (i nie muszę chyba pisać, jak bardzo by jej się przydał). Normalnie jestem pełna podziwu dla nich. A ten ich maluszek, taka chudzinka, tak się biedaczek męczy, tak go wczoraj głaskałam, trzymałam za rączkę i nie rozumiem tego świata - dlaczego dzieci mają często Ci, którzy w ogóle nie powinni zostać rodzicami, dlaczego Ci, którzy tego pragną bardzo, mają takie problemy i dlaczego niektóre kruszynki tak cierpią?... My pewnie lecimy niedługo do moich rodziców, ale trochę się boję bo powiedziałam mamie o wynikach TŻeta a ona pewnie powiedziała tacie, no i nie wiem, jak się będą zachowywać. A tak w ogóle to wiecie co? Wczoraj jak wracaliśmy od tych znajomych to powiedziałam TŻetowi, że 'chcę dzidzię' (widział też wcześniej, jak szalałam w sklepie z ciuszkami/zabawkami dla maluchów i jak głaskałam maluszka przyjaciół...) powiedział bez żadnego zająknięcia 'i będziesz miała' i tak jakoś przekonywująco to zabrzmiało, że nie wiem jeszcze jak i kiedy ale myślę, że rzeczywiście tak będzie .Zmykam, spokojnej niedzieli! Ps. Dla ciekawskich zdjęcia moich wczorajszych nabytków na blogu .
|
|
#2785 |
|
Zakorzenienie
|
Virginia--> zajrzałam na Twojego bloga...i tylko chciałam powiedzieć, że bardzo mi się podoba Twoj styl pisania
a nabytki fajne, zwłaszcza portfelik mi się podoba
|
|
|
|
#2786 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Dzięki Wam przez chwilę chociaż czuję się mniej słoniowato ![]() Cytat:
Tego życzę również Tobie---------- Dopisano o 13:27 ---------- Poprzedni post napisano o 13:06 ---------- Specjalnie dla Ciebie fotka ze spacerku w albumie... Baterie nam padały i nie mam za szczególnych tych zdjęć
Pojawiłeś się niespodziewanie w kwietniowy poranek i wywróciłeś nasz świat do góry nogami Michaś Edytowane przez lindsley Czas edycji: 2010-03-21 o 13:07 |
|||
|
|
|
#2787 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
szczególne to właśnie jest to zdjęcie , wyglądasz naprawdę pięknie Oj tak zapach lasu ![]() Dzisiaj nie jedziemy za miasto do rodzinki , ciotka miała mi wziąść metrykę chrztu bo tam byłam chrzczona i wzięła owszem ,ale zostawiła ją w pracy ( do której ma 200 m) , ale dzisiaj nie pojedzie i nie weźmie mi jej więc bez sensu żebym jechała na darmo takie podejście mnie rozwala za to może pojedziemy do prababci TŻ i jego chrzestnego w Łodzi... właśnie jedzie z Poznania już
|
|
#2788 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Też mam do lasu 10min spacerkiem. Jakbym miała zaraz przy domku to jednak bym się bała w nocy... ![]() A jak tam Ci się układa z Tz? I teściową, jak Twoja mama? U mnie się rozpadało na dobre Buuuu.... Ale od jutra ma być ładnie. Mam nadzieję, bo chciałam wyskoczyć sobie do miasta, powydawać pieniążki - chcę kupić trochę materiału na prześcieradełko, pokrowiec na materac itp... Może kupie sobie coś do ubrania (mam Tz-a błogosławieństwo - dziś zanim wyszliśmy to było nerwowo bo stwierdziłam że nie mam się w co ubrać )
|
|
#2789 |
|
Zakorzenienie
|
Z Tż dobrze
byliśmy u prababci TŻ i ona zaczęła "wjeżdżać" tak nagle na jego mamę a ja zamiast bronić to jakoś tak potwierdziłam raz czy dwa jej słowa źle zrobiłam.. tylko co ja mam mówić jak mama TŻ non stop mówi ,że jest najbardziej zestresowana ,że ma dość a siedzi w domu i jej jedynym obowiązkiem jest zrobić zakupy.. bo nawet jej się obiadów często nie chce robić Nie chodzę już teraz często do Niej , raz na dwa tygodnie ![]() A tak na marginesie aż taka zła nie jest jeśli chodzi o pomoc czy rozmowę bo pogadać mogę z nią , dawniej często gadałam
|
#2790 |
|
Zakorzenienie
|
lindsley pięknie wyglądasz. Śliczna jesteś
Wróciliśmy z zajęć, jesteśmy źli na prowadzącego, ale uciekliśmy z jednego wykładu i byliśmy na spacerku malutkim. A jak wracaliśmy na drodze była istna masakra....tysiące żab wyszło na asfalt na odcinku chyba 50 km....okropność, niestety kilka nie uszło z życiem bo nie było jak wyminąć, albo wskakiwały akurat...brrrr. |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:06.

dzisiaj bylismy robic zdjecia do paszportu i maly wyszed na nich jak mala pyza 

Ja nie mam wanny... O piance mogę pomarzyć... A w tej co mieliśmy przed remontem to nam ciasno było i chyba tylko 2 razy próbowaliśmy wspólnych kąpieli... Kabinę mamy dużą (120x88) ale ja sama się tam ledwo mieszczę
wyobrażam sobie w jakich jestes emocjach...ja bym nie wytrzymala, zeby nie wiedziec TZ-owi