Wiosna z brzuszkiem, Lato z wózkiem - Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz.III - Strona 95 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-03-20, 18:36   #2821
anoxa
Zakorzenienie

Dot.: Wiosna z brzuszkiem, Lato z wózkiem - Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz.III

dziewczyny nie wiecie co u kasandry? cos jej ostatnio nie bylo na forum
anoxa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-20, 19:30   #2822
anuszka1401
Zakorzenienie

GG do anuszka1401
Dot.: Wiosna z brzuszkiem, Lato z wózkiem - Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz.III

hej dziewczyny, ja tylko na chwilę. Już jestem wykapana i zaraz idę spac... Mialam miec wyklady do 20.30, od 8 rano!!! Ale urwalam sie, bo normalnie tylek jeszcze troche a by mi odpadl. Jutro znowu na 8 do 19.30 A taka nuda, ze nie pytajcie!

No i najwazniejsze- zdalam poprawke!! znalam odpowiedzi na wszystkie pytania, a wstretny dziad postawil mi 3+ :/ no, ale niech mu bedzie.

Odezwe sie "porzadnie" w poniedzialek, trzymajcie sie

PS carmena ja mam gin kobite Starsza babka, ale super jest, to ona (chodze prywatnie):

http://www.krystynaglinczewska.ginweb.pl/
anuszka1401 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-20, 19:53   #2823
kociamborek
Raczkowanie

Czesc Mamusie!
Juz dosyc dawno nie pisalam , bo wiecie jak czlowiek ma duzo wolnego czasu to jest o wiele mniej zorganizowany , dni mi tak szybko leca ze szok, ale podczytywalam was na biezaca wiec wiem co u was
U mnie wszystko dobrze, czuje juz maluszka ale to nie sa jeszcze mocne kopniaczki (swoja droga juz by sie mogly pojawic bo to juz 21 tydzien leci).

carmena nie mialam okazji sie jeszcze przywitac wiec Witaj Ja chodze do lekarza mężczyzny i jestem zadowolona, choc mysle ze plcia sie nie sugeruj bo nie ma reguly.

mlmFm trzymam kciuki zeby wszystko bylo dobrze, odpoczywaj sobie duzo kochana

bassienkaw współczuje przezyc z praca, ale nic sie nie martw prawo jest calkowicie po Twojej stronie wiec oni nie maja szans

hd2005 nie martw sie kochana, na pewno wszystko bedzie dobrze i maluszek wyjdzie o czasie śliczne te misie

alutka ja uzywam kremu Pharmaceris foliacti zapobiegajacego rozstepom i jak na razie odpukac nic sie nie pojawilo

karolcia i niezawsze super wózki, bardzo mi sie podobaja!

idealnecialo, linka brzuszki pierwsza klasa

alguien no widze ze tez mialas niemile przezycia ale super ze juz dobrze!

muminek gratuluje a imiona które wybrałaś to oba imiona mojego męża

anuszka1401 gratuluje zdanego egzaminu
kociamborek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-20, 19:53   #2824
bassienkaw
Zakorzenienie

Ale tutaj cisza...
Co do muffinek, to ja mam takie właśnie zalane w słoiku i są super.

Teraz Damian czyta Łucji bajeczki, ja przed chwilą skończyłam czytać swoją książke... do poniedziałku jakoś musze obejść się bez czytania. No niech będzie!

90 - 86 - 82- 78 - 74 - 70 -66 -61 - 60

Moja historia odchudzania

bassienkaw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-20, 20:02   #2825
anoxa
Zakorzenienie

zazwyczaj w weekendy taka cisza panuje u nas na watku a u mnie jak na zlosc nuda bo tz'ta nie ma tak bysmy pewnie gdzies do znajomych skoczyli a jak sama jestem to mi sie nawet nie chce
Stary 2010-03-20, 20:07   #2826
kasandra82
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez anoxa Pokaż wiadomość
dziewczyny nie wiecie co u kasandry? cos jej ostatnio nie bylo na forum
kochana jestem, jestem, staram sie was podczytywac ale czasem nie nadazam u mnie teraz ladna pogoda, dzisiaj 22 stopnie wiec praktycznie caly dzien spedzam na powietrzu, na spacerach lub w parku, albo odwiedzajac kolejnych lekarzy i robiac rozne badania za kilka dni ma sie oziebic to postaram sie wiecej z wami pisac, widze ze ciagle dodajecie jakies zakupki, fotki brzuszkow, ciesze sie ze dzidzie zdrowe i szybko rosna moja coreczka wazy juz pol kilo i coraz czesciej odczuwam ten slodki ciezar, kopnie i spac w nocy nie daje

kasandra82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-20, 21:03   #2827
aniaa22
Zakorzenienie

muminek doczytalam i GRATULUJE

Basiu widze ze niezly cwaniak z tego szefa. ciekawa jestem jak dalej sie to wszystko potoczy. pewnie miny im jeszcze bardziej zrzedna

kasha ten M to zwykly palant i nie ma sensu sie nim przejmowac. wazne zejego rodzina jest po twojej stronie

ja juz nie mam sil. caly dzien dzis pada wiec chodzilismy po sklepach GAP zaliczony i jescze next. walizka jedna juz pelna ciuszkow dla synuska ale bedzie przystojniak maly hihi szkoda tylko ze to wszystko takie drogie...
jutro ma byc ladnie wiec moze sie uda troche pozwiedzac
synek tylko chyba zly jest ze tak duzo chodze bo kopie caly czas w pecherz
aniaa22 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-03-20, 21:08   #2828
kashha
Zadomowienie

alguien myślę, że tata się domyśla, ale nic nie mówi... bo wydaje mi się, że chce żebym to ja zaczęła rozmowę, a ja się zebrać nie mogę i nic i nikt nie jest w stanie mnie do tego zmusić...

Rodzice Maćka poradzili mi, żebym mimo wszystko starała się zaangażować go mówić mu o pięknie tego co się dzieje, o tym jak cudowne jest bycie rodzicem...
Powiem szczerze nie do końca mieści się to w moim "kodeksie honorowym" ale myślę, że skoro oni mnie o to proszą to wiedzą co robią. Będę do niego od czasu do czasu pisała z jakąś "dobrą" wiadomością... ale tylko dlatego, że oni mnie o to proszą... dziś mu napisałam że jestem na L4 po naszej ostatniej rozmowie, że zdrowie i spokój Maluszka są najważniejsze, ale że mam usg 26 i może by z nami poszedł, na co M. mi odpisał że też zdrowie dziecka jest dla niego najważniejsze i że nie powinniśmy się spotykać bo ja się denerwuje o usg cisza...

Poczęcie dziecka to cud, przed którym człowiek milknie, chyli czoła i klęka...:
kashha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-20, 21:28   #2829
anoxa
Zakorzenienie

aniaa to nie szalej za bardzo zeby to sie na synku nie odbilo a widze wyprawke macie juz solidna jak juz pisalam czekam na fotki z utesknieniem a wy spicie u znajomych czy w jakims hotelu?

kashha chyba warto z tata porozmawiac bo predzej czy pozniej bedzie trzeba a dobrze by bylo zeby nie mial pretensji do ciebie o to ze tak pozno sie dowiaduje o tym ze bedzie dziadkiem a co do M to moze jego rodzina ma racje i tak jak piszesz takie smsy raz kiedys wystarcza po co macie sie widywac i ty masz sie denerwowac i stresowac dzidzie a po usg tez mu napisz cos w takim sensie zeby go zabolalo ze tego nie widzial
Stary 2010-03-20, 21:52   #2830
aniaa22
Zakorzenienie

Cytat:
aniaa to nie szalej za bardzo zeby to sie na synku nie odbilo a widze wyprawke macie juz solidna jak juz pisalam czekam na fotki z utesknieniem a wy spicie u znajomych czy w jakims hotelu?
spimy u znajomych z hotelem to by troche sie to wszystko nie oplacalo najgorzej to nas wykanczaja dojazdy bo my w pl to wszedzie autem a tu pociagiem metrem i autobusem bo spimy na obrzezach miasta
Stary 2010-03-20, 22:05   #2831
anoxa
Zakorzenienie

no dlatego pytam ale wiesz ludzie w desperacji rozne rzeczy robia zartuje oczywiscie fajnie macie ale fakt dojazdy z obrzezy w londynie moga byc meczace

kasandra ciesze sie ze u ciebia i malenstwa wszystko dobrze

pamietacie jak na poczatku po poloczeniu watkow chcialy niektore dziewczyny ponownie go rozdzielic bo mowily ze jest za duza przepasc miedzy nami? mysle ze teraz juz tej przepasci nie widac i ze wsyztskie sie fajnie dogadujemy lubie nasz watek

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-03-20, 22:06   #2832
aniaa22
Zakorzenienie

no teraz to juz roznica tylko w wielkosci brzuszkow
Stary 2010-03-20, 23:08   #2833
hd2005
Zakorzenienie

Dobry wieczór
Wróciłam z uczelni, zjadłam obiad i zasnęłam na siedząco na kanapie.
M obudził mnie o 20-tej

A teraz nie mam mowy o śnie ...

---------- Dopisano o 00:08 ---------- Poprzedni post napisano o 00:04 ----------

Cytat:
Napisane przez kociamborek Pokaż wiadomość
hd2005 nie martw sie kochana, na pewno wszystko bedzie dobrze i maluszek wyjdzie o czasie śliczne te misie
dziękuję

hd2005 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-21, 00:53   #2834
Alguien
Zadomowienie

anuszka gratulacje za egz

kasandra wlasnie tez pytalam o Ciebie pare dni temu, zagladaj czesciej

kociamborek
dziekuje, juz czuje sie ok, ale rzeczywiscie przezylam pieklo. Fajnie, ze udawalo Ci sie chociaz nadrabiac watek, bo pedzi jak szalony

kashha ja tez uwazam, ze im szybciej powiesz tacie, tym lepiej. Pomysl, ze bedziesz to juz miala za soba

Cytat:
pamietacie jak na poczatku po poloczeniu watkow chcialy niektore dziewczyny ponownie go rozdzielic bo mowily ze jest za duza przepasc miedzy nami? mysle ze teraz juz tej przepasci nie widac i ze wsyztskie sie fajnie dogadujemy lubie nasz watek
ojj tak pamietam teraz juz prawie w ogole nie widac roznicy. Tez sie ciesze, ze ten pomysl z rozdzieleniem watkow upadl jednak

Udalo mi sie dzis kupic troche akcesoriow dla dzidzi. Mam juz wszystko do kapieli i do lozeczka. Moze jedynie dokupie drugi komplet dekoracyjnej poscieli potem. Z wiekszych rzeczy do kupienia zostal mi jeszcze wozek, lezaczek i przewijak. Powoli widze swiatelko w tunelu czyli koniec listy zakupow
Alguien jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-21, 00:57   #2835
hd2005
Zakorzenienie

poproszono mnie o wykonanie kolczyków ślubnych...
Ale się zestresowałam... Plan mam taki, że wykonam kilka różnych i będę miała nadzieję, że któreś się jej spodobają

Może jutro, po wykładach się tym zajmę? Jeśli nie zasnę
Biorąc pod uwagę, która jest godzina to bardzo prawdopodobny scenariusz

hd2005 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-21, 01:12   #2836
Alguien
Zadomowienie

hd marsz do spania Co Ty tu o tej porze robisz?
Alguien jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-21, 06:30   #2837
karolcia228
Zakorzenienie

GG do karolcia228 Send a message via Skype™ to karolcia228

Witam, ja oczywiście spać nie moge, obudziłam się a teraz mała mnie przywitała...juz nie mogę sie doczekać końca...ciązy...a my zaczełyśmy 6 miesiąc ale czas leci....

Jak bylam w 1 ciazy to mialam termin na 19 marca...tak szybko minelo...to i teraz minie...
...Nasz Aniołek...20.08.2009...

http://s6.suwaczek.com/20070908640517.png

http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cuay3rd5gps6p.png
karolcia228 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-21, 08:14   #2838
bassienkaw
Zakorzenienie

Ja jeszcze w domku... dzisiaj obiad szykuje mąż... który jeszcze leży z Łucją w łóżku i oglądają Gumisie. Ja właśnie wyszłam spod prysznica i od wczoraj staram się dowiedzieć co na dzisiaj mamy przygotować do szkoły na jedne ćwiczenia, ale nikt nic nie wie... normalnie masakra, zero zainteresowania.
Hahaha
Idę zaraz jeść śniadanie Miłego dnia

90 - 86 - 82- 78 - 74 - 70 -66 -61 - 60

Moja historia odchudzania

bassienkaw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-21, 08:21   #2839
jaszczka
Zadomowienie

Hej dziewczynki!

Ja chciałam się tylko pożegnać na 2 tygodnie zaraz wyjeżdżam na wakacje i niestety nie będę miała dostępu do neta..

Nie piszcie zabyt dużo, choć i tak pewnie nie będę w stanie nadrobić.... Jak znam życie to już kolejną część odpalicie zanim wrócę

Pozdrawiam Was cieplutko! Pa!

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-03-21, 08:43   #2840
pilotka f16
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez idealnecialo Pokaż wiadomość
W brzuchu 101cm (mysle ze w te 2 dni nie jest wiecej ).

Waga byla prawie 5 kg wiecej.. Troche sie obawiam.. Niby nie duzo.. ale patrze na wage w tym tyg w poprzedniej ciazy.. Wazylam w tym tyg podobnie. Ale wtedy potem to sie dopiero rozkrecilo i sie obzeralam i roztylam.. I to nie byla woda w organizmie tylko tluszcz.. Bo nawet nog nie mialam troche spuchnietych..
zdecydowanie nick adekwatny do wygladu
5 kg na + to waga w sam raz w naszym okresie ciazy - ani za duzo ani za malo - wprost idealnie

Cytat:
Napisane przez hd2005 Pokaż wiadomość
Dzień dobry
niezawsze - kupiłaś głeboki i dokupisz później spacerówkę? Fajny, podoba mi się

Koleżanki z redakcji "Mamo to ja" mówiły mi, że zazwyczaj spacerówki z wózków wielofunkcyjnych są "nie najlepsze"..., że lepiej kupić sobie głęboki na pierwszy okres a potem już typową spacerówkę.

No i rozwaliły mój misterny plan zakupu wózka wielofunkcyjnego
z tymi wozkami to ja to od poczatku wiem, dlatego wlasnie albo kupimy uzywana gondole i potem spacerowke albo wlasie wielofunkcyjny dla spacerowki
narazie razem z mezem szukamy czegos co nam podpasuje

Cytat:
widze ze nie tylko ja mam problem ze snem wstaje kolo 5 jak tylko zaczyna sie robic szarno na dworze i nie moge pozniej zasnac masakra po meczarni zasypiam kolo 7 bo inaczej chodze nieprzytomna juz od 12 po poludniu

dziewczyny czytacie pisma dla mam lub kobiet w ciazy?? ja wczoraj kupilam "mam dziecko" i jest naprawde fajne bo jest opisane czego sie spodziewac w pierwszym miesiacu po pojawieniu sie dzidzi na swiecie no i najwazniejsze chyba dla nas 5 rad by kupic dobry wozek poza tym ostatnio kupuje gazety w ktorych sa bajki dla dzieci by miec na przyszlosc co wlaczyc maluszkowi
dzis niedziela a jak od 7 na nogach - nie wiem o co chodzi z tym spaniem w ciazy, Młode mnie nie meczy wiec to z tym zwiazane nie jest

ja nie czytam gazetek dla mam - nasluchalam sie opinii, ze 90% to reklamy i artykuly sponsorowane :/
nie wiem moze zmienie zdanie ale jakos narazie mnie nie ciagnie do nich
co do tych bajek to fajna sprawa - gdzie ostatnio udalo Ci sie kupic? chetnie bym tez kupila, bo trzeba robic kolekcje

Cytat:
Napisane przez kashha Pokaż wiadomość
Hejka!

Moje czwartkowe spotkanie z M. było tak miłe że znowu wylądowałam na
L4. Poprostu fantastycznie... Mnie zmieszał z błotem, potraktował jak kompletne zero. Powiedział że na niego nie mam co liczyć i że nie życzy sobie żebym kontaktowała się z jego rodziną
straszne...
wiesz co dla dobra dziecka i jego i Twojego zdrowia ja bym mu odpuscila - mam wrazenie ze Ty troche zabardzo i na sile probujesz go przekonac, a im bardziej naciskasz tym bardziej on jest na NIE..
i to namawianie go na USG znajac jego podejscie

Cytat:
Napisane przez Carmena_ Pokaż wiadomość
Dziewczyny powiedźcie mi czy Wy macie kobiety czy mężczyzn za swoich prowadzących, bo może ja po prostu robię błąd, że wybieram facetów
plec lekarza raczej nie ma znaczenia
moze zorientuj sie ktory lekarz ze szpitala gdzie bedziesz rodzic przyjmuje w poradni i do niego chodz - zawsze to inaczej beda patrzec na Oddziale jak zobacza, ze jestes pacjentka ich kolegi (u mnie w Szpitalu tak jest wlasnie) no a moze trafisz na oddzial na jego dyzurze?

Cytat:
Napisane przez alutka78 Pokaż wiadomość
Dziewczynki jakiego kremu na rozstepy uzywacie?
ja Mustelli i jestem bardzo, bardzo zadowolona

Cytat:
Napisane przez bassienkaw Pokaż wiadomość
Hej kobiety, zaczęłam do Was pisać wczoraj wieczorem, długaśny post i co? I przed samym końcem, pisząc ostatnie zdanie, mówiąc dzień dobry i dobranoc zarazem co? Komputer mi się wyłaczył... Wściec się można...
Basiu no porazka! W glowie sie nie miesci, ze tak moga człowieka traktowac
tym bardziej, że wszedzie w TV tyle sie mowi o tym jak ciezarna powinna byc traktowana przez pracodawce
przeciez nie uwierze, ze oni o tym nie wiedzą
podli ludzie, bo inaczej juz powiedziec nie mozna....

Cytat:
Napisane przez kashha Pokaż wiadomość
alguien myślę, że tata się domyśla, ale nic nie mówi... bo wydaje mi się, że chce żebym to ja zaczęła rozmowę, a ja się zebrać nie mogę i nic i nikt nie jest w stanie mnie do tego zmusić...

Rodzice Maćka poradzili mi, żebym mimo wszystko starała się zaangażować go mówić mu o pięknie tego co się dzieje, o tym jak cudowne jest bycie rodzicem...
Powiem szczerze nie do końca mieści się to w moim "kodeksie honorowym" ale myślę, że skoro oni mnie o to proszą to wiedzą co robią. Będę do niego od czasu do czasu pisała z jakąś "dobrą" wiadomością... ale tylko dlatego, że oni mnie o to proszą... dziś mu napisałam że jestem na L4 po naszej ostatniej rozmowie, że zdrowie i spokój Maluszka są najważniejsze, ale że mam usg 26 i może by z nami poszedł, na co M. mi odpisał że też zdrowie dziecka jest dla niego najważniejsze i że nie powinniśmy się spotykać bo ja się denerwuje o usg cisza...
hmm.. zrobisz jak uwazasz, ale mi sie wydaje ze nic na sile i im bedziesz bardziej naciskac na niego tym bardziej on bedzie na nie..

Cytat:
Napisane przez jaszczka Pokaż wiadomość
Hej dziewczynki!

Ja chciałam się tylko pożegnać na 2 tygodnie zaraz wyjeżdżam na wakacje i niestety nie będę miała dostępu do neta..

Nie piszcie zabyt dużo, choć i tak pewnie nie będę w stanie nadrobić.... Jak znam życie to już kolejną część odpalicie zanim wrócę

udanych wakacji!!! i czekamy na fotki
ale Ci fajowo, ale ja tez zaraz ide z kawka i karpatką do ogrodu - u nas taaakie piekne słonce, ze ide sie pogrzac, bo Mezus jeszcze smacznie spi

a ja bylam wczoraj u nowego Gina i powiem Wam, ze warto bylo!!
normalnie teraz taka spokojna jestem bo juz wiem co i jak
no i co najfajniejsze powiedzial mi, ze jesli bede chciala u nich rodzic
(to prywatna klinka w innym miescie ) to moge sobie dalej teraz do mojego gina w moim miescie chodzic a do nich zaczac znowu na poczatku 9 miesiaca - wiec super!! mamy z mezem jeszcze duuuzo czasu na podjecie decyzji
ok ide robic kawke i do ogrodu
spokojnej niedzieli!!
pilotka f16 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-21, 09:00   #2841
vette
Zadomowienie

Czesc Mamusie!
Dawno mnie tu nie byloale na szczescie zdazylam nadrobic.
Wczoraj pierwszy raz trzymajac reke na brzuchu wyczulam pukniecia, wczesniej nie bylo ich w ogole czuc. Dzis juz pochwalilam sie malzowiradosc ogromna! Co to bedzie jak pojawia sie prawdziwe kopniaki, jak tak bardzo przezywamy babelki i pukniecia

ania robisz zdjecia co jakis czas swojemu brzuszkowi? bo pamietam, ze mialas takie fajne foty z 18 tygodnia, 2 zdjecia polaczone ze soba...
bedziesz robila porownanie z kilku miesiecy?

Ja dzis chyba zrobie kilka fotek bo czuje, ze znowu brzuszek sie zaokraglil ...

jaszczka udanych wakacji i wracaj do nas szybko
vette jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-21, 09:10   #2842
karolcia228
Zakorzenienie

GG do karolcia228 Send a message via Skype™ to karolcia228

Cytat:
Napisane przez jaszczka Pokaż wiadomość
Hej dziewczynki!

Udanych wakacji i uważaj na siebie i maleństwo
...Nasz Aniołek...20.08.2009...

http://s6.suwaczek.com/20070908640517.png

http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cuay3rd5gps6p.png
karolcia228 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-21, 09:57   #2843
Carmena_
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Alguien Pokaż wiadomość

Mysle, ze plec tu nie ma znaczenia. I tak wszystko zalezy od danej osobowosci, podejscia itd. Czasem trzeba kilka osob odwiedzic, zeby trafic na dobrego lekarza.
Tylko jak tak będę szukac aż trafię to zaczną mi się chyba bóle porodowe

Cytat:
Napisane przez roztrzepaniec989 Pokaż wiadomość

Kobiecie w ciąży nie wolno dźwigać Także jeśli szef nie zapewni Ci lżejszej pracy powinnaś dostać zwolnienie...
Wiem, że nie wolno, tylko że u mnie w pracy jest tak że czasami nie mam wyboru. A jak dostaję jakąś pracę to nie mogę co 4 minuty wołać kogoś żeby mi dźwigał i przenosił karton z towarem (10kilowy). A poza tym nie chce usłyszec od kobitek które są starsze: "Ja jak byłam w ciąży to dźwigałam i nic mi nie było". Poza tym wiadomo jak to jest, niby starają się pomóc no ale czasami każdy zajęty jest własną pracą. A gdy powiedziałam o tym lekarzowi (również o tym bólu pleców) to mi napisał tylko oświadczenie do zakładu pracy, że mają się dostosować do przepisów BHP i że on mi żadnego zwolnienia nie da. Aha, i jak nie może mi zapewnic innej pracy to ma mnie pracodawca wyslac do domu i mi placic- no już to widzę!!!

Cytat:
Napisane przez kociamborek Pokaż wiadomość
carmena nie mialam okazji sie jeszcze przywitac wiec Witaj Ja chodze do lekarza mężczyzny i jestem zadowolona, choc mysle ze plcia sie nie sugeruj bo nie ma reguly.
witam również

Cytat:

nie wiem jak było na początku ale mi pasuje że jest między nami wszystkimi różnica, bo przynajmniej wiem co mnie czeka np. za miesiąc

Cytat:
Napisane przez pilotka f16 Pokaż wiadomość
plec lekarza raczej nie ma znaczenia
moze zorientuj sie ktory lekarz ze szpitala gdzie bedziesz rodzic przyjmuje w poradni i do niego chodz - zawsze to inaczej beda patrzec na Oddziale jak zobacza, ze jestes pacjentka ich kolegi (u mnie w Szpitalu tak jest wlasnie) no a moze trafisz na oddzial na jego dyzurze?
chcę rodzic w Siemianowicach (podobno dobra opieka), więc chyba tam będę musiała się do kogoś zapisać. Ale tym razem -dla odmiany-zapiszę się do kobiety (jeśli będzie). Gorzej jak znowu usłyszę "Nie może Pani zmienic lekarza prowadzącego" :/ i znowu 2 tygodnie w d.upie.

jaszczka udanych wakacji życzę i ja

ja już po śniadanku. dzisiaj chyba wybiorę się na spacer, no chyba że będzie padać-oby nie!

Czy któraś z Was używa PRENATALU ?bo kupiłam ale żałuję, bo tam jest 150% dawka witaminy A i jakoś nie jestem chętna żeby to brac.

maleństwo
Carmena_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-21, 10:21   #2844
anoxa
Zakorzenienie

czesc dziewczyny

pilotka
ostatnio kupilam wlasnie mam dziecko i byl "casper" w niej ale jeszcze w jakiejs byl clifford ale nie pamietam w ktorej ja uzywam PRENATALU i nie mam do niego zadnych zastrzezen poza tym ginek mi go przepisal w poprzedniej ciazy wiec chce go zuzyc mysle ze lekarz wie co robi przepisujac takie a nie inne witaminy

Cytat:
Napisane przez Alguien Pokaż wiadomość

Udalo mi sie dzis kupic troche akcesoriow dla dzidzi. Mam juz wszystko do kapieli i do lozeczka. Moze jedynie dokupie drugi komplet dekoracyjnej poscieli potem. Z wiekszych rzeczy do kupienia zostal mi jeszcze wozek, lezaczek i przewijak. Powoli widze swiatelko w tunelu czyli koniec listy zakupow
chwal sie zakupami

Cytat:
Napisane przez karolcia228 Pokaż wiadomość
Witam, ja oczywiście spać nie moge, obudziłam się a teraz mała mnie przywitała...juz nie mogę sie doczekać końca...ciązy...a my zaczełyśmy 6 miesiąc ale czas leci....

Jak bylam w 1 ciazy to mialam termin na 19 marca...tak szybko minelo...to i teraz minie...
a myslisz jeszcze o 1 ciazy? ja mialam termin na 03.04.2010 i kurcze czesto mysle co by bylo gdy by...

jaszczka udanych wakacji

a u mnie mimo ze jest cieplo to pada deszcz

Edytowane przez anoxa
Czas edycji: 2010-03-21 o 10:22
Stary 2010-03-21, 10:37   #2845
Carmena_
Raczkowanie

anoxa to była chyba odp do mnie tyle się naczytałam o tym niebezpiecznym przedawkowaniu wit. A, że chyba jestem po prostu uczulona
co do pogody to chyba będziemy miały jeszcze dość tych upałów

maleństwo
Stary 2010-03-21, 10:50   #2846
muminek88
Zadomowienie

po pierwsze to dziekuje za gratulcje wam wszystkim i kazdej z osobna cieszymy sie na synka i juz sie oswoilismy z tą mysla chociaz bylismy nastawieni na coreczke...no ale jeszcze zawsze moze cos odpasc tak jak synkowi w jedna noc dorosklo co nie :P
Cytat:
Napisane przez Carmena_ Pokaż wiadomość
lazurowa

ja mam niestety do wyboru-albo zbieram na dziecko z wypłaty (ciuszki, wyprawkę, łóżeczko itd.) albo chodzę prywatnie do ginekologa i wolę się pomęczyć i po stresować ale byle moje dziecko miało wszystko. tylko, że muszę znaleźć dobrego ginekologa, który mnie 'nie spławi' lub nie przyjmie na zasadzie 'dzień dobry-do widzenia' tylko problem kiedy wreszcie go znajdę szukałam nawet na necie opinii, i różnie jest.

tak to juz jest,ile ludzi tyle opinii

Cytat:
dziewczyny czytacie pisma dla mam lub kobiet w ciazy?? ja wczoraj kupilam "mam dziecko" i jest naprawde fajne bo jest opisane czego sie spodziewac w pierwszym miesiacu po pojawieniu sie dzidzi na swiecie no i najwazniejsze chyba dla nas 5 rad by kupic dobry wozek poza tym ostatnio kupuje gazety w ktorych sa bajki dla dzieci by miec na przyszlosc co wlaczyc maluszkowi
tez czytam m jak mama i twoj maluszek

Cytat:
Napisane przez alutka78 Pokaż wiadomość
Dziewczynki jakiego kremu na rozstepy uzywacie?
zadnego, w pierwszej mialam ziajke i z dr.ireny eris i wygladam jak zebra i teraz na to leję

Cytat:
Napisane przez Carmena_;18017162

[B
karolcia228[/B] nie mogę w końcu całą ciążę przepłakać, więc musi byc w końcu dobrze ważne że mogę chociaż tu się wygadać, bo wy mnie na bank zrozumiecie
nie,nie placz...mysl o dzidzi izyj oczekiwaniem na nie ;*

jest mi smutno,alemu minely biegunki a zacelko sie przeziebienie.Nie mam juz sil, mowi sie ze dzieci dlugo karmione piesia,zadziej choruja i co?? 8 msc cyc i dupka blada wiecznie cos :/
muminek88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-21, 10:51   #2847
aniaa22
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez vette Pokaż wiadomość

ania robisz zdjecia co jakis czas swojemu brzuszkowi? bo pamietam, ze mialas takie fajne foty z 18 tygodnia, 2 zdjecia polaczone ze soba...
bedziesz robila porownanie z kilku miesiecy?
to byl chyba 12 i 14 tc juz nie pamietam, ale teraz mezowi juz nie wychodza takie fajne fotki a zdjecia brzuszka robimy tak co 2-3 tygodnie
Stary 2010-03-21, 11:09   #2848
Carmena_
Raczkowanie

muminek nie martw się o maluszka jedne są po prostu bardziej chorowite inne nie. mój brat był okazem zdrowia zawsze, tylko mi od urodzenia coś wiecznie dolegało. nie wiadomo jak to w końcu jest, kwestia wrodzonej odporności ?
co do Twojego synka, to mam podobnie, tylko że ty już wiesz. Liczę na córcię i jakoś wolałabym mieć ją pierwszą. Potem może być nawet 10 chłopaków A co do siusiorka to może akurat to pępowina kto wie...ja przynajmniej nawet jak zobaczę siusiorka to będę się jeszcze łudzic że to pępowina

Cytat:
Napisane przez aniaa22 Pokaż wiadomość
to byl chyba 12 i 14 tc juz nie pamietam, ale teraz mezowi juz nie wychodza takie fajne fotki a zdjecia brzuszka robimy tak co 2-3 tygodnie
a ja chyba zacznę robic tylko że szkoda że nie robiłam od początku, no ale już trudno a mogłabyś się pochwalic swoim brzuszkiem w tych okresach jak to wygląda ?

maleństwo
Stary 2010-03-21, 11:28   #2849
anoxa
Zakorzenienie

carmena no tak to byla odpowiedz do ciebie za duzo tych wszystkich wiadomosci juz sie pomieszalam

muminek
mam nadzieje ze synkowi szybko przejdzie

pamietam ze idealne cialo mialo super fotki z poprzedniej ciazy bylo widac jak super brzusio sie rozwija
Stary 2010-03-21, 11:36   #2850
Carmena_
Raczkowanie

Cytat:
carmena no tak to byla odpowiedz do ciebie za duzo tych wszystkich wiadomosci juz sie pomieszalam

muminek
mam nadzieje ze synkowi szybko przejdzie

pamietam ze idealne cialo mialo super fotki z poprzedniej ciazy bylo widac jak super brzusio sie rozwija
to jak wróci to ją zmolestuje żeby mi pokazała te zdjęcia

malutko Nas dzisiaj...chyba większość napaja się wolnym z Tżtami lub siedzi nad niedzielnym obiadem

maleństwo
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości