Zima powoli mija, a każde z naszych dzieci pięknie się rozwija (07-08.2009r.) cz. V - Strona 55 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-03-21, 11:49   #1621
truheart
Zakorzenienie

Dot.: Zima powoli mija, a każde z naszych dzieci pięknie się rozwija (07-08.2009r.)

Cytat:
Napisane przez UnholyOne Pokaż wiadomość

Jak Wam napiszę, co jadł przed chwilą Antek, to padniecie...Mam nadzieję, że nie obrzydzę nikomu. Ja siedziałam na krześle, a on stał obok mnie przy kanapie i patrzę a coś przeżuwa, No to szybko sprawdzam co to, wyciągam, a to koopa. Matko, wyjął sobie z pieluch bobka i smakował w najlepsze A cały czas na niego patrzyłam, nie wiem jak on to zrobił....
dziecięca ciekawość nie zna granic
truheart jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-21, 11:54   #1622
p4w
Zakorzenienie

Dot.: Zima powoli mija, a każde z naszych dzieci pięknie się rozwija (07-08.2009r.)

Cytat:
Napisane przez truheart Pokaż wiadomość
ale ona nie ma pałąków, a córka koleżanki ma teraz parę tygodni i narazie bęxdzie tylko leżeć, chcę żeby miała się na co patrzeć do góry

Jest jak lekki krem pod oczy, nie taka pasta jak artdeco, ale mam do niej mieszane uczucia.
Za pierwszym razem nie poczekałam aż wyschnie i nałożyłam cienie no i się zwałkowały trzeba odczekać aż będzie taka prawie sucha, chwilkę to trwa, ale trzeba wyczuć moment żeby nie wyschła zupełnie za drugim razem poszło mi lepiej, tylko, że póki nie pójdę do pracy to maluję się tylko na kilka godzin i ciężko mi ją przetestować w takich ekstremalnych warunkach, na kilka godzin radzi sobie dobrze, ale tak to nawet same cienie wytrzymują...
Przepraszam, ale na razie nie jestem Ci w stanie więcej napisać

O matko, szczęście w nieszczęściu!

Morska, gdzie mam Twój cytat?
Autko - klik!
tylko, że my kupiliśmy w tesco za 33zł chyba

ok to poczekam na dalsze testy
ja wiem - ten kocyk jest na trochę później, ale jak szukałam produktów Bawi to pomyślałam, ze napiszę, ze fajna

3220g 54 cm

------------------

p4w jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-21, 11:57   #1623
Cassandra 23
Zakorzenienie

Witam
Wpadłam tylko na chwille sie przywitac bo zaraz jedziemy do tesciow na obiad. Wpadne pozniej.

Duzo zdrówka i radosci dla naszych małych solenizatnek

Jakub 20 czerwca 2009 r.
Blanka
15 września 2011 r
.

Cassandra 23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-21, 11:58   #1624
gorgulek
Zakorzenienie

Cytat:
Jak Wam napiszę, co jadł przed chwilą Antek, to padniecie...Mam nadzieję, że nie obrzydzę nikomu. Ja siedziałam na krześle, a on stał obok mnie przy kanapie i patrzę a coś przeżuwa, No to szybko sprawdzam co to, wyciągam, a to koopa. Matko, wyjął sobie z pieluch bobka i smakował w najlepsze A cały czas na niego patrzyłam, nie wiem jak on to zrobił....
przepraszam ale nie mogę

Czeko całe szczęście, że to tylko szwy.
gorgulek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-21, 12:00   #1625
morska
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez truheart Pokaż wiadomość
Morska, gdzie mam Twój cytat?
Autko - klik!
tylko, że my kupiliśmy w tesco za 33zł chyba
Dzięki Zobaczę u siebie w Tesco

~~~~~~
Unholy -
Stary 2010-03-21, 12:02   #1626
syla39
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez mariolasl Pokaż wiadomość

Mam znizke nastroju, pozmieniali mi leki i czuje sie fatalnie i tyje na potege.
Moze sprobuj pojsc do lekarza zeby znowu zmienili na inne.
Wspolczje

Cytat:
Napisane przez katarzynka00 Pokaż wiadomość
Nie wiem ile x w nocy wstalam...hmmm moze z 5, do tego mleko o 1:30, i do 2:30 oklaski, gugania,"spiewy" w lozeczku
a potem to ja zasnac nie moglam

szykuje sie do wyjazdu milego dnia wszystkim
Lacze sie w bolu. Lena 0budzila sie o 3 wyspana i ni hu hu nie chcial zasnac z godzine pourzedowala ciagnac mnie za wlosy, bijac zabawkami i kopiac nogami az padla i wstala wyspana o 7mej. I to juz druga noc z rzedu, chodze jak zombi

Cytat:
Napisane przez Tulipfever Pokaż wiadomość
Ania byla najgrzeczniejszym dzieckiem, wszyscy byli Nia zachwyceni- siedziala caly czas z nami, obserwowala wszystkich, jadla z zapamietaniem warzywka, czarowala panow usmieszkami. Myslalam, ze bedzie miala problemy ze spaniem, ale gdzie tam, padla jak mucha o 19 i spi do tej pory

A my sie chyba dzisiaj wybierzemy na spacer na plaze. Zycze milego dnia!
Gratuluje udanej imprezki. Pochwal sie co zaserwowalas, byly jakies polskie potrawy

Cytat:
Napisane przez czekoladka21 Pokaż wiadomość

a nie pisalam wam co wczoraj przytrafilo sie mojemu bratu
pomagal kumplowi ciac drzewo i mial wypadek -pila spalinowa rozciela mu noge......ma 24 szwy!! noga pocieta w kolanie.........jak pomysle ze niewiele brakowalo a bylby bez nogi to chce mi sie ryczec......
dziekuje Bogu ze ma ta noge i zeby teraz szybko sie wygoilo
Musialo bolec Wspolczuje...
Maz dwa lata temu zalatwil sie na nartach. Wybil sie na skoczni i upadla na narte, przeciela mu udo jak noz

Cytat:

O bosze

---------- Dopisano o 12:02 ---------- Poprzedni post napisano o 12:01 ----------

Wszystkiego najlepszego dla Laurki i Majeczki

syla39 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-21, 12:20   #1627
UnholyOne
Ola-Unhola

Cały czas mam widok przed oczami...

A propos Tesco, to byłam wczoraj i jest dalej jeszcze promocja na pampersy 2 opak.(w przypadku 4-162 szt.) za 95.99
Stary 2010-03-21, 12:33   #1628
truheart
Zakorzenienie

Cytat:
A propos Tesco, to byłam wczoraj i jest dalej jeszcze promocja na pampersy 2 opak.(w przypadku 4-162 szt.) za 95.99
Też widziałam a jeśli któraś z Was ma kartę do Selgrosa (selgrossa?) to tam są w ciągłej sprzedaży po 48zł bodajże jumbo packi
truheart jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-21, 12:41   #1629
Wojtusia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez czekoladka21 Pokaż wiadomość
mamy w planie z malzem jak mala zje obiadek pojechac do Agaty Meble kupic cos znajomym do nowego domku i do Tesco pewnie wstapimy tez

a nie pisalam wam co wczoraj przytrafilo sie mojemu bratu
pomagal kumplowi ciac drzewo i mial wypadek -pila spalinowa rozciela mu noge......ma 24 szwy!! noga pocieta w kolanie.........jak pomysle ze niewiele brakowalo a bylby bez nogi to chce mi sie ryczec......
dziekuje Bogu ze ma ta noge i zeby teraz szybko sie wygoilo

ojoj straszne, ale dobrze ze nic gorszego z nogą sie nie zrobiło. Dużo szwów, przykro mi bardzo. Mam nadzieje, ze szybko wydobrzeje.

Cytat:
Napisane przez Svinecka Pokaż wiadomość

dziekuje Ci slicznie
hmmmm a czy przez te ciemne nie jest ciemniej w pokoju? bo moze tez bym sobie ciemniejsze kupila
jest ciemniej troche . ja lubie te moje srebrne, bo jak słoneczko na nie świeci to ona tak się mienią

Unholy- padłam jak on to zrobił skubany

Edytowane przez Wojtusia
Czas edycji: 2010-03-21 o 12:42
Wojtusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-21, 12:44   #1630
mariolasl
Zakorzenienie

Hej ho...
Wszystkim zycze milej niedzieli

Moc calusow dla Malych Solenizantek : cmok:

Czeko, zdrowka dla brata
Tulipfever, ciesze sie, ze impreza udana. Ja z tych, co nie dusza w sobie, pewnie powiedzialabym tesciowej z usmiechem na ustach, ze podczas naszych nastepnych odwiedzin to ja zrobie przeglad domu i powiem, co mi sie nie podoba w jej domu

Dziewczyny, dziekuje Nie moge wrocic do dawnych lekow, bo nie dzialaly, wiec nie ma sensu , a dopasowac antydepresanty i hormony to nie jest niestety kwestia tygodnia czy dwoch. Wczesniej mialam juz takie jazdy hormonalno-nastrojowe, a teraz to juz zupelnie nie jest ciekawie

Edytowane przez mariolasl
Czas edycji: 2010-03-21 o 20:22
mariolasl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-21, 13:24   #1631
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

po historii Unholy przypomnialo mi sie jak Eryk byl maly, mial moze z poltorej roku i bylam z nim na dworzu, patrze a on trzyma w reku psia kupe, taka kielbase podluzna hehe i sie szczerzy, w ostatniej chwili wytzrasnelam mu ja z reki bo juz reka szla w strone buzi dobrze, ze zawsze przy sobie mam chusteczki nawilzane

Cytat:
Napisane przez Wojtusia Pokaż wiadomość
jest ciemniej troche . ja lubie te moje srebrne, bo jak słoneczko na nie świeci to ona tak się mienią
hmm no fajne te srerne
i fajnie wygladaja na prosto - juz nie wiem czy kupic zeby byly zmarszczone czy prosto chyba na prosto ladniej wygladaja ale boje sie, ze wszystko bedzie przez nie widac

no i nie znalazlam nigdzie takich z polyskiem
Svinecka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-21, 13:28   #1632
gorgulek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mariolasl Pokaż wiadomość
Dziewczyny, dziekuje Nie moge wrocic do dawnych lekow, bo nie dzialaly, wiec nie sensu , a dopasowac antydepresanty i hormony to nie jest niestety kwestia tygodnia czy dwoch. Wczesniej mialam juz takie jazdy hormonalno-nastrojowe, a teraz to jzu zupelnie nie jest ciekawie

Cytat:
po historii Unholy przypomnialo mi sie jak Eryk byl maly, mial moze z poltorej roku i bylam z nim na dworzu, patrze a on trzyma w reku psia kupe, taka kielbase podluzna hehe i sie szczerzy, w ostatniej chwili wytzrasnelam mu ja z reki bo juz reka szla w strone buzi dobrze, ze zawsze przy sobie mam chusteczki nawilzane

hmm no fajne te srerne
i fajnie wygladaja na prosto - juz nie wiem czy kupic zeby byly zmarszczone czy prosto chyba na prosto ladniej wygladaja ale boje sie, ze wszystko bedzie przez nie widac

no i nie znalazlam nigdzie takich z polyskiem

Svi ładniej wyglądają na prosto
Stary 2010-03-21, 13:33   #1633
UnholyOne
Ola-Unhola

ło matko, psia kupa.....:brzydal :

Na prosto ładniejsze

Kurcze już nie mogę się doczekać dostawy
Stary 2010-03-21, 14:01   #1634
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

Cytat:
Napisane przez gorgulek Pokaż wiadomość
Svi ładniej wyglądają na prosto
Cytat:
Na prosto ładniejsze
dzieki dziewczyny

zadecydowalam, ze chyba wezme te zaslony w koncu:
http://www.allegro.pl/item963472169_...rzepiekne.html
kolor roza stalowy

i do tego chyba najbardziej beda pasowac biale makarony
myslalam tez nad szarymi/srebrnymi ale chyba nie beda pasowac juz tak do tej zaslony co?

---------- Dopisano o 14:01 ---------- Poprzedni post napisano o 13:40 ----------

zwariowalam
za taka cene mozna miec juz taki telefon?
http://www.allegro.pl/item959851339_...ie_aphone.html
Stary 2010-03-21, 14:10   #1635
UnholyOne
Ola-Unhola

Firmy no name pewnie tak

wysyłka 40 zł, dostawa 10 dni, prosto z Chin
Stary 2010-03-21, 14:32   #1636
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

Cytat:
Firmy no name pewnie tak

wysyłka 40 zł, dostawa 10 dni, prosto z Chin
no juz doczytalam, ze to chinska podrobka

musze kupic sobie jakis tani telefon bo moj lg to nie wypal, traci zasieg non stop i w ogole funkcjonalnosc jego jest do bani

czytalam o tej serii tych tanich nokii i sie zastanawiam nad ta 2220
ma wszystko czego potrzebuje, kolorki ladne, no i cena - 200zl
Stary 2010-03-21, 14:38   #1637
Wojtusia
Zakorzenienie

Cytat:
no juz doczytalam, ze to chinska podrobka

musze kupic sobie jakis tani telefon bo moj lg to nie wypal, traci zasieg non stop i w ogole funkcjonalnosc jego jest do bani

czytalam o tej serii tych tanich nokii i sie zastanawiam nad ta 2220
ma wszystko czego potrzebuje, kolorki ladne, no i cena - 200zl
ja musze kupic telefon chrzesniakowi, prezent z okazji komunii. i tez szukam jakiegos taniego. nowego oczywiscie, cos polecacie?
Stary 2010-03-21, 14:46   #1638
adaikaka
Zakorzenienie

GG do adaikaka

Hej ja tylko na chwilę

Ciekawe te historie z kupami

Cytat:
Napisane przez morska Pokaż wiadomość
Dzień dobry

Może źle się czuje ta koleżanka? Przecież różnie kobiety znoszą ciąże Ja np. pracowałam niemal do końca, ale nie każdy tak musi
Chyba, że koleżanka tak naciąga, żeby nic nie robić to nieładnie
No właśnie nic jej nie jest... jest tylko STRASZNIE zmęczona... (to nawet jej nie mówię co to jest jak już dziecko jest na świecie ) bo wtedy to chyba się wykończy

Cytat:
Napisane przez p4w Pokaż wiadomość
zaświadczenie o ciąży w 2 tygodniu przecież nie wiadomo czy jeszcze coś z tego będzie - przepraszam za tą brutalność, ale podobno spory odsetek ciąż się nie utrzymuje i kobieta nawet o tym nie wie, bo dostaje miesiączkę w spodziewanym terminie albo kilka dni później
interesowałam się tymi odsetkami jak poroniłam w 6 tygodniu i rozmawiałam z lekarzem, ze nawet nie zdajemy sobie sprawy ile mamy podobnych poronień, bo tylko kobiety, które oczekują dziecka albo skrupulatnie pilnują swojego cyklu sa w stanie wychwycić takie rzeczy
No właśnie... Szefowej szczena opadła jak to zobaczyla... zresztą wszystkim nam szczena opadła...

Cytat:
Napisane przez morska Pokaż wiadomość
Boszzz, chyba się jeszcze nie rozbudziłam, bo przeczytałam, że w 2 miesiącu No 2 tydzień to rzeczywiście coś wcześnie... I że lekarz już wypisał zaświadczenie? Aż nie chce mi się wierzyć. Może tylko taka plotka poszła, a był tam inny termin? Albo lekarz zaprzyjaźniony...
No właśnie zaprzyjaźniony...jakiś kolega... wystawił na podstawie wykonanej bety Brak mi słów...

A najlepsze jest to, że jak ja byłam w ciąży i czułam się o wiele gorzej do tego miałam plamienia i zanim poszłam na stałe L4 to zdarzyło mi się kilka krótszych to była wielce poruszona, wręcz się prawie o to pokłóciłyśmy... a zeszłam w 5 miesiącu ciąży...

Nie... no nie będe komentować... Tak Wam tylko napisałam jakie to przypadki chodzą po świecie
Stary 2010-03-21, 14:51   #1639
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

Cytat:
Napisane przez Wojtusia Pokaż wiadomość
ja musze kupic telefon chrzesniakowi, prezent z okazji komunii. i tez szukam jakiegos taniego. nowego oczywiscie, cos polecacie?
szkoda, ze to nie dziewczynka bo fajne sa tel hello kitty - albo fonek, tel dla dzieci

hmmm a chrzesniak ma jakies wygorowane pragnienia?
bo np tani i fajny prosty jest LG GB 102 - na allegro stoi za ok 70zl a ma praktycznie wszystko co telefon miec powinien

---------- Dopisano o 14:51 ---------- Poprzedni post napisano o 14:48 ----------

o ja mysle wlasnie czy nie wziac sobie takiej nokii narazie:
http://www.allegro.pl/item950357378_...chy_sklep.html
podoba mi sie turkus
Stary 2010-03-21, 15:07   #1640
Wojtusia
Zakorzenienie

Cytat:
szkoda, ze to nie dziewczynka bo fajne sa tel hello kitty - albo fonek, tel dla dzieci

hmmm a chrzesniak ma jakies wygorowane pragnienia?
bo np tani i fajny prosty jest LG GB 102 - na allegro stoi za ok 70zl a ma praktycznie wszystko co telefon miec powinien

---------- Dopisano o 14:51 ---------- Poprzedni post napisano o 14:48 ----------

o ja mysle wlasnie czy nie wziac sobie takiej nokii narazie:
http://www.allegro.pl/item950357378_...chy_sklep.html
podoba mi sie turkus
dzieki, ten Lg i ta nokia fajne są. Nie wiem jeszcze jakie ma wymagania, mam nadzieje ze nie za duże
Stary 2010-03-21, 15:14   #1641
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

fazka
http://www.allegro.pl/item966130293_..._karta_sd.html
Stary 2010-03-21, 15:20   #1642
Wojtusia
Zakorzenienie

Cytat:
hehe fajowy
Stary 2010-03-21, 15:34   #1643
UnholyOne
Ola-Unhola

Która z Was zastanawiała się nad avkiem gorgulka? Znalazłam użytkowniczke z takim samym - Princesssa19
Stary 2010-03-21, 15:34   #1644
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

maly w koncu wstal
idziemy na spacer bo swieci sloneczko a od rana padalo

bye
Stary 2010-03-21, 15:43   #1645
gorgulek
Zakorzenienie

Cytat:
Która z Was zastanawiała się nad avkiem gorgulka? Znalazłam użytkowniczke z takim samym - Princesssa19
Z takim jak mam to żadna teraz nie ma

Morska i Tru

Edytowane przez gorgulek
Czas edycji: 2010-03-21 o 15:59
Stary 2010-03-21, 16:49   #1646
UnholyOne
Ola-Unhola

No takiego nikt nie ma jak Ty gorgulku, ale dzięki niemu można polecieć z fantazją.

A u mnie teraz pada, przyszło od Was
Nie byłam na spacerze, tylko wyszliśmy do "ogródka", Bartek pobiegał, ja posiedziałam na schodkach, a Antek spał w wózku.
Mam nadzieję, że teraz to już będzie tylko lepiej z tą pogodą
Stary 2010-03-21, 16:55   #1647
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

a my wrocilismy ze spacerku - sloneczko dalej swieci
przejrze reszte stron z telefonami i ide gotowac gulaszowa
Stary 2010-03-21, 17:06   #1648
marica5
Rozeznanie

GG do marica5

czść dziewczyny.
ja tylko na chwlę wpadłam bo znów zaczęło bolec mnie strasznie ucho i umieram z bólu od 3 dni, juz m sił brak na nie...
Jestem załamana bo jeszcze nie dotarły różowe piptołki a tak strasznie na nie czekam....
a i musz wam pow e mysia zaczęła raczkować, i jak narazie skacze jak kroliczek
Stary 2010-03-21, 17:09   #1649
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

Cytat:
Napisane przez marica5 Pokaż wiadomość
czść dziewczyny.
ja tylko na chwlę wpadłam bo znów zaczęło bolec mnie strasznie ucho i umieram z bólu od 3 dni, juz m sił brak na nie...
Jestem załamana bo jeszcze nie dotarły różowe piptołki a tak strasznie na nie czekam....
a i musz wam pow e mysia zaczęła raczkować, i jak narazie skacze jak kroliczek
wspolczuje

nie dotarly? to dziwne bo dziewczyny juz dostaly dawno....moze przejdz sie na poczte, moze gdzies tam lezy....bo sie okaze, ze wroci do mnie paczka
Stary 2010-03-21, 17:39   #1650
Wojtusia
Zakorzenienie

ja tez własnie wróciłam ze spacerku. Z dziadkami i Oliwką poszłam. A teraz ogladam Usta Usta (fajny ten serial ) i wybieram torebke na Allegro no i chustke w panterke, chyba wezmę z tych http://www.allegro.pl/item962424546_...al_wiosna.html brązową i czarno białą.

---------- Dopisano o 17:39 ---------- Poprzedni post napisano o 17:13 ----------

http://www.allegro.pl/item950907687_...zara_373b.html co myslicie o tej torebce? potrzebuje jakiejs niedużej przez ramię przekładanej.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości