Zima powoli mija, a każde z naszych dzieci pięknie się rozwija (07-08.2009r.) cz. V - Strona 54 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-03-20, 23:18   #1591
mariolasl
Zakorzenienie

Dot.: Zima powoli mija, a każde z naszych dzieci pięknie się rozwija (07-08.2009r.)

hej...

Muszka, Katarzynka gratulacje dla waszych pociech
Svi, ciesze sie, ze Marcel juz nie goraczkuje.

Cass, ogromne gratulacje, bardzo sie ciesze

Mam znizke nastroju, pozmieniali mi leki i czuje sie fatalnie i tyje na potege.
Stary 2010-03-21, 07:12   #1592
katarzynka00
Zakorzenienie

Dot.: Zima powoli mija, a każde z naszych dzieci pięknie się rozwija (07-08.2009r.)

Cytat:
Napisane przez adaikaka Pokaż wiadomość
normalnie jest... Przed nocką mam cały dzień żeby pobyć z małym... Fakt faktem po nocce nie jest łatwo ale to kwestia przyzwyczajenia...

I żadnego pisma ani prośby nie stosowałam... Po prostu zgodziłam się na zmiany nocne... Za to mam sztywny grafik czyli dniówka-nocka -wolne-wolne i nie wlepią mi nadprogramowych zmian np. dniówka-dniówka-nocka-wolne-wolne ...

Zazwyczaj "śpię" na nockach jak goście są grzeczni i wracają wcześnie... ale czasem są te cholerne wczesne wyjazdy albo imprezowicze wracają co 20 minut po jednej osobie...
Najgorsze są właśnie weekendy :/
wiem, sama pracowalam na nockach, ale mialam na mysli od strony prawnej jak to wyglada, bo wg.przepisów (chyba) nim dziecko skonczy 2 lata nie mozna kobiecie pracowac w nocy.

Pytam,bo te mi taki pomysl przelecial przez glowe i u mnie odp kategorycznie nie, nawet jesli wystosowalabym prośbe ze tylko taka zmiana mnie urzadza

Zycie hotelowe równiez znam...od podszewki
ale u nas chocby hotel byl pusty i nie mialo byc zadnego przyjazdu /wyjazdu itp to kazdy na stanowisku pracy, w pełnej gotowosci...magia * * * * *

Cytat:
Napisane przez p4w Pokaż wiadomość
ale panele chyba tylko na oknie, a półki po obu stronach kaloryfera

ja chce po obu stronach okna, i do samej podlogi

Cytat:
Napisane przez muszka66 Pokaż wiadomość
dziekujemy za zyczonka i rowniez dolaczamy sie do zyczen moje dziecko zrobilo mi dzis pienky preznet, powiedzialo MAMA i tak caly dzien. wiem, ze to nieswiadome, ale i tak cieszy na maxa

Cytat:
Napisane przez sylka79 Pokaż wiadomość
Dobry wieczór!!!
Ale miałam dzisiaj pracowity dzień
Rano byłam w mieście na zakupach jedzeniowych i przy okazji w Smyku kupiłam Bartoszkowi fajną kurteczkę na wiosnę za 49zł(jak już będę mieć aparat,to pstryknę fotkę)
Jak tylko wróciłam,skorzystałam z okazji,że mąż w domu i zrobiłam trochę wiosenno-świątecznych porządków.Poprałam firanki i zasłony i Bartoszkowa posciel z łóżeczka,wyczyściłam okna.Wszystko super wyschło na dworze i jak pieknie pachnie wiosną.
Obiad,dwugodzinny spacer,upiekłam pieczeń na jutro,kąpiel,kolacja-a pogoda nastraja tylko do działania
ale pracus z ciebie
wiosenka pozytwnie nastraja

Cytat:
Napisane przez mariolasl Pokaż wiadomość

buuuuuuu

Nie wiem ile x w nocy wstalam...hmmm moze z 5, do tego mleko o 1:30, i do 2:30 oklaski, gugania,"spiewy" w lozeczku
a potem to ja zasnac nie moglam

szykuje sie do wyjazdu milego dnia wszystkim
Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny

katarzynka00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-21, 08:13   #1593
adaikaka
Zakorzenienie

GG do adaikaka

Cytat:
Napisane przez katarzynka00 Pokaż wiadomość
wiem, sama pracowalam na nockach, ale mialam na mysli od strony prawnej jak to wyglada, bo wg.przepisów (chyba) nim dziecko skonczy 2 lata nie mozna kobiecie pracowac w nocy.

Pytam,bo te mi taki pomysl przelecial przez glowe i u mnie odp kategorycznie nie, nawet jesli wystosowalabym prośbe ze tylko taka zmiana mnie urzadza

Zycie hotelowe równiez znam...od podszewki
ale u nas chocby hotel byl pusty i nie mialo byc zadnego przyjazdu /wyjazdu itp to kazdy na stanowisku pracy, w pełnej gotowosci...magia * * * * *
tiaaaa z tego co ja się orientuje to jeśli się na to zgadzasz TY to możesz mieć zmiany nocne... (ale nie wiem na pewno) My na szczęście w hotelu mamy domową atmosfere i szefowa wie, że w razie czego nie doniosę do PIP-u... Zresztą nie mam takiego zamiaru bo wolę mieć nockę niż dwie dniówki... wtedy więcej bym traciła z życia mojego synka a tak jestem raczej na bierząco

Kiedyś w pierwszym roku mojej pracy zmianę miałam we wigilię... pusto jak nie wiem było a i tak musiałam być (pracuję na recepcji)... No to o 12 obiekt zamknęłam i poszłam na pasterkę (na przeciwko mam kosciół), wróciłam z pasterki i poszłam spać... a że nie było nikogo to wyłożyłam się na sofie w lobby i tak spałam do 7 a o 8 kończyłam zmiane...
Ale to było takie pilnowanie obiektu... równie dobrze mógł być zamknięty w tą noc Potem to już w każde święta zawsze ktoś był...

Powiem Wam że nawet będą c w ciaży chyba do 4 mies. miałam nocki... W końcówce co prawda z dziewczyna która się szkoliła żeby mnie zastąpić więc szłam na pokoje i sobie spałam ale łatwo nei było...

Za to moja koleżanka z pracy (jak już ja z macierzyńskiego wróciłam) wyobraźcie sobie przyniosła zaświadczenie od lekarza dla szefowej że jest... UWAGA!!! w 2 tygodniu ciąży
Mój lekarz dopiero "na pewno" ciążę mi potwierdził w 6 tyg i wtedy też wypisał zaświadczenie...

Oczywiście już ten miewsiąc na L4 spędziła bo miałą temperaturę (37 st.) i od kwietnia w ogóle idzie na L4... Bo jest ciagle zmeczona i wiecznie chce jej się spać...

Boże życzę jej powodzenia jak urodi się dziecko... Bo to jest dopiero hardcore a już wtedy L4 czy zwolnienia od dziecka nie dostanie...
Stary 2010-03-21, 08:34   #1594
Tulipfever
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Wojtusia Pokaż wiadomość
o te mi sie podobają też z takim wzorzystym paskiem na samej górze
http://moda.allegro.pl/item959858679...c_160x250.html
http://moda.allegro.pl/item959858671...a_160x250.html

Dzień dobry wszystkim zaraz zmykam na śniadanie. Mąż dzisiaj w pracy i jutro też, bo targi jakieś mają.
te sa sliczne, niestety, moj maz nie uznaje firanek

Cytat:
Napisane przez Svinecka Pokaż wiadomość
i od rana poklocilam sie z TZ bo prosilam go wczoraj caly wieczor zeby zlikwidowal pajaki z sufitu, ktore wczoraj wylazly i tego nie zrobil a dzis rano wygania mnie z sypialni zebym poszla z nim do salonu bo on chce sie zdrzemnac - a tam pajaki powiedzialam, ze nie pojde jak ich nie wciagnie do odkurzacza i mruczac pod nosem poszedl i spadla mu rura na telewizor i zrobila ryse ale klal - i oczwiscie to moja wina
Moj chyba dostalby zawalu, gdyby kochany tv mial ryske...

Cytat:
Napisane przez megi b Pokaż wiadomość
Walczymy dalej z zapaleniem oskrzeli Obie kaszlemy i smarkamy, jeszcze tylko małż się trzyma. Amelka nie bierze antybiotyku, miała tylko w szpitalu inhalacje i kazali dawać syrop prawoślazowy. Słychać, że jej się wszystko odrywa i katar jej się puścił spory, ale muszę z nią iść do lekarza, żeby sprawdził czy wszystko ok. Ja biorę antybiotyk bo już nic nie dawało rady
Taka piękna pogoda, a my w domu musimy siedzieć okna pootwierałam to choć trochę wiosny wpadnie. Jutro przeprowadzamy się do mojej mamy bo w przyszłym tygodniu przychodzi gościu ze spółdzielni walczyć z grzybem i wymieniamy okno w kuchni. Może jakoś opuści nas ta wilgoć
Zdrowka!

Cytat:
Napisane przez megi b Pokaż wiadomość
Amela bryka po całym mieszkaniu w szoku jestem jak szybko śmiga
Nauczyła się pokazywać paluszkiem i teraz każe się nosić i pokazuje co chce dotknąć i gdzie chce iść
Slodkosci

Cytat:
Napisane przez gorgulek Pokaż wiadomość
Odpuściłam małej naukę picia z niekapka. Wścieka się jak próbuję jej podać nim pić i nauczyła się pić przez słomkę i narazie niech tak zostanie Nie chcę żeby piła z butelki Pięknie jej idzie
Przez slomke to spora sztuka

Cytat:
Napisane przez Cassandra 23 Pokaż wiadomość
Robiłam dzisiaj porządki w szafie i wyciagnełam spodnie z przed ciąży i wiecie co...zmiesciłam sie bez problemu
Jestem taka szczesliwa. Jeszcze przed Bozym Narodzeniem nie chciały wejsc na uda A dzisiaj leżą idealnie
Brawo Cass!!

Cytat:
dziekujemy za zyczonka i rowniez dolaczamy sie do zyczen moje dziecko zrobilo mi dzis pienky preznet, powiedzialo MAMA i tak caly dzien. wiem, ze to nieswiadome, ale i tak cieszy na maxa
Gratuluje!

Cytat:

A czemu zmieniali? Nie mozesz do nich wrocic?

katarzynko milych spotkan zycze

sylko alez z Ciebie pracus. Zamiast odpoczac, to Ty nawet w dzien wolny sprzatasz. Jak reka?

Dzien dobry!

Impreza udala sie bardzo dobrze, przyszlo ponad 30 osob, zjedli praktycznie wszystko co przygotowalam. Siedzieli dluzej niz planowalismy, wiec mam dzisiaj glowe jak balon od tego holenderskiego . Tesciowa troche mnie zirytowala na poczatku, wpadla do naszego domu i zaczela rzadzic: "to tutaj postawic, to tak polozyc, to nie tak, to bez sensu, to mi sie nie podoba" itd. itd...Staralam sie byc grzeczna i zgodna, ale ja strasznie nie lubie, jak mi sie inna kobieta szarogesi w mojej kuchni. Wiem, ze chciala pomoc i z dobrego serca to robila, wiec przemilczalam, ale potem maz sie nasluchal Zawsze sie zastanawiam w takich sytuacjach, czy sie odezwac i powiedziec, co mysle, czy zignorowac, bo nie warto, bo i tak Jej nie zmienie, jedynie konflikt stworze. A w koncu nie widzimy sie codziennie- moze lepiej machnac reka, zacisnac zeby i sie usmiechnac

Ania byla najgrzeczniejszym dzieckiem, wszyscy byli Nia zachwyceni- siedziala caly czas z nami, obserwowala wszystkich, jadla z zapamietaniem warzywka, czarowala panow usmieszkami. Myslalam, ze bedzie miala problemy ze spaniem, ale gdzie tam, padla jak mucha o 19 i spi do tej pory

A my sie chyba dzisiaj wybierzemy na spacer na plaze. Zycze milego dnia!
Tulipfever jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-21, 08:35   #1595
Tulipfever
Rozeznanie

Moc buziakow dla naszych slodkiech dziewczynek- Laurki i Majeczki
Tulipfever jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-21, 08:55   #1596
truheart
Zakorzenienie

Dzień dobry
To byłoby na tyle ładnej pogody u nas, jest ciepło, ale pada deszcz ...
Cytat:
Napisane przez gorgulek Pokaż wiadomość
Zdradzę jakiej firmy. Otóż - butelka z aventu plus zwykła słomka
Narazie wstrzymałam się z zakupem takiego kubka bo nie wiedziałam czy zechce pić a jej to tak się podoba i w mig się nauczyła. Zaczęłam od tego, że najpierw nabierałam w słomkę wody i tak jej podawałam bo nie wiedziała jak zaciągnąć. A teraz już normalnie wsadzam słomkę do kubka i ładnie pije
Dobry patent też tak spróbuję
Cytat:
Napisane przez syla39 Pokaż wiadomość
Oczywiscie rozumiem. kazde dziecko inne. Lena to taki maly cygan, idzie do kazdego i niczego sie nie boi. Mam nadzieje ze sie to nie zmieni. A jak bedziemy radzic sobie na plazy czy na basenie to sie okaze
W piętek mieliśmy przykład-kupiliśmy mu takiego słonia w autku, jak się potrząsa autem to słychać dźwięk odpalanego silnika, słoń trąbi i samochód jedzie do przodu parę metrów. Dostawał takiego ataku histerii, że musieliśmy zabrać autko... mam nadzieję, że z wiekiem mu ta strachliwość przejdzie
Cytat:

a czy w związku z takimi skutkami ubocznymi nie można wrócić do poprzednich leków albo poszukać jakiś innych zamienników?
Cytat:
Napisane przez Tulipfever Pokaż wiadomość
Impreza udala sie bardzo dobrze, przyszlo ponad 30 osob, zjedli praktycznie wszystko co przygotowalam. Siedzieli dluzej niz planowalismy, wiec mam dzisiaj glowe jak balon od tego holenderskiego . Tesciowa troche mnie zirytowala na poczatku, wpadla do naszego domu i zaczela rzadzic: "to tutaj postawic, to tak polozyc, to nie tak, to bez sensu, to mi sie nie podoba" itd. itd...Staralam sie byc grzeczna i zgodna, ale ja strasznie nie lubie, jak mi sie inna kobieta szarogesi w mojej kuchni. Wiem, ze chciala pomoc i z dobrego serca to robila, wiec przemilczalam, ale potem maz sie nasluchal Zawsze sie zastanawiam w takich sytuacjach, czy sie odezwac i powiedziec, co mysle, czy zignorowac, bo nie warto, bo i tak Jej nie zmienie, jedynie konflikt stworze. A w koncu nie widzimy sie codziennie- moze lepiej machnac reka, zacisnac zeby i sie usmiechnac

Ania byla najgrzeczniejszym dzieckiem, wszyscy byli Nia zachwyceni- siedziala caly czas z nami, obserwowala wszystkich, jadla z zapamietaniem warzywka, czarowala panow usmieszkami. Myslalam, ze bedzie miala problemy ze spaniem, ale gdzie tam, padla jak mucha o 19 i spi do tej pory

Ooo jaka grzeczna córcia
Ja Cię podziwiam, bo pewnie coś bym teściowej powiedziała, może nie jakoś niegrzecznie czy z grubej rury od razu, ale chociaż jakoś subtelnie, że to moja impreza i moja kuchnia
A co dobrego zrobiłaś na imprezę do jedzenia? dla 30 osób toż to jak dla pukłu wojskowego tyle żarła
truheart jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-21, 08:59   #1597
UnholyOne
Ola-Unhola

Sto lat dla Majeczki i mojej pierwszej Synowej Laurki
Przede wszystkim zdrówka, abyście się pięknie rozwijały i kłopotów rodzicom nie przysparzały

Kasiu, brawa dla Laurki za pierwszy samodzielny siad

Cass, gratuluje spadku wagi. Samozaparcie do pozazdroszczenia i naśladowania

Gorgulku, super, że Zuzia pije ze słomki. Ja Antka też będę uczyła. Tak jak pisała Tru, słomka bardzo dobrze wpływa buziaczki naszych dzieciaczków

Więcej nie pamiętam
Miramej, co u Was. Odezwij się jak będziesz miała chwilkę

Ja wczoraj spędziłam cały dzień do wieczora u rodziców. Mamy właściwie nie było, bo organizowała w szkole maraton mat., więc wróciła dopiero przed 18, a potem padła ze zmęczenia na podłodze z Antkiem i służyła za przyrząd gimnastyczny
Muszę dzisiaj trochę posprzątać, bo wczoraj nie było jak. Małż idzie na uczelnię, więc będę musiała sama z dziećmi na spacerek iść.
Wczoraj piękna była pogoda - 15st.
Antek spał na dworze 4 godziny, tak mu dobrze było

Idę na śniadanko, miłej niedzieli
Stary 2010-03-21, 09:07   #1598
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

Czesc
witam z zielona herbatka i po zdrowym sniadanku znaczy owsiance

u nas nocka spokojna, mala wlasnie zrobila kupe wiec musze isc ja umyc

Cytat:

Cytat:

Dostałam dzisiaj @ i od rana boli mnie głowa
mnie tez zawsze glowa boli jak mam@

Cytat:
hej...

Cytat:

Nie wiem ile x w nocy wstalam...hmmm moze z 5, do tego mleko o 1:30, i do 2:30 oklaski, gugania,"spiewy" w lozeczku

wspolczuje nocki

Cytat:

Dzien dobry!

super ze imprezka sie udala- wcale sie nie dziwie pewnie urzeklas ich swoja kuchnia
dla grzecznej Ani( wszystkie Anie sa ulozone i grzeczne -skromnie mowiac)

---------- Dopisano o 09:07 ---------- Poprzedni post napisano o 09:06 ----------

WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO DLA NASZYCH MALYCH DAM

Dominika 04.11.2014
czekoladka21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-21, 09:28   #1599
gorgulek
Zakorzenienie

Cytat:
Przez slomke to spora sztuka

Fanie, że impreza udana :ehem. Dla 30 osób gotować? Podziwiam. Jeśli zaś chodzi o teściową to zwróciłabym uwagę tak bardziej w żartach a ona już by wiedziała o co mi chodzi

I brawa dla grzecznej Ani

Cytat:
Moc buziakow dla naszych slodkiech dziewczynek- Laurki i Majeczki
Przyłączam się do życzeń. Rośnijcie zdrowo dziewczynki

Cytat:
Napisane przez UnholyOne Pokaż wiadomość

Gorgulku, super, że Zuzia pije ze słomki. Ja Antka też będę uczyła. Tak jak pisała Tru, słomka bardzo dobrze wpływa buziaczki naszych dzieciaczków

Więcej nie pamiętam

Miramej, co u Was. Odezwij się jak będziesz miała chwilkę
Najpierw bałam się, że zakrztusi się ale ona brała małe łyczki, połykała to i dopiero znów zaciągała słomkę A jak to zabawnie wygląda jak ona ustka składa na tej słomce

Miramjeku mam nadzieję, że już lepiej u Was. Tęsknimy

Nocka dziś fajnie przespana. Zuzia spała do 8
Miłej niedzieli
gorgulek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-21, 09:33   #1600
truheart
Zakorzenienie

Zapominalska ciotka nie parzy na urodzinową listę
100 lat, 100lat dla Laurki i Majeczki!

Dziewczyny planuję kupić córci koleżanki matę edukacyjną w prezencie. Poradźcie, jeśli znacie jakieś fajne i w rozsądnej cenie. Ja mam akurat tiny love, z której nie jestem do końca zadowolona, bo lamówka dookoła ma w środku drut, o który brzdąc mógł łatwo się uderzyć główką i nie jest wcale miękka..
Stary 2010-03-21, 09:34   #1601
WrednaAfrodyta
Zadomowienie

Czesc Mamusie

Troche Was ostatnio zaniedbuje , ale nie mam niestety za wiele czasu.
Tomuś powiedział mama Raz i wiecej nie chce powtorzyć, a baba mowi kilkanascie razy dziennie....
dziękuje za zyczenia dla Tomeczka

Svinecko
ale z Ciebie maniaczka butow, ja mam 30 pare i myslalam ze to już dużo , a jednak się myliłam
Stary 2010-03-21, 10:02   #1602
Wojtusia
Zakorzenienie

Svi słońce nie gniewaj sie ze wczoraj nie wrzuciłam fotek, ale po spacerku, zaraz mąż przyjechał no i pojechalismy na zakupy przed meczem, bo musialam mamie prezent kupic na urodzinki, no a potem od razu na mecz. Było zaje.....ie. Tylko strasznie głośno, az po meczu dostałam migreny i nie pojechalismy na kolacje tylko do domu. Kolacje odłozylismy na przyszły weekend.

A teraz sie wkurzylam, bo juz pisałam na sigmie ze zamawiam te grafitowe butki, a patrze ktos je 3 minuty przede mną zamówił oj dupa ze mnie
fotki zaraz wrzuce
Wojtusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-21, 10:04   #1603
p4w
Zakorzenienie

Cytat:
hej...

Cytat:

ja bym powiesiła tylko cos w oknie (albo panel albo tak samo mocowaną firankę, albo taką roletę z jakiejś ozdobnej tkaniny tudzież roletę drapowaną) , bo zmniejszysz sobie pokój jak tez skosy jeszcze obniżysz panelami

Cytat:
Napisane przez truheart Pokaż wiadomość

Dziewczyny planuję kupić córci koleżanki matę edukacyjną w prezencie. Poradźcie, jeśli znacie jakieś fajne i w rozsądnej cenie. Ja mam akurat tiny love, z której nie jestem do końca zadowolona, bo lamówka dookoła ma w środku drut, o który brzdąc mógł łatwo się uderzyć główką i nie jest wcale miękka..
my mamy sporo zabawek firmy Bawi i są bardzo kolorowe i mięciutkie - polecam
jeśli jakąś matę bym poleciła to albo Bawi dmuchaną za ok 250 zł można kupić nową (bo na prezent musi być nowa)
ale Bawi ma wiele fajnych zabawek - mamy np. kręgle pluszowe z piłeczką - świetne, choć na razie ja zbijam te kręgle, a Tomuś się śmieje i mamy takiego konika , na którego Tomuś włazi - też mięciutki i ma trochę bajerów
poszukam zaraz linków...

http://www.bystrzaki.pl/producers/14/p/249
http://www.bystrzaki.pl/producers/14/p/250
http://images.google.pl/imgres?imgur...JY7-_AaK1J3mCQ

taka też fajna
http://images.google.pl/imgres?imgur...OcWC_QbZqMX4CQ

3220g 54 cm

------------------

Edytowane przez p4w
Czas edycji: 2010-03-21 o 10:15
p4w jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-21, 10:11   #1604
Wojtusia
Zakorzenienie

zdjecia brzydkie bo pod swiatło robione na szybko

z kuchni te srebrne są w rzeczywistości jasniejsze,
a tych w pokoju nie marszczyłam teraz bo mi sie nie chciało, bo tam mam karnisz na żabki i musialabym przepinac je zeby ładnie jakos ułożyc te firanki.

wiec na szybko tylko pomarszczyłam te w kuchni
( ciezko było, bo ta tasma, w ktorą się wkłada rurke karnisza jest sztywna i nie chciała sie ułozyc ładnie)

dalej mnie głowa boli, Oliwka zasnela to ja klade sie kolo niej. Mąż na targach dzisiaj znowu do wieczora

smutno mi, potrzebuje butów na pocieszenie..... albo czegokolwiek... a moze zjem budyn i mi przejdzie
Stary 2010-03-21, 10:13   #1605
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

Cytat:

ja kupilam Werci mate Baby mix -niedroga bo cos kolo 60zł sa rozne wzory ja wzielam wesola rodzinke bo jest bardzo kolorowa , nie ma w niej zadnych niebezpiecznych dla dziecka materialow
oczywiscie podobaly sie te tiny love i fisher price ale stwierdzilam ze jak zacznie raczkowac to mata pojdzie w kat i po co tyle kasy wydawac
Cytat:
A teraz sie wkurzylam, bo juz pisałam na sigmie ze zamawiam te grafitowe butki, a patrze ktos je 3 minuty przede mną zamówił oj dupa ze mnie
fotki zaraz wrzuce
kochanie nie denerwuj sie bo zlosc pieknosci szkodzi

Dominika 04.11.2014
Stary 2010-03-21, 10:48   #1606
truheart
Zakorzenienie

Cytat:
jeśli jakąś matę bym poleciła to albo Bawi dmuchaną za ok 250 zł można kupić nową (bo na prezent musi być nowa)
ale Bawi ma wiele fajnych zabawek - mamy np. kręgle pluszowe z piłeczką - świetne, choć na razie ja zbijam te kręgle, a Tomuś się śmieje i mamy takiego konika , na którego Tomuś włazi - też mięciutki i ma trochę bajerów
poszukam zaraz linków...

http://images.google.pl/imgres?imgur...JY7-_AaK1J3mCQ

taka też fajna
http://images.google.pl/imgres?imgur...OcWC_QbZqMX4CQ
Cytat:
Napisane przez czekoladka21 Pokaż wiadomość
ja kupilam Werci mate Baby mix -niedroga bo cos kolo 60zł sa rozne wzory ja wzielam wesola rodzinke bo jest bardzo kolorowa , nie ma w niej zadnych niebezpiecznych dla dziecka materialow
oczywiscie podobaly sie te tiny love i fisher price ale stwierdzilam ze jak zacznie raczkowac to mata pojdzie w kat i po co tyle kasy wydawac
Dziękuję Wam, poszperam
Stary 2010-03-21, 10:57   #1607
Wojtusia
Zakorzenienie

Cytat:

kochanie nie denerwuj sie bo zlosc pieknosci szkodzi
postaram się
ide zrobić sobie ten budyń
Stary 2010-03-21, 11:02   #1608
sylka79
Wtajemniczenie

Dużo radości i zdróweczka dla naszych małych dziewczynek: Laurki i Majki

Cytat:
Sylka, koniecznie wybierz sie do ortopedy
Ale miałaś pracowity dzien, dla Ciebie.
Sprytna jestes - pomyte okna, zakupy, poprane firanki i to wszystko w jeden dzien, ja bym chyba ze 3 dni to robiła
Az nie chce mi sie pomyslec ze i mnie czeka mycie okien (są naprawde brudne
Wybiorę się,wybiorę
Przy dwójce dzieci trzeba dużego zorganizowania
Moje też już były brudne

Cytat:
hej...

Mariolka mocno Cię przytulamBędzie dobrze

Cytat:
ale pracus z ciebie
wiosenka pozytwnie nastraja

Współczuję nocki

I wzajemnie

Cytat:
sylko alez z Ciebie pracus. Zamiast odpoczac, to Ty nawet w dzien wolny sprzatasz. Jak reka?

niestety,nic samo się nie zrobi

Ręka o dziwo lepiej,niż po rehabilitacjiTe zabiegi mi chyba nie służyły.Do specjalisty i tak pójdę,bo nadal cierpnie,ale już nie tak bardzo

Super,że impreza udana.
Ja też nie zawsze się odzywam,jak teście do czegoś się wtrącaja i przerządzają.Często zagryzam zęby,nie odzywam się i wyryczę się w poduszkę,ale czasem jak za dużo tych naleciałości,to człowiek wybucha.Ostatnio teściowa przegięła

dla Aneczki,ma dziewczynka klasę

Cytat:
Napisane przez WrednaAfrodyta Pokaż wiadomość
Czesc Mamusie

Troche Was ostatnio zaniedbuje , ale nie mam niestety za wiele czasu.
Tomuś powiedział mama.Raz i wiecej nie chce powtorzyć, a baba mowi kilkanascie razy dziennie....
dziękuje za zyczenia dla Tomeczka
dla Tomusia.

Cytat:

dalej mnie głowa boli, Oliwka zasnela to ja klade sie kolo niej. Mąż na targach dzisiaj znowu do wieczora
Współczuję bólu głowy.Coś często Cię nęka

Svinecka jak minęła noc bez chłopców?

Miramej myślimy o Was

Witam się niedzielnie
Dzisiaj nareszcie luźniejszy dzień
Rosołek się dogotywuje,makaron ugotowanyZiemniaczk i na gazie,pieczeń zrobiona wczoraj,mąż zrobił surówkę z kapusty pekińskiej.
Po obiedzie spacerek trochę sie chmurzy,ale może nie bedzie padać

Miłej niedzieli

Edytowane przez sylka79
Czas edycji: 2010-03-21 o 11:05
sylka79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-21, 11:08   #1609
p4w
Zakorzenienie

tru, mamy jeszcze taką matę-kocyk
http://***********/produkt/Bawi-Mata...x130-cm-10001-
bardzo fajna, bo jest grubsza i bardziej miękka niż kocyk i Tomuś jak siedzi to praktycznie tylko na niej się bawi

wykropkowało mi - zaraz poszukam jeszcze innego linka

http://mariolafruwa.pl/product-pol-1...Baby-Bawi.html

3220g 54 cm

------------------

Edytowane przez p4w
Czas edycji: 2010-03-21 o 11:10
Stary 2010-03-21, 11:11   #1610
Wojtusia
Zakorzenienie

Cytat:

Współczuję bólu głowy.Coś często Cię nęka
no niestety często. ale ten ból był do przywidzenia, bo zawsze tak moja głowa reaguje na duży hałas, a wczoraj na meczu to można było ogłuchnąć. zaopatrzyłam się w stopery do uszu, a i tak było dla mnie za głośno. Ale nie żałuję, bo widowisko super było
Stary 2010-03-21, 11:12   #1611
p4w
Zakorzenienie

tru, a jak się sprawuje baza Kanebo?
mnie już tak denerwuje ArtDeco, a Lumene jest bardzo trudno dostępna i wychodzi z przesyłką ok 40-50 zł to już wolę dołożyć i mieć Kanebo bez łaski
ona jest taka silikonowa, pudrowa, kremowa, klei się...

3220g 54 cm

------------------

Stary 2010-03-21, 11:22   #1612
morska
Zadomowienie

Dzień dobry
Ale cieplutko na dworze jest Znowu można spacerować po 3 godziny

Cytat:
Napisane przez adaikaka Pokaż wiadomość
Za to moja koleżanka z pracy (jak już ja z macierzyńskiego wróciłam) wyobraźcie sobie przyniosła zaświadczenie od lekarza dla szefowej że jest... UWAGA!!! w 2 tygodniu ciąży
Mój lekarz dopiero "na pewno" ciążę mi potwierdził w 6 tyg i wtedy też wypisał zaświadczenie...

Oczywiście już ten miewsiąc na L4 spędziła bo miałą temperaturę (37 st.) i od kwietnia w ogóle idzie na L4... Bo jest ciagle zmeczona i wiecznie chce jej się spać...
Może źle się czuje ta koleżanka? Przecież różnie kobiety znoszą ciąże Ja np. pracowałam niemal do końca, ale nie każdy tak musi
Chyba, że koleżanka tak naciąga, żeby nic nie robić to nieładnie

Cytat:
W piętek mieliśmy przykład-kupiliśmy mu takiego słonia w autku, jak się potrząsa autem to słychać dźwięk odpalanego silnika, słoń trąbi i samochód jedzie do przodu parę metrów. Dostawał takiego ataku histerii, że musieliśmy zabrać autko... mam nadzieję, że z wiekiem mu ta strachliwość przejdzie
Brzmi ciekawie, jak się dokładnie nazywa ta zabawka? Może możesz podać linka?

Cytat:
poszukam zaraz linków...

Fajne te kręgle, konik też.. Hm, może coś nabędę?
Z tej firmy Bawi mamy dwie rzeczy - pieska zebuloo i jakiegoś tygryska i faktycznie są dobrze wykonane i ciekawe
Stary 2010-03-21, 11:24   #1613
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

mamy w planie z malzem jak mala zje obiadek pojechac do Agaty Meble kupic cos znajomym do nowego domku i do Tesco pewnie wstapimy tez

a nie pisalam wam co wczoraj przytrafilo sie mojemu bratu
pomagal kumplowi ciac drzewo i mial wypadek -pila spalinowa rozciela mu noge......ma 24 szwy!! noga pocieta w kolanie.........jak pomysle ze niewiele brakowalo a bylby bez nogi to chce mi sie ryczec......
dziekuje Bogu ze ma ta noge i zeby teraz szybko sie wygoilo

Cytat:
postaram się
ide zrobić sobie ten budyń

Dominika 04.11.2014
Stary 2010-03-21, 11:29   #1614
p4w
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez morska Pokaż wiadomość
Dzień dobry
Ale cieplutko na dworze jest Znowu można spacerować po 3 godziny

Może źle się czuje ta koleżanka? Przecież różnie kobiety znoszą ciąże Ja np. pracowałam niemal do końca, ale nie każdy tak musi
Chyba, że koleżanka tak naciąga, żeby nic nie robić to nieładnie

Brzmi ciekawie, jak się dokładnie nazywa ta zabawka? Może możesz podać linka?

Fajne te kręgle, konik też.. Hm, może coś nabędę?
Z tej firmy Bawi mamy dwie rzeczy - pieska zebuloo i jakiegoś tygryska i faktycznie są dobrze wykonane i ciekawe
no u nas niestety pada od wczoraj prawie non stop
zaświadczenie o ciąży w 2 tygodniu przecież nie wiadomo czy jeszcze coś z tego będzie - przepraszam za tą brutalność, ale podobno spory odsetek ciąż się nie utrzymuje i kobieta nawet o tym nie wie, bo dostaje miesiączkę w spodziewanym terminie albo kilka dni później
interesowałam się tymi odsetkami jak poroniłam w 6 tygodniu i rozmawiałam z lekarzem, ze nawet nie zdajemy sobie sprawy ile mamy podobnych poronień, bo tylko kobiety, które oczekują dziecka albo skrupulatnie pilnują swojego cyklu sa w stanie wychwycić takie rzeczy

my mamy rzeczy z Fisher Price i Bawi i stwierdzam, ze Bawi są o niebo lepsze lepiej wykonane ...i ogólnie ciekawsze

---------- Dopisano o 11:29 ---------- Poprzedni post napisano o 11:28 ----------

Cytat:
mamy w planie z malzem jak mala zje obiadek pojechac do Agaty Meble kupic cos znajomym do nowego domku i do Tesco pewnie wstapimy tez

pomagal kumplowi ciac drzewo i mial wypadek -pila spalinowa rozciela mu noge......ma 24 szwy!! noga pocieta w kolanie.........jak pomysle ze niewiele brakowalo a bylby bez nogi to chce mi sie ryczec......

fatalnie, ja się zawsze bałam takich urządzeń
dobrze, że skończyło się tych szwach

3220g 54 cm

------------------

Stary 2010-03-21, 11:37   #1615
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

witam
maly przez to spanie popoludniowe poszedl spac chyba o pierwszej

jade zaraz zawiezc Eryka do durnego ojca

Cytat:

czyli tak jak ja radzialam
tak bedzie lepiej - praktyczniej, bo bedzie dostep do okna
Cytat:

z kuchni te srebrne są w rzeczywistości jasniejsze,
a tych w pokoju nie marszczyłam teraz bo mi sie nie chciało, bo tam mam karnisz na żabki i musialabym przepinac je zeby ładnie jakos ułożyc te firanki.

wiec na szybko tylko pomarszczyłam te w kuchni
( ciezko było, bo ta tasma, w ktorą się wkłada rurke karnisza jest sztywna i nie chciała sie ułozyc ładnie)

smutno mi, potrzebuje butów na pocieszenie..... albo czegokolwiek... a moze zjem budyn i mi przejdzie
dziekuje Ci slicznie
hmmmm a czy przez te ciemne nie jest ciemniej w pokoju? bo moze tez bym sobie ciemniejsze kupila
Cytat:
Svinecka jak minęła noc bez chłopców?
a z chlopcami bo wrocili

wszystkiego najlepszego dla Laurki i Majki
Svinecka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-21, 11:41   #1616
morska
Zadomowienie

Cytat:
no u nas niestety pada od wczoraj prawie non stop
zaświadczenie o ciąży w 2 tygodniu przecież nie wiadomo czy jeszcze coś z tego będzie - przepraszam za tą brutalność, ale podobno spory odsetek ciąż się nie utrzymuje i kobieta nawet o tym nie wie, bo dostaje miesiączkę w spodziewanym terminie albo kilka dni później
interesowałam się tymi odsetkami jak poroniłam w 6 tygodniu i rozmawiałam z lekarzem, ze nawet nie zdajemy sobie sprawy ile mamy podobnych poronień, bo tylko kobiety, które oczekują dziecka albo skrupulatnie pilnują swojego cyklu sa w stanie wychwycić takie rzeczy

my mamy rzeczy z Fisher Price i Bawi i stwierdzam, ze Bawi są o niebo lepsze lepiej wykonane ...i ogólnie ciekawsze
U mnie chyba też coś się zbiera na deszcz Ale jest 16 stopni i w sumie wolę taką pogodę nawet z deszczykiem niż jakieś wichury - nie cierpię wiatru - wrr

Boszzz, chyba się jeszcze nie rozbudziłam, bo przeczytałam, że w 2 miesiącu No 2 tydzień to rzeczywiście coś wcześnie... I że lekarz już wypisał zaświadczenie? Aż nie chce mi się wierzyć. Może tylko taka plotka poszła, a był tam inny termin? Albo lekarz zaprzyjaźniony...

Też stwierdziłam, że Fisher przereklamowany
Stary 2010-03-21, 11:42   #1617
UnholyOne
Ola-Unhola

Niestety sporo jest poronień, o których nawet nie wiemy, a myślimy, zę spóźnia się nam miesiączka

Myślę, ze ta dziewczyna mówiąc 2 tydz miała na myśli 4 (od ost.@), czyli liczy od owulacji, ale zgadzam się, że różnie może być niestety. Jednak myślą tak o tym tylko kobiety, które spotkają się z poronieniem (na własnym przykładzie, bądź w bardzo bliskim otoczeniu). Dla kobiety, która nie poroniła nie jest to w ogóle "brane pod uwagę".

Czeko, straszna historia z Twoim bratem. Dobrze, że to tylko szwy, naprawdę. trzymam kciuki, zęby wszystko się dobrze goiło

Tru, my mamy matę Tiny Love, chyba Zoo. Ja jestem zadowolona, tzn. byłam, bo juz jest schowana

Jak Wam napiszę, co jadł przed chwilą Antek, to padniecie...Mam nadzieję, że nie obrzydzę nikomu. Ja siedziałam na krześle, a on stał obok mnie przy kanapie i patrzę a coś przeżuwa, No to szybko sprawdzam co to, wyciągam, a to koopa. Matko, wyjął sobie z pieluch bobka i smakował w najlepsze A cały czas na niego patrzyłam, nie wiem jak on to zrobił....
Stary 2010-03-21, 11:43   #1618
morska
Zadomowienie

Zapomniałabym

Moc radości i zdrowia dla dzisiejszych solenizantek

Stary 2010-03-21, 11:46   #1619
truheart
Zakorzenienie

Cytat:
tru, mamy jeszcze taką matę-kocyk
http://***********/produkt/Bawi-Mata...x130-cm-10001-
bardzo fajna, bo jest grubsza i bardziej miękka niż kocyk i Tomuś jak siedzi to praktycznie tylko na niej się bawi

wykropkowało mi - zaraz poszukam jeszcze innego linka

http://mariolafruwa.pl/product-pol-1...Baby-Bawi.html
ale ona nie ma pałąków, a córka koleżanki ma teraz parę tygodni i narazie bęxdzie tylko leżeć, chcę żeby miała się na co patrzeć do góry
Cytat:
tru, a jak się sprawuje baza Kanebo?
mnie już tak denerwuje ArtDeco, a Lumene jest bardzo trudno dostępna i wychodzi z przesyłką ok 40-50 zł to już wolę dołożyć i mieć Kanebo bez łaski
ona jest taka silikonowa, pudrowa, kremowa, klei się...
Jest jak lekki krem pod oczy, nie taka pasta jak artdeco, ale mam do niej mieszane uczucia.
Za pierwszym razem nie poczekałam aż wyschnie i nałożyłam cienie no i się zwałkowały trzeba odczekać aż będzie taka prawie sucha, chwilkę to trwa, ale trzeba wyczuć moment żeby nie wyschła zupełnie za drugim razem poszło mi lepiej, tylko, że póki nie pójdę do pracy to maluję się tylko na kilka godzin i ciężko mi ją przetestować w takich ekstremalnych warunkach, na kilka godzin radzi sobie dobrze, ale tak to nawet same cienie wytrzymują...
Przepraszam, ale na razie nie jestem Ci w stanie więcej napisać
Cytat:
O matko, szczęście w nieszczęściu!

Morska, gdzie mam Twój cytat?
Autko - klik!
tylko, że my kupiliśmy w tesco za 33zł chyba
Stary 2010-03-21, 11:46   #1620
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

Cytat:
Napisane przez UnholyOne Pokaż wiadomość
Jak Wam napiszę, co jadł przed chwilą Antek, to padniecie...Mam nadzieję, że nie obrzydzę nikomu. Ja siedziałam na krześle, a on stał obok mnie przy kanapie i patrzę a coś przeżuwa, No to szybko sprawdzam co to, wyciągam, a to koopa. Matko, wyjął sobie z pieluch bobka i smakował w najlepsze A cały czas na niego patrzyłam, nie wiem jak on to zrobił....

padlam

kasia nie chcesz butkow takich ladnych grafitowych? zostal tylko Twoj rozmiar
Svinecka jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości