Wiosna z brzuszkiem, Lato z wózkiem - Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz.III - Strona 96 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-03-21, 11:37   #2851
aniaa22
Zakorzenienie

Dot.: Wiosna z brzuszkiem, Lato z wózkiem - Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz.III

Cytat:
Napisane przez Carmena_ Pokaż wiadomość
a ja chyba zacznę robic tylko że szkoda że nie robiłam od początku, no ale już trudno a mogłabyś się pochwalic swoim brzuszkiem w tych okresach jak to wygląda ?

narazie nie mam mozliwosci bo jestesmy w londynie. jesli chcesz to popatrz w poprzednich czesciach watku tam bardzo czesto wstawialysmy fotki brzuszkow
aniaa22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-21, 11:37   #2852
kashha
Zadomowienie

Dot.: Wiosna z brzuszkiem, Lato z wózkiem - Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz.III

Dzień dobry!

Wasze argumenty apropo mojego taty słyszałam już tysiące razy, ale mój ojciec pomimo tego, że mieszka z nimi od lat nie interesuje się ani mną ani moim bratem stąd moja niechęć i brak przekonania co do rozmowy z nim...
Podejrzewam, że gdyby był ojcem jak powinien sytuacja wyglądałaby inaczej, a tak jestem zdania, że to nie jego sprawa.

Poczęcie dziecka to cud, przed którym człowiek milknie, chyli czoła i klęka...:
kashha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-21, 11:42   #2853
Renatka_2108
Zakorzenienie

GG do Renatka_2108

Hej dziewczyny Ja juz pare razy sie tu wtrącałam ale mało czasu mam na pisanie wiec rzadko mnie widać. (Zalatwianie ze ślubem:P)

Moge sie przylaczyć ? ;>

Aaa i mam pytanie w ktorym tyg dowiedziałyście sie co bedzie ?
Stary 2010-03-21, 11:46   #2854
Carmena_
Raczkowanie

ania a obejrzę

kashha dzień dobry w takiej sytuacji pewnie bym ojcu nie powiedziała. widzę że masz żal do ojca i wcale Ci się nie dziwię.

EDIT : Renatka zapraszamy ja jeszcze nie wiem, a dziewczyny różnie-większość na połówkowym, czyli po 20tygodniu.

maleństwo

Edytowane przez Carmena_
Czas edycji: 2010-03-21 o 11:47
Carmena_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-21, 11:49   #2855
Renatka_2108
Zakorzenienie

GG do Renatka_2108

Aha dziewczyny a jakie badania powinien robić lekarz w pierwszej kolejności ? Bo mój nie robi nic :/ Wogole jakis dziwny jest... Nie chcial mnie z narzeczonym wpuścic do srodka zeby sobie też maluszka zobaczył...
Stary 2010-03-21, 11:58   #2856
Carmena_
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Renatka_2108 Pokaż wiadomość
Aha dziewczyny a jakie badania powinien robić lekarz w pierwszej kolejności ? Bo mój nie robi nic :/ Wogole jakis dziwny jest... Nie chcial mnie z narzeczonym wpuścic do srodka zeby sobie też maluszka zobaczył...
tu masz linka http://parenting.pl/portal/teksty/ka...um-badan-ciazy dodam że sama nie miałam wielu z tych badań, więc nie jesteś sama jak coś

maleństwo
Stary 2010-03-21, 12:06   #2857
Renatka_2108
Zakorzenienie

GG do Renatka_2108

Cytat:
tu masz linka http://parenting.pl/portal/teksty/ka...um-badan-ciazy dodam że sama nie miałam wielu z tych badań, więc nie jesteś sama jak coś
Ja mialam robione tylko badanie moczu i krwi.
Nawet dokladnie niewiem ktory to tc bo ten konował mi nic nie mowi mimo że sie pytam.
skarże sie na świąd i pieczenie pochwy i ból podczas stosunku a ten mi przepisuje kolejne tabletki ktore nie pomagaja i nawet badań żadnych nie zrobil, nawet "nie zajrzał" . Ide w środe ostatni raz do niego i taki ochrzan dostanie że sie nie pozbiera..
Z tym że tż nie chciał wpuścic to przy tym mi powiedział że mam sobie przyjśc do niego prywatnie bo wtedy musi wpuścic. Cholera ale czy to tylko moje dziecko czy nasze ?

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-03-21, 12:10   #2858
Carmena_
Raczkowanie

Cytat:
Ja mialam robione tylko badanie moczu i krwi.
Nawet dokladnie niewiem ktory to tc bo ten konował mi nic nie mowi mimo że sie pytam.
skarże sie na świąd i pieczenie pochwy i ból podczas stosunku a ten mi przepisuje kolejne tabletki ktore nie pomagaja i nawet badań żadnych nie zrobil, nawet "nie zajrzał" . Ide w środe ostatni raz do niego i taki ochrzan dostanie że sie nie pozbiera..
Z tym że tż nie chciał wpuścic to przy tym mi powiedział że mam sobie przyjśc do niego prywatnie bo wtedy musi wpuścic. Cholera ale czy to tylko moje dziecko czy nasze ?
mam podobne problemy z ginekologiem więc akurat wiem co czujesz. proponuję Ci zmienic lekarza prowadzącego, sama jestem na tym etapie, tylko że jeszcze nie wybrałam. A co do wpuszczania tż to rzeczywiście cham :/ zmień go jak najszybciej...a ty skąd jesteś?

maleństwo
Stary 2010-03-21, 12:15   #2859
Renatka_2108
Zakorzenienie

GG do Renatka_2108

Zmienie zmienie napewno, juz sie rozglądam. Ja ze Śląska a dokladniej może jakaś mamusia wie Tarnowskie Góry.. a jeszcze dokładniej nikt pewnie nie bedzie wiedział U mnie w miejscowości podobno jest fajny lekarz, dużo kobiet sobie go chwali. Wiec zapewne pojde do niego.
Stary 2010-03-21, 12:21   #2860
anoxa
Zakorzenienie

Cytat:
Hej dziewczyny Ja juz pare razy sie tu wtrącałam ale mało czasu mam na pisanie wiec rzadko mnie widać. (Zalatwianie ze ślubem:P)

Moge sie przylaczyć ? ;>

witam ja dowiedzialam sie w 20tc tak jak wiekszosc dziewczyn bo te wczesniejsze okreslenia plci okazaly sie byc nie do konca wiarygodne
a lekarza bym zmienila ja mimo ze chodze na kase chorych to tz moze wchodzic ze mna i tak samo odnosnie badan mialam wykonywane wiekszosc lacznie z kila zoltaczka zakazna itp tylko na toxo zalcila mi zrobic ale powiedziala ze to we wlasnym zakresie trzeba i zrobilam

carmena
ja na obiad jade do babci a tz bedzie w domu wieczorem i czeka go

a teraz siedze sobie i uzupelniam muzyke na mp3 zebym miala czego w samochodzie sluchac bo stare mi sie znudzily

Edytowane przez anoxa
Czas edycji: 2010-03-21 o 12:23
anoxa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-21, 12:29   #2861
Renatka_2108
Zakorzenienie

GG do Renatka_2108

Cytat:
Napisane przez anoxa Pokaż wiadomość
witam ja dowiedzialam sie w 20tc tak jak wiekszosc dziewczyn bo te wczesniejsze okreslenia plci okazaly sie byc nie do konca wiarygodne
a lekarza bym zmienila ja mimo ze chodze na kase chorych to tz moze wchodzic ze mna i tak samo odnosnie badan mialam wykonywane wiekszosc lacznie z kila zoltaczka zakazna itp tylko na toxo zalcila mi zrobic ale powiedziala ze to we wlasnym zakresie trzeba i zrobilam

carmena
ja na obiad jade do babci a tz bedzie w domu wieczorem i czeka go

a teraz siedze sobie i uzupelniam muzyke na mp3 zebym miala czego w samochodzie sluchac bo stare mi sie znudzily
A mi ten jełop nie robił żadnych badań.. ale sie wkurzylam jak zobaczylam te listy badan i że nie mialam nic robione, niech lepiej sie boi jak wparuje tam w ta środe. Az jestem ciekawa co powie wedlug suaczka właśnie sie dowiedzialam ze to 19 tydzień. A ten idiota mi od miesiaca mowi ze 13-14 :/ Bo dzidziuś jest podobno o tydzien mniejszy niż powinien być wedlug daty miesiączki czy cos takiego.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-03-21, 12:29   #2862
Carmena_
Raczkowanie

Cytat:
Zmienie zmienie napewno, juz sie rozglądam. Ja ze Śląska a dokladniej może jakaś mamusia wie Tarnowskie Góry.. a jeszcze dokładniej nikt pewnie nie bedzie wiedział U mnie w miejscowości podobno jest fajny lekarz, dużo kobiet sobie go chwali. Wiec zapewne pojde do niego.
ja jestem również ze Śląska, więc Tarnowskie Góry wiem gdzie są a skoro masz poleconego lekarza to idź tam jak najszybciej ja póki co muszę jeszcze szukać

anoxa a mogę wiedzieć za co szmary dostanie? bo nie wiem czy mi czasem wcześniej nie umknęło

maleństwo
Stary 2010-03-21, 12:36   #2863
karolcia228
Zakorzenienie

GG do karolcia228 Send a message via Skype™ to karolcia228

Cytat:
Napisane przez anoxa Pokaż wiadomość
czesc dziewczyny

pilotka
ostatnio kupilam wlasnie mam dziecko i byl "casper" w niej ale jeszcze w jakiejs byl clifford ale nie pamietam w ktorej ja uzywam PRENATALU i nie mam do niego zadnych zastrzezen poza tym ginek mi go przepisal w poprzedniej ciazy wiec chce go zuzyc mysle ze lekarz wie co robi przepisujac takie a nie inne witaminy

chwal sie zakupami

a myslisz jeszcze o 1 ciazy? ja mialam termin na 03.04.2010 i kurcze czesto mysle co by bylo gdy by...

jaszczka udanych wakacji

a u mnie mimo ze jest cieplo to pada deszcz
Czasem tak...ale moja obumarla szybko wiec nie zdazylam nawet serca uslyszec

Wiec ta ciaza jest dla mnie wszystkim, ciagle mam lekk ze cos nie tak bedzie, ale wierze ze musi byc dobrze Mala jest zdrowa i kopie...wiec mysle pozytywnie

Cytat:

Moge sie przylaczyć ? ;>

Ja w 20 tyg, ja robilam tylko rutynowe badania krew mocz, grupe krwi mialam juz robiona, i nie mamy konfliktu, ale co wizyte robi mi USG bada stan pochwy itd. a tygodnie wypisuje w karcie!
...Nasz Aniołek...20.08.2009...

http://s6.suwaczek.com/20070908640517.png

http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cuay3rd5gps6p.png
karolcia228 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-21, 12:38   #2864
kashha
Zadomowienie

Smutno mi... siedzę w domu taka ładna pogoda... zmotywować się nie mogę do wyjścia... ale co to za przyjemność samej spacerować

Poczęcie dziecka to cud, przed którym człowiek milknie, chyli czoła i klęka...:
kashha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-21, 12:42   #2865
Renatka_2108
Zakorzenienie

GG do Renatka_2108

Cytat:
ja jestem również ze Śląska, więc Tarnowskie Góry wiem gdzie są a skoro masz poleconego lekarza to idź tam jak najszybciej ja póki co muszę jeszcze szukać

anoxa a mogę wiedzieć za co szmary dostanie? bo nie wiem czy mi czasem wcześniej nie umknęło
No o to że mi badań nie robił żadnych jak już mnie "leczyl" zanim byłam w ciaży z tych upławów i swędzenia. Pol roku minelo a ten pajac nie zrobił nawet badan co to moze byc. Tylko z moich relacji wypisuje kolejne tabletki ktore nie pomagaja. Ostatnio mi jakieś 3 sztuki przepisał, jz niby ok było, a za dwa dni znowu to samo...

Cytat:
Napisane przez karolcia228 Pokaż wiadomość
Czasem tak...ale moja obumarla szybko wiec nie zdazylam nawet serca uslyszec

Wiec ta ciaza jest dla mnie wszystkim, ciagle mam lekk ze cos nie tak bedzie, ale wierze ze musi byc dobrze Mala jest zdrowa i kopie...wiec mysle pozytywnie

Ja w 20 tyg, ja robilam tylko rutynowe badania krew mocz, grupe krwi mialam juz robiona, i nie mamy konfliktu, ale co wizyte robi mi USG bada stan pochwy itd. a tygodnie wypisuje w karcie!
USG tez mi robi za kazdym razem, znajoma ktora chodzila do tej samej poradni tylko innego lekarza badanie krwi miala robione co chwile i badania rożne a ten nic.. Tak w karcie ciąży mam wpisane tylko jedno że 13-14 tydzien a reszta gdzie ? A bylam pierwszy raz gdy byl 8 tydzien. I nie zalozyl mi karty ciązy nawet wtedy, tylko chyba na 3 wzycie. Stan pochwy czyli ?
Stary 2010-03-21, 13:00   #2866
Carmena_
Raczkowanie

Cytat:
No o to że mi badań nie robił żadnych jak już mnie "leczyl" zanim byłam w ciaży z tych upławów i swędzenia. Pol roku minelo a ten pajac nie zrobił nawet badan co to moze byc. Tylko z moich relacji wypisuje kolejne tabletki ktore nie pomagaja. Ostatnio mi jakieś 3 sztuki przepisał, jz niby ok było, a za dwa dni znowu to samo...
to o szmarach było do anoxy ja uciekam bo przyszedł meine liebe

maleństwo
Stary 2010-03-21, 13:07   #2867
Renatka_2108
Zakorzenienie

GG do Renatka_2108

Cytat:
to o szmarach było do anoxy ja uciekam bo przyszedł meine liebe
aaa no faktycznie :P zagalopowałam sie :P

Ja tez lece się szykować na czuwania dla narzeczonych.. :/ Bleeh
Stary 2010-03-21, 13:07   #2868
anoxa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kashha Pokaż wiadomość
Smutno mi... siedzę w domu taka ładna pogoda... zmotywować się nie mogę do wyjścia... ale co to za przyjemność samej spacerować
chetnie bym poszla z toba na spacer bo tez siedze i sie nudze ale u mnie chyba zaraz bedzie lalo bo takie ciemne chmury ida

carmena oberwie po pierwsze za to ze pojechal do holandii beze mnie caly czas jestem o to zla a do tego ze sie nie odzywa laskawie dzisiaj napisal smsa tak wiec na jego miejscu juz bym sie szykowala
anoxa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-21, 13:48   #2869
Alguien
Zadomowienie

dzien dobry
ale mialam dzisiaj sen Snilo mi sie, ze urodzilam juz moja coreczke, zajmowalam sie nia, opiekowalam...Jaka byla sliczna I jak przebudzilam sie, to rozgladalam sie po pokoju, zeby sie upewnic, czy to prawda, czy sen...ehhh...no ale niech lepiej jeszcze z 10 tyg posiedzi u mamy w brzuszku

Renatka
witaj z powrotem zmien lekarza jak najszybciej. I tak nie wiem, jak moglas tak dlugo wytrzymac z takim bucem...

jaszczka udanego wyjazdu!!

aniaa kiedy wracasz? bo nie moge sie doczekac zdjec zakupow

anoxa
spokojnie...tz pojechal, bo musial na pewno...Ciesz sie, ze wraca
Alguien jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-03-21, 13:59   #2870
kasandra82
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Alguien Pokaż wiadomość

Udalo mi sie dzis kupic troche akcesoriow dla dzidzi. Mam juz wszystko do kapieli i do lozeczka. Moze jedynie dokupie drugi komplet dekoracyjnej poscieli potem. Z wiekszych rzeczy do kupienia zostal mi jeszcze wozek, lezaczek i przewijak. Powoli widze swiatelko w tunelu czyli koniec listy zakupow
Alguien a powiedz mi jaki wozek kupilas? Albo podaj linka. Bo mam zamet w glowie od tych tutejszych wozkow, nie widze nigdzie typowej gondoli, tylko spacerowki co to niby rozkladaja sie do pozycji lezacej dla niemowlaka, ale to chyba niezbyt zdrowe dla dziecka. A wozenie na spacery w foteliku samochodowym tez mi sie nie widzi. Najchetniej kupilabym takie wozki jak sa w Polsce czyli 3w 1, gdzie najpierw do wozka wkladasz gondole a potem ten sam wozek sluzy za spacerowke plus ma jeszcze w zestawie fotelik do auta. A moze tu takie sa tylko ja zle szukam? Ja nie rozumiem tutejszych wozkow, moze po twojej odpowiedzi cos mi sie rozjasni

Cytat:
Napisane przez karolcia228 Pokaż wiadomość
Witam, ja oczywiście spać nie moge, obudziłam się a teraz mała mnie przywitała...juz nie mogę sie doczekać końca...ciązy...a my zaczełyśmy 6 miesiąc ale czas leci....

Jak bylam w 1 ciazy to mialam termin na 19 marca...tak szybko minelo...to i teraz minie...
Widze ze estesmy w tym samym tygodniu ciazy, dzieli nas tyllko dzien roznicy

Cytat:
Napisane przez jaszczka Pokaż wiadomość
Hej dziewczynki!

Ja chciałam się tylko pożegnać na 2 tygodnie zaraz wyjeżdżam na wakacje i niestety nie będę miała dostępu do neta..

Nie piszcie zabyt dużo, choć i tak pewnie nie będę w stanie nadrobić.... Jak znam życie to już kolejną część odpalicie zanim wrócę

Pozdrawiam Was cieplutko! Pa!
Udanych wakacji

Cytat:

Moge sie przylaczyć ? ;>

Ja standardowo na usg polowkowym w 20 tc

Cytat:
Wiem ze nie masz latwej sytuacji, ale jezeli jest ladna pogoda to wyjdz na spacer, jesli nie dla siebie to zrob to dla dziecka! Nie pozwol zeby M mial wplyw na twoje samopoczucie i zachowanie, bo nie jest tego wart i nie jest wart tego by przez niego plakac i sie stresowac. Spacerowanie samej tez jest fajne, ja na codzien tez chodze sama bo moj tz caly dzien w pracy i jakbym patrzyla ze nie wyjde sama to bym nigdy nie wyszla Moze sprobuj zachowywac sie - ze tak powiem drastycznie - jakby on umarl, jakby go juz nie bylo, i pomysl co bys wtedy zrobila, jakie decyzje podjela, jak rozplanowala swoje dalsze zycie bez niego, bo w tym momencie z tego co widze wszystko kreci sie wokol osoby M, i on jest pepkiem twojego swiata a to moze powaznie obciazyc twoja psychike na dlugie lata :-( nie daj sie kochana, staraj sie byc pogodna i usmiechnieta, bo dzidzius bardzo dobrze wyczuwa wszystkie twoje nastroje i on z toba sie smuci i cieszy

kasandra82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-21, 14:02   #2871
karolcia228
Zakorzenienie

Cytat:

USG tez mi robi za kazdym razem, znajoma ktora chodzila do tej samej poradni tylko innego lekarza badanie krwi miala robione co chwile i badania rożne a ten nic.. Tak w karcie ciąży mam wpisane tylko jedno że 13-14 tydzien a reszta gdzie ? A bylam pierwszy raz gdy byl 8 tydzien. I nie zalozyl mi karty ciązy nawet wtedy, tylko chyba na 3 wzycie. Stan pochwy czyli ?
Jaka jest szyjka macicy, czy nie masz bakteri itp.

Kasandra82 - bolder ma dosc duza gondole...i naprawde solidnie zrobiony mi sie podoba moj zakup

Edytowane przez karolcia228
Czas edycji: 2010-03-21 o 14:04
Stary 2010-03-21, 14:20   #2872
Basia84
Rozeznanie

anoxa ja tez mialam ciaze obumarla i tez nie zdazylam uslyszec serduszka a termin mialam na.... wigilie. lekarka kazala odczekac przynajmniej pol roku z nastepna ciaza a ja sie zawzielam i powiedzialam do meza ze chcialabym byc we wigilie w ciazy a najlepiej zeby juz minely 3 miesiace i dokladnie we wigilie zaczal sie 13 tydzien wiec jakos lepiej mi to bylo zniesc a myslalam ze to beda najsmutniejsze swieta. ciesz sie ze tym razem wszystko w porzadku, wiadomo w naszych sercach na zawsze pozostana nasze nienarodzone malenstwo i napewno nie raz bedziemy je wspominac ale ja ciesze teraz staram sie cieszyc tym co mam i martwie sie kazdego dnia czy z naszym synusiem wszystko w porzadku, czy wszystko ma takie jak powinno ale wiem ze tym razem bedzie dobrze....

Edytowane przez Basia84
Czas edycji: 2010-03-21 o 14:22
Basia84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-21, 14:24   #2873
karolcia228
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Basia84 Pokaż wiadomość
anoxa ja tez mialam ciaze obumarla i tez nie zdazylam uslyszec serduszka a termin mialam na.... wigilie. lekarka kazala odczekac przynajmniej pol roku z nastepna ciaza a ja sie zawzielam i powiedzialam do meza ze chcialabym byc we wigilie w ciazy a najlepiej zeby juz minely 3 miesiace i dokladnie we wigilie zaczal sie 13 tydzien wiec jakos lepiej mi to bylo zniesc a myslalam ze to beda najsmutniejsze swieta. ciesz sie ze tym razem wszystko w porzadku, wiadomo w naszych sercach na zawsze pozostana nasze nienarodzone malenstwo i napewno nie raz bedziemy je wspominac ale ja ciesze teraz staram sie cieszyc tym co mam i martwie sie kazdego dnia czy z naszym synusiem wszystko w porzadku, czy wszystko ma takie jak powinno ale wiem ze tym razem bedzie dobrze....
Ja mialam termin na 19.03.2010 a teraz koncze 22 tydzien nio wiem ze to ciezkie ale wazne ze sie udalo i tym razem jest oki

Stary 2010-03-21, 15:02   #2874
Alguien
Zadomowienie

kasandra pisalam wlasnie, ze wozka jeszcze nie kupilam Mialam takie same mysli jak Ty kilka miesiecy temu. U nas na ulicach prawie ekskluzywnie obserwuje sie wozki glebokie i na poczatku tez nie moglam zrozumiec, dlaczego. Po przeszukaniu, pooogladaniu w internecie troche mi sie sytuacja rozjasnila. Po pierwsze jest bardzo trudno dostac wozek z gondola, po drugie wozek wielofunkcyjny to jeszcze trudniejsza sztuka, a po trzecie cena takiego wozka zaczyna sie od $600...Sprobowalam znalezc jakies artykuly na ten temat, bo tez wydawalo mi sie, ze przeciez dziecko powinno lezec zupelnie plasko na poczatku. No i po paru miesiacach zastanowien doszlam do wniosku, ze najbardziej optymalnym rozwiazaniem jest wozek z w pelni rozkladanym oparciem. Do tego car seat oczywiscie. Wez pod uwage, ze dziecko korzysta z gondoli tylko przez kilka pierwszych miesiecy, wiec wg mnie wydawanie grubych $ na wozek, ktory posluzy pare miesiecy to troche bez sensu. A dodatkowo jesli kupisz wielofunkcyjny, to zwroc uwage na jego wage nawet juz po przeksztalceniu na spacerowke. One sa zdecydowanie ciezsze niz zwykle strollers, wiec to kolejny minus.
Takze jeszcze nie kupilismy wozka, ale jednak jestem na dzien dzisiejszy blizsza zwyklemu travel system.
Stary 2010-03-21, 15:11   #2875
Basia84
Rozeznanie

kasandra ja kupilam ten: http://www.babytrend.com/travel_syst...r/TS23938.html
Basia84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-21, 15:25   #2876
hd2005
Zakorzenienie

Cytat:
hd marsz do spania Co Ty tu o tej porze robisz?
jak grzeczna byłam od razu poszłam spać

hd2005 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-21, 15:26   #2877
kasandra82
Wtajemniczenie

Cytat:
kasandra pisalam wlasnie, ze wozka jeszcze nie kupilam Mialam takie same mysli jak Ty kilka miesiecy temu. U nas na ulicach prawie ekskluzywnie obserwuje sie wozki glebokie i na poczatku tez nie moglam zrozumiec, dlaczego. Po przeszukaniu, pooogladaniu w internecie troche mi sie sytuacja rozjasnila. Po pierwsze jest bardzo trudno dostac wozek z gondola, po drugie wozek wielofunkcyjny to jeszcze trudniejsza sztuka, a po trzecie cena takiego wozka zaczyna sie od $600...Sprobowalam znalezc jakies artykuly na ten temat, bo tez wydawalo mi sie, ze przeciez dziecko powinno lezec zupelnie plasko na poczatku. No i po paru miesiacach zastanowien doszlam do wniosku, ze najbardziej optymalnym rozwiazaniem jest wozek z w pelni rozkladanym oparciem. Do tego car seat oczywiscie. Wez pod uwage, ze dziecko korzysta z gondoli tylko przez kilka pierwszych miesiecy, wiec wg mnie wydawanie grubych $ na wozek, ktory posluzy pare miesiecy to troche bez sensu. A dodatkowo jesli kupisz wielofunkcyjny, to zwroc uwage na jego wage nawet juz po przeksztalceniu na spacerowke. One sa zdecydowanie ciezsze niz zwykle strollers, wiec to kolejny minus.
Takze jeszcze nie kupilismy wozka, ale jednak jestem na dzien dzisiejszy blizsza zwyklemu travel system.
w takim razie mam wieksze problemy ze wzrokiem niz mowi okulista narazie sie rozgladam i chcemy tak gdzies w maju bo narazie nie mamy gdzie go trzymac

Cytat:
Napisane przez Basia84 Pokaż wiadomość
a moge wiedziec ile kosztowal?

a kupujecie sterylizator do butelek czy to zbedny wydatek? i w czym beda wasze dzieciaczki spaly po urodzeniu (kolderka/pieluszka tetrowa/ kocyk/rozek/spiworek)?

kasandra82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-21, 15:34   #2878
Alguien
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kasandra82 Pokaż wiadomość
a kupujecie sterylizator do butelek czy to zbedny wydatek? i w czym beda wasze dzieciaczki spaly po urodzeniu (kolderka/pieluszka tetrowa/ kocyk/rozek/spiworek)?
Nad sterylizatorem jeszcze mysle. Narazie mysle, ze zbedny wydatek, ale zapytam szwagierki, ona ma zawsze cenne rady.
Co do spania to na poczatek (lato) planuje kocyk/rozek. Mam juz tez posciel zakupiona, wiec jak zrobi sie zimniej, to na pewno kolderka. Podobno nie jest dobrze przegrzewac dziecko, wiec jak urodzimy letnia pora, to jak najlzejsze materialy.
Stary 2010-03-21, 16:09   #2879
vette
Zadomowienie

Cytat:
A mi ten jełop nie robił żadnych badań.. ale sie wkurzylam jak zobaczylam te listy badan i że nie mialam nic robione, niech lepiej sie boi jak wparuje tam w ta środe. Az jestem ciekawa co powie wedlug suaczka właśnie sie dowiedzialam ze to 19 tydzień. A ten idiota mi od miesiaca mowi ze 13-14 :/ Bo dzidziuś jest podobno o tydzien mniejszy niż powinien być wedlug daty miesiączki czy cos takiego.
Hej Renatka

Cytat:
kasandra pisalam wlasnie, ze wozka jeszcze nie kupilam Mialam takie same mysli jak Ty kilka miesiecy temu. U nas na ulicach prawie ekskluzywnie obserwuje sie wozki glebokie i na poczatku tez nie moglam zrozumiec, dlaczego. Po przeszukaniu, pooogladaniu w internecie troche mi sie sytuacja rozjasnila.
Tez zastanawialam sie dlaczego w USA nie ma zwyklych 3w1.

Cytat:
nie smuc sie!
vette jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-21, 16:10   #2880
Alguien
Zadomowienie

vette a kiedy bylas w usa? turystycznie? w jakich rejonach?
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości