![]() |
#481 | |
BAN stały
|
Dot.: Nasze codzienne jadłospisy, część XI
Cytat:
nie, masz jeść mniej czy Wizaz jest jakas wyrocznia?! NIE. boze, dziewczyno tu nie chodzi o OPYCHANIE SIĘ. ale o jedzenie , rzeczy TREŚCIWYCH, a nie jakis jogurcików zjedz na obiad jakas wieprzowine czy cos szynke to nie dorobiową ozawartosci miesa 35% tylko cos TŁUSTSZEGO skrapiaj sałaki, kanpaki olwia a ty zjesz 2 jabłak i ojej tyle mi wystarczy. .................. w zyciu nie odzyskasz okresu jesli nie bedzie w twoim jadło TŁUSZCZY. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#482 |
Raczkowanie
|
My sie opychamy na sile;D Bo nam zalezy;p
Poza tym Arrr..ale sobie dziewczyno zaprzeczasz. Dopiero niedawno pisalas ze jakbys sie nie pilnowala 3 godzinnych odstepow to bys jadla co pol godziny. Wiec najwidoczniej Ci TYLE nie wystarcza!. ![]()
#483 |
BAN stały
|
ja zaczynam wątpić czytajac wpisy arr i innych dziewczyn w stylu: " ohh jestem taka biedna, mam niedowagę (15kg) nie mam okresu wiec bede jadla jak na P tylko.. jak to zrobic zeby nie przytyc? :/ "
MASAKRA. ja tam, chcialam bardzo podziekowac wszytskim wizazankom które otrzezwiły mnie i zaczełam jesc na moim P konkretnie i tak jak nalezy (!) i dzieki temu mam teraz OKRES bez zadnch tabletek, wiecej siły, energii. no.. ale trzeba było się przelamać NIE MAŁYMI KRFOCZKAMI (jednego dnia zamiast babana zjem bułke z masłem) tylko od razu (!) nie ma co się rozdrabniac. |
![]() ![]() |
![]() |
#484 |
Raczkowanie
|
moje dzisiejsze P
I: dwie połówki bułki z dynią, każda posmarowana margaryną, z dwoma plastrami szynki; do tego sałatka z ogórków, pomidorów i cebuli; herbata wypad do sklepu II: gratka 300 gram; 3 kostki gorzkiej czekolady III: micha rosołu z woreczkiem ryżu, gotowana pierś z kurczaka i marchew nauka do sprawdzianu z przyjaciółką : ) IV: bułka graham: pół z powidłami śliwkowymi, pół z dżemem porzeczkowym; herbata znowu szykuje się nauka V: bułka graham, każda połówka posmarowana masłem, z dwoma plastrami szynki+pomidor i cebulka; herbata Dopiero zaczynam, więc proszę o wyrozumiałość ![]() ![]()
#485 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#486 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Czyli: - owoce: banany, jabłka, truskawki, winogrona, kiwi - dodawaj do śniadanie, przekąsek, trzeba. - warzywka są, ale na obiad widzę skromnie, dodaj ich więcej. - słodycze - jogurt i 3 kostki czekolady gorzkiej, to zdecydowanie za mało. Jakieś ciacho by się przydało, batonik, budynie, kisiele. - Skoro nie możesz orzechów itp, to może warto zainwestować w suplementy np. tran czy coś?
![]() |
#487 |
Raczkowanie
|
co do owoców - jadam, ale oczywiście zapomniałam napisać
![]() ![]() dzięki wielkie za pomoc! ![]()
![]() |
#488 |
Zadomowienie
|
U
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#489 |
Rozeznanie
|
U z prośbą o ocenę
1. owsianka (3 łyżki płatków, 100ml mleka, łyżeczka siemienia, szczypta kakao i cynamonu, wkrojone jabłko) kromka razowego z pestkami dyni, z połową jajka, kilka plastrów rzodkiewki i ogórka kiszonego 1,5 h jogi 2. kanapka taka jak na śniadanie, tylko złożona z dwóch kromek 3. 3 małe pulpety, kromka razowego z dynią (wiem, że znowu chleb, ale nie moja wina, że jest świeży i pyszny :P), surówka: sałata, pomidor, ogórek kiszony, oliwki, natka, szczypiorek 4. cynamonowy mus własnej roboty na bazie serka naturalnego, garść orzechów, trochę masła orzechowego; kawa z mlekiem 5. serek wiejski z warzywami Edytowane przez jelonk Czas edycji: 2010-03-21 o 16:24 |
![]() ![]() |
![]() |
#490 |
Wtajemniczenie
|
R- mam jeść ~1200kcal
9:20 - miska zupy pomidorowej, gotowanej na rosole, z łyżką makaronu (koncentrat, pomidory, śmietana 12%, marchew, pietra, selery, przyprawy), 2 tabsy Ogórecznika 12:20 - torebka kaszy jeczmiennej, 2lyzki sosu pieczarkowego (bulion, pieczarki smazone na maśle, mąka, smietana 12%, marchew, pietra, kostka grzybowa, przyprawy), salaterka buraczków (sałatka buraczki ćw + papryka czerwona) 15:30 - 1/2 serka wiejskiego, łyżka dżemu wiśniowego, dwie małe kromki chleba (tylko biały był w domu) z margaryną, 2 tabsy Ogórecznika, filiżanka kawy parzonej 18:20 - 1/2 serka wiejskiego, kawałek świeżego ogórka, suszona pietra, mrozony koperek 20:40-21:20 - małe udko i dwie małe łydki bez skóry, gotowane wyobraźcie sobie, że mnie znacie i bardzo chcecie mi pomóc poprawić moje menu będzie Wam łatwiej, a ja uzyskam dzieki temu pomoc ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#491 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
po 2: przeglądałam Twoje posty...i tez miałas na początku problemz przełamaniem sie...jak każda zNas z tymproblemem...ja sie staram...tyle na ile moge....i jem duuuzo duuzo wiecej niz to było jakis czas temu... po 3 ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#492 | |
BAN stały
|
Cytat:
Nawet bardzo trudno. Ale nikt się ze mną nie cackał. Kilka razy mój "pseudo -P" jadłospis został ostro zjechany (dziękuję izawiosenna, air, dekas, tapetka ![]() A rozciągając w czasie "przymiarkę do P" jeszcze bardziej sobie szkodziłam.. Napisałam o niedowadze ~15kg. bo oprócz Ciebie są tu też inne dziewczyny z min. właśnie z takim problemem. (nawet wcześniej to podkreśliłam). Przełamujesz się? Brawo, gratuluję. Ale kiedy zamierzasz wprowadzić do swoich jadłospisów TŁUSZCZE? Rozumiem, że do takiego produktu trzeba wyjątkowej mobilizacji i siły? Przemawia prze mnie czysta złość?! Na BOGA! Dziewczyno! Zamiast robić z siebie ofiarę, na która to wredna BlacCat naskakuje i każe jeść niewtobrażalne ilości jedzenia- może spójrz na to z INNEJ strony? Dobrze pamiętam jak to było na początku i wiem, że brak zmian/powolne zmiany/lęk przed określonymi grupami produktów - nie prowadzi do niczego dobrego! Wręcz przeciwnie?! Czego oczekujesz? Głaskania po głowie? ("Brawo arr zjadłaś banana i garść orzechów") Uważam, że takie osoby MIĘDZY INNYMI jak Ty potrzebują przysłowiowego KOPA W TYŁEK & OTRZEŹWIENIA z marazmu - to Was, MOje Drogie Dziewczyny na P powinno Was m o b i l i o w a ć do DZIAŁANIA! Dlatego proszę Cię, zanim określisz coś jako ZŁOŚĆ zastanów się czy ta pseudo-złość nie wynika z (przepraszam) większego "doświadczenia" i przede wszystkim TROSKI?! Jedna strona medalu bije po oczach Arr. *prośba do izywiosennej: przenieś ten post do wątku chorobowego. proszę, dziękuję ![]() Edytowane przez Black Cat Czas edycji: 2010-03-21 o 17:46 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#493 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#494 | |
BAN stały
|
Cytat:
widzę, że masz niesamowicie ugruntowane przeświadczenie, że: "wszystko jest pod kontrolą, wszystko jest dobrze, wszystko będzie dobrze" ( * tylko zupełnie nie rozumiem, dlaczego prosisz Nas o ocenę jadło.?) ... więc dobrze, Arr. To TWOJE JEDZENIE, TWOJE WYBORY, TWOJE ŻYCIE. Ty bierzesz za to odpowiedzialność Ty i tylko ty poniesiesz konsekwencje swojego postępowania. Jedz jak jesz. Z całego serca życzę Ci odzyskania odpowiedniej wagi, okresu i czego jeszcze potrzebujesz do szeroko pojętego szczęścia. Edytowane przez Black Cat Czas edycji: 2010-03-21 o 18:00 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#495 |
Rozeznanie
|
To ja zamieszczę moje "pseudo P" po porządnego kopa
![]() I śniadanie grahamka słonecznikowa 60g: pół z masłem, polędwicą sopocką, ogórkiem; pół z masłem, plastrem sera capresi, ogórkiem; kawa z mlekiem i cukrem II śniadanie serek wiejski 200g; 2 łyżki musli; 2 łyżki otrębów ze śliwką; miód Obiad 200g warzyw duszonych na maśle; pałka z udka pieczona w piekarniku z cebulą to wszystko w sosie myśliwskim, ogórki ze słoika; Deser: 3 czekoladki Podwieczorek budyń śmietankowy+ 2 łyżki mieszanki (pestki dyni, słonecznik, laskowe) + wkruszony LU go + 2 łyżki otrębów mała kawa z mlekiem i cukrem; vitaminka 250ml Kolacja dwa jajka na miękko; bułka 45g posmarowana masłem To tyle i bardzo proszę o ocenę ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#496 |
Raczkowanie
|
Hej
![]() Ś: owsianka (płatki owsiane, jęczmienne, otręby), wkrojone 2 jabłka, zielona herbata, serek homo. IIŚ: kiwi, pół pomarańczy, bułka grahamka z polędwicą z indyka i pomidorem O: Warzywa na patelnię, pół woreczka ryżu brązowego, klopsiki z mięska indyka ugotowane. jakąś godzinę po obiedzie: pół godziny hula hop, pół godziny skakanki P: potreningowe: ciasteczka owsiane (płatki, mleko 2%, 2 białka jaj) K: wieśniak z ogórkiem. Dziewczyny mam pytanie co do NNKT. Wiem że nie ma ich w moim dzisiejszym jadłospisie ;// ale czy mogłabym np dodać orzechy do owsianki (do śniadania)? skoro płatki owsiane to węgle a orzechy to tłuszcze... takie połączenie jest niewskazane? Czy orzechy można jeść np z serkiem homo na kolację? proszę o odpowiedzi ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#497 |
Rozeznanie
|
utrzymanie
z góry dziekuję za ocenkę. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#498 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
j.w
![]() |
#499 |
Raczkowanie
|
Dzisiejsze P
ŚNIADANIE(9.30) bułeczka maślana (ta taka mała biała i mieciutka), kubeczek monte. Serek wiejski (150g), bułka, pół z masłem, pół z masłem i dzemem morelowym (babcinej roboty). Herbata czerwona. MAŁE CONIECO przy nauce(11.30) 2 kostki gorzkiej czekolady(80%), grzsiek w czekoladzie, jabłko, pomarańczka. IIŚNIADANIE(13.00) Bułka obie polowki z masłem i almette śmietankowym, pomidorkiem. Pół z masłem i krakowską suchą, pomidorkiem. Omlet z bitą śmietaną (take ciacho jakby). OBIAD(16.00) Ziemniaczki z pietruszką (ze 3 albo 4), kotlet schabowy, marchewka z groszkiem na ciepło. Deser: 2 paski czekolady mlecznej z orzechami. KOLACJA(ok. 20.00) Jeszcze dokladnie nie wiem ale moze beda ze 2 kromki razowca z serem zoltym albo jakas szyneczka i warzywkami i herbata lub cos podobnego ![]() Bardzo proszę o ocenke |
![]() ![]() |
![]() |
#500 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#501 |
Raczkowanie
|
Moje U / P ( dziwne zaczelam wiecej jesc i schudlam 2 kg
![]() Sn: owsianka ( 5 lyzek platkow owsianych , 3 lyzki platkow gorskich , garsc nerkowcow , garsc mieszanki studenckiej , 3 sliwki suszone , garsc rodzynek , banan ) zalane szklanka mleka 1,5 % , pomaranczka , herbatka malinowa 2sn: grahamka z maselkiem : szyneczka , serkiem zoltym , pomidorkiem , ogorkiem , szczypiorkiem , papryka , salata , 2 jajka na twardo , jabłuszko O: rosolek z duza iloscia makaronu z marcheweczka , pol talerza ziemniaczkow , 300g buraczkow z papryka , duzy kotlet schabowy D : pasek mlecznej czekolady , 5 petitkow bez czeko P: dwa duze kawaly karpatki ![]() K: miseczka sałatki : kukurydza , groszek , ziemniaki , ogorek kiszony , szczypiorek z 3 lyzkami majonezu , grahamka z maselkiem : serkiem zoltym , szczypiorkiem , papryka jabłuszko , serduszko do picia waniliowe i jak ?
#502 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#503 |
Rozeznanie
|
Moje P (jak przełamywanie się)
śniadanie (standard): 4 (już nie 3 ![]() II śniadanie: dwie wielkie, ciężkie kromy domowego chleba z ziarnami słonecznika i dyni: - z masłem, makrelą - z masłem, szynką drobiową, twarożkiem domowym, pomidorem, szczypiorkiem activia śliwkowa obiad: pół woreczka ryżu wymieszanego z koncentratem pomidorowym i bazylią, pierś z kurczaka w przyprawie do kurczka ![]() deser (! wielki sukces): puding smakija kokosowy podwieczorek: 4 pancakesy cynamonowe, z bananem łyżeczką jogurtu naturalnego na każdym, posypane cynamonem wieeeelka grucha i dwie suszone gruszki kolacja: bułka musli (ok 70-80g) połowa z: -masłem, twarożkiem domowym, pomidorem -masłem, szynką, ogórkiem konserwowym serek wiejski z probiotykiem z bazylią + około 1.5 l wody i dwie herbaty z kopru włoskiego
Blog kulinarny Co mi zostało w życiu prócz czterech ścian Nigdy nie chciałam wiele, co dzisiaj mam Dobry sen znikł wchłonięty w czerń Nie został nikt co kochał mnie Nie mam już nic Nie ma już nic Nie ma już mnie... |
![]() ![]() |
![]() |
#504 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
żołądek kogoś po "diecie^^" jest na tyle skurczony,ze jedzeniem na siłę była dla mnie duża pomarańcza;] żeby mieć NORMALNE U trzeba jeść więcej na P, po dojściu do odpowiedniej wagi albo tniesz lekko kalorie albo dodajesz ruch i obserwujesz swoje ciało, ot cała filozofia;] btw. życzę powodzenia do odzyskania okresu jedząc jogurty naturalne- będzie Ci potrzebne.
![]() ![]() |
![]() |
#505 |
Rozeznanie
|
Airwaves piękny avatar
![]()
Blog kulinarny Co mi zostało w życiu prócz czterech ścian Nigdy nie chciałam wiele, co dzisiaj mam Dobry sen znikł wchłonięty w czerń Nie został nikt co kochał mnie Nie mam już nic Nie ma już nic Nie ma już mnie... |
![]() ![]() |
![]() |
#506 |
Raczkowanie
|
okk...już nie bede wstawiać swoich beznadziejnych jadłospisów....;( żeby nikogo nie denerwowac...sorki
|
![]() ![]() |
![]() |
#507 |
Rozeznanie
|
Ar22 nie oburzaj się, nie obrażaj tylko weź się w garść.
![]() ![]() |
![]() |
#508 |
BAN stały
|
niedzielne U.
8.00 Śn. owsianka (5łyżek płatków,garść:nerkowców,r odzynek,suszonego jabłka, 2łyżki soku malinowqego na 2 szkl. mleka 2%); espresso. 30 min gimnastyki 11.30 II Śn. jogobella mango+garść włoskich, pomarańczka, 2 paski wedla gorzkiej, zielona herbata 14.30 Obiad. pieczone udko z kurczaka, buraczki tarte, 5 ziemniaczków z koprem i masłem 17.30 Podwieczorek: rogal drożdzowy z kruszonką - pół z masłem osełkowym & powidałami śliwkowymi - pół z masłem orzechowym kinder bueno, kawa z mlekiem 3,2% 20. Kolacja: 2x kromka pszennego z: -masłem osełkowym, serem żółtym(po 2 plasterki), pomiodrem( w sumie 2 duze pomidory, pyychaa!), szynką wiejską wędzoną eko(po 2 plasterki)- całość przypieczona + posypana obficie pietruszką, szlanka soku pomarańczowego, 2 waflki familijne śmietankowe AIR JESTES MOJĄ MUZAA! <3 Edytowane przez Black Cat Czas edycji: 2010-03-21 o 19:50 |
![]() ![]() |
![]() |
#509 |
Raczkowanie
|
przecież nie chodzi o to, żebyś nie wstawiała jadłospisów, bo kogoś denerwujesz, tylko o to, żebyś się wzięła za porządne P, żeby nie szkodzić sobie!
#510 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:54.