Panny Młode Kielce - część V :D - Strona 69 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-03-21, 09:45   #2041
srubka87
Zadomowienie

Dot.: Panny Młode Kielce - część V :D

hello Wczoraj mycie okien poszło mi błyskawicznie-2,5 h. Za to dziś okrutnie bolą mnie plecy tzn. mięśnie albo jakieś ich zalążki Przez zimę nic nie robiłam i proszę... trochę gimnastyki i następnego dnia nie można się ruszać.
Powiedziałam mojej mamie i Tż-owi o pomyśle rzucania cukierkowym bukietem i...mama na początku kręciła nosem, ale jak je zobaczyła to stwierdziła, że są fantastyczne i może to dobry pomysł. Tż znowu strasznie kręci nosem, mówi, że wymyślam itd. i że w takim razie to on też chyba musi kupić sobie taki bukiet, bo muchy/krawatki nie zdejmie Nie postanowiłam ostatecznie, ale czemu mam się rozstawać z welonem już o północy A już sobie wyobrażam minę mojej teściowej...oj ciężko będzie.
Madzistańczyk-widzę, że czeka Cię pracowity okres My też po świętach ruszamy z ciastami, autokarem, zaproszeniami, kwiatami. Obrączki kupimy w maju. Tż jeszcze nie ma ubrania, no ale ostatnio wziął się za ćwiczenie i trzeba trochę poczekać. Marzy mi się mój Tż-cik w smokingu

Edytowane przez srubka87
Czas edycji: 2010-03-21 o 09:46
srubka87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-21, 12:14   #2042
monnagiovanna
Raczkowanie

Ja sobie zamówiłam godzinę 16, właśnie dlatego, że w październiku się szybciej ściemnia. Na początku chciałam 17, ale wzięłam też pod uwagę to, że przecież w październiku jest różaniec, u nas w kościele akurat o 17.30, więc nie chciałam, żeby ksiądz odprawiał mszę "na szybcika", no i żeby w trakcie ślubu już się schodzili ludzie na to nabożeństwo.

Sukienki nie mam jeszcze, w kwietniu sobie pochodzę po salonach. Ale bardzo mi się spodobała suknia, którą wybrała me333 i jak się nie obrazi, to będę szukać podobnej

Dziewczyny, wreszcie wiosna spadam od tego komputera i wyciągam Tż na spacerek
Stary 2010-03-21, 14:40   #2043
elunka88
Zakorzenienie

GG do elunka88

Cytat:
Napisane przez srubka87 Pokaż wiadomość

Ja właśnie piję z Wami kawkę i za chwilę biorę się za mycie okien Nie znoszę tego, to najgorsza kara jaka mnie może spotkać. Ooo chętnie się zamienię na stertę mycia naczyń, prasowania i inne prace domowe. Kto się zamieni?
Ja bardzo chętnie na naukę i siedzenie w szkole

Cytat:
Napisane przez Aklime25 Pokaż wiadomość
A ja chciałam tylko napisać, że zmieniliśmy z TŻ-em datę ślubu.
Niestety nie mogliśmy dogadać szczegółów na październik i przełożyliśmy wszystko na maj 2011
I mam nadzieję, że będzie już wszystko ok
Zapraszam na wątek PM 2011

Cytat:
Powiedziałam mojej mamie i Tż-owi o pomyśle rzucania cukierkowym bukietem i...mama na początku kręciła nosem, ale jak je zobaczyła to stwierdziła, że są fantastyczne i może to dobry pomysł.
Bardzo fajny pomysł! Całą noc PM jest w welonie, chyba też podkradnę Wam ten wymysł będę pierwsza taka we wsi

Obudził mnie trzepot skrzydeł
Wyjrzałam przez okno
Na parapecie zostało
Białe piórko -
Pamiątka po Tobie
Mój Aniołku

01.12.2012 [*]
elunka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-21, 15:08   #2044
kamila23106
Rozeznanie

GG do kamila23106

Witamtroszkę mnie nie bylo,ale juz nadrobialam wszyskie zaleglosci w czytaniu:p ,a pomysł z tym bukietem z cukierkow jest bardzo fajnyMi jeszcze kawalek czasu do slubu zostalo ,ale rozgladam sie juz za sukienkami w internecieJuz mi nawet jedna wpadła w oko,ale to ze starej kolekcjiWklejam zdjecie

Edytowane przez kamila23106
Czas edycji: 2010-03-21 o 15:28
kamila23106 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-21, 16:47   #2045
me333
Raczkowanie

GG do me333

Cytat:
Napisane przez monnagiovanna Pokaż wiadomość
Sukienki nie mam jeszcze, w kwietniu sobie pochodzę po salonach. Ale bardzo mi się spodobała suknia, którą wybrała me333 i jak się nie obrazi, to będę szukać podobnej
Nie obrażę się...chyba
Stary 2010-03-21, 18:23   #2046
Alice the Bride
Raczkowanie

Kurcze Meana cos zaginela....
Oświadczył się 1.1.2009 o godz 0:00
Nasz ślub 22.05.2010

Alice the Bride jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-21, 18:35   #2047
magolina
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Alice the Bride Pokaż wiadomość
Kurcze Meana cos zaginela....
No właśnie.....kurcze oby tylko nic bardzo poważnego.
magolina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-21, 21:17   #2048
srubka87
Zadomowienie

No właśnie co z Meaną?? Dawno Scio też do Nas nie zaglądała...
Stary 2010-03-21, 22:42   #2049
eninka84
Zadomowienie

Dziewczyny, czy któraś z Was moze mi powiedzieć jak załatwić sprawe ze złotnikiem?Czyli: jak to sie odbywa? Biore swoje złoto, zanosze do niego, wybieram obraczki, a on mi mówi czy wystarczy tego złota czy nie? Czy moze przetapia wszytsko co mu przyniesiemy, robi obrączki, a reszta która zostaje, jest dla niego?
eninka84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-22, 07:57   #2050
Ifcia513
Raczkowanie

Cytat:
Ja w tym roku uczęstowałam takimi słodkimi bukiecikami aż trzy Młode Pary
Zresztą sami zobaczcie
Namiary na kwiaciarnie gdzie Pani robi takie cudeńka mogę podać na priv
ja też poproszę o namiary

Cytat:
No właśnie co z Meaną?? Dawno Scio też do Nas nie zaglądała...
honolinka i Ivona84 też gdzieś przepadły...

Ifcia513 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-22, 08:06   #2051
gosza_25
Rozeznanie

a odnośnie poszukiwania zaginionych to honolinke do listy dopiszcie Miała się pojawić ze zdj a my czekamy i czekamy a jej nie ma
gosza_25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-22, 08:54   #2052
17072010
Raczkowanie

Dziewczynki, zamówiliśmy w ten weekend obrączki będą robione na wzór tych co załączam. jeszcze nie wiem jaki będzie ich dokładny koszt- przy odbiorze złotnik wrzuca na wage i nam wycenia (100zł - 1g) co jest dużo taniej niż w sklepie (140/160zł - 1g) ają być do odbioru za około 2-3 tyg. Już nie mogę się doczekać

17072010 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-22, 08:59   #2053
alamig
Zakorzenienie

Mam pytanko do dziewczyn, które już załatwiały sprawy w USC. Powiedzcie mi proszę co dokładnie mam tam załatwić, jakie dokumenty wziąć i ile to czasu zajmuje (czy załatwię to od ręki, czy wczseśniej składam jakieś podanie). Napiszecie dokładnie, bo już tyle wresji słyszałam, że już sama się gubię, a muszę dokładnie wiedzieć, bo tylko jeden dzień urlopu mogę wziąć z pracy na załatwienie wszystkich formalności w Kielcach
Stary 2010-03-22, 09:26   #2054
Meana1
Rozeznanie

Jestem Nawet nie wiecie jak mi jest miło, że martwicie się o mnie, dziękuję Wam bardzo
Ślub chciałam przełożyć, ale na wcześniej, bo znalazłam świetną działkę i chciałabym ją już mieć a muszę wziąć na nią kredyt. A postanowiałam że kredyt wezmiemy dopiero po ślubie i dlatego chciałam przyspieszyć ślub, ale jednak TŻ mnie przekonał żebyśmy poczekali.
Meana1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-22, 09:28   #2055
mysiaedysia
Raczkowanie

17072010 gdzie zamawialas obraczki? Tez planujemy isc ze zlotem do zlotnika i robic, ale nie wiemy jeszcze gdzie

Dziewczyny czy któras z Was była chrzczona w szpitalu? Ja jestem wczesniakiem i ze wzgledu na zagrozenie zycia bylam chrzczona w szpitalu. Skad mam wziac akt chrztu?

Zamawiala któraś z Was moze zaproszenia na Paderewskiego u p. Cedro? Ile czeka sie na takie zaproszenia z wypisywaniem danych gosci?
mysiaedysia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-22, 09:37   #2056
Emir1994
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mysiaedysia Pokaż wiadomość
17072010 gdzie zamawialas obraczki? Tez planujemy isc ze zlotem do zlotnika i robic, ale nie wiemy jeszcze gdzie

Dziewczyny czy któras z Was była chrzczona w szpitalu? Ja jestem wczesniakiem i ze wzgledu na zagrozenie zycia bylam chrzczona w szpitalu. Skad mam wziac akt chrztu?

Zamawiala któraś z Was moze zaproszenia na Paderewskiego u p. Cedro? Ile czeka sie na takie zaproszenia z wypisywaniem danych gosci?
W tej parafii, która obsługuje ten szpital. W większości jest to najbliższa parafia. Najlepiej zadzwoń do kapelana w tym szpitalu.
Emir1994 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-22, 09:40   #2057
Meana1
Rozeznanie

Cytat:

Moja siostra była chrzczona w szpitalu na Kościuszki i dokumenty ma w Katedrze.

Edytowane przez Meana1
Czas edycji: 2010-03-22 o 09:41
Meana1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-22, 09:42   #2058
elunka88
Zakorzenienie

GG do elunka88

Meana dobrze że się sprawa wyjaśniła... bo tu wszystkie się martwiłyśmy

Obudził mnie trzepot skrzydeł
Wyjrzałam przez okno
Na parapecie zostało
Białe piórko -
Pamiątka po Tobie
Mój Aniołku

01.12.2012 [*]
elunka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-22, 09:47   #2059
magolina
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Meana1 Pokaż wiadomość
Jestem Nawet nie wiecie jak mi jest miło, że martwicie się o mnie, dziękuję Wam bardzo
Ślub chciałam przełożyć, ale na wcześniej, bo znalazłam świetną działkę i chciałabym ją już mieć a muszę wziąć na nią kredyt. A postanowiałam że kredyt wezmiemy dopiero po ślubie i dlatego chciałam przyspieszyć ślub, ale jednak TŻ mnie przekonał żebyśmy poczekali.
Meana Twój post w którym informowałaś nas że zmieniasz datę ślubu brzmiał tak groźnie że już myślałyśmy że coś się złego stało...dobrze że to tylko takie sprawy ,,przyziemne". Chyba dobrą decyzje podjęliście bo trochę pewnie mielibyście roboty z przełożeniem terminu ślubu.

17072010 ciekawa jestem ile Wam powie za te obrączki bo mi się własnie takie bardzo podobają.

A mi dziewczynki skończył się już staż i teraz trochę posiedzę sobie w domciu. Jutro składam kolejny wniosek o przyznanie stażu bo niestety pracy w zawodzie nie udało mi się znaleźć ale zaproponowali mi na razie właśnie staż i ewentualne zatrudnienie jak się sprawdzę. Także teraz odpoczywam

Miłego dnia
magolina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-22, 09:50   #2060
marzenciaj
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez alamig Pokaż wiadomość
Mam pytanko do dziewczyn, które już załatwiały sprawy w USC. Powiedzcie mi proszę co dokładnie mam tam załatwić, jakie dokumenty wziąć i ile to czasu zajmuje (czy załatwię to od ręki, czy wczseśniej składam jakieś podanie). Napiszecie dokładnie, bo już tyle wresji słyszałam, że już sama się gubię, a muszę dokładnie wiedzieć, bo tylko jeden dzień urlopu mogę wziąć z pracy na załatwienie wszystkich formalności w Kielcach
alamig spokojnie jeden dzień wystarczy Akt urodzenia wydaja od ręki, później podpisujecie dokumenty o nazwiskach jakie będziecie nosić Wy oraz Wasze dzieci. Dostajecie 3 kopie takiego dokumentu (który jest ważny nie dłuzej niż 3 miesiące do daty ślubu), że nie ma okoliczności wyłączających zawarcie małżeństwa. Te dokumenty nalezy dostarczyć do księdza. Na podstawie tych dokumentów zostanie potem spisany akt małżeństwa. A, jeszcze zapomniałam, w USC nalezy uiścić opłatę 84 zł za akt małżeństwa

Cytat:

Edytko wybierz się do swojej pierwotnej parafii, Twój proboszcz powinien coś na ten temat wiedzieć...

Odmierzam czas...

Edytowane przez marzenciaj
Czas edycji: 2010-03-22 o 09:59
marzenciaj jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-22, 10:45   #2061
Maxima86
Rozeznanie

GG do Maxima86

Cytat:
Napisane przez Meana1 Pokaż wiadomość
Oj cieszę się, że nic złego się nie stało Wszystkie się tu martwiłyśmy o Ciebie

Maxima86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-22, 11:06   #2062
me333
Raczkowanie

GG do me333

Cytat:
Napisane przez 17072010 Pokaż wiadomość
Dziewczynki, zamówiliśmy w ten weekend obrączki będą robione na wzór tych co załączam. jeszcze nie wiem jaki będzie ich dokładny koszt- przy odbiorze złotnik wrzuca na wage i nam wycenia (100zł - 1g) co jest dużo taniej niż w sklepie (140/160zł - 1g) ają być do odbioru za około 2-3 tyg. Już nie mogę się doczekać
Obrączki bardzo fajne, tylko to złoto strasznie podrożało w tamtym roku mój brat też robił obrączki na przeciwko KCK-u to mu pan liczył 60 zł za gram. No, ale cóż kryzys nadchodzi
Stary 2010-03-22, 11:11   #2063
alamig
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez marzenciaj Pokaż wiadomość
alamig spokojnie jeden dzień wystarczy Akt urodzenia wydaja od ręki, później podpisujecie dokumenty o nazwiskach jakie będziecie nosić Wy oraz Wasze dzieci. Dostajecie 3 kopie takiego dokumentu (który jest ważny nie dłuzej niż 3 miesiące do daty ślubu), że nie ma okoliczności wyłączających zawarcie małżeństwa. Te dokumenty nalezy dostarczyć do księdza. Na podstawie tych dokumentów zostanie potem spisany akt małżeństwa. A, jeszcze zapomniałam, w USC nalezy uiścić opłatę 84 zł za akt małżeństwa
Dziękuję bardzo za informację
Stary 2010-03-22, 11:20   #2064
mysiaedysia
Raczkowanie

No wlasnie ksiadz z mojej parafii (to jest w sumie 3-cia parafia od urodzenia), mowi, ze powinni miec moj akt chrztu w parafii, do ktorej nalezy szpital (czyli Czarnow), ale rodzice mowia, ze powinnam sie udac do Katedry... Pytam Was, bo ostatnio pracuje po 11 godz na dobe i czasu na jezdzenie za aktem niestety brakuje, wiec wolalabym od razu pojechac tam, gdzie go maja a nie blakac sie po miescie... Myslicie, ze jakbym zadzwonila do Katedy i do kosciola na Czarniowie, to powiedza mi telefonicznie, czy maja ten akt?
Stary 2010-03-22, 11:34   #2065
alamig
Zakorzenienie

Cytat:
No wlasnie ksiadz z mojej parafii (to jest w sumie 3-cia parafia od urodzenia), mowi, ze powinni miec moj akt chrztu w parafii, do ktorej nalezy szpital (czyli Czarnow), ale rodzice mowia, ze powinnam sie udac do Katedry... Pytam Was, bo ostatnio pracuje po 11 godz na dobe i czasu na jezdzenie za aktem niestety brakuje, wiec wolalabym od razu pojechac tam, gdzie go maja a nie blakac sie po miescie... Myslicie, ze jakbym zadzwonila do Katedy i do kosciola na Czarniowie, to powiedza mi telefonicznie, czy maja ten akt?
Jeśli tylko trafisz na fajnego księdza, to na pewno Ci powie czy mają Twój akt. Warto spróbować
Stary 2010-03-22, 12:00   #2066
mysiaedysia
Raczkowanie

Dzieki Dziewczyny Poszukam nr tel do tych kosciolow i zadzwonie tam pod koniec tyg, co by z pracy nie dzwonic
Stary 2010-03-22, 14:46   #2067
agulack
Raczkowanie

A ja z zupełnie innej beczki. Znacie może kogoś kto zajmuje się hodowlą albo po prostu ma małe kotki perskie? Nie muszą być jakieś rodowodowe, mogą być też mieszańce ale ogólnie dobrze żeby przypominały perskie . Jak znacie to będę Wam niesamowicie wdzięczna za namiar.

agulack jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-22, 15:28   #2068
sunshine8408
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez kamila23106 Pokaż wiadomość
Mi jeszcze kawalek czasu do slubu zostalo ,ale rozgladam sie juz za sukienkami w internecieJuz mi nawet jedna wpadła w oko,ale to ze starej kolekcjiWklejam zdjecie
Kamila, kto w tym wielkim dla Was dniu, będzie myślał, że Twoja piękna suknia jest ze starej czy nowej kolekcji. Najważniejsze, żebyś Ty się w niej dobrze czuła, żebyś była pewna,ze to właśnie ta suknia jest Twoją wymażoną a to czy zapłacisz za nią 2000 czy 5000,00 to Twoja słodka tajemnica

---------- Dopisano o 15:28 ---------- Poprzedni post napisano o 15:05 ----------

[QUOTE=aga_09;17987585]Dziewczynki a ja chciałam zapytać czy słyszałyście coś o studio avi z Chabrowej??Bo ja nadal jestem na etapie poszukiwania kamerzysty i fotografa

Moi znajomi mieli wynajętego foto i kamerzystę z Chabrowej. Po obejrzeniu płyty stwierdziłam, że bez rewelacji Odniosłam wrażenia,że ujęcia były robione tylko z jednego miejsca na sali weselnej, dodatkowo zaglądanie pod sukienki i widok gołych pup, jest gorszący.
sunshine8408 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-22, 16:31   #2069
agulack
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez aga_09 Pokaż wiadomość
Dziewczynki a ja chciałam zapytać czy słyszałyście coś o studio avi z Chabrowej??Bo ja nadal jestem na etapie poszukiwania kamerzysty i fotografa

Moi znajomi mieli wynajętego foto i kamerzystę z Chabrowej. Po obejrzeniu płyty stwierdziłam, że bez rewelacji Odniosłam wrażenia,że ujęcia były robione tylko z jednego miejsca na sali weselnej, dodatkowo zaglądanie pod sukienki i widok gołych pup, jest gorszący.
Ja mam foto i kamerę właśnie z avi. Napisze szczerze wzięłam ich ze względu na cenę. Sesję w plenerze zrobi mi albo koleżanka albo jakiś inny fotograf ale jeszcze się nie zdecydowałam. Co do avi (miały ich dwie znajome) nie robia problemów, materiał oddaja szybko i bez zarzutów ale nie oszukujmy się również bez szału. Odnośnie zaglądania pod sukienki nic takiego nie miało miejsca i nie wyobrażam sobie żeby u mnie coś takiego sie wydażyło.

agulack jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-22, 16:59   #2070
aga_09
Raczkowanie

Cytat:
Ja w tym roku uczęstowałam takimi słodkimi bukiecikami aż trzy Młode Pary
Zresztą sami zobaczcie
Namiary na kwiaciarnie gdzie Pani robi takie cudeńka mogę podać na priv
To i ja bym poprosiła o namiary czy adres Bardzo fajne te bukieciki!! a jaka jest ich cena?

---------- Dopisano o 16:59 ---------- Poprzedni post napisano o 16:38 ----------

Cytat:
Napisane przez agulack Pokaż wiadomość

Ja mam foto i kamerę właśnie z avi. Napisze szczerze wzięłam ich ze względu na cenę. Sesję w plenerze zrobi mi albo koleżanka albo jakiś inny fotograf ale jeszcze się nie zdecydowałam. Co do avi (miały ich dwie znajome) nie robia problemów, materiał oddaja szybko i bez zarzutów ale nie oszukujmy się również bez szału. Odnośnie zaglądania pod sukienki nic takiego nie miało miejsca i nie wyobrażam sobie żeby u mnie coś takiego sie wydażyło.
agulack ja ostatnio u nich byłam i płyta, którą widziałam była dosyć fajana.Zdjęcia może też nie rewelacja,ale niczego sobie. I cena też bardzo przystępna Jeszcze nie wiem, ale możliwe że się na nich zdecyduje.Plener jeżeli bym robiła w innym dniu to tez będe brała kogoś innego.
aga_09 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości