|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#361 |
Zadomowienie
|
Dot.: Oznaką nadchodzącej wiosny jest naszych maluszków uśmiech radosny (list.-grud.2
po wczorajszym marudnym dniu bałam sie że i noc będzie nieciekawa...
i tak było mała zasneła o 20, budziła się o 24 i 5 ... teraz zasnela ale ja mam oczy jak 5 zł ![]() mam nadzieje ze to jednorazowy bład systemu i mnie się dziecko nie zepsuło! piszecie o fridach, ja małej czyszcze jak widzę glutka w nosie, najpierw psikam sól morską czekam chwilkę i działam, na początku były dzikie wrzaski, ale teraz mała się zaśmiewa ![]() kawyyyyy..... |
![]() ![]() |
![]() |
#362 |
Raczkowanie
|
Dot.: Oznaką nadchodzącej wiosny jest naszych maluszków uśmiech radosny (list.-grud.2
frida, koszmar senny mojego dziecka... Kinga na sam widok fridy uderza w płacz, ale ja stosuje to rzadko...
#363 |
Wtajemniczenie
|
my dzis konczymy piec miesiecy
![]() moje dziecko pokazało, ze bardzo go interesuje komp - wali w klawiature i patrzy na monitor co sie dzieje ![]() jak pisze musze uwazac aby czegos nie nacisnał zaczał mi jesc wczoraj - bo ostratnie dni mielismy koszmarne - co zjadł jak zjadł - zaczał kaszlec i wszystko aut - juz miałam tak nieziemskiego doła ze TZ stwiierdził iz mam stany depresyjne ale fakt przytłoczył mnie ostatni tydzień dzieciaczki piekne ![]() ![]() ![]() i widze ze mamy nowe Mamusie - witam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#364 | |
Raczkowanie
|
Muszę się pochwalić koniecznie
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 07:09 ---------- Poprzedni post napisano o 07:07 ---------- Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#365 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
stoooolat stoooolat ![]() dużo zdrówka!!!!!!!! ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#366 | |
Wtajemniczenie
|
[QUOTE=katekatee;18031043]Nadrobiłam
![]() ![]() ![]() Aniu ale ona śliczna. Wiesz co tak sobiem myślę że mamy do siebie niedaleko, Twoja Agusia jest grudniowa i jeszcze wolna to może spikniemy nasze dzieciaczki ![]() ![]() katekatee no jasne ![]() ![]() a może już nie ![]() ---------- Dopisano o 07:39 ---------- Poprzedni post napisano o 07:30 ---------- Cytat:
![]() aha i WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO DLA WSZYSTKICH SOLENIZANTÓW TYCH MALUĆKICH JAK I TROCHĘ WIĘKSZYCH ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() troche spuźnione ale w sobote i niedzierrlle to byłam w gościach i troche tylko podczytałam was ale teraz staram się to troche nadrobić ale tak lecicie z tymi stroniczkami że heh ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#367 |
Zadomowienie
|
dzień dobryyyyyyyyyy
![]() magda- sto lat dla Grzesia ![]() ![]() ![]() I na pewno Ci sie przesłyszało i Grześ powiedziała MA MA- jestem pewna ![]() i zapomniałam wczoraj napisać,że ja tez witam nowe mamusie. Dziewczyny postraszyły klubem i proszę ile nowych mamuś złapanych ![]() i muszę iść w końcu do klubu zobaczyć co tam napisałyście, bo TZ wczoraj mi nie dał ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#368 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
jak superowo to wygląda same bobaski słodkie a te papmersiaki jakie bombowe ![]() oj i jedna bomba wypadła ![]() ---------- Dopisano o 08:02 ---------- Poprzedni post napisano o 07:57 ---------- Cytat:
ale co najgorsze ja nieumie ciągnąc przez tą fridę, bo jak zaciągam te powietrze to tak mnie strasznie boli między piersiami że szok, i potem do pół godziny jak np kichne to skaranie boskie, boli jak cholera już sie zastanawiam czy mnie co niezeżera od płuc albo co ---------- Dopisano o 08:11 ---------- Poprzedni post napisano o 08:02 ---------- [QUOTE=katekatee;18046486]Dziękuję bardzo ![]() ![]() Jo ni fandzola ![]() ![]() ![]() hehe no ja, ta waszo godka je dupno haha leca zerknyć do naszego klubu ![]()
Edytowane przez aniulka8204 Czas edycji: 2010-03-22 o 07:26 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#369 |
Zakorzenienie
|
Nowotygodniowy heloł
![]() Madziu gratulacje z okazji 5 miesiączków ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grzesiowi na pewno wyszło przypadkiem to "tata", jak już będzie świadomie mówił to na pewno powie najpierw "mama" ![]() Ta co ja mam zrobić, jak mojemu wyszło parę razy "mama" a tak to ciągle "baba" z takim dodatkowym efektem w postaci plucia ![]() A ostatnio mu wyszło coś co do złudzenia przypominało "te amo", w związku z czym wkręcam sobie, że mi wyznał miłość po włosku ![]() Xpressja mój to ma ciągle glutki w nosku, więc ja mu zawsze po kąpieli zakraplam solą morską i czyszczę fridą, zresztą może taka jego uroda, ja tez kataru nie mam a zawsze rano i wieczorem muszę nos wyczyścić ![]() Karrotka gratuluję przespanej nocki ![]()
#370 | |
Zakorzenienie
|
Gratulacje dla solenizanta STO LAT
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#371 |
Zakorzenienie
|
czesc
![]() Mojej Frida nie przeszkadza. Ogólnie to zawsze podczas wyciagania sie wygina, a ostatnio na sam widok juz sie wygina bo mysli, ze juz kozki wyciagam ![]() Moja krolewna dzis konczy 3 miesiace ![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#372 |
Zakorzenienie
|
Dzien doberek
![]() widze, ze w weekend sie dziewczyny nie obijaly... ![]() Zapomnialam wszystko, na co mialam odpisywac... W kazdym razie wczoraj moje dziecko w kojcu przewrocilo sie na brzuszek i nagle unioslo puope do gory i na 5 sekund podnioslo sie na raczkach i prawie PRZERACZKOWALO pare centymetrow !!!!!! ![]() ![]() Teraz lezy na macie na brzuchu i z dupka w gorze odpycha sie kolanami i do przodu... ![]() ![]() Grzesiu wszystkiego naaaaajlepszego przystojniaku!!
![]() ![]()
>> I nga wa o mua << Timszel... "The world is getting so hypersensitive. Soon I won´t be able to make fun of mysel without offending someone" Edytowane przez karenina19 Czas edycji: 2010-03-22 o 07:47 |
![]() ![]() |
![]() |
#373 |
Zakorzenienie
|
Buziaki na Dzień Dobry!
![]() czemu weekend jest taki krotki? ![]() Wszystkiego Najlepszego dla Grzesia ![]() Idę czytać co tam naprodukowałyście przez dwa dni ![]() Z ważnych wydarzeń: wczoraj Staś pierwszy raz przewrocil sie z brzuszka na plecy :-D tż akurat kręcił film i mały tak sie zapatrzyl na czerwone światełko w aparacie, ze aż się zapomniał i przewrócił :-D
...najmniejsze państwo świata Obok biegnie czas, lecz nas to nie dotyczy... ![]() ![]() Syzyf była kobietą ![]() Edytowane przez konspiracja Czas edycji: 2010-03-22 o 07:50 |
![]() ![]() |
![]() |
#374 | ||
Zakorzenienie
|
Sro lat dla perelki
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#375 | |
Zadomowienie
|
Stwierdzam ze ja sie na wizaż nie nadaje- nie nadązam za wami
![]() My byliśmy wczoraj z chlopcami na zakupach w Krakowie bo Kubali buty zrobiły sie za małe ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Brawa dla Grzesia i Polusi ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#376 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() magdawikp i Domi sto lat dla waszych dzieciaczków! Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#377 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mój też podejmuje próby przemieszczania się, ale to na razie raczej pełzanie niż raczkowanie. I średnio mu wychodzi, więc ryków przy tym co nie miara ![]() Cytat:
![]() I fajnie, że ten pierwszy raz macie uwieczniony ![]() Cytat:
![]() Moje dziecko ma nową zabawę, jak go położę sobie na brzuchu, to podciąga się aż dostanie się w okolice mojej twarzy, następnie otwiera szeroko dziuba i przytyka mi go do policzka, albo jeśli trafi, o zgrozo, do nosa lub brody ![]() Bardzo mi się podobają te "buziaczki" ale potem jestem tak obśliniona że szok ![]() Sąsiad znowu wierci, moje dziecko pewnie znowu obudzi się wystraszone z płaczem ![]() Chyba się nie polubimy ![]()
![]() |
#378 | |
Zakorzenienie
|
![]() ![]() Cytat:
![]() A propos okien-....siedzimy pare dni temu sobie z malzem w salonie i mowie "Kurcze, musze te okna umyc, bo taaaakie wstretne brudne sa juz!" Malz :"Noooo przydaloby sie...." Ja :"Hej, a moze ty szybko skoczysz i przemyjesz..?" Malz: "Nieeee no az tak brudne to nie sa..." ![]() A ja myslalam, ze kity to cos jak boczki..? ![]() A co to znaczy "Jo ni fandzola" ![]() ![]() Mam pytanie - czy jak juz dawalam malemu przez tydzien jabluszko i teraz zaczynam marchewke to jabluszko mam odstawic czy np. o 11 jabluszko a potem o 14 marchewke?? I ile dajecie maluchom? Pol sloiczka naraz czy wiecej?? ![]()
![]() |
#379 |
Zakorzenienie
|
Och, byłabym zapomniała
![]() Wszystkiego najlepszego dla Polusi z okazji 3 miesięcy ![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 09:41 ---------- Poprzedni post napisano o 09:39 ---------- kity to uda raczej ![]() fandzolić znaczy głupoty gadać ![]()
![]() |
#380 |
Zakorzenienie
|
![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
#381 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wczoraj dostał pół słoiczka marchewki z ziemniaczkiem i jeszcze trochę marchewkowej z ryżem ![]() Co do tej marchewki i jabłka to nie wiem ![]() Ja tak myślę dawać mu warzywa, a od przyszłego tygodnia na obiadek jakieś warzywa, zupkę, a na podwieczorek jakiś deserek. Tylko kaszki nie chce ten mój łobuz jeść ![]()
![]() |
#382 |
Raczkowanie
|
Najlepsze życzenia dla Poli i Grzesia
![]() A mi dziś znajoma tz'a wskazując na mój brzuch powiedziała: będziecie mieć drugie dziecko? ![]()
#383 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Pewnie dlatego, że sama ma brzuch to się uczepiła Twojego ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#384 | |||
Zadomowienie
|
![]() ![]() ![]() stoooolat dla królewny! Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() hahaha dobre! |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#385 |
Zadomowienie
|
dla Polusi
![]() ![]() ![]() Karenina-łobuz z Twojego TZa ![]() ![]() Boguś - kij w oko tej znajomej! ja nie rozumiem wrednych ludzi, czy oni mają satysfakcję jeśli komuś przykrość zrobią??????????? myślicie, że jak pójdziemy do sąsiadów w sobotą to jakieś ciasto wypadałoby upiec? ![]() ![]() ![]() Edytowane przez elalank Czas edycji: 2010-03-22 o 09:28 |
![]() ![]() |
![]() |
#386 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#387 |
Rozeznanie
|
Hej kobitki!
Ja niestety jak Malinka chyba na forum sie nie nadaję, bo za cholercie za wami nie moge nadążyć......i albo wy macie takie grzeczne dzieci, albo moja kruszynka to ta z tych bardziej absorbujących ![]() Nie nadrobiłam was więc przepraszam jeśli to juz było poruszane ale jak dajecie te słoiczki. Na początku to tak po kilka lyzeczek, ale potem jak juz objetościowo będzie to pół słoiczka lub więcej to traktujecie taki posiłek zamiast mleka czy jeszcze mleczko podajecie???? i od kiedy zagęszczałyście kleikiemm mleczko?? i czy może który ś szkrab ma stwierdzony refluks???? Sorki że tyle pytań ale moja Lenka naprawdę ostatnio mega niespokojna, ciągle płacze jeść nie chce, jak sieja położy na płasko to ryk i nie wiem czy to przez ta anemie taki słaby ma apetyt czy ją jakaś zgaga nie męczy? do tego noce do bani....ona się męczy a ja razem z nia i juz naprawdę nie mam siły.....a lekarze byłam u dwóch i każą czekać i obserwować. ale na co czekać...nie je juz od tyg? Sorki za marudzenie.....
![]() |
#388 | ||||||
Zakorzenienie
|
ja tez pięknie dziękować
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Brombi, pisalyście cos o butach, ja na buty to się slinię - zamawialś już coś z tamtąd? jak z jakością? to nie są skórzane? Cytat:
No to macie imprezke w weekend? Fajni sasiedzi chyba ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ps. U mnie bujak tak dobrze ne dziala. bujak tylko w przypadku gdy ja coś robie i sie ruszam, i gadam do malego. Pisanie na kompie nie wchodzi w grę ![]() Cytat:
![]() Moj mąż sie w piątek za te okna zabral, ale że weekend był deszczowy, to juz tak pieknie nie błyszczą. Spięliśmy się w ten weekend i własciwie świateczne porządki już za nami. ![]() Cytat:
to sloiczek dajecie zamiast mleka, czyli zastępujemy jeden posiłek? Bo chyba gdzies czytałam, zeby ten posiłek konczyć mleczkiem. Jak robicie? O Kolanosia widze o to samo już zapytała ![]() Domi, robiłas te ziemniaki z mozarellą z przepisu ktory podalas wczesniej? wszystkiego najlepszego dla weekendowych solenizantow, a dziś dla Poli!!!! A moje dziecię z zjadlo i zasnęlo mi na ramieniu. co jest grane? a gdzie aktywnośc? nigdy tak nie robił...
...najmniejsze państwo świata Obok biegnie czas, lecz nas to nie dotyczy... ![]() ![]() Syzyf była kobietą ![]() Edytowane przez konspiracja Czas edycji: 2010-03-22 o 09:36 |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#389 |
Rozeznanie
|
i oczywiście gratki dla Poli i Grzesia
![]() i Pietrusi za śliczna liste i xpresji za fajny tytuł ![]()
#390 | ||
Raczkowanie
|
Dzień dobry
![]() Sto lat dla Grzesia i Poli ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Czy Wy wszystkie uzgadniałyście rozszerzanie diety Maluszków z pediatrą? No i czy to lekarz Wam powiedział co, ile i kiedy podawać? Pytam, bo moja Dominika za tydzień skończy 4 miesiące i powoli zaznajamiam się z tematem... A jak to u Was z kaszkami? Jakie podajecie i czy też po konsultacji z lekarzem? ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:12.