Wiosenne maluchy opuszczają brzuchy - MARZEC-KWIECIEŃ 2010r. - Strona 63 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-03-22, 11:58   #1861
mloda1989
Zakorzenienie

Dot.: Wiosenne maluchy opuszczają brzuchy - MARZEC-KWIECIEŃ 2010r.

i chyba znowu grupowe wyjscie do gina...ja tez mam dzisiaj wizyte na 17.40 heh chyba da mi teraz do zrobienia to hbs i wymaz...

moja dzidzia od rana jakas spokojna...ale jak zapukalam to sie odzywala....tylko jakos tak mniej niz ostatnio....pewnie czuje ze dzis wizyta...zawsze mi to robi....jak jestem u lekarza to zawsze spi i w zaden sposob nie mozna jej obudzic...tylko wyjdziemy a ona szaleje i tu nawet slodycznie nie pomagaja... myslalam ze chodzi o godziny w ktorych idziemy do lekarza...ale zmienilismy i nadal to samo....hehe nawet na ktg tak reaguje...uparciuch po tatusiu
mloda1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-22, 12:03   #1862
anakazar
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez JoannM Pokaż wiadomość
mi ostatnio tak spala 6 godzin. i sie nie ruszala, az sie zmartwilam. no ale pozniej dostala ni z tego ni z owego czkawki.
drcron dobrze napisala, zjedz cos slodkiego, czy cos wypij, i polez raz na lewym ,raz na prawym boku.
u mnie tez juz nie kopie, leniwie sie tylko przeciaga, wystawia a to noge a to dupke. no ale moja to juz jest praktycznie gotowa

a ja mam takie objawy..ostatnio(pare dni temu) zauwazylam odchodzenie tego czopu, taka galaretowata ciagnaca sie wydzielina,ale dzis to juz byla podbarwiona krwia, taka rozowa.i juz nie taka gesta. jak czytalam to to raczej nie jest objaw do zmartwien-a tego ze szyjka sie skraca.
czy ktoras z Was tez tak miala?
Tylko,że ja tak pytam na wszelki wypadek,moja mała jest strasznie ruchliwa-już też nie kopie,tylko się przeciąga i ja nie mam nigdy dłuższej przerwy w ruchach niż 2 godzinyboję się,zeby jej tak po porodzie nie zostało

Kurcze,a ja po raz pierwszy w ciązy miałam luzną bardzo luzną no wieciea nie zjadłam nic po czy miec bym mogła...

"Kiedy decydujesz się na dziecko,zgadasz się,że od tej chwili Twoje serce będzie przebywało poza Twoim ciałem"Katharine Hadley
anakazar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-22, 12:05   #1863
Izumi
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez anakazar Pokaż wiadomość
Dziewczyny a niepokoic się zaczynamy po ilu godzinach jak nie czujemy ruchów dzidzi?pytam tak na wszelki wypadek,bo moje dziecie to nie wiem kiedy i czy w ogóle śpi i jak nagle się zdarzy ,że jej się pośpi dłużej to nie chce zacząc niepotrzebnie panikowac
Ja nie mam pojęcia! Michaś szaleje większość dnia. A jak już się uspokoi nawet to zaczyna go czkawka męczyć, więc de facto i tak się rusza

---------- Dopisano o 12:03 ---------- Poprzedni post napisano o 12:03 ----------

Cytat:
Napisane przez Gmyrelka Pokaż wiadomość
O to mam nadzieję że teraz też tak jest Jak nie na sale na której będą tez inne dzieci to może chociaż do "salki odwiedzin" Hania już się mega doczekać nie może. Wczoraj mi mówiła że dzień w którym urodzi się Jej brat będzie najszczęśliwszym dniem w Jej życiu, a dzisiaj rano powiedziała, że właśnie zdała sobie sprawę że posiadanie brata to naprawdę duża odpowiedzialność
U nas w szpitalu jest informacja przed oddziałem, że nie wolno wchodzić dzieciom do (chyba) 8 roku życia na oddział. Matka oczywiście może wyjść na korytarz gdzie jest stół, krzesła, fotele - czyli takie miejsce odwiedzin, ale oczywiście bez dziecka.

---------- Dopisano o 12:03 ---------- Poprzedni post napisano o 12:03 ----------

Cytat:
Witam

A my wczoraj z mężem mieliśmy sprzątanie-okna pomył-pierwszy raz w życiu i taki dumny z siebie jest,chodzi co trochę i mówi"ale czyste te okna nie?";D,a ja dzisiaj firanki poprasuje,żeby mógł od razu po pracy powiesic.

Widziałam pisałyście o tych odwiedzinach w szpitalu-no ja to rozpocznę wojnę jak powiem wszystkim,że w szpitalu nie chcę widziec nikogo i potem w domu również przez jakieś 3-4 dni-moja rodzinka zrozumie,ale męża to szkoda gadac-będę na językach jako ta nienormalna i w ogóle pokręcona na wszystkie strony jestem,ale mam ich głęboko w nosie-niech gadają.

Ja nie wiem czy tylko ja tak mam,ale pamiętam jak ciotka wpadła do szpitala do bratowej w odwiedzinki i swiężo urodzonego bąbla zaczęła całowac i to po ustach bleh-ja to bym chyba jej tą bezmyślną głowe włożyła między drzwi.Ludzie nie mają wyczucia i odrobiny rozsądku,gdzie to pchac te swoje zarazki do takiego malca???
ZUPEŁNIE SIĘ ZGADZAM! Ja sobie też nikogo nie życzę w odwiedzinach w szpitalu. Tyle co po porodzie, zalana krwią, mlekiem i potem i żeby jeszcze ktoś przyłaził ;/. U nas w szpitalu teraz już nawet nie wpuszczają, bo ponoć pielgrzymki wchodziły. Raz jakaś ponoć rodzina przylazła, z małymi dziećmi (ja jesieni podobno), rozwalili się na cały dzień, kurtki porozwalane po całym oddziale, a potem wszystkie dzieciaczki chorowały bo syfu nanieśli . W ogóle uważam, że trochę wyczucia by się przydało! Niech przyjdzie mąż. Albo dziadkowie na chwilkę JEŚLI JUŻ MUSZĄ, ale nie jakieś wycieczki no!
W domu tak samo. Kilka dni bez gości by się przydało. Żeby człek mniej więcej doszedł do siebie i w ogóle jakoś się ogarnął, cokolwiek się dostosował do nowej sytuacji.

A męża gratuluję Jaki dumny z siebie Hihihi Też go chwal to może częściej myć będzie ;D

---------- Dopisano o 12:04 ---------- Poprzedni post napisano o 12:03 ----------

Cytat:
Napisane przez ASIULEK_23 Pokaż wiadomość
Witam kochane moje

A ja dziś od rana złaaaaaaaaaaaaaaaa....... ... Ale to tylko i wyłącznie moja wina. Boże, gdzie ja mam głowę??
Otóż zaplanowałam sobie, że dziś pojde oddać siuśki i krew. No i wstałam ładnie rano przed 7. Nasiurałam, ubrałam się i myk na autobusik...
W poczekalni rozebrałam się, spytałam kto ostatni i siedzę w najlepsze. Wyjęłam skierowania i........... zonk! Nie wzięłam siuśków
No więc szybko do apteki po pojemniczek i czekam na przypływ moczu i co? jak na złość... nic!! A laboratorium przyjmuje tylko godzinę, więc nie zdążyłam. I tyle z moich badań wyszło Matko, gdzie ja mam głowę?? czy to wina ciąży?? Bo nie wiem na co zgonić
Oczywiście jak na złośc jak tylko weszłam do autobusu powrotnego, tak mnie ścisnęlo w pęcherzu, że bym pewnie ze 3 pojemniczki zapełniła... No ale coż, jak pech to pech Przynajmniej sobie spacerek zrobilam. Przy moim codziennym leżeniu w łóżku to nawet fajna odskocznia była. Ale jutro czeka mnie ta sama przeprawa... grrrrr...
Hihi, ciążowa demencja Ja robiłam posiew z zeszłym tygodniu i zapomniałam wziąć pieniążka żeby zapłacić za badanie Więc też się osiedziałam, oczekałam jak debil (jeszcze na pobranie) i mogłam sobie w d*** wsadzić potem .
A jak Ty się kochana w ogóle czujesz? Bo ja jakoś... "inaczej". Nie wiem jak to określić. Niby tego twardnienia brzucha nie mam, rozwarcia nie ma, szyjka długa, czop siedzi ... ale jakoś .... jest takie uczucie że to niedługo......... . Czuję się inaczej zupełnie i pomału zaczynam się martwić

---------- Dopisano o 12:04 ---------- Poprzedni post napisano o 12:04 ----------

Cytat:
Napisane przez magda3456 Pokaż wiadomość
Gratuluje nowym mamusią rozpakowanym ja nadal w dwupaku(dwa dni po terminie). Dziś na 11.45 mam ktg zobaczymy co tam bedzie. Mam wrazenie jak bym juz zawsze miała chodzic w ciazy to jest dołujące. Juz bym chciała miec wszystko za sobą.
Ehhh... Niby wiadomo że od 38-42 tydzień jest ok. Ale jak mija ten 40 tydzień to potem już się pewnie tak niemiłosiernie wlecze... Eh. Mi zostało 28 dni do terminu i już zaczynam mieć dość więc tym bardziej współczuję. Akurat teraz powinnaś być na KTG... daj znać co wyszło, choć... życzę Ci żebyś nie musiała do domu wracać Żeby wyszły skurcze, było rozwarcie itd.

---------- Dopisano o 12:05 ---------- Poprzedni post napisano o 12:04 ----------

Cytat:
Napisane przez martuko Pokaż wiadomość
witajcie dwupaczki, trojpaczki i mamuski
Probuje cos napisac, ale nie wiem czy sil mi starczy. Mmoje skrzatki ciagle w szpitalu, Wojtus ma juz 2 kg, ale Asia jeszcze nie, wiec czekamy na nia. Sa jeszcze resztki żółtaczki, mam nadzieje ze minie calkiem, skore faktycznie maja jeszcze troche jakby sniada, bardziej niz niektore dzieci na oddziale. Bede musiala zapytac jakoi maja poziom bilirubiny..
Marutko WREEESZCIE Już myślałam, że się nie odezwiesz . Chociaż pewnie jak szkraby będą w domu to ani tyle czasu mieć nie będziesz dla nas . I Wojtuś i Asiulka cudni! Oj będzie się działo jak zaczną dorastać hihi Ale faktycznie ciekawe że nie są podobni do siebie
Mam nadzieję, że Asia szybko dogoni brata i będziecie mogli już szczęśliwie w domku się docierać Pozdrawiam cieplutko

Edytowane przez Izumi
Czas edycji: 2010-03-22 o 12:10
Izumi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-22, 12:05   #1864
Izumi
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Darusiaaaa Pokaż wiadomość
dzien dobry:P

mysia napisala esemeska
Dzis na swiat przyszla Wiktoria, waga 4190 , 57cm . Po prawie 11 godzinach skurczy zdecydowali o cc.Rozwarcie bylo tylko na cm.Pytala czy ktos jeszcze sie rozpakowal i przesyla pozdrowienia.

No kurcze! Następna! JA TEŻ JUŻ CHCE!!!

!!!MYSIA, WIKTORIA GRATULACJE!!!
Wiktoria przy 57cm aż 4190 ... pięknie Musi być z niej śliczna pyza! Ahh! A przy okazji... W takim razie Wiki jest naszym najcięższym dzidziusiem jak na razie!
Stary 2010-03-22, 12:06   #1865
Darusiaaaa
Zakorzenienie

GG do Darusiaaaa Send a message via Skype™ to Darusiaaaa

jest sliczna!!!! nie moge zdjecia wkleic ale wyslala w ememesku ;/, nie wiem dlaczego z telefonu nie chce mi przejsc
A.Camus
Darusiaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-22, 12:08   #1866
mloda1989
Zakorzenienie

aaa i gratulacje dla Mysi
mloda1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-22, 12:12   #1867
Izumi
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez mrowak Pokaż wiadomość
20-mała już prawie najedzona i zasypia
20-23 (znaczy śpimy, w 99% ja teżwtedy śpię sobie)
23- jemy (tu jest najcięższy moment doby, bo kupa nie chce się zrobić i mała się denerwuje, co ciekawe w ciągu dnia nie ma aż takiego problemu z tym)
0.00- 2/2.30-
2.30-jemy (zwykle bardzo krótko, jakieś 15-20 minut)
3-5, a często i do 6-
6- śniadanko
6.30-9/9.30-
9.30-jedzonko
10-13-
13-jedzonko
14-17/18 -
18-czasem jedzonko, czasem tylko noszenie
19-kąpiel

I jak jej nie kochać?

No elegancko ... a czas na zabawę gdzie??? Na mizianie, kizianie? ... nie można tak od razu? ??? Je chcę!

---------- Dopisano o 12:12 ---------- Poprzedni post napisano o 12:11 ----------

Cytat:
jest sliczna!!!! nie moge zdjecia wkleic ale wyslala w ememesku ;/, nie wiem dlaczego z telefonu nie chce mi przejsc
Darusia, prześlij do mnie (tel. w klubie) to wrzucę na forum
Stary 2010-03-22, 12:13   #1868
ASIULEK_23
Zakorzenienie

Cytat:
to może wyślij do madziwni to Ona wklei bo jak widać może

---------- Dopisano o 12:13 ---------- Poprzedni post napisano o 12:12 ----------

Oooo... albo do Izumi Wyprzediła mnie

"Ktoś" ( tp. 3.12.2014 )
ASIULEK_23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-22, 12:13   #1869
anakazar
Zakorzenienie

Eh co za dzień mam na maksa leniwy-przydałoby się odkurzyc i obiad zacząc robic i guzik,miałam isc spac,ale nawet do łóżka mi się dosjc nie chce;/

"Kiedy decydujesz się na dziecko,zgadasz się,że od tej chwili Twoje serce będzie przebywało poza Twoim ciałem"Katharine Hadley
Stary 2010-03-22, 12:14   #1870
Izumi
Wtajemniczenie

[1=749d3470e67da5a340716cf 11c99d98c9d41692a_5eab587 331573;18053412]Dzieci do 7 lat nie powinny przychodzić na noworodki. Roznoszą jakieś bakterie, które im już nie zarażają ale mogą być niebezpieczne dla maluszków. Tylko w praktyce nikt tego nie przestrzega. Jak już ta mała przyjdzie na oddział to niech siedzi cicho. Po nieprzespanej nocy nic tak tak nie wk.. jak piskliwy, dziewczęcy głosik. Ja po ostatnim pobycie w szpitalu, cieszę się, że nie jestem mamą rozgadanych dziewczynek.[/QUOTE]

Ja mam siostrzenice (ymmm.. znaczy córka, siostry TŻ) i nieraz właśnie krew mnie zalewa jak zaczyna piszczeć ;]. Może faktycznie gdybyśmy miały dzieci już to też byśmy tak nie pisały. Ale jednak... 2 doby w szpitalu to nie dużo. Uważam, że oprócz jca dziecka, to reszta rodziny może spokojnie dopiero w domu maluszka poznać. Rodzeństwo tak samo.... . Ale zobaczymy co napiszę przy moim drugiem kiedyś
Stary 2010-03-22, 12:16   #1871
ASIULEK_23
Zakorzenienie

Aaaa... izumi, póki jesteś, wkleję fotki pokoju w którym będzie spała nasza niunia. I jak powiesz, że wasz jest mniejszy to...

Pierwsze przy złożonym łóżku, drugie przy rozłożonym...

"Ktoś" ( tp. 3.12.2014 )
Stary 2010-03-22, 12:16   #1872
Izumi
Wtajemniczenie

Cytat:
Eh co za dzień mam na maksa leniwy-przydałoby się odkurzyc i obiad zacząc robic i guzik,miałam isc spac,ale nawet do łóżka mi się dosjc nie chce;/
nom ... ;/ u mnie to samo ;/ ... a wczoraj było ciepło i słoneczko. A dziś szaro, buro, wieje ... ;/ bleeeee
Stary 2010-03-22, 12:17   #1873
Darusiaaaa
Zakorzenienie

izumi daj na prv numerek, fotencje przesle ja sie mecze z tym od rana, nie wiem co jest grane a mala jest taka kochana
A.Camus
Stary 2010-03-22, 12:19   #1874
Izumi
Wtajemniczenie

Cytat:
Aaaa... izumi, póki jesteś, wkleję fotki pokoju w którym będzie spała nasza niunia. I jak powiesz, że wasz jest mniejszy to...

Pierwsze przy złożonym łóżku, drugie przy rozłożonym...

Nie no, ten Wasz zdecydowanie mniejszy A meble, ubrania itd to macie teraz w innym pokoju? Bo ja mebli żadnych nie widzę ani nic ?
P.S. Może jakies półeczki zrób na ścianie na jakieś drobne rzeczy które się pod ręką dla Maluszka przydadzą?

---------- Dopisano o 12:19 ---------- Poprzedni post napisano o 12:19 ----------

Cytat:
izumi daj na prv numerek, fotencje przesle ja sie mecze z tym od rana, nie wiem co jest grane a mala jest taka kochana
sec. )
Stary 2010-03-22, 12:21   #1875
Darusiaaaa
Zakorzenienie

izumi wyslalam
A.Camus
Stary 2010-03-22, 12:21   #1876
ASIULEK_23
Zakorzenienie

Co do samopoczucia... to ja tez czuję, że to niedługo... ale ja mam podstawy tak myśleć A czuję sie ogólnie dobrze tylko trochę ciężko

"Ktoś" ( tp. 3.12.2014 )
Stary 2010-03-22, 12:22   #1877
Izumi
Wtajemniczenie

Cytat:
O! leci już mms od Ciebie! Zaraz wrzucę jak dojdzie
Stary 2010-03-22, 12:25   #1878
Darusiaaaa
Zakorzenienie

ja gdybym byla z drugim w ciazy to bym chciala zeby rodzenstwo moglo malucha zobaczyc, a w ogole to sluchajcie moj tz sie tak stresuje ze szok, po 3 razy torbe mi sprawdza czy wszystko jest, snia mu sie dzieci po nocach i w ogole jest taki zestresowany ze az mi go szkoda, mame moja tez juz stres lapie, a t zamiast oni mnie uspokajac to ja musze ich:P

---------- Dopisano o 12:25 ---------- Poprzedni post napisano o 12:23 ----------

asiulek wszystko takie niebiesciutkie ale slicznie to wyglada nasz szkrab nie bedzie mial na razie swojego pokoju bo nie mamy takiej mozliwosci;/, u mnie w lozeczku jeszcze "balagan", dzisiaj jak odwioze tz do pracy to bede wszystko szykowac, ale nadal sie zastanawiam czy ubierac posciel, ladnie to wyglada oczywiscie, ale jak maluch bedzie i tak pewnie bym wyjela;/ ale chcialabym by tak ladnie na tip top juz bylo wszystko
A.Camus
Stary 2010-03-22, 12:26   #1879
ASIULEK_23
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Izumi Pokaż wiadomość
Nie no, ten Wasz zdecydowanie mniejszy A meble, ubrania itd to macie teraz w innym pokoju? Bo ja mebli żadnych nie widzę ani nic ?
P.S. Może jakies półeczki zrób na ścianie na jakieś drobne rzeczy które się pod ręką dla Maluszka przydadzą?
Koło łóżka (z lewej strony jak byś patrzyła na tą fotkę) za drzwiami jest dośc duża szafa i tam na dole jest szafka z dwiema dużymi półkami. Tam mam pochowane takie potrzebne rzeczy typu pieluchy, chustki nawilzone, pieluchy tetrowe, kocyki itp, natomiast takie rzeczy rzadziej uzywane (na razie przynajmniej) typu pościel, poszewki, laktator itp mam w szufladzie w łóżku. Podstawowe przybory do pielęgnacji mam w przyborniku a oliwki, kremy itd będą w koszyku wiklinowym stały z boku na parapecie, albo jak będzie słonce to kolo łóżeczka. natomiast komodę z ciuszkami mam w drugim pokoju. Będe musiała sobie prędzej naszykowac ale innej opcji niestety nie było. Musielibyśmy wynieść łózko a na razie chcemy spać w tym pokoju z małą.

"Ktoś" ( tp. 3.12.2014 )
Stary 2010-03-22, 12:27   #1880
Darusiaaaa
Zakorzenienie

moj tz robi wlasnie ostatnie porzadki, wynosi reszte puf i zbedne rzeczy z pokoju
A.Camus
Stary 2010-03-22, 12:28   #1881
roza26
Raczkowanie

Mój Bartuś : jupi::j upi:
Stary 2010-03-22, 12:30   #1882
Izumi
Wtajemniczenie

UWAGA UWAGA UWAGA

Prezentuję WIKTORIĘ! Córeczkę Mysia1234
4190g, 57cm - CC
Stary 2010-03-22, 12:31   #1883
ASIULEK_23
Zakorzenienie

Cytat:

asiulek wszystko takie niebiesciutkie ale slicznie to wyglada nasz szkrab nie bedzie mial na razie swojego pokoju bo nie mamy takiej mozliwosci;/, u mnie w lozeczku jeszcze "balagan", dzisiaj jak odwioze tz do pracy to bede wszystko szykowac, ale nadal sie zastanawiam czy ubierac posciel, ladnie to wyglada oczywiscie, ale jak maluch bedzie i tak pewnie bym wyjela;/ ale chcialabym by tak ladnie na tip top juz bylo wszystko
Ja pościeli nie ubrałam. Mam tylko materac włożony (jeszcze w folii). Zawiesiłam baldachim i przybornik. A prześcieradło założę jak już wrócę z małą do domu. Będzie na początku spała w rożku albo pod kocykiem wiec pościeli nie ubierałam.

izumi- zapomniałam jeszcze napisać, ze nad naszym łózkiem wisi półka dośc spora. Teraz są na niej książki i rózne pierdołki ale jak bedzie trzeba to sie przerobi na rzecz pierdołek malej

"Ktoś" ( tp. 3.12.2014 )

Edytowane przez ASIULEK_23
Czas edycji: 2010-03-22 o 12:32
Stary 2010-03-22, 12:33   #1884
Darusiaaaa
Zakorzenienie

no ja wlasnie tez nie ubieralam, a materac tez w folii
A.Camus
Stary 2010-03-22, 12:35   #1885
anakazar
Zakorzenienie

róża Bartuś śliczny i Wiktoria również cudna

dziewczyny a zauważyłyście,że nam się rodzą prawie wszystkie dzidziulki z czarnymi włoskami?

A jeśli chodzi o włosy to mówie do męża"ciekawe z jakimi włoskami i czy w ogóle z włoskami nam się Ninka urodzi"a maż mój był w głębokim szoku,że dzieci rodzą się włosami

albo wczoraj ciężko rozmyślał nad kupką i siusiami dzieci,które są w brzuszkach to jak mu powiedział,że robia siusiu nawet do pół litra dziennie i pózniej ja te siusiole wysikuje to też popukał się w czoło-aż musiałam leciec po książke i mu zacytowac to co trzeba było...eh

Edytowane przez anakazar
Czas edycji: 2010-03-22 o 12:40
Stary 2010-03-22, 12:39   #1886
ASIULEK_23
Zakorzenienie

Cytat:
róża Bartuś śliczny i Wiktoria również cudna

dziewczyny a zauważyłyście,że nam się rodzą prawie wszystkie dzidizulki z czarnymi włoskami?
Bo ogólnie często jest tak że dzieci rodzą się czarne a potem włoski jaśnieją. Moja pewnie będzie łysolkiem Bo u mnie zero zgagi czarna tez raczej nie bo nie ma po kim

"Ktoś" ( tp. 3.12.2014 )
Stary 2010-03-22, 12:41   #1887
Darusiaaaa
Zakorzenienie

ja mam zgage caly czas, kolezanka tez miala a dzidzia taki łysolek fajny
takze nie wiem czy to zawsze zalezne od zgagi, ja tez bylam lysa:P a tz mial duuuzo kudelkow
A.Camus
Stary 2010-03-22, 12:42   #1888
anakazar
Zakorzenienie

Cytat:
Bo ogólnie często jest tak że dzieci rodzą się czarne a potem włoski jaśnieją. Moja pewnie będzie łysolkiem Bo u mnie zero zgagi czarna tez raczej nie bo nie ma po kim
takbo u mnie jest odwrotnie-rodzą sięłysi albo jaśni i pózniej ciemmnieją albo i już nie...
licze,że moja córa będzie ciemna,bo ja jestem i tż również.

po urodzeniu byłam łysa,tż również,zgagi nie miałam nigdy w życiu,więc nie wiem

Edytowane przez anakazar
Czas edycji: 2010-03-22 o 12:43
Stary 2010-03-22, 12:48   #1889
Izumi
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez roza26 Pokaż wiadomość
Mój Bartuś : jupi::j upi:

jAKI PRZYSTOJNIAK!!! CUDNY! Ale będzie śliczne zdjęcia na pierwszej stronie Madziwnia to będzie mieć pełne ręce roboty jak się pojawi, tyle dzieciaczków....

Róża, gratulacje, naprawdę. Młody słodki A charakterek po mału się ujawnia?

---------- Dopisano o 12:45 ---------- Poprzedni post napisano o 12:43 ----------

Cytat:
Koło łóżka (z lewej strony jak byś patrzyła na tą fotkę) za drzwiami jest dośc duża szafa i tam na dole jest szafka z dwiema dużymi półkami. Tam mam pochowane takie potrzebne rzeczy typu pieluchy, chustki nawilzone, pieluchy tetrowe, kocyki itp, natomiast takie rzeczy rzadziej uzywane (na razie przynajmniej) typu pościel, poszewki, laktator itp mam w szufladzie w łóżku. Podstawowe przybory do pielęgnacji mam w przyborniku a oliwki, kremy itd będą w koszyku wiklinowym stały z boku na parapecie, albo jak będzie słonce to kolo łóżeczka. natomiast komodę z ciuszkami mam w drugim pokoju. Będe musiała sobie prędzej naszykowac ale innej opcji niestety nie było. Musielibyśmy wynieść łózko a na razie chcemy spać w tym pokoju z małą.
Aaaa..... . No chyba że tak. Ale i tak faktycznie malutko miejsca. A ten drugi pokój to też wasz? Uf, chociaż tyle. Ale już widzę jaki bałagan będziemy obie mieć na początku .......................

---------- Dopisano o 12:48 ---------- Poprzedni post napisano o 12:45 ----------

Cytat:
moj tz sie tak stresuje ze szok, po 3 razy torbe mi sprawdza czy wszystko jest, snia mu sie dzieci po nocach i w ogole jest taki zestresowany ze az mi go szkoda, mame moja tez juz stres lapie, a t zamiast oni mnie uspokajac to ja musze ich:P

Hihi, biedactwo z Ciebie ;d Jeszcze musisz wszystkich uspokajać ;d. Hihi.
A ja wam powiem że mój TŻ już się doczekać nie może. Chodzi za mną i mówi do brzuszka, że jest gotowy i czeka na swojego synka i że w każdej chwili młody może wychodzić jeśli ma ochotę Widać że strasznie czeka na małego . Oczywiście bardzo mnie to cieszy
Stary 2010-03-22, 12:51   #1890
Darusiaaaa
Zakorzenienie

moj tak samo opowiada brzuszkowi jak to bedzie mu zmienial pieluszki;D haha kapal i tak dalej:P
a w ta srode to ja nie wiem, 0n zeświruje.
A.Camus
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości