|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2971 | ||
Rozeznanie
|
Dot.: Wiosna z brzuszkiem, Lato z wózkiem - Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz.III
Cytat:
witaj! gratulacje! my mamy odwrotnie - imie dla chlopca wybrane a będzie prawdopodobnie dziewczynka i ciezko z kompromisem ![]() Cytat:
![]() Edytowane przez pilotka f16 Czas edycji: 2010-03-22 o 12:22 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2972 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Wiosna z brzuszkiem, Lato z wózkiem - Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz.III
karolcia Nastka mi sie od Nastazji kojarzy bo mam kolezanke o tym imieniu i tez mi sie to zdrobnienie i imie podoba
---------- Dopisano o 13:20 ---------- Poprzedni post napisano o 13:19 ---------- kassate GRATULUJE SYNKA ![]()
#2973 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
a'propos polskiej Jessicki (jak to odmienic?!) to polskim odpowiednikiem słowa Jessica jest Czesława ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2974 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2975 |
Zakorzenienie
|
...
Edytowane przez hd2005 Czas edycji: 2010-03-22 o 12:29 |
![]() ![]() |
![]() |
#2976 | ||
Raczkowanie
|
żabka19 nie mam zamiaru krzywdzić dziecka, na Jessice na razie poprzestało, bo nie wiemy jakie dać imię dla dziewczynki
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
witam i gratuluję synka ![]() ![]()
![]() |
#2977 |
Zadomowienie
|
Co do imion to jak dziewczynka to będzie- Alicja a jęśli chłopak to wybraliśmy
- Przemek lub Radek, ale zastanawiam się jeszcze.. bo mojemu mężowi strasznie zalezy na Marcinie, zawsze chciał tak dać na imię synkowi, nie upiera się bo wie że to musi być wspólna decyzja, mi się to imię średnio podoba, ale nie jestem jakoś strasznie na nie, zwłaszcza że imie nie jest jakieś straszne, gdyby wybrał sobie jakiegoś Henryka czy coś w tym stylu to bym w życiu na rękę nie poszła ![]() ![]() ![]()
#2978 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Kassate gratuluję synusia! Edytowane przez kociamborek Czas edycji: 2010-03-22 o 12:30 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2979 |
Zakorzenienie
|
witam po weekendzie
widze ze burzliwa dyskusja o imionach. ogolnie uwazam ze to sprawa bardzo indywidualna i kazdy ma prawo wyboru wg upodoban. mnie sie nie podobaja obcobrzmiace imiona w polskiej wersji. my mamy Marysie i Agatke, teraz bedzie Zosia. wazylam sie ostatnio i mam 6 kg na plusie a zaczelam 23tc, czyli obecnie juz 59 ![]() ![]() papeteria czasem nie mmy wplywu na przyrost wagi. ja jak tylko zachodze w ciaze to zmiany hormonalne powoduja ze moj organizm wszystko magazynuje, taki typ pszczolka ciezka decyzja i trudno cos doradzic. my od zawsze mieszkamy sami. jak tylko byla mozliwosc kupna mieszkania to wzielismy kredyt na jakies 60% mimo ze mamy tez drugie mieszkanie po babci, w ktorym ona sama mieszka. ale nie chcielismy wlasnie placic komus obcemu za nasze katy idealnecialo chyba troche demonizujesz z tymi kg ![]() ![]() ja mam anemie i zobaczymy jak sie zmienilo po miesiacu, w piatej pojde na badania. najwazniejsze zeby juz nie spadalo wiecej ![]()
#2980 |
Zakorzenienie
|
Czemu my modzi polacy musimy sie borykac z takimi problemami, nie mamy pomocy na starcie, oprocz pomocy rodzicow, choc nie zawsze moga pomoc...Kraj nam nie ulatwia tego, ani nie ma perspektywm bysmy tu zostali...bo do czego mamy wracac lub zostac...praca jak jest to placa ze szkoda gadac, zadko mozna zlnalesc dobrze platna, a mieszkanie, a rodzina katastrofa...dlatego musiby walczyc by bylo nam lepiej...ja ciagle mysle by cos wykombinowac by dorobic...ale juz nie wiem co...chcialam pojsc na instruktora jazdy ale zaszlam w ciaze....a teraz siedze w domu, tez bym sie czym zajela ale czym....
______Karolinka i Iruś______ Nasz ślub-08.09.2007 ...Anastazja-ur.07.07.2010.... http://s6.suwaczek.com/20070908640517.png...Nasz Aniołek...20.08.2009... http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cuay3rd5gps6p.png |
![]() ![]() |
![]() |
#2981 |
Zakorzenienie
|
Hej kobiety, nie no zostawić Was na troche i szalenstwo. Myslalam, ze wczesniej wroce, ale wróciłam dopiero godzinę temu... w bibliotece troche mi zeszło, ale znalazłam ksiażki jakei chciałam i jestem bardzo zadowolona...
potem ciuchland... i tutaj... tutaj wielka radosc. Jestem taka szczesliwa, 4 rzeczy dla siebie, i to ciazowe... i to po 7zl... wrzucam zdjecia, i skopiuje opisy, ktore wrzucalam na lumpeksowym wątku 1. Grzybek - lekko zmechacony, śliczne guziczki, piękny kolor, super leży... Atmosphere 2. Polar - co najważniejsze dłuższy, super wykończony, ala kurtka... rozciągliwy, brzuszek się zmieści Mark & Spencer 3. Spódnica - super na wiosnę i lato, ekstra kolor, jak nowa, z pasem ciążowym. 4. Tunika - River Islands - prześliczna, przesłodka... i wogóle jak nowa! Poza tym sporo spódnic dzisiaj było. Ale jestem szczesliwa. I jeszcze Damianowi jeansy z Nexta kupilam jak nowe... Potem do apteki, do sklepu i jak wracalam to zadzwonila od kuzyna kobieta, co juz jest na dniach czy nie ma ze mna gdzies babci, to mowie ze nie... a ona,ze siedzi pod drzwiami u niej i czeka, bo cos sie zle czuje, miala sobie cos tu pozalatwiac ale nie da rady. Powiedzialam,ze zaraz tam bede, bo mam klucze do babci... i posiedzimy, poczkeamy na nią, bo gdzies z moja Łucja na spacer poszly... no i wysiedzialam sie i teraz niedawno przyszlam, szybko obiad wstawilam do piekarnika i lece do piwnicy naszykowac dla Wioli ciuszki dla maluszka, ktory mam nadzieje,ze niebawem pojawi sie na swiecie... a jest wogole mozliwosc,ze bede z nia przy porodzie... ale sie ciesze ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2982 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2983 |
Zadomowienie
|
kassate1203 gratuluję synusia!!!
![]() basiu jakie udane zakupy najbardziej pdoba mi sę ten grzybek i tunika ![]()
http://www.suwaczki.com/tickers/ug37df9h12fl2n2e.png 29tc - 1230g ![]() 33tc - 1919g ![]() 37tc - 2538g ![]() 40t3d - 3440g, 54cm ![]() http://www.suwaczki.com/tickers/xnw4pc0z1lc1asm8.png Edytowane przez Misiulka1 Czas edycji: 2010-03-22 o 12:37 |
![]() ![]() |
![]() |
#2984 |
Raczkowanie
|
Carmena My mielismmy takie typy ,dla chlopca :Szymon,Fabian,Dawid,Hube rt,Martin ewentualnie Bjorn (zart
![]() ![]() ![]() pszczolka Marcin- bardzo ladne imie ,znam samych fajnych Marcinow kassate gratuluje synka!!
Edytowane przez żabka19 Czas edycji: 2010-03-22 o 12:40 |
![]() ![]() |
![]() |
#2985 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2986 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2987 |
Zakorzenienie
|
o ludzie! co za dzień. Zabrałam się dzisiaj za szkołę rodzenia...
Najpierw sprawdzanie stron internetowych, wybieranie najfajnieszych miejsc, ciekawych programów... a potem wielkie rozczarowanie ![]() ![]() ![]() Ludzie... Fakt, odwlekałam tą sprawę ale nie sądziłam, że będzie tak ciężko... Ciąża mnie zmienia! Wcześniej byłam taka poukładana, zawsze wszystko super zaplanowane itd. Teraz mie sie po prostu nie chciało... i odwlekałam sprawę szukania szkoły. Mam za swoje!!! Reasumując zapisałam się do Szkoły rodzenia w szpitalu na inflanckiej. Zaczynam 22 kwietnia o 19tej. Niezawsze - dobrze pamiętam, że tam chodzisz? Przez cały dzień byłam na tel z M i starałam się przekazywać na bieżąco jakie opcje nam zostały. Dzwonię na koniec i mówię , że została nam Inflancka a on, że daleko.... Aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa!!! ! Kocham go nad życie ale po kilku godzinach w necie i na tel. słysząc to co usłyszałam miałam ochotę rzucić telefonem... |
![]() ![]() |
![]() |
#2988 | |||
Raczkowanie
|
karolcia228 no Anastazja już mi się bardziej podoba niż Nastka
![]() anoxa jakbym miała na imię Kaśka też bym się nie gniewała, tyle że dziecku chciałabym dać takie które mnie urzekło. A co do przepisów to też gdzieś czytałam o tym, tyle że różnie to w urzędach bywa. A Hubert mi się kojarzy osobiście z Urbańskim za którym nie przepadam ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() pszczolka87 mojemu tż też podoba się Marcin ![]() ![]() Cytat:
![]() bassienkaw ta znowu coś nakupowała ![]()
![]() |
#2989 |
Raczkowanie
|
Bassienka super zakupki! Wszystko bardzo fajne, a już szczególnie ta sukienka i polarek (na wiosne jak znalazl
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2990 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
ale czasem dlugie imie i nazwisko bardzo elegancko wyglada ![]() ale to zalezy od nazwiska w sumie ![]() wpisalam w google tlumaczenie imienia hehehehe |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2991 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Marcin-mialam miec brata o tym imieniu a wyszla siostra, ale tak mial na imie moj ex i TZ napewno by sie nie zgodzil, z imieniem dla chlopca byl problem bo mojemu TZ ciagle sie cos nie podobalo tylko Oliwer zostal ![]() Carmen- Anastazja mi sie bardzo podoba i nie zmienie nigdy zdania co do tego imienia.
______Karolinka i Iruś______ Nasz ślub-08.09.2007 ...Anastazja-ur.07.07.2010.... http://s6.suwaczek.com/20070908640517.png...Nasz Aniołek...20.08.2009... http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cuay3rd5gps6p.png |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2992 | |||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#2993 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2994 |
Zadomowienie
|
Czesc mamuski
![]() Wklejam Wam zdjecie mojego brzuszka w ukonczonych 28 tyg. Czyli dzisiaj zaczynamy 29 tc ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2995 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2996 |
Zakorzenienie
|
hd to fajnie, że się podobało
![]() karolcia ja mam kredyt na 35 lat a cztery lata zleciało nie wiadomo kiedy, rata miesięczna za mieszkanie to około 400 pln także nie jest źle no ale jeszcze mamy kredyt na samochód itp itd samo życie...nauczyłam się z tym żyć byle było na to cały czas ![]() kassate oczywiscie ze pamietamy i gratulacje ![]() ![]() co do imion tez nam meskie trudniej wybrac...Staś ładne ale teściu tak ma wiec odpada bo teściu to kawal.... anoxa my mamy kolege Huberta i wszyscy mowia mu Hugo i fajny wogole jest itakasia dzięki za słowa otuchy ![]() Kupiłam sobie spodnice na allegro odbiore osobiscie bo u mnie w miescie ![]() http://www.allegro.pl/item969965879_...wa_rozm_l.html a tu link do takiej samej tyle ze nowej: http://moda.allegro.pl/item956777046...owa_roz_l.html Życze szybkiego wyjscia z anemii , wiem ze to czeste w ciazy, tesciowa za kazdym razem( 4 dzieci) miala anemie i siostra TŻ też .. Siostra TŻ idzie do szpitala w środę a czwartek lub piątek cesarka.Termin miała na początek kwietnia, ale ciąża już donoszona a na SN ma za waskie biodra.Pierwsze dziecko tez miała cesarke choć była przygotowana na naturalny.Bratu Tż synek urodził sie końcem stycznia , choć miał termin na luty, siostra Tż bedzie rodziła końcem marca choć miała w kwietniu to ja może końcem czerwca ? ![]() basienka super zakupki alguien pięknie jak na 29 tc jesteś w świetnej formie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2997 |
Raczkowanie
|
hd widzę u Was też mega terminy do wszystkiego. ja tam akurat o szkole rodzenia nie myślę.Teraz już nic zrobić nie możesz, więc nie masz co się denerwować
![]() a ja czekam aż przyjdzie matka z jakimiś zakupami na obiad bo zaraz umrę z głodu chyba ![]()
![]() |
#2998 |
Zakorzenienie
|
Misiulka dziękuje za miłe słowa... co do rzeczy, to ja ze wszystkiego jestem tak strasznie zadowolona, że aż gęba śmieje mi się do teraz... grzybek śliczny, tunika też choć bałam się ze nie wejdę... to się udało
Kassate gratuluje synusia, my w środe idziemy podglądać Carmena oj nakupowałam i jestem przeszczęśliwa Kociamborek dziękuje kochana. Co do polarka to jestem przeszczęśliwa, bo nie miałam nic na teraz, już się suszy ![]() Pilotka dziękuje ![]() Karolcia z chęcią bym się wybrała razem z Tobą! Gęba mi się śmieje do teraz dzięki tym zakupom... Nie sądziłam, że uda mi się tyle super rzeczy dziś znaleźć! |
![]() ![]() |
![]() |
#2999 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() A nozki masz jak sztachetki! Cudasny brzuszek ![]() ![]() I zeby nie bylo siedze przed ptysiem i drozdzówą.. bo tesciowa (mila) mi kupila... grrry Edytowane przez idealnecialo Czas edycji: 2010-03-22 o 13:01 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3000 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:30.