Wiosna z brzuszkiem, Lato z wózkiem - Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz.III - Strona 100 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-03-22, 12:19   #2971
pilotka f16
Rozeznanie

Dot.: Wiosna z brzuszkiem, Lato z wózkiem - Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz.III

Cytat:
Napisane przez kassate1203 Pokaż wiadomość
No dziewczynki dawno, oj bardzo dawno mnie tu nie było, mam nadzieję że mnie ktoś tu jeszcze pamięta i że przygarniecie mnie -syna marnotrawnego- do siebie z powrotem.

Siedzę i smutno mi bo mężuś wyjechał do pracy i przyjedzie dopiero na święta wielkanocne chyba będę potrzebować jakiejś grupy wsparcia.

Co u mnie: we czwartek byłam na połówkowym, dzidziolek zdrowy i na 100% będzie synek lekarz nie miał żadnych wątpliwości bo siusiaka było widać tak, że my laicy wiedzieliśmy że to siusiak No i imię wybraliśmy (a jakże) i będzie Staś. Trochę kłopotu było bo ciężko było nam wybrać imię dla chłopca, jakoś mi nieszczególnie żadne z imion męskich się tak nie podoba. dla dziewczynki byłoby łatwiej z wyborem...

witaj! gratulacje! my mamy odwrotnie - imie dla chlopca wybrane a będzie prawdopodobnie dziewczynka i ciezko z kompromisem

Cytat:
Napisane przez Carmena_ Pokaż wiadomość
moja 'znajoma' ma wnuczkę o imieniu Jessica, pisane przez 'J' i przez 'C', więc może jednak się da bo Dżesika też mi się nie podoba
moja przyjaciolka mieszka w Anglii i tam rodzila synka tam tez mieszkają i będę mieszkać - zapisali go tam jako Anthony, przyjechali do PL i w urzędzie niestety zapisany ma Antonii (oni dopiero starają sie o obywatelstwo wiec nie bylo innej opcji), ale i tu i tam wolają na niego Antoś

Edytowane przez pilotka f16
Czas edycji: 2010-03-22 o 12:22
pilotka f16 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-22, 12:20   #2972
anoxa
Zakorzenienie

Dot.: Wiosna z brzuszkiem, Lato z wózkiem - Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz.III

karolcia Nastka mi sie od Nastazji kojarzy bo mam kolezanke o tym imieniu i tez mi sie to zdrobnienie i imie podoba

---------- Dopisano o 13:20 ---------- Poprzedni post napisano o 13:19 ----------

kassate GRATULUJE SYNKA
anoxa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-22, 12:21   #2973
pilotka f16
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez anoxa Pokaż wiadomość
odnosnie tych zakazow z imionami to czytalam ostatnio ze przepisy w polsce sie zmienily i to sporo i ze nie ma juz takich zakazow ze np nie mozna dac dziecku imienia ktorego nie ma w kalendarzu teraz nawet jak w urzedzie nam nie chca uznac imienia to mozemy sie sadzic a jedynie nie wolno dawac imienia obrazliwego i zdrobnien czytalam tez kiedys ktos wkleil artykul o imionach ze dziecku dano na imie Dąb urzad nie chcial a sad wyrazil na to zgode
dokladnie tak - z tym, ze dziewczynka musi konczyc sie na "a" no i jesli jest polski odpowiednik imienia to musimy nadac polskie
a'propos polskiej Jessicki (jak to odmienic?!) to polskim odpowiednikiem słowa Jessica jest Czesława
Stary 2010-03-22, 12:21   #2974
kociamborek
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez pszczolka87 Pokaż wiadomość
gdybym mogła wziąc kredyt to bym już go dawno wzięła ja mam umowę do kwietnia, potem do dnia porodu a potem nie wiem czy w ogóle prace będę miała, mój mąż niedwno zmienił prace i umowę na czas nieokręślony jeśli wytrwa w tej firmie dostanie za jakieś 2 lata... więc wiesz.. zdolność kredytowa żadna.. a poza tym trzeba mieć wkład własny biorąc kredyt mieszkaniowy a u nas jest brak jakichkolwiek oszczędności poza tym martwię się że po macierzyńskim mnie nie przyjmą znowu do pracy, nie uda mi się nic znaleźć a pensja mojego męża starczy nam tylko na opłaty i co dalej? i o to wszytsko się rozchodzi... teraz przez 2 lata byśmy pomieszkali razem, zaoszczędzili jakąś sumkę, wzięli kredyt i spadali na swoje
no to faktycznie to by bylo dobre rozwiazanie zeby sie troszke ustabilizowac finansowo, zawsze mozecie sobie wynajac znowu jakies mieszkanie jak bedzie sie wam zle zylo. Wiadomo, nie ma to jak na swoim, sami, ale nie kazdy ma taka mozliwosc niestety. My tez jestemy w trakcie podejmowania decyzji co dalej bo teoretycznie mieszkamy z moimi rodzicami, przy czym moj maz pracuje teraz za granica w Holandii i ja odkad jestem na zwolnieniu czyli od poczatku stycznia to jestem tutaj z nim i sie zastanawiamy czy wrocic do Polski czy jednak posiedziec jeszcze tu w Holandii. Juz na 90% zdecydowalismy ze ja pojde na urlop wychowawczy i zostaniemy jeszcze w Holandii na 2,3 lata. Duzym argumentem jest dla nas to ze tutaj mieszkamy sobie sami, w Polsce nie mamy takiej mozliwosci. Moj maz ma tutaj stala prace z ktorej jest bardzo zadowolony, w Polsce nie wiadomo czy by w ogole znalazl teraz prace a jak juz to pewnie za marne pieniadza. Rodzić chce na pewno w Polsce i po porodzie jeszcze miesiac dwa byc i potem jednak Holandia.
kociamborek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-22, 12:22   #2975
hd2005
Zakorzenienie

...

Edytowane przez hd2005
Czas edycji: 2010-03-22 o 12:29
hd2005 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-22, 12:25   #2976
Carmena_
Raczkowanie

żabka19 nie mam zamiaru krzywdzić dziecka, na Jessice na razie poprzestało, bo nie wiemy jakie dać imię dla dziewczynki a pasowało by do nazwiska tżta poza tym mam jeszcze 4,5miesiąca więc mogę jeszcze 300 razy zmienić decyzję

Cytat:
Napisane przez anoxa Pokaż wiadomość

no wlasnie problem w tym ze on nie pojechal do pracy tylko ogladac budowe bo gdy by byl w pracy to bym zrozumiala zawsze rozumiem ze nie ma czasu sie odezwac co kolwiek a on sie nie odzywal bo poprostu mu sie nie chcialo nawet sie z nim nie klucilam wczoraj poprostu powiedzialam mu ze nie mam ochoty z nim rozmawiac i wiecie co? naprawde nie mialam ochoty z nim rozmawiac dzisiaj tez nie mam tylko mam zal straszny i caly czas mi smutno... pewnie przez hormony troche wszystko wyolbrzymiam ale zabolalo mnie to i pierwszy raz tak dlugo sie do niego nie odzywalam tzn nie odzywam nadal teraz go nie ma czuje sie zawiedziona i zlekcewarzona nigdy wczesniej tak sie nie zachowal
rozumiem o co chodzi. masz prawo być zła. tym bardziej że teraz potrzebujesz podwójnego ciepła, a jego nie ma. nie wiem co Ci doradzic bo nie chcę doradzic źle, ale na Twoim miejscu nie odzywała bym się do niego dalej, żeby sprawdzic kiedy się wreszcie odezwie, albo po prostu zrobic mu na zlosc. ja też ostatnio miałam wrażenie że mój jakby mnie zaczął olewac ale to tylko hormony. tż długo pracuje i tak potem siedzę i myślę

Cytat:
No dziewczynki dawno, oj bardzo dawno mnie tu nie było, mam nadzieję że mnie ktoś tu jeszcze pamięta i że przygarniecie mnie -syna marnotrawnego- do siebie z powrotem.

Siedzę i smutno mi bo mężuś wyjechał do pracy i przyjedzie dopiero na święta wielkanocne chyba będę potrzebować jakiejś grupy wsparcia.

Co u mnie: we czwartek byłam na połówkowym, dzidziolek zdrowy i na 100% będzie synek lekarz nie miał żadnych wątpliwości bo siusiaka było widać tak, że my laicy wiedzieliśmy że to siusiak No i imię wybraliśmy (a jakże) i będzie Staś. Trochę kłopotu było bo ciężko było nam wybrać imię dla chłopca, jakoś mi nieszczególnie żadne z imion męskich się tak nie podoba. dla dziewczynki byłoby łatwiej z wyborem...

witam i gratuluję synka Co do Stasia to widzę że jest na nich moda. Poza tym nie bardzo mi się podoba Stanisław

maleństwo
Carmena_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-22, 12:25   #2977
pszczolka87
Zadomowienie

Co do imion to jak dziewczynka to będzie- Alicja a jęśli chłopak to wybraliśmy
- Przemek lub Radek, ale zastanawiam się jeszcze.. bo mojemu mężowi strasznie zalezy na Marcinie, zawsze chciał tak dać na imię synkowi, nie upiera się bo wie że to musi być wspólna decyzja, mi się to imię średnio podoba, ale nie jestem jakoś strasznie na nie, zwłaszcza że imie nie jest jakieś straszne, gdyby wybrał sobie jakiegoś Henryka czy coś w tym stylu to bym w życiu na rękę nie poszła... i chyba zrobię mu niespodziankę i jak urodzi się chłopak to mu na porodówce powiem że może być Marcin hehe, jak mu tak bardzo zależy
pszczolka87 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-03-22, 12:27   #2978
kociamborek
Raczkowanie

Cytat:
A chłopcy dziewczyny...jakie imiona Wam się podobają, bo jak na razie widziałam że mowa była o Szymku?
nasz synek będzie się nazywał Aleksander. Ostatnio mąż coś wspomina, że może Borys, ale Aleksander jednak się nam bardziej podoba.

Kassate gratuluję synusia!

Edytowane przez kociamborek
Czas edycji: 2010-03-22 o 12:30
Stary 2010-03-22, 12:28   #2979
itakasia
Zakorzenienie

witam po weekendzie
widze ze burzliwa dyskusja o imionach. ogolnie uwazam ze to sprawa bardzo indywidualna i kazdy ma prawo wyboru wg upodoban. mnie sie nie podobaja obcobrzmiace imiona w polskiej wersji. my mamy Marysie i Agatke, teraz bedzie Zosia.
wazylam sie ostatnio i mam 6 kg na plusie a zaczelam 23tc, czyli obecnie juz 59 ale nie oszczedzam sie. do tej pory nie bylo problemu z powrotem do wagi wiec tym razem tez jakos bedzie
papeteria
czasem nie mmy wplywu na przyrost wagi. ja jak tylko zachodze w ciaze to zmiany hormonalne powoduja ze moj organizm wszystko magazynuje, taki typ
pszczolka
ciezka decyzja i trudno cos doradzic. my od zawsze mieszkamy sami. jak tylko byla mozliwosc kupna mieszkania to wzielismy kredyt na jakies 60% mimo ze mamy tez drugie mieszkanie po babci, w ktorym ona sama mieszka. ale nie chcielismy wlasnie placic komus obcemu za nasze katy
idealnecialo
chyba troche demonizujesz z tymi kg przytylas bardzo malo i skoro wszystkie mowimy ze swietnie wygladasz to chyba cos w tym jest. spojrz na siebie laskawszym okiem

ja mam anemie i zobaczymy jak sie zmienilo po miesiacu, w piatej pojde na badania. najwazniejsze zeby juz nie spadalo wiecej
Stary 2010-03-22, 12:28   #2980
karolcia228
Zakorzenienie

GG do karolcia228 Send a message via Skype™ to karolcia228

Czemu my modzi polacy musimy sie borykac z takimi problemami, nie mamy pomocy na starcie, oprocz pomocy rodzicow, choc nie zawsze moga pomoc...Kraj nam nie ulatwia tego, ani nie ma perspektywm bysmy tu zostali...bo do czego mamy wracac lub zostac...praca jak jest to placa ze szkoda gadac, zadko mozna zlnalesc dobrze platna, a mieszkanie, a rodzina katastrofa...dlatego musiby walczyc by bylo nam lepiej...ja ciagle mysle by cos wykombinowac by dorobic...ale juz nie wiem co...chcialam pojsc na instruktora jazdy ale zaszlam w ciaze....a teraz siedze w domu, tez bym sie czym zajela ale czym....
...Nasz Aniołek...20.08.2009...

http://s6.suwaczek.com/20070908640517.png

http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cuay3rd5gps6p.png
karolcia228 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-22, 12:29   #2981
bassienkaw
Zakorzenienie

Hej kobiety, nie no zostawić Was na troche i szalenstwo. Myslalam, ze wczesniej wroce, ale wróciłam dopiero godzinę temu... w bibliotece troche mi zeszło, ale znalazłam ksiażki jakei chciałam i jestem bardzo zadowolona...
potem ciuchland... i tutaj... tutaj wielka radosc. Jestem taka szczesliwa, 4 rzeczy dla siebie, i to ciazowe... i to po 7zl... wrzucam zdjecia, i skopiuje opisy, ktore wrzucalam na lumpeksowym wątku

1. Grzybek - lekko zmechacony, śliczne guziczki, piękny kolor, super leży... Atmosphere
2. Polar - co najważniejsze dłuższy, super wykończony, ala kurtka... rozciągliwy, brzuszek się zmieści Mark & Spencer
3. Spódnica - super na wiosnę i lato, ekstra kolor, jak nowa, z pasem ciążowym.
4. Tunika - River Islands - prześliczna, przesłodka... i wogóle jak nowa!

Poza tym sporo spódnic dzisiaj było. Ale jestem szczesliwa. I jeszcze Damianowi jeansy z Nexta kupilam jak nowe...

Potem do apteki, do sklepu i jak wracalam to zadzwonila od kuzyna kobieta, co juz jest na dniach czy nie ma ze mna gdzies babci, to mowie ze nie... a ona,ze siedzi pod drzwiami u niej i czeka, bo cos sie zle czuje, miala sobie cos tu pozalatwiac ale nie da rady. Powiedzialam,ze zaraz tam bede, bo mam klucze do babci... i posiedzimy, poczkeamy na nią, bo gdzies z moja Łucja na spacer poszly... no i wysiedzialam sie i teraz niedawno przyszlam, szybko obiad wstawilam do piekarnika i lece do piwnicy naszykowac dla Wioli ciuszki dla maluszka, ktory mam nadzieje,ze niebawem pojawi sie na swiecie... a jest wogole mozliwosc,ze bede z nia przy porodzie... ale sie ciesze

90 - 86 - 82- 78 - 74 - 70 -66 -61 - 60

Moja historia odchudzania

bassienkaw jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-03-22, 12:31   #2982
hd2005
Zakorzenienie

Cytat:
Gratuluję !

Stary 2010-03-22, 12:34   #2983
Misiulka1
Zadomowienie

GG do Misiulka1

kassate1203 gratuluję synusia!!!
basiu jakie udane zakupy najbardziej pdoba mi sę ten grzybek i tunika

29tc - 1230g
33tc - 1919g
37tc - 2538g
40t3d - 3440g, 54cm

http://www.suwaczki.com/tickers/xnw4pc0z1lc1asm8.png

Edytowane przez Misiulka1
Czas edycji: 2010-03-22 o 12:37
Misiulka1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-22, 12:35   #2984
żabka19
Raczkowanie

Carmena My mielismmy takie typy ,dla chlopca :Szymon,Fabian,Dawid,Hube rt,Martin ewentualnie Bjorn (zart,norweskie imie oznaczajace niedzwiedzia ) .A dla dziewczynki: Julia,Wiktoria,Zosia. Ja sama mam dosc nietypowe imie -Zaneta i kiedy mi nadawali je moi rodzice to niestety musiala pozostac pisownia polska,ale wydaje mi sie ,ze bez problemu mozna teraz pozostac przy wersji oryginalnej imienia. Pozniej tylko wiele osob pytalo mnie "przez jakie z ?"
pszczolka Marcin- bardzo ladne imie ,znam samych fajnych Marcinow
kassate gratuluje synka!!

Edytowane przez żabka19
Czas edycji: 2010-03-22 o 12:40
żabka19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-22, 12:36   #2985
pszczolka87
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kociamborek Pokaż wiadomość
nasz synek będzie się nazywał Aleksander. Ostatnio mąż coś wspomina, że może Borys, ale Aleksander jednak się nam bardziej podoba.

Kassate gratuluję synusia!
nam się tez chyba Aleksander najbardziej podobał, ale niestety mamy tak długie nazwisko że imię musi być krótkie bo można by było się zasapać przedstawiając się hehe
Cytat:
Napisane przez itakasia Pokaż wiadomość
pszczolka
ciezka decyzja i trudno cos doradzic. my od zawsze mieszkamy sami. jak tylko byla mozliwosc kupna mieszkania to wzielismy kredyt na jakies 60% mimo ze mamy tez drugie mieszkanie po babci, w ktorym ona sama mieszka. ale nie chcielismy wlasnie placic komus obcemu za nasze katy
jak będziemy mieć tylko taką możliwośc to też chcemy wziąć kredyt żeby mieć już coś swoejgo a nie dorabiac kogoś..
Cytat:
Napisane przez karolcia228 Pokaż wiadomość
Czemu my modzi polacy musimy sie borykac z takimi problemami, nie mamy pomocy na starcie, oprocz pomocy rodzicow, choc nie zawsze moga pomoc...Kraj nam nie ulatwia tego, ani nie ma perspektywm bysmy tu zostali...bo do czego mamy wracac lub zostac...praca jak jest to placa ze szkoda gadac, zadko mozna zlnalesc dobrze platna, a mieszkanie, a rodzina katastrofa...dlatego musiby walczyc by bylo nam lepiej...ja ciagle mysle by cos wykombinowac by dorobic...ale juz nie wiem co...chcialam pojsc na instruktora jazdy ale zaszlam w ciaze....a teraz siedze w domu, tez bym sie czym zajela ale czym....
dokładnie, ale cóż.. takie życie.... ja tam nie mam zamiaru się poddawać i razem z mężem będę dążyć do tego żeby w końcu było ok no i chyba podjęliśmy już decyzje co do przeprowadzki, czy słuszną to się okaże.. najwyżej się wyprowadzimy i znowu coś wynajmiemy jak będzie strasznie nie ma nic do stracenia a jak się uda to możemy dużo zyskać
pszczolka87 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-03-22, 12:39   #2986
kociamborek
Raczkowanie

Cytat:
nam się tez chyba Aleksander najbardziej podobał, ale niestety mamy tak długie nazwisko że imię musi być krótkie bo można by było się zasapać przedstawiając się hehe
też patrzeliśmy pod tym kątem, bo my właśnie nazwisko bardzo krótkie 3- literowe więc dłuższe imię lepiej pasuje
Stary 2010-03-22, 12:40   #2987
hd2005
Zakorzenienie

o ludzie! co za dzień. Zabrałam się dzisiaj za szkołę rodzenia...
Najpierw sprawdzanie stron internetowych, wybieranie najfajnieszych miejsc, ciekawych programów... a potem wielkie rozczarowanie brak miejsc. Pierwsze zapisy od maja !!!!

Ludzie...
Fakt, odwlekałam tą sprawę ale nie sądziłam, że będzie tak ciężko...
Ciąża mnie zmienia! Wcześniej byłam taka poukładana, zawsze wszystko super zaplanowane itd. Teraz mie sie po prostu nie chciało... i odwlekałam sprawę szukania szkoły. Mam za swoje!!!

Reasumując zapisałam się do Szkoły rodzenia w szpitalu na inflanckiej. Zaczynam 22 kwietnia o 19tej.

Niezawsze - dobrze pamiętam, że tam chodzisz?

Przez cały dzień byłam na tel z M i starałam się przekazywać na bieżąco jakie opcje nam zostały. Dzwonię na koniec i mówię , że została nam Inflancka a on, że daleko.... Aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa!!! !
Kocham go nad życie ale po kilku godzinach w necie i na tel. słysząc to co usłyszałam miałam ochotę rzucić telefonem...

Stary 2010-03-22, 12:41   #2988
Carmena_
Raczkowanie

karolcia228 no Anastazja już mi się bardziej podoba niż Nastka

anoxa jakbym miała na imię Kaśka też bym się nie gniewała, tyle że dziecku chciałabym dać takie które mnie urzekło. A co do przepisów to też gdzieś czytałam o tym, tyle że różnie to w urzędach bywa.
A Hubert mi się kojarzy osobiście z Urbańskim za którym nie przepadam ale to wiadomo każdy tam ma swoje upodobania

Cytat:
Napisane przez pilotka f16 Pokaż wiadomość
moja przyjaciolka mieszka w Anglii i tam rodzila synka tam tez mieszkają i będę mieszkać - zapisali go tam jako Anthony, przyjechali do PL i w urzędzie niestety zapisany ma Antonii (oni dopiero starają sie o obywatelstwo wiec nie bylo innej opcji), ale i tu i tam wolają na niego Antoś
dobrze wiedziec

Cytat:
Napisane przez pilotka f16 Pokaż wiadomość
dokladnie tak - z tym, ze dziewczynka musi konczyc sie na "a" no i jesli jest polski odpowiednik imienia to musimy nadac polskie
a'propos polskiej Jessicki (jak to odmienic?!) to polskim odpowiednikiem słowa Jessica jest Czesława
Czesława? skąd to wzięłaś ?

pszczolka87 mojemu tż też podoba się Marcin to jakbym już miała wziąć typowo polskie imię to już Damian, ale dalej wyszukuję jakiegoś ciekawszego

Cytat:
Napisane przez kociamborek Pokaż wiadomość
No moim zdaniem też lepszy od Borysa

bassienkaw ta znowu coś nakupowała

maleństwo
Stary 2010-03-22, 12:42   #2989
kociamborek
Raczkowanie

Bassienka super zakupki! Wszystko bardzo fajne, a już szczególnie ta sukienka i polarek (na wiosne jak znalazl)
Stary 2010-03-22, 12:45   #2990
pilotka f16
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez bassienkaw Pokaż wiadomość
Hej kobiety, nie no zostawić Was na troche i szalenstwo. Myslalam, ze wczesniej wroce, ale wróciłam dopiero godzinę temu... w bibliotece troche mi zeszło, ale znalazłam ksiażki jakei chciałam i jestem bardzo zadowolona...
potem ciuchland... i tutaj... tutaj wielka radosc. Jestem taka szczesliwa, 4 rzeczy dla siebie, i to ciazowe... i to po 7zl... wrzucam zdjecia, i skopiuje opisy, ktore wrzucalam na lumpeksowym wątku
fajne ciuszki - ten polarek bardzo ladny

Cytat:
hehe
ale czasem dlugie imie i nazwisko bardzo elegancko wyglada
ale to zalezy od nazwiska w sumie

Cytat:
Czesława? skąd to wzięłaś ?
wpisalam w google tlumaczenie imienia hehehehe
Stary 2010-03-22, 12:48   #2991
karolcia228
Zakorzenienie

GG do karolcia228 Send a message via Skype™ to karolcia228

Cytat:

1. Grzybek - lekko zmechacony, śliczne guziczki, piękny kolor, super leży... Atmosphere
2. Polar - co najważniejsze dłuższy, super wykończony, ala kurtka... rozciągliwy, brzuszek się zmieści Mark & Spencer

Poza tym sporo spódnic dzisiaj było. Ale jestem szczesliwa. I jeszcze Damianowi jeansy z Nexta kupilam jak nowe...

Potem do apteki, do sklepu i jak wracalam to zadzwonila od kuzyna kobieta, co juz jest na dniach czy nie ma ze mna gdzies babci, to mowie ze nie... a ona,ze siedzi pod drzwiami u niej i czeka, bo cos sie zle czuje, miala sobie cos tu pozalatwiac ale nie da rady. Powiedzialam,ze zaraz tam bede, bo mam klucze do babci... i posiedzimy, poczkeamy na nią, bo gdzies z moja Łucja na spacer poszly... no i wysiedzialam sie i teraz niedawno przyszlam, szybko obiad wstawilam do piekarnika i lece do piwnicy naszykowac dla Wioli ciuszki dla maluszka, ktory mam nadzieje,ze niebawem pojawi sie na swiecie... a jest wogole mozliwosc,ze bede z nia przy porodzie... ale sie ciesze
Super zakupy ja tez musze sie w koncu wybracale powinnam ciebie zabrac do pomocy

Cytat:

jak będziemy mieć tylko taką możliwośc to też chcemy wziąć kredyt żeby mieć już coś swoejgo a nie dorabiac kogoś..

dokładnie, ale cóż.. takie życie.... ja tam nie mam zamiaru się poddawać i razem z mężem będę dążyć do tego żeby w końcu było ok no i chyba podjęliśmy już decyzje co do przeprowadzki, czy słuszną to się okaże.. najwyżej się wyprowadzimy i znowu coś wynajmiemy jak będzie strasznie nie ma nic do stracenia a jak się uda to możemy dużo zyskać
Nio i dobrze, zawsze mozna sie wyniesc
Marcin-mialam miec brata o tym imieniu a wyszla siostra, ale tak mial na imie moj ex i TZ napewno by sie nie zgodzil, z imieniem dla chlopca byl problem bo mojemu TZ ciagle sie cos nie podobalo tylko Oliwer zostal

Carmen- Anastazja mi sie bardzo podoba i nie zmienie nigdy zdania co do tego imienia.
...Nasz Aniołek...20.08.2009...

http://s6.suwaczek.com/20070908640517.png

http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cuay3rd5gps6p.png
karolcia228 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-22, 12:51   #2992
caprica6
Wtajemniczenie

Cytat:
Co do imion to jak dziewczynka to będzie- Alicja a jęśli chłopak to wybraliśmy
- Przemek lub Radek, ale zastanawiam się jeszcze.. bo mojemu mężowi strasznie zalezy na Marcinie, zawsze chciał tak dać na imię synkowi, nie upiera się bo wie że to musi być wspólna decyzja, mi się to imię średnio podoba, ale nie jestem jakoś strasznie na nie, zwłaszcza że imie nie jest jakieś straszne, gdyby wybrał sobie jakiegoś Henryka czy coś w tym stylu to bym w życiu na rękę nie poszła... i chyba zrobię mu niespodziankę i jak urodzi się chłopak to mu na porodówce powiem że może być Marcin hehe, jak mu tak bardzo zależy
Mi sie tez podoba Alicja
Cytat:
Co do imion to do dzisiaj mam problem ja lubię imiona zagraniczne, Kaśki, Baśki moim zdaniem są już przeterminowane (wybaczcie jeśli któraś ma ale chodzi mi o teraźniejsze czasy i nowe dzieciaczki). Że jako dalej liczę że będzie dziewczynka to jesteśmy na etapie z tż przy imieniu Jessica, wcześniej miała byc Oliwia albo Amelia ale podobno to są najczęściej brane imiona dla dziewczynek teraz a co do chłopca to będzie jeden wielki problem, bo jakoś żadne imie mnie nie urzekło
Oliwia i Amelia sa ladne, ale Jessica jezeli mieszka sie w Polsce troche nie bardzo, no ale to moje zdanie
Cytat:

Cytat:
Napisane przez żabka19 Pokaż wiadomość
Carmena nie krzywdz dziecka. Ja tez nie lubie imion zbyt starodawnych (Stanislaw ,Zdzislaw itp.) ,ale nie lubie tez przesadzania w drugia strone czyli np. ten nieszczesny Brajan (przez j oczywiscie). Pomysl nietylko nad tym czy Tobie bedzie sie podobac to imie ,ale tez jak przyjma je koledzy/kolezanki Twojego dziecka ,twoi znajomi ,rodzina ,czy bedzie pasowac do malej dziewczynki ,a czy bedzie tez ladnie brzmialo jak dorosnie itd.
Dokladnie
Cytat:
Napisane przez żabka19 Pokaż wiadomość
Carmena My mielismmy takie typy ,dla chlopca :Szymon,Fabian,Dawid,Hube rt,Martin ewentualnie Bjorn (zart,norweskie imie oznaczajace niedzwiedzia ) .A dla dziewczynki: Julia,Wiktoria,Zosia. Ja sama mam dosc nietypowe imie -Zaneta i kiedy mi nadawali je moi rodzice to niestety musiala pozostac pisownia polska,ale wydaje mi sie ,ze bez problemu mozna teraz pozostac przy wersji oryginalnej imienia. Pozniej tylko wiele osob pytalo mnie "przez jakie z ?"
pszczolka Marcin- bardzo ladne imie ,znam samych fajnych Marcinow
kassate gratuluje synka!!
Dawid mi sie podoba tez

caprica6 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-22, 12:55   #2993
idealnecialo
Zadomowienie

Cytat:
Co u mnie: we czwartek byłam na połówkowym, dzidziolek zdrowy i na 100% będzie synek lekarz nie miał żadnych wątpliwości bo siusiaka było widać tak, że my laicy wiedzieliśmy że to siusiak ..
idealnecialo jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-03-22, 12:57   #2994
Alguien
Zadomowienie

Czesc mamuski
Wklejam Wam zdjecie mojego brzuszka w ukonczonych 28 tyg. Czyli dzisiaj zaczynamy 29 tc
Alguien jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-22, 12:57   #2995
idealnecialo
Zadomowienie

Cytat:

Fajne lowy
Stary 2010-03-22, 12:58   #2996
papeteria
Zakorzenienie

hd to fajnie, że się podobało
karolcia ja mam kredyt na 35 lat a cztery lata zleciało nie wiadomo kiedy, rata miesięczna za mieszkanie to około 400 pln także nie jest źle no ale jeszcze mamy kredyt na samochód itp itd samo życie...nauczyłam się z tym żyć byle było na to cały czas wszystkich opłat mamy koło 2500 a razem zarabiamy koło 4000.Mogłoby być lepiej ale równie dobrze i gorzej dlatego na razie nie płacze...
kassate oczywiscie ze pamietamy i gratulacje normalnie wysyp chłopaków
co do imion tez nam meskie trudniej wybrac...Staś ładne ale teściu tak ma wiec odpada bo teściu to kawal....
anoxa my mamy kolege Huberta i wszyscy mowia mu Hugo i fajny wogole jest
itakasia dzięki za słowa otuchy mnie sie wydaje ze ja tez mam trendencje do tycia i zawsze mowilam ze jak bede w ciazy to duzo przytyje ale to tempo mnie przxeraza.
Kupiłam sobie spodnice na allegro odbiore osobiscie bo u mnie w miescie
http://www.allegro.pl/item969965879_...wa_rozm_l.html
a tu link do takiej samej tyle ze nowej:
http://moda.allegro.pl/item956777046...owa_roz_l.html
Życze szybkiego wyjscia z anemii , wiem ze to czeste w ciazy, tesciowa za kazdym razem( 4 dzieci) miala anemie i siostra TŻ też ..

Siostra TŻ idzie do szpitala w środę a czwartek lub piątek cesarka.Termin miała na początek kwietnia, ale ciąża już donoszona a na SN ma za waskie biodra.Pierwsze dziecko tez miała cesarke choć była przygotowana na naturalny.Bratu Tż synek urodził sie końcem stycznia , choć miał termin na luty, siostra Tż bedzie rodziła końcem marca choć miała w kwietniu to ja może końcem czerwca ?

basienka super zakupki
alguien pięknie jak na 29 tc jesteś w świetnej formie
papeteria jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-22, 12:58   #2997
Carmena_
Raczkowanie

hd widzę u Was też mega terminy do wszystkiego. ja tam akurat o szkole rodzenia nie myślę.Teraz już nic zrobić nie możesz, więc nie masz co się denerwować

a ja czekam aż przyjdzie matka z jakimiś zakupami na obiad bo zaraz umrę z głodu chyba

maleństwo
Stary 2010-03-22, 12:59   #2998
bassienkaw
Zakorzenienie

Misiulka dziękuje za miłe słowa... co do rzeczy, to ja ze wszystkiego jestem tak strasznie zadowolona, że aż gęba śmieje mi się do teraz... grzybek śliczny, tunika też choć bałam się ze nie wejdę... to się udało
Kassate gratuluje synusia, my w środe idziemy podglądać
Carmena oj nakupowałam i jestem przeszczęśliwa
Kociamborek dziękuje kochana. Co do polarka to jestem przeszczęśliwa, bo nie miałam nic na teraz, już się suszy
Pilotka dziękuje
Karolcia z chęcią bym się wybrała razem z Tobą! Gęba mi się śmieje do teraz dzięki tym zakupom... Nie sądziłam, że uda mi się tyle super rzeczy dziś znaleźć!

90 - 86 - 82- 78 - 74 - 70 -66 -61 - 60

Moja historia odchudzania

bassienkaw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-22, 13:00   #2999
idealnecialo
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Alguien Pokaż wiadomość
Czesc mamuski
Wklejam Wam zdjecie mojego brzuszka w ukonczonych 28 tyg. Czyli dzisiaj zaczynamy 29 tc
Co ty tak daleko?! Zaraz bedzie 30sty jak nic! Ja ci dam!
A nozki masz jak sztachetki!

Cudasny brzuszek WIdac ze dzidzia wsrodku a nie jak u mnie tluszczyk :PA nozki masz jak sztachetki! Tzn takie zgrabne chudzutkie
I zeby nie bylo siedze przed ptysiem i drozdzówą.. bo tesciowa (mila) mi kupila... grrry

Edytowane przez idealnecialo
Czas edycji: 2010-03-22 o 13:01
Stary 2010-03-22, 13:01   #3000
hd2005
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Alguien Pokaż wiadomość
Czesc mamuski
już pępek wystaje

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości